Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τότεναμ και Γουέστ Χαμ μονομαχούν για το στάδιο...

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του Λονδίνου, Γουέστ Χαμ και Τότεναμ, παραμένουν οι δύο υποψήφιοι για τη χρήση του Ολυμπιακού σταδίου της βρετανικής πρωτεύουσας μετά τους Αγώνες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η οργανωτική επιτροπή "Λονδίνο 2012". Η τελική απόφαση για την μεταολυμπιακή χρήση του σταδίου θα ληφθεί τον προσεχή Μάρτιο. Ένας από τους βασικούς όρους που έχουν τεθεί -και αν δεν αναθεωρηθεί στη συνέχεια- είναι η διατήρηση των περιμετρικών διαδρομών του στίβου και μετά το 2012, ώστε το Λονδίνο να έχει και στο μέλλον τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων του κλασικού αθλητισμού

Και πάλι στη Ρεάλ ο Ζιντάν!

Δεν πρόκειται για αστείο… αλλά ούτε και για την επιστροφή του «Ζιζού» στην ενεργό δράση. Η είδηση έχει να κάνει με την πρόσληψη του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν, στη θέση του ειδικού συμβούλου της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε και επίσημα στην ιστοσελίδα της «βασίλισσας».

«Ο Ζιντάν θα βρίσκεται στη διάθεση του προέδρου και του προπονητή για όλα τα θέματα που απασχολούν την πρώτη ομάδα της Ρεάλ και με τον οποίο θα υπάρχει στενή επαφή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση στο σάιτ των Μαδριλένων, ενώ επισημαίνεται ότι «Θα συμμετάσχει σε όλα τα events του Τσάμπιονς Λιγκ και στις επίσημες εκδηλώσεις. Επίσης θα συνταξιδεύει με την ομάδα, θα παρακολουθεί τις προπονήσεις και θα βρίσκεται σε όλα τα μίτινγκ με τον Ζοζέ Μουρίνιο».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γάλλος με τις μαγικές εμπνεύσεις είχε υπηρετήσει το ποδόσφαιρο και τους απανταχού λάτρεις του από το 1988 μέχρι και το 2006, ενώ την τελευταία πενταετία της καριέρας του είχε φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ, με την οποία κατέκτησε και το Champions League το 2002.

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Με δεδομένα τα προβλήματα στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, ο Μάκης Χάβος πήρε στην αποστολή για το αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ το νεαρό Βαγγέλη Γεωργίου. Εκτός αποστολής πέρα από τους Κοντρέρας, Ίβιτς και Σνάουτσνερ, έμειναν για τεχνικούς λόγους και οι Παπάζογλου, Αθανασιάδης. Αναλυτικά η αποστολή του Δικεφάλου: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Γεωργίου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Ζουέλα

ΑΡΗΣ: Κανονικά Σηφάκης – Τσέζαρεκ

Με μία απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τον Ηρακλή την Δευτέρα στο «Καυτανζόγλειο». Όπως ενημέρωσε κι επίσημα η ΠΑΕ Άρης, ο Μιχάλης Σηφάκης πλέον γυμνάζεται κανονικά και υπολογίζεται από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Για πρώτη φορά σε φουλ ρυθμούς γυμνάστηκε και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ που είναι στην διάθεση του προπονητή. Ο τελευταίος θα αποφασίσει αν θα τον έχει στην αποστολή του αγώνα ή όχι. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Χαβίτο που παραμένει αμφίβολος για το παιχνίδι, ενώ το ειδικό πρόγραμμά του συνεχίζει ο Παπαζαχαρίας. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση.

Επιστρέφει στο «clasico» ο Μουρίνιο!

Χωρίς τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της θα παραταχθεί στα επόμενα δύο παιχνίδια η Ρεάλ, καθώς ο Πορτογάλος τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή και θα επιστρέψει στο «clasico» με την Μπαρτσελόνα.Η αποβολή του Μουρίνιο από τον διαιτητή της αναμέτρησης με την Μούρθια για το Κύπελλο (5-1) δεν πέρασε απαρατήρητη από την πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας η οποία επέβαλλε ποινή δύο αγωνιστικών στον Πορτογάλο για την συμπεριφορά του.

Έτσι, ο Μουρίνιο θα δει τους επόμενους δύο αγώνες της Ρεάλ, με Χιχόν και Μπιλμπάο, από τις κερκίδες του «Ελ Μολινόν» και «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αντίστοιχα, αλλά θα επιστρέψει στο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Επιστροφές ενόψει Άρη

Με πληθώρα επιλογών στον αγωνιστικό σχεδιασμό του, φαίνεται ότι οδηγείται στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως αποδείχθηκε και από το σημερινό πρόγραμμα του Ηρακλή στην Μίκρα. Στους αποθεραπευθέντες ανήκει, πλέον, και ο Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος πέρασε σε ρυθμούς ομαδικής προπόνησης, χωρίς, όμως, να θεωρείται δεδομένο ότι θα κριθεί ετοιμοπόλεμος για την αποστολή, μετά από το σημαντικό διάστημα της απουσίας του. Οσο για τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι, συνέχισε με εντατικό ατομικό πρόγραμμα, με μπάλα και ακολούθησε τμήματα της ομαδικής προπόνησης, με συνέπεια από αύριο να αναμένεται σε πλήρεις ρυθμούς, με την ομάδα.

Επιτέλους επιστροφή!

Στην φυσική της έδρα θα αγωνιστεί η Κέρκυρα στο ματς με την Ξάνθη.Η άδεια από το κλιμάκιο που επιθεώρησε το ΕΑΚ οριστικοποιήθηκε και το Σάββατο η Κέρκυρα θα αγωνιστεί στο γήπεδο της για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
Μετά από απουσία πέντε μηνών από την έδρα τους, οι παίκτες του ΑΟΚ θα αγωνιστούν και πάλι στο σπίτι τους.

Οι εργασίες που έγιναν στο ΕΑΚ Κέρκυρας είναι οι εξής:

1) Έγινε πλήρης αλλαγή του αγωνιστικού χώρου και τοποθέτηση καινούργιου χλοοτάπητα.

2) Έγινε ανακαίνιση όλων των αποδυτηρίων και δημιουργήθηκε καινούργια αίθουσα Τύπου.

3) Άλλαξαν τα μηχανήματα στο λεβητοστάσιο κι έπειτα από πολλά χρόνια τοποθετήθηκαν καινούργια.

4) Τοποθετήθηκε μια επιπλέον καμπίνα στα δημοσιογραφικά θεωρεία, καθώς και ειδική σκάλα πίσω από τη μεγάλη κερκίδα για την ασφαλή μετάβαση των εκπροσώπων του Τύπου στα θεωρεία.

5) Τοποθετήθηκε προσωρινά μια μικρή λυόμενη εξέδρα στο βόρειο πέταλο του γηπέδου.

6) Βάφτηκαν οι κερκίδες και άλλοι χώροι.

Στην Κέρκυρα επιθυμούν να νικήσουν στην επιστροφή της ομάδας στην φυσική της έδρα και ο Μπάμπης Τεννές για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού θα υπολογίζονται κανονικά τόσο ο Λαμπρόπουλος όσο και ο Παρασκευαΐδης.

Τον Ιανουάριο ο διάδοχος του Μπεκενμπάουερ

Η γερμανική ομοσπονδία θα αποφασίσει τον Ιανουάριο για τον διάδοχο του Φραντς Μπεκενμπάουερ στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA, ενώ επικρατέστερα δείχνουν τα ονόματα του Τεό Σβάντσιγκερ και του Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Ο "Κάιζερ", που είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA από το 2007, γνωστοποίησε την Πέμπτη την πρόθεσή του να μην θέσει υποψηφιότητα για μία νέα θητεία και μετά το 2011, αφού χρειάζεται να περάσει περισσότερο χρόνο κοντά στην οικογένειά του. Ο διάδοχος του Μπεκενμπάουερ στη διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα οριστεί στις 22 Μαϊου στο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί το 35ο κογκρέσο της UEFA

Μπιτσαξής: "Βαριά... σκιά"

Στο θέμα των "ύποπτων" αγώνων που έχουν επισημανθεί από την UEFA και την αποστολή του σχετικού φακέλου στην Εισαγγελία αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3". "Να μην προδικάζουμε τίποτα. Υπάρχουν μεγάλες "σκιές", οι οποίες θα πρέπει να διαλυθούν", τόνισε...

Αναλυτικά:
Για την υπόθεση των "ύποπτων" αγώνων:
"Να μην προδικάζουμε τίποτα από πριν. Υπάρχουν αυτή την στιγμή πράγματι σκιές μεγάλες οι οποίες θα πρέπει να διαλυθούν, κυρίως από την κατεύθυνση του συντεταγμένου ποδοσφαίρου, το οποίο αν θέλει να επιβιώσει από αυτές τις σκιές, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να τις διαλύσει και να οργανώσει την δραστηριότητα του σε μια υγιή βάση. Φυσικά χωρίς να βγάζουμε έξω τις ευθύνες της πολιτείας. Υπάρχουν 39 παιχνίδια τα οποία σταδιακώς έχει αποστείλει η ΟΥΕΦΑ με διάφορους βαθμούς υπόνοιας. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι και τα 39 θα αποδειχθεί ότι είναι διεφθαρμένα ή ύποπτα. Οπωσδήποτε όμως είναι μια βαριά σκιά και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Σήμερα έβλεπα στην ειδησεογραφία φαινόμενα διαφθοράς στην ΦΙΦΑ. Δεν ξέρω αν θα καταλήξει η έρευνα σε συμπεράσματα ή σε φορολογικά και ποινικά θέματα. Εγώ ένα ξέρω ότι εμείς δεν διστάσαμε και τα χέρια μας να βάλουμε στην φωτιά και να ανοίξουμε αυτό το ζήτημα. Έχει ζητηθεί από την εισαγγελία η ποινική διερεύνηση του θέματος".

Για το αν θα φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση:
"Η υπηρεσία ειδικών έλεγχων συνεχίζει με πολύ εντατικούς ρυθμούς προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του επαγγελματικού αθλητισμού και των οικονομικών του αθλητισμού. Δεν είναι όμως μόνο η Γ.Γ.Α. είναι και η ΕΠΟ που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Επειδή εγώ δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες ή να παραμυθιάζω τον κόσμο δεν είναι ένα θέμα το οποίο είναι εύκολο ο παράνομος στοιχηματισμός και οι προσημειωμένοι αγώνες. Επομένως υπάρχει ένα πεδίο δύσκολα εξιχνιάσημης εγκληματικότητας. Ένα είναι το ζήτημα ότι εμείς το ψάχνουμε, ενώ πριν από εμάς υπήρχε ένα πέπλο σιωπής. Τώρα δεν υπάρχει πέπλο σιωπής, υπάρχει κάθε μέρα η πεποίθηση ότι τα πάντα ερευνώνται και δεν μπαίνει τίποτα κάτι κάτω από το χαλί".

Για την συνάντηση με τον κύριο Καπελέρη:
"Υπήρχε μια συνάντηση εργασίας για μια αμοιβαία συνεργασία στα θέματα αυτά".

Για την λεγόμενη από τα ΜΜΕ καθυστέρησης της αποστολής του φακέλου με τα "ύποπτα" ματς από την ΕΠΟ:
"Δεν αποδίδω ιδιαίτερη σημασία ,είναι υπερβολικά τα γραφόμενα. Έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία με τρεις μηνυτήριες αναφορές τον Δεκέμβριο του 2009, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2010, εικοσιτέσσερα συνολικά παιχνίδια. Αυτά ονομάστηκαν στην δημοσιογραφική γλώσσα ως φάκελοι αλλά στην πραγματικότητα ερχόντουσαν ένα -ένα σταδιακά. Έτσι συγκεντρώθηκε λοιπόν ένας αριθμός παιχνιδιών στην ΕΠΟ το καλοκαίρι την στιγμή που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Μουντιάλ. Επιπλέον υπάρχει και ένα θέμα νομικής μελέτης γιατί δεν κάνεις απλή διαβίβαση ενός θέματος στην εισαγγελία . Η διαβίβαση προς την εισαγγελία και η υποβολή μιας μηνυτήριας αναφοράς είναι πολύ σοβαρή ενέργεια. Γίνεται λοιπόν και μια νομική ανάλυση των φακέλων, δεν σημαίνει ότι κάθε χαρτί που παίρνεις το στέλνεις στην εισαγγελία. Κοιτάς αν έχει σοβαρότητα και αν αυτό το χαρτί συνιστά απλή ένδειξη τέλεσης εγκλήματος για να το στείλεις στην εισαγγελία".

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η υπόθεση:
"Προφανώς όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ο τελευταίος άνθρωπος που θα προδικάσει το αποτέλεσμα μιας εν εξέλιξη έρευνας θα είμαι εγώ. Η έρευνα αυτή είναι πολύπτυχη. Αφορά πολλούς τομείς όπως προ συνεννοημένα παιχνίδια και θέματα φορολογικά . Τα φορολογικά δεν είναι τόσο άχρωμα όσο κάποιος πιστεύει. Οι έρευνες είναι πολύπτυχες και καμιά φορά οι φορολογικές συνέπειες μπορεί να είναι και σοβαρότερες από τις ποινικές συνέπειες".

Για το αν θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου με τις ενέργειες αυτές:
"Δεν εκτιμώ ότι με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, αποκαθίσταται η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως βλέπεται από τις καθημερινές εξελίξεις κυρίως βάλλεται από τους ίδιους τους παράγοντες. Αυτό είναι σημαντικό ζήτημα για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Η ΓΓΑ δεν ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο διότι υπάρχει και ο υπόλοιπος ελληνικός αθλητισμός τον οποίο δεν βαρύνουν αυτές οι σκιές και αποδεικνύει καθημερινά ότι στέκεται όρθιος σε πολλά επίπεδα. Πριν λίγες ημέρες είδαμε τρεις κωπηλάτες μας να γυρνούν με μετάλλιο, σημαντικότατη διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό. Επομένως η υπερδιόγκωση αυτών των φαινομένων ότι ολόκληρος ο ελληνικός αθλητισμός σχετίζεται με φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού αγώνων ή φαινομένων διαφθοράς αδικεί το συνολικό εθνικό αθλητικό γίγνεσθαι".

Για την μετακίνηση των οπαδών:
"Το ποδόσφαιρο μαζεύει τον κύριο όγκο των φιλάθλων, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να σας πω ότι φέτος η βασική μας επιδίωξη είναι να βγάλουμε μια - δυο ομάδες στους 32 του ΟΥΕΦΑ. Η επιδίωξη μας είναι να προκριθούμε στα τελικά του Euro. Είχαμε μια παρουσία στα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλλου, ενώ άλλα αθλήματα στον χώρο του αθλητισμού έχουν τεράστιες επιτυχίες. Αντιλαμβάνομαι ότι εκατομμύρια Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν θέλουμε να το αλλάξουμε. Κάθε άλλο, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Από εκεί και πέρα όμως, η αξιοπιστία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εξαρτάται κυρίως από τους θεσμούς του ίδιου του ποδοσφαίρου. Ή θέλουμε αυτοδιοίκητο ή θέλουμε κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο. Ή παππάς - παππάς, ή ζευγάς- ζευγάς. Ο λόγος που ανακατευόμαστε εμείς είναι ότι μας ενδιαφέρει η γενικότερη ευρυθμία του επαγγελματικού αθλητισμού. Και βεβαίως, επαγγελματικός αθλητισμός με τέτοιες σκιές δεν μπορεί να υπάρξει. Υπονομεύει ακόμα και τις σημαντικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στον χώρο του ποδοσφαίρου, οι οποίες είναι πραγματικά σημαντικές και τις βλέπεται χρόνο με τον χρόνο να αναπτύσσονται. Για παράδειγμα το γήπεδο της Λάρισας, η προοπτική του γηπέδου της ’ΕΚ, τα χρήματα τα οποία πέφτουν στις ομάδες και λοιπά".

Για το θέμα με τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των φιλάθλων:
"Με αυτήν ακριβώς την αντιπαράθεση, της όποιας κριτικής δέχεται κανείς από τον οπαδικό τύπο για αυτές τις αποφάσεις, το κλειδί είναι απλό. Η κοινή λογική, η κοινή πείρα και το δημόσιο συμφέρον. Για εμάς αυτή την στιγμή, το προέχων δεν είναι η μετακίνηση των οπαδών, αλλά η ασφάλεια και η ειρήνη των πολιτών. Αυτό το έχω ξεκαθαρίσει πάρα πολλές φορές".

Για το ότι δεν έχει πάρει μια οριστική και τελεσίδικη απόφαση για το θέμα των μετακινήσεων:
"Την πήραμε πέρσι με την συναίνεση της Σούπερ Λίγκας, για όλο τον δεύτερο γύρο της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Αυτό ήταν αναγκαίο να γίνει, ενόψει της έκτασης των φαινομένων βίας, που παρατηρούσαμε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στα Ελληνικά γήπεδα. Δεχτήκαμε σφοδρότατη κριτική για αυτή την απόφαση, αλλά την θεωρώ σωστή και απόλυτα επιβεβλημένη, και θεωρώ ότι απέτρεψε πάρα πολλά. Πάντα υπάρχει όμως η αρχή του μέτρου και η αρχή της αναλογίας. Κανένας δεν είναι υπέρ των διαταγών με την οποία θα απαγορεύεις σε κάποιον να παρακολουθήσει την ομάδα του. Βεβαίως και κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει να παρακολουθήσει την ομάδα του. Είπαμε ότι φέτος ανάλογα με την έκταση και τα φαινόμενα τα οποία βλέπουμε και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον θα παίρνουμε αποφάσεις κατά περίπτωση. Η απόφαση την οποία λέτε, δεν δικαιολογείται από τις περιστάσεις. Δηλαδή λέω ότι φέτος, καλώς ή κακός, αν και είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε, βλέπουμε ότι έχουμε μια πρόοδο μέχρι στιγμής. Δεν τολμώ να το πω γιατί είναι εύθραυστη και δεν ξέρω αν είναι προσωρινή. Σίγουρα έχει γίνει τεράστια προσπάθεια και από την πλευρά της Αστυνομίας και υπάρχει γενικά καλύτερη εικόνα που δεν δικαιολογεί γενικές απαγορεύσεις μετακινήσεων. Είναι η ένατη αγωνιστική επί οκτώ αγώνες έχουμε ήδη 80 παιχνίδια. Είχαμε φαινόμενα, και μάλιστα εκτός γηπέδου σε τρεις αγώνες. Δεν δικαιολογείται να πάρουμε κάποιο γενικό μέτρο, έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτά την στιγμή".

Για την άποψη του για τα όσα συμβαίνουν γενικά στην Σούπερ Λίγκα με τους προέδρους ορισμένων ομάδων:
"Δεν πρόκειται να κάνω καμία συγκεκριμένη ειδική τοποθέτηση. Αυτό που έχω να σας πω είναι το εξής. Ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε την στόφα και τα χαρακτηριστικά ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος. Είδαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο σε ορισμένες περιπτώσεις φέτος, και αποτελέσματα απρόσμενα τα οποία δείχνανε ότι το πρωτάθλημα γίνεται ανταγωνιστικό. Ήδη αυτή τη στιγμή εξελίσσεται το πρωτάθλημα όπως το έχουμε συνηθίσει. Δηλαδή δύο ομάδες, άντε τρεις, διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή. Από εκεί και πέρα, αν οι ίδιοι οι παράγοντες εμπεδώνουν την πεποίθηση στον κόσμο ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα παρασκηνίου, γιατί και το προηγούμενο ήταν πρωτάθλημα παρασκηνίου,αναλαμβάνουν και την ευθύνη και τις συνέπειες των όσων λένε ως προς την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων".

Για το αν υπάρχει περίπτωση να συγκαλέσει σύσκεψη για να μπορέσει να ηρεμήσει το κλίμα, και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με ήσυχο τρόπο:
"Θα γίνει αυτό προς το τέλος του πρώτου γύρου. Και με τους παράγοντες και την ΕΠΟ και τους παίκτες και όλους τους φορείς όπου αγαπούν το ποδόσφαιρο και δείχνουν ενδιαφέρον για την αξιοπιστία του".

Αλέγκρι: "Το πρώτο μου ντέρμπι"

Να παραμείνει η ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος και μετά το τέλος της 12ης αγωνιστικής θέλει ο προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Οι "ροσονέρι" αναμετρώνται την Κυριακή ως τυπικά φιλοξενούμενοι με την "συμπολίτισσα" Ίντερ στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" και ο τεχνικός της Μίλαν, μιλώντας στην ιταλική "Corriere della Sera", ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα του βρίσκεται ήδη τρεις βαθμούς μπροστά από την αντίπαλό της στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ περιμένει με ανυπομονησία να ζήσει την "καυτή" ατμόσφαιρα του μεγαλύτερου ντέρμπι της γειτονικής χώρας.

"Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε τρεις βαθμούς μπροστά από την Ίντερ" είπε αρχικά ο Αλέγκρι και στη συνέχεια μίλησε για τον κυριακάτικο αγώνα μεταξύ των δύο αιωνίων: "Γνωρίζω ότι είναι ένα ντέρμπι. Ξέρω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο ματς στην Ιταλία, αλλά ξέρω επίσης ότι η Μίλαν είναι έτοιμη να αγωνιστεί. Δεν έχουμε αποδυναμωθεί μετά την ήττα από τη Γιουβέντους. Δεν έχουμε, όμως, γίνει και "φαινόμενο" μετά τις νίκες με την Μπάρι και την Παλέρμο. Υπάρχει μια ισορροπία". Σχετικά με την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Ίντερ, ο προπονητής των "ροσονέρι" υπογράμμισε ότι "περνάει μια δύσκολη περίοδο και στο ματς με τη Λέτσε αγωνίστηκε καλά. Έχασαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν", αλλά επισήμανε πως "πιστεύω ότι θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο μεταξύ μας ματς". Τέλος, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή για τον ίδιο εμπειρία, στο να κοουτσάρει μια ομάδα στο μεγαλύτερο ματς της Ιταλίας λέγοντας: "Ποτέ μου δεν έχω ζήσει ένα ντέρμπι. Αυτό θα είναι το πρώτο μου. Αλλά το ότι διεξάγεται εντός έδρας μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο".

Ξεχωρίζει το ντέρμπι των "δικεφάλων"

Το ντέρμπι των "δικεφάλων" δεσπόζει στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, το οποίο "ανοίγει" αυλαία με πέντε αναμετρήσεις και την "κλείνει" τη Δευτέρα με τον αγώνα Περιστέρι-Ηρακλής. Οι "αιώνιοι", οι οποίοι προέρχονται και οι δύο από εντός έδρας νίκες στην Ευρωλίγκα, αγωνίζονται το Σάββατο με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ τον Ικαρο Καλλιθέας, με τους "νεοφώτιστους" να δοκιμάζονται για τρίτη φορά μακριά από το "σπίτι" τους με απολογισμό 1 νίκη και 1 ήττα. Από τους "ερυθρόλευκους" ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που έμεινε εκτός αποστολής στον αγώνα με τη Σαρλερουά, ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στον προσαγωγό και δύσκολα θα δώσει το "παρών". Ο Παναθηναϊκός, μετά τα μαθήματα άμυνας που παρέδωσε απέναντι στην Εφές Πίλσεν, θα ταξιδέψει στη Ρόδο, όπου θα παραταχθεί απέναντι στον Κολοσσό, ενώ η συμμετοχή του Ντρου Νίκολας (διάστρεμμα) θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Ηλυσιακού με τον Αρη, καθώς το σύνολο του Βασίλη Φραγκιά ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα, όπως και ο Πανιώνιος, ο οποίος θα αγωνιστεί στη Λαμία απέναντι στον Πανελλήνιο, που θα έχει στο ρόστερ του τον νεοαποκτηθέντα Σάμο Ούντριχ. Η αυριανή αγωνιστική ημέρα ολοκληρώνεται με τον αγώνα Καβάλα-Μαρούσι. Η Ενωση θέλει να πετύχει το "δύο στα δύο" στο πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με το Μαρούσι, που θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική είδε τον Ικαρο να αποδρά με τη νίκη από το κλειστό του Αγίου Θωμά.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών έχουν ως εξής:

4η Αγωνιστική (13-15/11/2010)
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου
ΠΑΟΚ (16:00) ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Τανατζής, Φούφης, Ανδρικόπουλος (Μούστος)
Καλαμίτσας (16:00) Καβάλα-Μαρούσι Γκόντας, Κορομηλάς, Σταματόπουλος (Σιμητόπουλος)
Λαμίας (17:00) Πανελλήνιος-Πανιώνιος Αναστόπουλος, Γκούμας Πουρσανίδης Κ. (Ιωάννου)
Βενετόκλειο (17:00) Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός Πηλοϊδης, Μάνος, Τσώνος Β. (Κουνελές)
Ιλισίων (19:00) Ηλυσιακός-’ρης Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Γεωργιάδης (Ντίνος)
ΣΕΦ (19:00) Ολυμπιακός-Ίκαρος Καλλιθέας Ταβουλαρέας, Αφεντουλίδης, Μπίκας (Παναγιώτου/Γιοχαλής)

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου
Περιστερίου (18:00) Περιστέρι-Ηρακλής Σπυρίδωνος, Ψαριανός, Μητσόπουλος (Ακέλ)

Συνάντησε τον μικρό Αλέξανδρο ο Ζαγοράκης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του με τον Αλέξανδρο Σπανό, μαθητή του 4ου Γυμνασίου Νεαπόλεως, υλοποιώντας μ' αυτόν τον τρόπο την επιθυμία του μικρού φίλου της ομάδας, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο αρίστευσε σε διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 5.600.000 μαθητές από 42 χώρες.

Ο 13χρονος Αλέξανδρος είχε λύσει τον γριφο του Αινστάιν σε λίγα λεπτά και διακρίνεται για τις ικανότητες του στα μαθηματικά. Παράλληλα, όμως, δεν χάνει αγωνα του ΠΑΟΚ και δηλώνει φανατικός φίλος του ποδοσφαίρου.

Eredivisie: 14η αγωνιστική

Η μάχη ανάμεσα σε Τβέντε, Αϊντχόφεν και Άγιαξ στην κορυφή, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής η πρωτοπόρος Τβέντε δοκιμάζεται στην έδρα της Μπρέντα, η Αϊντχόφεν φιλοξενεί την Εξέλσιορ, ενώ ο «Αίαντας», στο «ντέρμπι του Βορρά» αντιμετωπίζει την Άλκμααρ στην έδρα της.

Η 14η αγωνιστική

Παρασκευή 12/11

Βίλεμ – Ντε Γκράαφτσαπ (21:45)

Κάτι από Ελλάδα θα μυρίσει η αναμέτρηση της Βίλεμ με τη Ντε Γκράαφσαπ. Στις εξέδρες του γηπέδου δεν θα υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων. Είναι πολύ νωρίς, αλλά αν η Βίλεμ δεν αλλάξει κάτι άμεσα, τότε φαίνεται πως είναι καταδικασμένη σε υποβιβασμό. Η διαφορά της με την προτελευταία ομάδα έχει αυξηθεί στους επτά βαθμούς.

Σάββατο 13/11

Αϊντχόφεν – Εξέλσιορ (19:45)

Με καλή ψυχολογία θα υποδεχθεί την Εξέλσιορ η Αϊντχόφεν, η οποία ξεπέρασε γρήγορα την ήττα από την πρωτοπόρο Τβέντε και την προηγούμενη αγωνιστική πήρε ένα μεγάλο «διπλό» από την έδρα της Ουτρέχτης. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται μία ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού και στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του πρωταθλήματος μετρούν μία ισοπαλία και επτά ήττες. Στο Κύπελλο ωστόσο γνώρισαν ντροπιαστικό αποκλεισμό από την ερασιτεχνική Σπάρτα Νάικερκ.

Ρόντα – Ουτρέχτη (20:45)

Πολύ ενδιαφέρον ματς με δύο ομάδες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση φέτος. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από θετικό αποτέλεσμα, καθώς πήραν έναν πολύτιμο βαθμό (1-1) από την έδρα της Φέγενορντ. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν παρουσίασαν καλή εικόνα κόντρα στην Αϊντχόφεν και ηττήθηκαν με σκορ 2-1.

Μπρέντα – Τβέντε (21:45)

Η περυσινή πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Τβέντε έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Μπρέντα. Στο ματς του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα κόντρα στην Τσβόλε παρουσιάστηκε ιδιαίτερα κουρασμένη, καθώς πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Από την άλλη οι γηπεδούχοι πήραν και αυτή την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, επικρατώντας εκτός έδρας 2-0 της Χέρενφεν.

Κυριακή 14/11

Άλκμααρ – Άγιαξ (15:30)

Το ντέρμπι της Βόρειας Ολλανδίας. Για τους Ντε Ζέου και Ελ Χαμνταουί του «Αίαντα», οι οποίοι φόρεσαν στο πρόσφατο παρελθόν τη φανέλα της Άλκμααρ, είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Για τους φιλοξενούμενους είναι αμφίβολη η συμμετοχή του δεξιού μπακ Φαν Ντερ Βιλ. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ήττα 1-0 στην έδρα τους από την Ντε Χάαγκ.

Ναϊμέγκεν – Ντεν Χάαγκ (15:30)

Με την ψυχολογία στα ύψη θα αγωνιστούν στην έδρα της Ναϊμέγκεν οι παίκτες της Ντεν Χάαγκ, καθώς προέρχονται από μία ιστορική εκτός έδρας νίκη, κόντρα στον Άγιαξ, την προηγούμενη αγωνιστική. Από την άλλη, και οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και σε αυτό το παιχνίδι όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

Φένλο – Φίτεσε (15:30)

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η Φένλο, η οποία όμως την προηγούμενη αγωνιστική πραγματοποίησε το πρώτο της διπλό στην «κούρσα», κόντρα στη Βίλεμ. Ελαχίστως καλύτερη εικόνα δείχνουν οι φιλοξενούμενοι φέτος, αλλά η Φένλο στην έδρα της είναι υπολογίσιμη.

Φέγενορντ – Χέρενφεν (17:30)

Το φάντασμα του «10-0» περιπλανάται ακόμα. Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί κι αυτό φάνηκε και στην προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Ρόντα, όπου η Φέγενορντ είχε δύο δοκάρια, χαμένα τετ-α-τετ και κεφαλιές σε κενή εστία, αλλά παρ’ όλα αυτά οι παίκτες της αδυνατούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα, όμως στο Κύπελλο γνώρισαν τον αποκλεισμό στην έδρα τους από την Μπρέντα.

Χέρακλες – Γκρόνινγκεν (17:30)

Στον συνθετικό χλοοτάπητα της έδρας τους θα υποδεχθεί η Χέρακλες την Γκρόνινγκεν. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία φέτος στο πρωτάθλημα, βρίσκονται στην τέταρτη θέση του πίνακα και πολύ δύσκολα δεν θα πάρουν κάτι θετικό από την έδρα της Χέρακλες.

Η επόμενη (15η) αγωνιστική

Σάββατο 20/11

Εξέλσιορ- Φένλο
Ντε Γκράαφσαπ
Τβέντε- Άλκμααρ
Φίτεσε- Χέρακλες
Άγιαξ- Αϊντχόφεν

Κυριακή 21/11

Ντεν Χάαγκ- Μπρέντα
Γκρόνινγκεν- Φέγενορντ
Χέρενφεν- Βίλεμ
Ουτρέχτη- Ναϊμέγκεν

Αδαμίδης: «Δεν είμαστε λαγοί και συνεταιράκια»

Ευθεία επίθεση κατά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Δεν είμαστε λαγοί και συνεταιράκια. Πρέπει να καταλάβουν ότι το πρωτάθλημα δεν είναι για δύο. Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι υπό διάλυση».

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι οι το θέμα των ανανεώσεων θα τελειώσει μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ αποκάλυψε ότι τα μηνύματα για γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι θετικά.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης στους Γιάννη Καραλή και Γιάννη Κυφωνίδη:

  Τα όσα διαδραματίζονται στη Σούπερ Λίγκα είναι τραγελαφικά και δεν τιμούν κανέναν. Ούτε παράγοντες ούτε παραγοντίστικους. Είναι συνένοχοι και κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι. Η ΑΕΚ έχει διοίκηση και θα λέει αυτό που πρέπει.

  Οι χαρακτηρισμοί λαγοί και συνεταιράκια είναι ανέκδοτα και τους επιστρέφω στις δύο ομάδες.

  Αυτοί είναι οι γραφικοί, που κατηγορούν ο ένας τον άλλον ποιος έκλεψε τα πρωταθλήματα.

  Υπήρξαν φωνές και εντάσεις, αλλά στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε να ρίξουμε τους τόνους. Όλες οι εφημερίδες κράτησαν χαμηλά τους τόνους. Οι μόνες εφημερίδες που συνέχισαν επιθετικά ήταν οι εφημερίδες του Ολυμπιακού.

  Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι υπό διάλυση.

  Είπα στον κ. Μαρινάκη ότι αν έχει στοιχεία πως το πρωτάθλημα που πήρε ο Παναθηναϊκός ήταν περίεργο, να πάει στον εισαγγελέα. Το ίδιο έχω πει και στον κ. Πατέρα.

  Έχω μετοχές, έχω την εμπιστοσύνη του κ. Νοτιά και του κ. Παππά, έχουμε τη δύναμη να χειριστούμε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε και να ασκούμε κριτική. Δεν είναι πρωτάθλημα για δύο.

  Όταν βλέπω την ομάδα μου να μην παίρνει τέσσερα πέναλτι θα βγω και θα φωνάξω. Έχω κάνει και εγώ λάθη και το παραδέχθηκα. Για την συμπεριφορά μου μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και κατά του κ. Κουκουλάκη δεν μετανιώνω.

  Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν ένα βρώμικο πρωτάθλημα.

  Ως διοίκηση θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας, μέχρι τώρα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δημιούργησαν οι προκάτοχοι μας. Το γήπεδο είναι το μόνο που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

  Η πολιτική μας στο θέμα των ανανεώσεων δεν επηρεάζεται από τα πρωτοσέλιδα. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Ο Τζεμπούρ θέλει να υπογράψει μετά τα δύσκολα ματς του επόμενου μήνα. Και τα τρία παιδιά θέλουν να μείνουν. Δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε συμβόλαιο που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ. Όλες οι προσφορές είναι πολύ καλές. Όλα θα λήξουν μέσα στο Δεκέμβριο.

  Σχεδιασμός υπάρχει. Με τον κ. Χιμένεθ δεν έχουμε κάνει συζήτηση για μεταγραφές. Τα οικονομικά -όχι μόνο τα δικά μας αλλά όλων των ομάδων- είναι περιορισμένα. Δεν πουλήσαμε κανέναν παίκτη. Όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε με τον προπονητή.

  Έχει αργήσει ο διαχειριστικός έλεγχος. Έχει πάρει περισσότερο χρόνο απ' όσο θέλαμε. Ελπίζουμε σε 3-4 εβδομάδες να πάρουμε το πόρισμα. Όταν το πάρουμε, θα κάνουμε μία συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε τον κόσμο.

  Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για επαναδραστηριοποίηση των πρώην μετόχων για το θέμα του γηπέδου.

Ντέρμπι δεύτερων με φόντο την πρωτιά!

Στη Γάνδη θα πραγματοποιηθεί το σημαντικότερο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής στο Βέλγιο, αφού η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει την πρωταθλήτρια Άντερλεχτ, με τις δύο να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς. Την πάντα επικίνδυνη Σερκλ Μπριζ θα υποδεχτεί η πρωτοπόρος Γκενκ, με μοναδικό στόχο να επωφεληθεί τυχόν… αλληλοεξουδετέρωση στην αναμέτρηση του «Jules Ottenstadion». Δύσκολη έξοδος για την Σταντάρ Λιέγης, κόντρα στην αήττητη εντός έδρας Γκέρμιναλ.



Γκενκ - Σερκλ Μπριζ

Να πάρει την πρώτη της νίκη μέσα στον μήνα Νοέμβρη, θέλει η πρωτοπόρος Γκενκ, η οποία φιλοξενεί την Σερκλ Μπριζ, η οποία με τη σειρά της μετράει δύο συνεχόμενες ήττες. Η γηπεδούχος ομάδα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες - μετά από τις τρεις τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες στο πρωτάθλημα - και να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απόπειρες που θα υπάρξουν στο ντέρμπι των… δεύτερων, ανάμεσα σε Γάνδη και Άντερλεχτ.

Γκέρμιναλ - Σταντάρ Λιέγης

Να ρεφάρει την ήττα σοκ της περασμένης αγωνιστικής, κόντρα στην ουραγό μέχρι πρότινος Ούπεν θέλει η Σταντάρ, η οποία θα ταξιδέψει στην έδρας της αήττητης στο σπίτι της Γκέρμιναλ. Οι γηπεδούχοι θέλουν από τη μεριά τους το τρίποντο της νίκης, προκειμένου να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη, αγνοώντας ωστόσο τη λέξη νίκη στα τελευταία πέντε ματς.

Κλαμπ Μπριζ - Λιρς

Τα ντέρμπι έφυγαν για την Κλαμπ Μπριζ (ισόπαλα με Σταντάρ Λιέγης και Άντερλεχτ) και πλέον οι επόμενες αγωνιστικές είναι κομβικής σημασίας για την οριοθέτηση στόχων στο φετινό πρωτάθλημα. Η Λιρς προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως δύσκολα χάνει αλλά το ίδιο και κερδίζει. Η προϊστορία πάντως είναι με τους γηπεδούχους και αυτό θα προσπαθήσουν να αποδείξουν και το προσεχές Σάββατο.

Λόκερεν - Σιντ Τρούιντεν

Να επανέλθει στις νίκες και στην… ευδαιμονία του μήνα Οκτώβρη θέλει η Λόκερεν, μετά τις ισοπαλίες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της Jupiler League. Η πιο φορμαρισμένη -κατά γενική ομολογία - ομάδα της χώρας, φιλοξενεί την Σιντ Τρούιντεν, η οποία βάσει συγκομιδής είναι η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας εκτός έδρας (με δύο βαθμούς σε επτά αγώνες).

Ούπεν - Μαλίν

Μωρέ λες; Η μέχρι πρότινος ουραγός της βαθμολογίας Ούπεν, δείχνει ικανή να αποσπάσει βαθμούς απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Και αν το εμφατικό 6-0 κόντρα στην Σιντ Τρούιντεν λίγες εβδομάδες πριν, έμοιαζε σαν κεραυνός εν αιθρία, το εκτός έδρας 3-1 επί της Σταντάρ στη Λιέγη την περασμένη αγωνιστική, ήρθε να επιβεβαιώσει την αγωνιστική άνοδο των παικτών του Άλμπερτ Καρτιέ. Η Μαλίν ωστόσο μοιάζει να είναι αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα φέτος, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η τωρινή της θέση - 4η - στο πρωτάθλημα Βελγίου.

Σαρλερουά - Βέστερλο

Ουραγός της βαθμολογίας είναι η Σαρλερουά, η οποία έχει γευτεί μόλις μία φορά τη νίκη, στις 14 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχοντας παράλληλα τη χειρότερη επίθεση και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Η Βέστερλο στον αντίποδα, είναι ομάδα που αρέσκεται στα διπλά και αυτό θα κυνηγήσει και στην έδρα της προσεχούς αντιπάλου.

Γάνδη - Άντερλεχτ

Ματς - φωτιά είναι αυτό της Κυριακής ανάμεσα σε Γάνδη και Άντερλεχτ, με τον νικητή να ενδέχεται να πατήσει κορυφή, στην περίπτωση που δεν νικήσει η Γκενκ. Η Άντερλεχτ προέρχεται από ισοπαλία στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Μπριζ (αν και έχανε με 2-0), ενώ η Γάνδη από δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Μαλίν και Σερκλ Μπριζ. Η προϊστορία ωστόσο είναι με τον σύλλογο των Βρυξελλών, αφού στις τρεις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα (με γηπεδούχο τη Γάνδη), μετρούν δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Κόρτραϊκ

Η φιλοξενούμενη ομάδα συγκαταλέγεται μέχρι στιγμής στις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ούσα στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Προέρχεται δε από δύο νίκες και μία ισοπαλία, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται. Η Ζούλτε Βάρεγκεμ είναι και αυτή αήττητη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, κάτι που δείχνει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (13-14/11)

Σάββατο 13/11

21:00
Γκενκ - Σερκλ Μπριζ
Γκέρμιναλ - Σταντάρ Λιέγης
Κλαμπ Μπριζ - Λιρς
Λόκερεν - Σιντ Τρούιντεν
Ούπεν - Μαλίν
Σαρλερουά - Βέστερλο

Κυριακή 14/11

19:00
Γάνδη - Άντερλεχτ

21:30
Ζούλτε Βάρεγκεμ - Κόρτραϊκ

Και τώρα επίθεση!

Η έλευση του Γιώργου Παράσχου φέρνει έναν άνεμο επίθεσης στην ομάδα του Πανιωνίου. Ο Έλληνας τεχνικός επαναφέρει το 4-4-2 θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, κόντρα στον Ατρόμητο για την δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς επέστρεψε και ο Μανιάτης από την τιμωρία του, ο κ. Παράσχος αναμένεται να παρατάξει τον Μάχο κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα βρίσκονται οι Βαρό (δεξιά), Κοντοές (αριστερά) και Σιόβας, Λάτκα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκεται ο Μανιάτης δεξιά, ο Γουνδουλάκης αριστερά, ενώ οι Τσότσαλιτς και Κουμορτζί θα είναι στον άξονα. Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Ριέρα και Μπάλαμπαν.

Είναι δεδομένο πως σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την ομάδα της Πλατείας, οι «παλιοσειρές» είναι αυτές, στις οποίες θα πέσει το βάρος. Παράλληλα στο ντεμπούτο του ο κ. Παράσχος θα είναι στην εξέδρα, λόγω της γνωστής του τιμωρίας.

Μετά την προπόνηση της Παρασκευής ανακοινώθηκε και η αποστολή: Μάχο, Μπέλιτς, Μπάλαμπαν, Σάμαρης, Λάτκα, Κούκετς, Βαρό, Χίκα, Μανιάτης, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές, Όμο, Κουμορτζί, Βαζ Τε, Τσότσαλιτς, Σαλαλί, Ριέρα, Οκπάκο.

ΠΑΟΚ: Χωρίς Κοντρέρας με ΑΕΚ

Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το αιμάτωμα στη γάμπα, που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Στέλιος Μαλεζάς αναμένεται να πάρει την θέση του Χιλιανού αμυντικού δίπλα στον Μπρούνο Τσιρίλο. Παράλληλα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βλάνταν Ίβιτς, ενώ ο Βασίλης Kουτσιανικούλης ειδικό πρόγραμμα θεραπείας. Τέλος ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ ξεκίνησε πρόγραμμα αποθεραπείας λόγω του τραυματισμού του.

Επικίνδυνες έξοδοι για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ

Η Τσέλσι ξέφυγε και πάλι την Τετάρτη από κάποιες από τις ομάδες που την καταδιώκουν και μέσα στο σαββατοκύριακο δεν είναι απίθανο να αυξήσει και πάλι την διαφορά της.
Οι «μπλε» παίζουν την Κυριακή στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την Σάντερλαντ, σε ένα παιχνίδι που ίσως φαίνεται πιο εύκολο από ότι είναι πραγματικά αλλά σε κάθε περίπτωση εκείνοι είναι το φαβορί για τους τρεις βαθμούς. Θα προσπαθήσουν, δε, να τους πάρουν δίχως τους τραυματίες Άλεξ και Λάμπαρντ και τον τιμωρημένο Εσιέν ενώ οι «μαύρες γάτες» θα αγωνιστούν χωρίς τους Μπεντ, Φέρντιναντ και Μενσά. Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της Τσέλσι και είναι χαρακτηριστικό πως αν οι πρωταθλητές Αγγλίας νικήσουν και την Κυριακή θα θεσπίσουν νέο ρεκόρ συνεχόμενων νικών απέναντι σε έναν αντίπαλο αφού αυτή θα είναι η 12η σερί επιτυχία τους επί της Σάντερλαντ…

Την 13η αγωνιστική ανοίγουν δύο ομάδες που μας έχουν χαρίσει κάποια πολύ σπουδαία παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Στο «Βίλα Παρκ», η Άστον Βίλα υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προέρχεται από την ισοπαλία στα Ίστλαντς (6η φετινή) και δεν μπορεί να συνεχίσει να σκορπίζει βαθμούς αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον τιμωρημένο Πολ Σκόουλς και τους Ράφαελ, Όουεν, Ρούνεϊ, Χαργκριβς, Γκιγκς, επιστρέφει όμως ο Εβρά. Πολλά είναι τα προβλήματα και για τον Ζεράρ Ουγιέ που δεν έχει υπολογίζει στους Πετρόφ, Ρίο Κόκερ, Κάριου, Χέσκεϊ, Κουεγιάρ, Σίντγουελ και Ντελφ.

Στο «Γκούντισον Παρκ» γίνεται ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Έβερτον και την Άρσεναλ, η οποία απέχει πέντε βαθμούς από την Τσέλσι και μόλις έναν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Λίβερπουλ δοκιμάζεται και πάλι εκτός, αυτήν την φορά στο «Μπριτάνια» απέναντι στην Στόουκ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχει και δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι, υποδεχόμενη την Μπέρμιγχαμ του Άλεξ Μακ Λις. Σημαντικό είναι ακόμα το ματς της Νιούκαστλ με την Φούλαμ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» όπως και αυτό ανάμεσα στην Τότεναμ και την Μπλάκμπερν.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Σάββατο 13/10

14:45 Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
17:00 Γουέστ Χαμ-Μπλάκπουλ
17:00 Γουίγκαν-Γουέστ Μπρόμιτς
17:00 Γουλβς-Μπόλτον
17:00 Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρμιγχαμ
17:00 Νιούκαστλ-Φούλαμ
17:00 Τότεναμ-Μπλάκμπερν
19:30 Στόουκ-Λίβερπουλ

Κυριακή 14/10

16:00 Έβερτον-Άρσεναλ
18:10 Τσέλσι-Σάντερλαντ

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια.....
μια δυαδα εχω για σημερα παρασκευη.....

βιλεμ=οβερ στο1,65
δυο ομαδες που δεχονται ευκολα το γκολ.ελπιζω να σκοραρουν κιολας.ευκολο το κοβω.....
ντορντμουντ =1 στο 1,66
η ντορντμουντ παιζει μπαλαρα και παει τρενο.ειναι κομπλε και στο καταμεστο γηπεδο της και με το αριστο κλιμα που επικρατει στην ομαδα νομιζω εχει το πανω χερι απεναντι στο αμβουργο που εχει παρα πολες απουσιες.εχει εξω τους βασικός τερματοφύλακας Ροστ, οι αμυντικοί Γιάνσεν, Μπέντζαμιν, Αόγκο και Ντιεκμέιερ, ο εξτρέμ Ελία και ο Φαν Νίστελροϊ.

Υ.Γ. 1922 ΜΕΙΟΝ 50 ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΗΝ ΔΥΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1872
χαιρετω μαγκες!

Εισαγγελική παρέμβαση

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για αθλητικά θέματα, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για την καταγγελία που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Προς τον κ. Σιμιτζόγλου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κοινοποίησε το εξώδικο που έστειλε την Πέμπτη στην Super League και στο οποίο αναφέρει ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ του οργάνου την περασμένη Τρίτη ο κ. Μαρινάκης είπε πως ο Παναθηναίκός πήρε το πρωτάθλημα με "μη θεμιτά μέσα".

Ο Εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει από την Super League τις κασέτες που καταγράφηκε η επίμαχη συνεδρίαση, ενώ αν χρειαστεί θα καλέσει σε κατάθεση τους κ.κ. Μαρινάκη και Πατέρα, αλλά και όποιον άλλο μάρτυρα χρειαστεί ώστε να επιβεβαιωθεί το περιστατικό

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

«Καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την αλλαγή σελίδας στα πράγματα της ποδοσφαιρικής ομάδας», αναφέρει η ΠΑΕ Ηρακλής σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη χθεσινή «ανοικτή ενημέρωση» προς τον κόσμο του «γηραιού» από τη διοίκηση. «Γιατί, η σελίδα άλλαξε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ανοικτή ενημέρωση από την Διοίκηση

Η πρωτοφανής για τα Ελληνικά δεδομένα διαδικασία της ανοικτής ενημέρωσης του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ από την Διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία έλαβε χθες το βράδυ, χώρα στο Κατσάνειο, καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την αλλαγή σελίδας στα πράγματα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η Διοίκηση, με πραγματικά ανοιχτά χαρτιά, ενημέρωσε (με ακριβή ποσά και λεπτομέρειες) τον κόσμο του Συλλόγου για τους πόρους (τα απόλυτα έσοδα) της ΠΑΕ, τις δαπάνες και τις υποχρεώσεις της, καθώς και για μια σειρά εξειδικευμένα θέματα στον οικονομικά αλλά και στον αγωνιστικό τομέα. Ο κάθε Ηρακλειδέας, που ενδιαφέρεται, έγινε κοινωνός της πραγματικότητας στην ΠΑΕ και αυτό θα εξακολουθήσει να γίνεται ανά τακτά διαστήματα, με απόλυτη πίστη στην διαφάνεια, στην αμεσότητα της ενημέρωσης στη λογική των ‘ανοικτών χαρτιών, που μόνο στην ‘κυανόλευκη’ ποδοσφαιρική πραγματικότητα ισχύει και θα ισχύει.

Γιατί, η σελίδα άλλαξε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Κούπερ: «Τα αποτελέσματα είναι αυτά που μένουν»

Στην αστάθεια που δείχνει ο Άρης μεταξύ των παιχνιδιών του για το Europa League και εκείνων για το ελληνικό πρωτάθλημα στάθηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν παρέλειψε να τονίσει πως λείπει η ουσία από τους «κίτρινους», αφού τα από τα αποτελέσματα κρίνονται όλοι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων:

«Αυτή η εβδομάδα μας βοήθησε πολύ για να βελτιώσουμε κάποιες καταστάσεις και να επαναλάβουμε κάποιες συνθήκες αγώνα που είχαμε αφήσει να κάνουμε. Γιατί αν αξιολογήσουμε την πορεία μας δεν είμαστε ευχαριστημένοι και πρέπει να μπαίνουμε άμεσα σε συνθήκες πρωταθλήματος και εννοώ να έχουμε μία σταθερότητα» ήταν η αρχική τοποθέτηση του 55χρονου προπονητή.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα νούμερα δεν είναι αυτά που θέλουμε να έχουμε και δεν μιλάω μόνο για βαθμούς αλλά για γκολ υπέρ, κατά και τα στατιστικά μας. Έχουμε μιλήσει για την Ευρώπη και πως συμπεριφέρεται η ομάδα και σαφώς τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Αν το αναλύσουμε είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες με διαφορετική απόδοση. Αυτό συζητάμε και προσπαθούμε να αναλύσουμε και να βελτιώσουμε. Και αξιολογώντας την ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών μας αλλά και την απόδοση της ομάδας.

Αυτή η σταθερότητα μας έχει στοιχίσει, αυτή πρέπει να βρει και να υπάρχει και στο πρωτάθλημα. Δεν είναι να πεις ότι υπάρχει πρόβλημα σε κάποια γραμμή. Όπως στο παιχνίδι με την Λάρισα μπορεί να μην είχε πρόβλημα στο γκολ το βάλαμε αλλά δεν καταφέραμε να αμυνθούμε τους αποτελέσματος. Επιστροφή στα παιχνίδια και στα αποτελέσματα γιατί αυτά είναι που μένουν.

Επέρχεται μία εξάντληση μετά από τόσα σημαντικά παιχνίδια και από νοητική άποψη η ομάδα πέφτει λίγο. Πάντα διαχωρίζω την σωματική εξάντληση με την πνευματική. Νοητικά ο ποδοσφαιριστής είναι στο μυαλό κουρασμένος και εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Η φυσική κούραση αντιμετωπίζεται με μια αλλαγή με ένα διαφορετικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Υπάρχουν στιγμές που οι απαιτήσεις είναι ψηλές.

Η επιθετική γραμμή οι δύο επιθετικοί που παίζουν όλα τα παιχνίδια όλα τα λεπτά κάτω από υψηλή πίεση. Ήρθε και ο τραυματισμός του Τσέζαρεκ και κάποια στιγμή έρχεται ο λογαριασμός και πρέπει να τον πληρώσεις. Εγώ είμαι υπεύθυνος για να ξεπεράσουμε κάποιες καταστάσεις. Αν αναλύσουμε την εικόνα του Ηρακλή φέτος και την δική ομάδα θα έχουν στον αγωνιστικό χώρο δύο ομάδες με οργάνωση και τάξη. Είναι παιχνίδια που μπορεί να τα ξεκλειδώσει μία ατομική ενέργεια. Εφόσον η ομάδα μου παρουσιαστεί καλά στον αγωνιστικό χώρο τότε μόνο.

Όσο αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν έχει πρόβλημα Έχει σωστή ανάπτυξη και στο πρόσφατο παιχνίδι. Αυτό που λείπει είναι η αποτελεσματικότητα μέσα στην περιοχή. Ακόμα και αν δεν σου έρχεται το παιχνίδι. Δε νοείται σε παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ να κερδίζουμε 12 κόρνερ και να μην βγάζουμε κάτι. Και για να τα κερδίσεις σημαίνει ότι η ανάπτυξη είναι καλή. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι σχετικά. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τα πάντα είναι σχετικά. Εμείς και κυρίως εγώ πρέπει να προσέξω η ομάδα να κάνει περισσότερα γκολ. Δεχόμαστε αρκετά γκολ και τα νούμερα είναι σχετικά ίσα.

Ίσως να κινηθούμε προς τα εκεί να δούμε πως θα αντεπεξέλθουμε στις προπονήσεις Μου αρέσει να μιλάω για γραμμές όπως έχω κάνει. Είναι φυσικό να έχει μία άσχημη στιγμή. Όσο και αν έχει δουλέψει να μην βγει από εκεί. Αυτό μπορεί να συμβεί ίσως το περιμένεις κιόλας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε πάρα πολύ καιρό να σκοράρει αλλά τώρα δεν σταματιέται. Μπορεί ένα γκολ να δώσει τη σταθερότητα.

Όπως και να έχει εμείς κοιτάμε την ομαδική βελτίωση άσχετα ποιος κάνει το γκολ από στημένα ο Φατί ο Λαζαρίδης, ο Κάλβο ή ο Χαβίτο. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στα γκολ που δεχόμαστε και πετυχαίνουμε. Πέρα από τα στατιστικά η δική ομάδα έχει αυξημένο κίνητρο για αυτό το παιχνίδι και για τα υπόλοιπα. Ψυχολογικά παίζει ρόλο η στατιστική. Η ίδια μας η ομάδα που λέμε ότι είναι για πάνω από 40 χρόνια αήττητη στην Ευρώπη και αυτό παίζει ρόλο
».

Σούπερ 15χρονος στη Μάντσεστερ!

Ο 15χρονος Νορβηγός Ματς Μέλερ Ντέλι υπέγραψε στη Γιουνάιτεντ μετά από πέντε προπονήσεις και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους της γενιάς του, ενώ ο προπονητής του τον χαρακτηρίζει κράμα Μέσι – Τσάβι.
Το ότι η Γιουνάιτεντ έχει δίχτυα σε όλο τον πλανήτη είναι γνωστό αλλά τόσο καλά λόγια για νεαρό παίκτη που ανακάλυψε δεν είχαμε ακούσει ποτέ.
Μάλιστα ήταν τόσο ενθουσιασμένοι μαζί του στη Μάντσεστερ που έκαναν κάτι που δεν το συνηθίζουν. Του προσέφεραν επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο θα ισχύσει όταν γίνει 17 χρονών.
Μάλιστα για όσο καιρό θα μένει στην Νορβηγία και στην Στάμπαεκ στην οποία αγωνίζεται η Μάντσεστερ προσφέρει 10.000 ευρώ το έτος για τα έξοδα του.
Ο προπονητής του λέει ότι μπορεί να παίζει δεξιά, αριστερά και πίσω από τον επιθετικό, ενώ μπορεί να είναι λίγο Μέσσι και λίγο Τσάβι, ανάλογα με το που παίζει.
Η Γιουνάιτεντ τον παρακολουθεί από τα 13 του και μετά από 5 προπονήσεις του έκανε πρόταση, αλλά τον νεαρό θέλουν και ο Άγιαξ και η Μπάγερν.
Μένει να δούμε ποια επιλογή θα κάνει ο νεαρός.
Στο βίντεο είναι ο παίκτης με το νούμερο 12.

Καμία ανησυχία για Κούπερ

Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδιαφέρον της Χάιντουκ για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, δεν προκαλούν καμία ανησυχία στον Άρη για ενδεχόμενη φυγή του Αργεντινού τεχνικού.
Μπορεί ο Λατίνος κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των διαδόχων του Στάνγκο Ποκλέποβιτς για τον πάγκο της ομάδας του Σπλιτ, ωστόσο η διάθεση που υπάρχει τόσο από τη διοίκηση του Άρη όσο και από τον ίδιο τον Κούπερ δεν δείχνει σε καμία περίπτωση… τάσεις αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Ξεκάθαρος απέναντι του(ς)
Ο Αργεντινός τεχνικός άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει τόσο στις συνομιλίες που είχε με τη διοίκηση των «κίτρινων» όσο και με δημόσια τοποθέτηση του πως δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει, παραμένοντας στο πόστο του και βοηθώντας τον Άρη να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή σεζόν όσο και για πολλά ακόμη χρόνια.

Πρόεδροι ΕΠΟ στα δίχτυα του ΣΔΟΕ!

Στην αποκάλυψη πως πρόεδροι της ΕΠΟ ελέγχονται από το ΣΔΟΕ αναφορικά με ύποπτα παιχνίδια, προέβη ο επικεφαλής του σώματος δίωξης οικομικού εγκλήματος, Ιωάννης Καπελέρης.
Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» είπε επί του θέματος για το βρώμικο κύκλωμα που δρα στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν ανοιχτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε 32 παράγοντες ΠΑΕ. Άλλοι είναι πρόεδροι, άλλοι μεγαλομέτοχοι, αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα».
Όσον αφορά τον έλεγχο και προέδρων της ΕΠΟ, ο κ. Καπελέρης, σημείωσε:
«Ναι ελέγχονται και διατελέσαντες πρόεδροι της ΕΠΟ!».

Θέλει Ρέινα στη Μάντσεστερ!

Το εγκώμιο του Πέπε Ρέινα "έπλεξε" ο Πίτερ Σμάιχελ. Μάλιστα, ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε πως θα ήθελε να δει τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ να μετακομίζει στο «Όλντ Τράφορντ», καθώς είναι ο παίκτης που ταιριάζει περισσότερο στους «μπέμπηδες».

«Είμαι σίγουρος πως θα ψάχνουν κάποιον σαν αυτόν, είμαι σίγουρος πως αυτό προσπαθούν να κάνουν. Αρκετοί τερματοφύλακες "έκατσαν" κάτω από τα δοκάρια της, αλλά για μια ομάδα που θέλει να παίζει καλά και να κερδίζει τίτλους, σε αυτήν τη θέση πρέπει να έχει έναν πολύ καλό και έμπειρο τερματοφύλακα, για αυτόν το λόγο θεωρώ πως ο Ρέινα θα ταίριαζε», ήταν τα λόγια του Σμάιχελ, στέλνοντας μήνυμα στην ομάδα, δεδομένου πως στο τέλος της σεζόν ο Φαν Ντερ Σαρ σκοπεύει να κρεμάσει τα γάντια του.

«Οι φήμες είναι πολλές, πολλά ονόματα έχουν ακουστεί, αλλά ο Ρέινα φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα και αν ποτέ φύγει από τη Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ θα ήταν ένας υπέροχος σύλλογος για να έρθει», συμπλήρωσε ο Σμάιχελ.

«Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει γρήγορα…»

… και να σταματήσουν οι εφημερίδες να ασχολούνται με το θέμα». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο Κέβιν Μιραλάς το ζήτημα της παραμονής του στον Ολυμπιακό και της απόκτησής του από τη Σεντ Ετιέν, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη βράβευσή του ως πολυτιμότερος παίκτης και για το καλύτερο γκολ της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Βέλγος με τον τρόπο αυτό, θέλησε από την μία πλευρά να εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει τα φορά τα «ερυθρόλευκα» και μετά τη λήξη του δανεισμού του από την Σεντ Ετιέν αλλά, παράλληλα, θέλησε να… φρενάρει τα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα για να μπορεί να συγκεντρώνεται στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό.

Ο Βέλγος απέδωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων στην εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη θέση του μοναδικού επιθετικού της ομάδας… «Μου εμπιστεύονται τη θέση του επιθετικού, γι’ αυτό και τα καταφέρνω τόσο καλά», σχολίασε.
Για το πρώτο γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το οποίο και βραβεύτηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής δήλωσε: «Είναι ένα από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας μου, γιατί περνάω πολύ καλά εδώ».

Ο Κέβιν Μιραλάς φάνηκε αισιόδοξος για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, παρά το γεγονός ότι στο Παγκρήτιο οι ερυθρόλευκοι μετρούν μόνο μια νίκη. «Θα δοκιμάσουμε να νικήσουμε για δεύτερη φορά», τόνισε, δίνοντας το σύνθημα, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία που θα έχουν οι οπαδοί της ομάδας στο παιχνίδι της Κρήτης. «Θα είναι ένα κίνητρο. Θα μας βοηθήσουν».

Τέλος, αναφερόμενος στην εθνική ομάδα της χώρας του, ο Βέλγος επιθετικός έδωσε προτεραιότητα στον Ολυμπιακό. «Το σημαντικό για εμένα είναι που παίζω εδώ…»

Τσιαντάκης: «Πάει για MVP»
Ο Νίκος Τσιαντάκης ήταν στο προπονητήριο του Ρέντη για να δώσει τα βραβεία στον Κέβιν Μιράλας. Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού έπλεξε το εγκώμιο του Βέλγου…. «Είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στο πρωτάθλημα. Αν συνεχίσει έτσι θα ανακηρυχτεί πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν», τόνισε.

Πόρτα από τον κόουτς Μπιέλσα στην παραπαίουσα Ρίβερ Πλέιτ

Μετά τον επιτυχημένο πρώην τεχνικό της κ. Αμέρικο Γκαγέγκο ο οποίος απέρριψε την περασμένη Τρίτη την πρόταση νέας συνεργασίας με τη Ρίβερ Πλέιτ (που παραπαίει στο πρωτάθλημα Αργεντινής κινδυνεύοντας με υποβιβασμό), ακολούθησε και νέα απόρριψη για την άλλοτε κραταιά ομάδα του Μπουένος Αϊρες με τους περισσότερους τίτλους (33) στη χώρα του τανγκό. Ο κ. Μαρσέλο Μπιέλσα (φωτογραφία) μπορεί να αρνήθηκε να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη χιλιανή ομοσπονδία, ωστόσο όταν του έγινε πρόταση συνεργασίας με τη Ρίβερ Πλέιτ απάντησε ότι ώσπου να τελειώσει και τυπικά με την Εθνική Χιλής (στις 15/1/2011) δεν πρόκειται να δουλέψει σε σύλλογο. «Του καταθέσαμε την πρότασή μας, ωστόσο μας ευχαρίστησε ευγενικά και μας είπε ότι ως τα μέσα Ιανουαρίου δεν πρόκειται να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο» είπε ο αντιπρόεδρος της Ρίβερ Πλέιτ κ. Ομάρ Σολάσι.

Η Ρίβερ Πλέιτ απέλυσε τον τεχνικό της κ. Ανγκελ Κάπα έπειτα από ένα σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη και την προσεχή Τρίτη αντιμετωπίζει τους Μπόκα Τζούνιορς, όπου πιθανότατα ρόλο προπονητή θα έχει ο κ. Χουάν Χοσέ Λόπες , μέχρι πρότινος κόουτς στα τμήματα υποδομής. Οι «Μιλιονάριος», όπως είναι το παρατσούκλι της Ρίβερ, είναι μαζί με τους αιώνιους αντιπάλους τους Μπόκα Τζούνιορς και Ιντεπεντιέντε οι μοναδικές ομάδες της Αργεντινής που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ στη δεύτερη κατηγορία!

«Πόρτα» σε ΠΑΟΚ για εισιτήρια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακος απάντησε αρνητικά στον ΠΑΟΚ για την παραχώρηση εισιτηρίων για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής στο «Καραϊσκάκη», λόγω υψηλής επικινδυνότητας.Υπενθυμίζουμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με χθεσινό της αίτημα που έστειλε εγγράφως, ζήτησε το 5% των εισιτηρίων, περίπου 1.500 «μαγικά χαρτάκια», για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» στο Φάληρο. Ομως, οι Πειραιώτες παρότι αρχικά ήταν θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι τέτοιο τελικά δε θα γίνει. Η ΠΑΕΟλυμπιακος απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δε παραχωρούν εισιτήρια σε αγώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Ξανά στις προπονήσεις ο Ρόμπεν

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Αριεν Ρόμπεν στην αγωνιστική δράση ξεκίνησε.
Ο Ολλανδός επιθετικός, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να δώσει το παρών σε επίσημο αγώνα των Βαυαρών την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ξεπερνά μέρα με τη μέρα τον τραυματισμό που τον έχει κρατήσει εκτός δράσης από το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής και την Πέμπτη (11/11) άρχισε ελαφρύ τρέξιμο.
"Ολα πηγαίνουν καλά αυτή τη στιγμή αλλά ακόμη δεν μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί αλλά από μιας αρχής είχαμε θέσει ως στόχο να επιστρέψω τον Ιανουάριο και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο", δήλωσε ο Ολλανδός άσος.

Συνεχίζει με πρώτο προπονητή τον Μπρουκς ο Ηρακλής

Με τον Φρέντι Μπρουκς στην τεχνική ηγεσία θα πορευτεί ο Ηρακλής ως το τέλος της σεζόν, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/11) η ομάδα.
Ο γεννημένος στην Κούβα και πολιτογραφημένος Έλληνας προπονητής κλήθηκε εσπευσμένα την 1η Νοεμβρίου να καλύψει το κενό που άφησε ο Αλέκος Λεώνης μετά την παραίτηση του. Καθοδήγησε με επιτυχία τους “κυανόλευκους” στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τη διοίκηση να του εμπιστεύεται την τύχη της ομάδας και για το υπόλοιπο της σεζόν.
Βοηθό θα έχει τον Μιχάλη Κυριακού, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στις ακαδημίες.

Πιέζει ο Ζαγοράκης τους Άραβες, εξελίξεις μετά το ντέρμπι .

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης σχετικά με το θέμα παραχώρησης της ΠΑΕ σε επενδυτικό όμιλο από τα Εμιράτα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ περιμένει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και -φυσικά- μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, την οριστική απάντηση των Αράβων.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Ζαγόρ» πιέζει προκειμένου να «τελειώσει» το θέμα, μια και από τη Δευτέρα ανοίγει η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο και θα πρέπει να ξεδιαλύνει το τοπίο με τους υποψήφιους επενδυτές.

Εδραιώνεται ο Χάβος

Την ίδια ώρα, το θέμα του προπονητή δεν μπορεί να «τρέξει» αν δεν υπάρξει εξέλιξη (θετική ή αρνητική) με τους Άραβες. Ο Θοδως Ζαγοράκης φαίνεται να έχει «παγώσει» τις επαφές με τους υποψήφιους, ενώ όσο ο ΠΑΟΚ κερδίζει και παρουσιάζει αυτή την εικόνα, τόσο ο Μάκης Χάβος εδραιώνεται στη θέση του.

Φωτο Ημερας

Η Μπεατρίς και η Μπράνκα είναι 22 ετών,και ασχολούνται με τη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Κωνσταντόπουλος: «Δικαίωση»!

Ο πανευτυχής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μιλάει στο sday.gr, λίγα λεπτά μετά την κληση του στην Εθνική ομάδα και δηλώνει: «Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι δικαίωση από τον Θεό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος». Τι λέει, επίσης, για τον Φερνάντο Σάντος.
Διαβάστε τις δηλώσεις του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου .
 Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την κλήση σου στην Εθνική ομάδα;
«Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι δικαίωση από τον Θεό! Όταν πηγαίνεις καλά στην ομάδα σου πάντα υπάρχει αναγνώριση απ’ έξω. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος».

Η κλήση στην Εθνική αποτελεί για σένα δικαίωση των κόπων που έχεις κάνει;

«Εννοείται ότι πρόκειται για δικαίωση. Δεν το συζητάω αυτό. Ιδίως όταν υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον χώρο του ποδοσφαίρου και ξέρουν να διατηρούν τις αξίες. Τότε αναγνωρίζεται και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Οι δικοί σου στόχοι με τη φανέλα της Εθνικής;

«Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και μέσα στον αγωνιστικό χώρο το 100% των δυνατοτήτων μου».

Πέρα από τις δικές σου προσπάθειες, θεωρείς ότι και η αλλαγή προπονητή έπαιξε ρόλο στο να κληθείς στην Εθνική;

«Σαφώς και έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή, όπως, επίσης και το γεγονός ότι πλέον αγωνίζομαι στην Ελλάδα. Κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία, άλλα σχέδια και διαφορετικούς παίκτες στο μυαλό του. Ευτυχώς, τώρα, εγώ βρίσκομαι στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος».

Με τις εμφανίσεις σου στην Εθνική ομάδα είναι εύκολο να σε δουν αρκετοί ευρωπαϊκού σύλλογοι. Είσαι ανοικτός σε ενδεχόμενες προτάσεις;

«Στη ζωή δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Παίζοντας με την Εθνική είναι πολύ εύκολο να σε δουν. Εγώ από τη μεριά μου θα προσπαθήσω να αποδεικνύω σε κάθε παιχνίδι ότι αξίζω, ενώ θα εξετάσω με την ίδια σοβαρότητα οποιαδήποτε πρόταση, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό».

Αποτελεί μεγάλο σου στόχο η συμμετοχή στο EURO 2012;

«Είναι πολύ μακρινά όλα αυτά. Εχω μάθει στη ζωή να μην κάνω μακρινά όνειρα. Θα ήταν ιδανικό να πάμε στο EURO, αλλά προχωράμε βήμα βήμα».

Πως αντιλαμβάνεσαι τη μικρή στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων στην ομάδα;

«Μετά το 2004 και την κατάκτηση του τροπαίου, ο κόσμος μας έχει στο μυαλό σαν μόνιμο φαβορί. Πιστεύει ότι μπορούμε να νικάμε κάθε αντίπαλο, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει μόνο νίκες και απογοητεύεται σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα».

Πρόβλημα με Λεονάρντο

Ο Μανόλο Χιμένεθ πάνω που είπε ότι σιγά σιγά θα έχει ολοένα και περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του (αφού οι Λυμπερόπουλος, Μπερνς, Μανωλάς, Γιάχιτς και Γεωργέας, προπονούνται πλέον κανονικά), είδε τον Λεονάρντο να αποχωρεί με μυικό πρόβλημα (σ. σ. μυϊκό σπασμό οσφυικής χώρας) από την προπόνηση της Πέμπτης.

Η κατάσταση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού θα εκτιμηθεί εκ νέου από το ιατρικό επιτελείο στην προπόνηση της Παρασκευής, ωστόσο είναι γεγονός πως η συμμετοχή του στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Οριστικά εκτός "μάχης" της αναμέτρησης για τη 10η αγωνιστική, είναι οι Νάτσο Σκόκο και Πάπα Μπούμπα Ντιόπ...

Η Λάτσιο για Γκέντσογλου
Το ενδιαφέρον ιταλικών ομάδων για τον Σάββα Γκέντσογλου καθημερινά δεν γίνεται απλά πιο... έντονο, αλλά πληθαίνει. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα εκτός από τη Τζένοα και η Λάτσιο παρακολουθεί στενά τον διεθνή με την Ελπίδων μέσο της ΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι "λατσιάλι", έχουν παρακολουθήσει τον Γκέντσογλου τόσο σε παιχνίδια της ΑΕΚ όσο και στη αναμέτρηση που είχε δώσει με την Εθνική Ελπίδων στην Τσεχία.

Η κλήρωση του Κόπα Αμέρικα

Στην Αργεντινή θα διεξαχθεί η διοργάνωση της τελικής φάσης του Κόπα Αμέρικα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως 24 Ιουλίου 2011. Οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων και οι δύο καλύτερες τρίτες θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Στην κλήρωση που έγινε στη Λα Πλάτα, προέκυψαν οι όμιλοι της διοργάνωσης:

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Αργεντινή
Κολομβία
Ιαπωνία
Βολιβία

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Βραζιλία
Παραγουάη
Ισημερινός
Βενεζουέλα

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Ουρουγουάη
Χιλή
Μεξικό
Περού

Ιαπωνία και Μεξικό θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση μετά από πρόσκληση της ομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής.

Πρόβλημα με το δίπλωμα του Μπάγεβιτς.

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει αναφορικά με το κατά πόσο ο γνωστός Σερβοέλληνας τεχνικός Ντούσαν Μπάγεβιτς, o οποίος πρόσφατα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας, είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) Κώστας Κουτσοκούμνης σε δηλώσεις του στο "Goal"- αθλητικό ένθετο της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος"- αναφέρει: "Ως Ομοσπονδία κάναμε πολύ προσεκτικές κινήσεις, για να μην αφήσουμε κανένα εκτεθειμένο. Από τη στιγμή που η Ομόνοια δεν είχε καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, οφείλαμε να αποταθούμε στην ΕΠΟ. Η απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν σαφής και ξεκάθαρη: Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro".

Η Ομόνοια σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, που προβλέπονται στην πρόσληψη προπονητή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ομόνοια κατέθεσε στις 18 Οκτωβρίου στη ΚΟΠ, τη προπονητική ταυτότητα του κ. Μπάγεβιτς, στην οποία "αναγράφεται ευθαρσώς ότι, η ταυτότητα αφορά προπονητή επιπέδου Pro".

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΚΠΟ με επιστολή της ζητά διευκρινήσεις για το δίπλωμα του Ντ. Μπάγεβιτς και ότι έχει δοθεί στην Ομόνοια χρονική περίοδος ενός μηνός για την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων.

Πρόστιμο μαμούθ στον μάνατζερ

Ο περιβόητος μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου είχαν βρεθεί αδήλωτα 26 εκατομμύρια ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο, πρόστιμο ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι -μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου- τα χρήματα αυτά είχαν προκύψει από ε΅βάσ΅ατα αθλητών, παραγόντων και από κέρδη στο ποδοσφαιρικό στοίχη΅α.

Μάλιστα είχε διαπιστωθεί ότι ποσά στον λογαριασ΅ό κατέθεταν ακόμη και διαιτητές, κάτι που δημιούργησε υπόνοιες για συμμετοχή σε στη΅ένα παιχνίδια.

Βλέπει Κοστάντζο ο Ολυμπιακός

Στην Ελβετία θα φτάσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να βρει τον διάδοχο του Αντώνη Νικοπολίδη, αφού όπως όλα δείχνουν ο Ούρκο Πάρντο, δεν δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει τον γκολκίπερ - εγγύηση που αναζητούν οι "εερυθρόλευκοι".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Γαύρος" ο υπεύθυνος μεταγραφών της ΠΑΕ, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, θα παρακολουθήσει τον 30χρονο Αργεντινό τερματοφύλακα της Βασιλείας, Φράνκο Κονστάνζο στην αναμέτρηση με την Τουν.

Ο Κονστάνζο που έχει αγωνιστεί μία φορά με τo εθνόσημο της πατρίδας του, το 2003, όταν άνηκε στο δυναμικό της Ρίβερ Πλέιτ, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Εκπλήξεις από τον Σάντος

Νέα πρόσωπα στην Εθνική ομάδα κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, ενόψει του φιλικού αγώνα με την Αυστρία, την προσεχή Τετάρτη. Ο Πορτογάλος τεχνικός κάλεσε για πρώτη φορά τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, τον μεσοεπιθετικό του Πανσερραϊκού, Γιώργο Γεωργιάδη και τον αμυντικό του Πανιωνίου, Δημήτρη Σιόβα.

Επίσης επανέφερε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τον κεντρικό αμυντικό της Μπολόνια, Βαγγέλη Μόρα, τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον μέσο του ΠΑΟΚ, Γιώργο Φωτάκη και τον μέσο του Ολυμπιακού, Γιάννη Παπαδόπουλο

Εξηγώντας τις κλήσεις του, ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε: "Είναι ένα σκεπτικό για παίκτες που δεν μπορούν να αγωνιστούν στην Εθνική Ελπίδων. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα φιλικά παιχνίδια να καλέσουμε κάποιους από αυτούς".

Αναλυτικά οι παίκτες που κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος: Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Φωτάκης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κονέ, Τοροσίδης, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης.

Ιντσάγκι: «Δεν τα παρατάω»

Αποφασισμένος να επιστρέψει δριμύτερος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο δηλώνει πως είναι ο Φιλίπο Ιτσάγκι. Ο επιθετικός της Μίλαν υπέστη ρήξη μηνίσκου στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Παλέρμο, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

«Η ζωή και το ποδόσφαιρο τα έχουν αυτά» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα των Μιλανέζων ο Ιταλός επιθετικός, προσθέτοντας: «Τη μια στιγμή παίζεις και αγωνίζεσαι και την επόμενη πιάνεις το γόνατό σου με τα δυο σου χέρια».

Για την υποστήριξη που έτυχε από τον κόσμο τόνισε: «Όλοι είναι κοντά μου. Ο σύλλογος, ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου, οι οπαδοί, όλοι… Ξέρω, όπως και οι υπόλοιποι πως θα είναι πολύ δύσκολη η επιστροφή στην ενεργό δράση, αλλά δεν θα τα παρατήσω. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν, επειδή πιστεύω ότι η καριέρα μου δεν τελείωσε ακόμα».

Υπάρχουμε κι εμείς...

Κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ υπόθεση για δύο, Λέικερς και Χιτ... Οι Νάγκετς υποχρέωσαν τους πρωταθλητές στην πρώτη φετινή τους ήττα, με 118-112, παρότι ο Κόμπι Μπράιαντ έσπασε το φράγμα των 26.000 πόντων πετυχαίνοντας 34. Οι Σέλτικς κέρδισαν για δεύτερη φορά φέτος τη Χιτ, αυτή τη φορά στο Μαϊάμι, με 112-107, με τον Ρέι Άλεν να έχει 35 πόντους με 7/9 τρίπονα.

Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Λέικερς 118-112

Ο Κόμπι Μπράιαντ έσπασε το φράγμα των 26.000 πόντων στην καριέρα του, αλλά οι Λέικερς γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη σεζόν μετά από οκτώ νίκες και δεν κατάφεραν να φτάσουν στο 9-0 για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1997/98. Ένα ξέσπασμα από τους Νάγκετς στο τελευταίο πεντάλεπτο απέφερε ένα σερί 11-0 και τελικά τη νίκη επί των πρωταθλητών. Ο σούπερ σταρ των «λιμνανθρώπων» χρειαζόταν 17 πόντους για να ξεπεράσει τους 26.000 και τα κατάφερε στις αρχές της τρίτης περιόδου τελειώνοντας τον αγώνα με 34. Παραμένει δωδέκατος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ με 26.017, ενώ ο ενδέκατος Τζον Χάβλιτσεκ έχει 26.395. Πάντως ο Κόμπι είναι ο νεότερος που καταφέρνει να ξεπεράσει τους 26.000 πόντους, σε ηλικία 32 ετών και 80 ημερών, με τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν να έχει φτάσει στήν αντίστοιχη επιτυχία όντας 34 ημέρες μεγαλύτερος. Mετά την ήττα των Λέικερς, οι Χόρνετς είναι η μοναδική αήττητη ομάδα φέτος (7-0).

Νάγκετς (5-4): Άντονι 32 (13 ριμπ.), Ιλάριο 18, Λόσον 17, Μπίλαπς 15, Σμιθ 13, Χάρινγκτον 7, Φορμπς 6, Αφλάλο 5, Ουίλιαμς 5.

Λέικερς (8-1): Μπράιαντ 34, Γκασόλ 17 (20 ριμπ.), Μπράουν 19, Αρτέστ 18, Φίσερ 8, Μπαρνς 6, Κάρακτερ 4, Μπλέικ 3, Όντομ 3 (12 ριμπ.). Μαϊάμι Χιτ-Μπόστον Σέλτικς 107-112

Οι Σέλτικς νίκησαν για δεύτερη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος το Μαϊάμι (μετά το 88-80 της πρεμιέρας στη Βοστώνη). Ο Ρέι Άλεν ήταν... σεληνιασμένος πετυχαίνοντας 35 πόντους με 7/9 τρίποντα, ο Πολ Πιρς πρόσθεσε 25 και οι πρωταθλητές της Ανατολής μετρούν πλέον 13 νίκες στα τελευταία 14 ματς κανονικής περιόδου απέναντι στη Χιτ, την οποία είχαν αποκλείσει και πέρυσι στα play-offs. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 35 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ για τους γηπεδούχους που έχασαν για τέταρτη φορά σε εννέα παιχνίδια φέτος, ενώ σε κακή μέρα βρέθηκε ο Ντουέιν Ουέιντ μένοντας στους 8 πόντους με 2/12 σουτ και 6 λάθη.

Χιτ (5-4): Τζέιμς 35 (10 ριμπ.,9 ασίστ), Χάσλεμ 21 (10 ριμπ.), Μπος 15, Χάουζ 13, Ουέιντ 8, Ιλγκάουσκας 6, Αρόγιο 4, Τζόουνς 3, Στάκχαουζ 2.

Σέλτικς (7-2): Άλεν 35, Πιρς 25, Γκαρνέτ 16 (13 ριμπ.), Ρόμπινσον 12, Ρόντο 8 (16 ασίστ), Ντέιβις 6 (9 ριμπ.), Σ. Ο’ Νιλ 5 (7 ριμπ.), Ερντέν 3, Ντάνιελς 2.Σικάγο Μπουλς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 120-90

Ο Λούολ Ντενγκ και ο Ντέρικ Ρόουζ είχαν 26 και 22 πόντους αντίστοιχα οδηγώντας τους Μπουλς σε μία άνετη νίκη επί των Ουόριορς. Η διαφορά υπέρ των «ταύρων» είχε φτάσει το +30 από το πρώτο μέρος, όταν οι δύο σταρ της ομάδας είχαν μαζί 39 πόντους. Εκτός μάχης για τους «πολεμιστές» λόγω ενός τραυματισμού στον αγκώνα ήταν ο Ντέιβιντ Λι.

Μπουλς (4-3): Ντενγκ 26 (11 ριμπ., 6 ασίστ), Ρόουζ 22 (12 ασίστ), Νοά 17, Μπόγκανς 14, Γκίμπσον 14, Κόρβερ 10, Ασίκ 8, Ουότσον 7, Μπρούερ 2.

Ουόριορς (6-3): Έλις 24, Κάρι 17, Ντ. Ράιτ 12, Ραντμάνοβιτς 9, Γκαντζούριτς 8, Ουίλιαμς 7, Κάρνεϊ 5, Μπ. Ράιτ 4, Μπιέντρινς 2, Άντριεν 2.

«Ζητώ συγγνώμη»

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Ανρί Καμαρά στη χθεσινή προπόνηση του Ατρόμητου για την ενέργειά του να μην δώσει το χέρι του στον Περόνε όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

«Δεν ξέρω γιατί έκανα αυτή την κίνηση. Έγινε πάνω στην ένταση του αγώνα. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν και ζητάω συγγνώμη από όλους τους σας για την κίνησή μου αυτή», ήταν τα πρώτα λόγια του Σενεγαλέζου προς τους συμπαίκτες του.

«Πρώτα από όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή. Γνωρίζει ο ίδιος πόσο πολύ τον εκτιμώ και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να τον προσβάλω. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από τον Περόνε, γιατί δεν του έδωσα το χέρι, αλλά και από όλους σας για τη συμπεριφορά μου.

Δεν θα ξαναγίνει. Από εδώ και στο εξής υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα», ήταν τα λόγια του Καμαρά.
Έτσι μετά και από αυτά τα λόγια του Σενεγαλέζου, το ζήτημα πρέπει να θεωρείται λήξαν και πλέον όλοι μαζί ετοιμάζονται για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Στη χθεσινή προπόνηση βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σπανός σε μία προσπάθεια να δείξει στους παίκτες πως τους στηρίζει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ομάδα.

Μπενίτεθ: «Θα σας δείξω ότι είμαι νικητής»

Την ανυπομονησία του να αποδείξει την αξία του ίδιου, αλλά και της Ίντερ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, εξέφρασε ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός τεχνικός υποσχέθηκε στους οπαδούς των «νερατζούρι» πως θα επιστρέψει από το Άμπου Ντάμπι με το τρόπαιο.

«Θα σας δείξω ότι είμαι νικητής. Η ομάδα θα επιστρέψει στην Ιταλία με το μετάλλιο της πρώτης θέσης και το τρόπαιο της διοργάνωσης» δήλωσε στο “CNN” ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

«Η ομάδα κατέκτησε το ιταλικό Σούπερ Καπ, το οποίο μπορεί να είναι ένα μικρής αξίας τρόπαιο, αλλά παραμένει τρόπαιο. Ελπίζουμε να πάρουμε και το Διηπειρωτικό, ώστε να γίνει πιο εύκολη η ζωή μας από εκείνο το σημείο και μετά» πρόσθεσε.

Η εφορία κυνηγά τον Καρεμπέ!

Έναν παλιό άσο του Ολυμπιακού κυνηγά η ελληνική εφορία. Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» ο Κριστιάν Καρεμπέ δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, για τα χρήματα τα οποία λάμβανε από τους ερυθρόλευκους, με αποτέλεσμα να αναζητείται με… καθυστέρηση έξι ετών.

Οι ετήσιες απολαβές του Κριστιάν Καρεμπέ άγγιζαν ένα ποσό της τάξης των τριών εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με το δημοσίευμα η εφορία έστειλε ένα σχετικό έγγραφο στις γαλλικές φορολογικές αρχές.

Η… περίπτωση του Κριστιάν Καρεμπέ είναι η πρώτη, από μια σειρά τέτοιων ενεργειών που θα ακολουθήσουν με άλλους ξένους αθλητές που φέρονται να μην ήταν «εντάξει» στις υποχρεώσεις τους, με ονόματα που έχουν προκύψει μετά από έρευνες.

Σχολή ελληνικού ποδοσφαίρου!

Τη δημιουργία μιας… σχολής ελληνικού ποδοσφαίρου σε πορτογαλικά πρότυπα προσπαθεί να προωθήσει ο Φερνάντο Σάντος σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων που παρουσίασε χθες στον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ένα από αυτά τα σημεία που προτείνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι η δημιουργία Εθνικών ομάδων για κάθε ηλικία, δηλαδή, μια για 15 ετών, μία για 16 ετών κτλ.

Την πρόταση αυτή την έκανε μετά από αρκετές συναντήσεις με τους άμεσους συνεργάτες του στην Εθνική ομάδα, τον Τάκη Φύσσα και τον Ζήση Βρύζα.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου που παρουσίασε

- Το οργανόγραμμα δομής και στελέχωσης των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

- Η προοπτική δημιουργίας επιπλέον εθνικών ομάδων -εκτός των υφισταμένων- με συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγοριοποίηση.

- Η αναδιαμόρφωση και περαιτέρω βελτίωση και αξιοποίηση των πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΟ, καθώς και η παροχή κινήτρων συμμετοχής σε κλιμάκια των εθνικών ομάδων στους διαγωνιζόμενους σε αυτά αθλητές.

- Η τήρηση αρχείου των παικτών όλων των εθνικών ομάδων από το κατώτερο, ηλικιακά, κλιμάκιο έως την Εθνική Ανδρών και η διαρκής παρακολούθηση της εξέλιξής τους.

Απογείωση στην «American Airlines Arena»

Ίσως εμπνεύστηκε από το όνομα του γηπέδου του Μαϊάμι... Ο Ραζόν Ρόντο χάρισε την ομορφότερη φάση της βραδιάς στο Top 5 των αγώνων που έγιναν τα ξημερώματα στο ΝΒΑ. Ο βραχύσωμος γκαρντ των Σέλτικς (1,85μ.) απογειώθηκε και κάρφωσε εντυπωσιακά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αντιπάλων ψηλών κερδίζοντας δικαιωματικά την πρώτη θέση, ενώ είχε και μία εξαιρετική ασίστ (από τις 16 που έδωσε στο ματς) στο νούμερο «5».

Στο «4» βλέπουμε τον Σάνον Μπράουν των Λέικερς να καρφώνει στον αιφνιδιασμό με «σπάσιμο» της μέσης, στο νούμερο «3» τον Λεμπρόν Τζέιμς σε μία επίδειξη που συνδυάζει αλτικότητα και τεχνική και στο «2» Μπόγκανς και Ρόουζ αλλάζουν πολλές φορές την μπάλα και ο τελευταίος κρεμιέται στο αντίπαλο καλάθι.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...

Serie A: “Derby della Madonnina”

Το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου μεταξύ Ίντερ και Μίλαν είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει από τη 12η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «ροσονέρι» αντιμετωπίζουν την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ όντας μπροστά στη βαθμολογία για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια.

Οι τρεις βαθμοί που χωρίζουν τις δύο ομάδες δεν έχουν σημασία σε τέτοια ματς, σε αντίθεση με τις απουσίες. Ιντσάγκι και Πάτο οι μεγάλες απώλειες για τους τυπικά φιλοξενούμενους, ο Βάλτερ Σάμουελ η πιο σημαντική απουσία για τους πρωταθλητές. Από νίκη με σκορ 3-1 επί της Παλέρμο προέρχεται η Μίλαν, από ισοπαλία (1-1) η Ίντερ.

Στη σκιά του μιλανέζικου διεξάγεται άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι στην Ιταλία. Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Ρόμα, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τις δύο ομάδες, αφού ότι και να γίνει στο “della Madonnina” θα μπορέσουν να πλησιάσουν στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Σε ανοδική πορεία οι Ρωμαίοι, προέρχονται από νίκες με Λάτσιο και Φιορεντίνα, ενώ οι «μπιανκονέρι» από ισοπαλία στην έδρα της Μπρέσια.

Τα χαμένα πρωτεία θέλει να επανακτήσει η Λάτσιο, η οποία φιλοξενεί τη Νάπολι στη Ρώμη. Η ομάδα του Ρέχα θέλει τη νίκη κόντρα στους τρίτους «παρτενοπέι» και μη νίκη της Μίλαν για να περάσει και πάλι μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτός όμως από τα ντέρμπι των υψηλών στρωμάτων υπάρχουν και εκείνα των χαμηλών. Η ουραγός Μπάρι αντιμετωπίζει την προτελευταία Πάρμα με στόχο τη μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Αναλυτικά η 12η αγωνιστική:

Σάββατο 13/11

Φιορεντίνα-Τσεζένα (19:00)
Γιουβέντους-Ρόμα (21:45)

Κυριακή 14/11

Λάτσιο-Νάπολι (13:30)
Μπάρι-Πάρμα (16:00)
Μπολόνια-Μπρέσια (16:00)
Κάλιαρι-Τζένοα (16:00)
Παλέρμο-Κατάνια (16:00)
Σαμπντόρια-Κιέβο (16:00)
Ουντινέζε-Λέτσε (16:00)
Ίντερ-Μίλαν (21:45)

Το πρόγραμμα της επόμενης (13η) αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11

Ρόμα-Ουντινέζε (19:00)
Μίλαν-Φιορεντίνα (21:45)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11

Τζένοα-Γιουβέντους (13:30)
Μπρέσια-Κάλιαρι (16:00)
Κατάνια-Μπάρι (16:00)
Τσεζένα-Παλέρμο (16:00)
Κιέβο-Ίντερ (16:00)
Λέτσε-Σαμπντόρια (16:00)
Πάρμα-Λάτσιο (16:00)
Νάπολι-Μπολόνια (21:45)