Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ευγενική χορηγία του Μούχα!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το… κωμικό λάθος που έκανε ο Γιαν Μούχα στο χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβακία, ένα λάθος που της έδωσε τη νίκη.

Ευγενική χορηγία του Μούχα
Πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει μεγάλο σουξέ το γύρισμα του Γκάρι Νέβιλ στον Ρόμπινσον στο παιχνίδι των «λιονταριών» με την Κροατία και η μνημειώδης γκάφα του Αγγλου γκολκίπερ που είδε την μπάλα να τον εκθέτει και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Θαρρώ πως το χθεσινοβραδινό, του Σλοβάκου Γιαν Μούχα, ήταν πιο κωμικό.

Οπως και να έχει, το συγκεκριμένο αυτογκόλ (που για κακή του τύχη το χρεώθηκε ο Μάρτιν Σκρτελ) θα καταλάβει μία θέση στα highlights που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ηταν μια ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα της Σλοβακίας, που μας γλίτωσε από περιπέτειες.

Διότι η ελληνική ομάδα δεν ήταν καλή χθες το βράδυ. Η απόδοσή της δεν άρεσε σε κανέναν από τους φιλάθλους που σχεδόν γέμισαν το φαληρικό γήπεδο.

Μπορεί στα μετόπισθεν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αποδείχτηκε συμπαγές, χάρη στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, να είχε έναν Μανιάτη πανταχού παρόντα και τα πάντα πληρούντα, έναν Τοροσίδη που κάλυπτε όλη τη γραμμή, έναν Χολέμπα με θετική ενέργεια κι έναν Τζιόλη σε πολύ καλή βραδιά, αλλά ως ομάδα ο βαθμός της στον δημιουργικό τομέα ήταν χαμηλός. Και ας είχε περισσότερες τελικές και αξιόλογες φάσεις από τους αδιάφορους βαθμολογικά Σλοβάκους.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι η αποστολή εξετελέσθη. Η Ελλάδα πήρε τους τρεις βαθμούς και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα προσθέσει άλλους τόσους την Τρίτη με το Λιχτενστάιν.

Θα έχει ανοιχτά τ' αυτιά, βέβαια, για το πώς θα εξελίσσεται το ματς στο Κάουνας, μπας και οι Βόσνιοι με το πέσιμο της αυλαίας των προκριματικών μάς προσφέρουν ένα δώρο.

Το πιθανότερο είναι ότι μετά τον αγώνα της Τρίτης θα μας απασχολήσουν τα μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: