Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ντέρμπι δεύτερων με φόντο την πρωτιά!

Στη Γάνδη θα πραγματοποιηθεί το σημαντικότερο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής στο Βέλγιο, αφού η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει την πρωταθλήτρια Άντερλεχτ, με τις δύο να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς. Την πάντα επικίνδυνη Σερκλ Μπριζ θα υποδεχτεί η πρωτοπόρος Γκενκ, με μοναδικό στόχο να επωφεληθεί τυχόν… αλληλοεξουδετέρωση στην αναμέτρηση του «Jules Ottenstadion». Δύσκολη έξοδος για την Σταντάρ Λιέγης, κόντρα στην αήττητη εντός έδρας Γκέρμιναλ.



Γκενκ - Σερκλ Μπριζ

Να πάρει την πρώτη της νίκη μέσα στον μήνα Νοέμβρη, θέλει η πρωτοπόρος Γκενκ, η οποία φιλοξενεί την Σερκλ Μπριζ, η οποία με τη σειρά της μετράει δύο συνεχόμενες ήττες. Η γηπεδούχος ομάδα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες - μετά από τις τρεις τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες στο πρωτάθλημα - και να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απόπειρες που θα υπάρξουν στο ντέρμπι των… δεύτερων, ανάμεσα σε Γάνδη και Άντερλεχτ.

Γκέρμιναλ - Σταντάρ Λιέγης

Να ρεφάρει την ήττα σοκ της περασμένης αγωνιστικής, κόντρα στην ουραγό μέχρι πρότινος Ούπεν θέλει η Σταντάρ, η οποία θα ταξιδέψει στην έδρας της αήττητης στο σπίτι της Γκέρμιναλ. Οι γηπεδούχοι θέλουν από τη μεριά τους το τρίποντο της νίκης, προκειμένου να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη, αγνοώντας ωστόσο τη λέξη νίκη στα τελευταία πέντε ματς.

Κλαμπ Μπριζ - Λιρς

Τα ντέρμπι έφυγαν για την Κλαμπ Μπριζ (ισόπαλα με Σταντάρ Λιέγης και Άντερλεχτ) και πλέον οι επόμενες αγωνιστικές είναι κομβικής σημασίας για την οριοθέτηση στόχων στο φετινό πρωτάθλημα. Η Λιρς προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως δύσκολα χάνει αλλά το ίδιο και κερδίζει. Η προϊστορία πάντως είναι με τους γηπεδούχους και αυτό θα προσπαθήσουν να αποδείξουν και το προσεχές Σάββατο.

Λόκερεν - Σιντ Τρούιντεν

Να επανέλθει στις νίκες και στην… ευδαιμονία του μήνα Οκτώβρη θέλει η Λόκερεν, μετά τις ισοπαλίες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της Jupiler League. Η πιο φορμαρισμένη -κατά γενική ομολογία - ομάδα της χώρας, φιλοξενεί την Σιντ Τρούιντεν, η οποία βάσει συγκομιδής είναι η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας εκτός έδρας (με δύο βαθμούς σε επτά αγώνες).

Ούπεν - Μαλίν

Μωρέ λες; Η μέχρι πρότινος ουραγός της βαθμολογίας Ούπεν, δείχνει ικανή να αποσπάσει βαθμούς απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Και αν το εμφατικό 6-0 κόντρα στην Σιντ Τρούιντεν λίγες εβδομάδες πριν, έμοιαζε σαν κεραυνός εν αιθρία, το εκτός έδρας 3-1 επί της Σταντάρ στη Λιέγη την περασμένη αγωνιστική, ήρθε να επιβεβαιώσει την αγωνιστική άνοδο των παικτών του Άλμπερτ Καρτιέ. Η Μαλίν ωστόσο μοιάζει να είναι αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα φέτος, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η τωρινή της θέση - 4η - στο πρωτάθλημα Βελγίου.

Σαρλερουά - Βέστερλο

Ουραγός της βαθμολογίας είναι η Σαρλερουά, η οποία έχει γευτεί μόλις μία φορά τη νίκη, στις 14 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχοντας παράλληλα τη χειρότερη επίθεση και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Η Βέστερλο στον αντίποδα, είναι ομάδα που αρέσκεται στα διπλά και αυτό θα κυνηγήσει και στην έδρα της προσεχούς αντιπάλου.

Γάνδη - Άντερλεχτ

Ματς - φωτιά είναι αυτό της Κυριακής ανάμεσα σε Γάνδη και Άντερλεχτ, με τον νικητή να ενδέχεται να πατήσει κορυφή, στην περίπτωση που δεν νικήσει η Γκενκ. Η Άντερλεχτ προέρχεται από ισοπαλία στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Μπριζ (αν και έχανε με 2-0), ενώ η Γάνδη από δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Μαλίν και Σερκλ Μπριζ. Η προϊστορία ωστόσο είναι με τον σύλλογο των Βρυξελλών, αφού στις τρεις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα (με γηπεδούχο τη Γάνδη), μετρούν δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Κόρτραϊκ

Η φιλοξενούμενη ομάδα συγκαταλέγεται μέχρι στιγμής στις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ούσα στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Προέρχεται δε από δύο νίκες και μία ισοπαλία, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται. Η Ζούλτε Βάρεγκεμ είναι και αυτή αήττητη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, κάτι που δείχνει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (13-14/11)

Σάββατο 13/11

21:00
Γκενκ - Σερκλ Μπριζ
Γκέρμιναλ - Σταντάρ Λιέγης
Κλαμπ Μπριζ - Λιρς
Λόκερεν - Σιντ Τρούιντεν
Ούπεν - Μαλίν
Σαρλερουά - Βέστερλο

Κυριακή 14/11

19:00
Γάνδη - Άντερλεχτ

21:30
Ζούλτε Βάρεγκεμ - Κόρτραϊκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: