Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ώρα κρίσης για Σπανούλη!!

Σήμερα το μεγάλο ραντεβού Αγγελόπουλων-Σπανούλη. Ποια τα δεδομένα. Στη… γωνία ο Μπράουν. Κρίσιμη μέρα και για Περπέρογλου. «Ανοικτό» του Μαυροκεφαλίδη.

Ώρα κρίσης για Σπανούλη
Η μέρα της κρίσης έφτασε… Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο ραντεβού του Βασίλη Σπανούλη με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για να αποσαφηνιστεί αν οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Σε αυτή δεν αναμένεται να είναι παρών ο ατζέντης του αρχηγού του Ολυμπιακού, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, εξέλιξη που δεν είναι καθόλου αρνητική για τους «ερυθρόλευκους» καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Σέρβο μάνατζερ μετά τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Κάιλ Χάινς τον οποίο επίσης εκπροσωπεί.

Ο Βασίλης Σπανούλης ΔΕΝ έχει αποφασίσει ακόμη πού θα αγωνίζεται και δεν θα το κάνει προτού ακούσει τον Ολυμπιακό. Δεν ισχύουν ούτε τα περί συμφωνίας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που φέρεται να προσφέρει 10 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο, ούτε με την Μπαρτσελόνα που επίσης κάνει το παν για να τον αποκτήσει. Ο εκπρόσωπος του 31χρονου άσου έχει κάνει επαφές με ενδιαφερόμενους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει συμφωνήσει, αφού ο πελάτης του ήταν εξ αρχής ξεκάθαρος, πως δεν θα κάνει το παραμικρό προτού μιλήσει με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ. Άλλωστε σέβεται και τους δύο, αναγνωρίζει πως πλήρωναν τεράστια ποσά σε χαλεπούς καιρούς για να τον έχουν στο ρόστερ και του… παρείχαν την κατάλληλη ομάδα για να πάρει τρεις μεγάλους τίτλους την τελευταία διετία.

Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης; Ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να προσφέρει στον Σπανούλη ίδια χρήματα με αυτά που εισέπραττε την τελευταία τριετία (2,4 εκατ. ευρώ το χρόνο). Ποια θα είναι η τυχόν διαφορά μένει να φανεί. Πάντως η απόφαση του Σπανούλη δεν θα ληφθεί αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το οικονομικό. Σημασία έχει το πώς θα τον προσεγγίσουν και αν πειστεί πως η ομάδα θα παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο. Και κινήσεις σαν κι αυτή της παραμονής του Έισι Λο είναι ασφαλώς προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η κατάληξη της υπόθεσης πιθανώς να μην έρθει σήμερα. Δεν αποκλείεται ο Σπανούλης να μην απαντήσει άμεσα, αλλά να ζητήσει λίγες μέρες για να μιλήσει και με άλλους ενδιαφερόμενους. Πάντως δεν δείχνει διάθεση να βάλει τον εαυτό του σε διαδικασία πλειστηριασμού και εφόσον εξασφαλίσει αυτά που επιθυμεί (οικονομικά και όχι μόνο) θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Στην απευκταία για τον Ολυμπιακό περίπτωση που ο Βασίλης Σπανούλης αποχωρήσει, οι άνθρωποι της ομάδας θα κοιτάξουν αμέσως την επόμενη μέρα. Πρώτος στόχος σε αυτό το σενάριο είναι ο Μπόμπι Μπράουν που έμεινε ελεύθερος από τη Σιένα.

Κρίσιμη μέρα για Περπέρογλου

Σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει ο Ολυμπιακός να επεκτείνει το συμβόλαιο του Στράτου Περπέρογλου και η παραμονή του στην ομάδα δεν είναι 100% δεδομένη. Φήμες θέλουν να του έχει γίνει πρόταση μείωσης 20% και να είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Μένει να φανεί αν θα βρεθεί η χρυσή τομή ή όχι και οι πρωταθλητές Ευρώπης θα χρειαστεί να βγουν στην αγορά για «τριάρι». Για τον παίκτη φημολογείται πως ενδιαφέρεται ήδη η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ακόμη «παίζει» του Μαυροκεφαλίδη

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν έχει ακόμη διαγραφεί από τη λίστα του Ολυμπιακού. Ακόμη δεν έχει συμφωνήσει με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και όσο κυκλοφορεί ελεύθερος το όνομά του «παίζει» για τους Πειραιώτες. Λέγεται, μάλιστα, πως στον διεθνή πάουερ φόργουορντ/σέντερ έχει γίνει ελαφρώς βελτιωμένη προσφορά σε σχέση με τα 500.000 ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο. Αν «κλείσει» ο Μαυροκεφαλίδης, ο Ολυμπιακός θα πάει στη συνέχεια για έναν ακόμη ξένο ψηλό, ενώ αν δεν αποκτηθεί πιθανότατα για δύο (και ενδεχομένως τον Βασίλη Καββαδά από τον Πανιώνιο ως συμπληρωματικό). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: