Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η ΑΕΚ των ονείρων τους!!

Μια τέτοια ΑΕΚ ονειρεύονται παντού οι φίλοι της! Η ψυχωμένη Ένωση πήρε δεύτερο πρωτάθλημα σε σπίτι αντιπάλου και με 25-24 επί του Διομήδη επέτρεψε στο σύλλογο να πανηγυρίσει το πρώτο νταμπλ από το '78

Η ΑΕΚ των ονείρων τους!
Η ΑΕΚ έριξε από τον θρόνο του πρωταθλητή τον Διομήδη, επικρατώντας στο Άργος με 25-24 και κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Πανηγυρίζει νταμπλ η Ένωση, κάτι που είχε να κάνει από το 1978! Ο Διομήδης που ήταν αήττητος στην έδρα του για 20 αγώνες, έχασε το κρισιμότερο παιχνίδι και έμεινε δεύτερος.

Στην αρχή του ματς, τον πρώτο λόγο είχαν οι τερματοφύλακες. Τόσο ο Νούνγκοβιτς όσο και ο Καφφάτος έκαναν φοβερό ξεκίνημα χωρίς να αφήνουν τους αντιπάλους τους να τους απειλήσουν. Όταν όμως οι Τάσκοβιτς και Αλβανός αποφάσισαν να βάλουν γκολ το έκαναν και μάλιστα άρχισαν να πυροβολούν.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε μπροστά τον Διομήδη με προβάδισμα μόλις ενός γκολ (5-4). Η ΑΕΚ μία ισοφάριζε μία βρισκόταν πίσω στο σκορ αλλά πάντα ήταν μέσα στο παιχνίδι. Αυτό όμως μέχρι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όταν και η Ένωση έμεινε 4 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο λόγω των δίλεπτων αποβολών και οι «λύκοι» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό και αύξησαν την διαφορά στο +3 (14-11), με πρωταγωνιστές τους Τάσκοβιτς και Μεγαλοοικονόμου.

Στο ημίχρονο, η ΑΕΚ χάρη στον Παπαδόπουλο και τον Μπακαούκα ισοφάρισε πολύ γρήγορα τον Διομήδη και έφερε στα ίσια το ματς. Κάθε γκολ είχε και απάντηση. Μεγαλοοικνόμου, Σαμαράς, Μαραγκός, σκόραραν Αλβανός, Μπαλωμένος και Μπακαούκας απαντούσαν και έτσι κυλούσε το ματς.

Όμως, η Ένωση πάτησε το γκάζι στο χρονικό σημείο που έπρεπε και με σκόρερ τους Μπαλωμένο και Μπακαούκα πήρε προβάδισμα δύο γκολ 14 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι Δεληγιάννης, Τάσκοβιτς ισοφάρισαν, ο «Μπάκα», όμως έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ (21-20).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό θρίλερ. Διομήδης και ΑΕΚ πήγαιναν χέρι-χέρι ακόμα και μέχρι το τελευταίο λεπτο. Εκεί όμως μίλησε η ψυχή των παικτών της Ένωσης. Εκεί, έφυγε ο Γεωργιάδης στον αιφνιδιασμό και έγραψε το 25-24, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό και έδωσε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ!


Τα δεκάλεπτα: 5-4, 9-8, 14-11 (ημχ), 18-16, 20-21, 24-25

Διομήδης Άργους (Δημητρούλιας): Τάσκοβιτς 8, Μεγαλοοικονόμου 5, Καραϊβάνοφ 1, Μαραγκός 4, Ζαραβίνας 2, Δεληγιάννης 2, Σαμαράς 2

ΑΕΚ (Αρβανίτης): Αλβανός 5, Μπαλωμένος 6, Γεωργιάδης 4, Μπακαούκας 8, Παπαδόπουλος 2 πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: