Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ήταν πολλά τα λεφτά για τον Κόουλ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κάρλο Αντσελότι εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης του Τζό Κόουλ τονίζοντας πως δεν ήταν αγωνιστικό θέμα αλλά οικονομικό, αφού οι υπερβολικές απαιτήσεις του Άγγλου διεθνή δεν επέτρεπαν στην Τσέλσι να τον κρατήσει.

Μπορεί ο Ιταλός τεχνικός να στενοχωρήθηκε που τον έχασε αφού Άγγλους παίκτες με την ποιότητα του Κόουλ δεν βρίσκεις εύκολα.

Η κατάσταση όμως δεν ήταν στο χέρι του: « Το πρόβλημα ήταν οικονομικής φύσεως, είχε να κάνει με την διοίκηση και τον Τζο, εγώ δεν είχα σχέση. Μπορεί να συζήτησα με τον παίκτη αλλά όταν το πρόβλημα είναι τα χρήματα τότε δεν είναι δική μου υπόθεση. Ξέρετε είναι δύσκολο να κρατήσεις για πάντα ένα ποδοσφαιριστή στην ίδια ομάδα», δήλωσε ο Αντσελότι στον αγγλικό Τύπο.

Ο 51χρονος τεχνικός των «μπλε» δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους τους παίκτες που αποχώρησαν φέτος το καλοκαίρι:« Θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία αυτή τον Τζο Κόουλ τον Μίκαελ Μπάλακ και τον Τζουλιάνο Μπελέτι αφού έκαναν φανταστική δουλειά».

Άποψη του προπονητή της Τσέλσι είναι πως δεν πρέπει να έχουν ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από την περσινή αποτυχία όταν και αποκλείστηκαν στην φάση των «16» από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ: « Στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού την περσινή σεζόν αποκλειστήκαμε πολύ νωρίς. Δεν είναι εύκολο να είσαι ανταγωνιστικός σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνεις μέρος. Αν γίνεται θα ήθελα να επαναλάβουμε ξανά τις επιτυχίες που είχαμε πέρυσι στις υπόλοιπες διοργανώσεις».

Ο Κόουλ έχει ακουστεί πως ενδιαφέρει τις Άρσεναλ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ να είναι η τελευταία ομάδα που κατέθεσε πρόταση για τον 29χρονο επιτελικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: