Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νασρί: Οι διαιτητές στην Αγγλία δεν μας προστατεύουν

Το σκληρό τάκλιν του Νάιτζελ Ντε Γιονγκ πάνω στον Χατέμ Μπεν Αρφά που έμεινε ατιμώρητο στο κυριακάτικο παιχνίδι της Μαν. Σίτι με την Νιούκαστλ, έχει προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων στην Αγγλία.Όλο και περισσότεροι συμφωνούν πως οι παίκτες διακινδυνεύουν την σωματική ακεραιότητα τους από την πρόθεση των διαιτητών να σφυρίζουν λιγότερο ώστε να εξυπηρετούν την ροή του αγώνα και να αφήνουν ατιμώρητο το υπέρμετρα δυνατό παιχνίδι.

Ένας από αυτούς που δήλωσαν εξοργισμένοι από το μαρκάρισμα του Ολλανδού που απέφερε διπλό κάταγμα κνήμης-περόνης στον πρώην παίκτη της Μαρσέιγ, είναι και ο Σαμίρ Νασρί. Άλλωστε, ως συμπαίκτης στην Άρσεναλ με τους Εντουάρντο και Ράμσεϊ, έχει γίνει μάρτυρας ανάλογων φρικτών περιστατικών στο πρόσφατο παρελθόν.

«Αυτό που μου την δίνει είναι η διαιτησία», είπε στο Eurosport ο άσος των «κανονιέρηδων». «Ο διαιτητής είδε τον Χατέμ Μπεν Αρφά πάνω στο φορείο με μια μάσκα οξυγόνου και δεν τιμώρησε καν τον Ντε Γιονγκ. Αυτό πρέπει να αλλάξει στην Αγγλία. Ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ έχει ιστορικό, σαν τον Φαν Μπόμελ. Οι διαιτητές πρέπει να είναι ενήμεροι πως αυτοί οι παίκτες κάνουν τέτοια τάκλιν. Καμιά φορά συμβαίνουν και ατυχήματα και πάντα συνέβαιναν. Αλλά είμαστε αρκετά προστατευμένοι στην Αγγλία; Δεν το νομίζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: