Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Who am I? I am Champion!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr με αφορμή ένα βιντεάκι που ετοίμασε το τεχνικό τιμ του ΑΡΗ στο μπάσκετ και μπορεί να αποτελέσει οδηγό για όσους βρίσκονται στην οικογένεια του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας!
Μια που το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο είναι το πρώτο… χωρίς άγχος για τον φίλαθλο του ΑΡΗ μετά από κανά χρόνο (ακόμα και μετά το τέλος του πρωταθλήματος, είχαμε 2 ΓΣ και δυο εκλογικές διαδικασίες!!!) θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα διαφορετικό θέμα.
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πιο χαλαρό, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένας αθλητής, μία ομάδα, ένας σύλλογος.
Αφορμή στάθηκε το βιντεάκι που ετοίμασε το προπονητικό τιμ του ΑΡΗ στο μπάσκετ και το παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο Βαγγέλης Αγγέλου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Μέσα από περίπου 10 λεπτά μπορεί ο καθένας να καταλάβει και να αντιληφθεί γιατί πέτυχε ο φετινός μπασκετικός ΑΡΗΣ που στο ξεκίνημα της σεζόν θεωρούνταν από πολλούς φαβορί για υποβιβασμό στην Α2.
Είναι ξεκάθαρο ότι τα μισά από αυτά να εφαρμοστούν τη νέα σεζόν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η χρονιά αν μη τι άλλο δεν θα έχει άγχος και τα προβλήματα που άφησε πίσω της η σεζόν 2012-2013.
Και βέβαια αναφέρομαι σε αγωνιστικό επίπεδο γιατί για τα υπόλοιπα (ΑΜΚ, 99, οικονομικά, συμφωνίες με παίκτες παλιούς και νέους, χορηγίες, υλοποίηση υποσχέσεων) είναι δουλειά… διοικητική.
Βέβαια για να γίνουν… πράξεις όσα βλέπουμε στο βιντεάκι από άποψη νοοτροπίας και εφαρμογής μέσα στο γήπεδο πρέπει να το λέει η καρδιά και η ψυχή των παικτών υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή.
Για αυτό και είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντική η επιλογή που θα γίνει από την διοίκηση Ηλιάδη και δεν… σηκώνει λάθος επιλογές. Όπως και με τους παίκτες. Άλλωστε 4 ανανεώσεις συν 3 μεταγραφές έχει δικαιώμα ο ΑΡΗΣ (και απεριόριστες για κάτω των 24)
Σε κάθε περίπτωση όμως το DNA αυτού του συλλόγου σε οποιοδήποτε άθλημα είναι η νίκη. Είναι ο πρωταθλητισμός με την ευρύτερη έννοια για να προλάβω ορισμένους., Και ο ΑΡΗΣ ακόμα και στις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του ποδοσφαιρικά, λειτουργούσε ως πρωταθλητής. Ποτέ δεν στήθηκε, ποτέ δεν κάθισε να χάσει. Πάντα και παντού έπαιζε και θα παίζει μόνο για να κερδίσει.
Για το μπάσκετ δεν χρειάζεται επεξηγήσεις για τον… Πρωταθλητή, τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ. Εκεί η ερώτηση είναι πάρα πολύ εύκολο να απαντηθεί. Who am I? I am Champion. Όσοι αμφιβάλετε, απλά… κοιτάξτε το ταβάνι! Διαφορετικά δείτε το βιντεάκι, αξίζει (http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=22863 ).
ΥΓ1 Έχει πολύ πλάκα να παρακαλάς να κερδίσει αυτός που τον τελευταίο μήνα του έχεις βρίσει κάθε ιερό και όσιο. Ακόμα πιο πολύ πλάκα όμως έχει ότι σε έχει φτάσει στο σημείο αυτό, ο Παράσχος που τον έδιωξες με τις κλωτσιές ως άχρηστο. Να ξέρετε πάντως ότι ο Σάκης Τσιώλης δεν ξεχνάει…
ΥΓ2 Με ντου την φορολογική η ΑΕΚ, με ντου την άδεια ο ΠΑΟ. Τhis is greek football!
ΥΓ3 Με το πόρισμα τι γίνεται. Όλα καλά; Με την ΑΜΚ; Από Δευτέρα ο Ηλιάδης γίνεται και με την βούλα διοίκηση και με δικαίωμα υπογραφής και οφείλει να… τρέξει τις διαδικασίες. Το θετικό είναι ότι για το 99 ξεκίνησε, το θέμα είναι η συνέχεια και απαιτεί χρήματα. Ναι στην πίστωση χρόνου, αλλά σε λογικά χρονικά πλαίσια.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: