Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο Άρης «ψάχνεται» για Ρομπέρ

Μετά το αίσιο τέλος, που παρουσίασαν για τον Άρη, οι περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που προορίζονται για να ενισχύσουν τον άξονα, από την άμυνα μέχρι και τη γραμμή κρούσης, οι «κίτρινοι» δεδομένα στρέφουν πια το ενδιαφέρον τους, στη βέλτιστη δυνατή ενίσχυση των άκρων της αμυντικής και της μεσαίας γραμμής τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ξεχνούν ότι τους λείπει ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ, που έχει να κάνει ασφαλώς με την απόκτηση ενός «δεκαριού» που θα δύναται να κάνει τη διαφορά.

Με δεδομένη την αποχώρηση του Γιάννη Γιαννιώτα, αλλά και την καθιέρωση του Σουνά σε ρόλο οργανωτή στη μεσαία γραμμή, στο ρόστερ του Άρη, μοναδικοί εξτρέμ, μπορούν να θεωρηθούν οι Τσουκάνης, Καραγιάννης, Ρένια και ο νεαρός Σταυρόπουλος. Γι? αυτό και τα τελευταία εικοσιτετράωρα, υπάρχει κινητοποίηση για την εξεύρεση ενός ποδοσφαιριστή, που θα μπορεί να βοηθήσει στις πτέρυγες, αποτελώντας πολύτιμη μονάδα στο πλάνο που έχει ο Γιάννης Χατζηνικολάου για τον «νέο» Άρη.

Το όνομα που φιγουράρει στη σχετική λίστα, είναι αυτό του Μπερτράν Ρομπέρ. Γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό από το πέρασμα του τόσο από τον Πανθρακικό, όσο και από τον ΠΑΟΚ, ο 29χρονος αριστερός εξτρέμ, έχει πια θητεία τεσσάρων χρόνων στην Ελλάδα. Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε τυπικά πριν από μία εβδομάδα και πια ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, είναι σε θέση να διαπραγματευτεί ελεύθερα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Συνολικά στην Ελλάδα, μετρά 86 συμμετοχές, αλλά και 16 τέρματα. Στο παρελθόν έχει θητεύσει με πολύ μεγάλη επιτυχία και στο Γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί με τη φανέλα της Μονπελιέ και της Λοριάν στην πρώτη κατηγορία, αλλά και στις Γκινγκάμπ και Αζαξιό, με τις οποίες αγωνίστηκε στη Ligue 2.

«Εμπόδιο» το οικονομικό

Στον Άρη, έχουν σε δεδομένη εκτίμηση τις ικανότητές του και θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ στα υπέρ του ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται το γεγονός, ότι είναι άριστος γνώστης της ελληνικής νοοτροπίας και ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Η περίπτωση του πάντως, δεν φαντάζει ως η πλέον εύκολη, καθώς οι καλές εμφανίσεις που έκανε στο τέλος της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και το ενδιαφέρον άλλων ελληνικών και ξένων συλλόγων, έχουν ανεβάσει αισθητά το κασέ του. Πρέπει να σημειωθεί τέλος, ότι αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που η περίπτωση του Ρομπέρ, ενδιαφέρει τον Άρη, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα, πριν υπογράψει στον ΠΑΟΚ, είχε απασχολήσει τους «κίτρινους», όμως τότε η μεταγραφή του δεν προχώρησε.

ΠΙΝΑΚΑΚΙ

Το who is who

Ονοματεπώνυμο: Μπερτράν Ρομπέρ
Ημερ. Γέννησης: 16 Νοεμβρίου 1983
Χώρα: Γαλλία
Ύψος: 1,74
Θέση: Αριστερός εξτρέμ

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
2001-04 Μονπελιέ 50 3
2004-07 Γκινγκάμπ 96 8
2007-09 Λοριάν 11 2
2008 (δαν) Αζαξιό 13 0
2009-11 Πανθρακικός 54 14
2011-13 ΠΑΟΚ 32 2   metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: