Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Αδειάζει" Ζαγοράκη-Κατσαρή ο Σαχπατζίδης!

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης με δηλώσεις του μιλάει για τα διοικητικά του ΠΑΟΚ αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου των “ασπρόμαυρων”.
"Αδειάζει" Ζαγοράκη-Κατσαρή ο Σαχπατζίδης!
"Οταν μίλησα στους κυρίους Ζαγοράκη-Κατσαρή για πενταμελές plus διοικητικό συμβούλιο, είχα εκφράσει την άποψη μου και όχι την απαίτησή μου", διευκρίνισε με δήλωσή του στη "Δίκη" ο Γιώργος Σαχπατζίδης και πρόσθεσε: "Συναντηθήκαμε προ διμήνου και τους είπα ότι μπορούν να υπάρχουν πέντε μέλη και να προσθέσουμε όσα θέλουν, εφ΄όσον τα νέα μέλη χρηματοδοτήσουν την ομάδα. Επειδή ήταν προφανής η αδυναμία εξεύρεσης μελών του Δ.Σ. που θα έβαζαν χρήματα, πρότεινα πλην των κυρίων Ζαγοράκη, Βρύζα, των δύο γιων μου και του εκπροσώπου του Ερασιτέχνη, να υπάρχουν στη διοίκηση εκπρόσωποι του συνδέσμου βετεράνων, των μικρομετόχων και των συνδεσμιτών.
Με αυτό τον τρόπο φτάναμε στα 8 μέλη και το 9ο θα μπορούσε να το επιλέξει ο πρόεδρος. Αυτή ήταν η άποψή μου και την εξέφρασα καθαρά στους κυρίους Ζαγοράκη-Κατσαρή. Ποτέ δεν μίλησα για αυστηρά πενταμελές σχήμα, ούτε απαίτησα οτιδήποτε. Ουδέποτε θέλησα να μετάσχω στη διοίκηση, παρότι έχω χρηματοδοτήσει τον ΠΑΟΚ με 1,7 εκ. ευρώ. Μάλιστα απέτρεψα τους γιους μου να μπουν στη διοίκηση".sportdog gr

Κάποτε ντέρμπι, τώρα... απογευματινός περίπατος!

Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, καθώς χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, νίκησε στο άδειο λόγω τιμωρίας Αλεξάνδρειο τον Άρη με 80-59 και πανηγύρισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Θετική εμφάνιση από τους Πειραιώτες, σε καλή μέρα οι Σπανούλης και Άντιτς με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Κάποτε ντέρμπι, τώρα... απογευματινός περίπατος!
Η τελευταία φορά που ο Άρης έκανε κάτι καλό στο θεσμό του κυπέλλου ήταν το 2005, όταν είχε φτάσει στον τελικό του Ηρακλείου, μία χρονιά έπειτα την κατάκτηση του τροπαίου στη Λαμία. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έχει πάρει σπίτι του τα τελευταία δύο κύπελλα και τα τελευταία χρόνια είναι αυτός που πρέπει. Συν τοις άλλοις ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν άλλαξε την ομάδα του από την κορυφή μέχρι τα νύχια κι οι παίκτες του εν αντιθέσει κυρίως με τους αλλοδαπούς της αντιπάλου ομάδος δίνουν και... πάσες. Και με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να προσπαθεί ακόμα να βάλει σωστά τα κομμάτια του παζλ του Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου η προημιτελική «μάχη» στο Αλεξάνδρειο κύλησε όπως αναμενόταν.
Με εξαίρεση την πίεση των γηπεδούχων στα μισά της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» δε συνάντησαν δυσκολία να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά (σ.σ. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στις 19/2), κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην υπεράσπιση του τίτλου, η οποία, αν δεν γίνει το θαύμα του θαύματος θα γίνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά απέναντι στον ίδιο αντίπαλο (βλ. Παναθηναϊκός). Με όρεξη στο παιχνίδι τους από τα πρώτα λεπτά, με σοβαρότητα την ώρα της αντεπίθεσης του Άρη και κάνοντας ό,τι πιο απλό, δηλαδή... πάσα κι όχι βιαστικό σουτ πέρασε ένα σχετικά ήσυχο βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Ο Άρης έδειξε με το «καλημέρα» πως αυτή ήταν η πρώτη επίσημη υποχρέωσή του για τη νέα χρονιά κι οι «ερυθρόλευκοι» του «Ντούντα» δεν είναι από τις ομάδες που αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες, αν κι επίσης ανέτοιμοι. Σπανούλης, Άντιτς κι ο εκπληκτικός Παπανικολάου έπιασαν από νωρίς δουλειά, την ώρα που οι αντίπαλοί τους σούταραν «άσφαιρα» (9-25 στο 10' με 3/11δίπ., 1/7τρίπ. του Άρη). Όποιος περνούσε στο παρκέ για τον Ολυμπιακό έδινε κι από κάτι, με τους «κίτρινους» να έχουν στο ημίχρονο (26-42) τον Βεργίνη πρώτο σκόρερ με 7 πόντους.
Ένα σερί μέχρι τη μείωση του σκορ σε 42-48 στο 26' φάνηκε να δίνει νέο ενδιαφέρον στον προημιτελικό, αλλά πριν ο Άρης προλάβει να πιστέψει στην ανατροπή Σπανούλης, Μάντζαρης και Πρίντεζης απάντησαν με 0-9 (42-57 στο 28'). Με τους ξένους του να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά με την κακή έννοια, ο Άρης δεν είχε τρόπο αντίδρασης. Από την άλλη, ο Κώστας Παπανικολάου ήξερε κάθε τρόπο κι έδωσε κι άλλες θεαματικές φάσεις.
Το τελικό 59-80 άφησε τον Άρη να συνεχίσει ανενόχλητος το «χτίσιμό» του και τον Ολυμπιακό να περιμένει στις 19/2 τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ για μία μονή ημιτελική μάχη. Μέχρι τότε μεσολαβούν άλλες υποχρεώσεις στο φαληρικό κι αλλού, όπως η πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα με τη Μπιλμπάο (21/10). Η Α1 απεργεί, οπότε αυτή όλως παραδόξως είναι κι η αμέσως επόμενη.
Τα δεκάλεπτα: 9-25, 26-42, 44-65, 59-80
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 9 (2), Κερούς 4, Βεζένκοφ, Ταπούτος 8 (8 ριμπάουντ), Τζέιμς 2, Τσαϊρέλης 4, Δήμας, Όλιβερ 16, Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης, Βεργίνης 9 (1), Μάλντροου 9 (1)

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Παπανικολάου 20 (6 ριμπάουντ), Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 14 (2), Μάντζαρης 2 (2 κλεψίματα), Χάουαρντ 2, Κέσελ 5, Σλούκας 4 (5 ασίστ), Παπαδόπουλος 8 (6 ριμπάουντ), Γκετσεβίτσιους 2, Κατσίβελης

"Είμαστε λίγο τρελοί"

Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, μιλάει για την πρόκριση στο Euro, το μυστικό αυτής της ομάδας, τους στόχους της στα γήπεδα της Πολωνίας και Ουκρανίας, καθώς και για την κρίση που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Είμαστε λίγο τρελοί"
Αναλυτικά όσα είπε ο "Κάρα" στον "Novasportfm 94,6":

Για την πρόκριση σε τελική φάση Euro για τρίτη συνεχόμενη φορά:
«Θα με περνούσαν για τρελό αν το έλεγα ότι θα πάω σε τρία Ευρωπαϊκά. Αλλά για να πετύχουμε ό,τι πετύχαμε θα έπρεπε να είμαστε λίγο τρελοί. Βέβαια έχουμε και την κριτική. Δεν μας φτάνουν οι προκρίσεις πρέπει να παίξουμε και μεγάλη μπάλα. Γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε. Πάρα πολύ δύσκολη η δουλειά μας. Αν δεν έχεις παίξει μπάλα δεν μπορείς να καταλάβεις. Παίξαμε κόντρα στην Κροατία και μετά απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα. Είχαμε πάρα πολύ άγχος το οποίο έγινε πιο έντονο μετά το γκολ που φάγαμε».
Για το πώς έχει καταφέρει τόσα πράγματα η Εθνική την στιγμή που το πρωτάθλημά μας δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του: «Η μόνο εξήγηση που μπορείς να δώσεις είναι ότι έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε το κλίμα και να παίξουμε για την ομάδα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ατού που έχουμε. Δεν αφήνουμε να επηρεάσουν κανέναν μας τα όσα γίνονται».
Για το «μυστικό» που χρειάζεται για να έρθουν οι προκρίσεις: «Πρέπει να έχεις ομαδικό πνεύμα για να παίρνεις προκρίσεις σε τέτοιες διοργανώσεις».
Για το αν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι: «Δυστυχώς έχω πάψει να ελπίζω. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή και ίσως τώρα κάτι πάει να γίνει. Μακάρι να υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ και να αλλάξουν αυτά. Να γίνει το πρωτάθλημα που μας αξίζει που θα φέρει χαρές στον κόσμο. Εμείς σαν παίκτες προπονητές δεν μπορεί να κάνουμε κάτι άλλο. Μόνο προσπάθεια χρειάζεται. Το δικό μας παράδειγμα είναι το καλύτερο. Όταν είσαι ενωμένος μπορείς να δώσεις πολλά πράγματα».
Για το αν φοβήθηκε όταν υπήρξαν αποχωρήσεις και αλλαγές στο ρόστερ: «Στην Εθνική όλοι είναι απαραίτητοι και κανένας δεν είναι παράλληλα. Όλοι θέλουν να είναι μέλος σε αυτή την ομάδα. Κάποιοι σταμάτησαν και κάποιοι συνέχισαν. Μπορείς να προχωρήσεις όταν παραμένεις ομάδα. Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που έγινε. Άλλαξαν πολλά πράγματα. Εμείς καταφέραμε να μην μας αγγίξουν αυτές οι αλλαγές. Αλλάξαμε πράγματα και στο παιχνίδι και στο ρόστερ και στην ομάδα. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Τα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα και κομβικά. Στην Κροατία θα μπορούσαμε να χάσουμε την πρόκριση. Αφού δεν μας νίκησαν εκεί αρχίσαμε να πιστεύουμε πως αυτοί θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα μ' εμάς».
Για τους στόχους στο EURO 2012: «Πιστεύω πως θα είμαστε καλοί το καλοκαίρι. Ο προπονητής θα είναι ίδιος και εγώ είμαι της ίδιας άποψης ότι θα είμαστε καλύτεροι. Δεν είμαστε καμία χώρα που να βγάζει συνέχεια ποδοσφαιριστές και είναι πρόβλημα όταν λείπουν τρεις και τέσσερις παίκτες. Καταφέραμε όμως να μη μας επηρεάσει αυτό. Να περιμένετε ωραία πράγματα για εμάς».
Για το τραγούδι που ακούγεται στα αποδυτήρια και είναι δημιουργίας του Κώστα Κατσουράνη: «Τα αποκλειστικά δικαιώματα τα έχει ο Κατσουράνης για το τραγούδι. Αυτός είναι που το έφτιαξε και που θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να το βγάλουμε προς τα έξω ή όχι».

Η δίδυμη... αμαρτία του Κόουλ!!

Πρώτο θέμα και όχι για καλό, είναι για ακόμα μία φορά στα αγγλικά ΜΜΕ ο άσος της Τσέλσι, Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος βρέθηκε σε κλαμπ που χόρευαν κορίτσια του Playboy και έκλεισε την βραδιά του με δύο δίδυμες κοπέλες πάνω του!
Η δίδυμη... αμαρτία του Κόουλ! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Άγγλος άσος βρέθηκε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί του Λονδίνου, στο οποίο χόρευαν μοντέλα του περιοδικού Playboy. Στον Κόουλ όμως δεν έφτανε μόνο να… χαζεύει τα όμορφα κορίτσια και για αυτό κάλεσε στο τραπέζι του τις δίδυμες Κάρλα και Μελίσα Χόου, οι οποίες χόρεψαν αισθησιακά πάνω του!
«Τις φώναξε και αυτές αμέσως πήγαν και άρχισαν να χορεύουν πάνω του. Αλήθεια, δεν μπορούσαμε να τον δούμε»,δηλώνει σε αγγλική εφημερίδα θαμώνας του μαγαζιού, ενώ αποκαλύπτει ότι στο μαγαζί βρίσκονταν και η αδερφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ, η 29χρονη Τζο.
Ο sportdog.gr έψαξε και βρήκε κάποια στοιχεία για τις δίδυμες του Κόουλ! Οι Κάρλα και Μελίσα Χόου γεννήθηκαν στις 26 Μαΐου του 1990 στην Αγγλία και από μικρή ηλικία μπήκαν στον χώρο του… θεάματος. Αρχικά συμμετείχαν σε διάφορες τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ τα τελευταία 2.5 χρόνια έχουν μετακομίσει στην Αμερική και εργάζονται σε Μαϊάμι, Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη ως μοντέλα.

Θέλει εξωτερικό, καραδοκεί ο Ολυμπιακός...!!

Τον Γενάρη αναμένεται να αποφασίσει για το μέλλον του, ο γκολκίπερ του Άρη, Μιχάλης Σηφάκης. Πρώτη του επιλογή το εξωτερικό, κλεφτές ματιές και από Ολυμπιακό.
Θέλει εξωτερικό, καραδοκεί ο Ολυμπιακός...
Το συμβόλαιο του διεθνή τερματοφύλακα με τους "κίτρινους" λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και όταν επιστρέψει από τον πολύμηνο τραυματισμό του, θα πάρει και τις ανάλογες αποφάσεις για την καριέρα του.

Ο Σηφάκης βλέπει με πολύ θετικό μάτι την προοπτική του εξωτερικού, καθώς θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα, ελληνικά δημοσιεύματα, τον φέρνουν ως πρώτο στόχο του Ολυμπιακού στη θέση του Φράνκο Κοστάντζο.

Όλα, βέβαια, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τον προσεχή Γενάρη, όταν ο πορτιέρο του Άρη θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

πηγή: sportdog.gr

Σοκ με Ρίνο!!

Πρόωρο τέλος στην καριέρα του ενδέχεται να βάλει ο Τζενάρο Γκατούζο!
Σοκ με Ρίνο!
Όπως γράφουν οι Ιταλοί, η καριέρα του άσου της Μίλαν βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα στο μάτι, κάτι που, ενδεχομένως θα τον αναγκάσει να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του.
πηγή: sportdog.gr

"Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει..."

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνακάκης, εξηγεί γιατί η απόφαση για την Παναχαϊκή ήταν η μεγαλύτερη χοντράδα των τελευταίων ημερών και τονίζει ότι οι τρόποι με τους οποίους επιδιώκεται η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν τον αφήνουν ικανοποιημένο.
"Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει..."
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Αντωνακάκη στον "Novasportfm 94,6":

Για το πότε προβλέπει ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με όλες τις ομάδες:

«Αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω με ακρίβεια. Θα εξαρτηθεί από το πότε θα δικαστούν οι υποθέσεις που εκκρεμούν. Αυτό το λέω έχοντας υπόψιν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για άμεσες διώξεις. Δεν μπορεί όμως κανείς να προσδιορίσει ακριβώς το πότε θα ξεκινήσουν κανονικά τα πρωταθλήματα με όλες τις ομάδες».
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη δουλειά που γίνεται με στόχο την κάθαρση, καθώς υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου η οποία δεν πείθεται:
«Είναι δύσκολη η απάντηση… Προσωπικά, δεν είμαι ικανοποιημένος. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις εμφανίζομαι αντίθετος με τις αποφάσεις των οργάνων και των εξεταστικών επιτροπών, γι’ αυτό κιόλας ασκούμε εφέσεις μαζί με τον κ. Φάκο. Επειδή, λοιπόν, έχουμε ασκήσει εφέσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις, σημαίνει ότι τόσο εγώ όσο και ο κ. Φάκος, διαφωνούμε. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις με τις οποίες συμφωνούμε. Τις περισσότερες φορές όμως βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα με τις επιτροπές. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εμείς είμαστε πιο σωστοί, αλλά συμβαίνει…"
Για τις αποφάσεις των πειθαρχικών επιτροπών και το πώς θα βελτιώνονταν τα πράγματα:
«Οι αποφάσεις μεταξύ των επιτροπών γρονθοκοπούνται. Η άποψή μας είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία πρωτοβάθμια επιτροπή για όλα».
Για το αν θα έπρεπε να παρεμβαίνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ:
«Δεν νομίζω ότι αν παρενέβαινε στη δουλειά των οργάνων θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Πιστεύω ότι θα παρεξηγείτο σε περίπτωση που έκανε κάτι τέτοιο και θα είχαμε χειρότερα αποτελέσματα».
Για το θέμα της Παναχαϊκής:
«Εμείς οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι για να ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη. Αυτό που έγινε με την Παναχαϊκή είναι η μεγαλύτερη χοντράδα που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες. Το ίδιο πρόσωπο να διώκει και το ίδιο να δικάζει. Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει… Εμείς δεν γνωρίζαμε τι θα γινόταν. Κάποιος έπρεπε να σταματήσει τον κ Κατσή γιατί δεν ήταν στις αρμοδιότητές του να ασκήσει δίωξη. Οι πειθαρχικές επιτροπές μπορούν να δικάζουν υποθέσεις που αναφέρονται μόνο στο φύλλο αγώνα».

Οι «κορυφαίοι» της Ελλάδας!!

Τους Βασίλη Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο ξεχώρισαν ξένες ιστοσελίδες και τους επέλεξαν για την καλύτερη ενδεκάδα των Προκριματικών του Euro.
Οι «κορυφαίοι» της Ελλάδας!
Σύμφωνα με το «Goal.com» ο Αβραάμ συγκαταλέγεται στην κορυφαία ενδεκάδα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τοποθετώντας τον δίπλα στον Δανό άσο της Ρόμα Σίμον Κιάερ. «Η Ελλάδα δέχτηκε μόνο πέντε γκολ στα προκριματικά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν η αμυντική «κολόνα» της ομάδας στο δρόμο για την πρωτιά του ομίλου. Με την παρουσία του εξασφάλισε το μηδέν στην άμυνα και στους δύο αγώνες με την Κροατία, που ήταν η μεγάλη αντίπαλος της Ελλάδος στον όμιλο», αναφέρει χαρακτηριστικά για τον άσο του Ολυμπιακού το αφιέρωμα του Goal.com.
Την ίδια ώρα, η γερμανική ιστοσελίδα «stern» ξεχώρισε τον Βασίλη Τοροσίδη. Ιδού η ενδεκάδα τους: Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία), Βασίλης Τοροσίδης(Ελλάδα), Αντίλ Ραμί (Γαλλία), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία) - Κονσταντίν Βασίλιεφ (Εσθονία), Νάνι (Πορτογαλία), Σεμπάστιαν Λάρσον (Σουηδία), Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία) - Γιούρα Μοβσισιάν(Αρμενία ), Κλάας Γιαν Χούντελααρ (Ολλανδία), Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία).

Μάλιστα, οι Γερμανοί αναφέρουν γι’ αυτόν πως: «Στο τελευταίο παιχνίδι της Ελλάδας ο αμυντικός της ομάδας του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Γεωργία, λόγω ενός τραυματισμού στα πλευρά. Παρ’ όλα αυτά, συνολικά, ο Τοροσίδης ήταν ένας από τους εγγυητές της πρόκρισης της Ελλάδας στο EURO 2012. Δεν είναι μόνο το ότι βοήθησε αμυντικά την ομάδα του, δικαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον Οτο Ρεχάγκελ που τον είχε καλέσει στην για πρώτη φορά το 2007, αλλά και το ότι με δικά του γκολ η Ελλάδα νίκησε τη Λετονία 1-0 και τη Μάλτα εκτός έδρας με το ίδιο σκορ, εξασφαλίζοντας έξι πολύτιμους πόντους».

 

Το 5% και η ιστορική… κυβίστηση!!

Ο Παντελής Ζουμπούλης για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με τα εισιτήρια που ζήτησαν για τους οπαδούς τους οι φιλοξενούμενοι.
Το 5% και η ιστορική… κυβίστηση
Τι συνέβη ρε παιδιά; Αλλαξε, μήπως, η… αρχιτεκτονική στη θύρα 4 του «Κλ. Βικελίδης» και θα έχουν καλύτερη οπτική γωνία οι οπαδοί του ΠΑΟΚ; Απ ‘ όσο ξέρουμε, δεν έχει γίνει καμία αισθητική παρέμβαση στη συγκεκριμένη κερκίδα τα τελευταία πέντε χρόνια (δεν χρειαζόταν άλλωστε, αφού οι οπαδοί των άλλων ομάδων που επισκέπτονται το Χαριλάου βλέπουν μια χαρά…), όσα δηλαδή οι συμπολίτες προφασίζονται τέτοιες φθηνές δικαιολογίες για να μην πάρουν και να μην δώσουν εισιτήρια στα μεταξύ μας ντέρμπι. Υπήρχαν κι άλλοι λόγοι φυσικά. Όπως ότι… «είναι λίγα τα 800 εισιτήρια, δώστε μας όλη τη θύρα 1 για να σας δώσουμε εισιτήρια στην Τούμπα». Εν πάσει περιπτώσει, προφασίζονταν διάφορα οι συμπολίτες. Ως δια μαγείας όμως, όλοι αυτοί οι λόγοι εκλείπουν τώρα.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο allaboutaris.com

Έκλεψε στον Μαραθώνιο και τερμάτισε τρίτος!!

Μαθήματα ευγενούς άμιλλας και αθλητισμού έδωσε ο 43χρονος Ρομπ Σλόαν σε μαραθώνιο στην Βρετανία. Ο τύπος έκλεψε σε χιλιόμετρα, τερμάτισε τρίτος, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν, μυρίστηκαν την απάτη του και οι αρχές του στέρησαν το χάλκινο μετάλλιο; Πως έκλεψε; Με απίστευτο τρόπο τον οποίο περιγράφουμε εντός του θέματος...
Έκλεψε στον Μαραθώνιο και τερμάτισε τρίτος!
Ο Σλόαν, που λέτε, κουράστηκε και αντί να εγκαταλείψει τον αγώνα ή να επιβραδύνει, πήρε σαν κύριος το λεωφορείο και κατέβηκε έξι χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.
Εκεί κρύφτηκε σε κάτι θάμνους και μόλις σιγουρεύτηκε ότι δεν τον έχει πάρει κανένα μάτι ξεχύθηκε στον δρόμο της δόξας, κατακτώντας την 3η θέση.
Ωστόσο, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνετε.
Δεν τον είδαν οι διαγωνιζόμενοι, τον είδαν όμως οι συνεπιβάτες του λεωφορείου και τον έδωσαν στεγνά...
πηγή: sportdog.gr

Συμμέτοχος σε παρανομία ο Σινκλέρ!!

O επικεφαλής της Axiom Capital, Νταβίντ Σινκλέρ, που εμφανίστηκε στα δρώμενα του ΠΑΟ, δεν φαίνεται να είναι και τόσο αθώος…
Συμμέτοχος σε παρανομία ο Σινκλέρ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph», τον περασμένο Ιούνιο, ο Νταβίντ Σινκλέρ είχε τιμωρηθεί από τις Οικονομικές Αρχές της Αμερικής με πρόστιμο 68.000 λιρών και με απαγόρευση του δικαιώματος να παίρνει αποφάσεις και να επηρεάζει οικονομικές δραστηριότητες.
Ο λόγος, ήταν η συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μέισον που ασκούσε πίεση σε υποψήφιους επενδυτές που εξέφρασαν επιθυμία αγοράς ποσοστού μετοχών της εταιρείας EduVest, η οποία είχε συσταθεί από τον προαναφερθέντα.
Αυτός, φερόταν να έρχεται καθημερινά σε επαφή με τους επενδυτές και ο Σινκλέρ του είχε επιτρέψει να διαχειρίζεται τον τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια. Μάλιστα, ο Μέισον προχωρούσε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μέσω τραπεζικού δικτύου σε Ελβετία και Σεϋχέλλες.
Φυσικά, οι παρανομίες του είδαν το φως της δημοσιότητας και η ποινή που του επιβλήθηκε για την ενοχή σε 13 κατηγορίες, ήταν η διετής φυλάκιση και εξαετής απαγόρευση του δικαιώματος να αποτελεί μέλος της διοίκησης των εταιρειών.

Πηγή: sday.gr

Το status του Πρίγκηπα στο Facebook (ΦΩΤΟ)

Ο Πρίγκιπας Sultan επικοινώνησε για πρώτη φορά τηλεφωνικά με τα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ στη συνέχεια (μετά το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Γεωργίας, ανέβασε και το ανάλογο status στο Facebook. To Κουρκούτι αποκαλύπτει!
Το status του Πρίγκηπα στο Facebook (ΦΩΤΟ)
Τη φώτο αλιεύσαμε από το sport24.gr

Τρεις και με την βούλα ο Αστέρας!!

Μετά την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα, ο Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση των Μάριο Μπρέσκα, Λεάντρο Άλβαρες και Ηλία Σολάκη, οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Τρεις και με την βούλα ο Αστέρας
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αρκαδικής ΠΑΕ:

O Αστέρας προχώρησε στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ του για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Πρόκειται για τον Σλοβάκο Μάριο Μπρέσκα, τον Αργεντινό Λέαντρο Μιγκέλ Άλβαρες και τον Ηλία Σολάκη.
Το who is who των τριών
Ο Μάριο Μπρέσκα γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1979 στο Τοπολτσάνι της Σλοβακίας, έχει ύψος 1.75 και είναι γνωστός στους φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς έχει αγωνιστεί τέσσερα χρόνια με Πανιώνιο και Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ενδιάμεσο σταθμό είχε την Κύπρο όπου για δύο χρόνια αγωνίστηκε με το Παραλίμνι και τον ΑΠΟΕΛ.
Ο Μπρέσκα έπαιξε για τρία χρόνια στον Πανιώνιο (2004-2007) όπου είχε σε 83 αγώνες 11 γκολ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο χρόνια στην Κύπρο παίζοντας με το Παραλίμνι και τον ΑΠΟΕΛ. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, όπου σε 36 αγώνες σημείωσε 8 τέρματα. Συνολικά στην κορυφαία εθνική κατηγορία και στο κύπελλο Ελλάδος έχει αγωνιστεί σε 123 παιχνίδια σημειώνοντας 23 τέρματα. Ο Μπρέσκα θα φοράει στον Αστέρα το Νο69.
Ο Λέαντρο Μιγκέλ Άλβαρες γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1981 στο Μπουένος Άιρες, έχει ύψος 1.79 και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ. Στους φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι γνωστός από την παρουσία του στον Ολυμπιακό Βόλου τα προηγούμενα τρία χρόνια. Ο Αλβάρες έχει αγωνιστεί σε 103 παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ και τη Β' Εθνική κατηγορία, σημειώνοντας δύο γκολ.
Ο Αργεντινός έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στη χώρα του αγωνιζόμενος με τη Σαν Λορέντζο, ενώ έχει παίξει ακόμη στην Τίρο Φενεράλ, την Τάγερες, αλλά και στην Κύπρο με την ΑΕ Λεμεσσού. Ο Άλβαρες θα φοράει στον Αστέρα το Νο27.
Ο Ηλίας Σολάκης γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1974 στη Φλώρινα, έχει ύψος 1.82 και αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού.
Ο Σολάκης έχει διαγράψει μία μεγάλη και σημαντική καριέρα στα γήπεδα των εθνικών κατηγοριών, καθώς έχει αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ με την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό Βόλου, την Παναχαϊκή και τη Βέροια, στη Β' Εθνική με τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καστοριά, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Διαγόρα Ρόδου, την Παναχαϊκή, τη Νίκη Βόλου και στην Γ' Εθνική με τη Δόξα Δράμας και τον Ιάλυσο Ρόδου, ενώ έχει αγωνιστεί στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ.
Συνολικά, ο Σολάκης έχει αγωνιστεί σε 367 αγώνες εθνικών κατηγοριών σε Ελλάδα και Κύπρο, κυπέλλων Ελλάδος και ευρωπαϊκών κυπέλλων, σημειώνοντας 168 τέρματα. Ο Σολάκης θα φοράει στον Αστέρα το Νο99.

«Η Ελλάδα έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια»

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στα τελικά του Euro, τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ομάδα, αλλά και για ποιον ήταν... δώρο η νίκη επί της Γεωργίας!
«Η Ελλάδα έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια»
Ο νεαρός Έλληνας αμυντικός μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις προσδοκίες και τους στόχους της εθνικής ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει αφήσει πίσω, αμετάκλητα, τα «πέτρινα χρόνια».
-Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής ακόμη μία τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πώς μεταφράζεται αυτό στο θυμικό ενός νεαρού ποδοσφαιριστή;
«Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται, μετά το Μουντιάλ να έρχεται κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή να έχει συμμετοχές σε τέτοιες διοργανώσεις. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το Euro».
-Η Ελλάδα εμφανίζει πλέον με συνέπεια ένα χαρακτήρα και μία νοοτροπία νικητή, παρουσιάζει «μέταλλο» πρωταθλητή...
«Αυτό είναι αλήθεια, και είναι πολύ σημαντικό, γιατί σε αγώνες που κρίνεται ένας στόχος υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και ανάλογο άγχος. Από τέτοια παιχνίδια γεννιούνται νικητές και αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει τη νοοτροπία να κερδίζει. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη, όπως είδαμε όλοι και στους δύο τελευταίους αγώνες. Αν και με τη Γεωργία βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, εν τούτοις δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας γιατί πιστεύουμε σ΄ αυτή την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται παρούσα διαρκώς στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αλλάξει επίπεδο. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στο Euro».
-Ποιο είναι το «μυστικό» που κάνει την ελληνική ομάδα τόσο δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο;
«Κατά την άποψή μου είναι συνδυασμός δύο παραγόντων. Ο πρώτος έχει να κάνει με το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Είμαστε μια οικογένεια, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις και αυτό επιδρά στο παιχνίδι μας, αφού κανένας δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από κάποιον άλλο ή από το σύνολο. Η ομαδική προσπάθεια είναι λοιπόν ο δεύτερος παράγοντας».
-Έχεις αναλογιστεί πού μπορεί να φτάσει το αήττητο της εθνικής;
«Εύχομαι να συνεχιστεί για όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, αν και είναι λογικό ότι κάπου θα σταματήσει. Εμείς όμως δεν σκεφτόμαστε το ρεκόρ αλλά προσεγγίζουμε κάθε αγώνα με τη μοναδικότητα που τον διακρίνει και με στόχο να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε ματς».
-Σε ποιον άλλο κάνατε «δώρο» τη νίκη, εκτός από τον προπονητή σας που είχε τα γενέθλιά του τη Δευτέρα;
«Η νίκη είναι αφιερωμένη και στον προπονητή μας και στο Νίκο Σπυρόπουλο, που είχε κι αυτός γενέθλια. Ήταν, αλήθεια, το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να τους κάνουμε».
-Τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα τι;
«Έχω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ομάδα μου, τη Βέρντερ, εναντίον της Ντόρτμουντ την Παρασκευή και ήδη έχω εστιάσει εκεί την προσοχή μου. Θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς, αλλά τέτοιοι αγώνες σε βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος».
-Θα μείνεις στη Βέρντερ;
«Αυτή τη στιγμή δεν το ξέρω, αφού ανήκω στη Μίλαν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέσα στη σεζόν έως ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».

Ο Μέσι και ο Μπόγιαν είναι ξαδέλφια!!

Μακρινά ξαδέλφια είναι ο Μέσι με τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, Μπόγιαν Κρκιτς! Διαβάστε πως συνδέονται οι δύο ποδοσφαιριστές.
Ο Μέσι και ο Μπόγιαν είναι ξαδέλφια!
Ο Λιονέλ Μέσι έχει καταλανικές ρίζες τελικά! Σύμφωνα με έρευνα που έκανε καταλανική ιστοσελίδα, ο άσος των "μπλαουγκράνα" έχει μακρινή συγγένεια με τον πρώην συμπαίκτη του και νυν της Ρόμα, καθώς οι προπαππούδες τους ήταν αδέρφια!

Βέβαια, θα αναρωτηθείτε πως ο "Λίο" βρέθηκε στην Αργεντινή. Η γιαγιά του λοιπόν, παντρεύτηκε τον Εουσέμπιο Μέσι Μπαρό και μετακόμισε στη χώρα του τάνγκο.

Έτσι, ο Μέσι γεννήθηκε στην Αργεντινή αλλά σε μικρή ηλικία βρέθηκε στη Βαρκελώνη, αφού ο Κάρλες Ρέσακ οσμίστηκε το τεράστιο ταλέντο του μικρού, τότε, Αργεντινού.
πηγή: sportdog.gr

Μείνε μαζί μου ...αφερέγγυος!!

Η ΑΕΚ μετά από περίπου ένα μήνα συζητήσεων, ανακοίνωσε πως διακόπτονται οι διαπραγματεύσεις με την Petit Chateau, καθώς τώρα κατάλαβαν ότι είναι αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι.
Μείνε μαζί μου ...αφερέγγυος!
Ουσιαστικά, οι υποψήφιοι επενδυτές δεν κατέβαλαν ποτέ τα 2 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υποσχεθεί και για αυτό οι «κιτρινόμαυροι» αποφάσισαν να τους... χαιρετήσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι οι διαπραγματεύσεις της με την εταιρία Petit Chateau διεκόπησαν οριστικά μετά την αδυναμία της εν λόγω εταιρίας να ανταποκριθεί στους όρους φερεγγυότητας και αξιοπιστίας που της τέθηκαν.

Οι όροι αυτοί συμφωνήθηκαν μεταξύ της ΑΕΚ και της Petit Chateau πριν από τρεις εβδομάδες αλλά δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε για την απόφασή της τον δικηγόρο της Petit Chateau, κ. Αχιλλέα Γιολδάση, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της εταιρίας, κ. Ζόραν Τέρζιτς.

"Βρωμιάρη Σταθάκη, δεν έχεις δεύτερο πουκάμισο..."

Εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι, από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η έφεση της Παναχαϊκής για την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας στη Football League 2. Tην Παρασκευή αναμένεται η απόφαση.
"Βρωμιάρη Σταθάκη, δεν έχεις δεύτερο πουκάμισο..."
«Ο Σταθάκης είναι ένας βρωμιάρης που δεν είχε… δεύτερο πουκάμισο να αλλάξει», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, ενώ στην εκδίκαση παραβρέθηκε... κόσμος και κοσμάκης για να καταθέσει. Από βουλευτές μέχρι... δημάρχους!

Ο αρχηγός της Παναχαϊκής, Λαμπρόπουλος, δήλωσε: «Ήμουν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Σταθάκη και τον Κουβαρά… Δεν είδα τίποτα. Δεν έγινε δωροδοκία από τον Σταθάκη, που ήταν γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, προς τον ομόλογό του της Χερσονήσου. Δεν έγινε τίποτα σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν από τον Σταθάκη περί δωροδοκίας…», για να τον ρωτήσει τότε ο κ. Θέμελης, πρόεδρος της δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ: «Γιατί τα είπε αυτά ο Σταθάκης»; Με τον Λαμπρόπουλο να απαντά: «Τα είπε για να τιμωρηθεί η Παναχαϊκή».

O Ηλίας Φυντάνης, προπονητής της πατρινής ομάδας σε εκείνο το ματς, είπε: «Η Παναχαϊκή ήθελε νίκη σε εκείνο το ματς και μία ισοπαλία στο τελευταίο ή το αντίστροφο. Ξέραμε πως, αν κάναμε ένσταση, θα την κερδίζαμε. Δέκα μέρες οι παίκτες της Χερσονήσου ήταν εκτός προπονήσεων. Με βερμούδες και σαγιονάρες ήρθαν παίκτες από την παραλία για να συμπληρώσουν 18άδα. Πριν από αυτό το ματς είχαμε επτά σερί νίκες ως Παναχαϊκή. Η Χερσόνησος πριν από το δικό μας ματς είχε οκτώ συνεχόμενες ήττες. Βλέπετε, η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια. Το γήπεδο είχε 100 άτομα, από τα οποία 60 ήταν φίλοι της Παναχαϊκής. Εμείς δεν είχαμε λόγο για δωροδοκία. Έπαιζε ο Δαβίδ με τον Γολιάθ εκείνη τη μέρα. Και παλαίμαχοι να μαζεύονταν θα τους κερδίζαμε... Άκουσα περί δωροδοκίας από τον Τύπο».

Η Νατάσα Ράγιου είπε: «Βράζει η Αχαΐα γιατί θεωρεί πως υπάρχει αδικία. Μπορώ να υπερασπιστώ το αυτονόητο. Δεν μπορεί μια ομάδα να κάνει δωροδοκία σε μια ομάδα που ήταν χαμένη. Αδιανόητο να γινόταν. Για τον Κούγια λένε πως είναι γραφικός και πάει με το σταυρό στο χέρι».

H Bίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχος Πατρών, δήλωσε: «Η Παναχαϊκή αποτελεί τη σημαία της πόλης μας. Μαχητικός, αλλά όχι διαπλεκόμενος ο Κούγιας, αυτό λένε όλοι στην Πάτρα. Δεν υπάρχει λογική για δωροδοκία, το αποκλείω».

Tέλος, ο Αλέξης Κούγιας, είπε: «Μαντίλι να κλάψει δεν είχε ο Σταθάκης όταν ήρθε στην Παναχαϊκή. Είναι παλιανθρωπιά αυτό που γίνεται. Ανηθικότητα. Είναι συγκλονιστικό. Κάθε πρεζάκι έρχονταν στο γήπεδο για να μου προκαλούν επεισόδια. Για να τον βοηθήσω τον Σταθάκη τον έβαλα με 10% μέτοχο σε μια καφετέρια. Έξι μήνες δεν κάναμε έναρξη στην εφορία γιατί δεν ξύπνησε ούτε μια φορά πριν τη 1:30. Ο Σταθάκης έφυγε από την Παναχαϊκή και μαζί με τον Τσακογιάννη πήγε στον Παναιγιάλειο. Μετά ήρθε και μου έλεγε πως δεν έχει να φάει και τον πήρα, του είπα "θα δουλέψεις μια φορά τίμια".
Εγώ δεν είμαι σαν τον Πατέρα και τον Μαρινάκη που είναι άμπαλοι. Εγώ το ξέρω το ποδόσφαιρο.
Επίσημα έχω πει στην εισαγγελία πως υπάρχει σχέδιο εξόντωσης μου. Δεν έχω δει στην πρώτη διαδικασία πιο καραστημένη δίκη. Όταν είδα το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης ένιωσα ένα τίποτα. Ξαφνικά ο Σταθάκης έγινε με σπουδές στην Αμερική και συνεταίρος μου! Ο κ. Κατσής (σ.σ.: πρόεδρος πρωτοβάθμιας επιτροπής) έφτιαξε σενάρια στην πρωτόδικη απόφαση».

Το ποδόσφαιρο στην TV! Το 1991 η αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αγώνας Αθηναϊκός - ΑΕΚ 2-3 στις 12 Οκτωβρίου 1991 σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το ποδόσφαιρο στην TV! Το 1991 η αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)
Όχι, δεν σημειώθηκε κάτι συνταρακτικό στο παιχνίδι. Απλώς, η έναρξη της νέας εποχής οφείλεται στην τηλεόραση! Εκείνος ο αγώνας που διεξήχθη σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια στο γήπεδο της Λεωφόρου, ήταν ο πρώτος που μετέδωσε η ΕΡΤ ύστερα από τη συμφωνία της με την ΕΠΑΕ για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος!
Από εκείνο το Σάββατο, άλλαξαν μία συνήθεια ετών για τους Έλληνες φιλάθλους. Μέχρι τότε, γενιές και γενιές είχαμε μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής σήμαινε γήπεδο! Με όλα τα ματς της αγωνιστικής να διεξάγονται την ίδια ώρα, το μεσημέρι και την όποια επαφή μας με την τηλεόραση να περιορίζεται στα τρίλεπτα στιγμιότυπα των βραδινών εκπομπών της ΕΡΤ.
Έτσι ήταν. Ήθελες να δεις την αγαπημένη σου ομάδα ή όποιο άλλο ματς της αγωνιστικής σε ενδιέφερε; Έπρεπε να πας στο γήπεδο! Εφοδιασμένος με φελιζόλ για να μη λερώνεσαι στα τσιμέντα (τα πλαστικά καθίσματα ήταν πολυτέλεια ελάχιστων γηπέδων τότε) και με τρανζιστοράκι, αν "καιγόσουν" τόσο πολύ για να μαθαίνεις την εξέλιξη των υπολοίπων αγώνων. Για να διεξαχθεί κάποιος αγώνας Σάββατο ή άλλη ώρα έπρεπε να συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος. Και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις ήταν ακόμα πιο σπάνιες.
Από εκείνο το μεσημέρι της 12ης Οκτωβρίου 1991, σταδιακά η Κυριακή μας άλλαξε. Κατ' αρχάς, το Αθηναϊκός - ΑΕΚ διεξήχθη Σάββατο. Η συμφωνία της ΕΠΑΕ με την ΕΡΤ προέβλεπε να μεταδίδεται ζωντανά ένας αγώνας κάθε Σάββατο και σε μαγνητοσκόπηση ένας από τους κυριακάτικους, το βράδυ της ίδιας ημέρας. Το 1992 τα δικαιώματα πέρασαν στο Mega, το οποίο καθιέρωσε το "Λεπτό προς Λεπτό" (όλα τα κυριακάτικα ματς σε παράλληλη σύνδεση) και το 1994 μπήκε στο παιχνίδι η συνδρομητική τηλεόραση, για να φτάσουμε σιγά-σιγά στο σημερινό σημείο: να μεταδίδονται από την τηλεόραση όλοι οι αγώνες της χρονιάς!
Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το αν η TV έκανε καλό ή κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σεβαστό να προτιμά κάποιος τη ζεστασιά του σαλονιού του από το κρύο της κερκίδας, από την άλλη όμως τα νέα δεδομένα δημιούργησαν μία νέα γενιά φιλάθλων, η οποία δεν θα καταλάβει ποτέ πώς ήταν η ατμόσφαιρα της παλιάς Κυριακής. Στα γεμάτα γήπεδα, με τα φελιζόλ-καθίσματα, τις σακούλες για τη βροχή και τον πασατέμπο για να περνάει η ώρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η πτώση του μέσου όρου εισιτηρίων συμπίπτει με την εισβολή της τηλεόρασης στο πρωτάθλημα. Για την ιστορία, ο πρώτος τηλεοπτικός αγώνας έληξε με την ΑΕΚ να νικά 3-2 τον Αθηναϊκό (8' Mπατίστα, 15', 52' πέν. Δημητριάδης - 59' πέν. Mπογκ, 85' Kαπουράνης) και να επιβεβαιώνει ότι είχε τα φόντα για να κατακτήσει τον τίτλο.
ΠΗΓΗ: sday.gr

Στους "4" η Καβάλα!!

Με καθοριστικό σουτ του Σωτήρη Καραποστόλου η Καβάλα επικράτησε με 77-76 του Ηλυσιακού και πήρε την πρόκρισή της στους τέσσερις του Κυπέλλου που την φέρνει κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Στους "4" η Καβάλα
Ο Ηλυσιακός πάλεψε με νύχια και με δόντια στο κλειστό της Καλαμίτσας και οδηγούσαν το παιχνίδι μέχρι τη στιγμή που... ξύπνησε η Καβάλα.
Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο μείωσαν τη διαφορά και προσπαθούσαν να περάσουν μπροστά. Η ομάδα των Ηλυσίων φαινόταν πως θα βρεθεί κόντρα στον Παναθηναϊκό ωστόσο υπολόγισε χωρίς το σουτ του Καραποστόλου στην εκπνοή που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Έτσι το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών διαμορφώθηκε, αφού ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα του Αμαρουσίου την Τρίτη (11/10) και μπροστά του θα βρει την Καβάλα.

Πηγή: gazzetta.gr

«Βρήκα χρόνο για να διορθώσω τα λάθη μου»

Ο Ντιέγκο Αρίας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς όπως δήλωσε όχι μόνο ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά βελτιώθηκε κιόλας.
«Βρήκα χρόνο για να διορθώσω τα λάθη μου»
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport103 Fm» ο Κολομβιανός μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε:

Για το αν είναι έτοιμος είπε: «Το διάλειμμα ήταν αρκετό για να συνέλθω και να επανέλθω σε πλήρεις ρυθμούς. Είμαι έτοιμος να επανέλθω στο παιχνίδι. Έχω ελπίδες ότι θα διεκδικήσω την είσοδο και πάλι στη βασική ενδεκάδα».

Για το διάστημα της διακοπής και την ευκαιρία βελτίωσης σε διάφορα σημεία: «Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία, ο χρόνος, για να διορθώσω λάθη και λεπτομέρειες και όλοι μαζί φυσικά να βελτιωθούμε σαν σύνολο».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Έχω πει και στο παρελθόν ότι όλα τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι περίπλοκα. Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίζουν όταν παίζουν με μεγάλους. Εμείς το αντιμετωπίζουμε σαν ένα διαφορετικό και δύσκολο παιχνίδι».

«Είμαστε όλοι μία οικογένεια»

Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012 σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος!
«Είμαστε όλοι μία οικογένεια»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις στο ενωσίτικο aek365.gr, όπου μίλησε για τον θρίαμβο της Εθνικής στη Γεωργία, την ομοιογένεια των διεθνών, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου:
-Πετύχαμε μία σπουδαία πρόκριση, απέναντι σε μεγάλες ομάδες και μάλιστα αήττητοι. Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας;
«Νομίζω πως το σημαντικότερο ήταν πως ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Όλοι αγαπημένοι. Οι παίκτες αγωνίστηκαν για το καλό της Εθνικής ομάδας. Κανένας δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την Εθνική. Οι σχέσεις μεταξύ των παικτών και του τεχνικού τιμ ήταν εξαιρετικές και μπορώ να πω ότι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν σε κάθε παιχνίδι και τις περισσότερες φορές έδιναν κι όλας τον καλύτερό τους εαυτό, το 100%. Πάνω από όλους αξίζουν τα συγχαρητήρια οι παίκτες».
-Παρατηρήσαμε ότι ορισμένοι παίκτες δεν ήταν καλοί φέτος στις ομάδες τους, αλλά στην Εθνική μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και βοήθησαν τα μέγιστα.
«Ίσως και να συμβαίνει. Μακάρι να παίζουν καλά και στις ομάδες τους. Οι καλύτεροι παίκτες καλούνται στην Εθνική και το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο. Οσοι παίκτες είναι στην Εθνική, μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν. Το κλίμα στην Εθνική είναι εξαιρετικό. Προκριθήκαμε αήττητοι και έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά και αγώνα για το μέλλον».
-Μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε στο ευρωπαϊκό;
«Πιστεύω πως θα πραγματοποιήσουμε μια πολύ καλή πορεία. Η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις μέγαλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου και αυτό είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα και μάλιστα μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Έχω πίστη στους παίκτες μου, με έχουν δικαιώσει, έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και πρόοδο στα παιχνίδια μας και είμαι σίγουρος ότι θα πάμε καλά».
-Οι Έλληνες θέλουμε να παραμείνετε στον πάγκο της Εθνικής, οι παίκτες το ίδιο, η ΕΠΟ επίσης. Θα μείνετε;
«Θα γευματίσουμε μέσα στην εβδομάδα με τον κ. Πιλάβιο. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, οι συνθήκες είναι πολύ καλές και οι σχέσεις μεταξύ όλων μας επίσης εξαιρετικές. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και θα παραμείνω στην Εθνική».
-Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με την πρώην σας ομάδα την ΑΕΚ. Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν σας έχουν ξεχάσει και μιλούν πάντα με τα καλύτερα λόγια για εσάς.
«Τους ευχαριστώ ιδιαίτερως. Πέρασα πολύ όμορφα στην ΑΕΚ. Αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά θα τα ξεπεράσει. Πρέπει να τα ξεπεράσει και θα τα ξεπεράσει και θα γίνει πάλι μια μεγάλη δύναμη με τίτλους και πρωταθλήματα. Για το ντέρμπι του Σαββάτου, εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, χωρίς έκτρωπα, μια διαφήμιση για το ποδόσφαιρό μας».

"Πανάξια πρόκριση!"

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του Euro 2012 εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ.
"Πανάξια πρόκριση!"
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:
«Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ συγχαίρει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον πρόεδρο κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, τον προπονητή κ. Φερνάντο Σάντος, τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας για την πανάξια πρόκρισή τους στη τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.
Το γεγονός ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά η Ελλάδα θα μετέχει στη τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι ενδεικτικό της τεράστιας σημασίας που έχει για τη χώρα μας η νέα επιτυχία που σημείωσε η Εθνική μας Ομάδα.
Στους δύσκολους καιρούς για την Ελληνική κοινωνία η Εθνική Ελλάδος, δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά.
Είμαστε σίγουροι ότι στη νέα πρόκληση για τον Ελληνικό Αθλητισμό η Εθνική Ομάδα θα κάνει ξανά υπερήφανους όλους τους Έλληνες».

"Σας το λέω και κρατήστε το αυτό!"

O Βλάσης Τσάκας δεν σταματάει να επαναλαμβάνει πως το όνειρο του πρίγκιπα είναι να κάνει τον Παναθηναϊκό, Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου.
"Σας το λέω και κρατήστε το αυτό!"
"Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ο κύριος Μπάσαρ βρίσκεται στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας με το έγγραφο που αποδεικνύει το γνήσιο της υπογραφής του Πρίγκηπα. Η άφιξη του στην Ελλάδα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα", είπε στην κάμερα της NOVA ο εκπρόσωπος του Σαουδάραβα επενδυτή κατά την άφιξή του στο "Ελ. Βενιζέλος" και πρόσθεσε:
"Υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δεν μπορώ να σας την αποκαλύψω για ευνόητους λόγους. Επαναλαμβάνω, πως όνειρο του Πρίγκιπα είναι να κάνει τον Παναθηναϊκό μεγάλο. Σας είχα πει πως ο Παναθηναϊκός, θα γίνει η Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου. Το επαναλαμβάνω και σας λέω να το κρατήσετε αυτό".

Ο καλός Άγγελος ...Τιμούρ!!

Αναμφισβήτητα και άξιζε την πρόκριση η ομάδα που -όπως δικαίως είπε κι ο Σάντος μετά το ματς- πήρε 4 βαθμούς από τους Κροάτες και 6 από τους Ισραηλινούς, δηλαδή τους άμεσους ανταγωνιστές για την προνομιούχα πρώτη θέση.
Ο καλός Άγγελος ...Τιμούρ
Γράφει ο Γιώργος Βαβρίτσας.
Ομως ας σταθούμε και λίγο στην πολύτιμη προφανώς άθελη βοήθεια... του Τιμούρ Κετσμπάια.
Φυσικά και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί και πόσω μάλλον να το αποδείξει ότι μας βοήθησε άμεσα ή έμμεσα ο αντίπαλος σήμερα κόουτς. Ομως κάποιος θα μπορούσε να πει ότι επί μία ώρα μας έπαιξαν δυνατά και μετά λίγο από τις γρήγορες αλλαγές, λίγο από το τραυματισμό του σκόρερ Ταργκαμάντζε, η ελληνική ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο καθοριστικό ματς βρέθηκε αντιμέτωπη με μόλις δέκα αντιπάλους στην κρισιμότερη φάση του και πήρε τη νίκη.
Φυσικά κι αυτό δε μειώνει την τρίτη συνεχόμενη μας συμμετοχή σε Γιούρο, ούτε προσβάλλει το αξιόμαχο σύνολο της Γεωργίας, που με έντεκα πατούσε καλύτερα από τους βαρείς και υπερβολικά αγχωμένους Ελληνες.
Οπως παράδειγμα ότι ο καλός Θεούλης συνεχίζει να πάει με χίλια τον διαρκώς παρεξηγημένο Αγγελο Χαριστέα, φέρνοντας τον με μόλις ένα ματς στα προκριματικά στη θέση ενός εκ των «ηρώων» της πρόκρισης. Κι πραγματικά αν ως τον Ιούνιο δεν βγει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, κανείς δε θα του στερήσει το τρίτο Γιούρο, έστω και ως εναλλακτική λύση για τα δύσκολα, όταν ίσως να χρειάζεται η άνωθεν βοήθεια.
Αυτοί πάντως που το τελευταίο δίωρο έχουν ψιλοσαλτάρει είναι οι οπαδοί της Νυρεμβέργης, που βλέπουν την «πιο αποτυχημένη μεταγραφή της ιστορίας του συλλόγου τους», να ξαναγίνεται πρώτο θέμα στο kicker και την αχώνευτη για κάθε Ελληνα πλέον Bild.
Ακόμη αξίζει να τονιστεί ότι έστω κι αν ψυχρά επαγγελματικά είναι λανθασμένο το τάιμινγκ και 100% πετυχημένη η ουσία, για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, δείχνει ότι μπορεί να λειτουργεί και συναισθηματικά με την ανανέωση-εξπρές στο Σαντος. Γράφαμε την Παρασκευή για τα δέκα και πλέον εκατομμύρια της πρόκρισης για την ομοσπονδία από τη συμμετοχή στο Γιούρο.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι διαφημιστικά η ομάδα πουλάει και εκτός των συνόρων. Καλοδεχούμενα όλα, αλλά ας βγάλουν άμεσα επιτέλους από τα σκονισμένα συρτάρια το πλάνο του Φερνάντο για τις μικρές Εθνικές και το μέλλον του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αξίζει ακόμη να επαναλάβουμε την πεποίθηση, ότι όντως αυτή η ομάδα θα πάει το καλοκαίρι καλύτερα απ’ότι το 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας. Αν βρίσκαμε κι έναν τρόπο να τελειώσουμε το αήττητο σερί κάπου τον Απρίλιο, θα το σιγουρεύαμε ακόμη περισσότερο.
Πηγή: contra.gr

Το… απύθμενο κόμπλεξ του πιτσιρίκου!!

Είναι φυσιολογικό όταν βλέπεις τον Χαριστέα την μία φορά να σου σηκώνει τα τρία δάκτυλα για τα γκολ που σου έχει βάλει με το 1-4 στην Τούμπα και το 4-0 στο Βικελίδης, να θες να του την «πεις» όποτε τον βρίσκεις μπροστά σου.
Το… απύθμενο κόμπλεξ του πιτσιρίκου
Είναι φυσιολογικό όταν έχεις μεγαλώσει με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη πάνω από το κεφάλι σου να ψάχνεις να βρεις κάτι να πεις.
Όταν όμως είσαι παίκτης της εθνικής ομάδας πρέπει να σέβεσαι το ενθόσημο που φοράς, αλλά και αυτοί που στο εμπιστεύτηκαν να σε βάζουν στην θέση σου όταν, έστω και για… πλάκα παρεκτρέπεσαι. Περιμένουμε την αντίδραση της ΕΠΟ για την… πλάκα του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο αεροπλάνο της επιστροφής της εθνικής από την Γεωργία.
Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στο allaboutaris.com με πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο

Στους "4" με Ντικούδη!!

Με τον Δήμο Ντικούδη (24π.) να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε στην άδεια Πυλαία κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας (89-67) και πήρε την πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος.
Στους "4" με Ντικούδη!
Η Πυλαία ήταν άδεια, λόγω της τιμωρίας του αθλητικού δικαστή, ωστόσο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης.

Ο Ίκαρος βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ανέβαζε σταδιακά τη διαφορά.
Η ομάδα της Καλλιθέας προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να επιστρέψει, αλλά ο Δήμος Ντικούδης ήταν σε εξαιρετική βραδιά με τη διαφορά να ξεφεύγει. Το τέλος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Δικέφαλο να παίρνει άνετα το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Εκεί θα βρεθεί στην έδρα του νικητή του ζευγαριού Άρης-Ολυμπιακός.
Tα δεκάλεπτα: 18-15, 38-29, 66-53, 89-67

Πηγή: gazzetta.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Δεν τα πήγαμε και άσχημα χθες αφού στο σύστημα είχαμε 3/6 επιλογές μας και χάσαμε την Ουρουγουάη και την Αλβανία (ισοφαριστήκαν 1-1 προς το τέλος) ενώ χάσαμε τη Βολιβία. Στη τετράδα είχαμε 2/4 επιλογές μας αφού χάσαμε τις διπλές επιλογές του Περού (έχασε 4-2) και της Αρμενίας (έχασε 2-1 με περίεργο αυτογκόλ!!). Γενικά χθες δεν είχαμε πολλές εκπλήξεις και αυτοί που κέρδισαν καλές ομάδες είχαν κίνητρο. Μόνο η Αργεντινή μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη χάνοντας από Βενεζουέλα με 1-0.
Στο σημερινό κουπόνι δεν έχουμε πολλούς αγώνες. Έχουμε το Ισπανικό κύπελλο , το οποίο δεν θα ασχοληθώ μέχρι να παίξουν και ομάδες από τη Primera Division. Θα ασχοληθώ με την Ά Βραζιλίας από την οποία θα δώσω μια τετραδούλα.

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή): 

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ-ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ  OVER (2,5) (1,85)
ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ-ΣΕΑΡΑ  1 (2,25)
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ-ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ  1 (1,83)
ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ-ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ  G/G (1,70)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!