Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Όταν συνωμοτεί το σύμπαν...!!

Αυτή η πρόκριση ήταν γραμμένο ότι δεν χανόταν με τίποτα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Όταν συνωμοτεί το σύμπαν...
Ακόμη και αν η εθνική μας ομάδα για 79' ήταν κακή, ακόμη κι αν έχανε με 1-0, ακόμη και αν οι παίκτες μας ήταν ανίκανοι να φτιάξουν μια φάση της προκοπής μέσα στην περιοχή των Γεωργιανών.
Αποδείχθηκε ότι το σύμπαν είχε συνωμοτήσει ώστε να πάει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι στα δύο κρισιμότερα παιχνίδια που δώσαμε μέσα σε τρεις μέρες οι αντίπαλοί μας έμειναν για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες εξαιτίας τραυματισμών ή ότι τα αποφασιστικά γκολ μπήκαν στο ίδιο λεπτό.
Στο 79' ο Γκέκας έκανε το 2-0 με την Κροατία και στο ίδιο λεπτό ο Χαριστέας μας χάρισε τη νίκη χθες στην Τιφλίδα. Δυο ποδοσφαιριστές που επανήλθαν στην Εθνική έπειτα από πολύμηνη απουσία.
Πέρα από τις μεταφυσικές εξηγήσεις, η χθεσινή αγχωτική νίκη ήρθε και χάρη στις προσπάθειες των παικτών της Εθνικής, που μπορεί να τους έλειπαν πολλά σ' αυτό το παιχνίδι, κυρίως καθαρό μυαλό, συγκέντρωση (στο α' ημίχρονο), ακόμη και δυνάμεις για να παίξουν σε πιο γρήγορο ρυθμό, αλλά είχαν και πάλι θέληση και πίστη ότι θα πάρουν αυτό που με τη νίκη επί της Κροατίας είχε βρεθεί στα χέρια τους και κινδύνευαν να το χάσουν.
Κόντρα στην εικόνα του αγώνα, που ήθελε την Εθνική μας από το 25' και μετά να έχει κατοχή της μπάλας αλλά να είναι μπλοκαρισμένη στο... μυαλό και στα πόδια, η λύση ήρθε από την αλλαγή του Σάντος, τον Γιώργο Φωτάκη και το δυνατό του δεξί πόδι. Η Εθνική μας τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλό της, ο Σάντος διεύρυνε το αήττητο σερί του σε δεκαέξι αγώνες και έπεται συνέχεια.
Τι άλλο να ζητήσουμε από αυτή την ομάδα που συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: