Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Βα(υα)ριά φανέλα!!

Αυτό το ματς δεν χανόταν! Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 3-2 στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας της Στουτγκάρδης στο Βερολίνο και έκανε το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της.

Βα(υα)ριά φανέλα
Συνεπής στο ραντεβού της με τους τίτλους αποδείχτηκε η Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες, στο τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο, επικράτησε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου με σκορ 3-2 της Στουτγκάρδης και έφτασε στο πολυπόθητο τρεμπλ.

Τα γκολ των Μίλερ (38’) και Μάριο Γκόμεζ (48’, 61΄) έβαλαν τους Βαυαρούς μπροστά στο σκορ με 3-0 και παρά την μεγάλη πίστη των τυπικά φιλοξενούμενων, που έφτασαν χάρη στα τέρματα του Χάρνικ (71’, 80’) ένα βήμα πριν το… θαύμα, δεν «λύγισαν» μπροστά στην…ιστορική ευκαιρία.

Έτσι, η Μπάγερν μπήκε μαζί με τις Σέλτικ (1967), Αϊντχόφεν (1988), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999), Μπαρτσελόνα (2009) και Ίντερ (2010) στο «κλειστό» κλαμπ των ομάδων που έχουν πανηγυρίσει τρεμπλ.

Το ματς

Την «μπλόκαρε» αλλά ατύχησε

Φουριόζα μπήκε στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου η Μπάγερν, όμως ο ρυθμός της ομάδας του Χάινκες έπεσε γρήγορα. Οι Σουηβοί κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους στους Ρόμπεν και Ριμπερί και όσο πέρναγε ο χρόνος άρχιζαν να γίνονται ολοένα και πιο απειλητικοί. Ωστόσο, οι Βαυαροί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μίλερ, που άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 37ο λεπτό και έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το έκανε εύκολο


Το γρήγορο γκολ που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο δεύτερο! Ο Μάριο Γκόμεζ στο 48’ έκανε το 2-0 για την ομάδα του και «έσβησε» από νωρίς τις ελπίδες των παικτών της Στουτγκάρδης για ανατροπή. Μετά το δεύτερο τέρμα, ήρθε η διάλυση για τους τυπικά φιλοξενούμενους που δεν θύμισαν ούτε στο ελάχιστο την ομάδα του πρώτου 45λεπτου. Μοιραία, στο 61’λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον υψηλόσωμο επιθετικό που έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στο παιχνίδι από πολύ νωρίς. Μέσα στους πανηγυρισμούς των Βαυαρών, οι παίκτες του Λαμπαντία βρήκαν το κουράγιο να μειώσουν με τον Χάρνικ στο (71’). Το γκολ αυτό έμοιαζε πως θα είναι της… τιμής, όμως και πάλι ο Χάρνικ στο 80ο λεπτό έκανε το 3-2 κάνοντας δραματικά τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά.

Η ομάδα του Χάινκες, που δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει οδηγίες, δεν την «πάτησε» και μαζί με το Κύπελλο που σήκωσε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έγραψε με «χρυσά» γράμματα το τρεμπλ στην ιστορία του συλλόγου.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβαινστάιγκερ, Ρόμπεν (83΄ Τίμοστσουκ), Μίλερ, Ριμπερί (91’ Σακίρι), Γκόμεζ (62’ Μάντζουκιτς)

Στουτγκάρδη (Μπρούνο Λαμπαντία): Ούλραϊχ, Ρούντιγκερ, Νιντερμάιερ, Τάσκι, Μολινάρο (67’ Σακάι) , Γκέντνερ, Μπόκα, Χάρνικ, Μαξίμ (62’Οκαζάκι), Τραορέ (75’ Κακάου), Ιμπίσεβιτς. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: