Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

«Χενκ, άλλαξέ το»

xenksturm.jpgΕπιστροφή στις νίκες κόντρα στην Στουρμ, αλλά η γκρίνια δεν λείπει. Αφουγκράζεται η διοίκηση την ανησυχία του κόσμου και περιμένει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, αλλά και άμεση βελτίωση. «Έχουμε ποιότητα και αυτή καθαρίζει στα δύσκολα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς. Αδιανόητο με αυτό το ρόστερ να μην παίζουμε μπάλα» έλεγαν στην Παιανία.


Όταν δεκατρία χρόνια έχεις πάρει ένα νταμπλ όλο και όλο είναι λογικό και απολύτως κατανοητό αυτό που μετράει να είναι τα αποτελέσματα. Όταν, όμως, έχεις δαπανήσει και περίπου 40εκ. ευρώ για να φτιάξεις το καλύτερο ρόστερ της δεκαετίας τότε περιμένεις και δύο πράγματα μέσα στο γήπεδο. Αυτό περιμένουν και στον Παναθηναϊκό που ναι μεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την ουσία αλλά προβληματισμένοι από την εικόνα της ομάδας. Φυσικά η... γκρίνια που υπάρχει από σημαντική μερίδα του κόσμου αφουγκράζεται από την διοίκηση των «πρασίνων» που προβληματίζονται από την εικόνα της ομάδας.

«Από τα αποτελέσματα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Πρώτοι στο πρωτάθλημα και κοντά στην πρόκριση από τους ομίλους στην Ευρώπη. Από την άλλη, όμως, ο κόσμος θέλει να δει ποδόσφαιρο. Είναι αδιανόητο να έχεις δώσει περίπου 40εκ. ευρώ και να έχεις αυτή την εικόνα. Υπάρχει μια γκρίνια στον αέρα από τον κόσμο και αυτό πρέπει να αλλάξει. Να βελτιωθούμε άμεσα. Έχουμε μεγάλη ποιότητα που καθαρίζει στα δύσκολα αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια και περιθώρια για γκέλες δεν υπάρχουν» έλεγαν χαρακτηριστικά στο «πράσινο στρατόπεδο», όπου περιμένουν από τον Τεν Κάτε να βρει τον τρόπο για να γίνει ο Παναθηναϊκός εκτός από αποτελεσματικός και ελκυστικός.

Όπως και να το κάνουμε, είναι λογικό στον Παναθηναϊκό να περιμένουν και μπάλα. Σίγουρα, αν οι «πράσινοι» επιστρέψουν στους τίτλους στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα θυμάται ή θα γκρινιάζει γιατί δεν είδε καλό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πως μετά την διακοπή του πρωταθλήματος τα... καμπανάκια χτύπησαν σε Καβάλα και ΟΑΚΑ και με αυτή την εικόνα το «τριφύλλι» είναι θέμα χρόνου να γκελάρει ξανά.

Δεν γίνεται όταν είσαι κάτω του μετρίου να σε γλιτώνουν πάντα, πότε ο Σισέ, πότε ο Σαλπιγγίδης, πότε ο Λέτο και πότε ο Κατσουράνης. Μεγάλη υπόθεση να έχεις παίκτες που να κάνουν την διαφορά σε μια κακή μέρα αλλά είναι απίθανο σε κάθε παιχνίδι να περιμένεις μια ατομική ενέργεια για να πάρεις το ματς. Χρειάζεται βελτίωση η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού ως ομάδα. Αυτά που δουλεύει εδώ και τόσο καιρό ο Ολλανδός να φανούν στον αγωνιστικό χώρο.

Αποθεραπεία και δίτερμα

Στην σημερινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας, όσοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού συμμετείχαν για τουλάχιστον 45 λεπτά στον χθεσινό αγώνα εναντίον της SK Sturm Graz, έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι, αφού έκαναν ζέσταμα, εξασκήθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας και συνέχισαν με ασκήσεις αντοχής στην ταχύτητα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε 3 ομάδες και να παίζουν δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Στέργος Μαρίνος και Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Τετ-α-τετ Αντωνίου-Τεν Κάτε

Τέλος, όπως συμβαίνει σε κάθε προπόνηση ο Κώατας Αντωνίου τα είπε με τον Χενκ Τεν Κάτε. Φυσικά θέμα συζήτησης ήταν όλα όσα αναφέρουμε και παραπάνω και πλέον μένει να φανεί στο γήπεδο η άμεση βελτίωση της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: