Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Δεν τον έπιασε το… Μάτι!!

Την ώρα που οι Οζιέ, Χιρβόνεν και Νόβικοφ αντιμετώπιζαν κλαταρίσματα και μηχανικά προβλήματα ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα οδηγούσε ακάθεκτος στο ράλι Ακρόπολις.

Δεν τον έπιασε το… Μάτι
Για τι να πρωτοπανηγυρίσει ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα;

Ο Φινλανδός οδηγός έσπασε πολλές… κατάρες στον έκτο γύρου του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε τη νίκη στο ράλι Ακρόπολις, η οποία συνοδεύτηκε με την πρώτη του νίκη πίσω από το τιμόνι του Polo R.

O 28χρονος οδηγός κέρδισε τον αγώνα, έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο σε τέσσερις ειδικές διαδρομές, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τον πρωτοπόρο, Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Λάτβαλα πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, εκμεταλλευόμενος το κλατάρισμα του Ευγκένι Νόβικοφ στην τέταρτη ειδική του αγώνα (SS4).

Στη συνέχεια ο οδηγός της Volkswagen αύξησε σταδιακά τη διαφορά του από τους υπόλοιπους, φτάνοντας στην τελευταία ημέρα του αγώνα, έχοντας το πλεονέκτημα να οδηγεί αργά, χωρίς να ρισκάρει, φτάνοντας στην όγδοη νίκη στην καριέρα του.

«Απίστευτο, πήρα την πρώτη μου νίκη με την Volkswagen. Το συναίσθημα είναι καταπληκτικό. Είχα μία δύσκολη έναρξη του πρωταθλήματος. Πριν από 10 χρόνια έτρεξα για πρώτη φορά εδώ στο WRC και μου πήρε 10 χρόνια να κερδίσω. Σήμερα το πρωί άρχισα να σκέφτομαι τη νίκη, η σημερινή μέρα ήταν ατελείωτη», δήλωσε ο νικητής του Ακρόπολις.

Δείτε onboard πλάνα από την έκτη ειδική του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα:



Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ντάνι Σόρντο με Citroen. Ο Ισπανός οδηγός την τελευταία ημέρα του αγώνα δεν θέλησε να πιέσει, αφού συμβιβάστηκε με τη θέση του.

«Καταπληκτικό σαββατοκύριακο. Δεν είχαμε προβλήματα και η θέση του πόντιουμ θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο οδηγός της DS3.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τιερί Νουβίλ, ο οποίος μετά το Μεξικό (3η θέση) αναβαίνει ξανά στο πόντιουμ.

«Ένα καλό σαββατοκύριακο για μας, δεν κάναμε λάθη, κάναμε καλούς χρόνους, διατηρήσαμε τη θέση μας. Η τελευταία ειδική ήταν λίγο πονηρή. Κάποια στιγμή νόμιζα πως είχαμε κλατάρισμα, και έκοψα λίγο, αλλά κατάλαβα ότι όλα ήταν καλά και πίεσα περισσότερο», τόνισε ο Γάλλος μετά το τέλος του αγώνα.

Εντυπωσιακές ήταν οι… μάχες των Αλ Ατίγια και Μίκελσεν, με τον δεύτερο να μην καταλαβαίνει από πέτρες και βράχους.

Ο Νορβηγός την τελευταία ημέρα του αγώνα κέρδισε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, από την οποία εκτόπισε τον οδηγό από το Κατάρ.

Μεγάλοι άτυχοι του 59ου ράλι Ακρόπολις ήταν οι Ευγκένι Νόβικοφ, Μίκο Χιρβόνεν και Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Ρώσος έδειχνε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, ωστόσο το κλατάρισμα στην SS4 ήταν η αιτία να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Ο Μίκο Χιρβόνεν στάθηκε πιο άτυχος, αφού είχε δύο κλαταρίσματα. Τελικά, ολοκλήρωσε τον έκτο αγώνα της χρονιάς από την έβδομη θέση.

Το μηχανικό πρόβλημα στο Polo R στην πρώτη ειδική του αγώνα εμπόδισε τον Σεμπαστιάν Οζιέ να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την δέκατη θέση.

Αξιοσημείωτη ήταν η απόδοση του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση στη γενική κατάταξη και στην πρώτη στην κατηγορία του WRC2.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λάτβαλα, VW , 3:31:01.2
2. Σόρντο, Citroen, +1:50.0
3. Νουβίλ, M-Sport Ford, +2:14.1
4. Μίκελσεν, VW + 3:55.1
5. Αλ Ατίγια, Citroen- Qatar WRC +4:12.6
6. Όστμπεργκ, M-Sport Ford, + 5:48.7
7. Χιρβόνεν, Citroen, +8:00.7
8. Πρόκοπ, Czech Ford, +8:01.26:39.2
9. Νόβικοφ, M-Sport Ford, +8:11.8
10. Οζιέ, VW, +10:10.310:23.2

Νικητές ειδικών:

SS1: Ευγκένι Νόβικοφ
SS2: Ευγκένι Νόβικοφ
SS3: Γιάρι Λάτβαλα
SS4: Γιάρι Λάτβαλα
SS5: Γιάρι Λάτβαλα
SS6: Ντάνι Σόρντο
SS7: Γιάρι Λάτβαλα
SS8: Ευγκένι Νόβικοφ * Υπό συνθήκες βροχής
SS9: Ευγκένι Νόβικοφ
SS10: Σεμπαστιάν Οζιέ* Υπό συνθήκες βροχής
SS11: Αντρέας Μίκελσεν
SS12: Αντρέας Μίκελσεν
SS13: Αντρέας Μίκελσεν
SS14: Σεμπαστιάν Οζιέ

Βαθμολογία οδηγών:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ, 126
2. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, 74
3. Σεμπαστιάν Λεμπ, 68
4. Μίκο Χιρβόνεν, 63 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: