Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Νίκησε, αλλά προβλημάτισε…

Η ΑΕΚ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ (3χ3 ΝΙΚΕΣ), ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΠΟΕΛ (1-0) ΕΙΧΕ ΜΕΤΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΣΚΟΚΟ, ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΛ Ο ΑΡΓΥΡΙΟΥΜε τρεις νίκες ολοκλήρωσε τα φιλικά της στην Αυστρία η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε και της Χάποελ Μπερ Σέεβα με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Αργυρίου στο 60’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Παρά τη νίκη πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καλή εμφάνιση, έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, ενώ στο πρώτο ημίχρονο, όταν και αγωνίστηκαν οι βασικοί, υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Από το 60’ και μετά, όταν πέρασαν στο ματς εννέα ξεκούραστοι παίκτες, η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της, έπαιξε καλύτερα, αν και πάλι έμεινε αρκετά μακριά από την απόδοση του πρώτου ματς με την Ουνιρέα.

Βέβαια, επειδή ακόμα βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, εν μέρει δικαιολογείται η μέτρια απόδοση. Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε το σύστημα 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε και πάλι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και την πρώτη συμμετοχή του Νταντόμο, ο οποίος αν και ανέτοιμος, έδειξε κάποια καλά στοιχεία.

Το 4-2-3-1 και ο Νταντόμο…

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τρίτο συνεχές φιλικό χρησιμοποίησε και πάλι το 4-2-3-1, σύστημα το οποίο θα είναι και αυτό με το οποίο θα αγωνίζεται η ΑΕΚ τη νέα περίοδο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αραμπατζής, στα αριστερά της άμυνας ο Αργυρίου, δεξιά ο Νταντόμο, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Δέλλα και Μανωλά. Στον άξονα τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Μάκος με τον Καφέ, ενώ στις πτέρυγες έπαιξαν οι Σκόκο με τον Λεονάρντο. Στην κορυφή της επίθεσης βρίσκονταν ο Μπλάνκο και πίσω του ο Λυμπερόπουλος.

Στο 40’ όμως ο προπονητής της ΑΕΚ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Νταντόμο αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Καράμπελας, ο οποίος πέρασε αριστερά και ο Αργυρίου άλλαξε πλευρά. Όσον αφορά τον Ουρουγουανό, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Ένωσης, αποχώρησε νωρίς λόγω κούρασης. Άλλωστε, το τεχνικό τιμ των «κιτρινόμαυρων» είχε αποφασίσει από πριν, πως ο χρόνος συμμετοχής του δεν θα ξεπέρναγε τα 40 λεπτά. Ο Νταντόμο, αν και ακόμα είναι ανέτοιμος, έδειξε πως έχει καλή μακρινή μπαλιά, αρέσκεται να βγαίνει μπροστά, ενώ είναι και πολύ σκληρός στην άμυνα. Σε αυτόν ταιριάζει απόλυτα η φράση «η μπάλα ή ο παίκτης».

Πρόβλημα ανάπτυξης, λίγες φάσεις

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο φιλικά, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή ούτε στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη και δυσκολεύονταν πάρα πολύ να διασπάσουν την άμυνα των Ισραηλινών. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως στο πρώτο 45λεπτο αυτό έγινε μόλις δύο φορές. Στο 4’ ο Σκόκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο από πολύ κοντά, ενώ στο 27’ ύστερα από ωραία συνεργασία των Σκόκο, Λεονάρντο και Λυμπερόπουλου, ο Μπλάνκο σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια.

Αυτές ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος, στο οποίο η Ένωση προβλημάτισε έντονα με την παρουσία της. Οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν μονίμως τους Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο με μακρινές μπαλιές, ενώ ο μόνος που προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι και να κάνει κατά μέτωπο επίθεση, ήταν ο Νάτσο Σκόκο. Αντίθετα, ο Λεονάρντο σήμερα δεν ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα ματς, ενώ και ο Μάκος, που ξεκίνησε για πρώτη φορά με τους βασικούς, κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Άργησαν οι αλλαγές, γκολ ο Αργυρίου

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στα δύο προηγούμενα φιλικά της ΑΕΚ είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ενδεκάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Αυτή την φορά όμως, αποφάσισε να καθυστερήσει λίγο τις αλλαγές και να τις κάνεις μαζεμένες στο 61’. Προτίμησε να αφήσει στο γήπεδο για άλλο ένα τέταρτο τους βασικούς, οι οποίοι αν και δεν ανέβασαν σημαντικά την απόδοσή τους, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Η Ένωση μπήκε δυνατά στην επανάληψη, έχασε κάποιες ευκαιρίες με τους Σκόκο και Μπλάνκο να σουτάρουν άουτ έξω από την περιοχή και τελικά στο 60’ έκανε το 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης χρήστηκε ο Ανέστης Αργυρίου, ο οποίος με ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο.
Καλύτεροι οι… αναπληρωματικοί

Για το τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, ο Μπάγεβιτς πέρασε εννέα ξεκούραστους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Συγκεκριμένα οι μόνοι που έμειναν στην ενδεκάδα ήταν ο Αραμπατζής και ο Καράμπελας, με τον τελευταίο όμως να έχει μπει ως αλλαγή στο 40’. Από εκεί και πέρα, στην άμυνα μπήκαν οι Καλαμιώτης, Ματεντζίδης και Μαϊστόροβιτς, στην μεσαία γραμμή οι Ιντζόγλου και Γκέντσογλου, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Μπερνς και Λαγός. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παυλής και πίσω του σε ρόλου επιτελικού μέσου ο Έντερ.

Η νέα ενδεκάδα της Ένωσης μπήκε αρκετά καλά στο γήπεδο, είχε ταχύτητα και έκανε αρκετά κλεψίματα στην μεσαία γραμμή, ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Έντερ με τον Μπερνς. Ο Αυστραλός μάλιστα έχασε και μία καλή ευκαιρία στο 70’, όταν ο Λαγός έβγαλε ωραία τηνσέντρα, αυτός κοντράλαρε τη μπάλα και μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε, έφυγε πάνω από την εστία. Το παιχνίδι πάντως ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη ευκαιρία για τη Χάποελ, όταν στο 85’ ο Μέλινγκτον εκτέλεσε το φάουλ και ο Ζαγκούρι με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Αραμπατζή. Οι συνθέσεις της αναμέτρησης:

ΑΕΚ:
Αραμπατζής, Αργυρίου (61' Καλαμιώτης), Νταντόμο (40' Καράμπελας), Δέλλας (61' Μαϊστόροβιτς), Μανωλάς (61' Ματεμτζίδης), Μάκος (61' Γκέντσογλου), Καφές (61' Ιντζόγλου), Λεονάρντο (61' Λαγός), Σκόκο (61' Έντερ), Λυμπερόπουλος (61' Μπερνς), Μπλάνκο (61' Παυλής).

Χάποελ:
Κοέν, Σεντάρ, Σοάρες, Γιεχιέλ, Νταβιτζάντα, Ρεβίβο, Φερνάντες, Νάσερ, Μόχε, Μέλξον, Λιόρ.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»

Να αλλάξουν σύντομα την αγωνιστική τους εικόνα ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής στο Μπαντ Μπρουκενάου, προκειμένου να παρακολουθήσει το τελευταίο φιλικό της ομάδας ενάντια στη Νυρεμβέργη.

Φυσικά, ο Ζαγοράκης θορυβήθηκε από τις μέχρι στιγμής κακές εμφανίσεις και φρόντισε να στείλει το μήνυμά του τώρα που είναι νωρίς.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»

Ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικέων είχε αρχικά κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ορισμένους από τους πιο έμπειρους παίκτες, ενώ η συνέχεια περιείχε και σύντομη ομιλία προς σύσσωμο το ρόστερ.

«Μπορεί να έχετε διάφορες δικαιολογίες, καταλάβετε όμως ότι αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια», τόνισε ο Ζαγοράκης, κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει και των αναμετρήσεων με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε σύντομη κουβέντα και με τον Μάριο Μπερέτα, προσπαθώντας να καταλάβει σε τι οφείλεται το άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο των προηγούμενων ημερών.

Σε γενικές γραμμές, ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής είναι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας, όμως δεν μπορεί να κάνει και τα στραβά μάτια, περιμένοντας πλέον να πιάσουν τόπο τα λόγια του και να συνέλθει ο "Δικέφαλος" πολύ σύντομα.

Για ανταλλαγή Κοντρέρας-Ντι Μικέλε, λένε οι Ιταλοί

Το ενδεχόμενο της ανταλλαγής του Πάμπλο Κοντρέρας με τον Νταβίντ Ντι Μικέλε σκέφτεται η διοίκηση του ΠΑΟΚ σύμφωνα με δημοσίευμα του «tuttosport.com».Η συγκεκριμένα ιστοσελίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως ο Δικέφαλος είχε εισπράξει αρνητική απάντηση από τον 34χρονο επιθετικό όταν τον είχε προσεγγίσει πριν από λίγο καιρό ο Ζήσης Βρύζας και για τον λόγο αυτό ο τεχνικός διευθυντής των Θεσσαλονικιών απευθύνθηκε στην Τορίνο.

Ο ιταλικός σύλλογος από τη μεριά του δεν δείχνει ιδιαίτερα θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με τον Βρύζα να ποντάρει πλέον στην… φιλία του με τον υπεύθυνο μεταγραφών της ομάδας, Πετράκι με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην Περούτζια.

Ο ίδιος ο Ντι Μικέλε πάντως, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Μάριο Μπερέτα δεν φαίνεται να έχει σκοπό να εγκαταλείψει το Καμπιονάτο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Προτίμησε Καντού από Άρη

Ο μεγάλος στόχος του Άρη για τη θέση του πλέι μέικερ χάθηκε, αφού ο 25χρονος Αμερικάνος γκαρντ, Μάικ Γκριν συμφώνησε με την ιταλική Καντού.

Ο Μάικ Γκριν είχε δεχθεί αρκετά καλή πρόταση από τον Άρη αποτελώντας τον εκλεκτό του Σαρόν Ντρούκερ, αλλά η εμπλοκή της Καντού ανέτρεψε τα δεδομένα.

Η ομάδα-έκπληξη του περυσινού ιταλικού πρωταθλήματος έδωσε περισσότερα χρήματα (περίπου 220.000 δολάρια) και έκανε δικό της τον Μάικ Γκριν που είχε πέρυσι στη βελγική Λιέγη, 13,6 πόντους κατά μέσο όρο και 4,3 ασίστ.

Δοκιμάζεται ο Τουπάλσκι. «Κόπηκαν» δυο

Ένα νέο πρόσωπο προστέθηκε στους παίκτες που δοκιμάζονται από τον Γιόζεφ Μπουμπένκο στην προετοιμασία του Ηρακλή στην Πορταριά.Ο λόγος για τον Λούκατς Τουπάλσκι. Ο 29χρονος Πολωνός κεντρικός αμυντικός βρίσκεται από το πρωί στα βουνά του Πηλίου και τέθηκε υπό τις οδηγίες του προπονητή του «γηραιού». Ο Τουπάλσκι την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Κρακοβία, όπου συμπλήρωσε 10 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ.
Ανεβάζουν ρυθμούς Κατσαμπής και Ηλιάδης

Πρόγραμμα διπλής προπόνησης περιελάμβανε τη Δευτέρα η προετοιμασία του Ηρακλή στην Πορταριά. Το ευτυχές γεγονός για τον Γιόζεφ Μπουμπένκο είναι ότι οι Κατσαμπής και Ηλιάδης αυξάνουν ένταση στην ατομική τους προπόνηση.

"Κόπηκαν" Κροϊτόρου και Ριντλ

Λίγες μόνο ημέρες διήρκησε η παρουσία των Τόμας Ριντλ και Μάριους Κροϊτόρου στην προετοιμασία του Ηρακλή που γίνεται στην Πορταριά.

Οι δυο παίκτες δοκιμάστηκαν από τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, αλλά η απόδοσή τους δεν έπεισε τον τεχνικό του «γηραιού».

Μήτσικας: «Πρώτη εμπειρία σε προετοιμασία»

Ο Αγγελος Μήτσικας, ένα από τα νέα παιδιά της 'κυανόλευκης' αποστολής στην προετοιμασία της Πορταριάς. Ο 20χρονος επιθετικός στο περιθώριο της σκληρής δουλειάς στο Πήλιο αναφέρθηκε στο κλίμα, που κυριαρχεί στην ομάδα, όσο και στους στόχους, τόσο του Ηρακλή, όσο και τους δικούς του.

«Είναι η πρώτη μου εμπειρία συμμετοχής σε προετοιμασία της ομάδας μας. Προσπαθούμε όλοι μαζί να φτάσουμε σε ένα επίπεδο απόδοσης, το οποίο και θα μας συνοδεύει σταθερά στη συνέχεια. Είναι ο τέταρτος χρόνος που βρίσκομαι στην ομάδα, καθώς πέρσι αγωνίστηκα ως δανεικός. Είδα τον δανεισμό μου ως μια πολύ καλή εμπειρία ώστε να γυρίσω στην ομάδα και να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά. Στόχος μου είναι να δω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, γι αυτό προσπαθούμε καθημερινά στις προπονήσεις. Η υποδοχή των παλαιών ποδοσφαιριστών, όπως και το κλίμα, είναι πάρα πολύ καλό. Η συμπεριφορά όλων προς τους νέους παίκτες είναι η καλύτερη δυνατή. Μας αντιμετωπίζουν ως ισάξιους συμπαίκτες, πράγμα που μας βοηθάει. Στις προπονήσεις δουλεύω όσο πιο σκληρά γίνεται, ώστε ο προπονητής και η ομάδα να παίρνουν το 100% των δυνατοτήτων μου. Όσο για την περιπέτεια που είχε ο Ηρακλής το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εκείνο που έχω να πω είναι ότι χρωστάμε πάρα πολλά στον κόσμο μας. Πιστεύω ότι αυτός μας κράτησε εδώ που είμαστε. Ήμουν κι εγώ στις πορείες και παρακολουθούσα όλα τα γεγονότα από πάρα πολύ κοντά» σημείωσε ο 20χρονος επιθετικός στην επίσημη ιστοσελίδα του Ηρακλή.

Τσαρτσαρής: Καταδικασμένοι να διεκδικούμε διακρίσεις

Ένα μετάλλιο ή τουλάχιστον η είσοδος στην τετράδα είναι ο στόχος της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Κώστα Τσαρτσαρή.

Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και τόνισε ότι η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων κοιτά και πάλι ψηλά.

«Η Ελλάδα έχει ταλέντο στο μπάσκετ και το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Αυτή η ομάδα έχει στη σύνθεσή της τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού –και όχι μόνο- πρωταθλήματος. Είναι λίγο καταδικασμένη να διεκδικεί διακρίσεις. Ένα μετάλλιο ή την τετράδα, που για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί διάκριση σίγουρα», είπε ο Τσαρτσαρής.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Ο άσος του Παναθηναϊκού επέστρεψε φέτος στις υποχρεώσεις της Εθνικής ύστερα από την περσινή απουσία του από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και τονίζει ότι αισθάνεται σαν να μην πέρασε μια μέρα.

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Είναι πάντα ωραία τα συναισθήματα στην ομάδα, είναι πάντα θετικό όταν βρίσκεσαι σε αυτή την παρέα. Εδώ δεν υπάρχουν συλλογικές διαφορές, παλεύουμε όλοι για ένα στόχο και ένα κράτος ολόκληρο. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά όλοι μαζί.
Η Εθνική είναι πάντα κάτι ξεχωριστό για εμάς όλους. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και μας έχει προσφέρει πολλά
», ανέφερε ο 30χρονος παίκτης

Να προσέξουμε τα νέα παιδιά

Παράλληλα, ο Τσαρτσαρής μίλησε και για τη νέα επιτυχία της Εθνικής Νέων, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η φουρνιά θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

«Είναι μια πολύ καλή “φουρνιά” παιδιών. Το ασημένιο μετάλλιο είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτά τα σχεδόν ίδια παιδιά μας φέρνουν διακρίσεις χρόνια τώρα. Θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά, να τα κρατήσουμε στη χώρα μας, να ασχοληθούμε μαζί τους. Μας δίνει και εμάς κίνητρο, να συνεχίσουμε, όπως κάποτε και αυτά τα παιδιά βρήκαν το κίνητρο στις επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών».

- Το γεγονός ότι θα υπάρχουν δύο από αυτά τα παιδιά, ο Παππάς και ο Παπανικολάου, δίπλα σας από αύριο;

«Είναι σημαντικό! Μόνο ένας τρελός δεν θα το έκανε αυτό... Έχουν τόσες επιτυχίες και τις εξαργυρώνουν με μια θέση στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Ίσως κάποιο να φτάσει και στην τελική δωδεκάδα. Σιγά σιγά, όχι από τη μια μέρα στην άλλη, τα παιδιά αυτά θα πρέπει να ενσωματωθούν, να αποκτήσουν εμπειρίες και να στελεχώσουν και την Εθνική Ανδρών σταδιακά».

Κουλέντζα (πρ. Γιαγκελόνια): Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με τον Άρη

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις δύο αναμετρήσεις της ομάδας τους κόντρα στον Άρη, εμφανίστηκε ο Τσέζαρι Κουλέντζα.

Ο πρόεδρος της Γιαγκελόνια Μπιάλστοκ μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» υπογράμμισε πως οι πιθανότητες για πρόκριση είναι στο 50-50, ενώ στην συνέχεια έπλεξε και το εγκώμιο του Μίχαλ Πρόμπιερτς τον οποίο και χαρακτήρισε πολύ ταλαντούχο προπονητή.
«Θεωρώ ότι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με τον Άρη, τη δεδομένη χρονική στιγμή νομίζω ότι είμαστε 50-50 για την πρόκριση στην επόμενη φάση», είπε αρχικά ο Κουλέντζα και πρόσθεσε:
«Ψάχναμε εδώ και καιρό για έναν ψηλό επιθετικό που θα ενισχύσει τη γραμμή κρούσης μας (αποκτήθηκε ο Τρίπκο από την Κότμπους), αλλά λογικά αυτός θα αποτελέσει την τρίτη μας επιλογή.

Έχουμε την τύχη να έχουμε στις τάξεις μας έναν πολύ ταλαντούχο προπονητή, ο οποίος θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των Πολωνών προπονητών. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας πιστεύω ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα αναφορικά με το γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση με τον Άρη».

ΠΣΑΚ: Μας κάνατε περήφανους

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΚ με αφορμή την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας.

Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του προς τα παιδιά της Εθνικής ομάδας Νέων για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας. Για μια ακόμη φορά καταφέρατε να κρατήσετε την σημαία της Ελλάδας ψηλά σε μια σημαντική διοργάνωση. Επίσης αποδείξατε έμπρακτα ότι είστε το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και ότι σε εσάς μπορεί να στηριχθεί όλο το οικοδόμημα. Μας κάνατε περήφανους και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή όλες αυτές οι επιτυχίες σας να έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση και αναγνώριση».

Φαν Χάαλ: «Θα προπονώ στο επόμενο Μουντιάλ»


Επιμέλεια: Δ.M.

Την απόφασή του να μην ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του με τη Μπάγερν Μονάχου και να αναλάβει κάποια εθνική ομάδα μετά το Euro του 2012 ανήγγειλε ο Λουίς Φαν Χάαλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Kicker».

«Το συμβόλαιό μου λήγει το επόμενο καλοκαίρι και δεν πρόκειται να υπογράψω καινούργιο μέχρι τότε, ούτε το φθινόπωρο, ούτε το χειμώνα. Θα μου άρεσε να αναλάβω κάποια εθνική ομάδα. Ίσως θα έπρεπε να παραιτηθώ από τη Μπάγερν τώρα, γιατί αυτή είναι η εποχή που οι Ομοσπονδίες προσλαμβάνουν προπονητές! Ωστόσο η καλύτερη προοπτική θα ήταν να ανανεώσω μέχρι το 2012 και να αναλάβω κάποια εθνική μετά το Euro εκείνης της χρονιάς. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα προπονώ στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν τα λόγια του 59χρονου προπονητή.

Ο Φαν Χάαλ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς παγκοσμίως σε συλλογικό επίπεδο, αλλά στη θητεία του στην εθνική Ολλανδίας (2000-02) απέτυχε παταγωδώς, αφού δεν κατάφερε να οδηγήσει τους «Οράνιε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαψεύδει τις φήμες για Ρεάλ ο Κεντίρα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η μετακίνηση του Σάμι Κεντίρα από τη Στουτγκάρδη στη Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε σίγουρη στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο ίδιος ο παίκτης, με δηλώσεις του στο «Kicker», ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνήσει με τη «Βασίλισσα».

«Δεν έχουμε φτάσει προς το παρόν σε συμφωνία με τη Ρεάλ και δεν έχω αποφασίσει ακόμα για το μέλλον μου. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ενδιαφέρονται για εμένα και σίγουρα αυτό με κολακεύει. Ωστόσο πρέπει να σκεφτώ σοβαρά πριν πάρω την απόφασή μου. Τα επόμενα χρόνια της καριέρας μου είναι τα πιο σημαντικά και για αυτό δεν θέλω να βιαστώ. Συναντήθηκα με τον τεχνικό διευθυντή (Γιόχεν Σνάιντερ) και τον γενικό αρχηγό (Κρίστιαν Γκρος) της ομάδας και μου ξεκαθάρισαν ότι είμαι πολύ σημαντικός παίκτης στα πλάνα του προπονητή», ήταν τα λόγια του 23χρονου τυνησιακής καταγωγής μέσου.

Η πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κεντίρα ήταν ύψους 10 εκ. ευρώ, ωστόσο όπως φαίνεται η Στουτγκάρδη δεν την έχει κάνει δεκτή όπως φαινόταν αρχικά. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με τον σύλλογο εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι.

Ανρί: «Στην Άρσεναλ και ως… νεροκουβαλητής»!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία να επιστρέψει στην Άρσεναλ μετά το τέλος της καριέρας του εξέφρασε ο Τιερί Ανρί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «BBC». Ο αγαπημένος παίκτης των οπαδών των «κανονιέρηδων» πριν από μία εβδομάδα ανακοινώθηκε πως φεύγει από την Μπαρτσελόνα και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Red Bulls Νέας Υόρκης. Ωστόσο, ο 32χρονος επιθετικός εμφανίστηκε αποφασισμένος να αναλάβει κάποιο πόστο στους Λονδρέζους.

«Όταν αποχωρήσω, δεν ξέρω πως, θα ήθελα να επιστρέψω στην Άρσεναλ. Μόλις ήρθα στη Νέα Υόρκη για να παίξω και να κερδίσω περισσότερους τίτλους», τόνισε ο Γάλλος φορ και πρόσθεσε: «Μόλις όλα τελειώσουν, τότε θα σκεφτώ αυτό το πράγμα. Πάντως, ό,τι και αν αποφασίσω στόχος μου είναι να επιστρέψω είναι να επιστρέψω στην Άρσεναλ, ακόμη και ως νεροκουβαλητής! Λατρεύω αυτό το σύλλογο».

Ο πρώην διεθνής άσος - πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ με 226 γκολ - αναφέρθηκε στην υπόθεση του Σεσκ Φάμπρεγκας: «Είναι δύσκολο, επειδή το παιδί είναι από την Μπαρτσελόνα. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του, επειδή κατάγεται από εκεί και αγαπάει την Άρσεναλ. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό, επειδή δεν θέλω να μιλήσω για εκείνον, αλλά ως οπαδός της Άρσεναλ που είμαι θα ήθελα να μείνει στην ομάδα. Ωστόσο, θα τον καταλάβω αν επιστρέψει στην πατρίδα του».

Ήταν πολλά τα λεφτά για τον Κόουλ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κάρλο Αντσελότι εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης του Τζό Κόουλ τονίζοντας πως δεν ήταν αγωνιστικό θέμα αλλά οικονομικό, αφού οι υπερβολικές απαιτήσεις του Άγγλου διεθνή δεν επέτρεπαν στην Τσέλσι να τον κρατήσει.

Μπορεί ο Ιταλός τεχνικός να στενοχωρήθηκε που τον έχασε αφού Άγγλους παίκτες με την ποιότητα του Κόουλ δεν βρίσκεις εύκολα.

Η κατάσταση όμως δεν ήταν στο χέρι του: « Το πρόβλημα ήταν οικονομικής φύσεως, είχε να κάνει με την διοίκηση και τον Τζο, εγώ δεν είχα σχέση. Μπορεί να συζήτησα με τον παίκτη αλλά όταν το πρόβλημα είναι τα χρήματα τότε δεν είναι δική μου υπόθεση. Ξέρετε είναι δύσκολο να κρατήσεις για πάντα ένα ποδοσφαιριστή στην ίδια ομάδα», δήλωσε ο Αντσελότι στον αγγλικό Τύπο.

Ο 51χρονος τεχνικός των «μπλε» δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους τους παίκτες που αποχώρησαν φέτος το καλοκαίρι:« Θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία αυτή τον Τζο Κόουλ τον Μίκαελ Μπάλακ και τον Τζουλιάνο Μπελέτι αφού έκαναν φανταστική δουλειά».

Άποψη του προπονητή της Τσέλσι είναι πως δεν πρέπει να έχουν ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από την περσινή αποτυχία όταν και αποκλείστηκαν στην φάση των «16» από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ: « Στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού την περσινή σεζόν αποκλειστήκαμε πολύ νωρίς. Δεν είναι εύκολο να είσαι ανταγωνιστικός σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνεις μέρος. Αν γίνεται θα ήθελα να επαναλάβουμε ξανά τις επιτυχίες που είχαμε πέρυσι στις υπόλοιπες διοργανώσεις».

Ο Κόουλ έχει ακουστεί πως ενδιαφέρει τις Άρσεναλ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ να είναι η τελευταία ομάδα που κατέθεσε πρόταση για τον 29χρονο επιτελικό μέσο.

Πιάνει δουλειά ο Σάντος


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο νέο του γραφεία στα γραφεία της ΕΠΟ θα εγκατασταθεί σήμερα ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αναμενόταν να πατήσει ελληνικό έδαφος αργά χθες το βράδυ. Επίσης, ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας θα έχει δικό του γραφείο και στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου θα πραγματοποιούνται οι προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το επόμενο διάστημα ο Πορτογάλος θα ετοιμάσει τα πλάνα του ενόψει του φιλικού με τη Σερβία (στις 11 Αυγούστου στο Βελιγράδι) και των επίσημων αγώνων της «γαλανόλευκης» για την προκριματική φάση του Euro 2012 (τον Σεπτέμβριο με Γεωργία εντός έδρας και με Κροατία εκτός). O 56χρονος προπονητής καλείται μέχρι τις 27 του μήνα (σε οκτώ μέρες δηλαδή) να ανακοινώσει τις κλήσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

Εν τω μεταξύ, μέσα στο προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσει και το θέμα του ανθρώπου που θα αναλάβει τον ρόλο του βοηθού του. Τις ερχόμενες ημέρες ο Φερνάντο Σάντος θα έχει συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, Τάκη Φύσσα, για όλα τα θέματα και είναι πιθανό να συναντήσει και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο Σάντος θα επισκεφτεί το γήπεδο Καραϊσκάκη, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση Ολυμπιακού - Μπέσα (στον επαναληπτικό του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League).

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Κρεγκ Μουρ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόφαση του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος παίκτης της Καβάλας, Κρεγκ Μουρ.

Ο Αυστραλός κεντρικός αμυντικός που είχε 52 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του και αγωνίστηκε σε δύο Μουντιάλ, αποφάσισε σε ηλικία 34 ετών να γράψει τον επίλογο στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αγωνίστηκε στην Ρεϊντζερς, την Κρίσταλ Πάλας, την Μπορούσια Μεχενγκλάντμπαχ, την Νιούκαστλ, το Μπρίσμπον, και την Καβάλα."Κρεμάω τα παπούτσια μου και πλέον θα ασχοληθώ με άλλες δραστηριότητες.

Θα πάρω δίπλωμα προπονητή τον Σεπτέμβριο και αυτή πιθανότατα θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσω.Είχα προτάσεις από την Κίνα, την Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία αλλά για μένα η δίψα να αγωνιστώ δεν υπάρχει πια", δήλωσε.

«Τρικολόρ» εκδίκηση

Η πρώτη ήττα της Εθνικής Νέων (62-73) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας ήταν κι οδυνηρή, αφού σημειώθηκε στον τελικό. Νέα εστεμμένη η Γαλλία, που πήρε εκδίκηση για πέρυσι. Όλα φάνταζαν ιδανικά για το απόλυτο repeat. Η Εθνική Νέων «τρένο» μέχρι την αναμέτρηση για το χρυσό μετάλλιο κι αντίπαλος εκεί η Γαλλία. Όπως και το 2009. Μόνο που ο ενθουσιασμός για την υπεράσπιση του τίτλου έδωσε τη θέση του σε αντιστρόφως ανάλογα συναισθήματα. Οι «τρικολόρ» εκδικήθηκαν (62-73) για τον χαμένο τελικό της Ρόδου και πανηγύρισαν στο Ζαντάρ της Κροατίας την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα δεν μπόρεσαν να δείξουν το καλό πρόσωπό τους, έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά πόντων (6-16 στο 9'27'', 14-36 στο 16'51'', 28-47 στο 24'33'') κι η Γαλλία δεν τους άφησε στιγμή να απειλήσουν. Παππάς, Παπανικολάου και Σλούκας έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους, δεν είχαν καλές επιλογές στις προσπάθειές τους, την ώρα που οι αντίπαλοι «εκτελούσαν» ελεύθεροι πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (10/20τρίπ.), «σκοτώνοντας» πολλές φορές την προσπάθεια της ελληνικής ομάδος για αντεπίθεση.

Στο 32'41'' η Εθνική Νέων πλησίασε σε 50-60, αλλά ακολούθησε ένα γαλλικό τρίποντο και δύο λάθοι από τους Παπανικολάου και Μάντζαρη. Στα τελευταία λεπτά ο Νίκος Παππάς με συνεχόμενους πόντους έριξε τη διαφορά ακόμη και στους 5 πόντους (58-63 στο 37'54''), αλλά στην επόμενη επίθεση ο Ανρί Καντολό «πυροβόλησε» από τα 6.25μ. για το 58-66. Δεν υπήρχε γυρισμός...

Τα δεκάλεπτα: 6-19, 22-41, 39-56, 62-73
Ελλάδα (Μίσσας): Κατσίβελης, Γεωργάκης, Μάντζαρης 12 (1/4τρίπ., 1ασ., 3κλ., 4λ.), Παπανικολάου 10 (0/4τρίπ., 1ασ., 2κλ., 5λ.), Σλούκας 4 (6ρ., 1ασ., 2κλ., 6λ.), Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22 (4/7δίπ., 0/3τρίπ., 14/16β., 2ασ., 4κλ., 1λ.), Κασελάκης 4, Σαρικόπουλος 7
Γαλλία (Τουπάν): Ρουσέλ 6 (2), Αμπουντού 5 (1), Αλμπισί 20 (1/5τρίπ., 5ρ., 4ασ., 6λ.), Κουρμπί 2, Λακόμπ 14 (2), Λανγκ 6 (2), Τανγκέ 5 (1), Γκαβρίλοβιτς, Λεονάρντ 6, Ραμασάμι, Πρενόμ 4, Καντολό 5 (1)