Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Κωνσταντόπουλος: «Δικαίωση»!

Ο πανευτυχής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μιλάει στο sday.gr, λίγα λεπτά μετά την κληση του στην Εθνική ομάδα και δηλώνει: «Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι δικαίωση από τον Θεό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος». Τι λέει, επίσης, για τον Φερνάντο Σάντος.
Διαβάστε τις δηλώσεις του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου .
 Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την κλήση σου στην Εθνική ομάδα;
«Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι δικαίωση από τον Θεό! Όταν πηγαίνεις καλά στην ομάδα σου πάντα υπάρχει αναγνώριση απ’ έξω. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος».

Η κλήση στην Εθνική αποτελεί για σένα δικαίωση των κόπων που έχεις κάνει;

«Εννοείται ότι πρόκειται για δικαίωση. Δεν το συζητάω αυτό. Ιδίως όταν υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον χώρο του ποδοσφαίρου και ξέρουν να διατηρούν τις αξίες. Τότε αναγνωρίζεται και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Οι δικοί σου στόχοι με τη φανέλα της Εθνικής;

«Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και μέσα στον αγωνιστικό χώρο το 100% των δυνατοτήτων μου».

Πέρα από τις δικές σου προσπάθειες, θεωρείς ότι και η αλλαγή προπονητή έπαιξε ρόλο στο να κληθείς στην Εθνική;

«Σαφώς και έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή, όπως, επίσης και το γεγονός ότι πλέον αγωνίζομαι στην Ελλάδα. Κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία, άλλα σχέδια και διαφορετικούς παίκτες στο μυαλό του. Ευτυχώς, τώρα, εγώ βρίσκομαι στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος».

Με τις εμφανίσεις σου στην Εθνική ομάδα είναι εύκολο να σε δουν αρκετοί ευρωπαϊκού σύλλογοι. Είσαι ανοικτός σε ενδεχόμενες προτάσεις;

«Στη ζωή δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Παίζοντας με την Εθνική είναι πολύ εύκολο να σε δουν. Εγώ από τη μεριά μου θα προσπαθήσω να αποδεικνύω σε κάθε παιχνίδι ότι αξίζω, ενώ θα εξετάσω με την ίδια σοβαρότητα οποιαδήποτε πρόταση, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό».

Αποτελεί μεγάλο σου στόχο η συμμετοχή στο EURO 2012;

«Είναι πολύ μακρινά όλα αυτά. Εχω μάθει στη ζωή να μην κάνω μακρινά όνειρα. Θα ήταν ιδανικό να πάμε στο EURO, αλλά προχωράμε βήμα βήμα».

Πως αντιλαμβάνεσαι τη μικρή στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων στην ομάδα;

«Μετά το 2004 και την κατάκτηση του τροπαίου, ο κόσμος μας έχει στο μυαλό σαν μόνιμο φαβορί. Πιστεύει ότι μπορούμε να νικάμε κάθε αντίπαλο, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει μόνο νίκες και απογοητεύεται σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: