Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ούτε ΠAO, ούτε Ολυμπιακό αγάπησε ο Σπανούλης!!

Το επαγγελματικό συμφέρον του Σπανούλη, «συνδέει» ο Αποδυτηριάκιας, με τον σκεπτόμενο οπαδό…
Ο επαγγελματίας Βασίλης Σπανούλης θα μείνει στον Ολυμπιακό ή, θα πάει σ’ άλλη ομάδα που εμπορεύεται επιχειρηματικά το μπάσκετ, και ποια θα είναι αυτή. Ερώτημα του οποίου η απάντηση δεν αφορά τον πολτό.
Επαγγελματίας είναι ο Σπανούλης. Πρώτα αυτό και μετά μπασκετιμπωλίστας, ιατρός, τραγουδιστής, τηλεπαρουσιαστής, ό,τι επητιδεύεται. Και σε ποια ομάδα θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ, αυτό που γνωρίζει να κάνει, θα το αποφασίσει το προσωπικό του συμφέρον.   
Δεν υπάρχει κανένας Ολυμπιακός και καμμία άλλη ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, σε περίπτωση μετακίνησης του επαγγελματία. Ακριβώς. Επαγγελματίας. Η απόλυτη καταξίωση του ατόμου. Να φθάσει να σκέπτεται και να συμπεριφέρεται σαν επαγγελματίας. Να τιμάει, δηλαδή, τη φανέλλα της ομάδας του, να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Και σαν αθλητής να διακρίνεται για το ήθος του, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα.
Κι όλα αυτά με προσωπικό κίνητρο την αξιοπρέπεια του, τη συνειδητή αγάπη του για τη δουλειά του.
Ό,τι πιο υγιές κυκλοφορεί είναι το ατομικό συμφέρον, όσο κι αν ακούγεται περίεργο σ’ όσους δεν έχουν επαφή με τον κόσμο της αλήθειας. Όταν υπεράνω του προσωπικού οφέλους, της προσωπικής επιδίωξης μπαίνει το δήθεν ομαδικό συμφέρον, τότε το έργο πάει στο χώρο της παραμύθας, της απάτης, της νοσηρότητας.
Δεν κατάλαβα. Η καφρίλα της εξέδρας είναι το συλλογικό όραμα; Η θρησκεία μας. Η ιδεολογία μας. Η μαλακία μας. Τραβάω καζανάκι στην τουαλέτα.
Δεν γίνεται διάλογος με το σαπάκι που παριστάνει τον οπαδό, τέλος πάντων, μ’ ένα σκουπίδι που, δεν ξέρει ποιος είναι, όταν δεν είναι σε θέση να εκτιμάει χαρακτήρα και προσφορά στην ομάδα του επαγγελματία αθλητή.
Εάν καταλήξει στην Μπαρτσελώνα ο Σπανούλης δεν σημαίνει ότι αγαπά την ομάδα της Καταλωνίας κι όχι εκείνη του Πειραιά. Ούτε σταμάτησε να αγαπάει τον Παναθηναϊκό ο Σπανούλης, επειδή έκρινε ότι εξυπηρετούσε την καριέρα του η μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Τι, τελικά, έχει αποφασίσει ο Σπανούλης μόνον στον apodytiriakias.gr


Τι έχει αποφασίσει ο Βασίλης Σπανούλης, θα μείνει ή, όχι στον Ολυμπιακό; Κατ’ αρχάς εσένα δεν σ’ ενδιαφέρει. Εσύ είσαι οπαδός και μιλάει μονάχα το οπαδικό σου συμφέρον, το οποίο στο φινάλε δεν είναι και προσωπικό. Άρα, έχουμε ήδη μια ανωμαλία. Να έχεις απαίτηση να μείνει στην ομάδα σου ο παίκτης αδιαφορώντας αν η απόφαση του δεν συναντιέται με τη δική σου επιθυμία.

Εγώ θα σου πω τι θα κάνει ο Σπανούλης. Κι εσύ μπορείς να το βρεις, αν σκέπτεσαι. Δηλαδή; Αν μπαίνεις στην θέση του αλλουνού, του Σπανούλη. Υπάρχει κι αυτός, όχι μονάχα εσύ. Λοιπόν.

Κάτι περισσότερο από δυόμισυ εκατομμύρια το χρόνο του προσφέρει η Μπαρτσελώνα και κοντά στα τρία η ΤΣ.Σ.ΚΑ Μόσχα, Σου δίνω την πληροφορία ότι τα λεφτά δεν είναι το Νο1 που βάζει κάτω, κοντά στα άλλα, για να αποφασίσει ένας επαγγελματίας. Γιατί; Πιθανότατα να μη τον βολεύει, να το πω έτσι απλά, η ΤΣ.Σ.ΚΑ για την μεταπροσεχή του μεταγραφική κίνηση.

Δεν είναι μόνον πόσα θα κερδίσει σε χρήμα από την ΤΣ.Σ.ΚΑ, είναι και η ίδια η ρωσική ομάδα. Βέβαια . Ο Σπανούλης και μόνον αυτός διαχειρίζεται το καριερίστικο του γίγνεσθαι, το οποίο δεν έληξε στον Ολυμπιακό, ούτε στον επόμενο σταθμό.

Η σκέψη του Σπανούλη, σου αποκαλύπτω, είναι μια. Μην κάνει λάθος. Μην αποφασίσει όχι σωστά. Επειδή θα έχει κόστος. Η λάθος επιλογή ίσως τον πονέσει οικονομικά ακόμα κι αν καταλήξει στην ομάδα που του προσφέρει περισσότερα. Κι όχι μόνον στη τσέπη του, αλλά να έχει κόστος στην όλη του πορεία στο μπάσκετ.

Θες να μάθεις που θα πάει, αν θα μείνει στην Ελλάδα ο Σπανούλης. Κακώς. Δεν σ’ αφορά. Ασχολήσου με την ομάδα σου, όχι με τα προσωπικά, τα οικογενειακά, τα οικονομικά του αλλουνού. Δεν έγινε και δικός σου άνθρωπος, ιδιοκτησία σου, τσιράκι σου, κάποιος επειδή υπέγραψε, όχι με ‘σένα, ένα συμβόλαιο με κάποια εταιρεία. Χαίρετε.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: