Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Θέλει Ναζλίδη ο Άρης!!

Την περίπτωση του Θωμά Ναζλίδη εξετάζουν πολύ σοβαρά στον Άρη, ωστόσο, πρέπει πρώτα να τελειώσει το θέμα του προπονητή.

Θέλει Ναζλίδη ο Άρης
Ο Άρης προσπαθεί να εξετάσει τις επιλογές του στην φετινή μεταγραφική περίοδο, καθώς θα έχει πάλι περιορισμούς στις ηλικίες των παικτών που θα μπορεί να φέρει στην ομάδα.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται πολύ έντονα για τους «κίτρινους» είναι ο Θωμάς Ναζλίδης, που δεν θα συνεχίσει στον Πλατανιά και ίσως να είναι ένας από τους τρεις παίκτες άνω των 24 ετών που έχει δικαίωμα να αποκτήσει ο σύλλογος.

Ωστόσο, η πιθανότητα απόκτησής του παραμένει απλά μία φήμη, καθώς αυτό που προέχει για τον Άρη είναι να λυθεί το θέμα του προπονητή, ώστε να δουν με τον νέο τεχνικό πώς θα κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι.

Όπως προκύπτει από το στενό περιβάλλον του Ναζλίδη, ο παίκτης είναι θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στους «κίτρινους». Αλλά σίγουρα το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι το τι θα κάνει τελικά ο Άρης.

Πάντως για τον πρώην επιθετικό του Πλατανιά, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει κι άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο νεοφώτιστος στη Σούπερ Λίγκα Απόλλων Σμύρνης.
πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνει» του Ράγιος στο Ισραήλ!!

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, που ξεκινάει σε λίγη ώρα θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το τελευταίο του Ρούμπεν Ράγιος με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

«Τελειώνει» του Ράγιος στο Ισραήλ
Ένα βήμα από τη μεταγραφή του στη Μακάμπι Χάιφα είναι ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα ο Αστέρας είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ένα deal από το οποίο θα πάρει περίπου 800.000 ευρώ, με τον παίκτη να υπογράφει για 320.000 χιλιάδες ευρώ, αυξάνοντας κατά πολύ τις απολαβές του.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, μετά από δύο χρόνια στην Τρίπολη, ο Ρούμπεν Ράγιος ετοιμάζεται για… άλλες πολιτείες, ενώ το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, θα είναι το τελευταίο του με την «κιτρινομπλέ» φανέλα.

Με το ίδιο ποσό, θυμίζουμε, πριν τρία χρόνια είχε πουλήσει τον Κώστα Φορτούνη στην γερμανική Καϊζερσλάουτερν. πηγή: sport-fm.gr

«Δεν με ενδιαφέρουν όσα λέει ο κύριος Κούγιας»

Την απάντησή του στον Αλέξη Κούγια για το ότι ήταν ένας από τους γυμναστές που έστειλε ο Ολυμπιακός σε άλλες ομάδες για προπονητή, έδωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

«Δεν με ενδιαφέρουν όσα λέει ο κύριος Κούγιας»
Για όλα όσα του έχει καταλογίσει ο Αλέξης Κούγιας απάντησε ο Γιάννης Χριστόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Best Καλαμάτας.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε την δική του απάντηση για το ότι ήταν ένας από τους γυμναστές που έστειλε ο Ολυμπιακός σε άλλες ομάδες για προπονητή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν τον ενδιαφέρουν όλα όσα λέει ο κύριος Κούγιας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χριστόπουλου:

«Η απάντηση μου στον κύριο Κούγια για το ότι ανήκω στους γυμναστές που έστειλε ο Ολυμπιακός προπονητές σε ένα σωρό ομάδες σε όλη την Ελλάδα είναι ότι εγώ πέρα από τον Ολυμπιακό στον οποίο έμεινα 2 χρόνια έχω δουλέψει επίσης για πολύ περισσότερα χρόνια στις ακαδημίες στον Παναθηναϊκό, αλλά στην ΑΕΚ, στον Πανιώνιο και φυσικά στην Καλαμάτα. Μάλιστα από τον Ολυμπιακό απολύθηκα, όταν βέβαια πρόεδρος ήταν σε αυτόν ο κύριος Κόκκαλης και όχι φυσικά ο κύριος Μαρινάκης», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Τώρα για το γεγονός που σας δήλωσε ο κύριος Κούγιας στην εκπομπή σας ότι με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ο ΠΑΣ έβαλε πολλούς αναπληρωματικούς, του απαντάω ότι έτσι κάνω πάντα και έτσι πρέπει να γίνεται στο ποδόσφαιρο για να ξεκουράζονται και να ανακυκλώνονται οι ποδοσφαιριστές σε μία ομάδα. Τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει λοιπόν ούτε εδώ».

Τέλος, ανέφερε: «Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει γιατί τα λέει όλα αυτά ο κύριος Κούγιας. Θα τον κρίνεται εσείς και ο κόσμος που κάθε φορά τον ακούει. Εμένα όμως σας ξαναλέω όλα αυτά δεν με αγγίζουν σε τίποτα».

Η λάμψη του χθες, η αγωνία για το σήμερα!!

Ο Αριστείδης Καμάρας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, θυμήθηκε τη μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι το Γουέμπλεϊ και έκανε τις συγκρίσεις με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η ομάδα.

Η λάμψη του χθες, η αγωνία για το σήμερα
Η 2α Ιουνίου είναι ημέρα που ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Παράλληλα όμως φέρνει και προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, αφού φέτος συμπίπτει με την ολοκλήρωση μιας αποτυχημένης σεζόν που βρίσκει την ομάδα εκτός Ευρώπης.

Ο Αριστείδης Καμάρας, μέλος εκείνης της ομάδας που το 1971 έφτασε στον τελικό του Πρωταθλητριών, αλλά και συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, συνδέει τις δύο αυτές εποχές και μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τη συμμετοχή στον τελικό του Γουέμπλεϊ: «Είναι πολύ όμορφες οι αναμνήσεις. Ήμασταν απλώς τυχεροί. Μας επέλεξε η τύχη κάποια στιγμή να φτάσουμε εκεί. Ήταν πολύ ωραίο όλο αυτό το πράγμα από τότε που ξεκίνησε μέχρι το σημείο που ολοκληρώθηκε. Αναπτύχθηκαν δεσμοί μεταξύ μας, εκείνη η ομάδα-γιατί ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης-έχει παραμείνει αρραγής παρότι έχουν περάσει 42 χρόνια».

-τη δημιουργία εκείνης της ομάδας: «Ο Παναθηναϊκός έκανε μια ριζική ανανέωση το 1968/69, κάποιοι έλεγαν πως θα κινδυνεύαμε να πέσουμε, ωστόσο με τέσσερις παλιούς από μας η ομάδα πήρε νταμπλ. Η ομάδα ήταν μια μηχανή πειθαρχημένη, υπερ-προπονημένη κι όταν ήρθε ο Πούσκας απελευθέρωσε αυτά τα παιδιά. Το κλικ έγινε σε ένα παιχνίδι, όταν πήγαμε για προετοιμασία πριν το ματς με τη Ζενές Ες και παίξαμε με τη Ρεάλ. Μας είχε πει ο Πούσκας ‘εδώ αν παίξετε την μπάλα σας μπορείτε να κάνετε την έκπληξη’. Η ομάδα ήταν ένα καλοκουρδισμένο σύνολο. Την παραμονή του αγώνα με τη Ρεάλ, ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να κάνουμε τη συνήθη βόλτα και λέει ‘θα ήθελα να έχετε γυρίσει πριν τις 12:00’. Νομίζαμε ότι μας κορόιδευε, αλλά το εννοούσε. Ήξερε πως μπορούσαμε να προσέχουμε τους εαυτούς μας».

-την πορεία μέχρι το Γουέμπλεϊ: «Η πρόκριση με τη Ζενές Ες ήταν εύκολη. Με τη Σλόβαν ήταν δύσκολο το έργο μας, γιατί προερχόταν από ευρωπαϊκό τίτλο. Κερδίσαμε με 3-0 στην έδρα μας, αλλά στον επαναληπτικό παίζαμε από νωρίς με μένα τραυματία. Μην ξεχνάμε ότι με έφεραν σηκωτό από εκεί πέρα. Η πρόκριση επί της Σλόβαν μάς έκανε να πιστέψουμε ότι κάτι είμαστε. Δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό ψυχολογικό κλίμα. Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο Βελιγράδι. Χάσαμε με 4-1, αλλά στο ένα γκολ η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή και δεν μας έδωσαν ένα καταφανές πέναλτι. Όπως παίξαμε αποκτήσαμε την πεποίθηση πως ήταν εφικτή η πρόκριση. Με την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στη Λεωφόρο οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα τα είχαν χαμένα. Ο κόσμος είχε διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Η επικράτησή μας ήταν πλήρης. Είχαμε ευκαιρίες για δύο ακόμη τέρματα και ο Αστέρας πίεσε στο τέλος, με τον Κωνσταντίνου να κάνει μία μεγάλη απόκρουση και μία κεφαλιά που έγλυψε το δοκάρι. Οι στιγμές που ακολούθησαν θα μείνουν σε όλους αξέχαστες».

-τον τελικό απέναντι στον Άγιαξ: «Μας αντιμετώπιζαν και με λίγο σκωπτικό τρόπο οι αγγλικές εφημερίδες. Έλεγαν ‘τι θέλουν τώρα αυτοί οι ερασιτέχνες απέναντι στους επαγγελματίες’. Αξίζει κάποιος να δει ολόκληρο το παιχνίδι. Μόνο τότε θα αποκομίσει εικόνα για το τι έγινε, όχι από τα στιγμιότυπα. Ο Πούσκας μάς είχε πει ‘αν αντέξετε την πρώτη μισή ώρα, μπορείτε να τα καταφέρετε’. Στην αρχή, το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εφιαλτικό. Μετά ο Παναθηναϊκός επέβαλε το ρυθμό του, αλλά είχαμε κακή ανάπτυξη και ψάχναμε τον Αντωνιάδη με ψηλές μπαλιές. Η είσοδος στο Γουέμπλεϊ, με το μισό γήπεδο ασπροκόκκινο και το άλλο μισό πρασινοάσπρο, ήταν μια απίστευτη στιγμή».

-τη μοναδικότητα της επιτυχίας αυτής: «Καμία επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αξιοποιήθηκε και δεν είχε συνέχεια. Δεν κεφαλαιοποιήθηκε ούτε η κατάκτηση του Euro 2004, ούτε οι άλλες επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι επιτυχίες ήταν μεμονωμένες και κάποιων ατόμων. Δεν υπάρχει ομοσπονδία, δεν υπάρχει σχεδιασμός κι ο επαγγελματισμός που πρέπει να υπάρχει. Η ομοσπονδία έχει ως αποστολή της να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όχι το επαγγελματικό. Αυτό θα βρει το δρόμο του. Αν δεν φροντίσει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν κάνει τίποτα».

-την κατάσταση του Παναθηναϊκού σήμερα: «Ο Παναθηναϊκός πέρασε μια κρίση και ήταν για μέρες χωρίς διοίκηση. Υπήρξε όμως η παρέμβαση του κ. Αλαφούζου, η ομάδα αδειοδοτήθηκε και μπήκε στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς προδόθηκε από την απόδοση κάποιων παικτών. Με το ρόστερ που είχε η ομάδα αρκούσε να βγει στην Ευρώπη και έκανε στραβοπατήματα που δεν έπρεπε να κάνει υπό κανονικές συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν και παρεμβάσεις τρίτων που γίνονται κατ’ εξακολούθηση. Οι παρεμβάσεις της διαιτησίας ήταν απαράδεκτες. Έχουμε ζήσει και Δαλούκα και Καλόπουλο και Γιάχο. Ο θεσμός του Κυπέλλου ξευτιλίστηκε φέτος».

-τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ο κ. Αλαφούζος έχει βάλει μπροστά τα στήθη του και έχει δεχτεί κριτική. Αν δεν υπήρχε εκείνος, η ομάδα θα ήταν στον γκρεμό. Ποιος θα αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό; Σαββίδης, Μαρινάκης και Μελισσανίδης δεν υπάρχει για τον Παναθηναϊκό. Θα έπρεπε να βρεθεί ένας άνθρωπος να δίνει χρήματα χωρίς να τα ζυγίζει. Η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου προσπαθεί να κάνει πράγματα στο μέτρο του εφικτού. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή σε νέους αθλητές. Αυτή η ιστορία με τις διαρκείς αλλαγές δεν βοηθά καμία ποδοσφαιρική ομάδα».

-τον Απόλλωνα Σμύρνης, που τον ανέδειξε: «Ό,τι έγινα το οφείλω στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου ήμουν από παιδάκι. Η ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα να με κρατήσει. Ήμουν ήδη διεθνής σε όλες τις ομάδες, όταν έφυγα. Γι’ αυτό γύρισα στην ομάδα και λόγω απέχθειας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο οφείλω όσα έκανα στη ζωή μου. Η άνοδός του είναι μεγάλη επιτυχία. Να έχετε εμπιστοσύνη στον Σταμάτη Βελλή, που είναι ο άνθρωπος που αναγέννησε τον Απόλλωνα. Η ομάδα είναι στα στιβαρά του χέρια και θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες στιγμές από την ελαφρά ταξιαρχία».

Κούδας: «Αυτό δεν είναι ομάδα»

Την κακή εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας και τώρα στα πλέι οφ σχολίασε ο Γιώργος Κούδας.

Κούδας: «Αυτό δεν είναι ομάδα»
Την κακή εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας και τώρα στα πλέι οφ σχολίασε ο Γιώργος Κούδας.

«Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ξεχάσει την μπάλα που ήξεραν», τόνισε ο «Μεγαλέναδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρόσθεσε πως: «ο καθένας κάνει του κεφαλιού του μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ομάδα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούδας στη Real News

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

«Ο ΠΑΟΚ από Κυριακή σε Τετάρτη παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο. Όλα αυτά που έχουν γίνει κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο – με το θέμα του προπονητή και την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη, τη φυγή του Γκαρσία κ.λπ. – έχουν επηρεάσει την ομάδα. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι πλέον δεν υπάρχει ποδοσφαιρική πειθαρχία. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ξεχάσει την μπάλα που ήξεραν, αλλά όσο μπορώ να διακρίνω, ο καθένας κάνει του κεφαλιού του μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ομάδα. Δεν είναι οι παίκτες κοντά στον άλλον».

Τις πρώτες αποδοκιμασίες σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη πώς τις είδατε;

«Δεν νομίζω ότι στο εξωτερικό αποδοκιμάζονται οι μεγαλομέτοχοι μιας ομάδας, ύστερα από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα, πάντως, από την προβολή που έχει τύχει ο Ιβάν Σαββίδης και το πόσο καλά μπορεί να γνωρίζει το ποδόσφαιρο, είναι άσχετος με όλο αυτό. Οι ευθύνες για το αγωνιστικό δεν αγγίζουν τον μεγαλομέτοχο. Υπάρχουν οι υπεύθυνοι για αυτό, μετά το τεχνικό επιτελείο και στο τέλος οι παίκτες».

Ποια είναι η άποψή σας για την μεγαλομέτοχο;

«Αρχικά, μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Διακρίνω ότι πέφτει σε λάθη, συνηθισμένα ωστόσο στο δικό μας ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, η επιστροφή ανθρώπων από προηγούμενες διοικήσεις, για τις οποίες ο κόσμος έχει διαφορετική άποψη. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, αφού υπάρχουν ελλείψεις στο υλικό της. Βέβαια, τα χρήματα δεν είναι δεδομένο ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια μεγάλη ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επί διοικήσεων Ζαγοράκη μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΟΚ περισσότερα από 80.000.000 ευρώ και δεν έγιναν στη συνέχεια όσα όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας περίμεναν».

Σουμπίνιο: «Ζούμε το όνειρο»

Έτοιμοι να ζήσουν την ιστορική στιγμή του Ατρομήτου να παίξει στα προκριματικά του Champions League είναι όλοι στο Περιστέρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σουμπίνιο.

Σουμπίνιο: «Ζούμε το όνειρο»
Άκρως περιγραφικός για το… όνειρο που ζουν στο Περιστέρι εμφανίστηκε ο Σουμπίνιο.

«Τι να πω, ζούμε ένα όνειρο και σήμερα με τον κόσμο στο πλευρό μας θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για τη νίκη που θα στείλει εμάς στα προκριματικά του Champions League. Φανταστικό έτσι; Απίστευτο», ανέφερε αρχικά ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στη Real News και πρόσθεσε:

«Έχουμε καλή ομάδα, παίκτες και ταλέντο, σοβαρό προπονητής, άψογη διοίκηση, τρελούς οπαδούς και, ναι, πιστεύω ότι δεν το χάνουμε με τίποτα αυτό το ματς»,

Καταλήγοντας, ο παίκτης των Περιστεριωτών τόνισε: «Προετοιμαστήκαμε σκληρά και θα τα καταφέρουμε με αυτοσυγκέντρωση, πάθος και πνεύμα νικητή».

Ό,τι και αν γίνει στα Γιάννενα το γιορτάζουν!!

Αποθεωτικό αναμένεται το κλίμα σήμερα στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και οι οπαδοί των Ηπειρωτών βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη θέση που θα καταλάβουν στα πλέι οφ.

Ό,τι και αν γίνει στα Γιάννενα το γιορτάζουν
Μια σεζόν που δύσκολα θα ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου θα γιορτάσουν σήμερα στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (20:30, Novasports 1).

Όποιον και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα της αποψινής αναμέτρησης, όποια θέση και αν καταλάβει η ομάδα στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, ο Γιάννης Χριστόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του αναμένεται να γνωρίσουν την αποθέωση για όσα πέτυχαν τη φετινή σεζόν.

Η θετική κατάληξη που είχε το θέμα της αδειδότησης από την ΕΠΟ έχει ενθουσιάσει τους οπαδούς του «Άγιαξ της Ηπείρου», οι οποίοι περιμένουν την επόμενη σεζόν να δουν την ομάδα τους να συμμετέχει στα ευρωπαϊκά… σαλόνια!

Από εκεί και πέρα, είναι ιδιαίτερη η μέρα για τον Τόμας Ντε Βινσέντι, αφού θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΣ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα φοράει εκείνη του Ολυμπιακού.

Ο κ. Χριστόπουλος θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Φεγκρούς, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά θα έχει τους Ντάσιο, Τζημόπουλο, Οικονόμου και Μιχαήλ.

Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Τσουκαλάς και Κείτά, οι οποίοι θα έχουν στα πλάγια τους Γεωργίου και Βίλα. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Ντε Βινσέντι και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ίλιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαπανιώτης, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Χαρίσης, Γιάκος, Νάκος, Νικλητσιώτης. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Λίλα, Κορβέσης, Κολοβέτσιος και ο τραυματίας Πάντος.Πηγή: sport-fm.gr

Μονόδρομος η νίκη, ελπίζει για «σεντόνι»!

Το καθήκον του καλείται να κάνει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ελπίζοντας πως ο Ατρόμητος δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Μονόδρομος η νίκη, ελπίζει για «σεντόνι»
Κριτήριο για αρκετά ζητήματα θα αποτελέσει ο σημερινός αγώνας του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (20:30, Novasports 1).

Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στην Τούμπα ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να καταλάβει την πρώτη προνομιούχο θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας μέχρι και να τερματίσει στην τελευταία θέση.

Αυτό θα αποτελούσε τη τρίτη χειρότερη στιγμή της φετινής σεζόν μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Ραπίντ στο Europa League και την αποτυχία της ομάδας να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας στο Champions League θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επαφές που έχουν οι Θεσσαλονικείς για τον επόμενο προπονητή της ομάδας, όπως και για τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν σε επαφή μαζί τους για να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν ότι δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού πρέπει να κερδίσουν εκείνοι να επικρατήσουν του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος να μην κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Μόνο σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει το… εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορα σενάρια που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να σκέφτονται οι παράγοντες του συλλόγου και βέβαια ο Ιβάν Σαββίδης.

Την εστία του «Δικεφάλου του Βορρά» θα υπερασπιστεί ο Χακόμπο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κωνσταντινίδη, Κουμάλο, Σίλντενφελντ και Λίνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης και ο Κάτσε, οι οποίοι στα πλάγια θα έχουν τους Ρομπέρ και Ολίσε. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Κατσικάς, Φωτάκης, Κίτσιου, Καμαρά, Λόρενς, Πέλκας και Γεωργιάδης. Εκτός έμειναν οι Βούκιτς και Έτο. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα για όλα οι Αρκάδες!!

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος θα διεκδικήσει το «τρίποντο» και (πρωτίστως) το… καλό εισιτήριο του Europa League απέναντι στον Ατρόμητο.

Όλα για όλα οι Αρκάδες
Σημαντικό όφελος για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα έχει ο Αστέρας Τρίπολης, εφόσον σήμερα καταφέρει να κερδίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (20:30, Novasports 2).

Αν οι Αρκάδες επικρατήσουν των Περιστεριωτών, τότε καταλαμβάνουν σίγουρα τη δεύτερη θέση στα διαδικασία των πλέι οφ και κερδίσουν το… καλό εισιτήριο για το Europa League.

Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ ηττηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα, και η ομάδα του Σάκη Τσιώλη φύγει με το «τρίποντο» από την Αθήνα, τότε η Αρκαδία ζήσει ιστορικές στιγμές με τη συμμετοχή της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γεωργακόπουλος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς τα αριστερά – θα έχει τους Τσαμπούρη, Αλβάρες, Σανκαρέ και Γιαλούσης.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάφα και Ουσέρο, ενώ την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Ράγιος, Μπακασέτας και Ντε Μπάσις. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Περόνε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαντής, Ρούσσης, Αναστασόπουλος, Ναβάρο, Ουρτάδο, Καλαντζής και Λέντσε. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Φούλοπ, Κοντοές, Μπαρτολίνο, Φραγκουλάκης, Πιπίνης, Φορμίκα και οι τιμωρημένοι Κουρμπέλης και Κάστελς.Πηγή: sport-fm.gr

Check in για τα… αστέρια!!

Έτοιμος να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας του είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης θέλει να πάρει το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Check in για τα… αστέρια!
Μια… ανάσα από την συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, κάτι που θα αποτελέσει την πιο ιστορική στιγμή στα 90 χρόνια της ιστορίας του, βρίσκεται ο Ατρόμητος.

Οι Περιστεριώτες θα κυνηγήσουν τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (20:30, Novasports 2), αφού με το «τρίποντο» εξασφαλίζουν χωρίς να τους νοιάζει τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, μπορούν κερδίσουν το «εισιτήριο» ακόμη αν το παιχνίδι τους με τους Αρκάδες λήγει ισόπαλο και την ίδια ώρα οι Θεσσαλονικείς δεν καταφέρουν να κερδίσουν εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από εκεί και πέρα, το Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου θα είναι κατάμεστο, αφού οι οπαδοί της ομάδας θα δηλώσουν «παρών» σε αυτή την ιστορική στιγμή. Μέχρι χθες ελάχιστα ήταν τα εισιτήρια που είχαν μείνει απούλητα, ενώ τα τελευταία θα διατίθενται σήμερα από τις 11:30 το πρωί.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Παράσχος θα τοποθετήσει στην «κυανόλευκη» εστία του Ράντμαν, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Φυτανίδη, Λαζαρίδη και Γιαννούλη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Ιγκλέσιας και Πίτου Γκαρσία, ενώ την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Καραγκούνης, Σουμπίνιο και Μπρίτο. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ναπολεόνι.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μανόνο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Μπάλλας, Φάμπιο, Καραμάνος, Ουντόζι και Κούτσι. Εκτός είναι μόνο ο τιμωρημένος Δημούτσος.
Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία για Κορδέρο!!

Θετικά είναι τα δείγματα για την παραμονή του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο στην ΑΕΚ. Ποια η πρόταση της «Ένωσης». Αισιοδοξία για Παπαδόπουλο, προσπάθεια για Ρόβα και Κουτρουμπή.

Αισιοδοξία για Κορδέρο
Μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει τον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο καταβάλλει η ΑΕΚ και τα μηνύματα που έρχονται είναι αισιόδοξα. Στον παίκτη έχει προταθεί τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και η οικονομική διαφορά δεν είναι μεγάλη, ενώ και ο Ισπανός μέσος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην «Ένωση», έστω και στην τρίτη κατηγορία.

Νέες επαφές με τον 26χρονο άσο θα γίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα και οι άνθρωποι της ΑΕΚ ελπίζουν πως θα αποσπάσουν το «ναι» του Κορδέρο.

«Παπ» και Ρόβας

Δύο έμπειρους παίκτες έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ και θέλουν πάνω τους να στηρίξουν τη νέα ομάδα που θα χτιστεί. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Ρόβα. Στον πολύπειρο επιθετικό που μένει ελεύθερος από τον Πανθρακικό έχει γίνει συγκεκριμένη πρόταση και υπάρχει αισιοδοξία πως θα απαντήσει θετικά, ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η «Ένωση» καταβάλλει προσπάθειες και για τον 29χρονο αμυντικό χαφ, ο οποίος θα συζητήσει και για την παραμονή του στον Απόλλωνα Σμύρνης, αν και η προοπτική της ΑΕΚ που του προσφέρει κλειστό τριετές συμβόλαιο δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.

Πέραν των προσθηκών έμπειρων σέντερ φορ και μέσου, οι «κιτρινόμαυροι» στοχεύουν και σε έναν στόπερ με ανάλογες παραστάσεις (οι πιθανότητες για τον Σωκράτη Φυτανίδη) είναι ελάχιστες. Πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας είναι να πλαισιωθεί από τον Γιώργο Κουτρουμπή, ωστόσο σε πρώτη φάση παρατηρήθηκε οικονομική διαφορά μαζί του. Με τον 22χρονο αμυντικό θα υπάρξει και μία δεύτερη επαφή τις επόμενες μέρες. Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟ για Κοροβέση!!

Πρόταση για την απόκτηση του Νίκου Κοροβέση από τον ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός. Αρέσει και ο Φώτης Γεωργίου. Ξεκαθαρίζει για Μόρα και Καραγκούνη. Έρχεται ο Μπαϊράμι.

ΠΑΟ για Κοροβέση
Για την απόκτηση του Νίκου Κοροβέση από τον ΠΑΣ Γιάννινα θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός. Ο 22χρονος άσος θεωρείται πως μπορεί να καλύψει την αριστερή πτέρυγα της ομάδας και θα γίνει προσπάθεια να ντυθεί στα πράσινα, αν και δεν είναι εύκολο, καθώς οι Ηπειρώτες θα αξιώσουν περίπου 300.000 ευρώ.

Πέραν του Κοροβέση, στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» αρέσει και ο Φώτης Γεωργίου για τη θέση του δεξιού χαφ. Ο 28χρονος άσος είναι πιο προσιτός και μένει ελεύθερος. Η παρουσία του Νίκου Νταμπίζα στους Ζωσιμάδες για το αποψινό ματς του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ ίσως να σχετίζεται με τη δική του περίπτωση, καθώς ο Κοροβέσης είναι τιμωρημένος.

Στο μεταξύ, συνάντηση με άνθρωπο του Παναθηναϊκού είχε χθες ο Γιώργος Καραγκούνης. Από τον πολύπειρο μέσο ζητήθηκε να απαντήσει στην πρόταση της ομάδας ως τις 10 Ιουνίου, προκειμένου να διαμορφωθούν ανάλογα τα υπόλοιπα πλάνα της ομάδας. Ο διεθνής άσος παραμένει θετικός, αλλά εξετάζει και πιθανές προτάσεις από το εξωτερικό.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει και το καθοριστικό ραντεβού με τον Βαγγέλη Μόρα. Εφόσον υπάρξει συμφωνία με τον Λαρισαίο αμυντικό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα να εξασφαλίσει την ελευθέρας του από την Ελλάς Βερόνα.

Στο μεταξύ, από πλευράς Παναθηναϊκού διαψεύδεται η φημολογία περί ενδιαφέροντος για τον Νίκο Καράμπελα, ο οποίος οδεύει προς αποχώρηση από τη Λεβάντε.

Αναμένονται αφίξεις

Στην Αθήνα φτάνει απόψε (22:00) ο Εμίρ Μπαϊράμι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός αριστερός μεσοεπιθετικός θα περάσει από ιατρικά τεστ και θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα και ο Μάρκους Μπεργκ, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία για τρία χρόνια, αλλά και τις ευλογίες του Αμβούργου που δεν θα αξιώσει χρήματα.

Όσον αφορά στον Τομάς Μπόρεκ, κατάσκοπος του Παναθηναϊκού τον είδε στο χθεσινό ματς της Ντούκλα Πράγας με τη Σπάρτα (ήττα με 3-0). Ο Τσέχος μέσος αρέσει, αλλά οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να ανέβουν πάνω από 100-120 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσουν. Στα υπόψη παραμένει πάντα ο Ζονατάν Ντελαπλάς για την ίδια θέση.

* Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού θα γίνει στο Όστερμπεκ, μία κωμόπολη της Ολλανδίας που απέχει 5 χιλιόμετρα από το Άρνεμ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κριτήριο το Champions League!!

Πολύ σημαντικό ρόλο στις επαφές που έχει με τους προπονητές να καθίσουν στον πάγκο του ΠΑΟΚ παίζει η συμμετοχή στο Champions League. Δεδομένη θεωρείται η προφορική συμφωνία με τον Ντομίνγκος.

Κριτήριο το Champions League
Στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται από χθες ο Ζήσης Βρύζας και Γκέρμαν Τσιστιακόφ, χωρίς να έχουν καταφέρει να κλείσουν τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ.

Οι δύο παράγοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν παρουσιάζονται ακόμη έτοιμοι να ανακοινώσουν τον «εκλεκτό» του Ιβάν Σαββίδης.

Όλο αυτό το διάστημα επί γερμανικού εδάφους είχαν επαφές με τον Ντόμινγκος Πασιένσια, με τον οποίο φέρονται να έχουν συμφωνήσει προφορικά και τον έχουν… σταντ μπαϊ και παλεύουν την περίπτωση του Χουμπ Στέφενς.

Μέχρι στιγμής επικρατεί απόλυτη μυστικότητα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση και όλοι αναγνωρίζουν πως σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις που έχουν με τους υποψήφιους τεχνικούς θα παίξει η συμμετοχή της ομάδας ή όχι στα προκριματικά του Champions League.

Όπως γράφει η SportDay, μέχρι χθες το βράδυ υπήρχαν διαπραγματεύσεις και αν δεν έχουν θετική κατάληξη, τότε θα «ενεργοποιηθεί» η προφορική συμφωνία με τον Ντομίνγκος.

Εν τω μεταξύ, μετά τα πλέι οφ (πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα) θα υπάρξει συνάντηση με την πλευρά του Λίνο για να παραμείνει ακόμη έναν χρόνο στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει» ο Λεόν, θέλει και Τόρες!!

Μέσα στην εβδομάδα είναι πιθανό να έχει ανακοινωθεί τουλάχιστον μία μεταγραφή από τον Ολυμπιακό. Αισιοδοξία για την υπόθεση του Πέδρο Λεόν, ενώ ο Μίτσελ θέλει στο Λιμάνι και τον Μιγκέλ Τόρες.

«Κλείνει» ο Λεόν, θέλει και Τόρες
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός της εβδομάδας να υπάρξει μεταγραφικό «χτύπημα» από τον Ολυμπιακό.

Μέχρι στιγμής οι Πειραιώτες δεν έχουν αναφέρει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα, όμως το μυαλό όλων πηγαίνει στην Ισπανία που έχει προχωρήσει τις επαφές ο Μίτσελ.

Πρώτος στη σχετική λίστα βρίσκεται το όνομα του Πέδρο Λεόν και μετά ο Ζοάν Βερδού.

Για τον 26χρονο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Χετάφε, οι «ερυθρόλευκοι» ασκούν πιέσεις για να μπορέσουν να τον αποκτήσουν και εκείνοι ως δανεικό με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Ισπανός τεχνικός είναι σε επαφές με την «βασίλισσα» και την πλευρά του παίκτη, ώστε να έρθει και να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον Βερδού, είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θέλει ο Μίτσελ να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο 30χρονος χαφ μένει ελεύθερος και έχει δεχθεί πρόταση να παραμείνει στην Εσπανιόλ, όμως πρέπει να τα βρουν στο οικονομικό σκέλος. Προχθές ο Καταλανός δήλωσε πως σύντομα θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

Από εκεί και πέρα, έντονα ακούγεται το όνομα του Μιγκέλ Τόρες της Χετάφε. Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει αρκετά την εποχή που ήταν στην ισπανική ομάδα.

Ο 27χρονος μπακ-χαφ, ο οποίος δεσμεύεται με ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο, μπορεί να προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από μία θέσεις στην άμυνα. Δηλαδή, είναι ένας παίκτης στο στιλ του Ιβάν Μαρκάνο. Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει οριστικά ο Παυλής!!

Τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει στην ΑΕΚ με την παραμονή τοη Μιχάλη Παυλή.

Υπογράφει οριστικά ο Παυλής
Αυτό, αφού τη συγκεκριμένη μέρα ο Έλληνας επιθετικός αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιο της νέας συμφωνίας του με την «Ένωση» και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο, στη συνάντηση με τους διοικούντες τους «κιτρινόμαυρους».

Οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει εδώ και μερικές μέρες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν εμπλέκεται πουθενά ο Παναιτωλικός»

Πρόλαβε να διορθώσει το κακό ιστοσελίδα του Βόλου που αναφερόταν στο ματς της Νίκης κόντρα στον Παναιτωλικό την Κυριακή για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Football League.

«Δεν εμπλέκεται πουθενά ο Παναιτωλικός»
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ιστοσελίδα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ανήρτησε ανυπόγραφα ρεπορτάζ στο οποίο τονιζόταν ότι κάποιος προσέγγισε παίκτες της Νίκης για να έχουν μειωμένη απόδοση στο ματς της Κυριακής.

Παρά το γεγονός ότι από την αρχή οι Αγρινιώτες τόνιζαν ότι το θέμα στερούνταν σοβαρότητας, μέσω του νομικού τους εκπροσώπου ζήτησαν άμεσα εξηγήσεις από το site.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διαβεβαίωσαν τους παράγοντες του συλλόγου της Στερεάς Ελλάδας ότι δεν αφήνουν "αιχμές" για την εντιμότητα του Παναιτωλικού και, έτσι, το βράδυ του Σαββάτου δημοσίευσαν την παρακάτω επεξήγηση:

«Καμία εμπλοκή της ΠΑΕ Παναιτωλικός με τη φημολογία που αναπτύχθηκε! Στο δημοσίευμα με τίτλο «"Πλησίασαν" παίκτες της Νίκης για το ματς με Παναιτωλικό;» ούτε γράψαμε, ούτε και ποτέ υπονοήσαμε ότι εμπλέκεται η ΠΑΕ Παναιτωλικός ή οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ.

Διευκρινίζουμε και πάλι, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, πως απολύτως καμία σχέση δεν είχε με το φημολογούμενο περιστατικό η ΠΑΕ Παναιτωλικός ή οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος με την ομάδα του Παναιτωλικού, η οποία έχει αποδείξει ότι σέβεται το fair play και πως ουδέποτε μετέρχεται τέτοιες πρακτικές». Πηγή: sport-fm.gr

Τραυματισμός θεατή στο Ακρόπολις!!

Ένας θεατής τραυματίστηκε, ύστερα από την έξοδο που είχε ο Αλεξάντερ Βιλανουέβα κατά τη διάρκεια της SS12 του Ράλι Ακρόπολις.

Τραυματισμός θεατή στο Ακρόπολις
Για λίγα λεπτά διακόπηκε η δεύτερη ειδική της τελευταίας ημέρας του ράλι Ακρόπολις και 12η του αγώνα όταν ο Αλεξάντερ Βιλανουέβα έχασε τον έλεγχο του Mitsubishi EVO που οδηγούσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν θεατή.

Ο άτυχος θεατής δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς που υπάρχουν στις ειδικές και στη συνέχεια με ελικόπτερο μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι του αγώνα έδωσαν το πράσινο φως για να συνεχιστεί η ειδική.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τον έπιασε το… Μάτι!!

Την ώρα που οι Οζιέ, Χιρβόνεν και Νόβικοφ αντιμετώπιζαν κλαταρίσματα και μηχανικά προβλήματα ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα οδηγούσε ακάθεκτος στο ράλι Ακρόπολις.

Δεν τον έπιασε το… Μάτι
Για τι να πρωτοπανηγυρίσει ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα;

Ο Φινλανδός οδηγός έσπασε πολλές… κατάρες στον έκτο γύρου του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε τη νίκη στο ράλι Ακρόπολις, η οποία συνοδεύτηκε με την πρώτη του νίκη πίσω από το τιμόνι του Polo R.

O 28χρονος οδηγός κέρδισε τον αγώνα, έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο σε τέσσερις ειδικές διαδρομές, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τον πρωτοπόρο, Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Λάτβαλα πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, εκμεταλλευόμενος το κλατάρισμα του Ευγκένι Νόβικοφ στην τέταρτη ειδική του αγώνα (SS4).

Στη συνέχεια ο οδηγός της Volkswagen αύξησε σταδιακά τη διαφορά του από τους υπόλοιπους, φτάνοντας στην τελευταία ημέρα του αγώνα, έχοντας το πλεονέκτημα να οδηγεί αργά, χωρίς να ρισκάρει, φτάνοντας στην όγδοη νίκη στην καριέρα του.

«Απίστευτο, πήρα την πρώτη μου νίκη με την Volkswagen. Το συναίσθημα είναι καταπληκτικό. Είχα μία δύσκολη έναρξη του πρωταθλήματος. Πριν από 10 χρόνια έτρεξα για πρώτη φορά εδώ στο WRC και μου πήρε 10 χρόνια να κερδίσω. Σήμερα το πρωί άρχισα να σκέφτομαι τη νίκη, η σημερινή μέρα ήταν ατελείωτη», δήλωσε ο νικητής του Ακρόπολις.

Δείτε onboard πλάνα από την έκτη ειδική του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα:



Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ντάνι Σόρντο με Citroen. Ο Ισπανός οδηγός την τελευταία ημέρα του αγώνα δεν θέλησε να πιέσει, αφού συμβιβάστηκε με τη θέση του.

«Καταπληκτικό σαββατοκύριακο. Δεν είχαμε προβλήματα και η θέση του πόντιουμ θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο οδηγός της DS3.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τιερί Νουβίλ, ο οποίος μετά το Μεξικό (3η θέση) αναβαίνει ξανά στο πόντιουμ.

«Ένα καλό σαββατοκύριακο για μας, δεν κάναμε λάθη, κάναμε καλούς χρόνους, διατηρήσαμε τη θέση μας. Η τελευταία ειδική ήταν λίγο πονηρή. Κάποια στιγμή νόμιζα πως είχαμε κλατάρισμα, και έκοψα λίγο, αλλά κατάλαβα ότι όλα ήταν καλά και πίεσα περισσότερο», τόνισε ο Γάλλος μετά το τέλος του αγώνα.

Εντυπωσιακές ήταν οι… μάχες των Αλ Ατίγια και Μίκελσεν, με τον δεύτερο να μην καταλαβαίνει από πέτρες και βράχους.

Ο Νορβηγός την τελευταία ημέρα του αγώνα κέρδισε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, από την οποία εκτόπισε τον οδηγό από το Κατάρ.

Μεγάλοι άτυχοι του 59ου ράλι Ακρόπολις ήταν οι Ευγκένι Νόβικοφ, Μίκο Χιρβόνεν και Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Ρώσος έδειχνε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, ωστόσο το κλατάρισμα στην SS4 ήταν η αιτία να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Ο Μίκο Χιρβόνεν στάθηκε πιο άτυχος, αφού είχε δύο κλαταρίσματα. Τελικά, ολοκλήρωσε τον έκτο αγώνα της χρονιάς από την έβδομη θέση.

Το μηχανικό πρόβλημα στο Polo R στην πρώτη ειδική του αγώνα εμπόδισε τον Σεμπαστιάν Οζιέ να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την δέκατη θέση.

Αξιοσημείωτη ήταν η απόδοση του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση στη γενική κατάταξη και στην πρώτη στην κατηγορία του WRC2.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λάτβαλα, VW , 3:31:01.2
2. Σόρντο, Citroen, +1:50.0
3. Νουβίλ, M-Sport Ford, +2:14.1
4. Μίκελσεν, VW + 3:55.1
5. Αλ Ατίγια, Citroen- Qatar WRC +4:12.6
6. Όστμπεργκ, M-Sport Ford, + 5:48.7
7. Χιρβόνεν, Citroen, +8:00.7
8. Πρόκοπ, Czech Ford, +8:01.26:39.2
9. Νόβικοφ, M-Sport Ford, +8:11.8
10. Οζιέ, VW, +10:10.310:23.2

Νικητές ειδικών:

SS1: Ευγκένι Νόβικοφ
SS2: Ευγκένι Νόβικοφ
SS3: Γιάρι Λάτβαλα
SS4: Γιάρι Λάτβαλα
SS5: Γιάρι Λάτβαλα
SS6: Ντάνι Σόρντο
SS7: Γιάρι Λάτβαλα
SS8: Ευγκένι Νόβικοφ * Υπό συνθήκες βροχής
SS9: Ευγκένι Νόβικοφ
SS10: Σεμπαστιάν Οζιέ* Υπό συνθήκες βροχής
SS11: Αντρέας Μίκελσεν
SS12: Αντρέας Μίκελσεν
SS13: Αντρέας Μίκελσεν
SS14: Σεμπαστιάν Οζιέ

Βαθμολογία οδηγών:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ, 126
2. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, 74
3. Σεμπαστιάν Λεμπ, 68
4. Μίκο Χιρβόνεν, 63 Πηγή: sport-fm.gr

Ο τελικός των τελικών!!

Σε έβδομο ματς που θα γίνει ξημερώματα Τρίτης στο Μαϊάμι θα κριθεί ο πρωταθλητής στην Ανατολή μετά τη νίκη των Πέισερς επί της Χιτ με 91-77 στην Ιντιανάπολις.

Ο τελικός των τελικών
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι τελικοί της Ανατολής, την ώρα που οι Σπερς ακόμη περιμένουν τον αντίπαλό τους για τον τίτλο έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στη Δύση. Οι Πέισερς επικράτησαν 91-77 του Μαϊάμι στην Ιντιανάπολις, ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά και όλα θα κριθούν σε έβδομο ματς που θα γίνει στην έδρα των πρωταθλητών τα ξημερώματα της Τρίτης.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 68-51 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Οι πρωταθλητές, ωστόσο, δεν κατέθεσαν τα όπλα και πλησίασαν στο -4 (72-68) έξι λεπτά πριν το τέλος. Εκεί, ωστόσο, Γουέστ (που έπαιζε με υψηλό πυρετό) και Τζορτζ, αλλά και μία τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Λεμπρόν Τζέιμς διαμαρτυρόμενος για επιθετικό φάουλ που σφυρίχτηκε σε βάρος του ενώ ο ίδιος ζητούσε αμυντικό, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Πέισερς.

Ο Πολ Τζορτζ με 28 και ο Ρόι Χίμπερτ με 24 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 29 πόντους έμοιαζε να παλεύει μόνος του, αφού Ουέιντ (10π. με 3/11 σουτ) και Μπος (5π. με 1/8 σουτ) έμειναν στα ρηχά και πάλι, ενώ απουσίαζε ο τιμωρημένος Κρις Άντερσεν.

Δωδεκάλεπτα: 21-23, 39-40, 68-55, 91-77.

Πέισερς: Τζορτζ 28 (8 ριμπ., 5 ασίστ), Χίμπερτ 24 (11 ριμπ.), Χιλ 16 (6 ασίστ), Γουέστ 11 (14 ριμπ.), Στίβενσον 4 (12 ριμπ.), Τ. Χάνσμπρο 3, Γιανγκ 3, Όγκουστιν 2, Μαϊνμί, Τζόνσον.

Χιτ: Τζέιμς 29 (7 ριμπ., 6 ασίστ), Τσάλμερς 10, Ουέιντ 10, Κόουλ 9, Μίλερ 6, Άλεν 6, Μπος 5, Χάσλεμ, Μπατιέ, Λιούις. Πηγή: sport-fm.gr

«Βομβαρδισμένη» πόλη η Κωνσταντινούπολη!!

Νέες διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

«Βομβαρδισμένη» πόλη η Κωνσταντινούπολη
Νέες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν είναι προγραμματισμένες για σήμερα στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Για τρίτη συνεχή ημέρα αναμένονται χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Πόλης, όπου θα συμμετέχουν στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη δεκατριάχρονη περίοδο διακυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού.

Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, όπου δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος με βίαιο τρόπο από την Ταξίμ, διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας μέσα σε μερικές ώρες. Στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τις 50.000.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με δημόσια δήλωσή του κάλεσε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν και αναγνώρισε ότι «έγιναν λάθη και ακραίες ενέργειες από την πλευρά της αστυνομίας».

Μάλιστα συνέκρινε τις κινητοποιήσεις με αντίστοιχες της δεκαετίας του ’50 και του ’80, κάτι που αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο πως για τη γενιά των τριαντάρηδων – οι οποίοι κατά κύριο λόγο συνθέτουν το προφίλ των διαδηλωτών – αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Το βράδυ του Σαββάτου πλήθος κόσμου παρέμενε στην πλατεία, ανάβοντας φωτιές, περπατώντας και χορεύοντας. Ο φόβος επιστροφής των αστυνομικών δυνάμεων δεν έδειξε να τους παρασύρει για να εγκαταλείψουν την Ταξίμ. Αντίθετα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κοιμήθηκαν στην πλατεία.

Νέες ταραχές τη νύχτα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Εν τω μεταξύ, νέα επεισόδια σημειώθηκαν αργά τη νύχτα και στην Άγκυρα, εκεί όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στα γραφεία του Ερντογάν στις δύο πόλεις.

Στην Άγκυρα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πορεία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών προς την έδρα της κυβέρνησης, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες ενώ κατέστρεψαν διαφημιστικές πινακίδες, φανάρια και έσπασαν τζάμια των γύρω καταστημάτων.

Όλη τη νύχτα στο διαδίκτυο και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν πληροφορίες για συγκρούσεις με δυνάμεις ασφαλείας, για μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων – υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν φορτηγά του στρατού να φτάνουν στη Σμύρνη αργά τη νύχτα.

Παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού στη συνοικία Μπεσικτάς. Οδοφράγματα είχαν στηθεί στους δρόμους και η αστυνομία διέλυσε το πλήθος ρίχνοντας δακρυγόνα.

Στην Ανδριανούπολη οι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο Twitter κυκλοφόρησαν και πληροφορίες για τουλάχιστον δύο ακόμα νεκρούς, όχι από νέες συγκρούσεις αλλά από τραυματίες των επεισοδίων της Παρασκευής που υπέκυψαν στα τραύματά τους ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους επτά. Μάλιστα έχουν αναρτηθεί και σχετικές φωτογραφίες, πλην όμως όλες αυτές οι πληροφορίες είναι ακόμα ανεπιβεβαίωτες.

Παράλληλα τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που απεικονίζει ένα θωρακισμένο όχημα της Τουρκικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πόλη της Κωνσταντινούπολης το οποίο φέρεται να παρασέρνει έναν διαδηλωτή. Ο διαδηλωτής προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το οδόφραγμα για να αποφύγει τις ρίψεις νερού από το όχημα, το οποίο, όμως, φαίνεται να τον παρασέρνει ενώ άγνωστη παραμένει η κατάσταση της υγείας του διαδηλωτή.

Πηγή: Protothema.gr

Η πιο μεγάλη μέρα του Παναθηναϊκού!!

Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Πρωταθλητριών του Γουέμπλεϊ απέναντι στον Άγιαξ. Το www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω…

Η πιο μεγάλη μέρα του Παναθηναϊκού
Ίσως είναι μία από τις πιο πικρές επετείους της πιο μεγάλης στιγμής στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που η συμπλήρωση 42 ετών από τη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στον τελικό του Πρωταθλητριών του Γουέμπλεϊ απέναντι στον Άγιαξ συμπίπτει με μια σεζόν όπου οι «πράσινοι» απέτυχαν να εξασφαλίσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Τα λάθη του σήμερα, ωστόσο, δεν σβήνουν καθόλου τη λάμψη του χθες. Στην πορεία μέχρι το «ναό του ποδοσφαίρου» και αφού απλά προπονήθηκαν κόντρα στην ιδιαίτερα αδύναμη Ζενές Ες του Λουξεμβούργου με δύο νίκες, 2-1 εκτός (Αντωνιάδης 6', Ελευθεράκης 35') και 5-0 στη Λεωφόρο (τέσσερα γκολ πέτυχε ο Αντωνιάδης 27', 30', 37', 58' και ένα ο Ελευθεράκης 17'), οι «πράσινοι» πέταξαν εκτός συνέχειας μερικές σπουδαίες ομάδες εκείνης της εποχής.

Τη Σλόβαν Μπρατισλάβας που κάποιους μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει το Κυπελλούχων επικρατώντας στον τελικό της Μπαρτσελόνα με 3-0 (Δομάζος 3', Αντωνιάδης 55', Δεληγιάννης 87') στην Αθήνα και ήττα με 2-1 εκτός (Αντωνιάδης 52'), την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Έβερτον με 1-1 στην Αγγλία (Αντωνιάδης 81’) και 0-0 στη ρεβάνς, αλλά και τον Ερυθρό Αστέρα στα ημιτελικά.

Τα παιχνίδια με την ομάδα του Βελιγραδίου έμειναν στην ιστορία, αφού για τους «πράσινους» η ανατροπή με σκορ 3-0 (Αντωνιάδης 1’, 54’ και Καμάρας 68’) στον επαναληπτικό του εις βάρος τους 4-1 (Καμάρας 55’), αποτέλεσε μνημείο αιώνιας παναθηναϊκής περηφάνιας και για τους δύσπιστους, μελανή σελίδα, με την κόντρα απλά να διαιωνίζεται στο πέρασμα του χρόνου.





Στον τελικό ο Άγιαξ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού που στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στο μεγαθήριο.



Η πορεία προς το «Γουέμπλεϊ»

Α’ Γύρος
Ζενές Ες – Παναθηναϊκός 1-2 (11' Ντι Τζένοβα - 6’ Αντωνιάδης , 35’ Ελευθεράκης)
Παναθηναϊκός – Ζενές Ες 5-0 (17'Ελευθεράκης, 26', 29', 37', 58' Αντωνιάδης)

Β’ Γύρος
Παναθηναϊκός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0 (3’ Δομάζος, 55’ Αντωνιάδης, 82’ Δεληγιάννης)
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Παναθηναϊκός 2-1 (33’ Μούτερ, 58’ Τσάπκοβιτς – 52’ Αντωνιάδης)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Έβερτον – Παναθηναϊκός 1-1 (90’ Τζόνσον – 81’ Αντωνιάδης)
Παναθηναϊκός – Έβερτον 0-0

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 4-1 (14’, 47’, 68’ Όστοϊτς, 39' Γιάνκοβιτς - 55’ Καμάρας )
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 3-0 (2’, 54’Αντωνιάδης, 63’ Καμάρας)

ΤΕΛΙΚΟΣ
Άγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0 (5’ Βαν Ντάικ, 87’ Χάαν)

ΑΓΙΑΞ (Ρίνους Μίχελς): Στούι, Νέεσκενς, Βάσοβιτς, Χούλσοφ, Σουρμπίρ, Ράιντερς (46’ Μπλάνκεμπουργκ), Κρόιφ, Μιούρεν, Σβαρτ (46’ Χάαν), Κάιζερ, Βαν Ντάικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.Πηγή: sport-fm.gr

Του Ουέμπλεϋ ημέρα πένθους για Παναθηναϊκό!!

Ο Παναθηναϊκός σαν σήμερα αγωνίστηκε πριν 42 χρόνια στον τελικό του Ουέμπλεϋ και ο Αποδυτηριάκιας γράφει για την ημέρα πένθους.Γράφει ο Αποδυτηριακιάς.
Ημέρα πένθους σήμερα, για να μη ξεχνιόμαστε. Ημέρα ποδοσφαιρικού πένθους. Στις 2 Ιουνίου 1971 ο Παναθηναϊκός έπαιξε τελικό στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, αυτό που μετονομάστηκε σε τσάμπιονς ληγκ. Μία πολύ μεγάλη στιγμή του Παναθηναϊκού, που όμως έχει πεθάνει. Γι'αυτό καλύτερα να μην τη θυμάσαι. Πολύ καλύτερα από το να την πενθείς. Επειδή η ημέρα που πάτησαν στο Ουέμπλεϋ παίκτες και οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι μία ημέρα ξεχασμένη. Εντελώς απόμακρη. Μία ημέρα που δεν σε εμπνέει, δεν σε φαντασιώνει, ότι μπορεί να επαναληφθεί.
Το γράφω και το εννοώ πέρα για πέρα. Σήμερα, η επέτειος της κορυφαίας επιτυχίας για ελληνική ομάδα ταιριάζει για πένθος. Για κηδεία. Όχι μόνον ο Παναθηναϊκός, όλες οι ομάδες και όλες οι ομαδάρες μας σήμερα είναι πολύ πιο ΠΙΣΩ απ'ό,τι στις αρχές της δεκαετίας '70, σε σύγκριση με το πρώτο ποδοσφαιρικό επίπεδο της Ευρώπης.
Να πάμε παρακάτω. Να πονέσουμε περισσότερο. Το'χει η μέρα. Αφήνω την πολιτική διάσταση της εποχής. Χούντα, ΕΑΤ-ΕΣΑ, βασανιστήρια, εξορίες, λογοκρισία, όμως όχι και στον αθλητικό τύπο, μόνον στον πολιτικό. Φοβερά πράγματα.
Οι γάβροι είναι για λύπηση. Παραμιλάνε. Δύο Ιουνίου 1971, όλη η Ελλάδα είναι στο πόδι και το Φως, η εφημερίδα της γαβροσύνης, έχει πρωτοσέλιδο το ρεπορτάζ από την προπόνηση του Ολυμπιακού. Δεν τα είπαμε όλα. Δεν τελειώσαμε.
Ο εφημεριδίστικος εξτρεμισμός που συντηρεί, που ευλογεί τον οπαδικό φανατισμό, τόσο των γάβρων, όσο και των βαζέλων, σήμερα είναι χειρώτερος από εκείνο πριν 40 χρόνια. Κρίμα. Όχι μόνον στις φυλλάδες κρίμα.
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΑΧΑΛΑ
Το νταμπλ πήρε η ΑΕΚ στο χάντμπωλ. Έλα, ρε! Και επειδή είμαι αεκτζής να το πανηγυρίσω; Όχι, ρε. Που το είδατε αυτό γραμμένο, ότι οι αεκτζήδες είναι Καραγκιόζηδες. Γελοίοι. Σε παρακαλώ.
Είμαι γάβρος και να νοιώσω ο γίγαντας και πρώτος όταν κάποια κορίτσια, τα μισά λεσβιάρες, γούστο τους καπέλο τους, σήκωσαν την κούπα στο μπάσκετ. Το ίδιο και ο βάζελος με την πρωτιά στο κρίκετ ή, το σκουώς. Αθλήματα είναι κι αυτά, και εγώ λόγω οπαδικής καφρίλας, γίνομαι της προσκολλήσεως στον αθλητισμό.
Παοκτζήδικη περηφάνεια να πλημμυρίσει ο άλλος επειδή ένας ανήλικος κολυμβητής έγινε πρωταθλητής. Και οι αρειανοί να βγουν στους δρόμους ξετρελλαμένοι από την πρωτιά στην τοξοβολία. Η γελοιότητα. Η ξεφτύλα.
Έχεις παίξει χάντμπωλ; Όχι. Έχεις πάει έστω μία φορά στη ζωή σου σε αγώνα πόλο; Όχι. Έστω και κατά λάθος βρέθηκες σε τουρνουά πάλης; Ούτε. Ε, τότε είσαι άτομο της πλάκας ιστορία όταν αισθάνεσαι ταύτιση και παίρνεις από τη σημαία το δικαίωμα να θριαμβολογείς για κάτι με το οποίο είσαι εντελώς ξένος, δεν το γνωρίζεις, δεν σε εκφράζει.

Το αστείο δεν είναι απαραίτητα και γελοίο. Αστείο είναι, κύριε μαλάκα μου, η χαρά της ζωής είναι. Όχι γελοίο, όχι η ξεφτύλα σου.

Δεν είσαι γελοίος αν το χαρείς το χωρατό, το κωμικό, το αστείο. Το ξεβράκωμα, την αποκάλυψη του γελοίου τύπου την έχεις όταν αυτός διασκεδάζει, όταν γουστάρει το γελοίο. Όταν βγάζει γέλιο με το γελοίο. Εκεί παίρνεις πρέφα ότι έχεις να κάνεις με τον ελαφρώς χοντρομαλάκα, τουλάχιστον. Μ'αυτόν που αφήνεται να τον κοροϊδέψει, να τον παρασύρει το γελοίο γεγονός με την μαϊμού αστειότητά του.

Η ΑΕΚ νταμπλ στο χάντμπωλ. Ελάτε να μας αγοράσετε, πανηγυρίζουμε μαζί σας, για την ομαδάρα σας, με την παλληκαρίσια ψυχή, την αεκτζήδικη καρδιά, την ενωσίτικη αξιοσύνη, τη βυζαντινογέννητη αύρα. Νταμπλ, ρε!

Εγώ είμαι από χωριό, από του ποδοσφαίρου τη γειτονιά, συγνώμη, δεν θα πάρω.

Πηγή: gazzetta.gr

Έτσι ...βγαίνει πρώτος!!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγει πρώτος στα πλέι-οφ αφήνοντας πίσω τον Ατρόμητο; Όλα γίνονται θα πείτε, αφού μαθηματικά δεν έχει κλείσει τίποτα. Ωστόσο, ο Δικέφαλος έχει κι ένα ...ιστορικό όπλο στα χέρια του! Αν, λοιπόν, βάλουμε κάτω την παράδοση, τότε τα πράγματα για τον Ατρόμητο δεν είναι εύκολα την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Βέβαια, όλες οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, αλλά σίγουρα και ο ΠΑΟΚ αναθαρρεί και μπορεί να ελπίζει μέχρι την τελευταία στιγμή όταν κοιτάει την προϊστορία στις αναμετρήσεις του Ατρομήτου με τον Αστέρα.
Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ του Αστέρα. Και το φοβερό είναι ότι ειδικά μέσα στο Περιστέρι ο Αστέρας όχι μόνο δεν χάνει επί τέσσερα συναπτά έτη, αλλά ούτε καν γκολ τρώει από τον Ατρόμητο.
Τελευταία φορά που ο Ατρόμητος κέρδισε τον Αστέρα ήταν στην Τρίπολη στον α’ γύρο του πρωταθλήματος 2009-10, με σκορ 2-1. Το 2009 δηλαδή! Από τότε η ομάδα της Τρίπολης έχει ξεκάθαρα πάρει το πάνω χέρι. Δείτε και θα καταλάβετε:
Σεζόν 2009-2010: Αστέρας – Ατρόμητος 1-2 (α’ γύρος), Ατρόμητος – Αστέρας 0-0.
Σεζόν 2010-2011: Αστέρας – Ατρόμητος 1-1, Ατρόμητος – Αστέρας 0-0.
Σεζόν 2011-2012: Αστέρας – Ατρόμητος 0-0, Ατρόμητος – Αστέρας 0-1.
Σεζόν 2012-2013: Αστέρας – Ατρόμητος 3-0, Ατρόμητος – Αστέρας 0-2, (πλέι οφ) Αστέρας – Ατρόμητος 2-1.
Πηγή: sportdog.gr

Ο τελευταίος... βαρβάτος του ΠΑΟΚ!!

Ο Γιώργος Μύρτσος γράφει στον sportdog σε ποια θέση θα τερματίσει ο Δικέφαλος! Ποιοι είναι της πάνας, ποιοι της ...Σβετλάνας και ποιος ήταν ο τελευταίος βαρβάτος; Κλικ για μεγάλα κέφια!
Την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ πιστεύω ότι τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Ο ΠΑΟΚ, με παρακαταθήκη το πρώτο παιχνίδι, πιστεύω ότι θα περάσει από τα Γιάννινα. Το ματς στο οποίο θα γίνει ντέρμπι είναι στο Περιστέρι.
 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μία πρόβλεψη, αν και θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει πρώτος και θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Και αυτό γιατί ο Ατρόμητος δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης. Παρότι είναι η ποιοτικότερη ομάδα των πλέι οφ.
 
Ο ΠΑΟΚ έδωσε μαγεία!
 
Φαντάζομαι το έχετε διαπιστώσει, ότι τα φετινά πλέι οφ είναι τα μοναδικά που είχαν σασπένς. Όλα τα προηγούμενα ήταν μεγάλη σούπα. Η επιτυχία της διοργάνωσης αυτή τη χρονιά οφείλεται καθαρά στον ΠΑΟΚ! Αυτός έδωσε τέτοια μαγεία στο μίνι πρωτάθλημα του καλοκαιριού...
 
Τους λόγους τους έχω αναλύσει σε προηγούμενο σχόλιό μου άλλωστε. Ο ΠΑΟΚ ήταν πειραματόζωο. Στα πλέι οφ έχει προπονητή τον Θου-Βου και πιο πριν τον ...Σερ Άλεξ. Ήταν δυνατόν να μην βγει πετυχημένο το γλυκό με τέτοια υλικά;
 
Στο γήπεδο με τις πάνες
 
Πάντως τα πλέι οφ μου φέρνουν μνήμες στο μυαλό. Από αγώνες μπαράζ, όταν δεν είχα κρεμάσει τα γάντια. Λοιπόν για αυτά τα ματς που χαρακτηρίζονται πολλές φορές και ως "τελικοί" έχουν ειπωθεί οι μεγαλύτερες π@π@ριές...
 
Καταρχάς ο τομέας της ψυχολογίας, εξαρτάται από τον ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που φτιάχνονται με την προπόνηση και είναι οι καλύτεροι στις προετοιμασίες, αλλά στο γήπεδο χέζονται! Παίζουν με... πάνες. Υπάρχουν όμως και οι βαρβάτοι που μπαίνουν μέσα και τα σκίζουν όλα! Αυτοί είναι περισσότερο "χομπίστες" ποδοσφαιριστές. Παίζανε μπάλα για την κ@υλ@ τους και τους βγήκε σε επάγγελμα. Αυτοί οι παίκτες, αν παρατηρήσεις, θέλουν να παίζουν. Δεν γουστάρουν τον πάγκο.
 
Πάμπλο, ο τελευταίος βαρβάτος!
 
Ο τελευταίος βαρβάτος παίκτης στην Ελλάδα ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, που τον φάγανε ο Ζησάκος με το κομπλεξικό κακέκτυπο του Φέργκιουσον. Ο Ουρουγουανός είχε αυτό που δεν έχουν οι παίκτες στην Ελλάδα σήμερα. Αυτός έφτιαχνε την ψυχολογία στον κόσμο και όχι οι οπαδοί σε αυτόν.
Δεν μπορώ να ακούω ότι οι φίλαθλοι “ντοπάρουν” ψυχολογικά τους παίκτες. Είναι δυνατόν; 
 
Ο κόσμος πεινάει, βλέπει το ευρώ με τα κιάλια, ενώ οι ποδοσφαιριστές αμείβονται καλά, έχουν τις καλύτερες γκόμενες, αυτοκίνητα και δεν τους λείπουν τα φράγκα. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει "φτιάχνει" τον κόσμο για να έρθει στο γήπεδο και να πληρώσει εισιτήριο από το υστέρημά του. Αυτό όμως δεν συμβαίνει γι' αυτό μένουν και άδεια τα γήπεδα. Μπερδέψαμε τη ...Λούτσα με τη βούρτσα στην Ελλάδα!
Πηγή: sportdog.gr

Αυτό το εισιτήριο, ποιος θα το πάρει;

Έφτασε η ώρα για τον τελικό των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ που τρέχει, το άγχος του Ατρομήτου και η παράδοση. «Ντου στα Αποδυτήρια» για την τελευταία αγωνιστική. Κυριακή στις 8.30 το βράδυ ξεκινάνε και τα δυο ματς. Εκείνη την ώρα κληρώνει, δηλαδή. Θα πάρει το εισιτήριο ο Ατρόμητος που κρατάει την τύχη στα χέρια του ή θα έρθουν τα πάνω – κάτω και ο ΠΑΟΚ θα βγει τελικά πρώτος στα πλέι οφ;
Τρέχει και δεν φτάνει
Στον ΠΑΟΚ, βέβαια, δεν του φταίει κανένας. Ξεκίνησε με τέσσερις βαθμούς κι έχοντας την βαρύτερη φανέλα απ’ όλους τους αντιπάλους του. Κι έφτασε να τρέχει και να μην φτάνει, έτσι άσχημα όπως έπαιξε στα περισσότερα παιχνίδια των πλέι οφ.
Ευνοϊκή θέση
Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε σοβαρός κι ανανεωμένος με τον Παράσχο στον πάγκο. Με αυτοσυγκέντρωση έπαιξε καλά σε σχεδόν όλα τα ματς, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε σαφέστατα ευνοϊκή θέση. Αν δεν αγχωθεί υπερβολικά, θα βρεθεί κοντά στο να καταφέρει αυτό που μέχρι πρότινος φαινόταν μάλλον ακατόρθωτο.
Το πάνω χέρι
Μπορεί η παράδοση με τον Αστέρα να μην είναι ευνοϊκή, ειδικά μέσα στο Περιστέρι, όμως ο Ατρόμητος έχει το πάνω χέρι. Η ομάδα της Τρίπολης, άλλωστε, βγάζει αρκετά σημάδια κούρασης στα τελευταία παιχνίδια. Και μπορεί να έχει ελπίδες για πρωτιά ακόμα και τώρα, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι πολλές.
Και με την βούλα
Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πάει στα Γιάννενα και να κερδίσει. Το αν θα τα καταφέρει στην κατάσταση που είναι ή όχι κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Ο ΠΑΣ, πάντως, δεν παρατάει κανένα ματς και θα θέλει να αποχαιρετήσει το κοινό του με μια καλή εμφάνιση και μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα, μετά την εξασφάλιση – και με την βούλα της αδειοδότησης – της ευρωπαϊκής θέσης.
Οι πιθανότητες, λοιπόν, γέρνουν υπέρ του Ατρόμητου. Θα δούμε αν θα επαληθευτούν ή αν γίνει η μεγάλη ανατροπή.
Πηγή: sportdog.gr

Προπονητής στην Κ16 του Κατάρ ο Φερνάντεθ!!

Το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν πολύ πετυχημένο, όμως ο Όσκαρ Φερνάντεθ κάνει σημαντική πορεία στο Κατάρ, καθώς ανέλαβε την εθνική ομάδα Κ16 της χώρας.
Ο Ισπανός τεχνικός θα προπονήσει την ομάδα ενόψει των προκριματικών του παγκόσμιου Κ16 στην Ταϊλάνδη, με τους αγώνες της προσεχούς φάσης να γίνονται στο Κατάρ. Το Κατάρ ως χώρα τώρα αποκτά ποδοσφαιρικές υποδομές και μικρές εθνικές ομάδες. Ο Όσκαρ Φερνάντεθ μετακόμισε πέρυσι στη χώρα της Αραβίας, προκειμένου να εργαστεί σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Η δουλειά που έκανε εκεί εκτιμήθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και του προσφέρθηκε η θέση του προπονητή στις μικρές εθνικές ομάδες. Εξάλλου το 2022 το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και γι’ αυτό οι υποδομές αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς...
Πηγή: onsports.gr

MLS: Τα… πήρε ο Νέστα, αλλά στάθηκαν οι Ίμπακτ!! (videos)

Οι Μόντρεαλ Ίμπακτ ξεπέρασαν αποβολή του εκνευρισμένου Αλεσάντρο Νέστα στο 74ο λεπτό και επικράτησαν με 2-1 στην έδρα της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, νίκη που τους έφερε στην κορυφή της Ανατολής.
Μάλιστα έμειναν πίσω με 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Κλαούντιο Μπίλερ ευστόχησε σε πέναλτι, λίγο πριν αποβληθεί ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Μάρκο Σαλιμπάουμ. Εντούτοις, οι Σάνι Νιάσι στο 47ο λεπτό και Κόλεν Ουάρνερ στο 53ο λεπτό πρόλαβαν να ανατρέψουν το σκορ, πριν οι Ίμπακτ μείνουν με δέκα παίκτες εξαιτίας… κεφαλιάς του Νέστα στον Μπίλερ. Παράλληλα, το Ντάλας, που διατηρεί την πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας του MLS πήρε 2-2 στην έδρα των Κολόμπους Κρου. Μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε εντός δέκα λεπτών (σ.σ. 57ο-66ο), αφού οι Ατίμπα Χάρις των γηπεδούχων και Μπλας Πέρεζ των Τεξανών πέτυχαν από δύο γκολ!
Σε άλλα παιχνίδια, η Ρέαλ Σολτ Λέικ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και διέσυρε τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς με 3-0 χάρη σε τέρματα των Χαβιέ Μοράλες, Νεντ Γκραμπαβόι και Ρόμπι Φίντλεϊ, ενώ οι Σιάτλ Σάουντερς επικράτησαν της Σίβας ΗΠΑ με 2-0, αφού ο Ομπαφέμι Μάρτινς άνοιξε το σκορ, πριν αποβληθεί. Επίσης, ο Μάριο Ντε Λούνα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα από το 33ο λεπτό με πανέμορφη κεφαλιά στα δίχτυα της… εστίας του. Αυτογκόλ πέτυχε και ο 29χρονος Γκρεγκ Κλαζούρα, αλλά οι Βανκούβερ Ουάιτκαπς το ξεπέρασαν με τέρματα των Τζόρνταν Χάρβεϊ και Κένι Μίλερ, ώστε να καταγράψουν 2-1 στην έδρα των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί.
Από την πλευρά τους, οι Χιούστον Ντάιναμο απέσπασαν εκτός έδρας 1-1 από τους Κολόμπους Κρου, καθώς γκολ του Ουάρεν Κριβέιλ στο 31ο λεπτό ισοφαρίστηκε από πέναλτι του Φεντερίκο Ιγκουαΐν στο 69ο, ενώ ο Τζακ Μακ Ίνερνεϊ συμπλήρωσε δέκα γκολ και ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 91ο λεπτό για λογαριασμό των Φιλαδέλφεια Γιούνιον, που πήραν εκτός έδρας ισοπαλία από το Τορόντο. Σημειώνουμε πως ο καναδικός σύλλογος προηγήθηκε στο 66ο λεπτό με κεφαλιά του Τζόναθαν Οζόριο, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου εξαιτίας αποβολής του Ντονέιλ Ανρί.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 1-1
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 1-2
Κολόμπους Κρου-Χιούστον Ντάιναμο 1-1
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι-Μόντρεαλ Ίμπακτ 1-2
Κολοράντο Ράπιντς-Ντάλας 2-2
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 3-0
Σίβας ΗΠΑ-Σιάτλ Σάουντερς 0-2
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
12
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
16
25
Χιούστον Ντάιναμο
14
22
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
15
22
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
14
19
Κολόμπους Κρου
13
17
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
12
16
Σικάγο Φάιρ
11
8
Τορόντο
13
8
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
12
5
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
14
28
Ρέαλ Σολτ Λέικ
15
24
Πόρτλαντ Τίμπερς
13
22
Λος Άντζελες Γκάλαξι
12
20
Κολοράντο Ράπιντς
14
20
Σιάτλ Σάουντερς
12
18
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
12
16
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
15
15
Σίβας ΗΠΑ
13
11
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.


















Πηγή: onsports.gr