Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Με Κουίνσι-Βελάσκες και πολλές απουσίες...!!

Με αποστολή ανάγκης ο Παναθηναϊκός στο αυριανό φιλικό με την Κόρινθο. Διψήφιος ο αριθμός των απόντων, στην 18άδα οι... κομμένοι Κουίνσι-Βελάσκες, όχι όμως και ο Πίντο, κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Με Κουίνσι-Βελάσκες και πολλές απουσίες...
Την ευκαιρία να κάνει κάποιες δοκιμές και να τεστάρει τους παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, θα έχει ο Γιάννης Αναστασίου στο αυριανό φιλικό του Παναθηναϊκού στην Κόρινθο, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα. Ο προπονητής των «πράσινων» συμπεριέλαβε στην αποστολή τους διαθέσιμους 18 παίκτες, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ απουσιάζουν για διάφορους λόγους δέκα ποδοσφαιριστές.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Κοτσόλης, Αναγνωστόπουλος, Σπυρόπουλος, Νάνο, Χουχούμης, Βελάσκες, Μέντες, Ατζαγκούν, Αμπεΐντ, Δώνης, Σταματάκης, Αναστασόπουλος, Ντίνας, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Κουίνσι, Μουζακίτης και Μπαλμπόα.

Όπως φαίνεται από τα ονόματα, στην 18άδα βρίσκονται αυτά των... κομμένων Βελάσκες και Κουίνσι, αλλά όχι του Πίντο. Ο Πορτογάλος αμυντικός ζήτησε από τον προπονητή του να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή, καθώς δεν υπολογίζεται και το αίτημα του έγινε δεκτό.

Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής έμειναν οι διεθνείς, Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Καρέλης, Μαρινάκης και Σίλντενφελντ, οι τραυματίες Κουτρουμπής, Ρισβάνης και Αποστολόπουλος, που υποβλήθηκαν σε θεραπεία, συν τον Φιγκερόα που βρίσκεται στην Αργεντινή για την γέννηση του «διαδόχου».

Στη σημερινή (12/10) προπόνηση στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ξεκίνησαν με ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις με πάσες και ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.Πηγή: sport-fm.gr

Στο «μικροσκόπιο» του Στόικα!!

Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βέροιας ο Στέφαν Στόικα θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σε συνθήκες αγώνα τις δυνατότητες των νέων του παικτών.

Στο «μικροσκόπιο» του Στόικα
Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βέροιας ο Στέφαν Στόικα θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σε συνθήκες αγώνα τις δυνατότητες των νέων του παικτών.

Συγκεκριμένα, η «βασίλισσα του Βορρά» θα αντιμετωπίσει -χωρισμένη σε δύο γκρουπ- την Κ20 και τη Νάουσα σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια.

Απών θα είναι ο Μπεν που θα επιστρέψει αύριο από την άδεια που έχει πάρει, αφού η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδάκι .

Ο Γκιγέρμο πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ισπανίας που έκανε την επέμβαση στους χιαστούς και η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της ευχήθηκε στον άτυχο παίκτη καλή ανάρρωση. Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια πολλά» σε Μανιάτη!!

Τα 27 χρόνια του κλείνει σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός του ευχήθηκε μέσω twitter.

«Χρόνια πολλά» σε Μανιάτη
Ο Γιάννης Μανιάτης είναι από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας στον Ολυμπιακό αφού σε κάθε παιχνίδι δίνει κάτι παραπάνω από το 100% των δυνάμεών του.

Ο ποδοσφαιριστής έγινε σήμερα 27 ετών και οι «ερυθρόλευκοι» του ευχήθηκαν με την παρακάτω ανάρτηση:

Olympiacos FC @olympiacos_org
Χρόνια πολλά στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Γιάννη Μανιάτη! http://instagram.com/p/fXVrlfRg9c/ 

Πηγή: sport-fm.gr

«Τεστ» πριν από τον Ολυμπιακό!!

Την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά θέλει να τσεκάρει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο σημερινό φιλικό με τον ΟΦΗ, λίγες μέρες πριν από το σπουδαίο ματς με τον Ολυμπιακό.

«Τεστ» πριν από τον Ολυμπιακό
Την ευκαιρία να τσεκάρει την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, λίγες μέρες πριν από τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό στα «Περιβόλια».

Χθες πραγματοποιήθηκε απογευματινή προπόνηση στο γήπεδο του Μάλεμε, υπό τις οδηγίες του Εβρίτη τεχνικού και των συνεργατών του.

Ωστόσο, δεν είχε τον Αντώνη Γιωργαλλίδη, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την εθνική Κύπρο, ενώ μικροπροβλήματα έχουν ο Νταβίντ Θέρα και οι Αντώνης Ντεντάκης, Ραφαήλ Σούκιας.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πόποβιτς ακολούθησε θεραπεία. Πηγή: sport-fm.gr

Ευκαιρία για δοκιμές!!

Φανέλα βασικού θα πάρουν ο Μερίνο και ο Κατσικοκέρης στο σημερινό ματς του Πανθρακικού με την Skoda Ξάνθη, σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Άκης Μάντζιος.

Ευκαιρία για δοκιμές
Μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία αποτελεί για τον Άκη Μάντζιο το σημερινό φιλικό να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήμα στον Πανθρακικό απέναντι στην Skoda Ξάνθη.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λειτουργεί ευεργετική για τον σύλλογο της Κομοτηνής, αφού θα διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται ο Μερίνο και ο Κατσικοκέρης.

Οι δύο παίκτες δεν έχουν τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής, όμως ο 44χρονος προπονητής σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει στις προσεχείς υποχρεώσεις της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Ποιο φιλικό; Το οικονομικό!!

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο παρουσιάζονται οι παίκτες του Νίκου Παντελή.

Ποιο φιλικό; Το οικονομικό!
Πρόβλημα στα οικονομικά του αντιμετωπίζει κι φέτος ο Πανιώνιος.

Η υπομονή, όμως, των ποδοσφαιριστών των Νεοσμυρνιωτών και στο σημερινό φιλικό με το Αιγάλεω, το ενδιαφέρον τους θα είναι στραμμένο αλλού.

Συγκεκριμένα, οι «κυανέρυθροι» θα έχουν συνάντηση με τους διοικούντες την ΠΑΕ πώς έχει ακριβώς η κατάσταση. Πηγή: sport-fm.gr

Τα δύο «τεστ» του Εργοτέλη!

Δύο φιλικά με μικρή διαφορά μεταξύ τους θα δώσει σήμερα ο Εργοτέλης, με τον Γιάννη Πετράκη να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα εν όψει του αγώνα με τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Τα δύο «τεστ» του Εργοτέλη
Την ευκαιρία να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του Εργοτέλη θα έχει σήμερα ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος προγραμμάτισε να διεξαχθούν δύο φιλικά.

Συγκεκριμένα, οι Ηρακλειώτες θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟ Κρουσώνα και τον Ερμή Ζωνιανών, στις 16:00 στο βοηθητικό του Παγκρητίου Σταδίου και 18:00 στο κεντρικό γήπεδο, αντίστοιχα.

Πρόθεση του έμπειρου προπονητή είναι να χρησιμοποιήσει δυο διαφορετικές ομάδες και έτσι θα έχει τη δυνατότητα να δώσει χρόνο σε όλους τους παίκτες.

Δεν υπολογίζει, όμως, τους Κοιλιάρα και Μπαμ-μπαμ, οι οποίοι έχουν τεθεί νοκ άουτ. Παράλληλα, αμφίβολος παραμένει ο Πελέ, ο οποίος χθες επέστρεψε από την Πορτογαλία.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο… άλλος Σκόνδρας!

Δείτε μια συνέντευξη του Γιάννη Σκόνδρα στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην οποία μιλά για τις συνήθειές του, τη ζωή του και την οικογένειά του.

Ο… άλλος Σκόνδρας
Σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Γιάννης Σκόνδρας μιλά για τη ζωή του για την οικογένειά του, τις συνήθειές του, την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα, και ξεχνά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Διαβάστε τον πρόλογο της ιστοσελίδας και στη συνέχεια δείτε και το βίντεο…

"Πρόκειται, αναμφίβολα, για ειδική περίπτωση ανθρώπου. Μόλις 23 ετών, ήδη διεθνής, από μικρός αρχηγός στον Ατρόμητο, με μια μεγάλη μεταγραφή νωρίς στον ΠΑΟΚ, πατέρας δυο παιδιών. Μοιάζει να τα κάνει όλα γρήγορα! Όπως οδηγεί.

Το PAOKTV ζήτησε από το Γιάννη Σκόνδρα να μας ανοίξει την πόρτα της ζωής του κι αυτός μας άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού! Παρακολουθείστε μια διαφορετική συνέντευξη με guest stars (και μάλιστα…superstars) τα δυο παιδιά και τη σύζυγο του Γιάννη, Μαρία…

Δείτε τον Γιάννη να μας εξηγεί γιατί διαλέγει γρήγορα αυτοκίνητα, σε πόση ώρα κάνει το Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που και με ποιους περνάει το χρόνο του στην αγαπημένη του -πλέον- Θεσσαλονίκη, πως έμαθε τους δρόμους χωρίς GPS και πολλά άλλα…"




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τρομάζει τον Σαλίνο η Μπενφίκα!!

Δεν τρομάζει τον Σαλίνο η ΜπενφίκαΟ Λεάντρο Σαλίνο μιλώντας στην εφημερίδα «Γαύρος» χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα την Μπενφίκα αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν τέτοια για να τρομάζει τον Ολυμπιακό.

«Είναι πολύ καλή ομάδα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν επιτίθεται, αλλά δεν είναι από αυτές που μπορούν να τρομάξουν τον Ολυμπιακό», τόνισε –αρχικά- ο άσος των ερυθρολεύκων και συνέχισε:

«Την ξέρω πάρα πολύ καλά και νομίζω πως και μέσα στη Λισσαβόνα παίζεται, αρκεί εμείς να είμαστε καλοί, όπως μπορούμε να είμαστε», κατέληξε.

Ο Σαλίνο ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

«Αυτά που κάνει ο Μήτρογλου είναι εντυπωσιακά»

Ο Φρανσουά Μοντέστο αγωνίζεται στη Γαλλία αλλά παρακολουθεί τον Ολυμπιακό. Μιλά στη Sportday και χαρακτηρίζει εντυπωσιακά τα... κατορθώματα του Μήτρογλου και επιτυχημένο το πρότζεκτ του Μίτσελ.

«Αυτά που κάνει ο Μήτρογλου είναι εντυπωσιακά»
Ο Φρανσουά Μοντέστο μπορεί –πια- να αγωνίζεται στη Γαλλία αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί τον Ολυμπιακό. Μιλά στη Sportday και χαρακτηρίζει εντυπωσιακά τα όσα κάνει ο Μήτρογλου και επισημαίνει ότι το πρότζεκτ με τον Μίτσελ στον πάγκο εξελίσσεται επιτυχημένα.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Φρανσουά Μοντέστο στη Sportday:

-Καλώς ήρθες. Ποιος καλός άνεμος σε φέρνει στα μέρη μας; Μήπως είναι και επαγγελματικός;
«Οχι, απλώς νοστάλγησα τα παιδιά και την ομάδα. Βρήκα την ευκαιρία και να 'μαι. Αν και δεν είδα όλους όσους ήθελα, άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω».

-Προφανώς, τα είπες και με έναν παλιό σου συμπαίκτη στη Μονακό. Τον Σαβιόλα...
«Βεβαίως, επί μακρόν. Είναι φανταστικός άνθρωπος και το μόνο που του προσάπτω είναι ότι ήρθε τώρα στον Ολυμπιακό, που εγώ έφυγα! Εχει απίστευτες παραστάσεις, μα δεν βλέπει κανέναν αφ' υψηλού. Νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει σε ένα κατώτερο ανταγωνιστικά πρωτάθλημα απ' όσα είχε συνηθίσει. Θυμηθήκαμε τα παλιά στους Μονεγάσκους, με Ζήκο, Μαϊκόν και Αντεμπαγιόρ και φυσικά μιλήσαμε για το παρόν».

-Το παρόν βρίσκει τον Ολυμπιακό σε καλή κατάσταση και με ελπίδες πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ναι, αυτή που εγώ δεν αξιώθηκα να ζήσω στην κορυφαία διοργάνωση. Κάτι μου λέει ότι ήρθε η ώρα να την πετύχει ο σύλλογος. Τα επόμενα παιχνίδια με την Μπενφίκα θα κρίνουν τα πάντα. Μπορούμε να πάρουμε (σ.σ: έτσι ακριβώς) τουλάχιστον ένα βαθμό στη Λισσαβώνα».

-Παρακολουθείς δηλαδή τα παιχνίδια;
«Τα έχω δει όλα ανεξαιρέτως, σε τηλεόραση και Ιντερνετ! Ενημερώνομαι και βλέπω με ευχαρίστηση να εξελίσσεται επιτυχημένα το νέο πρότζεκτ».

-Δηλαδή;
«Εφυγαν πολλοί παίκτες, ήρθαν ακόμη περισσότεροι και ο Μίτσελ περνάει τη δική του φιλοσοφία, που είναι πιο επιθετικογενής, πιο ωραία στο μάτι. Υπάρχουν βέβαια κάποια θεματάκια στα μετόπισθεν, αλλά το ευοίωνο είναι πως έρχονται ήδη καλά αποτελέσματα».

-Ποιον ξεχωρίζεις έως τώρα; Αν και ξέρουμε ήδη την απάντηση.
«Λοιπόν, αυτά που κάνει ο Μήτρογλου είναι εντυπωσιακά, για κάποιον όμως που τον έχει ζήσει και τον έχει μαρκάρει, δεν είναι αναπάντεχα. Ο Κώστας είναι δυνατός, έχει τεχνική, ξέρει να τελειώνει τις φάσεις με διάφορους τρόπους και μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε από τα καλύτερα πρωταθλήματα και με κλειστά τα μάτια σε κάθε γαλλική ομάδα, πλην Παρί. Δεν είναι Ζλάταν, δεν είναι Καβάνι, ωστόσο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμα και ο αντι-Ζινιάκ στη Μαρσέιγ ή ο αντι-Ριβιέρ στη Μονακό».

Απαντάει ο Νιόπλιας!!

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΦΗ είχε χθες το βράδυ ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει την απόφασή του.

Απαντάει ο Νιόπλιας
Το συντομότερο δυνατόν θέλουν στον ΟΦΗ να κλείσουν το θέμα με τον προπονητή, ώστε ο διάδοχος του Παύλου Δερμιτζάκη να προλάβει να δουλέψει κάποιες μέρες με τους παίκτες πριν από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Αυτή τη στιγμή σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η περίπτωση του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος χθες το βράδυ εμφανιζόταν διστακτικός για να καθίσει στον πάγκο της κρητικής ομάδας.

Οι ενδοιασμοί του πρώην προπονητή της εθνικής Κύπρου αφορούν την κατάσταση που θα συναντήσει, εφόσον απαντήσει θετικά, αφού θα πάρει μία ομάδα που δεν έχει αποφασίσει εκείνος για τις επιλογές που έγιναν.

Αυτές τις επιφυλλάξεις προσπάθησαν να άρουν ο Μάνθος Πουλινάκης, ο οποίος επέστρεψε χθες το βράδυ στην Κρήτη από το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, στη συνάντηση που είχε στο σπίτι του Νίκου Νιόπλια, παρουσία του Νίκου Μαχλά.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως οι δύο τελευταίοι συνδέονται με φιλία πολλών ετών και ίσως η πίεση του Μαχλά να παίξει ρόλο στην τελική απόφαση του Νιόπλια.

Όλα δείχνουν ότι εντός της ημέρας θα γνωρίζουμε τις προθέσεις του 48χρονου προπονητή ή αν η διοίκηση του ΟΦΗ θα ασχοληθεί με τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στο προσκήνιο (όπως για παράδειγμα η «αλμυρή» του Σάκη Τσιώλη).
Πηγή: sport-fm.gr

Πριν τον… μαραθώνιο!

Πριν τον… μαραθώνιοΣτον ΠΑΟΚ οι παίκτες απολαμβάνουν τις ημέρες ξεκούρασης πριν επιστρέψουν στις προπονήσεις της ομάδας για έναν μαραθώνιο… αγώνων μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» καλούνται να δώσουν επτά παιχνίδια μέσα σε 22 ημέρες, ένα διόλου… χαλαρό πρόγραμμα.

Με επιστροφή των διεθνών από τις Εθνικές τους ομάδες, οι «ασπρόμαυροί» μπαίνουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Το επόμενο Σάββατο (19/10) καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Συνεχίζουν με το ματς της τρίτης αγωνιστικής του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ για την Μακάμπι Χάιφα στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα παιχνίδια το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, εκτός κι αν η έφεση που έχουν καταθέσει στην ΟΥΕΦΑ αλλάξει τα δεδομένα.

Ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Στις 27/10 ο ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή παίζει με τον Πανθρακικό και μεσοβδόμαδα πηγαίνουν στην Καρδίτσα για να παίξουν με την Αναγέννηση τη ρεβάνς του 3-0 από το πρώτο παιχνίδια για το Κύπελλο.

Στις 2 Νοεμβρίου οι ασπρόμαυροι επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για να υποδεχθούν τον Εργοτέλη για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αμέσως μετά από αυτό καλούνται να συγκεντρωθούν στην αναμέτρηση με την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ.

Τελευταίο παιχνίδι στη σειρά αυτή των συνεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι αυτό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, με τους ερυθρόλευκους να προέρχονται κι εκείνοι από ένα εξίσου επιβαρυμένο πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες.Πηγή: sport-fm.gr

Τι σκοπεύει να κάνει ο Καραγκούνης!!

Δύο είναι τα πλάνα που έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Καραγκούνης όσον αφορά το μέλλον του. Πώς θα επιστρέψει στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό ο διεθνής χαφ.

Τι σκοπεύει να κάνει ο Καραγκούνης
Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Γιώργο Καραγκούνη να κρεμάει τα παπούτσια του μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο διεθνής μέσος και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας δεν σκοπεύει να σταματήσει από το ποδόσφαιρο, αν και υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσει από την «γαλανόλευκη» μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τα πράγματα, όμως, για το μέλλον του είναι ξεκάθαρα!

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο 36χρονος χαφ θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, εφόσον δεν βρει κάποια εξαιρετική πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού. Δηλαδή, προτεραιότητα για τον «τυπάρα» είναι να μείνει στο εξωτερικό, εφόσον κάποια ομάδα ενδιαφερθεί για εκείνον.

Στην περίπτωση, όμως, που δεν προκύψει κάτι σπουδαίο, τότε ο Καραγκούνης φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως θα παίξει για έναν χρόνο με την πράσινη φανέλα, θα ζήσει ξανά την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου και θα προσπαθήσει στον μέγιστο βαθμό να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Στη συνέχεια, θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θα αναλάβει πόστο στην ομάδα.

Αυτό είναι κάτι που σκέφτονται «ζεστά» ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του και, όπως γράφει η SportDay, δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Καραγκούνη, ο οποίος πολλάκις έχει στηρίξει την ομάδα όταν του ζητήθηκε. Πηγή: sport-fm.gr

Τεσσάρα στους Νέους η Καλλονή!

Σε χαλαρή προπόνηση μετέτρεψε το φιλικό με την ομάδα Κ20 του συλλόγου η Καλλονή την Παρασκευή.

Τεσσάρα στους Νέους η Καλλονή
Οι Μυτιληνιοί επικράτησαν με 4-1 των «μικρών στο «Γιώργος Σκούφος» του ακριτικού νησιού σε ματς προετοιμασίας και ο Γιάννης Μαντζουράκης διαπίστωσε με ευχαρίστηση πως ο Γιόναν Γκαρσία ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε και μπορεί να τον υπολογίζει για το ματς με τη SKODA Ξάνθη την επόμενη Κυριακή.

Η Κ-20 προηγήθηκε στο 12' με τον Ντάμπο, για να ισοφαρίσει στο 22’ ο Ποντάνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Αγρίτης στο 36' έκανε το 2-1, ο Λεοζίνιο στο 41' το 3-1 και ο Καζάκης το τελικό 4-1 στο 60’. Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ για κούπα ο Τζόκοβιτς!

Έτοιμος για νέο τίτλο, αυτή την φορά στην Σανγκάη είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς που επιβλήθηκε 2-0 σετ του Τσονγκά και πέρασε στον τελικό.

Φουλ για κούπα ο Τζόκοβιτς
Το Νο1 το έχασε, τους τίτλους όμως φαίνεται πως θέλει να τους μαζέψει όλους. Μετά από αυτόν στο Πεκίνο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται για ακόμα έναν στην Σανγκάη, καθώς πέρασε στον τελικό του τουρνουά.

Ο Νόλε επικράτησε σχετικά εύκολα 2-0 σετ (6-3, 7-5) του Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά και τσέκαρε το εισιτήριο για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής. Στο πρώτο σετ ο Σέρβος ήταν απόλυτος κυρίαρχος, με τον Γάλλο να μην θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες εμφανίσεις του επί κιενζικού εδάφους.

Στο δεύτερο εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός, ωστόσο στο καθοριστικό γκέιμ για να οδηγήσει το ματς σε tie break, δέχθηκε μπρέικ από τον Σέρβο και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το νούμερο δύο στον κόσμο να παίρνει τη νίκη έπειτα από 1 ώρα και 33 λεπτά.

Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και τον Ραφαέλ Ναδάλ. Πιθανώς να έχουμε επανάληψη του τελικού στην πρωτεύουσα της Κίνας πριν μια εβδομάδα...Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλητές από τα… φιλικά!!

Το Μαϊάμι παραμένει αήττητο στην preseason του ΝΒΑ, ενώ οι ανανεωμένοι Σέλτικς έχασαν και πάλι. Αποδοκιμάστηκε στο Τορόντο ο Μπαρνιάνι.

Πρωταθλητές από τα… φιλικά
Τρίτη νίκη σε ισάριθμα φιλικά για το Μαϊάμι. Οι πρωταθλητές με 20 πόντους του Λεμπρόν Τζέιμς επικράτησαν 86-75 των Μπόμπκατς στο Κάνσας.

Αντίθετα, οι Σέλτικς μετρούν μόνο ήττες, καθώς έχασαν με 97-85 από τους Σίξερς. Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς που έχει ρεκόρ 0-3 είχε πρώτο σκόρερ τον Τζάρεντ Σάλιντζερ με 19 πόντους.

Η επιστροφή του Αντρέα Μπαρνιάνι στο Τορόντο ως παίκτης των Νικς συνδυάστηκε με ήττα για τη νέα του ομάδα, με 100-91 από τους Ράπτορς. Ο Ιταλός φόργουορντ είχε 10 πόντους σε 22 λεπτά και αποδοκιμάστηκε από το κοινό της παλιάς του ομάδας. Ο Καρμέλο Άντονι είχε 24 πόντους, αλλά δεν απέτρεψε την ήττα.

Οι Μπλέιζερς με το δίδυμο Λίλαρντ και Όλντριτζ να κάνει όλη τη δουλειά νίκησαν με 96-86 τους Τζαζ, ενώ-τέλος-οι Καβαλίερς με τον Άντονι Μπένετ, νούμερο ένα στο φετινό ντραφτ, να έχει 14 από τους 16 πόντους στην τελευταία περίοδο επιβλήθηκαν 110-105 του Ορλάντο.

Μαϊάμι Χιτ-Σάρλοτ Μπόμπκατς 86-75 Τζέιμς 20, Κόουλ 15, Μπίσλεϊ 13, Τσάλμερς 10-Τζέφερσον 11, Τέιλορ 10.

Τορόντο Ράπτορς-Νιου Γιορκ Νικς 100-91 ΝτεΡόζαν 20, Γκέι 17, Λάουρι 10-Άντονι 24, Γουόρλντ Πις 13, Χάρνταγουεϊ 13, Μπαρνιάνι 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μπόστον Σέλτικς 97-85 Γιανγκ 20, Χόους 17, Άντερσον 16, Τέρνερ 12-Σάλιντζερ 19, Όλινικ 13, Κρόφορντ 12.

Ορλάντο Μάτζικ-Κλίβελαντ Καβαλίερς 105-110 Ολαντίπο 18, Βούτσεβιτς 15, Αφλάλο 14, Χάρκλες 10-Γουίτερς 21, Ίρβινγκ 17, Μπένετ 16, Τόμπσον 14.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Γιούτα Τζαζ 96-86 Λίλαρντ 23, Όλντριτζ 20, Ουίλιαμς 11-Χέιγουορντ 20, Καντέρ 11. Πηγή: sport-fm.gr

Πίστη για το «θαύμα»

Δεν χάνουν την πίστη τους στην Εθνική για απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρότι η κατάσταση δεν βρίσκεται στα...πόδια των Ελλήνων διεθνών και πρέπει να στραβοπατήσει η Βοσνία στη Λιθουανία.

Πίστη για το «θαύμα»
Το καθήκον της έκανε η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Σλοβακία, έστω και αν η νίκη (1-0) ήρθε με ανορθόδοξο τρόπο.

«Το θέμα είναι να προκριθούμε, κανείς δεν θα θυμάται πώς φτάσαμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας», είναι μία ατάκα που λέγεται μεταξύ των ανθρώπων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Πλέον για την «γαλανόλευκη» έχει απομείνει ο αγώνας με το Λιχτενστάιν, κόντρα στο οποίο οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να προσφέρουν γκολ και θέαμα στους φιλάθλους που θα βρεθούν το απόγευμα της Τρίτης στο «Γεώργιος Καραίσκάκης».

Παράλληλα, όμως, οι παίκτες και οι συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος θα είναι με το… αυτί στη Λιθουανία, όπου η Βοσνία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη ομάδα και όλοι στην Εθνική ευελπιστούν να υπάρξει μία γκέλα που θα δώσει σε εκείνους το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μην ξεχνάμε, όμως, ότι η ομάδα του Σάντος θέλει τη νίκη για να παραμείνει στους ισχυρούς για τα μπαράζ της διοργάνωσης. Κάτι πολύ σημαντικό, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι και για την κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία.

Οι διεθνείς επιστρέφουν αύριο στις προπονήσεις, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός τούς έδωσε ρεπό για να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν πιο «φρέσκοι». Το θέμα, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες και το υλικό που έχει για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, όπως έχει ζητήσει ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο κ. Σάντος δεν υπολογίζει τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες, και στη θέση του θα επιστρέψει ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στο ματς με τους Σλοβάκους. Πηγή: sport-fm.gr

«Παίζουν ‘σφιχτά’ και οριακά οι Έλληνες»

Στον «σφικτό» τρόπο που αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδος στάθηκε ο Βλαντιμίρ Βάις μετά την ήττα της Σλοβακίας στο «Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

«Παίζουν ‘σφιχτά’ και οριακά οι Έλληνες»
Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του προσπάθησαν αρκετά, όμως έπεσαν σε μια καλοστημένη άμυνα και δεν είχαν και τύχη, όμως θεωρεί πως δεν έγινε και η καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Αναλυτικά: «Είναι γνωστοί οι Έλληνες για τις νίκες τους με 1-0. Πολλές φορές παίζουν έτσι "σφιχτά" και νικούν οριακά. Εμείς προσπαθήσαμε αρκετά, όμως ο αντίπαλός μας κάλυψε καλά τα μετόπισθέν του. Έτσι, ήταν δύσκολο για εμάς να πετύχουμε αυτό που θέλαμε από τον αγώνα, βάζοντας ένα γκολ. Εάν είχαμε λίγο παραπάνω τύχη, ίσως να τα είχαμε καταφέρει.

Ωστόσο, δεν είχαμε τόσο καλή εμφάνιση όσο με τους Βόσνιους. Το παιχνίδι που κάναμε στο "Καραϊσκάκης" δεν ήταν τόσο καλό. Θέλαμε να "εγκλωβίσουμε" την Ελλάδα και να σκοράρουμε, όμως, δυστυχώς, δεν μας βγήκε αυτό».

Ο Πέτερ Πέκαρικ συμπλήρωσε πως: «Το ματς αυτό ήταν για ισοπαλία. Οι Έλληνες δεν έχασαν τόσο κλασικές ευκαιρίες. Λυπόμαστε που χάσαμε με αυτό τον τρόπο. Πρέπει στους αγώνες που θα δώσουμε στο μέλλον να είμαστε πιο επιθετικοί και πιο δυναμικοί. Να βγαίνουμε από τα αποδυτήρια με πιο πολύ πάθος». Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη και καλύτερη!

Απέδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα των προκριματικών της Νοτίου Αμερικής για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Αργεντινή.

Πρώτη και καλύτερη
Οι δύο φορές πρωταθλητές κόσμου επικράτησαν με 3-1 του αδιάφορου Περού στο Μπουένος Άιρες, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του ομίλου, αν και έχαναν με 0-1, και πλέον η διαφορά από τη δεύτερη Κολομβία, η οποία προκρίθηκε και εκείνη στα τελικά της διοργάνωσης, είναι στο +5.

Αντίθετα, οι Περουβιανοί έδειξαν πως δίκαια έμειναν εκτός συνέχειας.

Ο Πιζάρο στο 21’ αιφνιδίασε την «μπιανκοσελέστε», όμως ο Λαβέτσι στο 23’ και στο 35’ και ο Παλάσιο στο 47’ «ανέτρεψαν» την κατάσταση.

Η σύνθεση της Αργεντινής: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Φερνάντεζ, Ρόχο, Μπίλια, Ντι Μαρία (91’ Σομόζα), Μπανέγκα, Παλάσιο (80’ Λαμέλα), Αγουέρο, Λαβέτσι (87’ Ροντρίγκεζ)



Βαθμολογία:

Αργεντινή 32
Κολομβία 27
Εκουαδόρ 25
Χιλή 25
Ουρουγουάη 22
Βενεζουέλα 20
Περού 14
Παραγουάη 12
Βολιβία 11


Τελευταία αγωνιστική (15/10):

Ουρουγουάη - Αργεντινή

Παραγουάη - Κολομβία

Χιλή - Εκουαδόρ

Περού - Βολιβία

*ρεπό η Βενεζουέλα Πηγή: sport-fm.gr

«Φταίω και για αυτό ζήτησα συγγνώμη»

Την πλήρη ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του και έχασε με 1-0 από την Ελλάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ αποδέχτηκε ο Γιαν Μούχα.

«Φταίω και για αυτό ζήτησα συγγνώμη»
Ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας τόνισε πως ζήτησε συγγνώμη από όλη την ομάδα στα αποδυτήρια για το τραγικό λάθος του, στάθηκε στην αναμενόμενη εμφάνιση της ελληνικής ομάδας και διαμαρτυρήθηκε για τις πολλές κάρτες που δέχτηκαν οι συμπαίκτες του.

Αναλυτικά: «Νιώθω πολύ άσχημα για ό,τι έγινε. Φταίω και ζήτησα συγγνώμη στα αποδυτήρια από τα παιδιά και το τεχνικό τιμ. Η θέση του τερματοφύλακα, αλλά και η καθημερινότητά του, είναι δύσκολες. Κάποιες φορές έρχονται και τέτοια λάθη.

Έχω στο μυαλό μου πως πριν τον αγώνα όλοι μας θέλαμε ένα πιο καλό αποτέλεσμα. Οι Έλληνες έπαιξαν όπως τους περιμέναμε. Έκαναν κάποιες ευκαιρίες, όμως το πιο σημαντικό είναι πως απέτυχαν να σκοράρουν από δική τους ευκαιρία. Επίσης, ο διαιτητής δεν χειρίστηκε καλά τον αγώνα. Έβγαλε πολλές κάρτες για εμάς».

Ο Στάνισλαβ Σέστακ συμπλήρωσε πως: «Έπαθα σοκ με το αυτογκόλ που βάλαμε. Οι Έλληνες είχαν κάποια κόρνερ και συνηθισμένες φάσεις για να βάλουν γκολ, όμως εμείς σκοράραμε. Τους βοηθήσαμε με έναν παράδοξο και ολίγον τι... θεαματικό τρόπο.

Δεν θέλουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες με τον διαιτητή, όμως δεν έδωσε παράβαση πάνω στον Στοχ, αλλά και στον Σκρτελ στο τέλος. Επίσης, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ο αρχηγός μας να δέχεται κόκκινη, όταν έχει τρεις αντιπάλους να πηγαίνουν πάνω του».

Τέλος, ο Γιαν Ντούριτσα επισήμανε πως: «Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λάθος. Όμως, ένα τέτοιο γκολ και λίγο πριν το ημίχρονο είναι μοιραίο και, ειδικά, έτσι όπως μπήκε. Λυπόμαστε όλοι, αλλά δεν ρίχνουμε σε κανέναν το φταίξιμο. Πρέπει να πάμε παρακάτω. Νικάμε ως ομάδα και χάνουμε ως ομάδα.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σίγουρα, όμως, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω από τον αγώνα. Είχαμε τη δυνατότητα για την ισοπαλία». Πηγή: sport-fm.gr

Ξεπέρασε τον Κλάιφερτ ο Φαν Πέρσι!

Ιστορική ήταν η χθεσινή βραδιά για τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ κόντρα στην Ουγγαρία και ξεπέρασε στον πίνακα των σκόρερ της εθνικής Ολλανδίας τον Πάτρικ Κλάιφερτ.

Ξεπέρασε τον Κλάιφερτ ο Φαν Πέρσι
Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν περίμενε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι να ξεπεράσει τον Πάτρικ Κλάιφερτ στον πίνακα των σκόρερ της εθνικής Ολλανδίας, όπως παραδέχθηκε ο διεθνής φορ μετά τον νικηφόρο αγώνα (8-1) με την Ουγγαρία.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν δύο γκολ πίσω από τον βοηθό του Λουίς Φαν Χάαλ στους «οράνιε» και από χθες – με τα τρία τέρματα που σημείωσε κόντρα στους Ούγγρους – είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της πατρίδας του.

Συγκεκριμένα, ο Κλάιφερτ έχει πλέον 40 γκολ, έχοντας παίξει σε 79 ματς από το 1994 μέχρι το 2008. Από την πλευρά του, ο Φαν Πέρσι έχει ένα περισσότερο και με μία παραπάνω εμφάνιση με την εθνική από το 2001 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, ο διεθνής άσος έκανε το δεύτερο χατ-τρικ για την καριέρα του με το εθνόσημο, ύστερα από τα τέσσερα γκολ που είχε πετύχει απέναντι στο Σαν Μαρίνο (11-0) τον Σεπτέμβριο του 2011.

Οι σκόρερ όλων των εποχών της Ολλανδίας

inner
* Με γαλάζιο χρώμα οι παίκτες που συνεχίζουν ακόμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας Πηγή: sport-fm.gr

Let the game begin!!

Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι 14 μονομάχοι ρίχνονται στο παρκέ με το ντέρμπι των «αιωνίων» την προσεχή Δευτέρα να είναι αυτό που κλέβει την παράσταση.

Let the game begin!
Η ώρα για το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς στην Α1 μπάσκετ των ανδρών έφτασε! 14 ομάδες ρίχνονται στο παρκέ με διαφορετικούς στόχους η καθεμιά καθώς άλλοι διεκδικούν τον τίτλο, άλλοι το πλασάρισμα που θα τους οδηγήσει σε έξοδο στην Ευρώπη και άλλοι θα δώσουν τη μάχη τους για παραμονή στα μεγάλα σαλόνια. Η διαφορά δυναμικότητας πάντως κάθε άλλο παρά μη ανταγωνιστικό καθιστά το πρωτάθλημα, καθώς πέραν των «αιωνίων» οι διαφορές μεταξύ των υπολοίπων δεν είναι τεράστιες.

Την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής ανοίγουν το απόγευμα τρεις αναμετρήσεις, όλες στις 18:00.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τον Κολοσσό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο από τον… αιώνιο Άρη και θέλει να ανεβάσει με νίκη την ψυχολογία του ενόψει και την έναρξης των υποχρεώσεων του στο Eurocup με αντίπαλο την Μπούντουτσνοστ. Στην προσπάθεια τους οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στην διάθεση του τον Μαρκ Πέιν ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τους «κίτρινους». Από την πλευρά του οι «θαλασσί» θέλουν να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα καθώς και αυτοί με τη σειρά τους προέρχονται από ήττα στο Κύπελλο από τον Πανιώνιο. Το καλό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Ντέρμπι νεοφώτιστων στα Τρίκαλα με το καλημέρα… Η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Κηφισιά και αμφότεροι θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα στην Α1. Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο καθώς θα έχουν την στήριξη των φιλάθλων τους ενώ την τελευταία στιγμή ενισχύθηκαν με τους Γεωργάκη και Νικολόπουλο. Ωστόσο ο Κώστας Φλεβαράκης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάριου Ματαλόν καθώς δεν απεστάλη ακόμα το letter of clearance του παίκτη. Η ΑΕΝΚ, από την άλλη ταξιδεύει πλήρης στη θεσσαλική πόλη έχοντας δείξει ιδιαίτερα ανταγωνιστική στα παιχνίδια που έδωσε για το θεσμό του Κυπέλλου.

Τα ματς του Σαββάτου ολοκληρώνονται με το παιχνίδι στη Δράμα ανάμεσα στον ΚΑΟΔ και τον Άρη. Οι «κίτρινοι» λόγω ονόματος, ρόστερ αλλά και ψυχολογίας μετά τη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο έχουν το αβαντάζ, όμως η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς με όπλο την έδρα της αναμένεται να αποτελέσει έναν σκληρό αντίπαλο.

Όσο για τα παιχνίδια της Κυριακής; Τον… χορό θα ανοίξει το ΑΓΟΡ-Ίκαρος Χαλκίδας στο Ρέθυμνο, στις 16:00. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη θα ταξιδέψει στην Κρήτη και με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη καθώς εκδόθηκε το δελτίο του. Δύο ώρες αργότερα (18:00), ο Πανελευσινιακός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο με τους «κυανέρυθρους» να είναι το φαβορί για τη νίκη, ενώ στις 19:00 στην Πάτρα ο Απόλλων θα αναμετρηθεί με τον Ηλυσιακό.

Την πρώτη αγωνιστική θα ολοκληρώσει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο –κεκλεισμένων των θυρών- ΣΕΦ, τη Δευτέρα (19:15). Τα προβλήματα δεν λείπουν και για τις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» πέραν της παρουσίας των φιλάθλων τους θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Λο και Μαυροειδή. Οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον τραυματία Ούκιτς ενώ ερωτηματικό αποτελεί η ετοιμότητα του Μαυροκεφαλίδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1η αγωνιστικής

Σάββατο 12 Οκτωβρίου
18:00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός (PAOK Sports Arena)
18:00 Τρίκαλα-ΑΕΝΚ (ΔΚΓ Τρικάλων)
18:00 ΚΑΟΔ-Άρης (ΔΚΓ Κραχτίδης, Novasprots1)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου
16:00 Ρέθυμνο-Ίκαρος Χαλκίδας (ΚΓ Μελίνα Μερκούρη)
18:00 Πανελευσινιακός-Πανιώνιος (2ο ΚΓ Ελευσίνας, Novasports1)
19:00 Απόλλων Πάτρας-Ηλυσιακός (ΚΓ Απόλλωνα, Περιβόλα)

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου
19:15 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ΣΕΦ, κεκλεισμένων των θυρών, ΔΤ)

Επόμενη αγωνιστική (2η)

Σάββατο 19 Οκτωβρίου
16:00 Πανιώνιος-Τρίκαλα (ΚΓ Νέας Σμύρνης)
18:00 Κολοσσός-Ρέθυμνο (Βενετόκλειο)
21:30 Άρης-ΠΑΟΚ (Αλεξάνδρειο)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου
17:00 Ίκαρος Χαλκίδας-Απόλλων Πάτρας (ΔΑΚ Κανήθου)
18:00 Ηλυσιακός-Ολυμπιακός (ΔΓ Ιλισίων)
18:00 ΑΕΝΚ-ΚΑΟΔ (ΚΓ Ζηρίνης)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου
19:15 Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός (ΟΑΚΑ)

Κόουτς, στη μόδα επέστρεψαν τα κλασσικά!!

Πολύς κόσμος το βράδυ της Παρασκευής στο Φάληρο. Κόσμος που ήρθε να στηρίξει την Εθνική, να δει γκολ και να πανηγυρίσει. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στο www.sport-fm.gr για το χθεσινό ματς της Εθνικής...

Κόουτς, στη μόδα επέστρεψαν τα κλασσικά!
Πολύς κόσμος το βράδυ της Παρασκευής στο Φάληρο. Κόσμος που ήρθε να στηρίξει την Εθνική, να δει γκολ και να πανηγυρίσει. Κόσμος που σε γενικές γραμμές έχει υπόψη του ότι η Εθνική δεν βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο, ούτε αποτελείται από έντεκα ζογκλέρ που κρύβουν τη μπάλα.

Δύο φορές ανασηκώθηκε αυτός ο κόσμος από το κάθισμά του και χειροκρότησε θερμά. Τη μία ήταν όταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πρόλαβε τον αντίπαλό του και στη συνέχεια με δύναμη, ψυχραιμία και ταχύτητα απέφυγε το πρεσάρισμα άλλων δύο και έβγαλε τη μπάλα από την περιοχή του Καρνέζη. Η δεύτερη όταν μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή ο Γιώργος Καραγκούνης.

Η αλήθεια είναι πως οι φίλοι της Εθνικής δεν είχαν ευκαιρίες να το πανηγυρίσουν. Κι ας το ήθελαν τόσο πολύ. Κι ας γνωρίζουν ότι ο τρόπος παιχνιδιού της Εθνικής, η μέθοδος που έχει για να παίρνει νίκες και βαθμούς δεν προσφέρονται για ξεφάντωμα.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, η ομάδα άρχισε να ξεθυμαίνει και οι έμπειροι Σλοβάκοι να ισορροπούν το παιχνίδι. Το ότι δεν κατάφεραν να γίνουν επικίνδυνοι, οφείλεται στο ώριμο αμυντικό παιχνίδι της Εθνικής, όπου για άλλη μια φορά κυριαρχούσε ο «αυτοκράτορας» Παπασταθόπουλος.

Έχουμε σίγουρα ένα κρατούμενο. Την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σήμα κατατεθέν της «γαλανόλευκης» εδώ και δέκα χρόνια. Κάτι πρέπει να γίνει όμως και με την επίθεση. Κανένας από τους πειραματισμούς του Σάντος δεν έχει αποδώσει. Η σκέψη του να βάλει τον Σαμαρά πίσω από τον φορ αποδείχθηκε ατυχής.

Οι κλασσικοί αμυντικοί χαφ δίνουν σιγουριά στα μετόπισθεν, αλλά αφαιρούν επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η Εθνική έπαιζε μια ώρα χωρίς χαφ με οργανωτικές ικανότητες, αφού Καραγκούνης και Νίνης ήταν στον πάγκο.

Ο Μούχα αποδείχθηκε ευεργέτης της Εθνικής. Στα μπαράζ, το πιθανότερο είναι να κοπούν οι ευεργεσίες. Η άμυνα της Εθνικής θα κληθεί πάλι να δώσει τον τόνο. Μέχρι τότε, ο Σάντος καλείται να βρει λύση και για την επίθεση. Αν τυχόν δεν ανακαλύψει κάτι καινούργιο, προτιμότερο είναι να επιστρέψει στα κλασσικά! Πηγή: sport-fm.gr

Κι άλλος επικός Σλοβάκος γκολκίπερ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμίζει στο sport-fm.gr ότι ένας άλλος Σλοβάκος διεθνής γκολκίπερ έκανε πριν μόλις 10 ημέρες σε πολύ μεγάλο παιχνίδι ακριβώς το ίδιο επικό λάθος με το χθεσινό του Μούχα!!!

Κι άλλος επικός Σλοβάκος γκολκίπερ
• Κατ΄ αρχήν, μην πάει κανενός το μυαλό στο ότι έγινε καμία λαμογιά στο γκολ των Σλοβάκων. Σκεφθείτε απλά ότι νωρίτερα ο τερματοφύλακάς τους είχε κάνει την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Μανωλά, ενώ είχε αποκρούσει κι ένα δύσκολο (η μπάλα πέρασε μέσα από τα πόδια του σέντερ μπακ) σουτ του Σαλπιγγίδη.

• Ότι οι Σλοβάκοι δεν…σκίστηκαν κιόλας στο ματς, φαίνεται κι από το ότι δεν έκαναν ουσιαστικά ούτε μία σημαντική ευκαιρία. Όμως, το γκολ ήταν απλά μία κακή στιγμή. Πριν μόλις δέκα ημέρες ακριβώς ίδιο γκολ μπήκε στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βικτόρια Πλίζεν!

• Το φοβερό είναι ότι το είχε κάνει το λάθος πάλι Σλοβάκος γκολκίπερ!!! Γιατί στην Βικτόρια Πλίζεν, πρωταθλήτρια Τσεχίας, γκολκίπερ δεν είναι Τσέχος, αλλά Σλοβάκος, ένας Μάτους Κόζατσικ, που κάποτε είχε παίξει μία φορά στην εθνική Σλοβακίας.

• Αλλά όταν λέμε ακριβώς ίδιο γκολ, εννοούμε για καρμπόν. Για επικό λάθος Σλοβάκου γκολκίπερ. Δείτε το:



• Τέλος πάντων, αυτός ο Μούχα, που αγωνίζεται από φέτος στη Ρωσία, σε μία Κρίλια Σοβέτοφ (4 συμμετοχές), έπαιζε επί τρία χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, στην Έβερτον. Έπαιζε, τρόπος του λέγειν. Μέχρι τον περασμένο Μάρτη, δεν είχε ούτε μισή συμμετοχή στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ούτε καν στο κύπελλο Αγγλίας! Τον έβαζαν να παίξει μόνο στο Λιγκ καπ. Στο τέλος της περασμένης σεζόν, απλά του έδωσαν τη δυνατότητα να παίξει δύο ματς στην Πρέμιερ Λιγκ κι ένα στο κύπελλο. 
Πηγή: sport-fm.gr

Ευγενική χορηγία του Μούχα!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το… κωμικό λάθος που έκανε ο Γιαν Μούχα στο χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβακία, ένα λάθος που της έδωσε τη νίκη.

Ευγενική χορηγία του Μούχα
Πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει μεγάλο σουξέ το γύρισμα του Γκάρι Νέβιλ στον Ρόμπινσον στο παιχνίδι των «λιονταριών» με την Κροατία και η μνημειώδης γκάφα του Αγγλου γκολκίπερ που είδε την μπάλα να τον εκθέτει και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Θαρρώ πως το χθεσινοβραδινό, του Σλοβάκου Γιαν Μούχα, ήταν πιο κωμικό.

Οπως και να έχει, το συγκεκριμένο αυτογκόλ (που για κακή του τύχη το χρεώθηκε ο Μάρτιν Σκρτελ) θα καταλάβει μία θέση στα highlights που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ηταν μια ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα της Σλοβακίας, που μας γλίτωσε από περιπέτειες.

Διότι η ελληνική ομάδα δεν ήταν καλή χθες το βράδυ. Η απόδοσή της δεν άρεσε σε κανέναν από τους φιλάθλους που σχεδόν γέμισαν το φαληρικό γήπεδο.

Μπορεί στα μετόπισθεν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αποδείχτηκε συμπαγές, χάρη στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, να είχε έναν Μανιάτη πανταχού παρόντα και τα πάντα πληρούντα, έναν Τοροσίδη που κάλυπτε όλη τη γραμμή, έναν Χολέμπα με θετική ενέργεια κι έναν Τζιόλη σε πολύ καλή βραδιά, αλλά ως ομάδα ο βαθμός της στον δημιουργικό τομέα ήταν χαμηλός. Και ας είχε περισσότερες τελικές και αξιόλογες φάσεις από τους αδιάφορους βαθμολογικά Σλοβάκους.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι η αποστολή εξετελέσθη. Η Ελλάδα πήρε τους τρεις βαθμούς και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα προσθέσει άλλους τόσους την Τρίτη με το Λιχτενστάιν.

Θα έχει ανοιχτά τ' αυτιά, βέβαια, για το πώς θα εξελίσσεται το ματς στο Κάουνας, μπας και οι Βόσνιοι με το πέσιμο της αυλαίας των προκριματικών μάς προσφέρουν ένα δώρο.

Το πιθανότερο είναι ότι μετά τον αγώνα της Τρίτης θα μας απασχολήσουν τα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πηγή: sport-fm.gr

Ο τρομπετίστας, το άστρο και η... ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τα ροχαλητά που παραλίγο να ακουστούν σε όλη την Αθήνα και το... δώρο που μας έδωσε δικαίωμα στο όνειρο!  Aν δεν υπήρχε κατά διαστήματα εκείνος ο... ηρωικός τρομπετίστας να «παιανίζει» στο Καραϊσκάκη και να ξεσηκώνει για λίγο τις εξέδρες πιθανότατα τα ροχαλητά των περίπου 20.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο Φάληρο θα ακούγονταν σε όλη την Αττική!
Να μασάς και να... φτύνεις ήταν αυτό που είδαμε από κερκίδα ή τηλεόραση στο ματς της εθνικής με τους Σλοβάκους! Υπήρχε όμως έστω κι ένας φίλος της Ελλάδας που έχει παρακολουθήσει την πορεία της εδώ και χρόνια και ειδικά την πορεία προς την Βραζιλία που να περίμενε κάτι διαφορετικό; Αυτό το 1-0 έχει γίνει πια... επίσημο αγαπημένο αποτέλεσμα και θαρρείς πως αν βάλει η Ελλάδα ένα δεύτερο τέρμα ο... Θεός της μπάλας θα το ακυρώσει.
Όμως ο ίδιος Θεός θα είναι και καλός μαζί της αν η εθνική δεν καταφέρει να σκοράρει. Θα βρεθεί ο τρόπος και θα της το... χαρίσει το γκολάκι. Όπως έγινε στην περίπτωση του άψογου συνδυασμού Σκτρέλ και Μούχα! Νίκη θέλαμε πριν από το ματς, νίκη πήραμε έστω κι αν οι καθαρές φάσεις που κάναμε θέλουν λιγότερα από τα δάκτυλα του ενός χεριού για να μετρηθούν. Το βασικό είναι ότι πλέον με το... 1-0 επί του Λιχτενστάιν την Τρίτη (σ.σ λέτε να βάλουμε περισσότερα) θα διεκδικήσουμε μέσω των μπαράζ την πρόκριση στο Μουντιάλ όντας στο γκρουπ των ισχυρών!
Με τα όποια καλά έχει αυτό το προνόμιο όσο αφορά τον αντίπαλο. Βέβαια υπάρχει κι ένα καλύτερο σενάριο. Αυτό το άστρο που για μια 10ετία οδηγεί την εθνική να εμφανιστεί και την Τρίτη. Εκεί, επί λιθουανικού εδάφους να... φωτίσει τους ποδοσφαιρικούς «Σάρες και Σαμπόνιδες» μήπως και γίνει το θαύμα.
Βάση εικόνας θα είναι δίκαιο να πάει η Ελλάδα απευθείας κι όχι η Βοσνία θα ρωτήσει κανείς. Εύκολη η απάντηση. Όχι άδικο θα ναι. Αλλά ας... καβαντζώσουμε μια θεσούλα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας κι έχουμε χρόνο να αναζητούμε την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.
Όπως κι αν έχει όμως αυτό το δώρο από την παρέα του Στοχ και του Βάις (δώρο μας έκαναν κι αυτοί με την εμφάνιση τους) μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε ζωντανοί ως το βράδυ της Τρίτης και κυρίως να ονειρευόμαστε!
Πηγή:gazzetta.gr

«Ο διαιτητής με στοχοποίησε»

Τα έκανε μάλλον χειρότερα ο Μάρτιν Σρκτελ τονίζοντας πως ο ρέφερι του αγώνα τον στοχοποίησε και ό,τι οι διεθνείς μας ήταν «ενοχλητικοί και προκλητικοί».
Ο Σλοβάκος αμυντικός της Λίβερπουλ θέλησε να δώσει την δική του οπτική για την μεγάλη αναταραχή που προκάλεσε: «Έμπλεξα σε μία διαμάχη με τους Έλληνες αμυντικούς και ύστερα απομακρύνθηκα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διαιτητής επέλεξε εμένα.
Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί στοχοποιήθηκα μόνο εγώ και πήρα κόκκινη κάρτα. Ως προς το παιχνίδι λυπάμαι πολύ και εγώ και όλη η ομάδα για το γκολ που δεχθήκαμε. Θέλαμε να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία όμως αποτύχαμε.
Οι Έλληνες ήταν ενοχλητικοί και προκληκτικοί στο ματς. Μας προκαλούσαν, μας χτυπούσαν σε μαρκαρίσματα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμα και μετά το 1-0». Σε Σλοβακία και Αγγλία πάντως ο έμπειρος παίκτης έχει ήδη δεχθεί σκληρή κριτική και για την συμμετοχή του στο αυτογκόλ των Σλοβάκων και για την αποβολή του.
Πηγή:gazzetta.gr

Αν έχει Μούχα και η Βοσνία, φύγαμε για μουντιάλ!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά τη νίκη της εθνικής επί της Σλοβακίας. Τα υπέρ και τα κατά της ομάδας του Σάντος. Οι ελπίδες για γκέλα, ο Βάις που έπαιζε μόνος του και το... παιχνίδι με την φωτιά. Η εθνική μπορεί να κέρδισε, όμως έπαιξε με τη φωτιά. Αρκέστηκε στο 1-0 και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα μπορούσε να γίνει η ζημιά από τους Σλοβάκους.
Το παιχνίδι ήταν σημαντικό από πολλές απόψεις. Και γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να τα αφήνεις να κρέμονται όλα από μια κλωστή στο εύθραυστο 1-0. Εδώ παίζεται ακόμα και η απευθείας πρόκριση. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Γιατί να μην κάνει μια γκέλα η Βοσνία στην Λιθουανία; Δύσκολο είναι; Αν, μάλιστα, η Βοσνία έχει κι αυτή κανέναν γκολκίπερ σαν κι αυτόν τον Μούχα, που για να βρει την μπάλα πρέπει να κάνει ευχέλαιο, όλα γίνονται.
Δεν το κλείδωσε
Απ’ αυτή την άποψη, λοιπόν, θα περίμενε κανείς ότι μετά το δώρο του Σλοβάκου γκολκίπερ, που έκαψε την ομάδα του, η εθνική μας θα πίεζε για να κάνει το 2-0 και να το κλειδώσει το ματσάκι. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Η Σλοβακία ήταν που έψαχνε την ισοφάριση μέχρι το τέλος.
Ό,τι έκανε ο Βάις
Η εθνική, λοιπόν, είχε ακόμα μια, δυο καλές ευκαιρίες, όμως ήταν υποτονική. Δεν ανέβαζε ρυθμό. Η Σλοβακία από την άλλη πλευρά έπαιρνε πρωτοβουλίες, προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή, αλλά δεν είχε ουσία. Ό,τι έκανε μόνος του ο Βάις. Οι άλλοι παίκτες λίγα πράγματα.
Μήπως γκελάρει
Η εθνική, λοιπόν, εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος του Μούχα, δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά για να φύγει με τους τρείς πόντους. Και είναι μέσα στο παιχνίδι. Θα περιμένει, δηλαδή, μήπως γκελάρει η Βοσνία. Είτε, πάντως, μέσω μπαράζ, είτε απευθείας, η εθνική μπορεί να πάει μουντιάλ. Από εκεί και πέρα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει και καλύτερα απ’ ό,τι απόψε.Πηγή: sportdog.gr

Κι αν της… ξανά-κάτσει, της αλλάζει τη ζωή!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης περιμένει να «εγκληματήσει» – μετά τον Μούχα – και η Βοσνία ώστε να πάμε Βραζιλία με το τέλειο «έγκλημα». Και τι έγινε που δεν παίζουμε μπάλα; Τα δώρα είναι ευπρόσδεκτα… Η ανεκδιήγητη γκάφα του Σλοβάκου τερματοφύλακα «φόρεσε» χαμόγελα στο Καραïσκάκη και διασκέδασε τις εντυπώσεις από την εικόνα της Εθνικής μας, μετατρέποντας τα… κλάματα σε γέλια.
Αυτό είναι το περίγραμμα της εμφάνισης της γαλανόλευκης στον προτελευταίο σταθμό από την ολοκλήρωση της προσπάθειας για πρόκριση στην ποδοσφαιρική γιορτή της Βραζιλίας.
Μέσα από ένα άχρωμο, μονότονο, άνευρο και κουραστικό 90άλεπτο, στο οποίο η Ελλάδα ήταν αυτό που παρουσίασε στο σύνολο σχεδόν των αγώνων της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, για γέλια και για κλάματα δηλαδή, ο Γιαν Μούχα αναδείχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο, στον απροσδόκητο MVP της βραδιάς, συντηρώντας και την ύστατη ικμάδα ελπίδας μας, να πάνε οι Βόσνιοι την Τρίτη στο Κάουνας και… αντί για το Ρίο και την Κοπακαμπάνα να… μείνουν εκεί!
Σάμπως το τραγικό λάθος του 31χρονου προτιέρο, που για δευτερόλεπτα «ντύθηκε»… Δίας και μας ανέβασε στον Όλυμπο, δεν ήταν μια από τις πιο ακραίες εύνοιες της τύχης; Κάθε μέρα βλέπουμε τέτοια κοντρόλ της μπάλας στα γήπεδα; Ο τύπος έβγαλε από τα δύσκολα και τους ρεπόρτερ των καναλιών που κάθε Χριστούγεννα και Νέο Έτος, προκειμένου να αντιπαρέλθουν τη φτώχεια της αθλητικής ειδησεογραφίας των ημερών, ανατρέχουν στα αρχεία και ψάχνουν με τις ώρες τέτοιες «ανάλαφρες» σκηνές από αγώνες για να διασκεδάσουν (μέρες που ‘ναι) το φιλοθεάμον κοινό.
Γέλια το παρδαλό κατσίκι
Γιατί, λοιπόν, να μην κάνουν – λέμε τώρα – το… θαύμα τους και οι Λιθουανοί ώστε να… τρελαθούμε μετά πανελληνίως; Μετά τον Μούχα, ένα… μούφα ματς της Βοσνίας πάνω στο φότο φίνις και… θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Ασχέτως, αν ρεαλιστικά και ως ειλικρινέστατοι πραγματιστές, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι από την όλη διαδικασία παίρνουμε – καθώς φαίνεται – ό,τι μας αξίζει. Το ξανάγραψα και επιμένω: Σε έναν όμιλο που είσαι το πρώτο φαβορί μετά την κλήρωση και δεν παίρνεις ντέρμπι από το πρώτο αουτσάιντερ, δικαίως μένεις δεύτερος. Έστω και σε ισοβαθμία, η οποία είναι γεγονός, έχει άχαρη χροιά.
Στα δώρα, πάντως, κανείς δεν είναι κορόιδο να πει «όχι», όπως συνέβη και στο ματς με την Σλοβακία, στο οποίο ο… μονόφθαλμος υπερίσχυσε του… τυφλού, έστω και με αυτό το σπάνιο, απίθανο, «τυφλό χτύπημα» του Σλοβάκου τερματοφύλακα, στην πλάτη της ομάδας του.
Χάρη στο «έγκλημα Μούχα» η Ελλάδα βγήκε… αθώα. Κρατήθηκε στο ύψος της, κράτησε τον ποδοσφαιρικό εγωισμό της και συντηρήθηκε με την ελπίδα να… εγκληματήσουν και οι Βόσνιοι μήπως και συμβεί το «τέλειο έγκλημα» και γλιτώσουμε τα μπαράζ και τη ρώσικη ρουλέτα στο κυνήγι της πρόκρισης.
Ίδωμεν. Ο ποδοσφαιρικός Θεός μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μεγάλος!..
Πηγή: sportdog.gr

«Είμαστε σφιχτή ομάδα»

Με τη δικαιολογία ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ η Εθνική Ελλάδας, αιτιολόγησε το “φτωχό” 1-0 ο Αλέξανδρος Τζιώλης αμέσως μετά τη νίκη κόντρα στη Σλοβακία. Αναλυτικά, τα όσα είπε:
Για τον τραυματισμό του: «Ευτυχώς είναι όλα καλά με το γόνατο».
Για το πού τον βολεύει περισσότερο να παίζει και τι σύστημα ταιριάζει στην Εθνική: Με την Εθνική έχουμε παίξει διάφορα συστήματα και σήμερα παίξαμε με δυο αμυντικά χαφ και με τον Σαμαρά μπροστά. Ό,τι και να επιλέξει ο προπονητής για μένα είναι το ίδιο».
Για το αν υπάρχει μια εξήγηση για το τέταρτο σερί 1-0: «Η εξήγηση είναι ότι είμαστε μια σφιχτή ομάδα και δύσκολα δεχόμαστε γκολ. Μπήκαμε μπροστά στο σκορ με τυχερό τρόπο και στη συνέχεια ήμασταν η ομάδα που επέβαλε το ρυθμό της.
Για έναν ανεξήγητο λόγο χάσαμε το ρυθμό μας για ένα μικρό διάστημα, όμως με το τυχερό τέρμα βρεθήκαμε μπροστά. Στην επανάληψη ήμασταν επίσης καλοί μέχρι το 60' και μετά ένα ένστικτο να υπερασπιστούμε το σκορ μας ανάγκασε να μείνουμε πίσω».
Για το αν θα είναι έτοιμη η Εθνική σε περίπτωση μπαράζ: «Σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι τον επόμενο μήνα αν αναγκαστούμε να παίξουμε στα μπαράζ. Με όποια ομάδα κι αν παίξουμε θα είναι αμφίρροπα ματς. Θα είναι δυο δυνατά παιχνίδια. Εμείς έχουμε διάθεση και πάθος και θα πρέπει να τα βγάλουμε στο γήπεδο για να πάμε στη Βραζιλία».
Για το ότι δεν παρουσιάζουμε ελκυστική εικόνα: «Έχει αναφερθεί πολλές φορές αυτό. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να παίζουμε ωραία. Ο προπονητής κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας το περάσει αυτό, αλλά είναι δύσκολο στις Εθνικές ομάδες να παίξεις ελκυστικό ποδόσφαριο. Αν πάμε στη Βραζιλία κανένας δε θα θυμάται αν παίξαμε καλά ή όχι. Στόχος είναι να πάμε στο Μουντιάλ».
Για την αντίπαλο που θα ήθελε: «Θα έλεγα τη Ρουμανία ως πρώτη εικόνα. Η Τουρκία έχει ένα βαθμό δυσκολίας, ενώ η Γαλλία είναι μια από τις τοπ ομάδες στην Ευρώπη. Για τη Σουηδία δεν ξέρω αν θα μας ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού. Γενικά, θα ήθελα τη Ρουμανία, αν και πάλι δε θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα είμαστε φαβορί».

«Καλός ο Βάις, ο Στοχ μπορεί και καλύτερα»

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Γιάν Κόζακ, ο οποίος όμως περίμενε περισσότερα από τον Στοχ στην ήττα της Σλοβακίας από την Ελλάδα. «Από την αρχή ο αγώνας είχε αρκετά νεύρα και από τις δύο ομάδες. Στα πρώτα 15 λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι. Μας πίεσαν. Προσπαθήσαμε αλλά δεν καταφέραμε πολλά. Μετά ήρθε το γκολ με τον τρόπο που ήρθε και σε σημείο που το ματς ήταν ισορροπημένο και αυτό μας επηρέασε. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας αλλά η Ελλάδα έχασε ευκαιρίες», είπε αρχικά ο τεχνικός της Σλοβακίας πριν απαντήσει σε ερωτήσεις.
Για την απόδοση του Βάις και του Πετσόφσκι: «Ο Πετσόφσκι εκπλήρωσε τον ρόλο του. Έπαιξε απέναντι στον Σαμαρά, ο οποίος είναι πολύ καλός παίκτης. Αλλά και ο Βάις έπαιξε καλά. Στο τελευταία λεπτά επιχειρήσαμε με στημένες φάσεις να απειλήσουμε όμως αυτό δεν είχε αποτέλεσμα».
Για την απόδοση του Στοχ: «Ο Στοχ ξέρει να παίζει καλύτερα. Πρέπει να ζήσει την ομάδα και πιστεύω ότι στο μέλλον η απόδοσή του θα είναι καλύτερη».
Για τις κίτρινες κάρτες που δέχτηκαν οι παίκτες του: «Είπα στους παίκτες μου να προσέχουν. Αλλά θα πρέπει να ρωτήσουμε και τους ίδιους γιατί είναι έμπειροι παίκτες και πρέπει να δούμε γιατί είχαν αυτές τις αντιδράσεις».
Γιατί δεν κατάφερε η Σλοβακία να ισοφαρίσει ειδικά στο τέλος που πίεζε: «Γιατί παίζαμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλό».
Για το αν είπε κάτι στον Μούτσα στο ημίχρονο για το γκολ που δέχτηκε: «Δεν του είπα τίποτα».

Έγινε μεγάλη ομάδα…!

Αυτή την «ανατροπή» την κάνουν μόνο οι μεγάλες ομάδες…

Έγινε μεγάλη ομάδα…
Η Κολομβία παραχώρησε 3-3 στη Χιλή στην Μπογκοτά, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ισοφαρίζοντας από 0-3 και έδειξε πως είναι ικανή για μεγάλα πράγματα, εφόσον καταφέρει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να βρεθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Έτσι, ο Κολομβιανοί παρέμειναν σταθερά στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Αργεντινή, που έχει ένα αγώνα λιγότερο και όλοι ελπίζουν σε μια «γκέλα» της «αλμπισελέστε» κόντρα στο Περού αργότερα για να παραμείνουν σε «τροχιά» πρόκρισης.

Αντίθετα, οι Χιλιανοί παρέμειναν στην πρώτη τετράδα και ελπίζουν για την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, παρά την «αυτοκτονία» τους στα τελευταία λεπτά.

Σε αυτό βοήθησε και η Ουρουγουάη, που έχασε με 1-0 από το Εκουαδόρ στον Ισημερινό και έμεινε στην πέμπτη θέση, ενώ οι νικητές βρέθηκαν στη πρώτη τριάδα και δείχνουν ικανοί για την πρόκριση.

Εξακολουθεί να παλεύει για τις προνομιούχες θέσεις η Βενεζουέλα, που νίκησε με 1-0 την απογοητευτική Παραγουάη στην έδρα της και βρέθηκε στο -2 από την πρώτη πεντάδα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στο -10 από τις προνομιούχες θέσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς να «φορτσάρει»…!!

Όσο χρειάζεται έπαιξε η Ισπανία κόντρα στη Λευκορωσία.

Χωρίς να «φορτσάρει»…
Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 2-1 των πρώην Σοβιετικών στο «Ιμπεροστάρ», στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του ένατου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ του 2014 και βρέθηκαν στο +3 στην κορυφή από τη δεύτερη Γαλλία, με τις δυο ομάδες να έχουν τους ίδιους αγώνες και τους παγκόσμιους πρωταθλητές να θέλουν πλέον απλά μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στη Γεωργία εντός έδρας για να προκριθούν και μαθηματικά στα τελικά, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των «τρικολόρ» κόντρα στη Φινλανδία.

Αντίθετα, οι Λευκορώσοι παρέμειναν στην τελευταία θέση, έχοντας «αποχαιρετήσει» από καιρό την υπόθεση πρόκριση.
Οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έχασαν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που έκαναν στο δεύτερο με τον Τσάβι στο 61’ και τον Νεγρέδο στο 78’, πριν χαλαρώσουν και δεχτούν το 2- 1 από τον Κορνιλένκο στο 89’.


Η σύνθεση της Ισπανίας: Βαλντές, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Μονρεάλ (90’ Ινιέστα), Μπουσκέτς, Σίλβα, Τσάβι, Φάμπρεγας (83’ Κόκε), Πέδρο, Μίτσου (56’ Νεγρέδο)


Βαθμολογία:

Ισπανία 17
Γαλλία 14
Φινλανδία 9
Γεωργία 5
Λευκορωσία 4


Η επόμενη αγωνιστική (15/10):
Ισπανία-Γεωργία
Γαλλία-Φινλανδία
Πηγή: sport-fm.gr

Σεμινάριο πως να «αυτοκτονήσετε»

Ακόμα «το φυσάει και δεν κρυώνει» το «στραπάτσο» που δέχτηκε η Πορτογαλία από το Ισραήλ.

Σεμινάριο πως να «αυτοκτονήσετε»
Οι Ίβηρες παραχώρησαν 1-1 στους αντιπάλους τους στο «Ζοσε Αλβαλάδε», στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του έκτου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και έμειναν στο -3 στη δεύτερη θέση από την πρωτοπόρο του γκρουπ, Ρωσία, ενώ αντίθετα, θα βρίσκονταν στο -1 και πλέον έχουν ελάχιστες ελπίδες να προκριθούν απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης την τελευταία αγωνιστική, έχοντας εξασφαλίσει, τουλάχιστον, τα μπαράζ.

Αντίθετα, οι Ισραηλινοί έπαιξαν για την ιστορία τους και σκόραραν εκμεταλλευόμενοι το τραγικό λάθος του Ρουί Πατρίσιο.
Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με το πλασέ του Ρικάρντο Κόστα στο 27’. Στην επανάληψη, χαλάρωσαν και το «πλήρωσαν», όταν ο γκολκίπερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έστειλε την μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μπεν Μπασάτ έξω από την περιοχή και αυτός προχώρησε και με δυνατό σουτ ισοφάρισε στο 85’.


Η σύνθεση της Πορτογαλίας: Ρουί Πατρίσιο, Αντρέ Αλμέιδα, Πέπε, Ρικάρντο Κόστα, Αντούνες, Ρούμπεν Μίκαελ (69' Ζόσουε), Βελόσο (87' Εντερ), Μουτίνιο, Νάνι, Αλμέιδα (69' Νέλσον Ολιβέιρα), Ρονάλντο



Βαθμολογία

1. Ρωσία 21
2. Πορτογαλία 18
3. Ισραήλ 13
4.Αζερμπαϊτζάν 8
5. Β. Ιρλανδία 6
6. Λουξεμβούργο 6

Η επόμενη αγωνιστική (15/10):
Πορτογαλία-Λουξεμβούργο
Αζερμπαϊτζάν-Ρωσία
Ισραήλ-Β. Ιρλανδία Πηγή: sport-fm.gr

«Παίζουμε καλά και κάνουμε ευκαιρίες»

Στο γεγονός πως οι κατηγορίες ότι η Εθνική δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο δεν ευσταθούν, αφού χάνονται ευκαιρίες, στάθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά τη νίκη επί της Σλοβακίας.

«Παίζουμε καλά και κάνουμε ευκαιρίες»
Ο διεθνής σέντερ μπακ της Ντόρτμουντ τόνισε πως όλοι θέλουν τη νίκη την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στο Λιχτενστάιν για να πάνε στα μπαράζ, πως χρειάζεται τύχη στο σκοράρισμα, περιμένει την επιστροφή των πολλών παικτών και για τα μπαράζ, ενώ τόνισε πως όλοι είδαν τι έγινε στο επεισόδιο με τον Σκρτελ.

Αναλυτικά: «Μας ενδιαφέρει η νίκη την Τρίτη, ώστε να πάμε, τουλάχιστον, στα μπαράζ. Όλοι λένε πως δεν παίζει καλά η ομάδα, όμως, παρά το 1-0 που νικάμε, χάνουμε ευκαιρίες και δεν έχουμε τύχη στο σκοράρισμα. Έχουμε παίκτες που σκοράρουν στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται, μπορούν να σκοράρουν και με την Εθνική. Την Τρίτη, θα χρειαστούμε και λίγη τύχη για να έρθει πιο εύκολα η νίκη.

Περιμένουμε από Τρίτη και μετά και την επιστροφή των υπόλοιπων παικτών που απουσίασαν στα τελευταία ματς.

Όλοι είδατε τι έγινε με τον Σκρτελ, ο διαιτητής ξέρει καλύτερα και τον απέβαλε».

Ισχυρή η Ελλάδα!!

Σουηδία ή Ουκρανία, Γαλλία, Ισλανδία ή Σλοβενία και Τουρκία ή Ρουμανία οι πιθανοί αντίπαλοι.

Ισχυρή η Ελλάδα
Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Η Ελλάδα με τη νίκη της επί της Σλοβακίας ουσιαστικά εξασφάλισε την παρουσία της στους ισχυρούς για την κλήρωση των πλεϊ οφ. Θα το κάνει με νίκη επί του Λίχτενσταϊν την ερχόμενη Τρίτη στο Φάληρο.

Για τον διαχωρισμό σε ισχυρούς και αδύνατους θα μετρήσει η κατάταξη στο FIFA Ranking Οκτωβρίου που θα ανακοινωθεί επίσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία στις 17/10. Η κλήρωση των πλεϊ οφ θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου στις 15.00 στη Ζυρίχη. Οι αγώνες μπαράζ θα λάβουν χώρα στις 15 και 19 Νοεμβρίου.

Ποιοι είναι ισχυροί και ποιοι αδύνατοι; Αν έληγαν απόψε τα προκριματικά οι δυνατοί θα ήταν Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία, Ουκρανία και αδύνατοι οι Σουηδία, Γαλλία, Τουρκία, Ισλανδία (χειρότερη δεύτερη πιθανότατα θα είναι είτε η Δανία είτε η Βουλγαρία). Αν αυτοί νικήσουν και στο φινάλε την ερχόμενη Τρίτη, η Ελλάδα θα παραμείνει στους ισχυρούς μαζί με την Πορτογαλία και την Κροατία.

Μαζί τους θα είναι η Σουηδία αν δεν χάσει από την Γερμανία. (Αν χάσουν οι Σουηδοί τότε στους ισχυρούς θα είναι οι Ουκρανοί). Αυτόματα αδύνατοι θα είναι: Ουκρανία, Γαλλία, Τουρκία ή Ρουμανία και Ισλανδία ή Σλοβενία (υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα στους ομίλους τους). Στα τελικά έχουν ήδη προκριθεί: Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Ελλάδα 19
4.Ουκρανία 15
5.Πορτογαλία 14
2.Γαλλία 14
6.Σουηδία 14
3.Ισλανδία 13
7.Κροατία 11
8.Τουρκία 10
---------------
9.Βουλγαρία 7


Με βάση τη βαθμολογία των δεύτερων, η κατάταξη της ΦΙΦΑ ένα ματς πριν το φινάλε διαμορφώνεται ως εξής:

ΙΣΧΥΡΟΙ

Πορτογαλία 1090
Ελλάδα 995
Κροατία 941
Ουκρανία 894

ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Σουηδία 889
Γαλλία 802
Τουρκία 704
Ισλανδία 638


ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η κατάταξη θα οριστικοποιηθεί με το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής την ερχόμενη Τρίτη οπότε και θα προκύψει η τελικά οκτάδα των καλύτερων δεύτερων. Με νίκες των συγκεκριμένων οκτώ η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:

ΙΣΧΥΡΟΙ

Πορτογαλία 1090
Κροατία 1004
Ελλάδα 983
Σουηδία 973 (891)

ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Ουκρανία 871
Γαλλία 870
Τουρκία 800
Ισλανδία 723

(Σε παρένθεση αναφέρονται οι βαθμοί της Σουηδίας αν παραχωρήσει Χ στη Γερμανία).Πηγή: sport-fm.gr

Γκολ και θέαμα…!!

Ακόμα σκοράρει κόντρα στην Αυστραλία η Γαλλία.

Γκολ και θέαμα…
Οι «τρικολόρ» σάρωσαν με 6-0 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της «χώρας των καγκουρό» στο «Παρκ Ντε Πρενς»», ενόψει του τελευταίου τους αγώνα την ερχόμενη Τρίτη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και έδειξαν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αν και είναι δύσκολο να πάρουν την πρώτη θέση από την Ισπανία στον ένατο όμιλο.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως έχουν αρκεστεί στην πρόκρισή τους στα τελικά του 2014 και δεν έδειξαν ικανοί να αντιδράσουν.

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν σαφώς ανώτεροι και επικράτησαν με τα γκολ των Ριμπερί με πέναλτι στο 8’, Ζιρού στο 16’ και 27’, Καμπάιγ 29’, Ντεμπισί στο 47’ και Μπενζεμά στο 50’.


Η σύνθεση της Γαλλίας: Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Αμπιντάλ (47' Σακό), Εβρά, Καμπάιγ (83' Μ. Σισοκό), Πογκμπά (62' Ματουιντί), Νασρί, Ρεμί, Ριμπερί (62' Βαλμπουενά), Ζιρού (47' Μπενζεμά) Πηγή: sport-fm.gr

Επεισόδιο Σκρτελ-Παπασταθόπουλου στη φυσούνα!!

Με τη λήξη του αγώνα Ελλάδα-Σλοβακία σημειώθηκε επεισόδιο στη φυσούνα μεταξύ Σκρτελ και Παπασταθόπουλου με αποτέλεσμα ο αμυντικός της Λίβερπουλ να δει την κόκκινη κάρτα.

Επεισόδιο Σκρτελ-Παπασταθόπουλου στη φυσούνα
Ο Σκρτελ ήταν αυτός που την «έπεσε» στον Έλληνα διεθνή, χωρίς να ξέρει κανείς την αιτία και το επεισόδιο θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Φερνάντο Σάντος που επενέβη ως ειρηνοποιός.

Όσα συνέβησαν δεν διέφυγαν της προσοχής του διαιτητή του αγώνα που έδειξε κόκκινη κάρτα στον Σκρτελ, ο οποίος με τη λήξη του αγώνα τα έβαλε με τη μισή Εθνική ομάδα ξεκινώντας με τον Παπασταθόπουλο και συνεχίζοντας με Μανωλά και Νίνη, χωρίς κανένας από τους Έλληνες να του δώσει… σημασία.Πηγή: sport-fm.gr

Σάντος: «Τώρα περιμένουμε το… θαύμα»

Ικανοποιημένος από τη νέα νίκη της Εθνικής ομάδας, επί της Σλοβακίας είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι.

Σάντος: «Τώρα περιμένουμε το… θαύμα»
Ικανοποίηση ναι μεν, προβληματισμός για τις φάσεις που δεν έγιναν γκολ… δε. Ο Φερνάντο Σάντος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το 1-0 επί της Σλοβακίας, αλλά αναφέρθηκε και στα γκολ που δεν ήρθαν. Φυσικά, όπως είναι λογικό αναφέρθηκε και στο… «θαύμα» που ζητάει η «γαλανόλευκη» στα παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στην Λιθιουανία και την Βοσνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ξεκίνησε καλά στα πρώτα λεπτά. Υπάρχει ένας εκνευρισμός για τις φάσεις που κάναμε και δεν σκοράραμε. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στην ομα΄δα, αλλά δενξέρω αν είναι ψυχολογικό. Οι παίκτες μας σκοράρουν συνέχεια στις ομα΄δες τους. Δεν μας απείλησε ο αντίπαλος. Θα μπορούσαμε να έχουμε πιο «καθαρή» νίκη.

Αναχαιτίσαμε σωστά τις επιθέσεις των Σλοβάκων. Κρατήσαμε το φως ανοιχτό. Ακέραιες τις ελπίδες μας μετά από αυτήν τη νίκη. Πάμε να κερδίσουμε το Λιχτενστάιν και να περιμένουμε μήπως γίνει κάποιο... θαύμα με την Βοσνία.

Σίγουρα έχω να σκεφτώ τις κάρτες. Θα ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες για την επόμενη αναμέτρηση. Θέλουμε να έχουμε και φρεσκάδα και να κερδίσουμε. Έτσι έχω στο μυαλό μου το τι πρέπει να γίνει και με τους παίκτες που θα πάρουν ανάσες και με αυτούς που έχουν πρόβλημα με κάρτες».

English… breakfast!! (video)

Κακώς έπαιξε βράδυ η Αγγλία με το Μαυροβούνιο. Διότι αποδείχθηκε ότι το είχε για… πρωινό! Τα «λιοντάρια» κολάτσισαν 4-1 την αντίπαλό τους και παρέμειναν απόλυτα αφεντικά για την πρόκριση στο Μουντιάλ!

English… breakfast! (video)
Υποτίθεται ότι ήταν ντέρμπι. Ότι το Μαυροβούνιο έπαιζε -κι εκείνο- τις πιθανότητές του να πάει στο Μουντιάλ. Όλα αυτά όμως κράτησαν ένα ημίχρονο στο «Γουέμπλεϊ».

Διότι μόλις ο Ρούνεϊ ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα (στο 48’) η Αγγλία… μπούκαρε και τα έκανε λίμπα. Τόσο πολύ ώστε ο Μπόσκοβιτς να σκοράρει στην εστία της ομάδας του στο 62’. Ο Τάουνσεντ να διαλύσει το (όποιο) άγχος είχε δημιουργήσει η μείωση του σκορ από τον Νταμιάνοβιτς.

Και ο Στάριτζ να γράψει το βαρβάτο 4-1 στις καθυστερήσεις, που επιτρέπει στην Αγγλία -με μια απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της επί της αδιάφορης πλέον Πολωνίας- να πανηγυρίσει την απευθείας πρόκρισή της στο Μουντιάλ.




Τα σημερινά παιχνίδια

Μολδαβία-Σαν Μαρίνο 3-0
(55’ Φρούνζα, 59’, 89’ Σιντορένκο)

Ουκρανία-Πολωνία 1-0
(64’ Γιαρμολένκο)

Αγγλία-Μαυροβούνιο 4-1
(48’ Ρούνεϊ, 62’ αυτ. Μπόσκοβιτς, 78’ Τάουνσεντ, 90’+3’ Στάριτζ - 71’ Νταμιάνοβιτς)


Η βαθμολογία

1. Αγγλία 9 (29-4) 19
2. Ουκρανία 9 (20-4) 18
3. Μαυροβούνιο 9 (16-11) 15
4. Πολωνία 9 (18-10) 13
5. Μολδαβία 9 (7-15) 8
6. Σαν Μαρίνο 9 (1-46) 0

Η επόμενη αγωνιστική (15/10)

Αγγλία-Πολωνία
Μαυροβούνιο-Μολδαβία
Σαν Μαρίνο-Ουκρανία Πηγή: sport-fm.gr

Η Γερμανία Ρίο, ο Ίμπρα είναι... θηρίο!! (video)

Την ώρα που η Γερμανία έκλεινε θέση για Βραζιλία με το 3-0 κόντρα στην Ιρλανδία, ο Ιμπραΐμοβιτς «καθάριζε» την Αυστρία (2-1) και η Σουηδία εξασφάλιζε τη συμμετοχή της στα μπαράζ!

Η Γερμανία Ρίο, ο Ίμπρα είναι... θηρίο! (video)
Θα είναι ξανά παρούσα! Η Γερμανία επικράτησε στο «σπίτι» της 3-0 της Ιρλανδίας και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ το προσεχές καλοκαίρι. Μόλις στο 12’ ο Κεντίρα έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους και το πάρτι ξεκίνησε για τα καλά στις εξέδρες. Ο Σούρλε στο 58’ διπλασίασε τα τέρματα για την εθνική του, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Εζίλ στις καθυστερήσεις, μέσα σε πανδαιμόνιο για το... ταξίδι που θα κάνουν οι Γερμανοί στην Βραζιλία σε μερικούς μήνες.



المانيا 3 : 0 ايرلندا από kooralive


inner

Εκεί όπου στοχεύει να βρίσκεται η Σουηδία. Και κυρίως λόγω του Ιμπραΐμοβιτς, θα διεκδικήσει την παρουσία της μέσω των μπαράζ. Με γκολ του Ζλάταν τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε οι Βόρειοι επικράτησαν της Αυστρίας με σκορ 2-1 και εξασφάλισαν την δεύτερη προνομιούχο θέση, αφήνοντας τους ηττημένους οριστικά πίσω τους. Οι Αυστριακοί με γκολ του Χάρνικ στο 29’ «πάγωσαν» για τα καλά τις εξέδρες, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η πολύ μεγάλη ανατροπή, αρχικά με την ισοφάριση του Όλσον (56’) και στη συνέχεια με το νικητήριο τέρμα του φορ της Παρί Σεν Ζερμέν.



السويد 2 : 1 النمسا από kooralive

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Νήσοι Φερόε-Καζακστάν 1-1
(41’ Χάνσον – 55’ Φινοντσένκο)

Σουηδία-Αυστρία 2-1
(56’ Όλσον, 86’ Ιμπραΐμοβιτς – 29’ Χάρνικ)

Γερμανία-Ιρλανδία 3-0
(12’ Κεντίρα, 58’ Σούρλε, 90’ Εζίλ)

Βαθμολογία / Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

1. Γερμανία 9 (31-7) 25
2. Σουηδία 9 (16-9) 20
3. Αυστρία 9 (17-10) 14
4. Ιρλανδία 9 (13-16) 11
5. Καζακστάν 9 (5-18) 5
6. Νησιά Φαρόε 9 (4-26) 1

Η επόμενη αγωνιστική 15/10

Ιρλανδία-Καζακστάν
Σουηδία-Γερμανία
Νήσοι Φερόε-Αυστρία
Πηγή: sport-fm.gr

Σαν ελβετικό ρολόι!!

Την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας πανηγυρίζει από απόψε η Ελβετία που επικράτησε με σκορ 2-1 μέσα στην Αλβανία και βρίσκεται στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Σαν ελβετικό ρολόι
Οι Ελβετοί πήγαν στην Αλβανία αποφασισμένοι να «καθαρίσουν», αλλά δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο μέχρι να έρθει στις αρχές του δευτέρου μέρος ο αλβανικής καταγωγής Σακίρι και να ανοίξει το σκορ. Στο 79’ το τέρμα του Λανγκ «κλείδωσε» τη νίκη και το μόνο που κατόρθωσαν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 89’ με πέναλτι του Σαλίχι.

Κι ενώ οι Ελβετοί ξεκίνησαν ήδη μαθήματα πορτογαλικών (της γλώσσας που μιλάνε στη Βραζιλία), Ισλανδία και Σλοβενία θα τα δώσουν όλα την τελευταία αγωνιστική για τη δεύτερη θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στα μπαράζ και μέσω αυτών στη Γη της Επαγγελίας.

Οι Ισλανδοί νίκησαν 2-0 την Κύπρο και βρίσκονται ένα βαθμό μπροστά από τη Σλοβενία που επικράτησε εύκολα με σκορ 2-0 της Νορβηγίας.

Την τελευταία αγωνιστική η Ισλανδία φιλοξενείται από την αδιάφορη Νορβηγία, ενώ οι Σλοβένοι ταξιδεύουν στην ακόμη πιο αδιάφορη Ελβετία.

Τα αποτελέσματα:

Αλβανία-Ελβετία 1-2
(89’ Σαλίχι - 48’ Σακίρι, 79’ Λανγκ)

Ισλανδία-Κύπρος 2-0
(60’ Σίγκθορσον, 76’ Σίγκουρντσον)

Σλοβενία-Νορβηγία 3-0
(13’, 15’, 49’ Νοβάκοβιτς)

Βαθμολογία / Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

1. Ελβετία 9 (16-6) 21
2. Ισλανδία 9 (16-14) 16
3. Σλοβενία 9 (14-10) 15
4. Νορβηγία 9 (9-12) 11
5. Αλβανία 9 (9-11) 10
6. Κύπρος 9 (4-15) 4

Η επόμενη αγωνιστική 15/10

Κύπρος-Αλβανία
Νορβηγία-Ισλανδία
Ελβετία-Σλοβενία Πηγή: sport-fm.gr

Το Μουντιάλ… αγιάζει τα μέσα!!

Έστω και αν χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Μούχα και αυτογκόλ από τον Σκρτελ, η Εθνική Ελλάδας πήρε τη νίκη 1-0 επί της Σλοβακίας και κυνηγάει μέχρι τελευταία αγωνιστική την απευθείας πρόκριση.

Το Μουντιάλ… αγιάζει τα μέσα!
Κάναμε το χρέος μας και περιμένουμε το… «θαύμα».

Η Εθνική μας, με το… αγαπημένο της 1-0, μετά από «δώρο» του Μούχα και αυτογκόλ του Σκρτελ, πήρε τη νίκη επί των Σλοβάκων, εξασφαλίζοντας δεδομένα μια θέση στα μπαράζ που οδηγούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ένα, «δώρο» ακόμα από την Λιθουανία, που υποδέχεται την Βοσνία θέλουν την τελευταία αγωνιστική, οι παίκτες του Σάντος, για να… φύγουν για Βραζιλία, αποφεύγοντας τα μπαράζ.

Μέτρια η «γαλανόλευκη», δεν είχε ευκαιρίες, όμως δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα από τους… γνωστούς μας Βάις και Στοχ.

Η βαθμολογία:



1. Βοσνία 22
2. Ελλάδα 22
3. Σλοβακία 12
4. Λιθουανία 11
5. Λιχτενστάιν 2

Το ματς:


Με… πείραμα τον Σαμαρά πίσω από τον Μήτρογλου και τους Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη στα άκρα, η Εθνική δεν ήταν όπως σε προηγούμενα παιχνίδια της. Χωρίς κυκλοφορία, χωρίς «καθαρό» μυαλό, αλλά το κυριότερο χωρίς επιθετική πρωτοβουλία, η ομάδα του Σάντος, περιοριζόταν στο να κρατάει μακριά από την περιοχή της, τους Σλοβάκους, αλλά μέχρι εκεί.

Οι Στοχ και Βάις παρέμεναν σε ρηχά νερά, αφού ο εκνευρισμός τους ήταν εμφανής, την στιγμή που ο Σέστακ πάλευε μόνος του. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, μια… απλή πάσα του Σκρτελ προς τον τερματοφύλακά του, άλλαξε τα πάντα. Ο Μούχα, έχασε το κοντρόλ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του και η ομάδα του Σάντος, από το πουθενά βρέθηκε στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης.

Το δεύτερο μέρος ξεκινησε με τους δύο προπονητές να μην αλλάζουν τίποτα, αλλά σίγουρα τον Κόζακ να έχει πολλά να πει στους ποδοσφαιριστές του. Ο Βάις με τον Στοχ άλλαξαν πλευρές. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήρθε αριστερά, ο αντίστοιχος του ΠΑΟΚ πήγε δεξιά και οι Σλοβάκοι έγιναν πιο επικίνδυνοι. Προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα άκρα, την στιγμή που η Εθνική μας έδινε χώρο και έψαχνε τις κόντρες με τον Σαμαρά να είναι έτοιμος για την πρώτη μπάλα έξω από την περιοχή.

Τα λεπτά που κυλούσαν έφεραν τους παίκτες του Κόζακ να πιέζουν ακόμα περισσότερο, ειδικότερα μετά τις αλλαγές. Η Εθνική μας κλείστηκε, περίμενε τους αντιπάλους της, όμως η πολυπρόσωπή άμυνά της, σε συνδυασμό με την μεγαλειώδη εμφάνιση του Τζιόλη δεν έφερναν ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και μετά το φινάλε, η «γαλανόλευκη» πανηγύρισε ένα τρίποντο που της εξασφάλισε την είσοδο στα μπαράζ, σε πρώτη φάση και ελπίζω στο «θαύμα» της τελευταίας αγωνιστικής.



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (57’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (76’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (89’ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Καπίνο, Τζαβέλλας, Σιόβας, Κονέ, Καραγκούνης, Βύντρα, Αθανασιάδης, Σάμαρης, Ταχτσίδης.

Σλοβακία (Γιάν Κόζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Πεκόφσκι (63’ Γκουέντε), Σέστακ (63’ Γιακούμπκο), Στοχ, Βάις, Νέμετς (76’ Ντούρις).

Στον πάγκο: Πιάσεκ, Σβέντο, Ντουμπράβκα, Κόνα, Σαλάτα, Γιέντρισεκ, Μπάκος, Κόζατσικ.

Διαιτητής: Αϊτεκίν
Βοηθοί: Κλέβε, Χέκερ
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr