Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Χαραλαμπίδης: «Μπορούμε να βρούμε μια λύση»

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με το «ναυάγιο» στις συζητήσεις με τον Βασίλη Ασβεστόπουλο για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας.

Ο κ. Χαραλαμπίδης αρχικά είπε:

«Από την αρχή είχα ξεκαθαρίσει ότι ο βασικός λόγος που αποχωρώ είναι οικονομικός. Μετά από δύο χρόνια στήριξης στο τμήμα, δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο και ενημέρωσα στη γενική συνέλευση τον ερασιτέχνη, τους φιλάθλους και τους επιχειρηματίες που ήταν παρόντες ότι θα ήθελα να παραδώσω τις μετοχές χωρίς ούτε ένα ευρώ. Μετά από δύο χρόνια που είμαι μεγαλομέτοχος πήρα αυτή την απόφαση γιατί δεν άντεχα άλλο.

Παράλληλα, επανέλαβα ότι όποιος κι αν αναλάμβανε θα ήμουν δίπλα του για να τον βοηθήσω όσο μπορώ οικονομικά. Ξέρετε ότι για να συντηρήσεις μια ομάδα σε αυτή την κατηγορία απαιτούνται αρκετά χρήματα, είχαμε ένα μπάτζετ κοντά στις 400.000 ευρώ πέρυσι. Παρ? όλα αυτά δεσμεύτηκα στον κ. Ασβεστόπουλο ότι θα τον βοηθούσα και θα έδινα κι εγώ 30.000 ευρώ για φέτος. Δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο. Με βάση αυτό ανέλαβε, έκανε τον προγραμματισμό του και, μίλησε με τους παίκτες και έκανε τις συμφωνίες για τα διαρκείας».

Για το λόγο που δεν προχωράει η συμφωνία με τον κ. Ασβεστόπουλο είπε:

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ασβεστόπουλο. Νομίζω ότι ο λόγος έχει να κάνει με το ότι θα περίμενε από την πλευρά μου να βάλω περισσότερα χρήματα. Αυτό νομίζω ότι είναι. Ο κ. Ασβεστόπουλος είναι ένας καλός επιχειρηματίας, το τελευταίο διάστημα προχώρησε τα θέματα της ομάδας, μείωσε το μπάτζετ και πιστεύω ακόμη και αυτή τη στιγμή ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση, από τη στιγμή που σκοπός είναι το καλό του Απόλλωνα. Το θέμα είναι να δείξει ο καθένας έμπρακτα πόσο αγαπάει το σύλλογο και να μη μένει στα λόγια», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, επανέλαβε ότι ο Απόλλων δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Ηρακλή στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ και μάλιστα ευχήθηκε να δικαιωθεί στον αγώνα που δίνει.


πηγή: metrosport.gr

Βουγίδης: «Super League και ΕΠΟ πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους»

Ο νομικός εκπρόσωπος της Football League Αντώνης Βουγίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Super League και η ΕΠΟ πρέπει να πάρουν αποφάσεις για Ηρακλή, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου.

Για το που πρέπει να παίζουν Ηρακλής, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου:

«Άποψή μου είναι ότι οι θέσεις των ομάδων αυτών είναι στη Super League και εκεί πρέπει να αγωνίζονται τη νέα χρονιά. Υποβιβάστηκαν επειδή δεν πήραν άδεια και όχι για αγωνιστικούς λόγους».

Για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Super League:

«Η Super League πρέπει να συμφωνήσει δεν μπορεί να αποφασίσει μόνο η Football League. Πρέπει άμεσα η Super League να πάρει την απόφασή της γιατί οι αγώνες είναι πολλοί στην Football League και όσο δεν βγαίνει η απόφαση τόσο καθυστερούμε».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στις μικρότερες κατηγορίες:

«Η Super League μιλάει για έσοδα ενώ στην κατηγορία μας οι ομάδες παίρνουν 150.000 μόνο και δεν βγαίνουν οι προϋπολογισμοί των ομάδων. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να κοιτάξει και τις άλλες ομάδες, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Η πολιτεία και ο ΟΠΑΠ πρέπει να ενισχύσουν τις ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες, η Super League θα πρέπει να κοιτάξει λίγο προς τα κάτω και όχι μόνο τα δικά της προβλήματα».

Για το πότε θα ασχοληθούν με το θέμα των ομάδων:

«Πιστεύω πως την επόμενη εβδομάδα θα ασχοληθούν με το θέμα γιατί δεν είναι μόνο δικό μας το θέμα αλλά και της ΕΠΟ και της Super League».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πως είναι δυνατόν να ξεκινάει ένα πρωτάθλημα ενώ δεν έχουν πάρει άδεια όλες οι ομάδες:

«Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ είναι πώς θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα χωρίς να έχουν πάρει άδεια όλες οι ομάδες. Όταν ο απλός πολίτης δοκιμάζεται πρέπει όλοι και στο ποδόσφαιρο να δείχνουμε σοβαρότητα».


πηγή: metrosport.gr

Αποστολίδης: «Ρώσικη αρκούδα που δεν τη σηκώνει κανένας»

Ο γνωστός νομικός και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Μπάμπης Αποστολίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και με αφορμή τους εορτασμούς στην Παναγία Σουμελά ανήμερα του Δεκαπενταυγούστου, μίλησε για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Αρχικά μίλησε για την προετοιμασία που έγινε για την γιορτή:

«Για εμάς είναι ένα δεκαήμερο η όλη προετοιμασία. Όταν έχεις να υποδεχτείς τον Πατριάρχη τους Στρατηγούς και όλους όσοι ήρθαν είναι δουλειά δέκα ημερών. Όλα κύλησαν ομαλά και ωραία, ήρθε πολύ κόσμος».

Για το που γιορτάζει κάθε χρόνο με τον Ιβάν:

«Με τον Ιβάν είμαστε είτε εδώ είτε στην Τραπεζούντα. Κάναμε τις τελευταίες τρείς χρονιές στην Τραπεζούντα και αποφασίσαμε φέτος να γιορτάσουμε εδώ, εδώ είναι άλλωστε και η εικόνα της Παναγίας».

Για το τι του έλεγαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ:

«Στο συναίσθημα των φιλάθλων έχει μιλήσει, καθ? όλη τη διάρκεια είχε συνομιλίες με φιλάθλους της ομάδας. Το κυριότερο που λέγανε οι φίλαθλοι στον Ιβάν ήταν «μπες μέσα και άλλαξε τα όλα», αν δεν τα αλλάξει τώρα όλα θα είμαστε πάλι στα ίδια. Αυτό σημαίνει να πάψουν οι διαρροές γιατί αυτός χρηματοδοτεί και επειδή αυτή τη φορά πληρώνει αυτός θα πρέπει να υπάρχει οργάνωση».

Για τη δύναμη του Ιβάν:

«Εγώ σας είχα πει παλιά ότι ο Ιβάν θα πάρει την ΠΑΕ, είναι μια… ρώσικη αρκούδα και δεν υπάρχει δύναμη που μπορεί να τον κουνήσει από την θέση του αν αυτός δεν θέλει να κουνηθεί».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πώς λειτουργεί ο Σαββίδης:

«Ο Ιβάν είναι επιχειρηματίας και ξέρει τι κάνει. Ο ίδιος είναι… σφίγγα δεν μιλάει πολύ και καλά κάνει. Εμείς δεν μιλήσαμε πολύ για τον ΠΑΟΚ περισσότερο για το ποντιακό ζήτημα μιλάγαμε. Ο Ιβάν είναι μεθοδικός, ίσως οι ρήξεις που επιλέγει να μην είναι μεγάλες αλλά ξέρει τι κάνει με τον τρόπο που το κάνει».


πηγή: metrosport.gr

Τα τυπικά...!!

Aνακοίνωση για τις αποφάσεις του ΔΣ εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα, δίχως κάτι το ουσιαστικό πάντως...
Τα τυπικά...
Αναλυτικά:
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1/ Εγγράφηκαν οι ΠΑΕ Βέροια, Πανθρακικός και Πλατανιάς Χανίων ως μέλη της Super League.
2/ Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων της 1ης και της 2ης Αγωνιστικής Ημέρας αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 της Super League ΟΠΑΠ.
3/ Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων υποδομής Super League ΟΠΑΠ Κ20 & Κ17.
Η Γ.Σ. της Super League αποφάσισε το εξής:
1/ Εγκρίθηκε η προκήρυξη των αγώνων κατάταξης (play off) αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 της Super League ΟΠΑΠ.

"Η Γιουνάιτεντ είναι το φαβορί για τον τίτλο"!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, έσπευσε να χαρακτηρίσει ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
"Η Γιουνάιτεντ είναι το φαβορί για τον τίτλο"!
«Το έλεγα και την περασμένη εβδομάδα ότι η Γιουνάιτεντ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Παίζει επί 20 χρόνια γι' αυτό το σκοπό. Εμείς τα καταφέραμε πέρυσι, αλλά η ιστορία δεν αλλάζει σε ένα χρόνο με μια επιτυχία. Γι' αυτό θεωρώ ότι η αντίπαλος μας έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, τώρα μάλιστα που απέκτησε και τον Φαν Πέρσι, που ήταν ο καλύτερος επιθετικός της περσινής περιόδου», ήταν η δήλωση του Ιταλού προπονητή.
Ο Μαντσίνι αρέσκεται σε χαμηλούς τόνους, ενώ προτιμάει να φορτώνει το ρόλο του φαβορί στους αντιπάλους του, όπως έκανε πέρυσι όταν η ομάδα του βρέθηκε οκτώ πόντους μακριά από την κορυφή. «Το πρωτάθλημα τελείωσε. Το πήρε η Γιουνάιτεντ» είχε πει τότε, αλλά η ομάδα του τον διέψευσε στο φινάλε.
Ηταν φυσικό πάντως να τον ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι γιατί δεν μπήκε η Σίτι στη διεκδίκηση του Φαν Πέρσι. «Εχουμε τέσσερις στράικερ. Δεν χρειαζόμασταν άλλο» ήταν η απάντησή του, ενώ τόνισε ότι δεν περίμενε να φύγει ο Ολλανδός επιθετικός από την Αρσεναλ.

πηγή: sportdog.gr   

ΑΜΚ με 6εκ. ευρώ!

Αν και ήταν τυπική, η Γ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβγαλε είδηση. Έπειτα από πρόταση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» αντί για 15 εκατομμύρια ευρώ, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ορίστηκε στα 6! Αυτό έγινε, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να καλυφθεί η «μεγάλη» αύξηση, ενώ σε περίπτωση που εμφανιστεί σοβαρός ενδιαφερόμενος θα προκυρηχθεί νέα.
ΑΜΚ με 6εκ. ευρώ!
Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους Πατέρα και Πολέμη ενώ ο Ανδρέας Βγενόπουλος ψήφισε παρών,.
Η τιμή της μετοχής ορίστηκε στα 34 λεπτά, η ΑΜΚ θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και το διάστημα προτίμησης των παλαιών μετόχων θα οριστεί από το ΔΣ της ΠΑΕ. Πλαφόν είναι τα 99 ευρώ δηλαδή 300 μετόχες.
Πηγή: leoforos.gr

Ναι, το πρωτάθλημα αρχίζει...!!

Το αίτημα για αναβολή της πρεμιέρας "σκόνταψε" στην άρνηση της ΝOVA κι έτσι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 25/8, ενώ οι ομάδες που δεν έχουν ενημερότητα θα παίζουν με... προσωρινές άδειες από ΕΠΟ και ΕΕΑ.
Ναι, το πρωτάθλημα αρχίζει...
Ας αρχίσει κι όπως... αρχίσει ήταν για άλλη μια φορά το πνεύμα που κυριάρχησε και σ` αυτή τη συνεδρίαση της Λίγκας για το ρημάδι το πρωτάθλημα...
Οι επαφές με τη Nova δεν είχαν θετική εξέλιξη, όπως άλλωστε αναμενόταν, καθώς το συνδρομητικό κανάλι έδωσε αρνητική απάντηση στο ενδεχόμενο να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 25/26 Αυγούστου.
Ο λόγος που συζητήθηκε η αναβολή είναι οι τέσσερις ομάδες που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα (ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος) και η τυχόν παρουσία τους στο πρωτάθλημα χωρίς το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, πιθανόν να δημιουργήσει (που θα δημιοιυργήσει...) προβλήματα και αντιδράσεις από άλλες ομάδες.
H πρόταση πάντως για την αναβολή έγινε από την ΠΑΕ Άρης και συμφώνησαν και οι άλλες τρεις ΠΑΕ. Τελικά, η άρνηση του συνδρομητικου καναλιού οδήγησε τη Λίγκα στην απόφαση να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα και οι ομάδες που δεν έχουν ενημερότητα να πάρουν προσωρινή (!) άδεια από την ΕΠΟ μέχρι τις 15/9, ώστε να χρησιμοποιήσουν του παίκτες και προσωρινή άδεια από την ΕΕΑ.
Ως γνωστόν, το πρόβλημα αφορά κυρίως τους ΑΕΚ, Άρη και ΟΦΗ, ενώ οι Κέρκυρα, Πανιώνιος και Πλατανιάς ενημέρωσαν ότι θα κλείσουν τις εκκρεμότητές τους.

πηγή: sportdog.gr   

Επενδυτές-εφοπλιστές για ΑΕΚ!!

Η συμφωνία ανάμεσα σε τρεις εφοπλιστές και τον ξένο επενδυτή, που ήταν σε εξέλιξη, φέρεται να ολοκληρώθηκε και πριν από λίγα λεπτά έφτασε στην ΠΑΕ ΑΕΚ ένα έγγραφο, με το οποίο οι υποψήφιοι επενδυτές εκφράζουν με τον πλέον επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην ομάδα!
Επενδυτές-εφοπλιστές για ΑΕΚ!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο έγγραφο παρουσιάζονται ως ενδιαφερόμενοι ο Δημήτρης Βιντιάδης (γιός του εφοπλιστή Βασίλη Βιντιάδη) και επενδυτική τράπεζα με έδρα το Λονδίνο, η οποία στο παρελθόν είχε εκφράσει ενδιαφέρον να εμπλακεί στα μετοχικά μεγάλης αγγλικής ομάδας.
Με το εν λόγω έγγραφο, ο εφοπλιστής και η τράπεζα γνωστοποιούν στην ΑΕΚ ότι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ομάδα και ζητούν έγγραφη άδεια προκειμένου να προχωρήσουν σε οικονομικό και νομικό έλεγχο στην «κιτρινόμαυρη» εταιρεία...
Έπειτα από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Ανδρέας Δημητρέλος θα συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ για την Τετάρτη, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του συμβουλίου για τις εξελίξεις και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος, στόχος των υποψήφιων επενδυτών είναι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου (και το αργότερο μέχρι το τέλος του) να έχει περάσει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στα χέρια τους περισσότερο από το 51% των μετοχών της ΠΑΕ.
Πηγή: aek365.com

"Κλείνει" στην Εσπανιόλ ο Σιμάο!!

Ένας από τους παίκτες που ακούστηκαν και φέτος ως υποψήφιος για μεταγραφή σε ελληνική ομάδα, ο Σιμάο Σαμπρόσα, είναι μια ανάσα από τον αποκτήσει η Εσπανιόλ.
"Κλείνει" στην Εσπανιόλ ο Σιμάο
Ο 32χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός που τα τελευταία δύο χρόνια ανήκε στην Μπεσίκτας, θα περάσει την Παρασκευή (17/8) από ιατρικές εξετάσεις στην Βαρκελώνη πριν υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο.
Όπως αναφέρει η «El Mundo Deportivo» ο Σιμάο θα υπογράψει για δύο χρόνια και θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε ομάδα της Primera Division μετά τις Μπαρτσελόνα (1999-2001) και Ατλέτικο Μαδρίτης (2007-2010).

Ο Λόρενς παίζει, ο Ματέους δύσκολα!!

Οι Ματέους και Λόρενς μπαίνουν κανονικά από σήμερα στο πρόγραμμα των προπονήσεων του ΠΑΟΚ, μετά την μόνιμη εγκατάστασή τους στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να είναι έτοιμοι για τους αγώνες με τη Ραπίντ.
Ο Λόρενς παίζει, ο Ματέους δύσκολα
Εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα, την Πέμπτη στην Τούμπα, είναι ο Λόρενς. Ο παίκτης ήρθε πανέτοιμος στη Θεσσαλονίκη, από πλευράς φυσικής κατάστασης, καθώς ακολούθησε όλο το πρόγραμμα προετοιμασίας της Πόρτσμουθ. Η ετοιμότητα του Λόρενς φάνηκε και στο φιλικό με την Ξάνθη, γεγονός που ικανοποίησε τον Δώνη και πλέον η προσοχή στρέφεται στην προσαρμογή του παίκτη στον τομέα της τακτικής.
Ο Βιβιάν, ξεκίνησε προετοιμασία με τη Ναντ, όμως το τελευταίο εικοσαήμερο πριν τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, ακολουθούσε ένα ατομικό πρόγραμμα και έχει μείνει πίσω στη φυσική κατάσταση, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί στη ρεβάνς με τη Ραπίντ, παρά στο πρώτο ματς.
Πηγή: paok24.com

Κασελάκης, ο 9ος!!

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φοράει τη νέα σεζόν ο Λεωνίδας Κασελάκης. Ο 22χρονος φόργουορντ ήρθε σε συμφωνία τους «πράσινους» και θα αποτελέσει την ένατη φετινή μεταγραφή της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη.
Κασελάκης, ο 9ος!
Ο Έλληνας φόργουορντ (2,01, 22χρ), ο οποίος συμμετείχε στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού από τη δεύτερη μέρα με σκοπό να βοηθήσει αλλά και να βοηθηθεί μέχρι να βρει ομάδα, έπεισε τον Αργύρη Πεδουλάκη πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας και έτσι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Κασελάκης, ο οποίος θα αποτελέσει την ένατη φετινή μεταγραφή των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης, προορίζεται για 13ος παίκτης.
Στο «τριφύλλι» θέλοντας να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο της ομάδας και βλέποντας πως οι λύσεις στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες, καταφεύγουν σε απόκτηση όχι πρωτοκλασσάτων αθλητών με τον ύψους 2,01 φόργουορντ να προορίζεται για συμπληρωματικό ρόλο. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε μια γεμάτη σεζόν πέρσι με τον Ηλυσιακό και σε 24 ματς είχε 7,1 πόντους μέσο όρο και 3,3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
Πηγή: gazzetta.gr

Καμία έκπληξη στον Παναθηναϊκό...!!

Η Σούπερ Λίγκ αρνήθηκε το αίτημα αναβολής του Παναθηναϊκού αλλά στο «πράσινο στρατόπεδο» είχαν πάρει από... νωρίς τα «μηνύματα». Με 10 κατά, 3 υπέρ και 3 λευκά «κόπηκε» το αίτημα του «τριφυλλιού» και στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης ήταν ο διάλογος του Γιάννη Βρέντζου, του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, με τον Γιάννη Αλαφούζο...
Καμία έκπληξη στον Παναθηναϊκό...
«Θέλω να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτά που γράφεις στο twitter» είπε ο παράγοντας των «ερυθρολεύκων», με τον Αλαφούζο να ξεκαθαρίζει πως «είναι προσωπική μου άποψη και θα την εκφράζω. Για τον Μώραλη έχω να πω πως ναι μεν τον θεωρώ ηθικό αλλά δεν πρέπει να είναι πρόεδρος κάποιος από τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό».

Τα παραδείγματα

Από κει και πέρα, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού έδωσε ξεκάθαρα παραδείγματα, όπου στο παρελθόν είχαν αναβληθεί παιχνίδια. Αναφέρθηκε στο περυσινό ΟΦΗ- Ολυμπιακός, το οποίο ναι μεν ανέβαλλε η ΕΠΟ αλλά στην ομοσπονδία υπήρχαν τέσσερα μέλη της Λίγκας, τα οποία ψήφισαν υπέρ. Μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μώραλης. Παράλληλα έκανε αναφορά και στις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, τα οποία επίσης είχαν αναβληθεί.

«Μετρήσαμε φίλους»

Από κει και πέρα, στον Παναθηναϊκό σχολίαζαν σχετικά με την απόφαση της Λίγκας πως «δεν αποτελεί έκπληξη η απόρριψη. Ήταν μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε φίλους και να δούμε και το άλλο πρόσωπο του συστήματος που υπάρχει». Πάντως, στο «τριφύλλι» είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να είναι παρόντες σε όλες τις «μάχες» στα θεσμικά όργανα.
Πηγή: gazzetta.gr

Έριξε "άκυρο" στη σελεσάο!!

Τις φήμες των τελευταίων ημερών που θέλουν τον Πεπ Γκουαρντιόλα να αναλαμβάνει την Εθνική Βραζιλίας διέψευσε ο εκπρόσωπος του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα.
Έριξε "άκυρο" στη σελεσάο
Μετά την αποτυχία της Εθνική Ομάδας της χώρας να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και τις όχι τόσο καλές εμφανίσεις της υπό τις οδηγίες του Μάνο Μενέζες, τα δημοσιεύματα ήθελαν τον Γκουαρντιόλα να είναι ο «εκλεκτός» για να αναλάβει τη «Σελεσάο», κάτι που δείχνουν να θέλουν και οι οπαδοί της ομάδας.
Παρόλα αυτά, ο Τζόσεπ Μαρία Ορόμπιτγκ διέψευσε τα δημοσιεύματα: «Δεν υπήρξε ποτέ καμία επαφή με την Βραζιλιάνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Μιλάω συχνά με τον Πεπ και μου έχει πει να μην διαπραγματευτώ με κανέναν. Θέλει απλά να ξεκουραστεί. Ζει στη Νέα Υόρκη, είναι ευτυχισμένος με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, τα οποία, μάλιστα, έγραψε ήδη σε σχολείο.
Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το μέλλον, αλλά δεν νομίζω ότι ο Πεπ θα πάει στη Βραζιλία ή σε κάποια άλλη Εθνική γιατί του αρέσει πολύ να προπονεί συλλόγους και κυρίως στην Ευρώπη».
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι υπήρξε πρόταση από την Εθνική Ρωσίας, αλλά την απέρριψε.

Παράταση για Βάντος...!!

Παράταση μίας ημέρας για να απαντήσει στην πρόταση του Αρη ζήτησε ο Ούγγρος μέσος Κριστιάν Βάντοζ. Ο Ούγγρος μέσος επικοινώνησε με τους ανθρώπους της ομάδας και τους ζήτησε μία μικρή παράταση 24 ωρών προκειμένου να συζητήσει με την σύζυγό του τις προοπτικές ένταξής του στους "κίτρινους"...
Παράταση για Βάντος...
Ο ποδοσφαιριστής στηρίζει πολλά στη σύζυγό του και θέλει την σύμφωνη γνώμη της για να πάρει την απόφαση έλευσής του στον ΑΡΗ. Για αυτό και ζήτησε ακόμα 24 ώρες και επομένως η ομάδα θα περιμένει ακόμα μία μέρα (ως αύριο το βράδυ) την απάντησή του με την ελπίδα να είναι θετική.
Πηγή: AllAboutAris.com

Ανακοίνωσε Χοσέμι!!

Την απόκτηση του Ισπανού αμυντικό Χοσέμι ανακοίνωσε η διοίκηση του Λεβαδειακού, καθώς ο έμπειρος αμυντικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Βοιωτούς.
Ανακοίνωσε Χοσέμι
Η επίσημη ανακοίνωση
Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή José Miguel González Rey (Josemi).
Ο ισπανός αμυντικός έχει αγωνιστεί σε Μάλαγα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Μαγιόρκα και Ηρακλή, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Καρτετζένα.

Αρκεί το παριζάκι μου να είναι... ΠΑΟΚ!!

Μετά τα κρασιά, τα ανδρικά καλλυντικά και τα πάσης φύσεως αξεσουάρ, πλέον υπάρχει και παριζάκι ΠΑΟΚ! Το προϊόν έχει το σήμα του συλλόγου και κυκλοφορεί από την εταιρεία "Λακωνική Τροφίμων". Εκτός από το παριζάκι ΠΑΟΚ, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει το ίδιο προϊόν και με το σήμα άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκα...
Αρκεί το παριζάκι μου να είναι... ΠΑΟΚ!
Πηγή: paok24.com

Εμπλοκή με "Κούτσια"!!

Ως το βράδυ περίμεναν στην ΑΕΚ τον Βασίλη Κουτσιανικούλη προκειμένου να πέσουν υπογραφές στο τριετές συμβόλαιο που συμφώνησαν να τηρήσουν οι δύο πλευρές...
Εμπλοκή με "Κούτσια"!
Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής (και όπως δίνει επίσημα το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ) ο παίκτης μιλώντας με τους ανθρώπους της ΑΕΚ ζήτησε λίγο χρόνο παραπάνω. Ο Κουτσιανικούλης φοβάται για το μέλλον της ΑΕΚ! Έχει ενδοιασμούς για το αν πρέπει να υπογράψει τώρα, έχοντας την ανασφάλεια ότι μπορεί μελλοντικά η Ένωση να μην υπάρχει!
Η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις... ύπαρξής της στο μέλλον σε κανέναν. Άκουσε τον Κουτσιανικούλη, σέβεται τις σκέψεις του και ως εκεί... Πάντως η περίπτωση της μεταγραφής του Κουτσιανικούλη στην ΑΕΚ ακόμα δεν έχει χαλάσει οριστικά. Οι δύο πλευρές δίνουν στην ουσία λίγο χρόνο η μία στην άλλη!
Πηγή: aek365.com

Τα "σκάει" για Ραμίρεζ!!

Kοντά στα 15 εκ. ευρώ πρόσφερε η Σαουθάμπτον στην Μπολόνια προκειμένου να αποκτήσει τον Γκαστόν Ραμίρεζ και σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική ομάδα είπε το "ναι".
Τα "σκάει" για Ραμίρεζ!
Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής μεταγράφηκε πριν δύο χρόνια στην Μπολόνια από την Πενιαρόλ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ και μέσα σε δύο σεζόν κατάφερε να δείξει το ταλέντο του, αφού σε 59 ματς σημείωσε 15 γκολ.

Βέβαια για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα χρειαστεί να συμφωνήσει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, πράγμα που δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο Ουρουγουανός μόλις πριν λίγες μέρες είχε κλείσει την πόρτα της Τότεναμ, η οποία είχε φτάσει σε συμφωνία με την Μπολόνια, αφού δεν ικανοποιήθηκε από τις ετήσιες απολαβές που του πρότεινε η αγγλική ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ, θρησκεία και στη Ρωσία!!

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ είναι για εκείνον μία θρησκεία, ενώ προανήγγειλε μεταγραφικά πάρε – δώσε και χορηγίες από τη Ρωσία!
ΠΑΟΚ, θρησκεία και στη Ρωσία!
Αναλυτικά η δήλωσή του όπως δημοσιεύεται στο σάιτ της ΠΑΕ:
"Μια εξαετής ιστορία για την απόκτηση του ΠΑΟΚ μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώθηκε. Αγοράσαμε το πλειοψηφικό πακέτο του 51 % της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ. Η ποδοσφαιρική ομάδα έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν ήδη πολύ μακρά ιστορία.
Θα θέλαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερο να αναλυθούν και να μελετηθούν όλα τα βάρη και οι διεκδικήσεις έναντι της ομάδας, να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα άρσης αυτών των προβλημάτων και μέχρι να μελετηθούν και να αρθούν, να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας, μέχρι η ομάδα να μείνει τελείως καθαρή από επιβαρύνσεις θα ήταν μάλλον πρόωρο να μιλήσουμε για μεγάλη στρατηγική.
Ομως ένα θέλω να πω: ότι η ομάδα δεν αγοράστηκε για να συνεχίσει να ζει τόσο άσχημα, όσο ζούσε μέχρι σήμερα. Οι καλύτερες παραδόσεις της ομάδας θα ξαναγεννηθούν, θα ενισχυθούν και θα εδραιωθούν και αν καταφέρουμε σ' αυτές τις καλύτερες παραδόσεις της ομάδας του ΠΑΟΚ να προσθέσουμε κάτι νέο και ενδιαφέρον θα είμαι πραγματικά ευτυχής.
Υπολογίζω πολύ ότι οι φίλαθλοι θα είναι υπομονετικοί μαζί μας, θα μας βοηθήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα να προσαρμοστούμε στο νέο περιβάλλον, στα νέα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας και από κοινού μπορούμε και θα θέσουμε μάλλον πολύ σοβαρούς στόχους.
Θέλω να πω ότι δεν διαφέρουν οι προσεγγίσεις μου σε τίποτα σε σχέση με το πώς ήταν αυτές πριν και πώς είναι σήμερα. Για μένα δεν υπάρχει στόχος να είμαι δεύτερος. Η ζωή θα δείξει βέβαια τί θα πετύχουμε, αλλά ο στόχος υπάρχει. Οι προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου.  Αυτό και θα επιδιώξουμε, ξέρουμε τί δουλειά πρέπει να γίνει και υπολογίζω πολύ στην υποστήριξη των πιστών στον ΠΑΟΚ φιλάθλων. Και μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα την παρουσία τους δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, την ανάσα τους θα έλεγα και τους είμαι γι' αυτό πολύ ευγνώμων.
Είμαι ευγνώμων γιατί τελεσιγραφικά σχεδόν απαιτούσαν ότι ο Σαββίδης δεν πρέπει να φύγει από εδώ χωρίς να πάρει τον ΠΑΟΚ. Αυτό έγινε πριν από έξι χρόνια. Είμαι επίσης ευγνώμων και για τις σημερινές τους επιθυμίες και προσδοκίες και θέλω πάρα πολύ να ανταποκριθώ σε αυτές. Δεν θέλουμε άλλες μεγάλες απογοητεύσεις. Κι από την πλευρά μου, εγώ και η ομάδα μου θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε αυτές τις προσδοκίες.
Ποια μπορεί να είναι η κατάληξη; Νομίζω ότι θα πετύχουμε μια καλή υποδομή, μια σειρά από στόχους, μια φυσιολογική διαχείριση, είναι απολύτως επιτεύξιμοι στόχοι. Και σε συνεργασία με τους φιλάθλους μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλή ατμόσφαιρα και όχι τόσο να δημιουργήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση της καλής ατμόσφαιρας και να βγούμε σε επίπεδα σοβαρού ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Μπορεί να ξεκινήσει η στενή συνεργασία με ρωσικές ποδοσφαιρικές ομάδες, ειδικά οι ανταλλαγές. Σήμερα θα ήθελα να δω στις φανέλες του ΠΑΟΚ κάποιες σοβαρές ρωσικές εταιρείες και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθώ και είναι κι αυτό ένα από τα στοιχεία της στρατηγικής μου.
Συνολικά θέλω να πω ότι ένα όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, καθώς είμαι κι ο ίδιος οπαδός της ομάδας του ΠΑΟΚ, μάλιστα αυτό το κασκόλ το 2006, όταν οι φίλαθλοι με υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, ένας οπαδός μου το φόρεσε και μου είπε να το κρατήσω ως αναμνηστικό και να λοιπόν, φυσικά το φοράω και το κράτησα.
Για μένα ήταν κάτι πολύ συμβολικό, γιατί αισθάνθηκα όχι τη θέρμη του ενός μεμονωμένου οπαδού, αλλά το πάθος αυτής της στρατιάς των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Και θέλω να πω ότι όπως εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η ομάδα είναι «θρησκεία», έτσι κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση".

Και η Νάπολι για Τοροσίδη!!

Σύμφωνα με τη "Corriere dello Sport", η Νάπολι αν δεν καταφέρει να πάρει τον Αλβάρο Περέιρα της Πόρτο, θα κινηθεί για την απόκτηση του Τοροσίδη.
Και η Νάπολι για Τοροσίδη!
Η ιταλική εφημερίδα γράφει πως οι «παρτενοπέι» θέλουν να κάνουν δικό τους τον Αλβαρο Περέιρα της Πόρτο. Σε περίπτωση όμως που δεν κλείσουν τον Ουρουγουανό άσο, έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση που δεν είναι άλλη από τον «Τόρο».
Στην ομάδα του ιταλικού Νότου έχουν εξαιρετική άποψη για τον διεθνή Ελληνα μεσοαμυντικό και μάλιστα ο Ρικάρντο Μπιγκόν, γιός του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο, και νυν τεχνικός διευθυντής της Νάπολι παρακολουθεί την υπόθεση.
Ως γνωστόν για τον Τοροσίδη ενδιαφέρεται έντονα και η Ρόμα του Ζντένεκ Ζέμαν αλλά την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα δώσει φιλικό με τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο» και δεν αποκλείεται οι παράγοντες των δύο ομάδων να έρθουν σε διαπραγματεύσεις.
Πηγή: sentragoal.gr

Κι όμως το έχασε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νταμιάν Ντίαζ, που είχε απασχολήσει παλιότερα και ελληνικές ομάδες, αγωνίζεται πλέον στην Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ και στο ματς με την Έμελεκ... κατάφερε σε κενή εστία να βρει δοκάρι!


 πηγή: sportdog.gr  






Η χρεωκοπία της κοινωνίας και του ποδοσφαίρου μας!

Όπως όλη η χώρα και ο λαός της βρίσκονται σε κατάθλιψη, έτσι και το ποδόσφαιρο μας προκαλεί θλίψη με τη εικόνα που τείνει να παρουσιάσει.
Η χρεωκοπία της κοινωνίας και του ποδοσφαίρου μας
Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Ομάδες αποδυναμωμένες, μετεγγραφές που δεν πείθουν και τους πιο ευκολόπιστους, ΠΑΕ που δεν παίρνουν ενημερότητα, και που χρωστούν απίστευτα χρήματα.

Η μοναδική φωτεινή εξαίρεση είναι η εθνική ομάδα που κρατά ψηλά τη σημαία. Ίσως και η ευρωπαϊκή πορεία κάποιων ομάδων μας.

Δυστυχώς καμία βελτίωση δεν υπάρχει στα γήπεδα, οι τραυματισμοί θα αυξηθούν και η αξιοπιστία θα πέσει. Δεν είμαστε μάντεις κακών, απλά προσεγγίζουμε ρεαλιστικά την πραγματικότητα.

Η ελληνική σούπερ κατηγορία δεν είναι σε θέση να βάλει τις βάσεις για μια νέα κατάσταση, αλήθειας, οργάνωσης και αναβάθμισης. Αυτοκριτικής, αυτοδιόρθωσης και ανέλιξης

Ο αποδυναμωμένος Έλληνας φίλαθλος παρακολουθεί με απορία τις ΠΑΕ να μην κάνουν σημαντικές εκπτώσεις και να απαιτούν ό,τι θέλουν για τα εισιτήρια διαρκείας. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ξεκινούν με προβλήματα και μόνο ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός να αποτελέσει εξαίρεση.

Όμως ο μη ανταγωνισμός κάνει κακό και στους Πειραιώτες. Χωρίς δυνατό πρωτάθλημα, και ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση αδυναμίας στην Ευρώπη.

Ας ελπίσουμε ότι ο από μηχανής Θεός θα βοηθήσει το άθλημα του λαού να ξαναβρεί την ταυτότητα του και να επιβιώσει μέσα στη χρεωκοπία της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν του έκαναν το χατίρι!!

Η Σούπερ Λίγκα απέρριψε, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, το αίτημα του Παναθηναϊκού (το κατέθεσε ο ίδιος ο Αλαφούζος στο Δ.Σ.) για αναβολή του αγώνα με τον Λεβεδειακό λόγω Μάλαγα.
Δεν του έκαναν το χατίρι!
Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε σήμερα για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας για να υπερασπιστεί το αίτημα του Παναθηναϊκού για την αναβολή του αγώνα της πρώτης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό λόγω του επαναληπτικού με τη Μάλαγα στην Αθήνα.

Ωστόσο, η απάντηση που πήραν οι "πράσινοι" από τη διοργανώτρια αρχή ήταν αρνητική και το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά. Ο ισχυρός άνδρας της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς να κάνει δηλώσεις και αναμένεται να μιλήσει μετά το πέρας αυτής ο Στράτος Σωπήλης, που εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος έφερε παραδείγματα άλλων ομάδων, όπως π.χ. ο Ολυμπιακός, που είχαν κάνει παρόμοια αιτήματα στο πρόσφατο παρελθόν και είχαν γίνει αποδεκτά.

πηγή: sportdog.gr   

Τυχαίο; Δε νομίζουμε...!

Tην ερχόμενη Τρίτη (12:00) ο Θωμάς Μαύρος ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Την ίδια μέρα, πάντως, λήγει και η προθεσμία της ΕΕΑ για την τακτοποίηση των φακέλων του συλλόγου.
Τυχαίο; Δε νομίζουμε...
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:
"Την Τρίτη 21 Αυγούστου (12.00) ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων".

Tα "έχωσε" σε Αλαφούζο ο "Ελέ"!

Δείτε τι δήλωσε με αφορμή τα ...τιτιβίσματα του παράγοντα του Παναθηναϊκού για τον δανεισμό του Δημήτρη Διαμαντάκου από τον Ολυμπιακό στον Πανιώνιο.
Tα "έχωσε" σε Αλαφούζο ο "Ελέ"!
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου:
"Λόγω του ότι ο παλιμπαιδισμός με τα τιτιβίσματα στο twitter έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός να ξεκαθαρίσω ότι έχει να κάνει με την ομάδα μας. Είναι τελείως διαφορετικό να σου στέλνουν δανεικό έναν παίκτη από μία αντρική ομάδα, από το να έρχεται ένα παιδί από την Κ20 μετά από έντονη επιθυμία και πίεση του ίδιου προς τους υπεύθυνους των ακαδημιών που ήταν.
Προφανώς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να σερφάρουν όλη την ημέρα στο internet, ενώ κάποιοι άλλοι πρέπει να μοχθήσουν για 28 παλικάρια απλήρωτα εδώ και αρκετούς μήνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.
Ας αφήσουν λοιπόν τον Πανιώνιο στην ησυχία του γιατί αυτό που κάνουμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας είναι να δουλεύουμε με ελάχιστα μέσα αλλά με τεράστια αξιοπρέπεια.
Δημήτρης Ελευθερόπουλος".

Τα καρύδια βελτιώνουν το σπέρμα!!

Η έρευνα κυκλοφόρησε σε περιοδικά βιολογίας και παρουσιάστηκε στο BBC.
Τα καρύδια βελτιώνουν το σπέρμα!
Αν τρώει κανείς περίπου δύο χούφτες καρύδια τη μέρα για μερικές εβδομάδες, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματός του, ιδίως αν είναι νέος, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία πάντως δεν παρέχει τη διαβεβαίωση ότι αυτή η βελτίωση θα βοηθήσει όντως την ανδρική γονιμότητα!
Η βρετανική μελέτη αφορούσε 117 άνδρες ηλικίας 21 έως 35 ετών που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, από τις οποίες μόνο η πρώτη έτρωγε 75 γραμμάρια καρύδια καθημερινά.
Το σπέρμα των ανδρών της πρώτης ομάδας βελτιώθηκε αισθητά από ποσοτική και ποιοτική άποψη, ενώ της δεύτερης όχι.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ωφέλιμη δράση των καρυδιών οφείλεται κυρίως στα λιπαρά οξέα που περιέχουν και βοηθάνε στην καλύτερη ανάπτυξη του σπέρματος.
Πηγή: kamarinia.gr

Πάει για "βόμβα" ο ΠΑΟ!!

Ποιον άσο από το ΝΒΑ θέλουν οι "πράσινοι".
Πάει για "βόμβα" ο ΠΑΟ!
Οι «πράσινοι» θέλουν να αλλάξουν τις ισορροπίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη με μια ηχηρή μεταγραφή και γι’ αυτό εξετάζουν την περίπτωση του Μπεν Ουάλας. Ο 38χρονος σέντερ με 16ετη καριέρα στο ΝΒΑ είναι ελεύθερος και βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Έλληνας κόουτς του «τριφυλλιού» αναζητά παίκτη-ογκόλιθο στην άμυνα που θα… κατεβάζει όλα τα ριμπάουντ και θα σκεπάσει το καλάθι των «πρασίνων», γι’ αυτό και εξετάζει την περίπτωση του Αμερικανού σέντερ, ο οποίος μοιάζει να είναι ο ιδανικός καθώς καλύπτει όλα όσα ζητάει ο προπονητής του Παναθηναϊκού.
Τα τελευταία τρία χρόνια ο «Big Ben» αγωνίστηκε στους Ντιτρόιτ Πίστονς στους οποίους έχει περάσει και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Μάλιστα, ο Ουάλας το 2004 κατέκτησε και το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τα «Πιστόνια». Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Έχει φοβερή έφεση στα κοψίματα και τη σεζόν 2001-2002 έκανε σχεδόν 4 (!) τάπες σε κάθε παιχνίδι.
Δέκα Μίντλετον
Η ηλικία του προκαλεί ερωτηματικά για το εάν και πόσο μπορεί να αντέξει το κορμί του με τους Αμερικανούς να αναφέρουν πως δεν θα είναι έκπληξη εάν ανακοινώσει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Όχι επειδή δεν αντέχει άλλο. Το αντίθετο. Επειδή δεν του αρέσει να είναι στον πάγκο. Εάν και 38 χρονών, ο σωματότυπός του… τρομάζει και είναι… δέκα φορές σαν τον Ντάριλ Μίντελντον ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται εάν και έχει περάσει και τα δεύτερα… άντα. Είναι πιο γυμνασμένος από άλλους που έχουν τα μισά του χρόνια και σε συνέντευξή του στα μέσα της σεζόν είχε αναφέρει πως μπορεί να βγάλει ολόκληρο παιχνίδι, αλλά ο προπονητής του δεν τον υπολογίζει. Γι’ αυτό και δεν αγωνιζόταν αρκετά τη σεζόν που τελείωσε. Σε 62 ματς φέτος είχε 1,4 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και σχεδόν μια τάπα ανά παιχνίδι ενώ βρισκόταν στο παρκέ κατά μέσο όρο 16 λεπτά.
Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2004 με τους Ντιτρόιτ Πίστονς έχει αναδειχθεί τέσσερις χρονιές αμυντικός της σεζόν στο ΝΒΑ (2002, 2003, 2005, 2006), έχει αγωνιστεί σε τέσσερα All Star Game, έχει συμπεριληφθεί έξι φορές στην αμυντική πεντάδα της σεζόν, τρεις φορές ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος και δύο της τρίτης καλύτερης πεντάδας ενώ τη σεζόν 2002-2003 είχε 15,4 (!!!) ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
Την καριέρα του στο «μαγικό πλανήτη» την άρχισε τη σεζόν 1996-1997 όπου αγωνίστηκε στους Ουάσινγκτον Μπούλετς (τότε) και στη συνέχεια πήγε για μια χρονιά στους Ορλάντο Μάτζικ. Από εκεί μεταπήδησε στους Ντιτρόιτ Πίστονς για έξι σεζόν. Το 2005-2006 μάλιστα αγωνίστηκε και στα 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και σε όλα βασικός. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς έγινε μέρος μιας μεγάλης ανταλλαγής που τον έστειλε στους Σικάγο Μπουλς έναντι 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερα χρόνια. Στους «Ταύρους» έκανε καλές χρονιές, αλλά έπειτα από δύο χρόνια βρέθηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς για να βοηθήσει τον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο «Βασιλιάς» αποχώρησε από την ομάδα το ίδιο και αυτός που επέστρεψε στους αγαπημένους του Ντιτρόιτ Πίστονς. Πριν λίγους μήνες έληξε το συμβόλαιο του με τα «Πιστόνια» και πλέον είναι ελεύθερος. Τη χρονιά που τελείωσε οι Πίστονς του έδωσαν 1,243,080 εκατομμύρια δολάρια.
Ο γεννημένος στην Αλαμπάμα σέντερ είναι γνωστός και για ακόμη έναν λόγο, πέρα από τους πολλούς που προαναφέραμε, στο ΝΒΑ. Είχε πάρει μέρος στον μεγαλύτερο καυγά που γνώρισαν ποτέ τα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου όταν είχε έρθει στα χέρια με τον Ρον Αρτέστ. Ήταν Νοέμβριος του 2004 όταν σε ένα παιχνίδι των Ντιτρόιτ Πίστονς με τους Ιντιάνα Πέισερς, έπειτα από ένα σκληρό φάουλ του Αρτέστ, ο «Big Ben» τον απώθησε και άρχισε μια… απίστευτη κλωτσοπατινάδα και το ξύλο έφτασε ως τις πρώτες σειρές των εξεδρών με οπαδούς μάλιστα να χτυπάνε παίκτες.
Σύλληψη για οπλοκατοχή
Στις 4 Αυγούστου του 2011 ο 38χρονος σέντερ είχε και μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί σε έναν τυπικό έλεγχο της Αστυνομίας βρέθηκε στην κατοχή του όπλο ενώ είχε περάσει και το επιτρεπτό όριο χρήσης αλκοόλ. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, έγινε δίκη και ο Ουάλας πλήρωσε 5.000 δολάρια που ήταν η εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.
Αφάνας…
Το μαλλί του θυμίζει Τζος Τσίλντρες. Ο Μπεν Ουάλας στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του εμφανιζόταν με κοτσιδάκια ώστε να… μαζεύει το μαλλί αφάνα που διαθέτει. Υπήρχαν, όμως, και παιχνίδι που τα άφηνε ελεύθερα θυμίζοντας έντονα τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.
Συνάντηση με Μπους
Το 2004 οι Ντιτρόιτ Πίστονς κατέκτησαν το πρωτάθλημα και λίγους μήνες μετά, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ, επισκέφθηκαν το Λευκό Οίκο. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, του είχε πει πως είναι από τους αγαπημένους του παίκτες καθώς αγωνίζεται με ιδιαίτερο πάθος και βάζει πάνω από όλα το καλό της ομάδας.





πηγή: gazzetta.gr

«Παζάρια» για Μεντουνζανίν!!

Επισήμως αλλά και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη μετά το φιλικό με τη SKODA Ξάνθη στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις με την «διπλή» απόκτηση των Λόρενς και Βιβιάν. Σύμφωνα όμως με χθεσινές πληροφορίες – τις οποίες διαψεύδει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ – αλλά και δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Δικέφαλος έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τον 27χρονο Βόσνιο επιτελικό μέσο, Χάρις Μεντουνζανίν. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ανήκει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται να έχει καταθέσει πρόταση ύψους 150.000 ευρώ για την απόκτησή του, η οποία όμως δεν φάνηκε ικανή να ικανοποιήσει τον σύλλογο του Ισραήλ. «Η Μακάμπι θέλει περισσότερα χρήματα για τον Μενουνζανίν» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα «federalna.ba», τη στιγμή που η «www.reprezentacija.ba» τονίζει πως «ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση για τον Μεντουνζανίν αλλά η Μακάμπι ζήτησε περισσότερα χρήματα για τον Βόσνιο μεσοεπιθετικό». Το αν τελικά ο Βόσνιος επιτελικός χαφ, που έχει φορέσει 16 φορές τη φανέλα της Εθνικής Βοσνίας αλλά και 2 φορές αυτή της Εθνικής Ολλανδίας U21 κατά το παρελθόν, αποτελέσει το… κερασάκι στην τούρτα ή το όλο ζήτημα δεν υφίσταται επί τοις ουσίας, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες.

Τον… θυμούνται Ολυμπιακός και ΠΑΟ

Ο Χάρις Μεντουνζανίν, γεννήθηκε στο Σαράγεβο στις 8 Μαρτίου 1985. Ουσιαστικά την καριέρα του όμως, την ξεκίνησε στην Ολλανδία. Το καλοκαίρι του 2004 αποκτήθηκε από την Άλκμααρ και μέχρι το 2007 φόρεσε 25 φορές τη φανέλα της πετυχαίνοντας 4 γκολ, ενώ την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Σπάρτα Ρότερνταμ με απολογισμό 7 γκολ σε 32 εμφανίσεις. Την διετία 2008-10 ήταν κάτοικος Ισπανίας και αγωνίστηκε στην Βαγιαδολίδ (42 εμφανίσεις/6 γκολ), ενώ από το 2010 έως και τώρα ανήκει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας καταγράψει 46 εμφανίσεις και 9 τέρματα. Σε όλο αυτό το διάστημα έχει κληθεί 16 φορές στην Εθνική Βοσνίας και έχει αγωνιστεί δίπλα στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ενώ σαφώς και είναι αξιοσημείωτο πως έχει σκοράρει τόσο κατά του Ολυμπιακού όσο του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, είχε δώσει το προβάδισμα στην Μακάμπι στην ήττα της από τους Πειραιώτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 29/7/2010 στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ σκόραρε και στις 18 Αυγούστου 2011 στη νίκη της Μακάμπι επί των «πρασίνων» με 3-0 στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League.


πηγή: metrosport.gr

Το μπαλάκι των ευθυνών στη Superleague!!

Σήμερα ήταν θεωρητικά η μεγάλη μέρα προκειμένου να αποφασιστεί η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί ο Ηρακλής, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά για ακόμη μια φορά υπήρξε αποποίηση και κατ' επέκταση μετάθεση ευθυνών.

Αυτό γιατί στη σημερινή συνεδρίαση της Football League αποφασίστηκε οι τρεις ομάδες να πάρουν μέρος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία μόνο αν η Superleague δώσει τη δική της συγκατάθεση για προβιβασμό 5 ομάδων στο τέλος της ερχόμενης σεζόν.

Συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξει κατηγορία ξεκαθάρισε πως αν προστεθούν άλλες τρεις ομάδες, τότε ο συνολικός αριθμός θα αυξηθεί στις 18. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η συγκατάθεση της μεγάλης κατηγορίας για την άνοδο 5 ομάδων, κάτι που σημαίνει πως απαιτείται ο αριθμός των ομάδων την περίοδο 2013-2014 να αυξηθεί στις 21.

Πάντως αυτή η εξέλιξη μόνο θετική δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού οι σύλλογοι της Superleague θεωρείται δεδομένο πως θα παρουσιάσουν αντιστάσεις σε αυτό το ενδεχόμενο, ελέω συρρίκνωσης των τηλεοπτικών εσόδων και όχι μόνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League μετατίθεται στις 23 Σεπτεμβρίου από τις 16 που είχε οριστεί αρχικά


πηγή: metrosport.gr

Συμφωνία και με Άουτερμπριτζ!!

Μετά τον Τσέις Σίμον ο Άρης τα βρήκε και με τον Όριο Άουτερμπριτζ, ωστόσο όπως και στην πρώτη περίπτωση το μόνο εμπόδιο για να επισημοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι η FIBA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει σε ομάδα της Ευρώπης να αποκτήσει παίκτη που αγωνίζεται στο NCAA και οι «κίτρινοι» πλέον περιμένουν να ξεπεραστεί αυτός σκόπελος.

Ο Αμερικανός φόργουορντ μάλιστα λίγο πριν καιρό είχε ανακοινώσει μέσω twitter ότι θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν σε μια ελληνική ομάδα, χωρίς να την κατονομάσει όμως. Αυτή τελικά ήταν ο Άρης, ο οποίος περιμένει το «πράσινο φως» για να εντάξει στο δυναμικό του τον 23χρονο απόφοιτο του Ρόουντ Άιλαντ. Πέρυσι είχε 12,6 πόντους και 6,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 31 αγώνες.


πηγή: metrosport.gr

Ανακοινώθηκε ο Ασημακόπουλος!!

Παίκτης του Άρη και επίσημα είναι πλέον ο Αντώνης Ασημακόπουλος, ο οποίος επιστρέφει στους «κίτρινους» έπειτα από 6 χρόνια. Ο Έλληνας φόργουορντ θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Βαγγέλης Αλεξανδρή για τον επόμενο χρόνο και όπως τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο ρόλος του Λευτέρη Αρβανίτη υπήρξε καταλυτικός ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Αντώνη Ασημακόπουλου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Ο παίκτης επιστρέφει στον ΑΡΗ μετά από 6 χρόνια, καθώς είχε φορέσει τη φανέλα του Αυτοκράτορα τη διετία 2004-?06.

Λίγο μετά από την υπογραφή του συμβολαίου του, ο έμπειρος φόργουορντ έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Επιστρέφω στον ΑΡΗ μετά από έξι χρόνια και νιώθω πολύ όμορφα γι? αυτό, γιατί γυρίζω σε μια ομάδα στην οποία γνωρίζω τα κατατόπια από την προηγούμενη παρουσία μου σε αυτήν. Νιώθω πολύ χαρούμενος και είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει εκεί όπου της αξίζει στο ελληνικό Πρωτάθλημα και όχι μόνο» ενώ για τους λόγους που τον ώθησαννα πει το «ναι» στον ΑΡΗ, τόνισε:

«Πρώτα απ? όλα, μίλησα με τον κ. Αρβανίτη και δεν μπορώ να κρύψω ότι ήταν από τους κύριους λόγους που αποφάσισα να επιστρέψω στην ομάδα του ΑΡΗ. Ο κόουτς από την πλευρά του, τον οποίο γνωρίζω από την κοινή μας θητεία στη Ρόδο, μου είπε όσα πιστεύει για μένα. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ήταν οι βασικοί λόγοι που με οδήγησαν να πω το “ναι”».

Το Who is Who του παίκτη

Ύψος : 2.04
Θέση: Φόργουορντ
?Ετος Γέννησης: 1976
Προηγούμενη ομάδα: Κολοσσός Ρόδου
Εθνικότητα: Ελληνική

Προηγούμενες ομάδες

2000-?01, 2001-?02 Νίαρ Ιστ, 2002-?03 Πανελλήνιος, 2003-?04 Ιωνικός, 2004-?05, 2005-?06 ΑΡΗΣ, 2006-?07 Ολυμπιάδα Πατρών, 2007-?08, 2008-?09, 2009-?10, 2010-?11, 2011-?12 Κολοσσός Ρόδου

Οι διακρίσεις του αθλητή

Φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου 2005
Φιναλίστ στον τελικό του ULEB Cup 2006
Ημιτελικά ελληνικού Πρωταθλήματος 2006, 2012

Το «κακό παιδί» στη Μαρσέιγ;

Πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο ο Τζόι Μπάρτον να αποχαιρετήσει την Αγγλία, για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον, για λογαριασμό της Μαρσέιγ. Ο πρώην μέσος της Νιούκαστλ και νυν της ΚΠΡ έχει τιμωρηθεί με 12 αγωνιστικές εκτός δράσης από την Αγγλική Ομοσπονδία για τα... καμώματά του στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα το νούμερο 17 που φορούσε πέρυσι δόθηκε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΚΠΡ, τον Ράιν Νέλσεν.

Ο 29χρονος μέσος αυτή τη στιγμή προπονείται με τη Φλίτγουντ Τάουν και έχει προσεγγιστεί από πολλές αγγλικές ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Παρόλα αυτά ο ίδιος σχεδιάζει να μετακομίσει για τους επόμενους 12 μήνες στη Μασαλία για λογαριασμό της Μαρσέιγ και να γλιτώσει παράλληλα την τιμωρία. Μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία για ανταλλαγή με τον Στεφάν Μπιά και ο Τζόι Μπάρτον ήδη σκέφτεται το μέλλον του εκτός συνόρων, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «bonne nuit» ή αλλιώς καληνύχτα στα ελληνικά.


πηγή: metrosport.gr

Επέλεξε ΚΠΡ ο Μποσίνγκβα!!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ζοσέ Μποσίνγκβα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΚΠΡ. Ο Πορτογάλος έχει μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι και παρά τις προτάσεις που δέχθηκε από την Ίντερ, την Ανζί και την Μονακό προτίμησε να παραμείνει κάτοικος Λονδίνου.

Πλέον για να ενταχθεί στη νέα του ομάδα απομένουν μόνο τα τυπικά και μέσα στις επόμενες ώρες θα επισημοποιηθεί και επίσημα η παραμονή του για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Premier League. Με την Τσέλσι, η οποία τον είχε αποκτήσει από την Πόρτο με 16 εκ.λίρες. έχει κατακτήσει ένα Champions League, ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και ένα Κομιούνιτι Σιλντ.

Έτσι η ΚΠΡ είναι μια ομάδα που έχει ξεχωρίσει από το φετινό μεταγραφικό παζάρι, καθώς ήδη έχει εντάξει στο δυναμικό της τον Παρκ.


πηγή: metrosport.gr

Προς το Σέφιλντ ο Βέλλιος-Διαψεύδει ο παίχτης!

Ο Απόστολος Βέλλιος δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ντέιβιντ Μόγιες για τη φετινή σεζόν και για το λόγο αυτό ο πρώην παίκτης του Ηρακλή θα παραχωρηθεί δανεικός για τον επόμενο χρόνο.

Μάλιστα, τα «ζαχαρωτά» φέρεται να βρήκαν τον επόμενο σταθμό του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος θα είναι η Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Οι «κουκουβάγιες» θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Championship αφού προβιβάστηκαν από τη League1 και εξετάζουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Βέλλιο, ο οποίος θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ώστε να πείσει από την επόμενη χρονιά τους ανθρώπους της Έβερτον.

Διαψεύδει για Σέφιλντ ο Βέλλιος

Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή δηλώνουν άγνοια για το γεγονός και υποστηρίζουν ότι ο παίχτης συμπεριλαμβάνεται κανονικά στα πλάνα του Μόγιες και προπονείται κανονικά με την ομάδα που την Δευτέρα αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Την απάντηση του έδωσε και ο ίδιος ο Βέλλιος από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Στόχος μου είναι να καθιερωθώ και όχι μόνο ! Μην ξανά ακούσω Χαζά περί δανεικός».



πηγή: metrosport.gr

Στο ΔΣ της Λίγκας ο Αλαφούζος!!

Το παρών στο έκτακτο ΔΣ της Super League δίνει ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» να συμμετέχει για πρώτη φορά στη διαδικασία.
Σκοπός της παρουσίας του δεν είναι άλλος από το να υποστηρίξει το αίτημα του Παναθηναϊκού για αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό, λόγω των αγώνων με την Μάλαγα.


πηγή: onsports.gr

Η υπογραφή του Φαν Πέρσι! (video)

Χαρούμενος εμφανίστηκε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Εκεί ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής των «κόκκινων διαβόλων», Ντέιβιντ Τζιλ και ο προπονητής, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αμφότεροι ενθουσιασμένοι με την πραγματοποίηση της μεταγραφής.
Δείτε στο video τον Ολλανδό επιθετικό να υπογράφει για τέσσερα χρόνια στη Γιουνάιτεντ:





πηγή: onsports.gr

Ρήξη με Ασβεστόπουλο η Καλαμαριά!!

Σε επικίνδυνα «μονοπάτια» φαίνεται να βαδίζει τις τελευταίες ώρες ο Απόλλων Καλαμαριάς μετά την ακύρωση παραχώρησης της ΠΑΕ στον επιχειρηματία Βασίλη Ασβεστόπουλο.
Οι «κοκκινόμαυροι», πλέον, καλούνται να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, με τον έως τώρα πρόεδρο και βασικό χρηματοδότη του συλλόγου, Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, να παραμένει μέχρι νεοτέρας στο τιμόνι της ομάδας.
Ωστόσο, όπως έχει τονίσει εδώ και παρά πολύ καιρό δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να ηγείται του συλλόγου χωρίς «συμπαίκτες» σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια όπως έγινε πέρσι χωρίς να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στα αγωνιστικά, οι Πόντιοι θα δώσουν αύριο φιλικό εντός έδρας με την ομάδα της Επανομής. Το παιχνίδι έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 18:30.


πηγή: onsports.gr

«Εφυγε» ο δάσκαλος Πάνος Μάρκοβιτς!!

Το θρυλικό προπονητή του κυπέλλου του 1979 θρηνεί από το πρωί της Παρασκευής (17/08) ο Πανιώνιος και ο ποδοσφαιρικός κόσμος γενικότερα, καθώς ο Πάνος Μάρκοβιτς αναχώρησε για την «γειτονιά των αγγέλων».
Ο Μάρκοβιτς, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους δασκάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο πρώτος Ελληνας προπονητής με δίπλωμα και κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι αστείρευτες γνώσεις του για το άθλημα.
Ο Πάνος Μάρκοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, στον ΠΑΟΚ όπου έμεινε από το 1945 ως το 1951 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας το 1947-48, το μοναδικό τίτλο της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική.
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Δόξα Δράμας το 1952, σε ηλικία 27 ετών. Ο πρόεδρος της Δόξας Αντώνης Καστρινός τον έστειλε σε σχολή προπονητών στην Ιταλία και του εμπιστεύτηκε την ομάδα. Ο Μάρκοβιτς εργάστηκε στη Δόξα από το 1952 ως το 1955 με παίκτες 16 ως 20 ετών και ουσιαστικά δημιούργησε τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του '50 με τους αδελφούς Λουκανίδη, Παύλο Γρηγοριάδη, Βασίλη Ιωάννου κ.ά. Την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1954, όπου έχασε από τον Ολυμπιακό με 0-2.
Στη συνέχεια, ως τα μέσα της δεκαετίας του '60, δούλεψε στον Ηρακλή, στο Θερμαϊκό, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον Πιερικό.
Το 1966-67 διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος για δύο ματς.[1] Συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 1966 στον αγώνα Ελλάδα-Φινλανδία: 2-1 για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών και στις 15 Φεβρουαρίου 1967, μαζί με το Λάκη Πετρόπουλο, στο φιλικό Ελλάδα-Λιβύη: 4-0. Αν και είχε συμβόλαιο με την Ε.Π.Ο., τον Απρίλιο του 1967 εκδιώχθηκε από την εθνική ομάδα από τους δικτάτορες.
Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε στον Εθνικό Πειραιά, στην Προοδευτική και το 1972-1975 στο ΑΠΟΕΛ, με το οποίο κατέκτησε το ντάμπλ στην Κύπρο το 1973 και το 1973-74 αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής. Κατάφερε έπειτα από αγώνες μπαράζ να τερματίσει στη 13η θέση και να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που δεν υποβιβάστηκε αμέσως από την Α΄ Εθνική, όπως συνέβαινε μέχρι τότε.
Η επόμενη μεγάλη του προπονητική επιτυχία ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος 1979 με τον Πανιώνιο. Ανέλαβε το σύλλογο στη μέση της χρονιάς, κατάφερε να τον σώσει από τον υποβιβασμό και στο τέλος να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος. Απέκλεισε στα προημιτελικά τον Άρη Θεσσαλονίκης ανατρέποντας με το εντυπωσιακό 5-1 στο Στάδιο Νέας Σμύρνης το 2-5 που είχε ηττηθεί στο Γήπεδο Χαριλάου και στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό (νίκη με 2-1 στη Νέα Σμύρνη, ήττα με 3-2 στο Φάληρο). Στον τελικό νίκησε 3-1 την πρωταθλήτρια ΑΕΚ των Μπάγεβιτς, Μαύρου, Δομάζου, Νικολούδη κλπ.
Στον Πανιώνιο εργάστηκε άλλες δυο σεζόν, το 1981-82 και το 1982-83. Το 1983-1985 επέστρεψε στο ΑΠΟΕΛ, με το οποίο πήρε το Κύπελλο Κύπρου το 1984, και στη συνέχεια σε διάφορες ομάδες ως το 2004 που εργάστηκε ξανά στον ΑΠΟΕΛ.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου, στο νεκροταφείο Γλυφάδας στις 16:00.


ΕΠΟ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για Μάρκοβιτς 

Τα θερμά της συλλυπητήρια για τον χαμό του Πάνου Μάρκοβιτς μέσω επίσημης ανακοίνωσης εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του Πάνου Μάρκοβιτς, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών. Ο Πάνος Μάρκοβιτς διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Ανδρών στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, καθώς επίσης τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων».




πηγή: onsports.gr

Έρχονται αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής!!

Επιπλέον ανατιμήσεις σε κρέας, γάλα και ψωμί
Νέο φθινοπωρινό «κύμα» ακρίβειας έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια που θα βλέπει το καλάθι της να γεμίζει όλο και πιο δύσκολα.
Οι αυξήσεις θα είναι 5% -10% και θα αφορούν βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά ίσως και ψωμί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Αιτία των ανατιμήσεων είναι η μικρή σοδειά δημητριακών παγκοσμίως και ο διπλασιασμός, σχεδόν, της τιμής των ζωοτροφών. Η απειλή των αυξήσεων στο ράφι είναι σοβαρή και το μόνο εμπόδιο που θα συναντήσει στην εγχώρια αγορά είναι η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών και η μειωμένη ζήτηση που συντηρούν συνθήκες πίεσης των τιμών προς τα κάτω.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής για κτηνοτρόφους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Εκτιμάται ότι οι ζωοτροφές σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 50%, σύμφωνα με μετριοπαθείς και συντηρητικές εκτιμήσεις: η σόγια από τα 40 λεπτά που κόστιζε πέρυσι στον κτηνοτρόφο, φέτος έχει φτάσει στα 70 λεπτά, ενώ το καλαμπόκι, που  είναι η κύρια ζωοτροφή απαραίτητη σε κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση από τα 17-20 λεπτά που έχει πέρυσι, ανοίγει τώρα νέα σοδειά στο επίπεδο των 30 λεπτών.



πηγή: newsbomb.gr

«Πινοσέτ των παραγόντων ο Θεοδωρίδης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Πέτρου Θεοδωρίδη εξαπέλυσαν οι φίλοι του Ηρακλή, με αφορμή την αρνητική του στάση για την επιστροφή του «Γηραιού» στη Football League.
Η «Αυτόνομη Θύρα 10» με ανακοίνωση που εξέδωσε καταφέρεται εναντίον του μεγαλομετόχου του Πανσερραϊκού, ο οποίος έχει διατελέσει 18 χρόνια πρόεδρος στον Ηρακλή, χαρακτηρίζοντάς τον Πινοσέτ των παραγόντων. Του καταλογίζει ότι δεν θέλει την ομάδα τους στη Football League, επηρεάζοντας κι άλλους στη ΓΣ της Ένωσης που διεξάγεται με το θέμα της επιστροφής των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τις τελευταίες μέρες ο επί 18 χρόνια!!! πρόεδρος του ΗΡΑΚΛΗ μας, ο Πινοσέτ των παραγόντων, ο καταστροφέας των ονείρων τόσων χιλιάδων οπαδών του συλλόγου, αυτός που χάριζε κύπελλα στις ευνοούμενες ομάδες του κόμματος του, αυτός που προσπάθησε όσο λίγοι να διώξει το κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ από το γήπεδο ώστε να μετατρέψει την αγάπη μας σε μια βιοτεχνία (ούτε καν βιομηχανία) παραγωγής ταλέντων, αυτός λοιπόν έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία επηρεασμού των προέδρων της "Football league" ώστε να ψηφίσουν αρνητικά στην επικείμενη ψηφοφορία της ΕΠΑΕ. Έχει βρει πρόσφορο έδαφος ανάμεσα στους προέδρους κυρίως των ομάδων της βορείου Ελλάδος (δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση) και συνεχίζει τις μηχανορραφίες με στόχο να μη βρεθεί αντιμέτωπος στη Β' εθνική με τον ΗΡΑΚΛΗ!!!
Δε ξέρουμε αν τελικά φέτος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα μας εντός αγωνιστικών χώρων, για μας είναι το τελευταίο που απασχολεί. Ας είναι βέβαιος όμως ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον λαό του ΗΡΑΚΛΗ και μάλιστα πιο σύντομα από όσο φαντάζεται.
Οι μέρες του '99 επιστρέφουν και τα "ξωτικά" του ΗΡΑΚΛΗ ακόμα σε χαιρετούν!!!».

H… βιτρίνα και οι τελειωμένοι!!

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε χέρια και πλέον μπορούμε ήρεμοι να κοιτάξουμε το μέλλον. Αυτή την εποχή, τα δέκα συν δύο εκατ. ευρώ του Σαββίδη, είναι αρκετά για να ισορροπήσεις την κατάσταση. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πόσω μάλλον όταν θα ακολουθήσουν κι άλλα στην επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να γίνει.
Στη ΠΑΕ, δεν πρόκειται να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές μέχρι τον Νοέμβριο. Διάβασα κάτι για «σκούπα» Σαββίδη κτλ, αλλά νομίζω πως αυτό περισσότερο είναι επιδίωξη αυτών που αισθάνονται ότι είναι στην απ έξω, παρά ουσιαστική γραμμή του νέου ιδιοκτήτη.
Ο Σαββίδης δεν είναι αφελής και αυτό το καταλάβαμε από τις διαπραγματεύσεις. Έβαλε έναν δικό του άνθρωπο να επιτηρεί και από εκεί και πέρα, ο Ζήσης Βρύζας είναι ο άνθρωπος που μπορεί να του προσφέρει όσα περισσότερα γίνεται από τη θέση του προέδρου. Όσο και να ψάξει στην αγορά, καλύτερο δεν θα βρει, άρα δεν συντρέχει και κανένας λόγος αλλαγής στο συγκεκριμένο πόστο.
Ο μόνος λόγος να αποχωρήσει ο Βρύζας το Νοέμβριο, είναι γιατί έτσι πρέπει για το μέλλον, δηλαδή για να μη φθαρεί και να υπάρχει εναλλακτική αν χρειαστεί.
Διαβάζω δεξιά κι αριστερά, πως τον Σαββίδη δεν τον έφερε ο Βρύζας. Εγώ ξέρω, πως τον Σαββίδη τον έφερε ο … Σαββίδης και ο Βρύζας έκανε τη δουλειά που έπρεπε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σωστά. Πολλοί με το μυαλό τους έφεραν διάφορους, αλλά το ερωτηματικό είναι πόσοι από αυτούς έκαναν δουλειά με τον ΠΑΟΚ. Κανένας.
Και όσο να σκούζουν διάφοροι, ο Βρύζας ήταν αυτός που έκανε τη δουλειά γιατί ήταν ανεξάρτητος από τα ΠΑΟΚτσήδικα καθεστώτα. Αυτά που τον κρατάνε τόσα χρόνια εντός των τειχών μιας πόλης που είναι μικρή για τον σύλλογο. Και βέβαια, η λάσπη που έφαγε και τρώει, είναι να σε κάνει να απορείς, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή η ασπίδα προστασίας απέναντι στη νέα κατάσταση είναι αυτός.
Βέβαια, οι εποχές έχουν αλλάξει και ουδείς μπορεί να κάνει τα όργια του παρελθόντος,  Δεν μπορεί καμία ΠΑΕ να χρεωθεί όπως παλιά, αφού όλα τα οικονομικά στοιχεία της ελέγχονται από την ΟΥΕΦΑ μέσα από σύστημα εσωτερικού ελέγχου.
Και αν αναλύσω λίγο το μήνυμα Σαββίδη στην ιστοσελίδα του, είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ είναι ένα άρμα επιρροής και σε επίπεδο κοινωνικό αλλά και σε επιχειρηματικό. Ο στόχος του Σαββίδη είναι να τον κάνει βιτρίνα του και βέβαια, αυτό σημαίνει πως μία βιτρίνα πρέπει να είναι και όμορφα στημένη.
Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Όλα κύλησαν όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο μπλογκ μου, με τον ΠΑΟΚ να καλύπτει τα βασικά του κενά μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου. Αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά, πως δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού. Θα πάμε στα πλέι οφ, σχετικά γεμάτοι σε επίπεδο ρόστερ.
Ο Δώνης είπε πως δεν θα κάνουμε άλλες μεταγραφές και καλά έκανε, όμως είναι γεγονός πως στον ΠΑΟΚ ψάχνονται για ένα δεκάρι. Αν εξαιρέσεις τον Πέλκα, που είναι μόλις 19 ετών, άλλο καθαρό δεκάρι δεν υπάρχει στην ομάδα για να παιχτεί ο ρόμβος. Ο Φωτάκης δεν είναι, ο Λόρενς παίζει που και που, αλλά είναι πλάγιος, το ίδιο και ο Γεωργιάδης. Άρα, υπάρχει η συγκεκριμένη ανάγκη και αν βρεθεί παίκτης θα αποκτηθεί.
Πάμε και στην υπόθεση Κοντρέρας. Γελούσα όταν είδα τι γινόταν για να φύγει από την Κόλο – Κόλο και να πάει στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα ντεζαβού των όσων συνέβαιναν στον ΠΑΟΚ όταν υπήρχε πρόβλημα.
Όταν έφαγε την κόκκινη στο τελευταίο παιχνίδι της Κόλο – Κόλο κατάλαβα τι έχει συμβεί στη Χιλή. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει στον Ολυμπιακό.
Σε εμάς όταν υπήρχε πρόβλημα, ερχόταν πρόταση από Ιταλία, από το Κατάρ και πάει λέγοντας. Όταν μάλιστα υπήρχε το θέμα με την Κόλο – Κόλο, άλλα δήλωνε εδώ κι άλλα εκεί. Το ίδιο συνέβαινε και τώρα και βέβαια, η ομάδα ήθελε και αυτός αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Κλασικά.. .
Με τα πολλά, ο Ολυμπιακός πήρε τον Κοντρέρας στα 34 του χρόνια, αφού δεν βρήκε κάποια άλλη επιλογή ενώ ο Κανού που ήταν ένα μήνα πρωτοσέλιδο κόπηκε για λόγους που μάλλον δεν είναι αυτοί που εμφανίστηκαν.
Βλέπω πολλούς δικούς μας που στεναχωριούνται που ο Κοντρέρας θα παίξει στον Ολυμπιακό, αλλά εγώ θα τους πω πως δεν χρειάζεται να στεναχωριούνται για καμία επιλογή επαγγελματία ποδοσφαιριστή που έχει περιορισμένο χρόνο καριέρας και παλεύει για να μαζέψει χρήματα. Είναι και τέτοια η κουλτούρα τους, που για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους πάντα έχουν επιχειρήματα. Από το σοβαρότερο έως το πλέον αστείο ζήτημα.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοντρέρας από τα 29 του χρόνια μέχρι και τα 33,5. Αν πραγματικά ήταν ικανοποιημένος και ήθελε να τον κρατήσει, θα του πρότεινε μία μείωση και ταυτόχρονη επέκταση της συνεργασίας του για κάποια χρόνια. Δεν τον ήθελε όμως.
Ο Ολυμπιακός, τον αποκτά στα 34 του, μετά από δύο μέτριες σεζόν και νομίζω κόντρα στις ανάγκες του, αφού ως ομάδα που δίνει χώρους, χρειάζεται γρήγορο στόπερ.
Εμείς απλά θα πρέπει να πάρουμε το μάθημα της προσωπολατρίας, η οποία μαστίζει τον ΠΑΟΚ και το κοινό του, με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτό να βρίσκεται απέναντι στο πραγματικό συμφέρον της ομάδας.
Αυτό που συνέβη με τον Κοντρέρας, νομίζω πως δεν είναι ήττα του ΠΑΟΚ, αλλά νίκη, αφού θυμάμαι τις εποχές που παίρναμε τελειωμένους παίκτες του Ολυμπιακού και νομίζαμε πως κάτι κάναμε. Τώρα, ας παίρνουν αυτοί τους τελειωμένους από εμάς.
Η πραγματική ήττα, θα είναι αν μπορέσει να πάρει τον Βιεϊρίνια. Εκεί, όντως θα πονέσουμε, αλλά νομίζω πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο...


πηγή: onsports.gr