Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

«Πρόεδρε, φτιάξε μου ένα 5άρι στο ΛΟΤΤΟ»

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει μία απ' τις δεκάδες επιστολές που φτάνουν προς τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ για να παραγγείλουν μία «πειραγμένη» κλήρωση.  
Πολύ πρόσφατα ένας φίλος μου διηγήθηκε μια βιωματική ιστορία, μια εμπειρία του στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, στο γραφείο του προέδρου. Μέρος της καθημερινότητας των συνεργατών του, που είναι επιφορτισμένοι με την ανάγνωση των επιστολών του κοινού προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, είναι η ανάγνωση πρωτοκολλημένων επιστολών της «κάνω μια ευχή» μορφής.
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, ονομάζομαι Τάδε, κάτοικος Πατησίων, φανατικός παίκτης του ΛΟΤΤΟ, καταθέτω τα δελτία μου στο κατάστημα ΟΠΑΠ οδός ___, αριθμός ___. Έχω μείνει άνεργος, είμαι πατέρας 2 παιδιών, με οικονομικά προβλήματα. Αυτή την εβδομάδα κατέθεσα το δελτίο μου στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και έπαιξα τους εξής αριθμούς: _ _ _ _ _ _ . Θα παρακαλούσα για ένα 5άρι. Δεν είμαι άπληστος, δεν ζητώ 6άρι, την οικογένεια θέλω να θρέψω». Επιστολές τέτοιου περιεχομένου είναι, μου λένε, συχνό φαινόμενο, διαχρονικά. Στο πρώτο άκουσμα σοκαρίστηκα. Όταν όμως σταμάτησα να γελάω, άρχισα να κατανοώ. Αυτή δεν είναι η μέση αντίληψη του Ελληνα για όλα στην Ελλάδα; Δεν τα θεωρεί όλα «στημένα», «προκαθορισμένα», «πειραγμένα»; Και πώς να μη συμβαίνει αυτό;
Ο μέσος Έλληνας που έχει περάσει το 20ό έτος της ηλικίας του έχει μεγαλώσει με τα «έχω εγώ έναν γνωστό, θα με βάλει στο Δημόσιο» ακούσματα. Έχει γαλουχηθεί με τις «ποιος ΑΣΕΠ, το έχω χειριστεί εγώ πολιτικά το θέμα, θα σε τακτοποιήσω, στις εκλογές είμαστε με τον ....», πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Κουβαλά έναν πλούτο από παραστάσεις με τύπους που παρακάμπτουν τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, με έναν γνωστό που σβήνει κλήσεις, με έναν άλλον που θα τον κανονίσει στον Στρατό, με έναν τρίτο που έχει μια άκρη για να πληρώσει για το δίπλωμα οδήγησης διότι «πού να τρέχεις τώρα...», με έναν τέταρτο που κανόνισε για το φακελάκι του γιατρού στην επέμβαση, με έναν πέμπτο που θα περάσει από το σπίτι για να του δώσει κωδικούς για σπασμένο πιάτο ώστε να μην πληρώνει για την τηλεόραση, με έναν έκτο που του κάνει το ίδιο με ιντερνετικούς κωδικούς για να τα βλέπει όλα με μικρή συνδρομή, με έναν έβδομο που έχει έναν τρόπο να πειράζει το ρολόι της ΔΕΗ ώστε να πληρώνει πολύ λιγότερα και να κάνει οικονομία μεγαλύτερη των 500 ευρώ ανά έτος, με έναν όγδοο..., έναν ένατο..., έναν δέκατο... Θα μπορούσα να γράψω χιλιάδες λέξεις και παραδείγματα.
Αυτός ο Έλληνας δεν θα μπορούσε να μην έχει «πειστεί» ότι, όπως όλα τα άλλα, οι κληρώσεις είναι στημένες. Όπως στημένα είναι, στο μυαλό του, όλα τα αθλητικά παιχνίδια, σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά. Στημένοι οι αγώνες, ντοπαρισμένοι οι αθλητές, τα παίρνουν οι παίκτες, τα παίρνουν οι διαιτητές, τα παίρνουν οι δημοσιογράφοι, τα παίρνουν όλοι, οι πάντες, γενικευμένα, και τα στήνουν όλα, οι πάντες, τα πάντα. Στο μυαλό του μέσου Ελληνα της σημερινής Ελλάδας τα πάντα είναι στημένα, πειραγμένα, διεφθαρμένα. Γιατί λοιπόν να μην στείλει μια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, αφού «έλα μωρέ, τι του είναι να κανονίσει να μου πέσει κι εμένα ένα 5αράκι να σωθώ;».
Δεν ξέρω ποια είναι η χειρότερη σκέψη για την Ελλάδα από αυτές στις οποίες οδηγήθηκα με το ερέθισμα αυτής της ιστορίας, των επιστολών προς τον ΟΠΑΠ. Είναι χειρότερο ότι κουβαλά αυτές τις αντιλήψεις ο μέσος Έλληνας, ή ότι η Ελλάδα του έχει εδώ και δεκαετίες σετάρει έτσι τον εγκέφαλο και τον έχει “αναγκάσει” να τα αντιλαμβάνεται όλα ως διεφθαρμένα και πειραγμένα; Ποιο ακριβώς είναι το μέλλον μιας χώρας που έχει δηλητηριάσει τόσο το μυαλό των πολιτών της;
Υ.Γ. Σκέψου ότι ακόμη κι αν δεν είναι αληθινή η ιστορία που μου διηγήθηκαν για τις επιστολές προς τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, είναι τόσο πιστευτή και ελληνική, που την πίστεψα.  
Πηγή: gazzetta.gr

«Dr Christovasilis καληνύχτα»

Μέσω δελτίου Τύπου της Σκόντα Ξάνθης ο Χρήστος Πανόπουλος απάντησε στην ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα τονίζοντας: «Dr Christovasilis έχεις δίκιο, καληνύχτα».
Με απόλυτα ειρωνικά ύφος απάντησε ο Χρήστος Πανόπουλος στην ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό έπραξε με δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης τονίζοντας πως ο Γιώργος Χριστοβασίλης τα ξέρει όλα και έχει δίκιο.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου
OK. Dr Christovasilis.
Έχεις σε όλα δίκαιο.
Τέλος. Καληνύχτα...

«Ο Λούκας έρχεται για το Τσάμπιονς Λιγκ»

Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε ο Ροντρίγκο Λόπεζ Φερνάντεζ, μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Λούκας, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τον ΠΑΟΚ.
Αρχικά είπε: «Είμαστε πολύ κοντά.  Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα έχει τελειώσει το θέμα θετικά. Εμείς περιμέναμε τη Καρπάτι, να μιλήσει με τον ΠΑΟΚ για να τελειώσει το θέμα με τις δύο ομάδες».
Για τον Λούκας: «Ο Λούκας θέλει να έρθει στον ΠΑΟΚ, είναι ήρεμος αυτή τη στιγμή και συνεχίζει τις προπονήσεις του για να είναι έτοιμος για την επόμενη χρονιά. Θέλει να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Για τον ΠΑΟΚ:  «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Συμφωνήσαμε στο οικονομικό κομμάτι με τον ΠΑΟΚ, από τη πλευρά του παίκτη. Ωστόσο, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες μεταξύ των δύο ομάδων που αφορούν τους όρους μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. Είχαμε τις απαραίτητες επαφές με τους κ.κ.Βρύζα, Γκοτζάρεβα, Τσιστιακόφ και χτες διαπραγματευόμασταν στη Τούμπα τους όρους του συμβολαίου και τις λεπτομέρειες με τη Καρπάτι. Το συμβόλαιο του θα είναι πάνω κάτω γύρω στα 3 χρόνια».
Για το αν είχε άλλες προτάσεις: «Ναι είχε προτάσεις από ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά η Καρπάτι θέλει να παραχωρήσει τον παίκτη στον ΠΑΟΚ, διότι έκανε τη καλύτερη προσφορά» .
Πηγή: arenafm.gr

«Έχει στοιχεία Βιερίνια ο Λούκας»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Σωτήρης Μπαλάφας μίλησε στον Arena fm και σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Λούκας τον οποίο αντιμετώπισε στο τοπικό ντέρμπι Χοβέρλα Ζακαρπάττια-Καρπάτι. Επίσης αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ αλλά δεν έκρυψε την επιθυμία του να γυρίσει κάποια στιγμή πίσω.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής , πολύ γρήγορος και τεχνίτης, επίσης είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, θα βοηθήσει πιστεύω τον ΠΑΟΚ, πάντως το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει παίξει τον τελευταίο καιρό. Με την Καρπάτι είχε παίξει 20 παιχνίδια ως βασικός στον πρώτο γύρο αλλά στον δεύτερο γύρο τον πήρε δανικό η Ντιμανό Κιέβου και αυτό δείχνει την αξία του. Δεν έπαιξε στο τελευταίο τρίμηνο εκεί γιατί από ότι λένε είχε κάποια προβλήματα με τον προπονητή.
Πάντως το τελευταίο καιρό που έπαιζε σκόραρε αρκετά. Έχει καλό όνομα εδώ στην Ουκρανία. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τέτοιους παίκτες, έχει πολύ καλό αριστερό πόδι και καλά χτυπήματα στα στημένα αλλά παίζει στη δεξιά πλευρά ,όπως ο Βιερίνια δηλαδή με το αντίθετο πόδι. Έχει παίξει και ως δεύτερος επιθετικός αλλά δεν του ταιριάζει και πολύ αυτή η θέση γιατί δεν είναι τόσο καλός στο να παίζει με πλάτη τον αντίπαλο.
Είναι νέος και μπορεί να βελτιωθεί, για την Ελλάδα είναι πολύ καλός. Θεωρώ πάντως ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ περισσότερο ως ακραίος παρά ως επιθετικός, Έχει κάποια στοιχεία που έχει ο Βιερίνια, βέβαια πιστεύω ότι ο Πορτογάλος είναι καλύτερος. Το λέω αυτό γιατί τον έζησα από κοντά ενώ για τον Λούκας δεν έχω τόσο άμεση άποψη. Ίσως όμως αποδεχτεί το ίδιο καλός», δήλωσε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ για να συμπληρώσει για την ομάδα:
«Στην ομάδα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, έχει αλλάξει επίπεδο, όλοι πλέον μιλάνε για τον ΠΑΟΚ μέχρι και εδώ στην Ουκρανία. Έχω πολύ καλές σχέσεις και με τα παιδιά αλλά και με την διοίκηση».
Ενώ στο τέλος απάντησε σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Τούμπα:
«Ποιος δεν θα ήθελε αυτήν την στιγμή να γυρίσει στον ΠΑΟΚ».
Πηγή: arenafm.gr

«Έξω από τον Άρη οι εγωισμοί»

Ο Αντώνης Ζαμπέτας φιλοξενήθηκε στον Arena fm και αναφέρθηκε στα χρέη, στο μεγάλο λάθος της διοίκησης να απομακρύνει τον Τάσο Θέο, ενώ τόνισε ότι δεν μετάνιωσε ποτέ που ασχολήθηκε με τα διοικητικά του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
«Δεν μετανιώνω ούτε ένα λεπτό που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του Άρη, μπορεί να μετάνιωσα για κάποιους ανθρώπους που ήταν δεξιά και αριστερά οι οποίοι έφεραν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα στο σημείο που βρίσκεται τώρα, σίγουρα με την υπογραφή μου συνέβαλα και εγώ, δεν θα βγάλω το κεφάλι μου απ έξω, αλλά όλοι αυτοί είναι εξαφανισμένοι και το πρόβλημα το βιώνω εγώ,  ο Αθανασιάδης, ο Σκόρδας. Δεν έχω μετανιώσει που εμπλάκηκα με τον Άρη, είναι μεγάλη η τρέλα που έχω με αυτήν την ομάδα».
Για τον κ. Σκόρδας :
«Ο κ. Σκόρδας μπορεί να είναι Αριανός και σε μέγιστο βαθμό αλλά αν είναι 100 φορές Αριανός είναι 1000 φορές εγωιστής. Χρησιμοποίησε το δικό του μέσο και την εφημερίδα αλλά και το ραδιόφωνο, όχι για να βοηθήσει την ομάδα και να πάει η επιχείρηση του καλά αλλά να χτυπηθεί η διοίκηση που του πήρε την… καρέκλα. Έγινε ο μεγαλύτερος πολέμιος της διοικητικής προσπάθειας που γινόταν τότε, και αυτό που ήθελε ήταν να πολεμήσει αυτούς που τον διώξανε».
Για τα χρέη:
«Εμείς το πολύ να χρεώσαμε τον Άρη 1 με 2 εκ, ευρώ, στην τριετία που ήμασταν, όταν όμως τον παραλάβαμε εμείς τον Άρη είχε χρέη κοντά στα 14 εκ, ευρώ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Άρης να έχει χρέη 32 εκ, ευρώ. Δεν θέλω να μιλήσω για νούμερα πάντως γιατί η διοίκηση Ηλιάδη κάνει τεράστια προσπάθεια να φέρει την ομάδα στο άρθρο 99 και οποιαδήποτε νούμερα λέγονται τα οποία δεν είναι τεκμηριωμένα κάνουν κακό στην εταιρία και πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν. Οι προσωπικοί εγωισμοί του καθενός φέρανε τον Άρη σε τέτοιο σημείο. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλος για να πεθάνει. Έχει τεράστια δυναμική αυτός ο σύλλογος, απλά πρέπει να προσγειωθούμε και να δούμε τα πράγματα ως έχουν».
Για την απομάκρυνση του Τάσου Θέου:
Υπάρχει μια λογική σειρά σε όλες τις μεταγραφές και γενικά στις κινήσεις που γίνονται αλλά είναι τεράστιο λάθος που αποκρίνεται ο Τάσος Θέος από τον Άρη. Είναι εργατικός και έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην ομάδα και το ξαναλέω είναι τεράστιο λάθος της διοίκησης που τον απομακρύνει και ελπίζω να το ξανασκεφτεί. Έχει κάνει τιτάνια προσπάθεια και έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Είναι  η μόνη κίνηση μέχρι τώρα που κατακρίνω.
Πηγή: arenafm.gr

Ο Τζεβελέκης για όλους και για όλα!!

Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε για όλους και για όλα ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Θανάσης Τζεβελέκης.
Αρχικά είπε: «Είναι δυνατόν να έφυγε ο Τζεβελέκης και να χρωστάει ο Άρης 5,5 εκατομμύρια ευρώ; Τέτοιες αθλιότητες γράφονταν και παλαιότερα.  Δεν ήθελα να εμπλακώ και να δημιουργήσω πρόβλημα. Δικαιώθηκα από τα δικαστήρια για όλα όσα ειπώθηκαν για μένα».
Για τον Άρη: «Για όποιον έχει μια στοιχειώδη επαφή με τον Άρη ξέρει τι συνέβη. Δικαιώθηκα αρχικά εκεί που πρέπει. Όποιος ξέρει  τι είναι η διαδικασία του Άρθρου 99 θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για τον Άρη. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι σε αγωνία, βέβαια είναι και αυτό μια στρατηγική.  Θεωρώ ότι ο ενιαίος Άρης είναι ο μόνος τρόπος να εξυγιανθεί η ομάδα. Ο  Άρης έχει υποχρεώσεις απέναντι σε παίκτες, βέβαια μπορείς να μιλήσεις να συνεννοηθείς για να υπάρξει λύση. Έχω βοηθήσει τον κ. Αρβανίτη, αλλά αυτό δε θα το πω εγώ. Σήμερα ο ενιαίος Άρης είναι η μονή λύση. Μιλάω για τις δύο επαγγελματικές ομάδες για να μπορέσει να υπάρξει η απαραίτητη συσπείρωση . Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει μια ενιαία ιδέα για τον Άρη είναι να υπάρξει αυτό το όραμα. Πάντα αυτό πίστευα.  Βέβαια, οι φήμες δημιούργησαν αρνητικά αντανακλαστικά στους οπαδούς της ομάδας. Κάποιοι  ήθελαν η ΚΑΕ να είναι μόνη της,  οπότε ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του. Τι έκανα εγώ;  Υπήρχε μια εκκρεμότητα, αλλά  ο Άρης  παίρνει φορολογική ενημερότητα εδώ και 3 χρόνια και παίζει κανονικά. Δεν ξέρω πώς  έγινε η αρχή δεν δέχομαι να ακούγεται το όνομα μου. Όταν έφυγα από την ομάδα πέρασαν από το γραφείο μου πήραν τις επιταγές οι παίκτες και τελειώσαμε.  Όταν έφυγα δεν μπορούσα να δω εγώ τι γίνεται, παρέδωσα στους άλλους τη σκυτάλη. Κάποιους δεν τους ενδιέφερε ο Άρης γι αυτό σκέφτονταν έτσι . Πρέπει να υπάρχει μια ομάδα. Πρέπει αυτοί που αγαπούν τον Άρη να επιστρέψουν. Αν μαζέψουμε 10-15 επιφανείς Αρειανούς, που αυτή η ιδέα τους συγκινεί ήδη, θα γίνει κάτι καλό».
Πηγή: arenafm.gr

Σύσκεψη μετόχων για το «99»

Ο Θανάσης Τζεβελέκης επέστρεψε χθες τα ξημερώματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους και μέσα στο επόμενο τριήμερο, αναμένεται να συμμετέχει στην σύσκεψη των μετόχων της ΚΑΕ Άρης που θα πραγματοποιηθεί με φόντο το άρθρο 99.
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, οι εξελίξεις δεν μπορούσαν να τρέξουν από την στιγμή που ένας εκ των βασικότερων μετόχων της ΚΑΕ, δεν ήταν διαθέσιμος για την σύσκεψη που θα καθορίσει την στάση της εταιρείας. Ο κ. Τζεβελέκης επέστρεψε από το εξωτερικό ωστόσο, επικοινώνησε με τους νομικούς που έχουν την ευθύνη και τον συντονισμό των κινήσεων του άρθρου 99 για την ΚΑΕ Άρης και πλέον, περιμένει να οριστεί το ραντεβού ώστε να συμμετέχει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αυτήν την συνάντηση θα βρεθούν δυο εκ των μετόχων, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης και οι νομικοί του άρθρου 99. Την «Γένεσις» θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου (έχει την εν λευκώ εξουσιοδότηση του Αλέξη Αντωνιάδη για να τον εκπροσωπεί και εκείνον), ο Θανάσης Τζεβελέκης, ο Λευτέρης Αρβανίτης και οι νομικοί κ.κ. Οικονόμου, Ψάλλας και ενδεχομένως, ο Χρήστος Γρόλλιος.
Στην διάρκεια αυτής της συνάντησης θα υπάρξει μια παρουσίαση ενός προσχέδιου που έχουν κάνει οι έγκριτοι νομικοί, το οποίο και θα αποτελέσει τον μπούσουλα για την οριστική απόφαση του πλάνου και των χρονοδιαγραμμάτων, επάνω στα οποία θα κινηθεί η ΚΑΕ για το άρθρο 99. Η πιο σημαντική παράμετρος βέβαια, το οικονομικό σκέλος, θα συζητηθεί διεξοδικά από τους μετόχους και θα καθοριστεί ένα συγκεκριμένο ποσό με το οποίο θα συμμετέχουν οικονομικά, για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με πιστωτές της ΚΑΕ.
Πλέον, άπαντες στο Αλεξάνδρειο θεωρούν ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, σε ότι αφορά την προσπάθεια υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99. Αυτό που η διοίκηση και οι νομικοί περιμένουν εναγωνίως, είναι την οικονομική στήριξη των μετόχων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ομάδες και να μπορέσει ο Άρης να πετύχει τον στόχο του. Να μπορέσει στις αρχές Σεπτέμβρη, να πάρει την έγκριση του δικαστηρίου και να υπαχθεί στο άρθρο 99.
Πηγή: arenafm.gr

Τσομίδης: «Δύσκολος μήνας, πιστεύω σε θετικό αποτέλεσμα»

Αισιοδοξία επικρατεί για το τελικό αποτέλεσμα της σπουδαίας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από μήνες, με τον Στάθη Τσομίδη να τονίζει από την πλευρά του ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο πιο κρίσιμος αναφορικά με το άρθρο 99.

«Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Οι συμφωνίες που έγιναν αναμένουμε να πάρουν σάρκα και οστά υπογράφοντας οι ενδιαφερόμενοι αυτά που συμφωνήθηκαν με τον πρόεδρο της ΠΑΕ», είπε αρχικά στο Αθλητικό Metropolis και την εκομπή Τρίτο Ημίχρονο και πρόσθεσε:

«Εξηγήσεις και διευκρινήσεις σχετικά με τις συμφωνίες δόθηκαν και στον συνάδελφο διαμεσολαβητή (σ.σ.: Λουδοβίκος Σιλάβος) που ήταν παρών στην σύσκεψη». Ο κ. Τσομίδης αναφέρθηκε στις συμφωνίες και τα επόμενα βήματα, τονίζοντας ότι:

«κανένας από εμάς δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να ανοίξει η διαδικασία. Έγιναν τα κατάλληλα βήματα και σύντομα θα ανακοινωθούν από την ΠΑΕ Άρης οι συμφωνίες που απομένει να επικυρωθούν εγγράφως, ώστε να πατάμε κι εμείς σε πραγματικά έγγραφα».

Όσον αφορά το αίτημα που εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των 90 τριμηνιών δόσεων, σχολίασε: «Εστάλη, αλλά δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να πω περισσότερα. Περιμένουμε την αντίδραση του Υπουργείου και πιστεύω ότι θα κινηθεί το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση για την διευκόλυνση των δόσεων στην ΠΑΕ Άρης.

Γενικώς, οι επόμενες 20 ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, διότι οι συμφωνίες αυτές θα λάβουν έγγραφη μορφή και όλα όσα συμφωνήθηκαν προφορικά θα ανακοινωθούν σύντομα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα, αλλά πιστεύω θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα», σημείωσε καταλήγοντας ο Στάθης Τσομίδης.
Πηγή: metrosport.gr

Κολοβός στο Metropolis: «Περιμένω τη συμφωνία για ΠΑΟΚ»

Ο Δημήτρης Κολοβός μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την επικείμενη συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο για την μεταγραφή του στην Τούμπα.

«Γνωρίζω ότι η ομάδα μου μιλάει με τον ΠΑΟΚ. Έχω συμβόλαιο με τον Πανιώνιο μέχρι το 2016. Σίγουρα είναι σημαντικό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για μένα, περιμένουμε τη συμφωνία, αλλά δε θέλω να πω κάτι πριν ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα. Για κάθε ποδοσφαιριστή που ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη ομάδα, είναι πολύ σημαντικό. Δεν είχα μάθει για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ πιο νωρίς. Από τον Πανιώνιο μου έχουν δώσει άδεια μέχρι Παρασκευή και δεν ξέρω, δεν έχω μάθει κάτι ακόμη».

Ο Κολοβός ως μέλος της εθνικής νέων μίλησε και για το ατυχές παιχνίδι με το Ουζμπεκιστάν:

«Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε με Ουζμπεκιστάν, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στους οκτώ». Πηγή: metrosport.gr

Οι «28» του Άρη!!

Έγινε γνωστή η αποστολή του Άρη για το Πράβετς στη Βουλγαρία, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας των «κίτρινων».

Οι «28» του Άρη
Με τα νέα αποκτήματα Μανιά, Έλσνερ και Μπουζάνη (μένουν τα τυπικά) ταξιδεύει στη Βουλγαρία ο Άρης για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Άρης:

Διπλή προπόνηση (πρωί και απόγευμα) στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου περιελάμβανε και το σημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ.

Μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησης, ο τεχνικός της ομάδας μας, Γιάννης Χατζηνικολάου, ανακοίνωσε την αποστολή για το Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου μέχρι τις 17 του μήνα θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Η αποστολή του ΑΡΗ, που θα αναχωρήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής (07/07) για το αθλητικό κέντρο της γειτονικής χώρας, αποτελείται από 28 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι εξής:

Καραγιάννης, Αγγελούδης, Κύργιας, Μαργαρίτης, Σουνάς, Κοτσαρίδης, Ψυχογιός, Λεμονής, Τριανταφυλλάκος, Γκελής, Αγκάνθο, Έλσνερ, Ρένια, Διούδης, Οικονομόπουλος, Τσουκάνης, Μανιάς, Νταμαρλής, Γιαννίτσης, Γ. Παπαδόπουλος, Ηρακλής, Σταυρόπουλος, Αντωνιάδης, Καράδαης, Πουλίδο, Μπουζάνης, Γκόλιας, Μάντζαρης.

Να σημειωθεί ότι στον Σωκράτη Διούδη δόθηκε άδεια μιας εβδομάδας, λόγω της συμμετοχής του με την Εθνική Νέων στο Μουντιάλ στην Τουρκία. Ο 20χρονος διεθνής γκολκίπερ θα ενσωματωθεί με την αποστολή του ΑΡΗ την ερχόμενη Τετάρτη (10/07), ενώ ο 22χρονος ομογενής τερματοφύλακας, Ντιν Μπουζάνης, αναμένεται την Κυριακή στο Πράβετς απευθείας από την Αγγλία.

Η αποστολή της ομάδας μας αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής στο αθλητικό κέντρο του Πράβετς, ενώ για το απόγευμα της ίδιας μέρας υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση.

Αύριο οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ θα έχουν ρεπό.

* Αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Ηλιάδη, παραβρέθηκε στην απογευματινή προπόνηση.

** Άλλαξε η ώρα διεξαγωγής του πρώτου φιλικού επί βουλγαρικού εδάφους με αντίπαλο την Πιρίν (10/07). Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 18:00 αντί για τις 18:30, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη.

«Μόνο στα χαρτιά μπορούσε η Ξάνθη»

«Αιχμηρή» ανακοίνωση κατά του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

«Μόνο στα χαρτιά μπορούσε η Ξάνθη»
Ευθεία επίθεση προς τον Χρήστο Πανόπουλο εξαπέλυσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μέσω ανακοίνωσή της που εξέδωσε, με αφορμή την σημερινή συνέντευξη Τύπου του μεγαλομετόχου του ακριτικού συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο κος Πανόπουλος προφανώς αρέσκεται τελευταίως να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του αναφερόμενος, όποτε βρίσκει την ευκαιρία, σε ομάδες που κερδίζουν στους αγωνιστικούς χώρους την συμμετοχή τους στην Ευρώπη, μιας και λόγω της δικής του ομάδας αδυνατεί να καταφέρει να ασχολούνται τα Μ.Μ.Ε μαζί του.

Ο κος Πανόπουλος, την «λύπη» του ας την κρατήσει για τον εαυτό του και όχι για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους φιλάθλους του, εφόσον την δική του ομάδα μόνο στα «χαρτιά» την είχε καταστήσει ικανή φέτος να πετύχει την διάκριση που θα την οδηγούσε στην Ευρώπη. Ίσως σε ένα πρωτάθλημα «χαρτιών» ο κος Πανόπουλος να κατάφερνε να κατακτήσει και το champion league, αλλά προς το παρόν ας αρκεστεί σε αυτό που παίζεται στα γήπεδα και την έβδομη θέση του «πουθενά».

Ο κος Πανόπουλος ας μη λυπάται για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , αλλά εφόσον θέλει να δείχνει τόσο ευαισθητοποιημένος, ας στενοχωριέται που κάποιες ομάδες στην Ελλάδα καταφέρνουν να τους κατασκευάζουν επιδοτούμενες πλήρεις ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις και δυο φορές μάλιστα, ενώ σε κάποιες άλλες που τα γήπεδα τους ανήκουν στο ίδιο το κράτος δεν ανακατασκευάζεται καν ο χλοοτάπητας.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα με το ήθος και το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» καταφέρνει να «πυρπολεί» τις καρδιές των χιλιάδων οπαδών του και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το αντιληφθεί ο κος Πανόπουλος.

Όσο για το ποιος παραμυθιάζει του φιλάθλους, ας κάνει την αυτοκριτική του ο συμπαθής κατά τα λοιπά κος Πανόπουλος και ας σκεφτεί άλλους τρόπους ώστε να πείσει για το αγαθό των προθέσεων του σχετικά με το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Προς παραμονή ο Ιμπαγάσα!!

Αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση του Αριέλ Ιμπαγάσα καθώς ο εκπρόσωπος του Αργεντινού συναντήθηκε με την διοίκηση του Ολυμπιακού και πλέον οι δύο πλευρές είναι κοντά σε ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο.

Προς παραμονή ο Ιμπαγάσα
Ο παλιός είναι αλλιώς… Και στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι αυτό το εκτιμούν κάτι που φαίνεται στην περίπτωση του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο εκπρόσωπος του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ήρθε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με την διοίκηση των «ερυθρολεύκων».

Ακόμα οριστική εξέλιξη δεν υπάρχει αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας τους για έναν ακόμα χρόνο.

Στον Ολυμπιακό είναι δεδομένο ότι εκτιμούν το «Κάνιο» και θέλουν να τον έχουν και τη νέα σεζόν στην ομάδα την ώρα που φαίνεται ότι και πρόθεση του ίδιου του παίκτη είναι να παραμείνει στο «λιμάνι». Πηγή: sport-fm.gr

Την υπέρβαση με Σουμπίνιο ο Άρης!!

Τις εξελίξεις στην υπόθεση του Σουμπίνιο με τον Ολυμπιακό περιμένει ο Άρης, ώστε να μπορέσει να κινηθεί για την απόκτηση του παίκτη.

Την υπέρβαση με Σουμπίνιο ο Άρης
Την υπέρβαση με τον Σουμπίνιο θέλει να κάνει ο Άρης, ώστε να προσθέσει στο ρόστερ του έναν αρκετά ποιοτικό παίκτη, ο οποίος θα βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του συλλόγου περιμένουν να δουν τι θα γίνει ανάμεσα στον Βραζιλιάνο και τον Ολυμπιακό, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αποχωρήσει ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους».

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, στον Άρη είναι έτοιμοι να κάνουν την οικονομική υπέρβαση, ώστε να τον ντύσουν στα «κίτρινα», με δεδομένο ότι ο παίκτης αν και έχει ρίξει τις απαιτήσεις του, έχει υψηλό κασέ. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του Σουμπίνιο.
Πηγή: sport-fm.gr

Διπλό… με Κλάους!!

Το πρώτο οικογενειακό διπλό του ΠΑΟΚ στην Αυστρία, βρήκε νικήτρια την ομάδα με τα κόκκινα, χάρη σε γκολ του Κλάους Αθανασιάδη.

Διπλό… με Κλάους
Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο Λέομπεν της Αυστρίας.

Σήμερα το απόγευμα ο Χουμπ Στέφενς χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο ομάδες (κόκκινοι - μαύροι), οικογενειακό διπλό που έγινε σε τέσσερα μέρη λόγω της αλλαγής προσώπων και συστημάτων.

Οι κόκκινοι επικράτησαν 3-2 χάρη σε δύο γκολ του Αθανασιάδη κι ένα του Τζανδάρη.

Για τους… ηττημένους και τα δύο γκολ σημειώθηκαν από τον Βούκιτς.

Το πρώτο μέρος του διπλού:
Κόκκινοι: Γλύκος, δεξιά της άμυνας ο Κίτσιου, αριστερά της άμυνας ο Ποζατζίδης, στόπερ οι Βίτορ και Λόπεθ, στα δεξιά ο Δεληγιαννίδης, αριστερά ο Πόζογλου, στο κέντρο Γκαρσία, Τσανδάρης και μπροστά οι Λόρενς και Αθανασιάδης
Μαύροι: Χακόμπο, αριστερά της άμυνας ο Λίνο, δεξιά της άμυνας ο Σκόνδρας, οι Κατσικάς και Κιόσε στόπερ, στα χαφ ο Κάτσε και ο Σαββίδης, αριστερά ο Πόποβιτς, δεξιά ο Γεωργιάδης και μπροστά ο Βούκιτς με τον Γιάννου

Το δεύτερος μέρος του διπλού:
Κόκκινοι: Γιακουμής, δεξιά της άμυνας ο Κίτσιου, αριστερά της άμυνας ο Ποζατζίδης, στόπερ οι Κατσουράνης και Λόπεθ, στα δεξιά ο Δεληγιαννίδης, αριστερά ο Πόζογλου, στο κέντρο Γκαρσία, Τζιόλης και μπροστά οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης
Μαύροι: Χακόμπο, αριστερά της άμυνας ο Λίνο, δεξιά της άμυνας ο Σκόνδρας, οι Κατσικάς και Κιόσε στόπερ, στα χαφ ο Κάτσε και ο Λάζαρ, αριστερά ο Πόποβιτς, δεξιά ο Γεωργιάδης και μπροστά ο Βούκιτς με τον Γιάννου

Το τρίτο μέρος του διπλού:
Κόκκινοι: Γιακουμής, δεξιά της άμυνας ο Κίτσιου, αριστερά της άμυνας ο Ποζατζίδης, στόπερ οι Λόπεθ και Βίτορ, στα δεξιά ο Δεληγιαννίδης, αριστερά ο Πόζογλου, στο κέντρο Κατσουράνης, Τσανδάρης και μπροστά Λόρενς με Αθανασιάδη
Μαύροι: Ιτάνζ, αριστερά της άμυνας ο Λίνο, δεξιά της άμυνας ο Σκόνδρας, οι Κατσικάς και Κιόσε στόπερ, στα χαφ ο Κάτσε και ο Σαββίδης, αριστερά ο Πόποβιτς, δεξιά ο Γεωργιάδης και μπροστά ο Βούκιτς με τον Γιάννου

Το τέταρτο μέρος του διπλού:
Κόκκινοι: Γιακουμής, δεξιά της άμυνας ο Κίτσιου, αριστερά της άμυνας ο Ποζατζίδης, στόπερ οι Λόπεθ και Τζιόλη, στα δεξιά ο Δεληγιαννίδης, αριστερά ο Πόζογλου, στο κέντρο Λόρενς, Τσανδάρης και μπροστά Λόρενς με Αθανασιάδη
Μαύροι: Ιτάνζ, αριστερά της άμυνας ο Λίνο, δεξιά της άμυνας ο Σκόνδρας, οι Κατσικάς και Κιόσε στόπερ, στα χαφ ο Λάζαρ και ο Σαββίδης, αριστερά ο Πόποβιτς, δεξιά ο Γεωργιάδης και μπροστά ο Βούκιτς με τον ΣαλπιγγίδηςΠηγή: sport-fm.gr

«Είμαστε στο πλευρό σας και σας πιστεύουμε»

Στις εγκαταστάσεις στο Νέο Ρύσιο βρέθηκε ο πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Ηλιάδης και μέλη της διοίκησης, όπου και συνομίλησε με τους παίκτες.

«Είμαστε στο πλευρό σας και σας πιστεύουμε»
Με αφορμή την τελευταία προπόνηση του Άρη πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Πράβετς της Βουλγαρίας, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις στο Νέο Ρύσιο ο Δημήτρης Ηλιάδης, μαζί με μέλη της διοίκησης.

Ο πρόεδρος των «κίτρινων» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους παίκτες του συλλόγου, όπου τους είπε ότι τους πιστεύει και θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

«Σας πιστεύουμε, πιστεύουμε στις ικανότητες και τις δυνατότητες σας. Σας ευχόμαστε καλή δουλειά στη Βουλγαρία, να είστε πειθαρχημένοι και σοβαροί στο καθήκον σας. Από κει και πέρα, πρέπει να ξέρετε ότι η διοίκηση θα είμαστε στο πλευρό σας για ό,τι χρειαστείτε! Καλή δύναμη σε όλους…», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.
Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει Κοέλιο ο Άρης!!

Στην νεοφώτιστη του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Αρούκα, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νούνο Κοέλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου

Χάνει Κοέλιο ο Άρης
Τελικά δεν θα παραμείνει παίκτης του Άρη και την επόμενη σεζόν ο Νούνο Κοέλιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, ο 25χρονος χαφ που αγωνίστηκε στους Θεσσαλονικείς την περσινή σεζόν με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα, δεν θα ξενιτευτεί ξανά.

Ο λόγος είναι πως θα… μετακομίσει στην Αρούκα, ομάδα που ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος, και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους νεοφώτιστους.

Πέρσι ο Πορτογάλος μέσος έπαιξε σε 27 αγώνες, έχοντας πετύχει 2 γκολ σε 2.325 λεπτά συμμετοχής.
Πηγή: sport-fm.gr

Τιάγκο Σίλβα: «Όνειρό μου η Μπαρτσελόνα, αλλά…»

Τη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα ήθελε να φορέσει κάποια στιγμή ο Τιάγκο Σίλβα, όμως δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Τιάγκο Σίλβα: «Όνειρό μου η Μπαρτσελόνα, αλλά…»
Χαρούμενος που βρίσκεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, αν και όνειρό του είναι να φορέσει κάποια στιγμή την φανέλα της Μπαρτσελόνα, δήλωσε ο Τιάγκο Σίλβα, μιλώντας στο «Globo Esporte».

Πρόσφατα ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου στόπερ ζήτησε από τους Καταλανούς να κάνουν την κίνησή τους, αφού δεν θέλει ο πελάτης του να αποσπάται από τις φήμες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα.

«Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στην Μπαρτσελόνα. Πάντα ευχόμουν παίξω σε μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Είμαι χαρούμενος στην Παρί Σεν Ζερμέν αυτή τη στιγμή», ανέφερε αρχικά ο διεθνής αμυντικός και συνέχισε:

«Έχω πει στον μάνατζέρ μου να μην ασχοληθεί με κανένα ενδιαφέρον, εκτός και αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Αυτό με ενδιαφέρει μόνο, αφού θα ακολουθήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν».

Καταλήγοντας, ο 28χρονος παίκτης υπογράμμισε: «Υπήρξε μεγάλος ντόρος και αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για την μεταγραφή μου στην Μπαρτσελόνα την περσινή σεζόν και συνεχίζεται ακόμα. Δεν υπάρχει τίποτα ακόμα και δεν επηρεάζομαι απλώς από φήμες»

Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο του Τιάγκο Σίλβα λήγει το καλοκαίρι του 2018 και χρειάζεται οι «μπλαουγκράνα» να δαπανήσουν αρκετά χρήματα για την απόκτησή τους, αφού πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στη θέση του αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Πηγή: sport-fm.gr

Στην τελική ευθεία του Ολίσε!!

Στην Αυστρία θα βρίσκεται από σήμερα το βράδυ ο Σεκού Ολίσε. Στην τελική ευθεία η ανανέωση του δανεισμού του στον ΠΑΟΚ.

Στην τελική ευθεία του Ολίσε
Στην αποστολή του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο Λέομπεν αναμένεται να ενσωματωθεί ο Σεκού Ολίσε.

Ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός φτάνει το βράδυ στην Αυστρία κι όπως επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ, μένουν τα τυπικά για την ανανέωση του δανεισμού του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από αύριο λοιπόν ξεκινάει κι αυτός προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Χουμπ Στέφενς.

«Σήμερα το βράδυ αναμένεται στην Αυστρία ο Σεκού Ολίσε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επέκταση του δανεισμού του για έναν ακόμη χρόνο και να υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο τις επόμενες μέρες», επισημαίνεται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ένα εκατομμύριο για τον Μανιά!!

Την πίστη τους στις ικανότητες του Μιχάλη Μανιά δείχνουν στον Άρη, καθώς στο συμβόλαιο του παίκτη υπάρχει ρήτρα 1 εκατομμυρίου ευρώ, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να προχωρήσει στην απόκτησή του.

Ένα εκατομμύριο για τον Μανιά
Ως μία πολύ καλή επένδυση που μπορεί να αποδώσει στο μέλλον αντιμετωπίζουν τον Μιχάλη Μανιά στον Άρη.

Οι «κίτρινοι» πιστεύουν πάρα πολύ στις ικανότητες του 23χρονου επιθετικού και το αποδεικνύουν, βάζοντας ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στο συμβόλαιό του.

Οι άνθρωποι του Άρη έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον πρώτο σκόρερ της Football League και πρώην παίκτη του Απόλλωνα Σμύρνης και θεωρούν ότι εκτός από την προσφορά του εντός αγωνιστικού χώρου, θα μπορέσει να φέρει, μελλοντικά, χρήματα στον σύλλογο. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα μείνει στη Μαρσέιγ ο Αμαλφιτανό»

Μία δήλωση του τεχνικού διευθυντή της Μαρσέιγ, Ζοσέ Ανιγκό, δημιουργεί ερωτηματικά στην υπόθεση Αμαλφιτανό αν και στον Ολυμπιακό εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η μεταγραφή θα γίνει.

«Θα μείνει στη Μαρσέιγ ο Αμαλφιτανό»
Όπως παραδέχθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Μοργκάν Αμαλφιτανό αλλά ακόμα δεν τα έχουν βρει με την Μαρσέιγ που ζητά περισσότερα χρήματα…

Όμως μία δήλωση του τεχνικού διευθυντή των Γάλλων, Ζοσέ Ανιγκό, δημιουργεί κάποια ερωτηματικά. Συγκεκριμένα, είπε: «Τα έχουμε βρει με τον Μοργκάν και θα μείνει σε μας».

Από τον Ολυμπιακό εκφράζεται αισιοδοξία ότι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί άμεσα και οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές.
Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλουμε να τελειώσουμε άμεσα με Αμαλφιτανό»

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να τελειώσει άμεσα το θέμα του Μοργκάν Αμαλφιτανό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος στο περιθώριο της παρουσίασης του Βλάντιμιρ Βάις.

«Θέλουμε να τελειώσουμε άμεσα με Αμαλφιτανό»
Ο Ολυμπιακός παρουσίασε επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής τον Βλάντιμιρ Βάις και στο περιθώριο της διαδικασίας ο Γιάννης Βρέντζος ρωτήθηκε για τα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα της ομάδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ λοιπόν, επισήμανε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε διαπραγματεύσεις με την Μαρσέιγ για τον Αμαλφιτανό καθώς πήραν αρνητική απάντηση στην πρώτη πρόταση που έκαναν, την ώρα που με τον παίκτη υπάρχει συμφωνία.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Βρέντζος ξεκαθάρισε ότι οι επαφές συνεχίζονται και ότι ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα. Πάντως, την ίδια ώρα, ο Ζοσέ Ανιγκό, τεχνικός διευθυντής των Γάλλων, φέρεται να δήλωσε ότι η Μαρσέιγ τα έχει βρει με τον Αμαλφιτανό για την παραμονή του...

Τέλος, έγινε γνωστό ότι την προσεχή Δευτέρα θα γίνει η παρουσίαση των υπόλοιπων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας, δηλαδή των Σαλίνο, Ολαϊτάν, Ντε Βινσέντι και Σάμαρη.Πηγή: sport-fm.gr

«Έχω και εγώ λίγη από την τρέλα των Ολυμπιακών…»

Ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να τον αγαπήσουν οι οπαδοί με τους οποίους θεωρεί ότι ταιριάζει στην… τρέλα, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Βάις.

«Έχω και εγώ λίγη από την τρέλα των Ολυμπιακών…»
Ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Βλάντιμιρ Βάις κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός, δήλωσε αποφασισμένος να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα αλλά και να κάνει τους οπαδούς των Πειραιωτών να τον αγαπήσουν όσο αγάπησαν τον Κέβιν Μιραλάς…

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι γνωρίζει την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Καραϊσκάκη και την… τρέλα των οπαδών της ομάδας η οποία του αρέσει πολύ γιατί έχει και αυτός αρκετή μέσα του.

Επιπλέον, δεν έκρυψε ότι για τον ίδιο μεγάλο δέλεαρ ήταν η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ αναφέρθηκε και στην συζήτηση με τον πατέρα του (σ.σ προπονητής) που του είπε τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό.

«Πιστεύω ότι όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο ξέρει τον Ολυμπιακό, οπότε δεν ήταν δύσκολο να μάθω για τη νέα μου ομάδα. Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του ήμουν πολύ χαρούμενος. Ήταν πριν τελειώσει το συμβόλαιο μου με την Πεσκάρα και έπρεπε να περιμένω. Χαίρομαι πολύ που είμαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο», δήλωσε αρχικά ο Βάις που στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις ομάδες που έχει αλλάξει στην καριέρα του.

«Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος παίκτης στην ηλικία μου που να έχει παίξει σε τόσα πρωταθλήματα. Υπέγραψα στην Σίτι πριν 4 χρόνια και μετά από λίγο άλλαξε ο προπονητής. Δεν ήθελαν να με πουλήσουν και έτσι πήγαινα συνεχώς δανεικός. Ανυπομονούσα για την στιγμή που θα επέλεγα εγώ τον σύλλογο που θα παίξω και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό».

Για τους στόχους του στον Ολυμπιακό, είπε: «Αυτό που θέλουν οι οπαδοί μας και το σημαντικότερο για μας είναι το νταμπλ στην Ελλάδα. Θα ήταν πολύ ωραίο να προχωρήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι το όνειρο κάθε παίκτη. Έχω παίξει με την Ρέιντζερς αλλά δεν περάσαμε στην επόμενη φάση και θα ήθελα να το κάνω φέτος με τον Ολυμπιακό».

Για την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο Καραϊσκάκη: «Έχω δει σε βίντεο με την ομάδα της προηγούμενης σεζόν και τον κόσμο στο Καραϊσκάκη και μου αρέσει η τρέλα που υπάρχει γιατί έχω και εγώ λίγη τέτοια τρέλα. Παίκτες σαν εμένα δεν γίνεται να κάνουν τα ίδια σε κάθε ματς γιατί μου αρέσει να ντριμπλάρω και να περνάω παίκτες… Άλλες φορές λοιπόν μπορώ να περάσω τρεις και άλλες κανέναν. Ελπίζω να με αγαπήσει ο κόσμος…»

Για την συζήτηση με τον πατέρα του, Βλάντιμιρ Βάις: «Συζήτησα με τον πατέρα μου για την πρόταση του Ολυμπιακού, μου είπε ότι είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος αλλά ότι τελικά είναι δική μου απόφαση. Όταν διάλεξα τελικά τον Ολυμπιακό μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που θα παίξω σε αυτή την ομάδα. Ελπίζω να έχω καλή συνεργασία με τον προπονητή. Είμαι πολύ χαρούμενος που με διάλεξε. Δεν είμαι άνθρωπος που δημιούργησα ποτέ προβλήματα σε ομάδα. Θέλω να βοηθήσω να πετύχουμε».

Για την θέση που του αρέσει να παίζει, τόνισε: «Ο προπονητής αποφασίζει για την θέση. Στην Πεσκάρα έπαιζα δεξιά ή αριστερά. Συνήθως δημιουργώ γκολ και για μένα μία ασίστ είναι εξίσου σημαντική με το γκολ. Να βοηθήσω την ομάδα να σκοράρει μετράει …»

Για την σύγκριση με τον Μιραλάς, πρόσθεσε: «Δεν έχω δει πολλά βίντεο του Μιραλάς αλλά για να τον αγαπάει ο κόσμος θέλω να του μοιάσω και ελπίζω να γίνω ακόμα καλύτερος από εκείνον»





Πηγή: sport-fm.gr

Δύο νέα φιλικά για ΠΑΟΚ!!

Δύο ακόμα φιλικά προστέθηκαν στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος θ’ αντιμετωπίσει τις Πάσινγκ και Νις.

Δύο νέα φιλικά για ΠΑΟΚ
Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εκτός από σκληρές προπονήσεις υπό τον Χουμπ Στέφενς περιλαμβάνει κι αρκετά δυνατά φιλικά.

Σήμερα οι «ασπρόμαυροι» ανακοίνωσαν άλλα δύο φιλικά τεστ.

Το ένα με την Πάσινγκ, την ομάδα έκπληξη στο περσινό κύπελλο Αυστρία, το οποίο κατέκτησε αν και ήταν ομάδα τρίτης κατηγορίας.

Και το άλλο απέναντι στη γαλλική Νις στο γήπεδο της Τούμπας.

Αναλυτικά:

ΠΑΟΚ – FC Pasching 17:00 τοπική ώρα (18:00 Ελλάδος, ΟΤΕ TV Sport 3) στην περιοχή Stainach/Styria.

ΠΑΟΚ – OGC Nice 21.00 (ΟΤΕ TV Sport 3) στο γήπεδο της Τούμπας (σύντομα θα γίνουν γνωστές οι τιμές των εισιτηρίων).

Φοράει τα πράσινα ο Μπεργκ!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Μάρκους Μπεργκ, αφού συμφώνησε σε όλα με την ομάδα για τριετές συμβόλαιο και απομένουν μονάχα οι ανακοινώσεις.

Φοράει τα πράσινα ο Μπεργκ!
Τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός επιθετικός που βρισκόταν από το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα, πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συμφώνησε σε όλα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Νταμπίζα, για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και απομένει μονάχα η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του.

Μάλιστα, ο παίκτης γνωρίστηκε και με τον Γιάννη Αλαφούζο, με τον οποίο είχε σύντομη συνομιλία.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σε πλήρη αντίθεση με τον Νταβίντ Μέντες που «πέταξε» κατευθείαν για Ολλανδία μετά την επισημοποίηση της απόκτησής του, ο Μπεργκ θα ταξιδέψει το απόγευμα για τη Γερμανία, όπου και θα παραμείνει για περίπου δύο εβδομάδες.

Λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της γυναίκας του, ο 26χρονος φορ θα βρίσκεται μαζί της κι έπειτα θα επιστρέψουν οικογενειακώς στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.

Βέβαια, όσο καιρό μείνει στη Γερμανία, θα προπονείται κανονικά και σε υψηλό επίπεδο με το Αμβούργο, στο οποίο ανήκε μέχρι πρότινος.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τη γερμανική ομάδα προκειμένου να συμμετέχει και ο Σουηδός άσος στις προπονήσεις της προετοιμασίας του συλλόγου, έτσι ώστε να μην μείνει πολύ πίσω σε θέμα ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης. Πηγή: sport-fm.gr

Ο «παλιός» είναι αλλιώς!!

Πολλά άλλαξαν στον ΠΑΟΚ από πέρυσι. Ο Παναγιώτης Γλύκος δεν ήταν μέσα σε αυτά. Ο Έλληνας τερματοφύλακας συνεχίζει στην ομάδα και ως ένας από τους παλιούς αναφέρεται στην προετοιμασία του "Δικεφάλου".

Ο «παλιός» είναι αλλιώς
Μιλώντας πλέον ως μια από τις «παλιοσειρές» του ΠΑΟΚ, ο Παναγιώτης Γλύκος θυμήθηκε την πρώτη του προετοιμασία με τον «Δικέφαλο του Βορρά», την ευκαιρία που του δόθηκε τότε και φυσικά αναφέρθηκε στα όσα γίνονται φέτος στην Αυστρία υπό τις οδηγίες του Χουμπ Στέφενς.

Δείτε τη συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:





Πηγή: sport-fm.gr

«Κολακευτικό το ενδιαφέρον, αλλά θέλω εξωτερικό»

Την επιθυμία να αγωνιστεί στο εξωτερικό εξέφρασε ο Δημήτρης Κολοβός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αν και δήλωσε κολακευμένος από το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του. Τι είπε για Πανιώνιο και Εθνική Νέων.

«Κολακευτικό το ενδιαφέρον, αλλά θέλω εξωτερικό»
Koλακευτικό χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κολοβός το ενδιαφέρον ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο μέσω του αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως στόχος του είναι να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ, δηλώνοντας πως το παιχνίδι με το Ουζμπεκιστάν θα γίνει ένα μάθημα σε όλους.

Αναφορικά με τον Πανιώνιο, ο Κολοβός πιστεύει πως θα έχουν μία καλή χρονιά, συνεχίζοντας με την περσινή φιλοσοφία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους Μιχάλη Λεάνη και Μάκη Διόγο:

Για την πορεία και τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο U-20:
«Δεν ξεκινήσαμε ως φαβορί, αλλά τα καταφέραμε πολύ καλά. Περάσαμε πρώτοι από τον όμιλο. Αποδείξαμε ότι μπορούσαμε. Όσον αφορά στο τελευταίο παιχνίδι, εμείς το χάσαμε, δεν το πήρε το Ουζμπεκιστάν. Η μπάλα τιμωρεί. Όταν δεν είσαι αυτός που πρέπει, δεν παίρνεις το αποτέλεσμα. Η νίκη του Ουζμπεκιστάν ήταν δίκαιη. Δεν αγωνιστήκαμε όπως έπρεπε. Αυτό μας έγινε ένα πολύ καλό μάθημα».

Για το ρόστερ της Εθνικής ομάδας:
«Βοήθησε ότι στο ρόστερ της ομάδας υπήρχαν παιδιά που είχαν μια γεμάτη σεζόν. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Αντιμετωπίζουμε ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία, όχι γνωστές από τον ευρωπαϊκό χάρτη. Στο Euro ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε».

Για αυτούς που τον βοήθησαν:
«Στον Ωρωπό με βοήθησε ο Γιώργος Πέππας, πίστευε ότι θα αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Δουλεύαμε μαζί πολύ σκληρά. Έπειτα, οι Παυλόπουλος και Τσακίρης. Ο κύριος Παυλόπουλος με είχε δει και ήθελε να με πάρει. Με έχει στηρίξει πάρα πολύ, όταν τραυματίστηκα με πήγε σε γιατρούς, μου έχει σταθεί πολύ. Ακόμη και οι προπονητές μου στον Πανιώνιο, Μάντζιος, Λεμονής και Παναγόπουλος με βοήθησαν πάρα πολύ. Ο τελευταίος με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά. Από τη στιγμή που ανέλαβε μού άλλαξε τη φιλοσοφία, απελευθερώθηκα στο παιχνίδι και με βοηθάει ακόμη».

Για τις φήμες που τον θέλουν στο μεταγραφικό στόχαστρο άλλων ομάδων:
«Είναι τιμή μου που ακούγεται ότι βρίσκομαι στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων. Ωστόσο, το επόμενο βήμα μου θέλω να είναι στο εξωτερικό. Βέβαια, τον πρώτο λόγο τον έχει ο Πανιώνιος μέχρι το 2016 που δεσμεύομαι με συμβόλαιο. Στόχος μου είναι κάποια στιγμή να παίξω στην Ισπανία, αλλά το επόμενο βήμα μου θέλω να είναι σε ένα άλλο πρωτάθλημα για να μάθω και να εξελιχθώ σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τον φετινό Πανιώνιο:
«Δουλεύουμε καλά. Ωστόσο, έχουμε δύο μεγάλες απώλειες, όπως του Γουνδουλάκη και του Σάμαρη. Δεν ξέρω τι κινήσεις θα κάνει η διοίκηση, αλλά πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία που είχαμε και την περσινή σεζόν».

Για την περσινή πορεία του Πανιωνίου:
«Είναι δύσκολο μία ομάδα να κάνει τριάντα ματς καλά. Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Ο στόχος που είχαμε εμείς επιτεύχθηκε».

Για το γεγονός ότι οι ομάδες εμπιστεύονται νέους παίκτες:
«Είναι πολύ καλό που οι ομάδες έχουν νεαρούς παίκτες. Η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο. Αυτό μπορεί να φάνηκε λόγω της κρίσης φάνηκε αυτό, αλλά όπως και να έγινε η Ελλάδα και οι σύλλογοι θα βγουν κερδισμένοι».

Πανόπουλος: «Είναι ξεφτίλα»

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τη διαφοροποίηση της ΕΠΟ από την UEFA σχετικά με τις αδειοδοτήσεις εξέφρασε ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

Πανόπουλος: «Είναι ξεφτίλα»
Οργισμένος από τη στάση της ΕΠΟ στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων, τη διαφοροποίησή της σε σχέση με την UEFA, αλλά και το γεγονός ότι πετά το μπαλάκι στη Σούπερ Λίγκα για την υπόθεση εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

«Παρόλο που στηριζόμαστε σε μια οργανωμένη εταιρεία, η πρακτική έδειξε ότι μόνο οργανωμένοι δεν είμαστε. Θέλουμε να υπάρχει ισονομία, ισοτιμία, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε ένα υγιές περιβάλλον. Το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι το Α και το Ω για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να λέμε και να ξελέμε. Η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά έχει να δώσει λόγο στους χιλιάδες φιλάθλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι κοροϊδεύουμε τους φιλάθλους αν λέμε ότι αδειοδοτούμε όλες τις ομάδες στην Ελλάδα με βάση τις οδηγίες της ΕΠΟ και έρχεται η UEFA και αποφασίζει διαφορετικά. Φαντάζομαι όλοι μας θέλουμε να γνωρίζουμε, και πιο πολύ οι φίλαθλοι, τι ποδόσφαιρο πρέπει να πρεσβεύουμε όταν από την αρχή αυτά τα οποία κάνουμε πιθανόν δεν είναι σωστά», τόνισε.

«Εγώ θα ήθελα και φαντάζομαι όλος ο υγιής φίλαθλος κόσμος να ξέρει ποιες ομάδες μπορούν να αδειοδοτηθούν από την UEFA για την περίοδο 2013-2014. Και είναι τίμιο και ειλικρινές να το ξέρουμε την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κύριοι, με βάση τα δεδομένα της στιγμής, αδειοδοτούνται για την Ευρώπη οι συγκεκριμένες ομάδες. Τώρα, αν στην διάρκεια της περιόδου βρεθεί οποιοσδήποτε επενδυτής και βάλει 5-10 εκατ., αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλλά θαύματα δεν γίνονται και τέτοιες εκπλήξεις δεν πιστεύω ότι θα δούμε, γιατί ζούμε και σε ένα οικονομικό περιβάλλον που είναι το χειρότερο που εγώ έχω ζήσει στα χρόνια που ζω και δεν ξέρω τι θα δούμε και στην συνέχεια», πρόσθεσε.

Ο Χρήστος Πανόπουλος έκανε λόγο για δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Τώρα ποιοι θέλουν να ακούσουν, ας τα ακούσουν, Ξέρω ότι ένας ή δύο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη. Αλλά αυτά που πιστεύουμε εμείς, τα πιστεύει ο κάθε φίλαθλος της κάθε ομάδας. Αυτή είναι η αλήθεια. Και εγώ μιλάω για αλήθειες. Ας μας πει λοιπόν και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλήθεια. Να μάθουμε τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν να περνά άδειες η ΕΠΟ και η UEFA να τις απορρίπτει. Είναι ξεφτίλα και συγνώμη για την έκφραση. Είναι ντροπή. Αρκετά έχει εκτεθεί η χώρα. Εν κατακλείδι, εμείς σαν Skoda Ξάνθη θέλουμε να ξέρουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ποιες ομάδες αδειοδοτούνται από την UEFA με βάση τα κριτήρια, και αυτό είναι ηθική υποχρέωση όχι απέναντι σε εμάς αλλά απέναντι στον κόσμο».

«Είναι ευθύνη της ΕΠΟ, αυτή είναι η Εποπτεύουσα Αρχή. Είναι γελοίο η ΕΠΟ να πετά το μπαλάκι στην Σούπερ Λίγκα, ενώ είναι η εποπτεύουσα αρχή. Εγώ ξεκίνησα την Σούπερ Λίγκα μαζί με κάποιους άλλους, αλλά δεν μπορείς να βάζεις τον λύκο να φυλά τα πρόβατα. Πρέπει η εποπτεύουσα αρχή να πάρει θέση. Στην ανάγκη, αν δούμε ότι οι περισσότερες ομάδες δεν πληρούν τα κριτήρια, ας κάτσουμε να δούμε τι ποδόσφαιρο και τι πρωτάθλημα θέλουμε. Τα Γιάννενα είναι κρίμα που κέρδισαν την έξοδο στην Ευρώπη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά δεν εμφανίζονται στην Ευρώπη. Παραμύθιασαν τους φιλάθλους και έμειναν με το χαμόγελο στα χείλη. Και αν δεν μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης, οφείλει να προστατεύσει τις ομάδες και τους φιλάθλους η εποπτεύουσα αρχή. Δεν έχω τίποτα με τον Σαρρή και τον οποιονδήποτε. Λέω πράγματα λογικά, το αυτονόητο. Αν δεν μπορούμε να αδειοδοτηθούμε, να κάτσουμε να αποφασίσουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ντροπή. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα Γιάννενα για την επιτυχία. Λυπάμαι κυρίως για τους φιλάθλους τους. Με την καραμπόλα που έγινε, εμείς πλέον βγαίνουμε στην Ευρώπη», συνέχισε.

Ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης έκανε λόγο για την τραγική «λογιστική» εικόνα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, χωρίς να εξαιρέσει τη δική του ομάδα. «Αν κάποιος διαβάσει ισολογισμούς ποδοσφαιρικών εταιρειών που συμμετέχουν στην Σούπερ Λιγκ, και εμείς δεν εξαιρούμαστε, θα του φύγει το τσερβέλο. Αν δεν ήταν ΠΑΕ αλλά ήταν ανώνυμες απλές εταιρείες, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Γιατί οι συσσωρευμένες ζημίες που έχουν πέφτουν κάτω από το 50% του κεφαλαίου τους. Και παρόλα αυτά όλοι εμείς λειτουργούμε. Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου και την Skoda Ξάνθη από αυτό. Τι να κάνουμε; Να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση, όπως κάνει όλος ο κόσμος στην ελληνική κοινωνία. Δεν μπορούμε να λέμε ότι το ποδόσφαιρο είναι η ευτυχία, όλα πάνε ρόδινα και ωραία και να κλείσουμε να μάτια».

Ερωτηθείς γιατί δεν προσέφυγε στην UEFA, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να πάω στα ευρωπαϊκά όργανα και να εκθέσω ακόμα περισσότερο την πατρίδα μας. Την έχουμε την δυνατότητα, αλλά για αυτό θέλω η ΕΠΟ να επιληφθεί του θέματος», ενώ πρόσθεσε: «Είχαμε βγάλει μια ανακοίνωση και ο εισαγγελέας ζήτησε να ανακαλέσουμε για να μην ματώσουμε οικονομικά. Αν πρόκειται η ανάκλησή μας αυτή να ευαισθητοποιήσει την ΕΠΟ να φτιάξει ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, τότε όλο το ΔΣ και εγώ υποκλινόμαστε και ζητούμε ταπεινά συγγνώμη».

Ο Χρήστος Πανόπουλος κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι όπως εξελίχθηκε η ιστορία δεν επέτρεψε στην Ξάνθη να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να «χτίσει» μία ομάδα για το Europa League. «Λογικό είναι η εποπτεύουσα αρχή να θέλει καλή παρουσία των ελληνικών ομάδων για να μαζεύει βαθμούς η χώρα. Εμείς το μάθαμε τελευταία στιγμή. Και ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπου θα εκπροσωπήσουμε πρώτα την χώρα και μετά την πόλη μας. Και αυτό μας το στέρησε η ΕΠΟ. Η προετοιμασία ξεκίνησε με βάση τον αρχικό προγραμματισμό και όχι με βάση την λογική της Ευρώπης. Οι παίκτες πήραν την μεγαλύτερη άδεια των τελευταίων ετών, 42 μέρες. Έτσι ξεκίνησε η προετοιμασία, δεν ξέραμε. Θέλω να πάρουμε βαθμούς για την Ελλάδα και για την πόλη μας. Αλλά θα μετέχουμε ως… Skoda Ξάνθη - Γιάννενα, γιατί ουσιαστικά χάρη σε αυτούς συμμετέχουμε».

Όσο για το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, δεν αλλάζει: «Η Ξάνθη εφαρμόζει ένα πλάνο προσαρμοσμένο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους νέους από τις ακαδημίες, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Εκτός από τις λίγες μεταγραφές που κάναμε τώρα, θα πάρουμε άλλους δύο παίκτες για να ενισχυθούμε. Στόχος είναι να παίξει η ομάδα υγιές ποδόσφαιρο και να κερδίζει κάθε αγώνα, εντός και εκτός έδρας. Και στην συνέχεια, μέρα με τη μέρα, ο στόχος αυτοπροσδιορίζεται. Αλλά ο στόχος είναι να κερδίζει κάθε παιχνίδι».

Για το μεταγραφικό πλάνο ανέφερε: «Κρατήσαμε σχεδόν όλο τον περσινό κορμό. Και αυτό έγινε σκόπιμα, ώστε η ομάδα να κάνει μόνο κάποιες διορθωτικές αλλαγές, που θα την βοηθήσουν να πάει καλύτερα».

Όσο για το ενδεχόμενο πωλήσεων, είπε: «Οτιδήποτε υπάρχει, κινείται ή δεν κινείται σε αυτήν την εταιρεία, έχει την τιμή του. Οι συσσωρευμένες ζημίες συμμαζεύτηκαν, αλλά είναι στο 1.200.000 ευρώ το οποίο ελπίζω να το κλείσουμε με κάποια μεταγραφή στα επόμενα 1-2 χρόνια. Κάποιοι δανεικοί θα επιστρέψουν. Δεν θα πουληθεί παίκτης για να καλυφθεί το κενό άμεσα, αλλά και να υπήρχε κάτι τέτοιο, πάλι δεν θα σας το έλεγα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον κόσμο: «Το να πω ότι θέλω τον κόσμο κοντά, το έχω πει ένα εκατομμύριο φορές. Καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε κάτοικος της πόλης μας. Κάνω έκκληση όμως να βοηθήσει ο καθένας, στον βαθμό που η ομάδα εκφράζει επάξια μέχρι τώρα νομίζω την πόλη της Ξάνθης. Από εκεί και πέρα, αυτοί θα κρίνουν. Και αν αντέχουν βέβαια οικονομικά... Η ομάδα είναι ομάδα και με τα καλά και με τα κακά αποτελέσματα».

Καλάιο: «Έχω πρόταση από τον ΠΑΟΚ»

Πρόταση συνεργασίας από τον ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του ο επιθετικός της Νάπολι, Εμανουέλε Καλάιο.

Καλάιο: «Έχω πρόταση από τον ΠΑΟΚ»
Στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Εμανουέλε Καλάιο, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ράφα Μπενίτεθ στη Νάπολι. Μιλώντας στον ιταλικό τύπο, ο 31 ετών επιθετικός δήλωσε ότι έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις, ανάμεσα σε αυτές και από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Έχω δυο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με τη Νάπολι, αλλά ήδη με έχουν προσεγγίσει αρκετές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ από την Ελλάδα, που συμμετέχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την Ιταλία βρίσκομαι σε επαφή με την Τορίνο και την Κιέβο, αλλά προτεραιότητά μου είναι η Παλέρμο», τα λόγια του.

Η καριέρα του σε αριθμούς (συμ./γκολ):

1999–2002 Τορίνο 20 (3)
2002 Τερνάνα (δανεικός) 10 (2)
2002–2003 Μεσίνα (δανεικός) 12 (2)
2003–2005 Πεσκάρα 70 (28)
2005–2008 Νάπολι 112 (40)
2008–2013 Σιένα 148 (46)Πηγή: sport-fm.gr

Τεστ αντοχής και τετ-α-τετ με τους «παλιούς»

Στους παλιότερους παίκτες του ΠΑΟΚ εμπιστεύεται ο Χουμπ Στέφενς εν όψει των αγώνων της προκριματικής φάσης του Champions League.

Τεστ αντοχής και τετ-α-τετ με τους «παλιούς»
Τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εν όψει των δύο κρίσιμων προκριματικών αγώνων του Champions League φαίνεται πως υπολογίζει ο Χουμπ Στέφενς.

Αυτό φανερώθηκε από τη σημερινή επαφή που είχε ο Ολλανδός τεχνικός με τους «παλιούς» στη σημερινή προπόνηση της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος προπονητής μίλησε με τους Γκαρσία, Λίνο, Λόρενς, Τζιόλη, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και άλλους. Ιδιαίτερα στο τέλος της προπόνησης ο Στέφενς τους έπιανε έναν-έναν ή δύο-δύο και συνομιλούσε μαζί τους.

Μάλιστα, φάνηκε πως πιστεύει ιδιαίτερα στην παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, επικεντρώθηκε και πάλι στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, υπό τις οδηγίες των γυμναστών. Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν με ένα τεστ αντοχής, κατά το οποίο οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να ακολουθήσουν τα ηχητικά σήματα που μεταδίδονταν από υπολογιστή.

Στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς επιδόθηκαν σε ασκήσεις τεχνικής με πάσες σε μικρό χώρο και σε κίνηση και παιχνίδι «4 εναντίον 2». Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με «ανοίγματα» κατά μήκος του γηπέδου και ασκήσεις αποκατάστασης. Ακολουθεί απογευματινή προπόνηση στις 16:30 (τοπική ώρα).
Πηγή: sport-fm.gr

Αποθεραπεία και ανασύνταξη στην Ξάνθη!!

Χαλαρό ήταν το πρόγραμμα στην Skoda Ξάνθη μετά το χθεσινό φιλικό με την Πιρίν.

Αποθεραπεία και ανασύνταξη στην Ξάνθη
Πρόγραμμα αποθεραπείας περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της Skoda Ξάνθης, ύστερα από το νικηφόρο (4-0) φιλικό με την βουλγαρική Πιρίν.

Όσοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν χθες κόντρα στους Βούλγαρους συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι επιδόθηκαν σε αερόβιες ασκήσεις αλλά και στις ασκήσεις τακτικής.

Προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ στην Θράκη βρίσκονται και οι Δημήτρης Γούτας και Αντώνης Ράνος που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 στην Τουρκία με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Ανασύνταξη δυνάμεων στο «στρατόπεδο» της ακριτικής ομάδας με τους παίκτες να φεύγουν μετά την πρωινή προπόνηση και να επιστρέφουν το Σάββατο το βράδυ στις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Le Chalet. Οι επόμενες προπονήσεις είναι την Κυριακή (07:30, 19:00).Πηγή: sport-fm.gr

Λεμονής: «Δεν είναι πόλος έλξης η Ελλάδα…»

Για τις δυσκολίες στο έργο των προπονητών να πείσουν αξιόλογους παίκτες να έρθουν στο ελληνικό πρωτάθλημα μίλησε ο προπονητής του Λεβαδειακού, Τάκης Λεμονής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Λεμονής: «Δεν είναι πόλος έλξης η Ελλάδα…»
Η οικονομική κρίση και το χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλούς ποδοσφαιριστές να έρθουν στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Τάκης Λεμονής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού δήλωσε χαρούμενος για τη νέα συνεργασία του με την ομάδα, αλλά απέφυγε να θέσει συγκεκριμένο στόχο προτού ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Αναλυτικά, ο Τάκης Λεμονής μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» των Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακού για:
-τη συνεργασία του με τον Λεβαδειακό: «Έχω δεθεί με τον Λεβαδειακό, έπαιξα τέσσερα χρόνια εδώ και από τα καλύτερα της καριέρας μου. Είναι ένα πολύ γνώριμο περιβάλλον για μένα».

-τις μεταγραφικές κινήσεις του Λεβαδειακού: «Όπως σε όλες τις ομάδες προγραμματίζονται και γίνονται μεταγραφικές κινήσεις. Εμείς είμαστε σε φάση αλλαγής μεγάλων αλλαγών σε σχέση με την περσινή ομάδα. Εδώ κι ένα μήνα έχουμε πέσει με τα μούτρα στο ψάξιμο για παίκτες. Αυτό είναι και θετικό, αλλά και αρνητικό. Το θετικό είναι ότι επιλέγεις και τον τρόπο παιχνιδιού και παίκτες με τα χαρακτηριστικά που θέλεις, εφόσον φυσικά έχεις ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις επιλογές των παικτών».

-το μίγμα έμπειρων-νέων παικτών: «Η ισορροπία είναι το καλύτερο πράγμα. Χρειάζεσαι έμπειρους και νέους παίκτες. Πρέπει να δούμε πώς θα δέσουν όλα αυτά μαζί. Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, πριν ολοκληρωθεί το ρόστερ. Σιγά-σιγά όμως θα καταφέρουμε να έχουμε το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας κοντά μας».

-τη δυσκολία στην απόκτηση παικτών: «Δεν ψάχνουμε σε αγορές που δεν μπορούν να ακουμπήσουν και σύλλογοι με περισσότερα χρήματα. Όλοι γνωρίζουν για την κρίση κι όποιος έρχεται εδώ το κάνει έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Η Ελλάδα δεν είναι πόλος έλξης, ακόμη και για ομάδες που παίζουν στο Champions League. Δεν είμαστε θελκτικός τόπος για παίκτες που είναι στην ακμή της καριέρας τους κι έχουν φιλοδοξίες. Πρέπει να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος για να έρθουν και καλύτεροι παίκτες. Στο παρελθόν έχουν έρθει πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά τότε οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Είναι μια περίεργη περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές αλλαγές λόγω της κρίσης που βιώνουμε όλοι μας. Έχει γίνει μια στροφή σε Έλληνες παίκτες, κάτι που θα ήταν καλύτερο να γίνει βάσει προγραμματισμού κι όχι ανάγκης».

-το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Οι ομάδες θα είναι πιο προσαρμοσμένες στις συνθήκες, γιατί αυτές που έζησαν πέρσι ήταν πρωτόγνωρες. Δεν νομίζω πάντως πως θα έχουμε περισσότερες αλλαγές σε αυτά που είδαμε πέρσι».

Στου Ρέντη ο Μέγιερι!!

Χαρούμενος που βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα εν όψει της νέας σεζόν παρουσιάζεται ο Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος… τιτίβισε στο Twitter πως βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού.

Στου Ρέντη ο Μέγιερι
Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος – σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους οπαδούς του Ολυμπιακού – πήγε κατευθείαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Μάλιστα, νωρίτερα ο Ούγγρος τερματοφύλακας των Πειραιωτών καλημέρισε στα ελληνικά τους φίλους του, αν και έγραψε λανθασμένα… «Καλιμέρα Ελλάδα».

Πάντως, ο διεθνής άσος δείχνει χαρούμενος που ήρθε ξανά στη χώρα μας και ανυπομονεί να ξεκινήσει η νέα σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνουν αμυντικό!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο Πανθρακικός να ανακοινώσει ακόμη μία μεταγραφή.

Ανακοινώνουν αμυντικό
Την ενίσχυση του ρόστερ του συνεχίζουν στον Πανθρακικό.

Η ομάδα της Κομοτηνής έχει ήδη αποκτήσει τους Ζεκίνια, Κάσες και Πόποβιτς, ωστόσο μέχρι το τέλος της εβδομάδας η διοίκηση αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή.

Ο εν λόγω παίκτης, τον οποίο έχει παρακολουθήσει και ο τεχνικός της ομάδας, Άκης Μάντζιος, προορίζεται να καλύψει το κενό του Σερφά στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Ακόμη, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τυπικά οι Χασομέρης και Παπαγεωργίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Συμφώνησε με Πζιρόφσκι ο Λεβαδειακός!!

Την απόκτηση του Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Λεβαδειακός.

Συμφώνησε με Πζιρόφσκι ο Λεβαδειακός
Κοντά στην ολοκλήρωση ακόμη μίας μεταγραφής παρουσιάζεται ο Λεβαδειακός, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay – έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα για να υπογράψει στους Βοιωτούς, έχοντας στο παρελθόν σε Πολόνια Βαρσοβίας και Δισκομπόλια.

Ο 31χρονος πορτιέρο, που αγωνιζόταν στην Πολόνια Βαρσοβίας, απαριθμεί και εννιά συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Εκτός από τον Πζιρόφσκι ο Λεβαδειακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει και επίσημα την απόκτηση του 22χρονου Βραζιλιάνου Πέδρο Σας Πετράζι.
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει τον Ολυμπιακό!!

Τον Μπουχαλάκη και τον Τζανακάκη επιθυμεί να κρατήσει ο Εργοτέλης, ο οποίος περιμένει την τελική απόφαση του Ολυμπιακού για τους δύο νεαρούς παίκτες.

Περιμένει τον Ολυμπιακό
Εν αναμονή της απάντησης του Ολυμπιακού για την διατήρηση του Μπουχαλάκη και του Τζανακάκη με τη μορφή δανεισμού στο ρόστερ του Εργοτέλη βρίσκεται η διοίκηση του συλλόγου.

Την ίδια ώρα, οι Κρητικοί, δοκιμάζουν τον 22χρονο επιθετικό Μάρκος Αντόνιο Σιμάο Περέιρα, γνωστό και ως «Μπαμ Μπαμ».

Να σημειωθεί, όμως, πως οι επαφές με τους Κατσικοκέρη, Μαραγκουδάκη και Τζάνη εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάληξη που θα έχει η αδειοδότηση της ΠΑΕ.Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Κόστλι και Παναθηναϊκό!!

Ο Τύπος της Ονδούρας κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Κάρλο Κόστλι και ο μάνατζερ του πρώην φορ της Βέροιας δεν διαψεύδει.

Σενάρια για Κόστλι και Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Κάρλο Κόστλι, όπως αναφέρει δημοσίευμα από την Ονδούρα. Μάλιστα τονίζει πως προσεχώς θα υπάρχει συνάντηση με την πλευρά του πρώην επιθετικού της Βέροιας.

Ο μάνατζερ του διεθνούς άσου δεν επιβεβαίωσε ούτε και διέψευσε το ενδιαφέρον. Ο 31χρονος Κόστλι, που απασχόλησε κι άλλες ελληνικές ομάδες, είχε φέτος 30 συμμετοχές και 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πάντως ο Παναθηναϊκός με τις επικείμενες προσθήκες των Μπεργκ και Καστιγιόν δεν φαίνεται να ψάχνει άλλον φορ.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα τυπικά για Φερνάντες!!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο δανεισμός του Ντάνι Φερνάντες στον ΟΦΗ, αφού η κρητική ΠΑΕ συμφώνησε προφορικά με την Τβέντε για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Τα τυπικά για Φερνάντες
Τη φανέλα του ΟΦΗ προβάρει ο Ντάνι Φερνάντες, αφού οι Κρητικοί συμφώνησαν προφορικά με την Τβέντε για τον δανεισμό του Πορτογάλου τερματοφύλακα για έναν χρόνο.

Μάλιστα, ο 29χρονος γκολκίπερ αναμένεται σύντομα στο Ηράκλειο για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Οι Ηρακλειώτες είχαν συμφωνήσει για όλα με τον παίκτη και έπρεπε να τα βρουν και με τους Ολλανδούς.

Εν τω μεταξύ, στην Κρήτη αναμένεται και ο 22χρονος στόπερ Σβασίγια. Ο Αφρικανός αμυντικός είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ζιμπάμπουε, έλυσε το πρόβλημα με τη βίζα του και αναμένεται στο Ηράκλειο τις επόμενες ημέρες.

Στον ΟΦΗ, μέχρι τις 17 του μήνα που αναχωρεί η αποστολή για την Ολλανδία, θέλουν να τελειώσουν και τις μεταγραφές ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού και ενός επιθετικού, με τον Αργεντίνο Ογιος, την απόκτηση του οποίου έχει εισηγηθεί ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και θα αποτελέσει το κάτι διαφορετικό στην μεταγραφική ενίσχυση του φετινού καλοκαιριού.
Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνει… στέγη!!

Σε διαδικασία αποχώρησης από το «Απήλιον» βρίσκεται ο Πανιώνιος, ο οποίος ψάχνει προπονητικό κέντρο για να προπονείται η ομάδα από την φετινή σεζόν.

Ψάχνει… στέγη
Τις τελευταίες του μέρες στο «Απήλιον» διανύει ο Πανιώνιος, ο οποίος τη Δευτέρα αναχωρεί για τη Νάουσα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν.

Εκτός απροόπτου οι εγκαταστάσεις στο Κορωπί δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά από τους Νεοσμυρνιώτες και ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες αποχώρησης.

Την ίδια ώρα, οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις, όπως το ΟΑΚΑ ή το Ελληνικό.

Οι «κυανέρυθροι» έχουν περιθώριο να ψάξει για την κατάλληλη επιλογή, καθ' ότι μέχρι τις 28 του μήνα θα προετοιμάζεται στη Νάουσα.

Αυτή τη στιγμή, όμως, προέχουν άλλα θέματα στην Πλατεία. Ένα από αυτά αφορά το μέλλον του Δημήτρη Κολοβού, ο οποίος ενδέχεται να αποχωρήσει, εφόσον υπάρχει μία δελεαστική πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ.

Παράλληλα, ο Μπρούνο Πινέιρο αναμένεται αύριο στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος αμυντικός χαφ, ο οποίος συμφώνησε έναντι 85.000 ευρώ, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε θα υπογράψει για ένα (συν ένα) χρόνο. Πηγή: sport-fm.gr

Στο Λονδίνο ο Παουλίνιο!!

Αφίχθη και περνάει ιατρικά! Ο Παουλίνιο πάτησε στο Λονδίνο, θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και θα ανακοινωθεί από την Τότεναμ το αργότερο αύριο, Σάββατο.

Στο Λονδίνο ο Παουλίνιο
Όπως επιβεβαίωσε ο δημοσιογράφος του BBC Ντέιβιντ Όρνστεϊν, ο 24χρονος έφτασε στο Λονδίνο πριν από λίγες ώρες, θα έχει συνάντηση με τον Αντρέ Βίλας – Μπόας, αφού περάσει ιατρικά, και θα υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ή πέντε ετών.

Νωρίτερα, ο Βραζιλιάνος έκανε στάση σε κάποιο αεροδρόμιο, για να μεταβεί από εκεί στην αγγλική πρωτεύουσα, όπου δεν τον «συνέλαβε» κάποιος παπαράτσο, αλλά ο συμπατριώτης του και κολυμβητής, Τιάγκο Περέιρα, που θα πάρει μέρος στο γαλλικό ΟΠΕΝ.

Οι δυο τους πόζαραν στον φακό και ο Περέιρα ανέβασε τη φωτογραφία στο Twitter και το Instagram γράφοντας: «Τώρα στο αεροδρόμιο, αναχωρώντας για το Παρίσι. Εγώ και το είδωλο της εθνικής Βραζιλίας και της Κορίνθιανς. Καλή τύχη στην επόμενη ομάδα σου Παουλίνιο».

Πηγή: www.england365.gr

Μένει ο Ρούνεϊ!!

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του, ο Γουέιν Ρούνεϊ! Ο Ντέιβιντ Μόγιες στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αποκάλυψε ότι ο Άγγλος επιθετικός θα παραμείνει στην ομάδα.

Μένει ο Ρούνεϊ!
Το σήριαλ… έλαβε τέλος.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ θα παραμείνει ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Όσο κι αν όλα έδειχναν ότι θα αποχωρούσε, από τη στιγμή που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε την επιθυμία του ποδοσφαιριστή για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, τα πράγματα ήρθαν… τούμπα!

Ο Ντέιβιντ Μόγιες, στις τέσσερις μέρες της παρουσίας του στο «Κάρινγκτον» μίλησε με τον Ρούνεϊ και όπως δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα του νέου προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο διεθνής φορ θα συνεχίσει να φοράει την κόκκινη φανέλα:

«Μίλησα με τον Γουέιν Ρούνεϊ. Δεν τίθεται προς πώληση! Είναι και θα παραμείνει ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Ο Γουέιν είναι χαρούμενος και πραγματικά, αυτό που εξέλαβα εγώ από την κουβέντα που έκανα μαζί του, είναι πως θέλει να κάνει πολλά πράγματα τη νέα σεζόν και ανυπομονεί για να ξαναμπεί στο γήπεδο. Τον ξέρω από μικρό παιδί, όταν ξεκινούσε από την Έβερτον. Είναι σε εκπληκτική κατάσταση, τις τελευταίες μέρες έχει προπονηθεί πολύ δυνατά και δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος». Πηγή: sport-fm.gr

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στην Αίγυπτο!!

Πυρά ανάμεσα στο στρατό και διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο.

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στην Αίγυπτο
Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Κάιρο από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο στρατό και οπαδούς του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μόρσι.

Τα πυρά σημειώθηκαν κοντά στο στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, μιας στρατιωτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για την προστασία της αιγυπτιακής προεδρίας και στρατοπεδεύει μέσα στο συνοικία του προεδρικού μεγάρου. Δύο πτώματα ήταν καλυμμένα με μια λευκή σημαία και ένα τρίτο κειτόταν φέροντας τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως υπάρχουν τραυματίες από πυροβολισμούς μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι, καθώς ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων προσπάθησε να κάνει πορεία προς το στρατόπεδο στο οποίο κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Ρόιτερς ότι είδε αρκετούς ανθρώπους να πέφτουν στο έδαφος, τραυματισμένοι από σκάγια καραμπίνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος άνοιξε πυρ.

Πηγή: newsbeast.gr

Συνεχίζει στην Αβελίνο ο Λάκοβιτς!!

Νέο διετές συμβόλαιο με την Αβελίνο υπέγραψε ο Γιάκα Λάκοβιτς.

Συνεχίζει στην Αβελίνο ο Λάκοβιτς
Ακόμη δύο χρόνια θα παραμείνει στην Αβελίνο ο Γιάκα Λάκοβιτς. Ο Σλοβένος πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού μετακόμισε μεσούσης της σεζόν στην ιταλική ομάδα μετά από ένα πέρασμα από τη Γαλατάσαραϊ.

Ο 35χρονος άσος είχε φέτος 15,8 πόντους, 5,2 ασίστ, 2,8 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα ανά αγώνα με την Αβελίνο.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ούνιξ ο Ζήσης!!

Την απόκτηση του Νίκου Ζήση ανακοίνωσε η Ούνιξ. Ο διεθνής γκαρντ υπέγραψε για 1+1 χρόνια με την ομάδα του Καζάν, όπου θα συναντήσει τους Τρινκιέρι, Βουγιούκα και Καϊμακόγλου.

Στην Ούνιξ ο Ζήσης!
Παίκτης της Ούνιξ Καζάν θα είναι ο Νίκος Ζήσης! Ο 30χρονος γκαρντ, που έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο, υπέγραψε για 1+1 χρόνια όπως ανακοινώθηκε από τη ρωσική ομάδα. Εκεί θα σμίξει με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντρέα Τρινκιέρι, αλλά και τους συμπαίκτες του στην Εθνική Ίαν Βουγιούκα και Κώστα Καϊμακόγλου.

Ο Ζήσης, που είχε θητεύσει στη Ρωσία και τη διετία 2007-2009, είχε φέτος 10 πόντους, 3,4 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο Eurocup φτάνοντας ως τον τελικό, ενώ στην ACB είχε 9 πόντους, 3,5 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ ανά αγώνα.Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Τσόχλα ο ΠΑΟΚ!!

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Απόλλωνας Τσόχλας.

Ανακοίνωσε Τσόχλα ο ΠΑΟΚ
Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για τον ΠΑΟΚ, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Απόλλωνα Τσόχλα. Ο 30χρονος γκαρντ (1,89μ.) υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς.

Φέτος έκανε πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του Ρεθύμνου έχοντας 6,1 πόντους μέσο όρο (91% στις βολές, 46,4% στα δίποντα και 30,4% στα τρίποντα) 1,2 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ κατά μέσο όρο σε 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τα play offs.

Ο νέος γκαρντ του ΠΑΟΚ μίλησε στο στην επίσημη ιστοσελίδα του "Δικεφάλου του Βορρά" για τη συμφωνία του με την ομάδα και τη νέα σελίδα της καριέρας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε

Για την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτή την εξέλιξη. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη πλέον για μένα και ελπίζω ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας και θα βοηθήσω για την επίτευξη των στόχων που υπάρχουν».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στον ΠΑΟΚ:

«Έρχομαι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, και στόχος μου προσωπικός είναι να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Στην απόφασή μου έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το καταπληκτικό μπασκετικό περιβάλλον που υπάρχει στην ομάδα. Όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια αυτό λένε, αλλά το διαπίστωσα κι εγώ μιλώντας τον τελευταίο καιρό με τους ανθρώπους της ομάδας. Αυτή η μπασκετική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα και το εξαιρετικό κλίμα, κάνουν πολύ πιο ωραία την προσπάθεια που κάνει ένας παίκτης μέσα στο γήπεδο».

Για την συμμετοχή στο Eurocup:

«Θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος, όπως πιστεύω και όλα τα παιδιά, γιατί είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική».

Για τον Γιώργο Δέδα με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν:

«Με τον Γιώργο είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία στο Ρέθυμνο. Θα είμαι χαρούμενος που θα βρεθούμε ξανά, αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά, που τα γνωρίζω ως αντιπάλους τα τελευταία χρόνια. Γενικά νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το μοντέλο που έχει ο ΠΑΟΚ και παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας και στην ατμόσφαιρα που υπάρχει».

Για αυτά που πρέπει να περιμένει ο κόσμος από αυτόν:

«Θα κάνω πάντα ότι καλύτερο μπορώ. Σημασία έχει να κάνω ότι ακριβώς θέλει ο προπονητής μου. Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ ότι θα το κάνω».

«Στην έδρα μας τη μεθεπόμενη περίοδο»

Ο Ίκαρος μπορεί να γύρισε τη φετινή περίοδο στην Καλλιθέα, όμως όχι στη φυσική του έδρα, στην οποία θέλει να επιστρέψει την περίοδο 2014-2015 ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ, Δημήτρης Αγγελόπουλος.

«Στην έδρα μας τη μεθεπόμενη περίοδο»
Ο τελευταίος, με γραπτή του δήλωση την Πέμπτη, τόνισε πως οι προσπάθειες επιστροφής στην έδρα του Εσπέρου δεν έφεραν αποτελέσματα, ενώ πολλές περιοχές της Αττικής δε δέχτηκαν να φιλοξενήσουν την ομάδα.

Αναλυτικά, η δήλωση: «Από τη στιγμή που έγινε η συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και, δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και, κυρίως, καμία εξέλιξη, σε σχέση με τα έργα που πρέπει να γίνουν στο κλειστό του Εσπέρου, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις χρησιμοποίησής του στο πρωτάθλημα της Α1.

Παρά τις επαφές που έγιναν με άλλους δήμους εντός Αττικής, κανείς δεν δέχτηκε να φιλοξενήσει, μέχρι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο της Καλλιθέας, τον Ίκαρο. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η ομάδα δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στην Α1 και αναγκαστικά θα διαλυόταν.

Πλέον, αυτό που ζητάμε και ελπίζουμε ότι, επιτέλους, θα συμβεί είναι να δρομολογηθούν τα έργα στο κλειστό του Εσπέρου, ώστε ο Ίκαρος να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει τη σεζόν 2014-15 και να επιστρέψει στη φυσική του έδρα».
Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα κρίσης για Σπανούλη!!

Σήμερα το μεγάλο ραντεβού Αγγελόπουλων-Σπανούλη. Ποια τα δεδομένα. Στη… γωνία ο Μπράουν. Κρίσιμη μέρα και για Περπέρογλου. «Ανοικτό» του Μαυροκεφαλίδη.

Ώρα κρίσης για Σπανούλη
Η μέρα της κρίσης έφτασε… Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο ραντεβού του Βασίλη Σπανούλη με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για να αποσαφηνιστεί αν οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Σε αυτή δεν αναμένεται να είναι παρών ο ατζέντης του αρχηγού του Ολυμπιακού, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, εξέλιξη που δεν είναι καθόλου αρνητική για τους «ερυθρόλευκους» καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Σέρβο μάνατζερ μετά τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Κάιλ Χάινς τον οποίο επίσης εκπροσωπεί.

Ο Βασίλης Σπανούλης ΔΕΝ έχει αποφασίσει ακόμη πού θα αγωνίζεται και δεν θα το κάνει προτού ακούσει τον Ολυμπιακό. Δεν ισχύουν ούτε τα περί συμφωνίας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που φέρεται να προσφέρει 10 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο, ούτε με την Μπαρτσελόνα που επίσης κάνει το παν για να τον αποκτήσει. Ο εκπρόσωπος του 31χρονου άσου έχει κάνει επαφές με ενδιαφερόμενους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει συμφωνήσει, αφού ο πελάτης του ήταν εξ αρχής ξεκάθαρος, πως δεν θα κάνει το παραμικρό προτού μιλήσει με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ. Άλλωστε σέβεται και τους δύο, αναγνωρίζει πως πλήρωναν τεράστια ποσά σε χαλεπούς καιρούς για να τον έχουν στο ρόστερ και του… παρείχαν την κατάλληλη ομάδα για να πάρει τρεις μεγάλους τίτλους την τελευταία διετία.

Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης; Ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να προσφέρει στον Σπανούλη ίδια χρήματα με αυτά που εισέπραττε την τελευταία τριετία (2,4 εκατ. ευρώ το χρόνο). Ποια θα είναι η τυχόν διαφορά μένει να φανεί. Πάντως η απόφαση του Σπανούλη δεν θα ληφθεί αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το οικονομικό. Σημασία έχει το πώς θα τον προσεγγίσουν και αν πειστεί πως η ομάδα θα παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο. Και κινήσεις σαν κι αυτή της παραμονής του Έισι Λο είναι ασφαλώς προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η κατάληξη της υπόθεσης πιθανώς να μην έρθει σήμερα. Δεν αποκλείεται ο Σπανούλης να μην απαντήσει άμεσα, αλλά να ζητήσει λίγες μέρες για να μιλήσει και με άλλους ενδιαφερόμενους. Πάντως δεν δείχνει διάθεση να βάλει τον εαυτό του σε διαδικασία πλειστηριασμού και εφόσον εξασφαλίσει αυτά που επιθυμεί (οικονομικά και όχι μόνο) θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Στην απευκταία για τον Ολυμπιακό περίπτωση που ο Βασίλης Σπανούλης αποχωρήσει, οι άνθρωποι της ομάδας θα κοιτάξουν αμέσως την επόμενη μέρα. Πρώτος στόχος σε αυτό το σενάριο είναι ο Μπόμπι Μπράουν που έμεινε ελεύθερος από τη Σιένα.

Κρίσιμη μέρα για Περπέρογλου

Σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει ο Ολυμπιακός να επεκτείνει το συμβόλαιο του Στράτου Περπέρογλου και η παραμονή του στην ομάδα δεν είναι 100% δεδομένη. Φήμες θέλουν να του έχει γίνει πρόταση μείωσης 20% και να είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Μένει να φανεί αν θα βρεθεί η χρυσή τομή ή όχι και οι πρωταθλητές Ευρώπης θα χρειαστεί να βγουν στην αγορά για «τριάρι». Για τον παίκτη φημολογείται πως ενδιαφέρεται ήδη η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ακόμη «παίζει» του Μαυροκεφαλίδη

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν έχει ακόμη διαγραφεί από τη λίστα του Ολυμπιακού. Ακόμη δεν έχει συμφωνήσει με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και όσο κυκλοφορεί ελεύθερος το όνομά του «παίζει» για τους Πειραιώτες. Λέγεται, μάλιστα, πως στον διεθνή πάουερ φόργουορντ/σέντερ έχει γίνει ελαφρώς βελτιωμένη προσφορά σε σχέση με τα 500.000 ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο. Αν «κλείσει» ο Μαυροκεφαλίδης, ο Ολυμπιακός θα πάει στη συνέχεια για έναν ακόμη ξένο ψηλό, ενώ αν δεν αποκτηθεί πιθανότατα για δύο (και ενδεχομένως τον Βασίλη Καββαδά από τον Πανιώνιο ως συμπληρωματικό). Πηγή: sport-fm.gr

Στον αέρα ακόμα Γκέκας-Ακχίσασπορ!

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κριθεί η παραμονή του Φάνη Γκέκα στην ομάδα της Τουρκίας. Ελεύθερος ο παίκτης αν δεν υπογράψει την οψιόν.

Στον αέρα ακόμα Γκέκας-Ακχίσασπορ
Το μέλλον του Φάνη Γκέκα στην Ακχίσασπορ θα κριθεί σύντομα, αφού αν δεν βρεθεί λύση στις συζητήσεις, ο Έλληνας επιθετικός δεν θα υπογράψει την οψιόν ανανέωσης για έναν χρόνο, που έχει στο συμβόλαιο του.

Οι διαφορές εντοπίζονται στο οικονομικό, σε κάποιους όρους που θέλει ο Γκέκας να μπουν στη συμφωνία, αλλά και στην αναποφασιστικότητα των ανθρώπων της Τουρκικής ομάδας που έχουν φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο.

Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Φάνης Γκέκας είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος με άλλη ομάδα, ίσως και από την Τουρκία.Πηγή: sport-fm.gr

Το 37% από τα χρέη των πλουσίων έχει εισπράξει το Υπ. Οικονομικών!!

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία των ελέγχων στο μεγάλο πλούτο -Με ρυθμούς «χελώνας» προχωρούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών.

Το 37% από τα χρέη των πλουσίων έχει εισπράξει το Υπ. Οικονομικών
Απο τα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών ελέγχων και τις εισπράξεις από αυτούς που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι αρμόδιοι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία όχι μόνο από τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα - που ούτως ή άλλως λόγω δυστοκίας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις- αλλά ούτε και από τους έχοντες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το πεντάμηνο Ιανουάριος- Μάιος 2013 εισπράχθηκαν από παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές 723 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 1,140 δισ. ευρώ το εξάμηνο και 1,9 δισ. ευρώ για όλο το έτος.

Στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν 115 τακτικοί έλεγχοι ενώ ο στόχος του εξαμήνου είναι 176 και ο ετήσιος 596. Την ίδια περίοδο εισπράχθηκε το 26,8% των εσόδων που βεβαιώθηκαν από τους τακτικούς ελέγχους έναντι στόχου εξαμήνου 65% και ετήσιου 75%.

Σε ό,τι αφορά τους προσωρινούς ελέγχους, το πεντάμηνο εισπράχθηκε το 21,4% του ποσού που βεβαιώθηκε έναντι στόχου εξαμήνου 45% και ετήσιου στόχου 55%.

Στην κατηγορία των φορολογουμένων μεγάλου πλούτου το πεντάμηνο πραγματοποιήθηκαν 211 έλεγχοι έναντι στόχου εξαμήνου 280 και ετήσιου στόχου 910. Το ποσοστό είσπραξης των καταλογισθέντων φόρων και προστίμων ανήλθε σε 37,4% έναντι στόχου εξαμήνου 40% και ετήσιου στόχου 65%.

Πηγή: protothema.gr

Οι δημοτικές αστυνομίες πηγαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ.!

Δεκτή κατ΄αρχήν η πρόταση της κυβέρνησης για να επιτευχθεί ο στόχος της κινητικότητας - Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Τρόικας

Οι δημοτικές αστυνομίες πηγαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ.
Τη μετάταξη των 4.000 αντρών και γυναικών της δημοτικής αστυνομίας στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας φέρεται να πρότεινε η κυβέρνηση στην Τρόικα προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο με το θέμα της κινητικότητας που φρενάρει τις διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα η πρόταση έχει ήδη γίνει δεκτή κατ’ αρχήν από τους ελεγκτές αλλά και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς λύνει προβλήματα έλλειψης προσωπικού στην αστυνομία.

Εκτιμάται ότι πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος.

Πάντως και σήμερα θα συνεχιστούν οι συσκέψεις με την Τρόικα για να συζητηθούν πάνω από 100 μόνιμα μέτρα και παράμετροι που θα «σημαδέψουν» τη διετία 2013-2014. Κυβέρνηση και Τρόικα θέλουν να καταλήξουν πάση θυσία μέχρι το βράδυ σε λύση-πακέτο για να καλυφθούν οι «τρύπες» 1,2 δισ. του ΕΟΠΠΥ, οι καθυστερήσεις στις αλλαγές στο δημόσιο και τα 3,2 δισ. από φόρους ακινήτων.

Ό,τι συμφωνηθεί σήμερα, χρειάζεται δύο μέρες για να καθαρογραφεί σε κείμενα ώστε, μέχρι την Κυριακή το βράδυ, να αποτελέσουν αυτά:

α) την έκθεση που θα καταθέσουν οι ελεγκτές στο Γιούρογκρουπ και

β) το νομοσχέδιο-«σκούπα» που ο Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομολόγους του την Δευτέρα, τη στιγμή που αυτό θα κατατίθεται και στη Βουλή για ψήφιση, ώστε να διασφαλιστεί η έγκριση για τα 8,1 δισ. που έχει άμεσα ανάγκη η χώρα μας.

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς και σήμερα για να μη χαθεί το «ραντεβού» της Δευτέρας στο Eurogroup με την δόση των 8,1 δισ. ευρώ. Ο πολιτικός χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με τους απεσταλμένους των δανειστών συμπιέζεται δραματικά και πλέον η ελληνική πλευρά ελπίζει να πετύχει τουλάχιστον μία «πολιτική συμφωνία» ώστε να δοθεί στη χώρα η δόση, έστω και … σε δόσεις.

«Τι εστί κινητικότητα»

Η Τρόικα βρίσκεται αυτή την ώρα στο γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, που ψάχνει να βρει υπεράριθμους σε δήμους και περιφέρειες. Τα δύο μέρη αναζητούν «κοινό τόπο» στο θέμα της κινητικότητος και των απολύσεων, αφού χωρίς συμφωνία δεν μπορεί να ετοιμαστεί η έκθεση που θα παρουσιάσει η Τρόικα στους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, ώστε να βάλουν την υπογραφή τους για τα 8,1 δισ. Η πρόταση για τη μετάταξη των αντρών και γυναικών της Δημοτικής Αστυνομίας προς την ΕΛΑΣ είναι μία καλή βάση.

Ο κίνδυνος όμως να «χαθούν στη μετάφραση» κυβέρνηση και τρόικα είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός αφού, όπως όλα δείχνουν, στα κείμενα που ετοιμάζονται το σαββατοκύριακο θα γίνεται λόγος μόνο για το «γενικό περίγραμμα» του προγράμματος κινητικότητας και απολύσεων στο δημόσιο. Όσο «γενικό» ή σαφές και αν είναι το πλαίσιο αυτό, θα δεσμεύει την κυβέρνηση και για τα ειδικότερα μέτρα που θα αποφασιστούν στον τελικό γύρο, αμέσως μετά από το Γιούρογκρουπ.


Η «παγίδα» για την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα είναι πως μαζί μιλούν αλλά … άλλα καταλαβαίνει κάθε πλευρά. Στο τραπέζι έχουν πέσει πάνω από μια ντουζίνα εναλλακτικά μέτρα και προτάσεις, αλλά:

- ο όρος της συμφωνίας πως δεν θα ξεπεράσουν συνολικά τις 15.000 οι απολύσεις της διετίας 2013-2014 στο δημόσιο, έχει δύο αναγνώσεις: η ελληνική πλευρά μπορεί να ελπίζει να κάνει περί τις 2.000 απολύσεις λιγότερες (από 4.000 φέτος που είχαν συμφωνηθεί για φέτος) και τις υπόλοιπες 13.000 το 2014, όμως η Τρόικα «φυλάει τα ρούχα της» και θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες νωρίτερα από φέτος και λιγότερες από 11.000 του χρόνου.

- και στο σχέδιο για «κινητικότητα» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων υπάρχουν προβλήματα συνεννόησης. Για παράδειγμα, η Τρόικα θεωρεί «μετάταξη» και όχι «κινητικότητα» την …«μετακίνηση» καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία και φέρεται να εννοεί ως «κινητικότητα» την διαθεσιμότητα και απόλυση μετά από 6 μήνες!

«Φαρμάκι» ο ΕΟΠΥΥ

Στο Γιούρογκρουπ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μάθουν από τους κ.Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς για τον «περίφημο» ΕΟΠΥΥ και τα ελλείμματα των 1-1,2 δισ. που πρόλαβε να δημιουργήσει. Θα ακούσουν επίσης και για την τρύπα των 600 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία, από την εισφορά 2 τοις χιλίοις που ψήφισε το 2012 η ελληνική Βουλή αλλά δεν θέλει να εφαρμόσει τώρα η κυβέρνηση.

Το πρόβλημα πλέον γίνεται δημοσιονομικό και το παίρνει «επάνω του» πλέον ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που συναντά ξανά την ομάδα Τόμσεν στις 11.30 το μεσημέρι. «Συζητάμε πιθανές λύσεις με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος» για να καλυφθούν τα ελλείμματα αυτά, όπως λέει ο ίδιος σε συζητήσεις του. Και οι πιθανές λύσεις έχουν ξεπεράσει πλέον τις … 22!

Προκειμένου να μην κοπούν έτι περαιτέρω παροχές και συντάξεις, συζητιούνται μέχρι και νέοι φόροι «υπέρ υγείας» σε …αναψυκτικά και τροφές με υψηλά λιπαρά που, εμμέσως, ευθύνονται (οι τροφές) για τα χάλια των οικονομικών της Περίθαλψης. Συνυπολογίζουν όμως και τις «αυτόματες περικοπές» (που … ικανοποιούν ιδιαίτερα τον Βόφγκανγκ Σόιμπλε που τις ζητούσε) σε περίπτωση υπέρβασης δαπανών με το σύστημα claw-back και με πρόστιμα σε όποιον εισπράττει περισσότερα από το «πλαφόν» που προβλέπεται στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ. Η Τρόικα όμως αντιτάσσει μονίμως και άλλες, πιο δραστικές παρεμβάσεις και περικοπές.

Φόροι, ΔΕΚΟ, Τράπεζες

Ικανοποιημένοι αναμένεται να φύγουν σήμερα από το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα για τα θέματα των τραπεζών οι ξένοι ελεγκτές. Εκεί θα βρεθεί και ο διοικητής της Τραπέζης τη Ελλάδος κύριος Γιώργος Προβόπουλος για το θέμα του ΤΤ και της Proton για τις οποίες μέχρι 15 Ιουλίου θα πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες πώλησης.

Θα παρουσιάσει όμως και την μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα ευθύνης του που είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπζών, καθώς, όπως λένε πλέον όλο και πιο ανοικτά στο υπουργείο Οικονομικών, τα 50 δισ. «θα φτάσουν και θα περισσέψουν» για να καλυφθούν ακόμα ίσως και άλλες «τρύπες» του προϋπολογισμού, όπως από «ναυάγια» στις αποκρατικοποιήσεις όπως της ΔΕΠΑ ή και υστέρηση στην είσπραξη φόρων.

Δεν είναι και σίγουρο όμως ότι οι ελεγκτές θα εγκρίνουν να χρησιμοποιήσει σαν «μαξιλαράκι» η κυβέρνηση ό,τι περισσέψει από το κονδύλι για τις τράπεζες, αφού αυτό εξαντλείται φέτος και εκείνοι θέλουν μέτρα μόνιμης απόδοσης, για άμεση μείωση χρέους και ελλειμμάτων.

Λένε «ναι» όμως στον νέο φόρο ακινήτων. Ωστόσο, ενώ ως γενική ιδέα πείθονται από τους 33 συντελεστές φορολόγησης για τα εκτός σχεδίου ακίνητα και καμιά εικοσαριά για τα «εντός», παρότι δέχονται και να μην εισπράττεται πια από το 2014 ο φόρος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος, δίνουν διορία την κυβέρνηση μέχρι το Σεπτέμβριο στην κυβέρνηση να υπολογίσει και να αποφασίσει σε ποιο ύψος πρέπει να φτάσει τελικά ο φόρος, ώστε να μην υπάρξει υστέρηση εσόδων όπως ανησυχεί πως θα συμβεί επειδή αναλαμβάνουν οι εφορίες πλέον την είσπραξή του.

Η Τρόικα περιμένει πλέον να δει δεσμεύσεις και για την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, την τύχη της ΔΕΗ, της ΕΡΤ, της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αλλά άλλωνδημοίων επιχειρήσεων που βαίνουν προς αποκρατικοποίηση.

Πηγή: protothema.gr