Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Tenorio...Στοίχημα...


Καλησπέρα.

Μεγάλο καί με πολλά παιχνίδια σε όγκο και το σημερινό πρόγραμμα,πολλές οι επιλογές ψάχνωντας τα καλύτερα σημεία
ώστε να οδηγηθούμε στο ταμείο. ας ελπίσουμε ότι διαλέξαμε τα σωστά σημεία

Επιλογή μου το διπλό της ΜΠΕΤΙΣ ,θα μού πεί κάποιος τι την
θέλεις αφού δεν μπορεί να καρδίσει?.μας την έκανε καί την
περασμένη βδομάδα όταν την είχαμε επιλέξει με την καστεγιόν,
πάλι θέλεις να φάς το κεφάλι σου? θα μου πείς οι φανέλες
απο μόνες τούς δεν μπορούν να κερδίσουν αν δεν ματώσεις
μέσα στο χόρτο,εντάξει καί η Χιρόνα δεν είναι καί κανένα φόβητρο,
εγώ πάντως είμαι διαθετιμένος να ρισκάρω στο διπλό της
ΜΠΕΤΙΣ σε αποδόση 2,15(εκτός οππαπ).

Η ΜΟΝΑΚΟ η επόμενη επιλογή μου απο το πρωτάθλημα Γαλλίας,
οι γηπεδούχοι της Μπουλόν χωρίς τρίποντο στα 6 τελευταία εντός εκτός
0-3-3 ο απολογισμός της έχοντας πετύχει όλο όλο 4 τέρματα,
η ΜΟΝΑΚΟ σε πολύ καλή κατάσταση μετα καί την εκτός έδρας νίκη
επι της Μαρσέιγ κέρδισε καί την Λανς εντός έδρας, με 4 νίκες
στα τελευταία 5,με μέσο όρο 2 γκόλ ανά παιχνίδι .εχοντας πετύχει
10 τέρματα στα 5 τελευταία της παιχνίδια,
προβάδισμα στο διπλό της ΜΟΝΑΚΟ.

Στάση στο πρωτάθλημα της Τουρκίας για το διπλό της ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ.
για τούς γηπεδούχους σημαντικές οι ελίψεις των δύο βασικών
επιθετικών της Ουμίτ Καράν και Σουλεϊμάν Γιουλά για τον ίδιο λόγο απουσιάζει και ο ακραίος χαφ Σερντάρ με τον 18χρονο χαφ Αλπέρ. Τα προβλήματα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ , διότι στο απουσιολόγιο υπάρχουν και τιμωρημένοι. Ο μέσος Μπουλέντ Ερτουγρούλ και αμυντικός χαφ Ρατζίπ συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θα λάβουν μέρος στην αναμέτρηση με την ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
.
Μόνο νίκη… Αυτό είναι το σύνθημα στο εσωτερικό της ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ με βάση το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Και από την φιλοξενούμενη βέβαια δεν λείπουν τα προβλήματα. Αυτά, όμως, αφορούν κυρίως στην άμυνα. οι βασικοί στόπερ Σίβοκ και Φεράρι με κάρτες όπως και ο αμυντικός χαφ Φαμπιάν Ερνστ, όμως υπάρχουν λύσεις. Οι δυο ομάδες έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Προβάδισμα στο διπλό της ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ.

Το διπλό της ΟΥΡΑΚΑΝ η επόμενη επιλογή,στο γήπεδο της Αρχεντίνος η Τσακαρίτα , 3.000 εισιτήρια πήρε η Ουρακάν.

Η Τσακαρίτα με 1 νίκη σε 9 αγώνες σε πολύ κακή κατάσταση καί
σε ουδέτερη έδρα θα τα βρεί πολύ σκούρα απέναντι στην ανεβασμένη
καί με πολύ κόσμο ΟΥΡΑΚΑΝ.
Προβάδισμα στο διπλό της ΟΥΡΑΚΑΝ κατ΄εμέ.

Παραμένω Αργεντινή καί επιλέγω το διπλό της ΛΑΝΟΥΣ,
η Ρασίνγκ χωρίς νίκη μέχρι στιγμής και με τη θέση της στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, αγωνιστική με αγωνιστική να δυσχεραίνει το κλίμα στούς γηπεδούχους οπόυ μετρούν αισίως 4 σερ'ι ήττες έχοντας
δεχτεί 9 τέρματα !! σε καλύτερη σαφώς κατάσταση η ΛΑΝΟΥΣ,
Η Λανούς θα βρει χώρους και σε αυτή την περίπτωση αρκετές ευκαιρίες για να κάνει γκολ με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει,Η Ράσινγκ «καίγεται», αυτό την καθιστά επικίνδυνη και αρκετά απρόβλεπτη, σε κάθε περίπτωση όμως. δεν μπορεί να μεταμορφωθεί ξαφνικά σε ομαδάρα.
Προβάδισμα στο διπλό της ΛΑΝΟΥΣ.

Επιλέγουμε λοιπόν
ΜΠΕΤΙΣ-ΜΟΝΑΚΟ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΟΥΡΑΚΑΝ-ΛΑΝΟΥΣ
σε ένα συστηματάκι με ζητούμενα καί περιμένουμε.

Αυτα τα ολίγα από μένα,καλά να περνάτε.,καλό Σ/Κ σε όλοι την παρέα.
τα μου σέβη....

Στην Αργεντινή ο Ματέους!

mathaus.jpgΗ περιπλάνηση του Λόταρ Ματέους ανά την υφήλιο συνεχίζεται. Μετά τις Ουγγαρία, Σερβία, Ισραήλ, Αυστρία, και Βραζιλία, ήρθε και η ώρα της Αργεντινής. Ο παλαίμαχος Γερμανός αστέρας συμφώνησε σε όλα με τη Ρσσίνγκ Κλουμπ για να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ομάδας για τον επόμενο χρόνο.

Η Ρασίνγκ μετά τις αρντηικές απαντήσεις από τον Χοσέ Πέκερμαν, και τον Μάριο Γκόμεζ του Αστέρα Τρίπολης, στράφηκε στον Ματέους με τον οποίο υπήρξε καταρχήν συμφωνία ο οποίος αναμένεται τη Κυριακή στο Μπουένος Άιρες για να ολοκληρώσει τη συμφωνία που θα του αποφέρει το ποσό των 900.000 δολαρίων.

Η "ακαδημία" βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή μετά τη παραίτηση του Ρικάρντο Λομπάρντι, και αυτή θα είναι η έβδομη ομάδα στην προπονητική του καριέρα μετά τις Ραπίντ Βιέννης, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ουγγαρία, Ατλέτικο Παρανανένσε, Σάλτσμπουργκ, Μακάμπι Νετάνια.

Οι σκέψεις ενδεκάδας του Προτάσοφ

Οι σκέψεις ενδεκάδας του Προτάσοφ

Ο Όλεγκ Προτάσοφ έδειξε ορισμένα πράγματα στη χθεσινή πρωινή προπόνηση αναφορικά με τη βασική ενδεκάδα της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο Ουκρανός τεχνικός φαίνεται να χρησιμοποιεί τον Μπόσνιακ, αντί του Ντίκα στη βασική ενδεκάδα. Βέβαια, ο Ρουμάνος μέσος είναι τραυματίας και δεν είναι βέβαιο ότι θα παίξει. Γι’ αυτό άλλωστε και προτιμήθηκε χθες ο Κροάτης φορ στο διπλό. Ο Γιάκομπ αγωνίστηκε βασικός στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα άκρα της επίθεσης έπαιξαν οι Τούμα και Ιωαννίδης, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, στη γραμμή… Αυτές ήταν τουλάχιστον οι σκέψεις του Ουκρανού προπονητή στην πράξη. Στη μεσαία γραμμή; Οι Ντιέ και Παπαστεριανός με τον Ηλιάδη να μην είναι στις βασικές αλλαγές, αλλά να μπαίνει αναπληρωματικός. Ο Μάρτος στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Επστάιν στο αριστερό άκρο. Αυτό σίγουρα αποτελεί μία έκπληξη. Ο Παπαζαχαρίας στη θέση του τραυματία Λέκι στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Κατσαμπή. Βέβαια, ο αρχηγός απουσίασε χθες από την πρωινή προπόνηση, λόγω δικαστικής υποχρέωσης και γι’ αυτό ο Προτάσοφ έπαιξε πίσω με τρεις παίκτες. Βέβαια, η απουσία του Γερμανού στο αριστερό άκρο της άμυνας σημαίνει δυο πράγματα. Ή ότι θα μείνει ο Γιαννούλης εκτός ενδεκάδας, ή ότι ο Γιαννούλης θα παίξει βασικός και ο Επστάιν θα μείνει στον πάγκο… Ίδωμεν ως σήμερα, που είναι και η καταλυτική προπόνηση για συμπεράσματα ενδεκάδας. Παράλληλα, ως μία πρώτη ανάγνωση της ενδεκάδας που σκέφτεται να «κατεβάσει» ο Όλεγκ Προτάσοφ διαφαίνεται ότι αλλάζει κάτι όσον αφορά τον σχηματισμό. Με ποια έννοια; Αυτό θα φανεί κυρίως και από το πού θα αγωνίζεται ο Μπόσνιακ. Άλλωστε, όπως φαίνεται είναι πιο επιθετικό αυτό το σχήμα. Μοιάζει δηλαδή περισσότερο με 4-4-2 και όχι με 4-5-1 (4-2-3-1).

Τραυματίας και ο Ντίκα, «οκ» ο Ντιέ

Το χθεσινό πρόγραμμα της Μίκρας ήταν πρωινό και βρήκε τον Ντιέ να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στην πτέρνα και να επανέρχεται κανονικά. Όσο για τον Γιαννούλη, υποβλήθηκε σε φυσιοθεραπεία, έχει ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό τις ενοχλήσεις στην μέση, αλλά για προληπτικούς λόγους προπονήθηκε ατομικά, ενώ σήμερα αναμένεται να περάσει και πάλι στο πρόγραμμα της ομάδας. Από την προπόνηση αποχώρησε ωστόσο ο Ντίκα, o οποίος έχει ενοχλήσεις στο δικέφαλο και υποβάλλεται σε θεραπεία. Η συμμετοχή του είναι αμφίβολη για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην πόλη της Βοιωτίας. Από εκεί και πέρα, ο Mιλάνo συνέχισε το εντατικό ατομικό πρόγραμμα. Την σημερινή μέρα, Σάββατο 24/10, ολοκληρώνεται η προετοιμασία των «κυανολεύκων» για την αναμέτρηση στη Λιβαδειά, με την τελευταία προπόνηση να είναι πρωινή (10:00) και κατόπιν αυτής να ανακοινώνεται η αποστολή.Πηγη Μετροσπορ

Από τη θεωρία, στην πράξη!

Από τη θεωρία, στην πράξη!

Με το Φερνάντο Σάντος να ρίχνει το βάρος στην τακτική και την ανάπτυξη του παιχνιδιού κύλησε η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» προπονήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γιώργου Λώλα, στη Σουρωτή, το πρωί, και για μία ακόμη ημέρα επέδειξαν μεγάλη όρεξη για μπάλα, πάθος και αποφασιστικότητα, ενόψει του μεγάλου αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Πρώτα βίντεο

Πριν από την έναρξη της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου παρακολούθησαν βίντεο, για περίπου 50 λεπτά. Ο Σάντος μίλησε στους παίκτες του για θέματα τακτικής και τους ανέλυσε τα σημεία που ήθελε με τη βοήθεια του βίντεο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους «ασπρόμαυρους» να προσέξουν συγκεκριμένα πράγματα, ενώ τους ανέλυσε και τον τρόπο παιχνιδιού των «πρασίνων».

Ασκήσεις επί χόρτου

Ακολούθως, τα όσα ζήτησε στη θεωρία ο Σάντος, οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να τα κάνουν πράξη στο χορτάρι. Μετά την καθιερωμένη προθέρμανση, ξεκίνησαν οι ασκήσεις τακτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, κυρίως από τα άκρα. Ο Σάντος έδειξε ξανά ότι έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα αναφορικά με τη βασική ενδεκάδα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, αφήνοντας ερωτηματικά για την αμυντική γραμμή. Βιεϊρίνια-Κουτσιανικούλης στα άκρα, με τον Ίβιτς στο κέντρο της επίθεσης, θα αποτελέσουν τη γραμμή κρούσης, ενώ στη μεσαία γραμμή, καθαρόαιμος ανασταλτικός χαφ θα είναι ο Γκαρσία, με τους Φωτάκη-Σορλέν να πλαισιώνουν την τριάδα. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ από εκεί και πέρα γίνεται… χαμός για τις θέσεις της άμυνας. Ο Σάντος δοκίμασε και τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αφήνοντας κάθε φορά έναν εκτός. Έτσι, Κοντρέρας-Τσιρίλο-Μαλεζάς φαίνεται πως διεκδικούν επί ίσοις όροις τις δύο θέσεις, με το Χιλιανό πάντως να βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα. Στα άκρα, με τους θεωρητικά βασικούς ξεκινούσαν κυρίως οι Αραμπατζής και Σαβίνι, με τους Σνάουτσνερ-Μουν-Λίνο, να χρησιμοποιούνται επίσης και να διεκδικούν επίσης θέση. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ως χαφ. Κατά τ’ άλλα, στον πάγκο –ή εκτός αποστολής-θα μείνουν οι Βιτόλο, Βερόν, Παπάζογλου, Κρέσιτς, Κονσεϊσάο. Ο τελευταίος έλαβε μέρος στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια έκανε πρόγραμμα θεραπείας στον προσαγωγό.

Μίνι δίτερμα

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με μίνι δίτερμα, με το Σάντος να χωρίζει τους παίκτες σε 3 ομάδες, οι οποίες έπαιζαν αντίπαλοι ανά δύο, στο μισό γήπεδο. Στο μέρος αυτό της προπόνησης ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανακάτεψε τους παίκτες, μη διαχωρίζοντάς τους σε βασικούς και μη. Ουσιαστικά επρόκειτο για άσκηση αναφορικά με το πρέσινγκ, τη γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας με τη μία και κατ’ επέκταση την καλή κυκλοφορία της.

Θεραπεία και ατομικό

Ο Λούσιο Φιλομένο ακολούθησε και χθες πρόγραμμα θεραπείας, ενώ ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης έκαναν οι Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Απών φυσικά από το αυριανό ματς θα είναι και ο Τζόε Μπιζέρα, ο οποίος αναρρώνει ακόμα από το τριπλό κάταγμα στα πλευρά. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό ντέρμπι θα ολοκληρωθεί σήμερα με μία πρωινή προπόνηση στην Τούμπα, που θα ξεκινήσει στις 10:30. Αμέσως μετά το πέρας της, ο Σάντος θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα.Πηγη Μετροσπορ

Αλλάζει τακτική ο Βραζιλιάνος και ετοιμάζει εκπλήξεις

Αλλάζει τακτική ο Βραζιλιάνος και ετοιμάζει εκπλήξεις

Ένας Άρης αλλιώτικος, ένας Άρης διαφορετικός θα παρουσιαστεί κόντρα στην ΑΕΚ.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει κανείς με βάση τα λεγόμενα του Ιομάρ Μαζίνιο αλλά και την «ειδική προετοιμασία» που έκανε η ομάδα ολόκληρη την εβδομάδα.
Για πρώτη ίσως φορά θεωρείται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη γύρω από το σύστημα που θα κατεβάσει ο Μαζίνιο καθώς και τις τελικές του επιλογές .
Ο ίδιος , στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, αρνήθηκε να αποκαλύψει τις προθέσεις του ισχυριζόμενος ότι από δω και πέρα αλλάζει τακτική «αφού μέχρι στιγμής αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του έχει κάνει πάρα πολλά δώρα στους αντιπάλους».
Σύμφωνα με τους πειραματισμούς του ξένου τεχνικού , οι «καπαρωμένες» θέσεις της εντεκάδας είναι οκτώ ενώ παίζονται οι άλλες τρεις όπου είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις.

Δούλεψε σε όλους τους τομείς

Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας η ομάδα δούλεψε εντατικά δείχνοντας ιδιαίτερη σπουδή σε «ειδικές περιπτώσεις» και σε κατ΄ ιδίαν μαθήματα για στημένα, τελειώματα φάσεων, τρόπους άμυνας και αιφνιδιασμούς.
Μεγάλο βάρος, πέρα από τις εξαντλητικές προπονήσεις , έπεσε και στον τομέα της τακτικής, με την επαναφορά στο γνωστό και ταιριαστό σύστημα , στο 4-2-3-1, ενώ το τεχνικό τιμ δοκίμασε πολλούς ποδοσφαιριστές σε πολλές θέσεις.
Είδαμε τον Πίτου Γκαρσία στους βασικούς, τον Γκρασιάν στους αναπληρωματικούς, τον Αμπρέου μόνο του στην κορυφή, τον Κάμπορα δίπλα του, τον Κόκε δεύτερο επιθετικό αλλά και τον Κόκε μπαλαντέρ. Αρκετοί πειραματισμοί έγιναν και στους ανασταλτικούς με τους Φερναντέζ και Ναφτί όμως να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο, όπως φάνηκε, λόγο.

Μεγάλο βάρος και στην ψυχολογία

Είναι πολύ λογικό ότι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών όλη αυτή την εβδομάδα πέρασε από …χίλια κύματα. Οι «κιτρινόμαυροι», ξεκίνησαν με πολλά παράπονα που βγήκαν προς τα έξω πρώτα από τον κόσμο . Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο προπονητής που προσπάθησε να αγγίξει τον ψυχικό τους κόσμο με συνεχόμενες ομιλίες, παρατηρήσεις, τετ α τετ. Στη συνέχεια, πήρε τη …μπάλα η διοίκηση, πρώτα με το Γιάννη Κόντη και μετά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ τον κ. Αθανασιάδη, που κατέβηκε για πρώτη φορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει και κείνος τις παραινέσεις του.
Το όλο ζήτημα είχε μια κοινή συνισταμένη . Η κατηγορία που βάρυνε την ομάδα ήταν ότι δεν είχε δείξει ούτε το πάθος, ούτε την απαραίτητη αγωνιστική διάθεση για να πάρει τα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς, ειδικά αυτό με τον Εργοτέλη.

Εντεκάδα «γρίφος»

Από την πρώτη στιγμή και με δεδομένο ότι ο Ρονάλντο Γκιάρο έδειχνε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο σκληρού προγράμματος, τα πράγματα στην άμυνα ξεκαθάρισαν σχετικά γρήγορα.
Για τη θέση του τερματοφύλακα φυσικά ούτε λόγος. Παρά τις μικροενοχλήσεις και το ειδικό πρόγραμμα που ακολούθησε τις περισσότερες μέρες ο Σηφάκης παραμένει αναντικατάστατος.
Στα μετόπισθεν, από δεξιά θα ξεκινήσει ο Νέτο, αριστερά ο Αράνο και σέντερ μπακ θα παίξουν οι δύο της Κρήτης, Νασούτι και Κουλουχέρης, που δεν τα πήγαν κι΄ άσχημα.
Σίγουρες θέσεις έχουν «τσεκάρει» οι δύο ανασταλτικοί Ναφτί και Φερναντέζ, ενώ ό,τι και να γίνει κλεισμένη θέση έχει και ο Αμπρέου. Από κει και πέρα, τα ερωτηματικά που απασχολούν τον Ιομάρ Μαζίνιο είναι τρία.. Για να δυναμώσει το κέντρο περισσότερο και να πάρει την κυριαρχία από την ΑΕΚ πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τον Φλάβιο, ενώ τη θέση διεκδικούν και ο Πίτου Γκαρσία με τον Κάλβο.
Πιο κοντά στον Ουρουγουανό φορ λογικά θα είναι ο Κόκε , ενώ δεν φαίνεται να ξεκινάει για πρώτη φορά ο Γκρασιάν.
Αύριο, στο πρόγραμμα υπάρχει μία προπόνηση πρωϊνή στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή για το ντέρμπυ της Κυριακής.Πηγη Μετροσπορ

Φωτο Ημέρας

Η 27χρονη σέρβα πλέι μέικερ Μίλιτσα Ντάμποβιτς θα κοσμεί τα ελληνικά παρκέ με τη φανέλα του Παλαιού Φαλήρου

Αθλητικός Τύπος 24/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

«Αντίο» Λέικερς σε Κελάτι

kelati_thomas.jpgΟ Τόμας Κελάτι, έπειτα την περιπέτειά του με τον Ολυμπιακό, είχε μια ευκαιρία να επιστρέψει δυναμικά στη νέα χρονιά. Η παρουσία του στην preseason με τη φανέλα των Λέικερς, ωστόσο, δεν κρίθηκε ικανοποιητική από τον Φιλ Τζάκσον και το όνειρο έλαβε τέλος για τον 27χρονο Αμερικανό γκαρντ.



O Kελάτι είχε με τους «Λιμνάνθρωπους» 1.6 πόντους και 1.2 ριμπάουντ σε πέντε αναμετρήσεις προετοιμασίας, αριθμοί που δεν έπεισαν τον «Zen Master» να του εμπιστευθεί μια θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών του ΝΒΑ.

Τα ρόστερς των 14 «μονομάχων»

basketball_6.jpgTo 18o πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ μπαίνει για τα καλά από σήμερα σε λειτουργία, με κάθε μία από τις 14 ομάδες να αρχίζει στη νέα Α1 τη δική της «περιπέτεια», άλλη στοχεύοντας στην κορυφή, άλλη στα playoffs κι άλλη στην παραμονή. Δείτε τα ρόστερ των φετινών «μονομάχων».



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

5. Μιλένκο Τέπιτς 22 2.02 F
6. Βασίλης Σπανούλης 27 1.93 G
7. Στράτος Περπέρογλου 25 2.03 F
8. Μάικ Μπατίστ 32 2.04 F
9. Αντώνης Φώτσης 28 2.09 F
10. Γιούριτσα Γκόλεματς 32 2.09 F
11. Ντρου Νίκολας 28 1.93 G
12. Κώστας Τσαρτσαρής 30 2.09 F
13. Δημήτρης Διαμαντίδης 29 1.96 G
14. Νίκολα Πέκοβιτς 23 2.10 C
15. Νικ Καλάθης 20 1.98 G
16. Γκιόργκι Σερμαντίνι 20 2.16 C
17. Δημήτρης Βεργίνης 22 1.91 G
18. Γιώργος Μπόγρης 20 2.08 F
19. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 33 1.93 G (ανενεργός)
Προπονητής: Ζέλικο Ομπράντοβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

4. Θοδωρής Παπαλουκάς 32 2.00 G
6. Τζος Τσίλντρες 26 2.03 F
7. Νίκολα Βούιτσιτς 31 2.11 C
8. Βον Γουέιφερ 24 1.96 G
9. Γιάννης Μπουρούσης 26 2.10 C
10. Γιοτάμ Χαλπερίν 25 1.96 G (ανενεργός)
11. Λίνας Κλέιζα 24 2.03 F
12. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 25 2.08 C
13. Παναγιώτης Βασιλόπουλος 25 2.02 F
14. Ανδρέας Γλυνιαδάκης 28 2.15 C
15. Σοφοκλής Σχορτσιανίτης 24 2.06 C
16. Κώστας Παπανικολάου 19 2.03 F
17. Πάτρικ Μπέβερλι 21 1.85 G
18. Μίλος Τεόντοσιτς 22 1.95 G
19. Κώστας Σλούκας 19 1.90 G
Προπονητής: Παναγιώτης Γιαννάκης

mpartzwkas_marousi_pagkos_odigies.jpgΜΑΡΟΥΣΙ

4. Επαμεινώνδας Παπαντωνίου 19 1.90 G
5. Μπίλι Κις 32 1.88 G
6. Τζαμόν Λούκας Γκόρντον 25 1.91 G
7. Μιχάλης Πελεκάνος 28 1.98 F
8. Μάριος Μπατής 29 1.90 G
9. Τζάρεντ Χόμαν 26 2.08 C
10. Γιώργος Διαμαντόπουλος 29 1.95 G
11. Δημήτρης Μαυροειδής 24 2.09 C
12. Πατ Καλάθης 24 2.08 F
13. Στέφαν Αριγκμπάμπου 37 2.06 C
14. Λιβόν Κένταλ 25 2.10 F
15. Κώστας Καϊμακόγλου 25 2.04 F
16. Φάνης Κουμπούρας 25 1.87 G
Προπονητής: Γιώργος Μπαρτζώκας

ΑΡΗΣ

4. Κέιντρεν Κλαρκ 25 1.80 G
5. Νίκος Αργυρόπουλος 31 1.88 G
7. Άντριου Μπετς 32 2.16 C
8. Κουίντον Ντέι 25 1.85 G
9. Τζέρεμι Ρίτσαρντσον 25 2.01 G
10. Νίκος Χατζηβρέττας 32 1.95 G
11. Δήμος Ντικούδης 32 2.08 F
12. Γάιος Σκορδίλης 22 2.08 C
14. Μιχάλης Κακιούζης 33 2.06 F
15. Νίκος Μπάρλος 30 2.02 F
18. Λίνος Χρυσικόπουλος 17 2.03 F
19. Σπύρος Μούρτος 19 1.98 G
-. Άαρον Μάιλς 26 1.86 G
Προπονητής: Φώτης Κατσικάρης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

4. Βασίλης Ξανθόπουλος 25 1.88 G
5. Μανώλης Παπαμακάριος 29 1.90 G
6. Κώστας Χαραλαμπίδης 33 1.89 G
7. Γιώργος Καλαϊτζής 33 1.95 G
8. Μπρίτον Τζόνσεν 30 2.08 F
9. Ντέβιν Σμιθ 26 1.98 F
10. Αλέκος Πέτρουλας 31 2.01 F
11. Γιάννης Γεωργαλής 26 1.98 G
12. Ρόντρικ Μπλάκνεϊ 33 1.84 G
14. Τζος Ντέιβις 29 2.04 F
15. Ίαν Βουγιούκας 24 2.12 C
16. Τζούρο Όστοϊτς 33 2.11 C
18. Δημήτρης Κομποδιέτας 24 1.94 G
19. Ευθύμης Τσακαλέρης 20 2.07 F
23. Μάρκος Κολώκας 32 2.03 F
Προπονητής: Ηλίας Ζούρος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

4. Ταϊρίς Ράις 22 1.83 G
5. Κέβιν Ρότζερς 23 2.06 F
6. Ιβάν Ζορόσκι 30 1.95 G
7. Δημήτρης Παπανικολάου 32 2.02 F
8. Βάσκο Εφθίμοφ 32 2.07 C
9. Δημήτρης Χαριτόπουλος 26 2.07 F
10. Γιάννης Καλαμπόκης 31 1.95 G
11. Ανδρέας Κανονίδης 18 2.00 G
12. Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς 19 2.02 G
14. Γιάννης Αθηναίου 21 1.93 G
15. Μπι Τζέι Έλντερ 27 1.97 F
16. Χάρης Γιαννόπουλος 20 1.98 F
-. Μιχάλης Παραγιός 27 2.06 F
Προπονητής: Νέναντ Μάρκοβιτς

markopoulos_paok_larnaca.jpgΠΑΟΚ

4. Κρις Μονρό 28 1.90 G
5. Παναγώτης Καυκής 29 1.97 G
6. Κένι Γκρέγκορι 31 1.97 F
7. Χρήστος Ταπούτος 27 2.03 F
8. Νίκος Καλλές 22 2.11 C
9. Γιώργος Τσιάρας 27 2.07 F
10. Γουίλιαμ Εϊβερι 30 1.90 G
11. Δημήτρης Καλαϊτζίδης 25 1.94 G
12. Φώτης Λιούτας 23 1.93 G
13. Μιχάλης Γιαννακίδης 21 1.92 G
14. Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ 34 2.11 C
15. Τοντόρ Γκετσέφσκι 32 2.10 C
16. Αντώνης Κεσίσογλου 18 2.06 F
17. Δημήτρης Αράπης 19 2.02 F
18. Γουέιντ Χέλιγουελ 31 2.12 C
19. Γιάννης Δεμερτζής 26 1.93 G
Προπονητής: Σούλης Μαρκόπουλος

KOΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

4. Λανς Χάρις 25 1.97 F
5. Σπύρος Παντελιάδης 32 1.90 G
6. Αλέξανδρος Αυγενικός 17 1.90 G
7. Σάσα Βασίλιεβιτς 30 1.83 G
8. Θοδωρής Ζάρας 22 1.97 G
9. Σωτήρης Μανωλόπουλος 22 2.05 F
10. Αντώνης Ασημακόπουλος 33 2.03 F
11. Ρόμπερτ Ντόζιερ 24 2.06 F
12. Κώστας Χαρίσης 30 2.12 C
13. Άγγελος Τσάμης 28 1.92 G
14. Αλέξανδρος Αγγελάκος 15 1.90 G
15. Τζον Έντουαρτς 29 2.13 C
16. Γιώργος Δανάς 18 1.83 G
17. Βασίλης Λιβησιάνος 16 1.96 F
18. Νίκος Παππάς 19 1.93 G
19. Κώστας Κούστας 16 1.95 F
Προπονητής: Γιάννης Σφαιρόπουλος

ΑΕΚ

5. Τορίαν Γκριν 24 1.84 G
6. Πρόδρομος Νικολαϊδης 31 1.98 G
7. Ντόνι ΜακΓκραθ 25 1.93 G
8. Λαμόντ Μακ 22 2.01 F
9. Ρίστε Στεφάνοφ 26 1.98 G
10. Ρόντρικ Μελς 24 1.91 G
11. Περικλής Δορκοφίκης 29 2.06 F
12. Αναστάσιος Αντωνάκης 17 2.05 F
13. Αβραάμ Καλλινικίδης 32 1.97 F
14. Σταύρος Τουντζιαράκης 22 2.10 C
15. Τορίν Φράνσις 26 2.10 C
-. Χρήστος Μαρίνος 20 1.85 G
-. Ευάγγελος Τζόλος 18 1.90 G
Προπονητής: Κώστας Φλεβαράκης

ΚΑΒΑΛΑ

4. Θωμάς Νίκου 30 1.85 G
5. Ντιμίτριους Αλεξάντερ 34 2.04 F
6. Χριστόφορος Στεφανίδης 29 1.84 G
7. Νίκος Αγγελόπουλος 25 2.05 F
8. Σον Χαφ 25 1.98 G
9. Λορέντζο Γουέιντ 23 1.98 F
10. Σάββας Ηλιάδης 30 1.92 G
11. Ρίτσαρντ Σίλντς 27 1.93 G
12. Μίροσλαβ Ραϊσεβιτς 28 2.07 C
13. Αλέξανδρος Σιγκούνας 21 2.03 F
14. Ντάγκαν Τσέρανιτς 33 2.12 C
15. Γκέντριους Γκούστας 29 1.90 G
Προπονητής: Κώστας Πιλαφίδης

Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

4. Μάρκο Πόποβιτς 25 1.93 G
5. Γιάννης Καραγκιολίδης 20 1.98 F
6. Ντεμόντ Γκριν 30 1.86 G
7. Γιάννης Παπαχρήστος 29 1.97 F
8. Ντάστιν Σάλσμπερι 25 1.96 F
9. Δημήτρης Μπόγδανος 34 2.02 F
10. Μίροσλαβ Τόντιτς 24 2.05 F
11. Φάνης Παπακώστας 31 2.05 C
12. Κρις Μάσι 33 2.08 C
13. Γιώργος Τριχόπουλος 22 1.94 G
14. Νίκος Θεοδωράκος 20 2.02 F
15. Τζαμάλ Μπάτλερ 24 1.85 G
-. Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος 24 1.87 G
-. Παναγιώτης Καραβανάς 28 2.13 C
-. Σταύρος Αργύρης 2 1.99 G
Προπονητής: Βαγγέλης Κουτσουκέρας

ΤΡΙΚΑΛΑ

4. Έι Τζέι Έιμπραμς 23 1.80 G
5. Ταϊρέλ Μπίγκς 23 2.04 F
6. Γιάννης Προδρόμου 22 1.92 G
7. Πέτρος Νοέας 22 2.03 F
8. Νίκος Κατσαρές 26 1.87 G
9. Μιχάλης Τσαϊρέλης 21 2.06 F
10. Γιώργος Αποστολίδης 25 1.97 G
11. Κασίμπ Πάουελ 28 2.00 F
12. Σάβο Τζικάνοβιτς 34 2.13 C
13. Μίχα Ζούπαν 27 2.06 C
14. Βαγγέλης Σακελλαρίου 20 1.92 G
16. Σωκράτης Γκιζόγιαννης 27 2.00 F
17. Βασίλης Σίμτσακ 28 2.01 F
18. Γκιόργκι Τσιντσάτζε 23 1.92 G
Προπονητής: Βαγγέλης Αγγέλου

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

4. Κλίφορντ Ντάνιελ Χάμοντς 24 1.90 G
5. Γουίλιαμ Λι Ντάνιελς 23 2.03 F
6. Νίκος Παπανικολόπουλος 30 1.92 G
7. Βαγγέλης Μάντζαρης 19 1.95 G
8. Μάικλ Μπράμος 22 1.96 G
9. Ρούντι Σεμακάλα Μεμπά 22 1.81 G
10. Αντώνης Μάντζαρης 23 1.93 G
11. Βαγγέλης Μαργαρίτης 27 2.02 F
12. Χρήστος Δεληγιάννης 25 2.05 C
13. Σωκράτης Ψαρόπουλος 17 1.90 G
14. Γιώργος Τσιάκος 27 2.05 C
15. Τζέιμι Άρνολντ 34 2.03 F
16. Μάρκους Βόντελ Φάιζον 31 1.96 G
17. Σωτήρης Μαρούγκας 16 1.95 G
Προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος

koufos_ilisiakos_pagkos.jpgΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

4. Μπράιαν Μπουτς 25 2.11 C
5. Σάκης Καρύδας 30 1.85 G
6. Βοντίγκο Κάμινγκς 33 1.91 G
7. Νίκος Παπανικολάου 24 2.05 F
8. Γιώργος Παπαδάκης 19 2.00 F
9. Νίκος Χατζής 33 1.96 G
10. Γιάννης Αθανασούλας 22 2.02 F
11. Θοδωρής Σιούτης 29 2.00 F
12. Χρήστος Βιδάλης 24 1.90 G
13. Μπρεντ Πέτγουεϊ 24 2.04 F
14. Στέλιος Ιωάννου 22 1.96 G
15. Λεωνίδας Κασελάκης 19 2.01 F
16. Γιώργος Γαλιώτος 23 2.09 C
17. Διονύσης Καπινιάρης 18 1.88 G
18. Μανώλης Κουκουλάς 18 2.00 F
Προπονητής: Στέργιος Κουφός

Ψιθυροι......................

"Ο τρόπος που πανηγύρισαν την ισοφάριση στην Καβάλα, αποδεικνύει πόσο έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός". Ο Μίμης Δομάζος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δεν παραλείπει να πετάει τα καρφιά του για την παλιά του ομάδα (δήλωση στο sportfm)


Λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, στην ομάδα της ΑΕΚ ούτε που ξέρουν τι θα τους ξημερώσει...


Πανό οπαδικού περιεχομένου κατά του Ολυμπιακού ύψωσαν οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Παγκράτι

Λέτε γι` αυτό ?

Λέτε γι` αυτό να θέλει να πάει στους Σπερς ο Μπουρούσης;

Ειπε...............

"Ποιος λέει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι η μόνη ομάδα που θα μας κοντράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Αυτό είναι προσβλητικό για τις υπόλοιπες ομάδες"

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

(... στο sport.gr ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α1)

ΓΚΑΦΑ


Στο φύλλο της νέας free press της Θεσσαλονίκης "Karfitsa" στο αθλητικό ρεπορτάζ του ΑΡΗ, έχει δηλώσεις του αργεντίνου Ντάριου Φερνάντες, του νέου αποκτήματος των κιτρινόμαυρων. Στην φωτογραφία όμως που συνοδεύει το άρθρο είναι ο Ντάνι Φερνάντεζ, ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Ωραία γκάφα... Δείτε την φωτό!!



«Χενκ, άλλαξέ το»

xenksturm.jpgΕπιστροφή στις νίκες κόντρα στην Στουρμ, αλλά η γκρίνια δεν λείπει. Αφουγκράζεται η διοίκηση την ανησυχία του κόσμου και περιμένει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, αλλά και άμεση βελτίωση. «Έχουμε ποιότητα και αυτή καθαρίζει στα δύσκολα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς. Αδιανόητο με αυτό το ρόστερ να μην παίζουμε μπάλα» έλεγαν στην Παιανία.


Όταν δεκατρία χρόνια έχεις πάρει ένα νταμπλ όλο και όλο είναι λογικό και απολύτως κατανοητό αυτό που μετράει να είναι τα αποτελέσματα. Όταν, όμως, έχεις δαπανήσει και περίπου 40εκ. ευρώ για να φτιάξεις το καλύτερο ρόστερ της δεκαετίας τότε περιμένεις και δύο πράγματα μέσα στο γήπεδο. Αυτό περιμένουν και στον Παναθηναϊκό που ναι μεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την ουσία αλλά προβληματισμένοι από την εικόνα της ομάδας. Φυσικά η... γκρίνια που υπάρχει από σημαντική μερίδα του κόσμου αφουγκράζεται από την διοίκηση των «πρασίνων» που προβληματίζονται από την εικόνα της ομάδας.

«Από τα αποτελέσματα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Πρώτοι στο πρωτάθλημα και κοντά στην πρόκριση από τους ομίλους στην Ευρώπη. Από την άλλη, όμως, ο κόσμος θέλει να δει ποδόσφαιρο. Είναι αδιανόητο να έχεις δώσει περίπου 40εκ. ευρώ και να έχεις αυτή την εικόνα. Υπάρχει μια γκρίνια στον αέρα από τον κόσμο και αυτό πρέπει να αλλάξει. Να βελτιωθούμε άμεσα. Έχουμε μεγάλη ποιότητα που καθαρίζει στα δύσκολα αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια και περιθώρια για γκέλες δεν υπάρχουν» έλεγαν χαρακτηριστικά στο «πράσινο στρατόπεδο», όπου περιμένουν από τον Τεν Κάτε να βρει τον τρόπο για να γίνει ο Παναθηναϊκός εκτός από αποτελεσματικός και ελκυστικός.

Όπως και να το κάνουμε, είναι λογικό στον Παναθηναϊκό να περιμένουν και μπάλα. Σίγουρα, αν οι «πράσινοι» επιστρέψουν στους τίτλους στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα θυμάται ή θα γκρινιάζει γιατί δεν είδε καλό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πως μετά την διακοπή του πρωταθλήματος τα... καμπανάκια χτύπησαν σε Καβάλα και ΟΑΚΑ και με αυτή την εικόνα το «τριφύλλι» είναι θέμα χρόνου να γκελάρει ξανά.

Δεν γίνεται όταν είσαι κάτω του μετρίου να σε γλιτώνουν πάντα, πότε ο Σισέ, πότε ο Σαλπιγγίδης, πότε ο Λέτο και πότε ο Κατσουράνης. Μεγάλη υπόθεση να έχεις παίκτες που να κάνουν την διαφορά σε μια κακή μέρα αλλά είναι απίθανο σε κάθε παιχνίδι να περιμένεις μια ατομική ενέργεια για να πάρεις το ματς. Χρειάζεται βελτίωση η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού ως ομάδα. Αυτά που δουλεύει εδώ και τόσο καιρό ο Ολλανδός να φανούν στον αγωνιστικό χώρο.

Αποθεραπεία και δίτερμα

Στην σημερινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας, όσοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού συμμετείχαν για τουλάχιστον 45 λεπτά στον χθεσινό αγώνα εναντίον της SK Sturm Graz, έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι, αφού έκαναν ζέσταμα, εξασκήθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας και συνέχισαν με ασκήσεις αντοχής στην ταχύτητα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε 3 ομάδες και να παίζουν δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Στέργος Μαρίνος και Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Τετ-α-τετ Αντωνίου-Τεν Κάτε

Τέλος, όπως συμβαίνει σε κάθε προπόνηση ο Κώατας Αντωνίου τα είπε με τον Χενκ Τεν Κάτε. Φυσικά θέμα συζήτησης ήταν όλα όσα αναφέρουμε και παραπάνω και πλέον μένει να φανεί στο γήπεδο η άμεση βελτίωση της ομάδας.

Επιστροφή στις νίκες για την Ορλεάν

bankscedrick_orleanaise.jpgΤην δεύτερη νίκη της σε τρεις αναμετρήσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ορλεάν. Το συγκρότημα του Φιλίπ Ερβ, λίγες ημέρες μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό κι έπειτα της νίκη της πρεμιέρας επί της Σαλόν Σαονέ, επιβλήθηκε της Βιλερμπάν με 76-66 (20-19, 30-42, 58-50, 76-66) για την τέταρτη αγωνιστική της LNB (σ.σ. χρωστάει ματς με τη ΛεΜαν).



Πρώτος σκόρερ για την αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» στην Ευρωλίγκα ήταν ο Σέντρικ Μπανκς με 19 πόντους, μπροστά από τους Νίκολς και Μόερμαν, που είχαν από 12 πόντους. Για τη Βιλερμπάν, η οποία βρίσκεται στον όμιλο της Ευρωλίγκα όπου δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή, Ντίξον και Τραορέ προσπάθησαν με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής: (σήμερα) Ορλεάν-Βιλερμπάν 76-66, (αύριο) Ροάν-ΛεΜαν, Γκραβελίν-Ρουέν, Στρασμπούργκ-Χάβρη, Ντιζόν-Παρί Λεβαλουά, Βισί-Σολέ, Νανσί-Σαλόν Σαονέ, Ποατιέ-Ιέρ Τουλόν

«Τσεκάρει» Στοΐκοβιτς!

stoikovic_-spo.jpgΜπορεί ο Ζίκο να έχει στη μεταγραφική του λίστα παίκτες που αγωνίζονται στο αριστερό άκρο τoυ κέντρου και στην επίθεση όμως δεν σημαίνει πως δεν αναζητείται ο διάδοχος του Νικοπολίδη. Ο Ολυμπιακός θέλει να να βρει από τον Ιανουάριο ένα γκολκίπερ που θα κάνει τη διαφορά και οι Σέρβοι αναφέρουν πως στο στόχαστρο του βρίσκεται ο Σέρβος Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς. «Θέλω να παίζω σε μια φιλόδοξη ομάδα», ήταν το σχόλιο του.


Το όνομά του βρέθηκε στην λίστα τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού τον περασμένο Ιανουάριο και μάλιστα ο μάνατζέρ του είχε βρεθεί στην Ελλάδα για επαφές. Ωστόσο, το θέμα του Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς δεν προχώρησε και ο Σέρβος... παρέμεινε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Εθνική Σερβίας αποτέλεσαν πόλο έλξης για πολλές ομάδες και σύμφωνα με τους Σέρβους, μια από αυτές είναι και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, αναφέρουν πως εκπρόσωπος των Πειραιωτών βρέθηκε στο ματς με τη Ρουμανία για να τον δει από κοντά.

«Θέλω να φύγω από τη Σπόρτινγκ με οποιοδήποτε τίμημα. Θέλω να πάω σε μια φιλόδοξη ομάδα και να παίζω. Πιστεύω ότι από τη νέα χρονιά θα είναι όλα εντάξει για μένα», σχολίασε με νόημα ο Στοΐκοβιτς σε ερώτηση Σέρβων για το αν ξέρει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αν και οι συμπατριώτες του 26χρονου πορτιέρο κάνουν λόγο πως εκτός από τους Πειραιώτες, ενδιαφέρον δείχνει και ο Παναθηναϊκός.

Πίστη Ατζόρι για νίκη!

azzori.jpgΗ Κατάνια έχει δύσκολο έργο κόντρα στην Ίντερ, με τον Τζιανλούκα Ατζόρι να δηλώνει πως η ομάδα του θα πάει για την νίκη κόντρα στους πρωταθλητές.







«Δεν δέχομαι την άποψη ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Τα προδεδικασμένα αποτελέσματα δεν υπάρχουν. Το παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά και θα παλεύουμε μέχρι το τελικό σφύριγμα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η Ίντερ είναι σπουδαία ομάδα και είναι λογικό να είναι το φαβορί. Αλλά δεν πρέπει να νιώθουμε ηττημένοι από την αρχή του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι και οι παίκτες μου έχουν την ίδια άποψη. Η νίκη επί της Κάλιαρι μας ανέβασε την ψυχολογία και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο Μεάτσα και είμαι αισιόδοξος».

Γήπεδο και προπονητικό

notias_ds.jpg Η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ότι ανακοίνωση για το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας θα υπάρξει τη Δευτέρα. Οι συζητήσεις ανάμεσα στους Νίκο Νοτιά και Χαράλαμπο Κοζώνη συνεχίστηκαν και είναι σε καλό δρόμο, με τα θέματα του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου να αποτελούν τις βασικές εκκρεμότητες.


Για το γήπεδο
Το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ αποτελεί βασική προύπόθεση για τον Κοζώνη, ώστε να πάρει την ΠΑΕ. Για την ακρίβεια, αυτό είναι ίσως το βασικότερο. Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας ξέρει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ομάδα, από οποιαδήποτε άποψη, χωρίς το δικό της γήπεδο και θέλει να είναι σίγουρος ότι μπορεί να βρεθεί λύση με αυτό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι νυν μέτοχοι δεν έκαναν ούτε μισό βήμα μπροστά από το 2004 κι έπειτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, τρεις είναι οι προτεινόμενες λύσεις αυτή τη στιγμή, στις συζητήσεις που γίνονται. Η πρώτη, η Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Κοζώνης δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αντιθέτως, θα το ήθελε πολύ και μελετάει τα σχέδια του Γιάννη Γρανίτσα και του Δημήτρη Μελισσανίδη, για να δει αν όντως είναι εφικτό να κατασκευάσει το νέο γήπεδο της η ΑΕΚ στη δική της περιοχή.

Η δεύτερη επιλογή είναι το Ελληνικό. Έκταση εκεί υπάρχει και ο Κοζώνης σκέφτεται σοβαρά και αυτή την προοπτική, ενώ η τρίτη είναι τα Σπάτα. Εκεί, άλλωστε, θα γίνει το νεο προπονητικό κέντρο της Ένωσης και ο Κοζώνης εξετάζει και αυτό το ενδεχόμενο, σε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που είναι η δημιουργία μιας -ας το πούμε- κιτρινόμαυρης πολιτείας στα Σπάτα, με το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο να βρίσκονται εκεί.

Για το προπονητικό κέντρο
Σε ό,τι αφορά το προπονητικό κέντρο, η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτή του... συνεταιρισμού Νοτιά-Κοζώνη. Ο Νοτιάς προτίθεται να κάνει συμμέτοχο στην εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ, στην οποία και θα ανήκει το προπονητικό κέντρο, τον Κοζώνη. Με τον τελευταίο, φυσικά, να έχει μικρότερο ποσοστό από το Νοτιά. Έτσι, θα βρεθεί πολύ πιο εύκολα η λύση, καθώς οι δυο τους θα είναι συνέταιροι στη ΜΕΣΟΓΑΙΑ, αλλά και στην ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς ο Νοτιάς δεν πρόκειται να αποχωρήσει. Απλά, θα είναι μεγαλομέτοχος στην Ένωση ο Κοζώνης και ο Νοτιάς θα παραμείνει μέτοχος, με ένα ποσοστό που θα φτάνει το πολύ στο 20%. Θα είναι συνέταιροι στη ΜΕΣΟΓΑΙΑ και στην ΠΑΕ, οπότε θα βρουν τη λύση για το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα και δ θα έχει κανείς εκ των δύο κάποιο πρόβλημα.

Βαθμολογική ανάσα για την Γκενκ


Οι παίκτες της Γκενκ άλωσαν το Στάιενβελντ Την ευκαιρία να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις είχε η Γκενκ, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Λόκερεν με 2-0. Οι δύο ομάδες βρισκόταν σε άσχημη βαθμολογική θέση, καθώς ισοβαθμούσαν στην 13η θέση με 11 βαθμούς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν ανάσα με το τρίποντο που κατέκτησαν. Αντίθετα η Λόκερεν παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Γκενκ "καθάρισε" το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος σκοράροντας δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά. Συγκεκριμένα στο 58' ο Ζονελέιτ άνοιξε το σκορ και στο 59' ο Κάμους το έκλεισε.

Ισόπαλες Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ


Ο Αρνε Φρίντριχ Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της δέκατης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Η Λεβερκούζεν παραχώρησε ισοπαλία στην Ντόρτμουντ και αν το Αμβούργο νικήσει τη Σάλκε την Κυριακή θα μείνει μόνο πρώτο με οπουδήποτε άλλο αποτέλεσμα, η ομάδα του Φάνη Γκέκα θα συνεχίσει να έχει συγκάτοικο στην κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο όγδοο λεπτό με τον Μπάριος, αλλά ο Φρίντριχ στο 65' διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο από 35 λεπτά, καθώς μπήκε ως αλλαγή στο 55' στη θέση του Μπέντερ

Συνεχίζουν να ισοβαθμούν

Φάση από τον αγώνα Μπράγκα - Μπελενένσες Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ τελείωσε η αναμέτρηση της Μπελενένσες με την Ολχανένσε, η οποία ήταν και η πρώτη χρονικά για την όγδοη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες συνεχίζουν να ισοβαθμούν, καθώς έχουν από επτά βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τενγκαρίνια στο 82'.

Νέα νίκη για την Ουτρέχτη


Σκόραρε ο Μουλένγκα Στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ διατηρήθηκε η Ουτρέχτη μετά τη νίκη της επί της Ρόντα στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την πέμπτη τους ήττα και παρέμειναν στην 15η θέση.

Ο Μουλένγκα έδωσε το προβάδισμα στην Ουτρέχτη δύο λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, ενώ στο 74' ο φαν Βολφσβίνκελ πέτυχε το 2-0. Το μοναδικό που κατάφερε να κάνει η Ρόντα ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Γιάνσεν.

Αβεβαιότητας συνέχεια...


Ο Ρέμος με τον Πουρσανίδη Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, Ηλίας Πουρσανίδης παρουσιάστηκε την Πέμπτη στους ρεπόρτερ της ομάδας και έκανε γνωστό ότι από την Τετάρτη έχει θέσει την παραίτηση του στην διάθεση της διοίκησης της ομάδας. Από τη διοίκηση δεν ειχε λάβει απάντηση και μέχρι να συμβεί αυτό θα παρέμενε κανονικά στη θέση του.

Εξηγώντας δε τους λόγους που προέβη σε αυτή την ενέργεια, τόνισε ότι αισθάνεται πως έχει μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας. Λίγες ώρες αργότερα, η διοίκηση δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του Πουρσανίδη, όπως ήταν αναμενόμενο.

Η αναστάτωση εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ένα οριστικά ξεκαθάρισμα με άγνωστες συνέπειες. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη που θα βγάλουν όλες αυτές οι αποχωρήσεις.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι προηγήθηκαν τρεις αποχωρήσεις από τις αρχές καλοκαιριού, του Κοκόβελου (διοικητικού), του Παπαβασιλάκη (διευθυντή γραφείων) και του Καρύδα(γυμναστή). Αλλες τρεις είχεν προηγηθεί, από τις αρχές του χρόνου, από το διοικητικό συμβούλιο.

Απάντηση του ερασιτέχνη
Η διοίκηση του Ερασιτέχνη εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση, για το θέμα που προέκυψε από τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων:

"Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ αναφορικά με την "είδηση" που από νωρίς το βράδυ παίζει στα ραδιόφωνα και ανακοινώθηκε στον Τύπο, περί δήθεν ατασθαλιών με πλαστά παραστατικά στα οποία φέρεται εμπλεκόμενος ο Σύλλογός μας, διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξη του, δηλώνει δε απερίφραστα ότι παρόμοιες πρακτικές δεν συνάδουν με την μακρόχρονη ιστορία του.

Επιθυμεί δε να διαβεβαιώσει τις "Κασσάνδρες" ότι όχι μόνο θα διαψευστούν αλλά και θα απογοητευθούν από την επιχειρούμενη σπίλωση του ονόματος του ΗΡΑΚΛΗ. Τέλος σε περίπτωση συνέχισης εμφάνισης παρόμοιων δημοσιευμάτων όχι μόνο δεν θα παραμείνει απαθής αλλά θα προσφύγει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την προάσπιση των συμφερόντων του.

Η χρονική συγκυρία εμφάνισης και πάλι υπόθεσης του παρελθόντος που αφορά τον φορολογικό έλεγχο ανέλεγκτων χρήσεων μέχρι το έτος 2005, τον οποίο ο ίδιος ο Σύλλογος μας έχει προκαλέσει με σχετικό αίτημά του στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, δεν μπορεί να αποτελέσει το βήμα για ορισμένους που κανείς δεν γνωρίζει τι συμφέροντα εξυπηρετούν προκειμένου να εμπλέξουν το ιστορικό σωματείο μας σε μη σύννομες πρακτικές".

Αθώοι οι "τέσσερις"
Η "περιπέτεια" των τεσσάρων οπαδών του Ηρακλή που συνελήφθησαν για κατοχή μπύρας στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο έληξε οριστικά χθες, μετά την απόφαση που τους αθώωσε.

Σε μία γεμάτη από φιλάθλους του Ηρακλή αίθουσα, η απόφαση για τους τέσσερις οπαδούς του Ηρακλή ήταν θετική, με τον νομικό εκπρόσωπο των τριών από τους τέσσερις, Θεόφιλο Πατέλη, να δηλώνει:

"Μονόδρομος ήταν αυτή η απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να συλληφθεί όποιος πίνει μπύρα σε οδούς που βρίσκονται γύρω από τα γήπεδα. Ελπίζω στο μέλλον η αστυνομία να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα και γενικότερα με τα προβλήματα που μαστίζουν τον ελληνικό αθλητισμό και τη βία στα γήπεδα".

  • Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προπόνηση του Ηρακλή. Ντίκα και Λέκι αποχώρησαν με προβλήματα και η συμμετοχή τους στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό κρίνεται αμφίβολη. Ο Ρουμάνος επιθετικός αισθάνεται έντονες ενοχλήσεις στο δικέφαλο, ενώ ο Αργεντίνος αμυντικός υπέστη κάκωση στο αριστερό γόνατο.

    Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Γιαννούλης που πιθανότατα πάντως θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι, όπως και ο Σερζ Ντιέ που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε. Απών από την προπόνηση ήταν και ο Τάσος Κατσαμπής λόγω μίας δικαστικής υποχρέωσης.

  • O "Ντούσκο" τα έχει... 600!


    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο ξεπέρασε τον Αντώνη Γεωργιάδη σε ότι αφορά το πόσες φορές έχει καθίσει στον πάγκο ελληνικής ομάδας σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο γεννημένος στο Μόσταρ τεχνικός της ΑΕΚ, την Κυριακή, στον εκτός έδρας ματς της "Ένωσης" με τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", γίνεται ο πρώτος που θα φτάσει τις 600 "συμμετοχές"!

    Ο 61χρονος σήμερα "πρίγκιπας" του Νερέτβα, ήταν γνωστός στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ καθώς την τετραετία 1977-1981 είχε φορέσει τη φανέλα της και είχε πανηγυρίσει με αυτή την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (1978 και 1979) και ενός Κυπέλλου (1978).

    Την περίοδο 1988-89, ο Μπάγεβιτς επιστρέφει στην ΑΕΚ ως προπονητής με πρόεδρο τον Στράτο Γιδόπουλο. Στην πρώτη του κιόλας χρονιά κατακτά το πρωτάθλημα βάζοντας τέλος στη δεκαετή "ξηρασία" της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας και το όνομά του γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών του "δικεφάλου". Στον πάγκο της ΑΕΚ θα καθίσει για οκτώ χρονιές. Θα πανηγυρίσει την κατάκτηση άλλων τριών πρωταθλημάτων, τα οποία ήταν και τα τελευταία που πανηγύρισε οπαδός της "Ένωσης". Επίσης πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Κυπέλλου, ενός Λιγκ Καπ και ενός Σούπερ Καπ.

    Την περίοδο 1996-1997 παίρνει την απόφαση -μετά την κόντρα του με τον Μιχάλη Τροχανά- να "μετακομίσει" στο λιμάνι και στον Ολυμπιακό. Η απόφασή του αυτή, τον κάνει κόκκινο πανί για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Όπως και στη θητεία του στον "δικέφαλο", έτσι και στους "ερυθρόλευκους" η έλευσή του στον Πειραιά σηματοδότησε την επιστροφή των τίτλων μετά από μία "στείρα" 10ετία.

    Ο "Ντούσκο" έβαλε τις βάσεις για την 7ετή κυριαρχία του Ολυμπιακού. Κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα, ενώ είχε μερίδιο και στο τέταρτο όπου παρέμεινε στον πάγκο μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου. Όταν "χώρισε" με τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Πειραιά ήταν πρώτη με ρεκόρ 6-0-0... Στην τροπαιοθήκη του πρόσθεσε ένα ακόμα Κύπελλο Ελλάδος

    Λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 2000 αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ. Με δεδομένες τις δυσκολίες που συνάντησε στη Θεσσαλονίκη το έργο του κρίνεται πετυχημένο, αφού κατάφερε να οδηγήσει τον "δικέφαλο" του Βορρά στην κατάκτηση ενός Κυπέλλου (για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια), εις βάρος του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια...

    Σε αυτή θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2002 και πάλι ως τεχνικός της ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη να έχει αναλάβει τις τύχες του συλλόγου! Η απόφασή του αυτή θα διχάσει τον κόσμο της "Ένωσης". Ο Μπάγεβιτς παρά τις αντιξοότητες θα παραμείνει για σχεδόν 1 1/2 χρόνο πριν "λυγίσει" κατά τη διάρκεια ενός ματς με τον Ηρακλή στο "Γιάννης Παθιακάκης".

    Το καλοκαίρι του 2004-2005 θα επιστρέψει για δεύτερη φορά στον Ολυμπιακό και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του νταμπλ. Όμως και πάλι οι οπαδοί ήταν αυτοί που έβγαλαν ουσιαστικά το "διαζύγιο" με το τέλος της περιόδου...

    Τον Σεπτέμβριο του 2007 επιστρέφει στους πάγκους του ελληνικού πρωταθλήματος (μετά την "περιπέτειά" του στον Ερυθρό Αστέρα) και συγκεκριμένα κάθεται σε αυτόν τον Αρη. Βγάζει την ομάδα στο Κύπελλο UEFA, ενώ φτάνει και στον τελικό του Κυπέλλου όπου ηττάται από τον Ολυμπιακό. Παραιτείται λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν 2008-2009...

    Το Νοέμβριο του 2009 επιστρέφει για τρίτη φορά στην -δεν χωράει καμία αμφιβολία- αγαπημένη του ΑΕΚ. Σε αυτή παραμένει ως σήμερα και στόχος και επιθυμία του είναι να καταφέρει να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή της Ελλάδος.

    Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
    ΣΕΖΟΝ..........ΟΜΑΔΑ........ΚΑΤ....ΑΓ (N-I-Η)
    1988-1989......ΑΕΚ..............Α......30 (19-06-05)
    1989-1990......ΑΕΚ..............A......34 (20-10-04)
    1990-1991......ΑΕΚ..............A......34 (18-06-10)
    1991-1992......ΑΕΚ..............A......34 (23-08-03)
    1992-1993......ΑΕΚ..............A......34 (24-06-04)
    1993-1994......ΑΕΚ..............A......34 (25-04-05)
    1994-1995......ΑΕΚ..............A......34 (17-11-06)
    1995-1996......ΑΕΚ..............A......34 (25-06-03)...268 (171-57-40)
    1996-1997......Ολυμπιακός....A......34 (26-06-02)
    1997-1998......Ολυμπιακός....A......34 (29-01-04)
    1998-1999......Ολυμπιακός....A......34 (27-04-03)
    1999-2000......Ολυμπιακός....A.......6 (06-00-00)...108 (88-11-9)
    1999-2000......ΠΑΟΚ...........A......21 (09-07-05)
    2000-2001......ΠΑΟΚ...........A......30 (14-09-07)
    2001-2002......ΠΑΟΚ...........A......26 (14-06-06)...77 (37-22-18)
    2002-2003......ΑΕΚ..............A......30 (21-05-04)
    2003-2004......ΑΕΚ..............A......18 (10-05-03)...48 (31-10-07)
    2004-2005......Ολυμπιακός....A......30 (19-08-03)...30 (19-08-03)
    2007-2008......Αρης............A......35 (15-09-11)...35 (15-9-11)
    2008-2009......ΑΕΚ..............A......26 (14-09-03)
    2009-2010......ΑΕΚ..............Α.......7 (03-01-03)...33 (17-10-6)ΣΥΝ......................................599 (378-127-94)

    Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ
    ΑΕΚ:.................349 (219-77-53)
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:.....138 (107-19-12)
    ΠΑΟΚ:................77 (37-22-18)
    ΑΡΗΣ:.................35 (15-9-11)