Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ζαμπαρίνι: «Βουτηχτής» ο Ντελ Πιέρο

Πόλεμο με την διοργανώτρια αρχή της Serie A, τις μεγάλες δυνάμεις του calcio και τους Ιταλούς διαιτητές έχει ανοίξει ο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι.Πριν λίγο καιρό, το αφεντικό της Παλέρμο έβαλλε εναντίον της Ίντερ λέγοντας πως θέλει να διαδεχθεί την Γιουβέντους στο κουμάντο του παρασκηνίου, παίρνοντας αφορμή από την διαιτησία του αγώνα των Σικελών με τους πρωταθλητές στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα».

Μάλιστα, οι «ροσανέρο» δεν έχουν νίκη μέσα στην έδρα τους (δύο ισοπαλίες, μία ήττα) και ο Ζαμπαρίνι το απέδωσε 100% στους διαιτητές που σφυρίζουν τα παιχνίδια της ομάδας του. «Αν σταματήσουν να μας στέλνουν διαιτητές προκατειλημμένους εναντίον μας, τότε ίσως αρχίσουμε να κερδίζουμε μέσα στην έδρα μας», σχολίασε.

Ο Ζαμπαρίνι πήρε θέση και για τις διαμαρτυρίες της Γιουβέντους στο ματς με την Παλέρμο, όταν οι «μπιανκονέρι» ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο εντός περιοχής, δεν το πήραν και εντέλει ηττήθηκαν με 3-1. Ο πρόεδρος της ομάδας του ιταλικού νότου, όχι μόνο δεν ανασκεύασε τις προηγούμενες δηλώσεις του αλλά κατηγόρησε τον εμβληματικό αρχηγό των «μπιανκονέρι» πως «βούτηξε» για να εκβιάσει την ποινή.

«Γιατί δεν ανέφερα πως η Γιουβέντους δικαιούταν ένα πέναλτι απέναντι μας; Διότι δεν το δικαιούταν. Ο Ντελ Πιέρο είναι ένας πρωταθλητής αλλά «βούτηξε» και εξαπάτησε τους πάντες. Είμαστε εκεί που είμαστε επειδή τα «κεφάλια» που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο μας έφτασαν εκεί», ανέφερε σε ιταλικό ραδιόφωνο.

Νασρί: Οι διαιτητές στην Αγγλία δεν μας προστατεύουν

Το σκληρό τάκλιν του Νάιτζελ Ντε Γιονγκ πάνω στον Χατέμ Μπεν Αρφά που έμεινε ατιμώρητο στο κυριακάτικο παιχνίδι της Μαν. Σίτι με την Νιούκαστλ, έχει προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων στην Αγγλία.Όλο και περισσότεροι συμφωνούν πως οι παίκτες διακινδυνεύουν την σωματική ακεραιότητα τους από την πρόθεση των διαιτητών να σφυρίζουν λιγότερο ώστε να εξυπηρετούν την ροή του αγώνα και να αφήνουν ατιμώρητο το υπέρμετρα δυνατό παιχνίδι.

Ένας από αυτούς που δήλωσαν εξοργισμένοι από το μαρκάρισμα του Ολλανδού που απέφερε διπλό κάταγμα κνήμης-περόνης στον πρώην παίκτη της Μαρσέιγ, είναι και ο Σαμίρ Νασρί. Άλλωστε, ως συμπαίκτης στην Άρσεναλ με τους Εντουάρντο και Ράμσεϊ, έχει γίνει μάρτυρας ανάλογων φρικτών περιστατικών στο πρόσφατο παρελθόν.

«Αυτό που μου την δίνει είναι η διαιτησία», είπε στο Eurosport ο άσος των «κανονιέρηδων». «Ο διαιτητής είδε τον Χατέμ Μπεν Αρφά πάνω στο φορείο με μια μάσκα οξυγόνου και δεν τιμώρησε καν τον Ντε Γιονγκ. Αυτό πρέπει να αλλάξει στην Αγγλία. Ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ έχει ιστορικό, σαν τον Φαν Μπόμελ. Οι διαιτητές πρέπει να είναι ενήμεροι πως αυτοί οι παίκτες κάνουν τέτοια τάκλιν. Καμιά φορά συμβαίνουν και ατυχήματα και πάντα συνέβαιναν. Αλλά είμαστε αρκετά προστατευμένοι στην Αγγλία; Δεν το νομίζω».

Υπό το βλέμμα του Σάντος η προπόνηση της Εθνικής Ελπίδων

Υπό την παρουσία του Φερνάντο Σάντος διεξήχθη την Τρίτη η προπόνηση της Εθνικής Ελπίδων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο Ζήσης Βρύζας και ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας.
Μετά το τέλος της προπόνησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στους παίκτες της Ελπίδων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με την Τσεχία για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011.
Η προετοιμασία της ομάδας του Γιώργου Γεωργιάδη επί ελληνικού εδάφους θα ολοκληρωθεί με την προπόνηση της Τετάρτης, που θα γίνει στο αθλητικό κέντρο του Πανιωνίου στο Κορωπί στις 11.30.
Στις 15.45 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση της αποστολής για την Τσεχία.

«Πριμ για κάθε ματς»

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης, τόνισε στους παίκτες της ομάδας ότι στο εξής κάθε παιχνίδι θα πριμοδοτείται αναλόγως με το τελικό αποτέλεσμα και την έκβασή του. Μετά το… μαστίγιο, ο πρόεδρος της ομάδας των Σερρών αποφάσισε να δείξει το άλλο του πρόσωπο στους ποδοσφαιριστές των «Λιονταριών» και πριν την έναρξη της κρίσιμης αναμέτρησης απέναντι στη Λάρισα τους ανακοίνωσε ότι αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο παιχνίδι και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος όλα τα παιχνίδια θα πριμοδοτούνται.

Όλα αυτά μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, όπου έδειξε το σκληρό του πρόσωπο για τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της ομάδας. «Από εδώ και πέρα κάθε ματς θα πριμοδοτείται», ήταν οι δηλώσεις του προς τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, δίνοντάς τους έτσι ένα έξτρα κίνητρο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στα αγωνιστικά, οι Αμπουμπακάρι και Μπέλιτς, που αποχώρησαν λόγω τραυματισμού από το τελευταίο παιχνίδι, αντιμετωπίζουν ίωση ο πρώτος και διάστρεμμα ο δεύτερος, ενώ η συμμετοχή του Άλβαρες στο παιχνίδι εναντίον του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, καθώς έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Εξάλλου, από εργομετρικά πέρασε χθες ένα γκρουπ παικτών και σήμερα είναι προγραμματισμένο να περάσουν και οι υπόλοιποι, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ενώ ο Βρούτσινα βρίσκεται καθοδόν για το Βέλγιο όπου θα χειρουργηθεί στο γόνατο, ώστε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί από το νέο έτος.

Τέλος, η τύχη του Μπανγκουρά αγνοείται πλήρως, εικάζεται ότι ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται κάπου στην Αφρική, ενώ δεν έχει δώσει σημεία ζωής μέχρι στιγμής…

«Έκλεισε» στον Άρη ο Σλούκας

Η συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και του Άρη για δανεισμό του Σλούκα έχει ολοκληρωθεί εδώ και δέκα μέρες, αλλά πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και αναμένεται σύντομα επίσημη ανακοίνωση. Ο Ολυμπιακός είχε δώσει την έγκριση του για να παραχωρηθεί δανεικός ο Κώστας Σλούκας από την προηγούμενη Κυριακή, όταν και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενημέρωσε τον νεαρό γκαρντ ότι θα ήταν καλύτερα να πάρει χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα και να επιστρέψει με περισσότερες παραστάσεις στους Πειραιώτες.

Για τον δανεισμό του Θεσσαλονικιού γκαρντ είχαν ενδιαφερθεί ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, αλλά με τις κατάλληλες κινήσεις οι «κίτρινοι» συμφώνησαν με τους «ερυθρόλευκους» και ολοκληρώθηκε η συμφωνία.

Οι τυπικές λεπτομέρειες που απέμειναν και αφορούσαν το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας ολοκληρώθηκαν και έτσι ο Σλούκας θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το ματς κυπέλλου του Άρη για την προημιτελική φάση στις 13/10.

«Μάτιασαν» τον Σχορτσιανίτη

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης πραγματοποιεί αρκετά καλές εμφανίσεις στις πρώτες ημέρες του ως παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ένας τραυματισμός στο μάτι θα του κόψει για λίγο τη φόρα. Η «ομάδα του λαού» βρίσκεται στην Ιταλία, όπου δίνει φιλικά προετοιμασίας. Στο αποψινό απέναντι στην Καζέρτα στο Μπάρι θα βρεθεί στο παρκέ χωρίς τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο «Σόφο» ταλαιπωρείται από έναν μικροτραυματισμό στο μάτι κι ο Ντέιβιντ Μπλατ θα στερηθεί τις υπηρεσίες τους για λίγες ημέρες.

Στην Γιουβέντους ο Τζέκο

Κάτοικος Τορίνο θα είναι τον Ιούνιο ο Έντιν Τζέκο όπως αναφέρει η Corriere Dello Sport, καθώς η Γιουβέντους συμφώνησε με την Βόλφσμπουργκ για την μεταγραφή του Βόσνιου!Όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, οι δύο ομάδες συμφώνησαν για την μετακίνηση του 24χρονου φορ τον προσεχές Ιούνιο με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ.

Η Βόλφσμπουργκ χρωστάει στην Γιουβέντους 10 εκατ. ευρώ από την αγορά του Ντιέγκο, ενώ θα αποκτήσει από την ιταλική ομάδα και τον Σισόκο που κοστίζει άλλα δέκα εκατομμύρια. Η τιμή του Τζέκο ανέρχεται στα 30 εκατ. επομένως η Γιουβέντους θα χρειαστεί να δώσει στους Γερμανούς μόλις δέκα εκατομμύρια!

Χειρουργήθηκε ο Λίνο

Δεν το γλίτωσε τελικά το χειρουργείο ο Λίνο. Το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ επέλεξε αυτό τον δρόμο για την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος. Με τον Βραζιλιάνο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αριστερό του πόδι.Ο Λίνο βρέθηκε το μεσημέρι (5/10) στο Διαβαλκανικό κέντρο και υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία ήταν απόλυτα πετυχημένη. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης τον επόμενο μήνα, με φαρμακευτική αγωγή, ασκήσεις ενδυνάμωσης, πρόγραμμα σε γυμναστήριο και πισίνα. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα θα αποφασιστεί ο χρόνος επιστροφής του στα γήπεδα.

Η απομόνωση του «Τεό» (Σταύρος Κόλκας)

Το να έχει ο ΠΑΟΚ τόσα προβλήματα είναι κάτι που δεν το περίμενα τόσο άμεσα. Όμως η αλήθεια είναι πως οι επιλογές που έγιναν, αυτές που δεν έγιναν και τα στελέχη που χάθηκαν οδηγούν την ομάδα στον κατήφορο.

Εγώ βεβαίως και δεν είμαι ευχαριστημένος από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 32 σύνδεσμοι. Υπάρχει καλύτερος τρόπος και σίγουρα ύφος πιο κατανοητό, ώστε να αναφερθείς σε ένα πρόβλημα. Οι χαρακτηρισμοί προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είναι προσβλητικοί για τον σύλλογο πάνω απ όλα.

Αλλά η ουσία είναι το γεγονός της απομάκρυνσης των οργανωμένων από τη «γραμμή Ζαγοράκη».

Το θέμα είναι πως πολλοί πλέον ενεργοί ΠΑΟΚτσήδες δεν έχουν όραμα. Και δεν έχουν όραμα, γιατί δεν τους δίνεται από την κεφαλή.

Χάθηκαν δύο σημαντικά μυαλά μέσα από τον μηχανισμό της ομάδας, όπως ο Σάντος και ο Βρύζας, επιλέχτηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης με ένα τιμ που ουδέποτε είχε δουλέψει μαζί, δεν ήρθαν στελέχη ώστε να αναπτυχθεί εταιρικά η ΠΑΕ, ενώ η επικοινωνία -λόγω προεδρικής λογικής- πάσχει σε βαθμό τέτοιο, ώστε ο μέσος ΠΑΟΚτσής να αισθάνεται πως κανένας δεν τον υπολογίζει.

Έρχεται ο Τσινιάρης στην Τούμπα, κάνει ότι γουστάρει και βγαίνει «λάδι». Έρχεται ο διευθυντής των ΜΑΤ, ρίχνει δακρυγόνα μέσα στον κοσμάκη, λιποθυμάνε κοριτσάκια και παιδάκια έξω από τα επίσημα του ΠΑΟΚ, και κανείς δεν ξέρει το όνομα αυτού που έδωσε εντολή.

Η ουσία είναι πως η αντίδραση των οργανωμένων έχει να κάνει με κάτι που ο Ζαγοράκης δεν μπορεί να προσφέρει αν δεν αλλάξει τρόπο σκέψης. Δηλαδή να κάνει τον ΠΑΟΚ… ανοιχτό κλαμπ.

Αυτό που κατανοώ είναι πως ο εκνευρισμός όλων προέρχεται από το γεγονός πως οι επιλογές του προέδρου είναι λίγες και πολύ κοντινές του. Πως ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλειστό κλαμπ, που για έναν αδιευκρίνιστο ρόλο δεν ανοίγει ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του.

Αυτό που μπορώ να συμπληρώσω εγώ, ως δική μου σκέψη, είναι πως ο Ζαγοράκης επέλεξε έναν δρόμο απομόνωσης, βάζοντας δίπλα του ανθρώπους που είναι λογικό να μην μπορούν να σηκώσουν ανάστημα. Τα πήρε όλα πάνω του ουσιαστικά. Και μέσα από αυτή την καθημερινή τριβή είναι λογικό να μην βελτιώνεται ο ίδιος, αλλά και ο ΠΑΟΚ. Αφού δεν κρίνεται εκ των έσω και δεν αμφισβητείται εκ των έσω.

Το αποτέλεσμα είναι να αμφισβητείται εκ των έξω και με τρόπο που τουλάχιστον τον αδικεί. Όπως και το έργο του στον ΠΑΟΚ, τον οποίο πήρε διαλυμένο και τον έκανε πρωταγωνιστή. Η κατηφόρα που ξεκίνησε είναι αναστρέψιμη, αρκεί να φύγει από την απομόνωση στην οποία ο ίδιος έβαλε τον εαυτό του. Και υπάρχουν οι άνθρωποι που θα του βάλουν πλάτες εφόσον κατανοήσει τα λάθη του, γιατί πάνω απ' όλα δεν είναι ούτε λαμόγιο ούτε κλέφτης, ούτε κάποιος τυχάρπαστος όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν οι «οχτροί».

ΥΓ. Η ήττα από τον Άρη την περασμένη Κυριακή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταλάβουμε το πόσο λάθος ρότα έχουμε πάρει και στο αγωνιστικό. Το να χάνεις από τον Άρη στην Τούμπα, είναι το ίδιο με το να χάνεις από τον Ολυμπιακό Βόλου, την Τρίπολη και τον Πανσερραϊκό. Είναι βαθμοί δικοί σου, που για κάποιον λόγο χάνονται.

Το λάθος του Δερμιτζάκη στην αλλαγή του Βιτόλο έπαιξε τον ρόλο του, όπως και ο τρόπος που σφύριξε ο Τσινιάρης στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΚΕΔ τον έβγαλε «λάδι», αλλά επί της ουσίας ο Γιάννης ο Κόντης, ο άνθρωπος που πούλησε ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πολιτισμό στο συνδρομητικό με την παρέμβασή του, καρφώθηκε από μόνος του. «Όλοι γνωρίζουμε το ήθος του κ. Πιλάβιου», «έχουμε πολύ καλούς Έλληνες διαιτητές που πρέπει να τους αφήσουμε να σφυρίξουν χωρίς πίεση», ήταν οι φράσεις που «έδωσαν» τον Τσινιάρη και βγήκαν από το στόμα του Γιάννη Κόντη. Η Έλλη Λαμπέτη αν ζούσε, θα αισθανόταν … ανταγωνισμό.

Όχι πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι μόνο η διαιτησία, η ΕΠΟ και όλοι αυτοί οι απόγονοι του Κάρολου Κουν που έχουν μαζευτεί και κάνουν το κομμάτι τους, αλλά όχι και πως θα σταματήσουμε να αναφερόμαστε σε αυτό, επειδή κάποιοι αισθάνονται πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει και τη διαιτησία.

Από εκεί και πέρα, αν ο Δερμιτζάκης μείνει στην ομάδα, θα προσπαθήσει να πείσει πως έχει καταλάβει το πρόβλημα και βέβαια θα προσπαθήσει να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα. Κάτι που, πλέον, μου φαντάζει… ανέκδοτο.

Σισέ: «Οι θυσίες μου γαμ...καν»!

Στην Γαλλία δεν έχει ξεχαστεί ο ταπεινωτικός αποκλεισμός στο Μουντιάλ, με την Parisien να αποκαλύπτει διαλόγους στους οποίους ο Σισέ ξεσπά με βαριές εκφράσεις!Ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού δεν καταφέρθηκε εναντίον κάποιου προσώπου, ωστόσο τα ΜΜΕ της χώρας εκτιμούν πως αυτός που τον εξόργισε ήταν ο Πατρίς Εβρά, ο αρχηγός της ομάδας, για τις κινήσεις του αναφορικά με τον αποκλεισμό του Ανελκά.

«Μπήκα στα... σκατά για δύο χρόνια για να επιστρέψω στην Εθνική Γαλλίας. Έκανα θυσίες και όλα γα….ν από κάποιους», ήταν τα λόγια του Σισέ σε συνάντηση των ποδοσφαιριστών της αποστολής στα τέλη Ιουλίου.

Φορλάν: «Θα επέστρεφα στην Αγγλία υπό προϋποθέσεις»

Δεν θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνισθεί στο αγγλικό πρωτάθλημα ο Ντιέγκο Φορλάν.Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Marca» και θυμήθηκε την περίοδο που αγωνίσθηκε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2002-2004), τονίζοντας πως πέρασε θαυμάσια στους «κόκκινους διαβόλους».

«Το διάστημα που πέρασα στην Αγγλία ήταν θαυμάσιο. Πήρα μεγάλη ικανοποίηση και, εάν είχα τη δυνατότητα να επιστρέψω, θα το σκεφτόμουν, αλλά μόνο αν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές», τόνισε αρχικά ο 31χρονος άσος και πρόσθεσε:

«Εάν ερχόταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση, θα την εξέταζα και στη συνέχεια θα έβλεπα. Βέβαια, δεν έχω δεχθεί κάποια προσφορά αυτή τη στιγμή. Εάν έρθει τότε θα αποφασίσω αν θα μείνω ή θα φύγω. Ήρθα στην Ευρώπη εγκαταλείποντας το σπίτι μου και αφήνοντας τα πάντα πίσω μου, με έναν συγκεκριμένο τρόπο δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με κάποια ομάδα».

Ο Φορλάν άφησε το «Όλντ Τράφορντ» το καλοκαίρι του 2004 και μετακόμισε στην Ισπανία και τη Βιγιαρεάλ, η οποία το 2007 τον παραχώρησε στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 21 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, έχει επεκτείνει ως το 2013 το συμβόλαιό του με τους «ροχιμπλάνκος».

Ο Κίβου σε απολογία για τις χειρονομίες στον τελικό



Πέντε μήνες έπρεπε να περάσουν για να κληθεί σε απολογία ο Κρίστιαν Κίβου για τις χειρονομίες που έκανε στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην Ίντερ και τη Ρόμα (1-0).Ο Ρουμάνος αμυντικός των «νερατζούρι» πανηγύρισε υπερβολικά την επιτυχία της ομάδας του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να… πικάρει τους οπαδούς της πρώην ομάδας του. Πλέον, απειλείται με βαριά τιμωρία.

Ανησυχία για Ελ Ζαρ στον ΠΑΟΚ

Ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ αποκλείστηκε από την αποστολή της εθνικής ομάδας του Μαρόκο και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη τραυματίας.Ο άνθρωποι του ΠΑΟΚ ανησυχούν για τον τραυματισμό του πρώην άσου της Λίβερπουλ, μια και ο παίκτης δεν είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα μετά το ντέρμπι με τον Άρη.

Πλέον, περιμένουν τον Μαροκινό να επιστρέψει στη βάση του για να του κάνουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος αφού οι πληροφορίες από την εθνική του ομάδα για το τι ακριβώς έχει υποστεί ο παίκτης δεν είναι ξεκάθαρες.

Ζήτησε 3.700 εισιτήρια για το ντέρμπι με ΠΑΟ!

Τον φιλάθλους του στο πλευρό του θέλει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι τής προσεχούς αγωνιστικής, εναντίον τού Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τους 'πράσινους'.Οι άνθρωποι του 'δικέφαλου του Βορρά' ζήτησαν 3.700 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων τους, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει ακόμα την τελική απάντηση του 'τριφυλλιού'.

Κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί (πιθανότατα) μέσα στις επόμενες ώρες, με τους Θεσσαλονικείς, πάντως, να δείχνουν ότι θέλουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους σε μία πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση.

Ατομικό Ρουίζ, Χαβίτο. Απουσίαζαν οι διεθνείς

Με μία πρωινή χαλαρή προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία των παικτών τού Άρη για τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.Απόντες ήταν οι διεθνείς Σηφάκης, Πρίττας, Τσεζνάουσκις, Βανγκέλι, Ναφτί, Μπουγαΐδης, Αγτζίδης και Κατίδης. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι τραυματίες Χαβίτο και Ρουίζ, με το αυριανό πρόγραμμα να περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση.

Γέμισε «Μερσεντές» ο Ρέντης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Μετά την πρωινή προπόνηση της Τρίτης, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση σε αντιπροσωπεία της «Mercedes» στην Κηφισιά και ο καθένας πήρε δώρο ένα αυτοκίνητο!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σαράντα «Mercedes» δόθηκαν στους παίκτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τις απολαμβάνουν όσο διάστημα φορούν τη φανέλα του συλλόγου.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας πήραν το πολυμορφικό μοντέλο της εταιρίας, οι «βεντέτες» της ομάδας τα πιο γρήγορα αμάξια, ενώ το τεχνικό επιτελείο αυτοκίνητο τύπου τζιπ (όπως βλέπετε και στο παρακάτω φωτορεπορτάζ του sportdog).

Στο μεταξύ, άπαντες έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας με τον Μιραλάς, ωστόσο, να κάνει την σχετική πλάκα και να λέει ότι «εγώ έχω καλύτερο!».
Η πλάκα τού Ντουντού

Στην εκδήλωση υπήρχε γενικότερα πολύ καλό κλίμα, με τους παίκτες να έχουν διάθεση για πλάκα. Κυρίως ο Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος σχολίασε ότι: «Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την Mercedes, μια ομάδα πρωταθλήτρια στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Επίσης, ευχαριστώ πολύ τους υπεύθυνους της εταιρίας που μου χαρίζουν το αυτοκίνητο που βρίσκεται δίπλα μου». Ο Βραζιλιάνος χαφ εννούσε το μοντέλο AMG, αξίας 300 χιλ ευρώ και, φυσικά, αστειευόταν!

Την διοίκηση του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Γιάννης Βρέντζος, με τους 'ερυθρόλευκους' να εξοικονομούν ένα σημαντικό ποσό μηνιαίως, από τις μισθώσεις αυτοκινήτων για τους παίκτες, μετά τη χορηγία τής Mercedes.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακριβότερο μοντέλο το πήρε ο Άριελ Ιμπαγάσα.

Παντρεύτηκε την όμορφη Έλενα, ο Τσιρίλο

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Μπρούνο Τσιρίλο, καθώς χθες το απόγευμα παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Έλενα Ασημακοπούλου, η οποία διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.Ο πολιτικός γάμος τελέσθηκε στο Δημαρχείο του Αγίου Στεφάνου και ήταν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η όμορφη Έλενα φορούσε ένα πανέμορφο νυφικό-φόρεμα της Λένας Κατσανίδου, έχοντας τα μαλλιά της πιασμένα κότσο, ενώ ο Ιταλός άσος του ΠΑΟΚ με κανονικότατο γαμπριάτικο κοστούμι!

Το ζευγάρι θα πραγματοποιήσει και τον θρησκευτικό γάμο μαζί με την βάφτιση του μωρού τους και όπως έχουν αποκαλύψει και οι δύο θα είναι κοριτσάκι.

Στην Εθνική Κύπρου ο Κατσαβάκης

Ο 31χρονος Ελλαδίτης αμυντικός του Απόλλωνα Λευκωσίας κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Κύπρου από τον Άγγελο Αναστασιάδη, καθώς έβγαλε κυπριακό διαβατήριο έπειτα από 8 χρόνια παρουσίας στη Μεγαλόνησο.
Ο Νίκος Κατσαβάκης ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 από τη Βέροια, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε διαδοχικά σε Καβάλα και Πανσερραϊκό από όπου το 2002 έφυεγ για την Κύπρο και τον Διογένη Μόρφου. Μετά από μία διετία έφυγε από το Διογένη και μεταγράφηκε στην Ανόρθωση με την οποία έπαιξε 6 χρόνια βασικός! Φέτος άλλαξε παραστάσεις και συνεχίζει την καριέρα του στον Απόλλωνα Λευκωσίας.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρακολουθούσε την πορεία του και από τη στιγμή που έγβαλε Κυπριακό διαβατήριο τον κάλεσε στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, μιας και δεν έχει καμία συμμετοχή με την ομάδα της Ελλάδας. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον 34χρονο Σάββα Πουρσαϊτίδη ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το Εθνόσημο της Κύπρου τον περασμένο Μάρτιο αλλά τελικά δεν ξανακλήθηκε.
Πάντως ο Κατσαβάκης θα αποτελέσει μια αξιόπιστη επιπλέον λύση στα χέρια του Αναστασιάδη ενόψει των καθοριστικών για τη συνέχεια επικείμενων αναμετρήσεων με Νορβηγία (εντός) και Δανία (εκτός), με την Εθνική ομάδα της Κύπρου να βλέπει μέχρι και πρόκριση στα τελικά!

Το... αντίδοτο του Μουσλίμοβιτς

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει άμεσα «μια γροθιά»τόνισε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς για να αντιμετωπιστεί η αγωνιστική καθίζηση. Τι είπε ο Βόσνιος για τον κόσμο του «Δικεφάλου».
Ο Βόσνιος στράικερ μίλησε στην εφημερίδα «Metrosport»
Ζλάταν, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζητάει επίμονα απαντήσεις και εξηγήσεις για την κακή εικόνα της ομάδας. Τι είναι αυτό που φταίει τελικά;
«Πραγματικά δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να είναι αυτό. Κανείς νομίζω στην ομάδα δεν έχει την απάντηση. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι καλά η ομάδα και ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, αλλά για την εικόνα της ομάδας φταίμε όλοι. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και ως μία οικογένεια να λύσουμε τα προβλήματα».

Ο κόσμος είναι οργισμένος με τις εμφανίσεις σας. Θέλει άμεση αλλαγή της εικόνας της ομάδας...


«Κι εμείς το ίδιο θέλουμε. Ήρθε κόσμος στις προπονήσεις μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, επειδή ανησυχεί για την ομάδα. Ξέρουμε ότι οι εμφανίσεις μας δεν είναι καλές, αλλά δεν πρέπει να κρυφτούμε. Εμείς θέλουμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια.
Αυτό κάναμε και τώρα. Έχει δίκιο ο κόσμος να είναι τσαντισμένος, όπως μετά το ματς με τον Άρη, αλλά και εκεί οι παίκτες βγήκαμε από τα αποδυτήρια και τα είπαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους οπαδούς μας. Είμαστε μία οικογένεια και όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα: το καλό του ΠΑΟΚ. Φταίμε όλοι μέσα στην ομάδα για την εικόνα της, αλλά όλοι μαζί θα βρούμε τις λύσεις».

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να έχει χάσει φέτος το πνεύμα νικητή που τον διέκρινε...

«Είναι γεγονός, ότι πρέπει να ξαναβρούμε το πνεύμα νικητή που διέκρινε όλη την ομάδα. Είμαστε οι ίδιοι παίκτες με πέρυσι, συν ορισμένες καλές προσθήκες. Πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια με περισσότερο πάθος, με περισσότερο καρδιά και να είμαστε περισσότερο πεινασμένοι για τη νίκη. Στοιχεία τα οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο μας λείπουν στα τελευταία παιχνίδια».

Υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης; Υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης; Δεν έχει ψυχολογία η ομάδα;

«Είπαμε ότι όλοι φταίμε και πολλά φταίνε... Στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε την καρδιά που έπρεπε. Πρέπει να γίνουμε ξανά μία γροθιά. Να γίνουμε όπως πριν... Δουλεύουμε σκληρά, αλλά κάτι δε μας βγαίνει.
Στον κόσμο είπαμε, ότι θέλουμε να έρχεται στις προπονήσεις, για να βλέπει ότι δουλεύουμε σκληρά. Πρέπει όμως και οι παίκτες να καθίσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας και να βρούμε τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξουμε, για να ξαναβρεί η ομάδα την καλή της εικόνα».

Έχει ευθύνη και ο προπονητής για την κακή εικόνα της ομάδας;


«Είναι λάθος να εστιάζουμε σε πρόσωπα, όταν όλη η ομάδα δεν είναι καλά. Είπα και ξαναλέω, ότι όλοι φταίμε και όλοι μαζί να διορθώσουμε τα πράγματα».

Χούφτωσ'την Χούφτωσ'την !!!



Ο Πίτερ Νιμάιερ της Χέρτα Βερολίνου βρέθηκε προ απροόπτου(;) όταν ακούμπησε… φιλικά το στήθος της γυναίκας διαιτητή του αγώνα. «Νόμιζα πως ήταν η πλάτη της», δήλωσε ο παίκτης, αλλά έπεισε ελάχιστους...
Στην αναμέτρηση της Χέρτα Βερολίνου με την Άαχεν στο πλαίσιο της Β’ κατηγορίας της Γερμανίας, και όταν το χρονόμετρο έδειχνε το 55ο λεπτό, ο τηλεοπτικός φακός «έπιασε» τον Νιμάιερ να αγγίζει το στήθος της 31χρονης γυναίκας που διεύθυνε τον αγώνα.
«Ήθελα απλώς να της δώσω ένα χτύπημα στην πλάτη, αλλά στεκόταν λίγο πιο μακριά από ό,τι νόμιζα. Πρέπει να δίνουμε στον κόσμο κάτι για να διασκεδάζει», ήταν η δικαιολογία που φρόντισε να πει μετά τον αγώνα ο παίκτης της Χέρτα, ενώ η ρέφερι του αγώνα προτίμησε να μη σχολιάσει το περιστατικό, παρ' ότι όπως φάνηκε και στο βίντεο δεν την ενόχλησε και ιδιαίτερα…

Στους "8" ο Ζαμπίδης

Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα για τη φάση των 16, που θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη όσων τον παρακολούθησαν, πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον σκληροτράχηλο Ολλανδομαροκινό Χαλίντ "The Pitbull" Ουλάντ Ελ Χαντζί, περνώντας στους 8 καλύτερους μαχητές του κόσμου.

Με την έναρξη του αγώνα ο Iron Mike ξεκίνησε πολύ επιθετικά κάνοντας πράξη αυτό που δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου μια μέρα νωρίτερα, πως ο αντίπαλός του θα περάσει δύσκολες στιγμές μέσα στο ρίνγκ!

Στο 2ο γύρο μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα, κατάφερε να ρίξει κάτω δύο φορές με νοκ ντάουν τον αντίπαλό του, φτάνοντας πολύ κοντά στο νοκ αουτ. Ο Chahid όμως, δικαιολογώντας εν μέρει το προσωνύμιο του «pit bull» σηκώθηκε και προσπάθησε να ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση.

Ο τρίτος γύρος ήταν ένας πραγματικός πόλεμος με τους δύο μαχητές να ανταλλάσουν συνεχόμενα χτυπήματα και τους παρουσιαστές του event αλλά και το κοινό να παρακολουθούν εκστασιαμένοι τη συγκλονιστική αναμέτρηση.

Το τέλος του αγώνα βρηκε το κοινό όρθιο να αποθεώνει τους αθλητές για το εκπληκτικό θέαμα που προσεφεραν, έχοντας όμως όλοι την αίσθηση πως ο Μιχάλης Ζαμπίδης ήταν ο ξεκάθαρος νικητής. Όμως οι Γιαπωνέζοι κριτές έιχαν διαφορετική άποψη, αποφασίζοντας να πως ο αγώνας έπρεπε να πάει σε extra round!

Στον επιπλέον γύρο, επιβεβαιώθηκε εκ νέου η ανωτερότητα του Έλληνα Πρωταθλητή, ο οποίος με ένα δυνατό κροσέ τον έβγαλε για τρίτη φορά νοκ ντάουν και σχεδόν ΚΟ που όμως τελικά γλύτωσε από το καμπανάκι που σήμανε το τέλος του αγώνα!

Με την ανακήρυξη του ως νικητή, πνίγηκε στις αγκαλιές της ομάδας του που την αποτελούσαν οι Μπάμπης Παπαδόπουλος (βοηθός προπονητή του Γ. Μάλλιου), ο γυμναστής Αλέξανδρος Παπαδιονυσίου και η manager του Τόνια Φουσέκη, ενώ σχολιαστές των καναλιών, ειδικοί και μη, σχολίασαν τον αγώνα ως τον καλύτερο και θεαματικότερο που έχουν δει ποτέ, εκθειάζοντας τον απόδοση και το στυλ του πρωταθλητή μας!

Με τη νίκη του αυτή ο Μιχάλης Ζαμπίδης έφτασε τον εντυπωσιακό αριθμό των 143ων επιτυχιών σε 160 αγώνες, με 84 νοκ άουτς, και ο επόμενός του αγώνας θα είναι στο Τόκυο της Ιαπωνίας στις 8 Νοεμβρίου, στη φάση των 8, όπου μέσα σε ένα βράδυ κερδίζοντας τρεις αγώνες μπορέσει να κατακτήσει τον τίτλο του Κ-1 ΜΑΧ!

Ο Iron Mike, ικανοποιημένος από την απόδοσή και το αποτέλεσμα του αγώνα του, δήλωσε: « Χαίρομαι πολύ που κέρδισα έναν τόσο δυνατό και σημαντικό αγώνα και φάνηκα αντάξιος των προσδοκιών αυτών που πιστεύουν σε μένα! Επίσης η προετοιμασία μου απέδωσε σε πολύ υψηλό βαθμό και πλέον η προσοχή μου είναι στραμμένη στην επόμενη τελική φάση των 8 καλύτερων μονομάχων στο κόσμο.»

Mετίν: «Ποιον νοιάζει αν έχω Πόρσε;»

Ξέσπασε ο Τουμέρ Μετίν με αφορμή τις... μουρμούρες για το γεγονός πως κυκλοφορεί με πολύ ακριβό αυτοκίνητο στη Λάρισα αλλά και για φημολογία που τον ήθελε να συλλαμβάνεται για επικίνδυνη οδήγηση. Ο Τουμέρ Μετίν... ξεσπάθωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ραδιοφωνία Κισσάβου». Αρχικά επισήμανε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να με κρίνει για την απόδοσή μου στον αγωνιστικό χώρο. Σε άλλους αυτή αρέσει, σε άλλους όχι.

Δεν έχει όμως το δικαίωμα να κρίνει την προσωπική μου ζωή και τις επιλογές μου. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν έχω μία Πόρσε στην Τουρκία ή μία Φεράρι στην Ελλάδα. Με δικά μου χρήματα τα έχω αγοράσει…» Στη συνέχεια επισήμανε: «Σέβομαι και ακολουθώ τους κανόνες της ομάδας και ποτέ δεν συνέβησαν όλα όσα εύκολα και ανυπόστατα μου καταλογίζουν».

Tέλος ο Λεμονής από Ομόνοια

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» ο Τάκης Λεμονής, που πλήρωσε... το μάρμαρο της ταπεινωτικής ήττας στο ντέρμπι από τον ΑΠΟΕΛ.
Στην απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο της Ομόνοιας προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο Τάκης Λεμονής. Η ταπεινωτική ήττα από τον ΑΠΟΕΛ ώθησε τον 51χρονο τεχνικό στην απόφαση να αποχωρήσει από το τιμόνι των «πρασίνων».
Ο Λεμονής, ο οποίος πέρυσι είχε οδηγήσει τους «τριφυλλοφόρους» στη κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου, φέτος είχε να αντιμετωπίσει αρκετά εσωτερικά όσο και αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία αποτελούσαν τροχοπέδη για την υλοποίηση των φετινών στόχων του συλλόγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φαντάζει ως επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Λεμονή στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων».

«Ανεβήκαμε επίπεδο»

Η Εθνική Γυναικών κατέκτησε την 11η θέση στην παρθενική της παρουσία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστα Μίσσα θεωρεί ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε επίπεδο. Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Μίσσας, μίλησε στην εφημερίδα «SportDay».

- Κόουτς, η κατάκτηση της 11ης θέσης ήταν η αναμενόμενη; Ή μήπως περιμένατε κάτι περισσότερο;

«Στόχος μας εξ αρχής ήταν να περάσουμε στη επόμενη φάση και έτσι ματς με ματς πηγαίναμε βήμα βήμα. Είχαμε γνώση άλλωστε τι ομάδες αντιμετωπίζαμε. Δεν ζούμε σε διαφορετικό κόσμο. Φτάσαμε λοιπόν στο ματς απέναντι στην Λευκορωσία το οποίο θα μας έδινε την 8η θέση. Βασικά σπάνια μιλάω για τέτοια ζητήματα αλλά ήταν "κλοπή" αυτό το παιχνίδι.

Ετσι θα μπορούσαμε σε διαφορετική περίπτωση να είχαμε την 8η θέση η οποία θα ήταν ταβάνι για εμάς. Αλλά και η 11η θέση συγκρινόμενη με τις υποδομές που υπάρχουν και τις ομάδες που συμμετέχουν ήταν σημαντική και έτσι η Εθνική ανέβηκε επίπεδο. Βρίσκεται στην ελίτ».

- Η Εθνική ανέβηκε επίπεδο όπως αναφέρατε. Ποιο είναι το επόμενο στοίχημα;

«Αρχίζει ένας νέος κύκλος προγραμματισμού ο οποίος ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε ύστερα από μία τετραετία. Αναμφισβήτητα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Χρειάζεται και άλλα όπλα για να μπορέσει να συνεχίσει να συναγωνίζεται».

- Όταν εννοείτε ότι ένας νέος κύκλος ανοίγει, πώς το μεταφράζετε στο μυαλό σας;

«Είναι λογικό κάθε ομάδα να χρειάζεται ενίσχυση και για αυτό αναφέρθηκα και στις Ντάγκλας, Μέρφι οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και ευελπιστούμε να γίνει αυτό. Οπως και την βοήθεια της κάθε Ελληνίδας που θέλει να βάλει ως προτεραιότητα το μπάσκετ και αν είναι τέτοια η αγωνιστική της βελτίωση να μπορέσει να ενσωματωθεί στην ομάδα του νέου κύκλου.

Αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και το πρωτάθλημα. Διότι αν φεύγει η μία ομάδα μετά την άλλη πως να λειτουργήσει το πλάνο; Γιατί ναι μεν υπάρχει η βιτρίνα, αλλά αν δεν υπάρχει σκληρή δουλειά τότε θα πάψει να υπάρχει».

- Οι συνεχόμενες επιτυχίες μπορούν να βοηθήσουν ώστε να διατηρηθεί η βιτρίνα από την άποψη ότι οι νέες κοπέλες θα έχουν πρότυπα;
«Υπάρχει ταλέντο και υπάρχουν αθλήτριες που μπορούν να φτάσουν σε ένα επίπεδο. Αλλά δεν αρκεί μόνο να έχεις πρότυπα. Θα πρέπει να πονέσεις, να χύσεις ιδρώτα και αίμα. Στα λόγια είναι όλα εύκολα, στις πράξεις είναι δύσκολα. Για αυτό λέω ότι είναι πάντα σημαντικό να είναι αναβαθμισμένο το πρωτάθλημα».

- Το 2006 όταν αναλάβατε θέσατε ένα πλάνο. Πιστεύετε ότι αυτό τηρήθηκε ή παρέκκλινε;

«Δεν είναι το πλάνο, αλλά οι βάσεις που έχουν μπει και ο προγραμματισμός που έχει γίνει. Για να υπάρχει αρχή μέση και τέλος. Το θέμα είναι στην αλλαγή της νοοτροπίας κυρίως σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά. Φτάσαμε σε υψηλό επίπεδο που αν συγκρίνουμε τις ομάδες που έχουμε ξεπεράσει τότε έτσι χαρακτηρίζεται η αλλαγή νοοτροπίας σε σχέση με την λειτουργία της πειθαρχίας απέναντι σε δυνατές ομάδες του χώρου μια και η Εθνική ήταν πάντα αουτσάιντερ».

- Εχετε αποκομίσει πράγματα την τετραετία από την συνεργασία σας με τις κοπέλες;

«Πάντα σε κάθε συνεργασία δίνεις και παίρνεις. Εχω δώσει, αλλά έχω πάρει και αγωνιστικά κομμάτια. Ενα κομμάτι είναι η διαδικασία της βελτίωσης που υπήρξε και σε αυτό το ζήτημα έχω πάρει και έχω δώσει. Πάντα αποκομίζεις πράγματα».

- Η επόμενη μέρα θα σας έχει στον πάγκο της Εθνικής Γυναικών;

«Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει ξεκούραση γιατί με το τεχνικό μου επιτελείο είμαι στον... δρόμο 4 μήνες και το μυαλό μας είναι γεμάτο μπάσκετ, άρα χρειάζεται να καθαρίσει. Είμαι προπονητής της ΕΟΚ (σ.σ. Τεχνικός Υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος κορασίδων) αλλά από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Είναι νωρίς για συζητήσεις. Ολα είναι ανοιχτά σε αυτό το κομμάτι».

- Η επόμενη μέρα της Εθνικής;

«Η Εθνική μπορεί να έχει συνέχεια. Οι νέες παίκτριες να μάθουν από τις παλιές. Διότι το τονίζω υπάρχει ταλέντο, αλλά για να φτάσεις σε επίπεδο να συναγωνίζεσαι θα πρέπει να δουλεύεις σκληρά καθημερινά. Θα πρέπει να το καταλάβουν και οι ομάδες. Γενικά είναι απλά τα πράγματα. Οι κοπέλες πρώτα να γίνουν αθλήτριες και μετά μπασκετμπολίστριες».

Ρουμενίγκε: «Πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Μπάγερν»

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε ομολόγησε ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Μπουντεσλίγκα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Μπάγερν…«Πρέπει να ανησυχούμε, επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να είμαστε σε αυτή τη θέση. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μας και πρέπει να δούμε πως θα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας.

«Περιμένω από μας να αποζημιώσουμε τους οπαδούς μας, γιατί έτσι όπως παίξαμε στα τρία τελευταία ματς, αυτή δεν ήταν Μπάγερν», πρόσθεσε σε σκληρό ύφος ο Ρουμενίγκε.

Πάντως, ο «ισχυρός άνδρας» των Βαυαρών υπερασπίστηκε τον Λουίς Φαν Χάαλ. «Είμαστε απόλυτα σίγουροι για τη φιλοσοφία και την ποιότητα του προπονητή μας. Δυστυχώς, ο Φαν Χάαλ ούτε να βάλει γκολ μπορεί, ούτε να τα αποσοβήσει…»

Άφησε ακόμα δύο βαθμούς η Σπόρτινγκ

Παρά το καλό της ξεκίνημα στον τρίτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.Τα «λιοντάρια» αναδείχτηκαν ισόπαλα 1-1 στο Αβέιρο με την Μπέιρα Μαρ και παρακολουθούν από μακριά τα τεκταινόμενα στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει μόλις 9 βαθμούς ύστερα από επτά παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της Liga Sagres

Παρασκευή 01/10

Λεϊρία-Ακαντέμικα 2-1
32’ Φιντάλγκο–79’ Καρλάο, 88’ Ζανγκ

Σάββατο 02/10

Ολανένσε-Σετούμπαλ 3-1
10’ Μαουρίτσιο, 37’ Γκονσάλβες, 70’ Ζαρντέλ–57’ Σίλβα

Κυριακή 03/10

Νασιονάλ-Πορτιμονένσε 3-1
32’, 86’ πεν. Κλοντεμίρ, 75’ Έντγκαρ Κόστα/ 30’ Ζουμίσε

Ναβάλ-Πάσος Φερέιρα 1-2
25’ Ζοάο Πέδρο-46’ Ρόντον, 49’ Ολιβέιρα

Ρίο Άβε-Μαρίτιμο 0-0

Μπενφίκα-Μπράγκα 1-0
73’ Μάρτινς

Δευτέρα 04/10

Μπέιρα Μαρ-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
38’ Ρενάν-41’ Ζοάο Περέιρα

Θύρα 4: «Βγάλτε τις φουστανέλες-προσγειωθείτε στην πραγματικότητα»

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων του ΠΑΟΚ ανέλυσε τις αιτίες «για τη κατηφορική και τραγική φετινή πορεία της ομάδας», την οποία απέδωσε στη «διάλυση του πετυχημένου τρίπτυχου Ζαγοράκης - Βρύζας - Σάντος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια, σημειώθηκε η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Εκείνο τα καταραμένο χάραμα της 4/10/99, 6 παιδιά χάσανε τη ζωή τους για τον ΠΑΟΚ. Ο σεβασμός μας προς τα πρόσωπα τους είναι απεριόριστος και η μνήμη τους παραμένει άσβεστη όσα χρόνια και αν περάσουν.

Μετά και από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη Θεσσαλονίκης, είναι φανερό ότι η κατρακύλα για τον ΠΑΟΚ ακόμα και στα εντός έδρας ματς δεν έχει τελειωμό. Μετά από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου, η ομάδα κατάφερε να ηττηθεί και από τον Αρη Θεσσαλονίκης, μια ομάδα που οι νεαροί φίλαθλοι της, οι οποίοι διακρίνονται από τα σπυράκια και τη χωρίστρα στο πλάι, θεωρούσαν αδιανόητο πως θα μπορούσαν κάποτε να πανηγυρίσουν μετά τη λήξη ενός αγώνα στην Τούμπα. Δυστυχώς, μετά τη νέα ντροπιαστική εμφάνιση οι παίκτες της ομάδας μας το κατάφεραν και αυτό. Θεωρούμε ανούσιο να προβούμε σε κριτική για το συγκεκριμένο ματς γιατί ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε για μία ακόμη φορά νωθρός και άχρωμος, χωρίς πάθος και αγωνιστικό προσανατολισμό.

Τα υπόλοιπα σχετικά με τον αγώνα τα αφήνουμε για τους άφθονους προπονητές και προέδρους των φόρουμ και των ραδιοφώνων. Εμείς σαν οπαδοί οφείλουμε να αναλογιστούμε τις αιτίες που έχουν φέρει την ομάδα στη δεινή αυτή θέση. Είναι προφανές ότι βασική αιτία για τη κατηφορική και τραγική φετινή πορεία της ομάδας είναι η διάλυση του πετυχημένου τρίπτυχου «Ζαγοράκης - Βρύζας - Σάντος» με τη φυγή των 2 τελευταίων και κυρίως με τη μη επάξια αντικατάσταση τους. Η μετέπειτα σύγχυση αρμοδιοτήτων έχει κάνει την ομάδα να παρουσιάζεται όχι σαν ένα σύνολο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αλλά σαν ένα συνονθύλευμα αδιάφορων περιπατητών οι οποίοι σε παλαιότερες δηλώσεις τους τόλμησαν να πούνε πως η ομάδα δεν έχει κίνητρο. Για εμάς το απόλυτο κίνητρο είναι τα 4 ιερά γράμματα και χρέος της διοίκησης, πέρα από όλα τα άλλα, είναι να δώσει άμεσα στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο να καταλάβουν σε ποιον σύλλογο βρίσκονται.

Εννοείται πως δικαιολογίες για διαιτησία, δεν αποτελούν για εμάς άλλοθι. Αντιθέτως φανερώνουν άλλη μία τεράστια διοικητική αδυναμία, αφού το να σε αδικεί μέσα στην Τούμπα μία ομάδα που βολοδέρνει ανάμεσα στην Α και στην Β εθνική και απλά γλύφει τις τρίχες του Πατέρα, είναι μεγάλη ξεφτίλα. Αν το κίνητρο χάθηκε για μερικούς το βράδυ της 26ης Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, ας βγάλουν τις φουστανέλες και ας προσγειωθούνε στην πραγματικότητα. Για εμάς ο αγώνας συνεχίζεται.

Μετά τη συνέλευση του συνδέσμου που έγινε στις 24/9 πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 αποφάσισε να αγοράσει συμβολικά 15 εισιτήρια διαρκείας στο χάντμπολ, να αποχωρήσει από τη περιβόητη συντονιστική επιτροπή που το μόνο που συντόνιζε ήταν η μοιρασιά των εισιτηρίων, να στηρίξει όσο μπορεί το τμήμα μπάσκετ και να κάνει πιο ξεκάθαρες τις θέσεις του στην πλατιά μάζα του κόσμου γιατί είναι ντροπή για τον κόσμο του ΠΑΟΚ να πιστεύει τους γελωτοποιούς των φόρουμ και των ραδιοφώνων (που σε λίγο θα διοργανώνουν και τηλεφωνικές ψηφοφορίες για το ποιος να έρθει και ποιος να φύγει) και να αγνοεί τις απόψεις των συνδέσμων.

Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 διοργανώνει οδική εκδρομή για τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία. Αναχωρούμε την Κυριακή 17/10 το μεσημέρι και η εκδρομή περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στην Βαρκελώνη πριν τον αγώνα και μία στη Νίκαια της Γαλλίας μετά το ματς. Η τιμή της εκδρομής είναι 290 ευρώ (χωρίς το εισιτήριο του αγώνα) και επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 24/10. PAOK GATE 4 ON TOUR»

Ανακοίνωση παλαιμάχων για τη θλιβερή επέτειο

Την βαθιά οδύνη που προξενεί η 'μαύρη' επέτειος από το τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι φίλαθλοι τού ΠΑΟΚ, εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσής τους οι παλαίμαχοι τού συλλόγου.Όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά, η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα.

Αναλυτικά:

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα, από τη μαύρη Δευτέρα του Οκτώβρη του 1999 κατά την οποία έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη στην επιστροφή τους από παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Ο Σύνδεσμος μας συμμερίζεται για άλλη μια χρονιά, μαζί με την υπόλοιπη Παοκτσήδικη οικογένεια, την βαθιά οδύνη, που προξένησε αυτή η «μαύρη» επέτειος και ενώνει σιωπηλά την θλίψη του με αυτήν των οικογενειών , των αδικοχαμένων έξι αετόπουλων, εκφράζοντας συνάμα την ευχή να είναι η τελευταία φορά που φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, πληρώνουν με την ζωή τους την αγάπη τους για τα τέσσερα αυτά ιερά γράμματα.

Και όπως λέει η φράση, στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν τους, στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη : «Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα.

Βίοι αντίθετοι για Ναφτί και Τόχα...

Μπορεί η εξωαγωνιστική ζωή τού Κάρλος Τόχα να έχει προβληματίσει τους ανθρώπους τού Άρη, παρόλα αυτά φαίνεται ότι ο Μεχντί Ναφτί έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους 'κίτρινους'.Ο Τυνήσιος χαφ παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο το τελευταίο διάστημα, σε αγώνες και προπονήσεις, μετά τις αυστηρές παρατηρήσεις που του έκανε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό για τον πεπειραμένο άσο, ο οποίος με την παρουσία του το βράδυ τής Κυριακής στην Τούμπα, έδειξε ότι είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα του δώσει ο Αργεντινός προπονητής.

«Δένει» Χαβίτο ο Άρης

Να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Άρη ο Φρανσίσκο Χαβίτο και να συνεχίσει την καριέρα του με την κίτρινη φανέλα, επιθυμεί η διοίκηση του συλλόγου. Για αυτόν τον λόγο από χθες έχουν αρχίσει οι επαφές με την πλευρά τού 27χρονου χαφ, ο οποίος από την αρχή τής φετινής αγωνιστικής περιόδου έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο ίδιος ο παίκτης θέλει να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και να αγωνίζεται με τη φανέλα τού Άρη και αυτό ήταν το πρώτο που ήθελαν να μάθουν οι διοικούντες την ΠΑΕ στη χθεσινή, πρώτη, επαφή για την ανανέωση του συμβολαίου του. Το ίδιο, άλλωστε, σχολίασε και ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του στην εφημερίδα 'Sportday'. Μάλιστα, αν όλα πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις και προκύψει συμφωνία προέκτασης της υπάρχουσας συμφωνίας, ο Χαβίτο θα γίνει ο μακροβιότερος ξένος παίκτης στην ομάδα!

«Έχουν γίνει κάποιες επαφές για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου μου. Από την πλευρά της ομάδας υπάρχει θέληση για να παραμείνω, κάτι που το θέλω κι εγώ. Πάντως, θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα για το θέμα αυτό όταν γίνουν οι επίσημες προσφορές», ήταν τα λόγια του Ισπανού χαφ ο οποίος αναφέρθηκε και στη μεγάλη νίκη επί τού ΠΑΟΚ, στην Τούμπα:

«Στα πέντε χρόνια που αγωνίζομαι στην ομάδα, το μόνο θετικό αποτέλεσμα που είχαμε πάρει στην Τούμπα ήταν η "λευκή" ισοπαλία σε παιχνίδι Κυπέλλου. Τόσο εγώ όσο και συμπαίκτες μου θέλαμε πολύ τη νίκη στον αγώνα αυτόν. Παίξαμε με ψυχή και πάθος, ακολουθώντας τις εντολές του προπονητή μας.

Είχαμε άψογη οργάνωση και τακτική στο παιχνίδι μας και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να επιβάλει τον ρυθμό του, που ήταν και η βασική εντολή του Κούπερ. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε ακόμα καλύτεροι, διάστημα στο οποίο έπεσε η απόδοση του ΠΑΟΚ. Εκμεταλλευτήκαμε μία από τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν και στο τέλος φτάσαμε δίκαια στη νίκη
».

Σάντος: «Να φτιάξουμε το κλίμα»

Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φεύγοντας άφησαν αιχμές για κάποιους συμπαίκτες τους κ.α.Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, μαζί με τον Τάκη Φύσσα, συγκέντρωσαν τους διεθνείς και συζήτησαν σε πολύ ήρεμους τόνους για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και προκάλεσαν αναστάτωση στο κλίμα της Εθνικής.

«Εμένα δεν μου μίλησε κανείς από όσους έφυγαν, άρα δεν έχω ιδία άποψη για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση», τους είπε αρχικά ο 55χρονος προπονητής, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Φύσσας, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσαρέσκειά του, ωστόσο τους μίλησε για ενότητα…

«Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα με όσα έγιναν. Με πείραξαν με όλη τη σημασία της λέξης. Θα πρέπει να φτιάξουμε το κλίμα. Μόνο αν είμαστε όλοι μια γροθιά θα καταφέρουμε να προκριθούμε στα τελικά του Euro 2012. Αυτός είναι ο στόχος και πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τον πετύχουμε. Αν δεν υπάρχει ενότητα, δεν πάμε πουθενά», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν το κάνει εσκεμμένα ο Κατσουράνης»

Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης» αναφέρθηκε και στις κατηγορίες προς το πρόσωπο του Κώστα Κατσουράνη, λέγοντας μπροστά σε όλους: «Ο Κατσουράνης είναι ένας άνθρωπος που πολλές φορές λειτουργεί παρορμητικά, ίσως λιγάκι υπερβολικά. Είμαι, όμως, βέβαιος ότι δεν το κάνει εσκεμμένα».

Τον «χρυσώνει» για… σεντόνι

Η ΑΕΚ κατάθεσε χθες την πρόταση στον Μανόνο Χιμένεθ και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα γίνει το «deal» με τον Ισπανό τεχνικό.

Θυμίζουμε ότι ο 46χρονος προπονητής ζήτησε 800.000 ευρώ συν 300.00 ευρώ για τους συνεργάτες του και η «κιτρινόμαυρη» διοίκηση του πρόσφερε 650.000 ευρώ (πάγια) και 250.000 ευρώ για τους βοηθούς του.

Ωστόσο, αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η ΑΕΚ επιχειρεί να καλύψει τη διαφορά και να πείσει τον Χιμένεθ με μπόνους που του προσφέρει.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» προσφέρει στον Ισπανό μισό εκατομμύριο ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος ή είσοδο σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της δεύτερης θέσης!

Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει τη διάθεση της ομάδας να «χρυσώσει» τον προπονητή αν καταφέρει να βγάλει την ομάδα από τον αγωνιστικό αδιέξοδο και την οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες.

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Ισπανού τεχνικού, Αλβάρο Τόρες, δεν απάντησε χθες θετικά στην ΑΕΚ και αναμένεται νέος κύκλος συζητήσεων σήμερα.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται σκληρές, ωστόσο, όπως προαναφέραμε, υπάρχει αισιοδοξία ότι δύο πλευρές θα βρουν τη «χρυσή τομή».

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ισπανικά δημοσιεύματα ο Χιμένεθ βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Σαραγόσα.

Γάλλος, ο δεύτερος

Σε περίπτωση που δεν «κάτσει» του Χιμένεθ, όπως σας ενημερώσαμε και χθες, η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε λύση από την Γαλλία. Ο Σταύρος Αδαμίδης βρίσκεται σε παράλληλες συζητήσεις και με άλλους προπονητές και σε περίπτωση που έρθει το «ναυάγιο» με τον Ισπανό τότε θα προχωρήσει μία απ’ αυτές. Θυμίζουμε ότι έχουν προταθεί ο Πολ Λε Γκουέν, ο Αλέν Περέν και Μισέλ Εστεβάν.
Ακόμα περιμένει…

Σε ό,τι αφορά τον Σόουζα ακόμα περιμένει στο... ακουστικό του. Ο Πορτογάλος δεν έχει τελευταία καμία ενόχληση από την ΑΕΚ κάτι που σημαίνει ότι η περίπτωσή του φαίνεται να έχει χάσει σημαντικό έδαφος. Μπορεί ο Σταύρος Αδαμίδης να πιστεύει πολύ στον 40χρονο τεχνικό, ωστόσο οι αντιδράσεις του κόσμου φαίνεται να παίζουν τον ρόλο τους.

Πικραμένος ο Ζαγοράκης

Μεγάλη είναι η πικρία τού Θοδωρή Ζαγοράκη με όσα συνέβησαν από το βράδυ τής Κυριακής και μετά στον ΠΑΟΚ, πολύ περισσότερο με τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσαν πολλοί σύνδεσμοι οργανωμένων φίλων τού συλλόγου, σε βάρος του.

Ο ισχυρός διοικητικά άνδρας τής ομάδας δεν θέλησε χθες να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού υπήρξαν εκφράσεις και κατηγορίες για ζητήματα οικονομικής διαφάνειας τα οποία τον ενόχλησαν ιδιαίτερα. Είναι σαφές ότι δεν επικοινώνησε ούτε με στενούς του συνεργάτες χθες, σε μία προσπάθεια να απομονωθεί για να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του.

Όλα ανοιχτά

Άνθρωποι κοντά στον ΠΑΟΚ και τον πρόεδρό του, αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά την αντίδραση του Ζαγοράκη τόσο μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Άρη, όσο και μετά την ανακοίνωση των συνδέσμων. Η απόφαση για χρηματικό πρόστιμο στο ποδοσφαιρικό τμήμα φαίνεται ότι έχει ήδη ληφθεί και απομένει η ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει στο μυαλό του να ξεκινήσει και κάποια τετ α τετ με τους παίκτες μέσα στο επόμενο διάστημα, αφού είναι σαφές ότι μετά την πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ η ομάδα δεν έχει καλή πορεία.

Η στήριξη σε Δερμιτζάκη και το... όχι

Άλλωστε, ο Ζαγοράκης ξεκαθάρισε ότι στηρίζει απόλυτα τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο Έλληνας τεχνικός θα συνεχίσει στον πάγκο τού συλλόγου και θα προσπαθήσει με τη βοήθεια και τη στήριξη τής διοίκησης να αλλάξει την κατάσταση. Ο πρόεδρος είναι επηρεασμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, παρόλα αυτά δεν θέλει να αφήσει να επηρεαστεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι το βράδυ τής Κυριακής ρώτησε τους οπαδούς αν θέλουν να αποχωρήσει από την ΠΑΕ, με τους τελευταίους να απαντούν ένα δυναμικό 'όχι' το οποίο τον γέμισε κουράγιο. Τουλάχιστον, εκείνη τη στιγμή.

Μετράει μέρες στην Ίντερ ο Μουντάρι

Προβλήματα με τον Ράφα Μπενίτεθ αντιμετωπίζει από το ξεκίνημα της χρονιάς ο Σούλεϊ Μουντάρι και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο το μέλλον του στους πρωταθλητές Ευρώπης είναι εξαιρετικά αμφίβολο.Ο Μαδριλένος τεχνικός ήταν έτοιμος να «θυσιάσει» τον νεαρό μέσο το καλοκαίρι, συμπεριλαμβάνοντας τον ως αντάλλαγμα στο deal για την απόκτηση του Ντιρκ Κάιτ, ωστόσο από την στιγμή που η Λίβερπουλ αρνήθηκε, ο Γκανέζος του… ξέμεινε στα χέρια.

Το ότι παίζει δευτερεύοντα ρόλο στα πλάνα του έγινε φανερό και από την απόφαση του να τον αποκλείσει από την αποστολή του χθεσινοβραδινού αγώνα με την Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο». Ο Μουντάρι αντέδρασε, αποχωρώντας εξοργισμένος από το γήπεδο και πλέον καλείται να πληρώσει τις συνέπειες της πράξης του.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», ο παίκτης θα έχει συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τον Μπενίτεθ, θα του επιβληθεί πρόστιμο και πιθανότατα θα μπει στο «ψυγείο» μέχρι νεωτέρας…