Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Γήπεδο και προπονητικό

notias_ds.jpg Η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ότι ανακοίνωση για το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας θα υπάρξει τη Δευτέρα. Οι συζητήσεις ανάμεσα στους Νίκο Νοτιά και Χαράλαμπο Κοζώνη συνεχίστηκαν και είναι σε καλό δρόμο, με τα θέματα του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου να αποτελούν τις βασικές εκκρεμότητες.


Για το γήπεδο
Το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ αποτελεί βασική προύπόθεση για τον Κοζώνη, ώστε να πάρει την ΠΑΕ. Για την ακρίβεια, αυτό είναι ίσως το βασικότερο. Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας ξέρει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ομάδα, από οποιαδήποτε άποψη, χωρίς το δικό της γήπεδο και θέλει να είναι σίγουρος ότι μπορεί να βρεθεί λύση με αυτό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι νυν μέτοχοι δεν έκαναν ούτε μισό βήμα μπροστά από το 2004 κι έπειτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, τρεις είναι οι προτεινόμενες λύσεις αυτή τη στιγμή, στις συζητήσεις που γίνονται. Η πρώτη, η Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Κοζώνης δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αντιθέτως, θα το ήθελε πολύ και μελετάει τα σχέδια του Γιάννη Γρανίτσα και του Δημήτρη Μελισσανίδη, για να δει αν όντως είναι εφικτό να κατασκευάσει το νέο γήπεδο της η ΑΕΚ στη δική της περιοχή.

Η δεύτερη επιλογή είναι το Ελληνικό. Έκταση εκεί υπάρχει και ο Κοζώνης σκέφτεται σοβαρά και αυτή την προοπτική, ενώ η τρίτη είναι τα Σπάτα. Εκεί, άλλωστε, θα γίνει το νεο προπονητικό κέντρο της Ένωσης και ο Κοζώνης εξετάζει και αυτό το ενδεχόμενο, σε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που είναι η δημιουργία μιας -ας το πούμε- κιτρινόμαυρης πολιτείας στα Σπάτα, με το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο να βρίσκονται εκεί.

Για το προπονητικό κέντρο
Σε ό,τι αφορά το προπονητικό κέντρο, η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτή του... συνεταιρισμού Νοτιά-Κοζώνη. Ο Νοτιάς προτίθεται να κάνει συμμέτοχο στην εταιρία ΜΕΣΟΓΑΙΑ, στην οποία και θα ανήκει το προπονητικό κέντρο, τον Κοζώνη. Με τον τελευταίο, φυσικά, να έχει μικρότερο ποσοστό από το Νοτιά. Έτσι, θα βρεθεί πολύ πιο εύκολα η λύση, καθώς οι δυο τους θα είναι συνέταιροι στη ΜΕΣΟΓΑΙΑ, αλλά και στην ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς ο Νοτιάς δεν πρόκειται να αποχωρήσει. Απλά, θα είναι μεγαλομέτοχος στην Ένωση ο Κοζώνης και ο Νοτιάς θα παραμείνει μέτοχος, με ένα ποσοστό που θα φτάνει το πολύ στο 20%. Θα είναι συνέταιροι στη ΜΕΣΟΓΑΙΑ και στην ΠΑΕ, οπότε θα βρουν τη λύση για το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα και δ θα έχει κανείς εκ των δύο κάποιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: