Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Αλλάζει τακτική ο Βραζιλιάνος και ετοιμάζει εκπλήξεις

Αλλάζει τακτική ο Βραζιλιάνος και ετοιμάζει εκπλήξεις

Ένας Άρης αλλιώτικος, ένας Άρης διαφορετικός θα παρουσιαστεί κόντρα στην ΑΕΚ.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει κανείς με βάση τα λεγόμενα του Ιομάρ Μαζίνιο αλλά και την «ειδική προετοιμασία» που έκανε η ομάδα ολόκληρη την εβδομάδα.
Για πρώτη ίσως φορά θεωρείται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη γύρω από το σύστημα που θα κατεβάσει ο Μαζίνιο καθώς και τις τελικές του επιλογές .
Ο ίδιος , στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, αρνήθηκε να αποκαλύψει τις προθέσεις του ισχυριζόμενος ότι από δω και πέρα αλλάζει τακτική «αφού μέχρι στιγμής αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του έχει κάνει πάρα πολλά δώρα στους αντιπάλους».
Σύμφωνα με τους πειραματισμούς του ξένου τεχνικού , οι «καπαρωμένες» θέσεις της εντεκάδας είναι οκτώ ενώ παίζονται οι άλλες τρεις όπου είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις.

Δούλεψε σε όλους τους τομείς

Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας η ομάδα δούλεψε εντατικά δείχνοντας ιδιαίτερη σπουδή σε «ειδικές περιπτώσεις» και σε κατ΄ ιδίαν μαθήματα για στημένα, τελειώματα φάσεων, τρόπους άμυνας και αιφνιδιασμούς.
Μεγάλο βάρος, πέρα από τις εξαντλητικές προπονήσεις , έπεσε και στον τομέα της τακτικής, με την επαναφορά στο γνωστό και ταιριαστό σύστημα , στο 4-2-3-1, ενώ το τεχνικό τιμ δοκίμασε πολλούς ποδοσφαιριστές σε πολλές θέσεις.
Είδαμε τον Πίτου Γκαρσία στους βασικούς, τον Γκρασιάν στους αναπληρωματικούς, τον Αμπρέου μόνο του στην κορυφή, τον Κάμπορα δίπλα του, τον Κόκε δεύτερο επιθετικό αλλά και τον Κόκε μπαλαντέρ. Αρκετοί πειραματισμοί έγιναν και στους ανασταλτικούς με τους Φερναντέζ και Ναφτί όμως να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο, όπως φάνηκε, λόγο.

Μεγάλο βάρος και στην ψυχολογία

Είναι πολύ λογικό ότι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών όλη αυτή την εβδομάδα πέρασε από …χίλια κύματα. Οι «κιτρινόμαυροι», ξεκίνησαν με πολλά παράπονα που βγήκαν προς τα έξω πρώτα από τον κόσμο . Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο προπονητής που προσπάθησε να αγγίξει τον ψυχικό τους κόσμο με συνεχόμενες ομιλίες, παρατηρήσεις, τετ α τετ. Στη συνέχεια, πήρε τη …μπάλα η διοίκηση, πρώτα με το Γιάννη Κόντη και μετά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ τον κ. Αθανασιάδη, που κατέβηκε για πρώτη φορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει και κείνος τις παραινέσεις του.
Το όλο ζήτημα είχε μια κοινή συνισταμένη . Η κατηγορία που βάρυνε την ομάδα ήταν ότι δεν είχε δείξει ούτε το πάθος, ούτε την απαραίτητη αγωνιστική διάθεση για να πάρει τα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς, ειδικά αυτό με τον Εργοτέλη.

Εντεκάδα «γρίφος»

Από την πρώτη στιγμή και με δεδομένο ότι ο Ρονάλντο Γκιάρο έδειχνε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο σκληρού προγράμματος, τα πράγματα στην άμυνα ξεκαθάρισαν σχετικά γρήγορα.
Για τη θέση του τερματοφύλακα φυσικά ούτε λόγος. Παρά τις μικροενοχλήσεις και το ειδικό πρόγραμμα που ακολούθησε τις περισσότερες μέρες ο Σηφάκης παραμένει αναντικατάστατος.
Στα μετόπισθεν, από δεξιά θα ξεκινήσει ο Νέτο, αριστερά ο Αράνο και σέντερ μπακ θα παίξουν οι δύο της Κρήτης, Νασούτι και Κουλουχέρης, που δεν τα πήγαν κι΄ άσχημα.
Σίγουρες θέσεις έχουν «τσεκάρει» οι δύο ανασταλτικοί Ναφτί και Φερναντέζ, ενώ ό,τι και να γίνει κλεισμένη θέση έχει και ο Αμπρέου. Από κει και πέρα, τα ερωτηματικά που απασχολούν τον Ιομάρ Μαζίνιο είναι τρία.. Για να δυναμώσει το κέντρο περισσότερο και να πάρει την κυριαρχία από την ΑΕΚ πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τον Φλάβιο, ενώ τη θέση διεκδικούν και ο Πίτου Γκαρσία με τον Κάλβο.
Πιο κοντά στον Ουρουγουανό φορ λογικά θα είναι ο Κόκε , ενώ δεν φαίνεται να ξεκινάει για πρώτη φορά ο Γκρασιάν.
Αύριο, στο πρόγραμμα υπάρχει μία προπόνηση πρωϊνή στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή για το ντέρμπυ της Κυριακής.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: