Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η συνέπεια της Εθνικής απάντηση στους… κομπλεξικούς!!

O Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα τεράστια επιτυχία της Ελλάδας, αλλά και τις... κατηγορίες που δέχεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Η συνέπεια της Εθνικής απάντηση στους… κομπλεξικούς!
Τι και αν αυτή η Εθνική πέρασε για τρίτη συνεχόμενη φορά στα τελικά του Euro; Tι και αν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έχει τελείως αντίθετη πορεία από την τραγική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτά τα παιδιά με τον Σάντος είναι οι μόνοι που μας κάνουν να χαμογελάμε και να νοιώθουμε περήφανοι σε μία πολύ άσχημη περίοδο για την χώρα;

Οι κομπλεξικοί είναι εδώ και δυστυχώς είναι Ελληνες. Όχι πολλοί φυσικά, αλλά λίγοι. Ποια μπάλα μωρέ; Ποια Εθνική; Με τα καφενεία παίζαμε και περάσαμε με το ζόρι. Που πάμε με αυτούς τους παίκτες . Και άλλα τέτοια γραφικά ακούω πάλι από χθες το βράδυ. Δεν πειράζει . Για εσάς που σας… στενοχώρησε η νέα μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ξιδάκι και πηγαίνετε να δείτε μπάλα αλλού. Αφήστε εμάς τους πραγματικούς Ελληνες να χαρούμε για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία. Θυμίζω ότι για τρίτο σερί Euro προκριθήκαμε, ενδιάμεσα είχαμε και μία πρόκριση στο Μουντιάλ , ενώ είχαμε και την κατάκτηση του Euro το 2004. Αυτοί, λοιπόν, που στέκονται στην μπάλα που παίζει η Εθνική χωρίς να αναγνωρίζουν την μεγάλη της επιτυχία δείχνουν την εμπάθεια. Και εξάλλου ρε παιδιά δεν έχουμε δακρύσει και με την μπάλα που παίζουν οι ελληνικοί σύλλογοι. Ούτε έχουμε γεμίσει από διακρίσεις στην Ευρώπη.

Και όλοι αυτοί, που κατηγορούν την Εθνική ας δούνε κάποια πράγματα που τους αποστομώνουν. Εκτός Euro έμειναν χώρες όπως η Νορβηγία, η Ελβετία, η Σερβία, το Βέλγιο και χώρες που έχουν παράδοση στο ποδόσφαιρο, όπως η Ουγγαρία, η Ρουμανία, αλλά και η Σκωτία. Ακόμα και η Πορτογαλία θα χρειαστεί μπαράζ για να περάσει στα τελικά, αφού δεν μπόρεσε να προκριθεί από έναν όμιλο με αντιπάλους την Δανία, την Νορβηγία, την Ισλανδία και την Κύπρο. Η Εθνική μας είναι μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, την ημιφιναλίστ Γερμανία, την Ιταλία και την Αγγλία, οι μόνες ομάδες που έχουν τερματίσει αήττητες τα προκριματικά του Euro, έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα με 5 γκολ από τις 51 ομάδες που συμμετείχαν στα προκριματικά. Μάλιστα έχει καλύτερη άμυνα από ομάδες όπως η Ολλανδία, η Ισπανία, η Γερμανία. Η συνέπεια της Εθνικής είναι η καλύτερη απάντηση στους κομπλεξικούς. Και ο Σάντος αποδεικνύεται ο ιδανικός διάδοχος(μεγάλη διαφορά το ότι υπολογίζει πλέον σε πολλούς παίκτες ανάλογα με την φόρμα τους) του Ρεχάγκελ που έβαλε τις βάσεις για να μετατραπεί η Εθνική Ελλάδας από μία ανυπόληπτη ομάδα σε παραδοσιακή δύναμη με συνεχείς συμμετοχές στις μεγάλες διοργανώσεις.

Και κάτι τελευταίο. Εχω διαπιστώσει ότι αυτοί, που κατηγορούν την Εθνική ομάδα είναι κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού επειδή αυτή η Εθνική ομάδα από το 2004 και μετά έχει βάση της τον Παναθηναϊκό(δικαίωση για αυτά τα παιδιά από το 2000 και μετά), αλλά δυστυχώς για μένα και κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού, επηρεασμένα από «πράσινα» ΜΜΕ, που τόσα χρόνια έβγαζαν την χολή τους για τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη, τον Τζόρβα, τον Νίνη πιο παλιά τον Σαλπιγγίδη, τον Μπασινά, τον Σειταρίδη και από την άλλη κάποιοι άλλοι «πράσινοι» έβγαζαν ανάλογη κακία για τον Τζιόλη, τον Βύντρα, τον Σπυρόπουλο. Ολοι αυτοί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι όλα αυτά τα παιδιά τους έχουν αποστομώσει με τις επιτυχίες τους στην Εθνική ομάδα. Και αντί να είναι περήφανοι για αυτό μιλάνε για παλαίμαχους και άλλα τέτοια γραφικά. Όταν έρθει η ώρα της επιτυχίας φυσικά και για μία ημέρα μιλάνε για… χρεοκοπίες και άλλα τέτοια, αλλά στη συνέχεια τους… ξεπατώνουν ως παίκτες του Παναθηναϊκού. Περαστικά τους λοιπόν . Ας αφήσουν εμάς όλοι αυτοί οι-ευτυχώς λίγοι- άρρωστοι να χαρούμε την Εθνική ομάδα και τις επιτυχίες της και ας περιμένουν αυτοί πότε θα χάσει η Εθνική για να βγάλουν το κόμπλεξ τους.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: