Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

H… βιτρίνα και οι τελειωμένοι!!

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε χέρια και πλέον μπορούμε ήρεμοι να κοιτάξουμε το μέλλον. Αυτή την εποχή, τα δέκα συν δύο εκατ. ευρώ του Σαββίδη, είναι αρκετά για να ισορροπήσεις την κατάσταση. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πόσω μάλλον όταν θα ακολουθήσουν κι άλλα στην επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να γίνει.
Στη ΠΑΕ, δεν πρόκειται να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές μέχρι τον Νοέμβριο. Διάβασα κάτι για «σκούπα» Σαββίδη κτλ, αλλά νομίζω πως αυτό περισσότερο είναι επιδίωξη αυτών που αισθάνονται ότι είναι στην απ έξω, παρά ουσιαστική γραμμή του νέου ιδιοκτήτη.
Ο Σαββίδης δεν είναι αφελής και αυτό το καταλάβαμε από τις διαπραγματεύσεις. Έβαλε έναν δικό του άνθρωπο να επιτηρεί και από εκεί και πέρα, ο Ζήσης Βρύζας είναι ο άνθρωπος που μπορεί να του προσφέρει όσα περισσότερα γίνεται από τη θέση του προέδρου. Όσο και να ψάξει στην αγορά, καλύτερο δεν θα βρει, άρα δεν συντρέχει και κανένας λόγος αλλαγής στο συγκεκριμένο πόστο.
Ο μόνος λόγος να αποχωρήσει ο Βρύζας το Νοέμβριο, είναι γιατί έτσι πρέπει για το μέλλον, δηλαδή για να μη φθαρεί και να υπάρχει εναλλακτική αν χρειαστεί.
Διαβάζω δεξιά κι αριστερά, πως τον Σαββίδη δεν τον έφερε ο Βρύζας. Εγώ ξέρω, πως τον Σαββίδη τον έφερε ο … Σαββίδης και ο Βρύζας έκανε τη δουλειά που έπρεπε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σωστά. Πολλοί με το μυαλό τους έφεραν διάφορους, αλλά το ερωτηματικό είναι πόσοι από αυτούς έκαναν δουλειά με τον ΠΑΟΚ. Κανένας.
Και όσο να σκούζουν διάφοροι, ο Βρύζας ήταν αυτός που έκανε τη δουλειά γιατί ήταν ανεξάρτητος από τα ΠΑΟΚτσήδικα καθεστώτα. Αυτά που τον κρατάνε τόσα χρόνια εντός των τειχών μιας πόλης που είναι μικρή για τον σύλλογο. Και βέβαια, η λάσπη που έφαγε και τρώει, είναι να σε κάνει να απορείς, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή η ασπίδα προστασίας απέναντι στη νέα κατάσταση είναι αυτός.
Βέβαια, οι εποχές έχουν αλλάξει και ουδείς μπορεί να κάνει τα όργια του παρελθόντος,  Δεν μπορεί καμία ΠΑΕ να χρεωθεί όπως παλιά, αφού όλα τα οικονομικά στοιχεία της ελέγχονται από την ΟΥΕΦΑ μέσα από σύστημα εσωτερικού ελέγχου.
Και αν αναλύσω λίγο το μήνυμα Σαββίδη στην ιστοσελίδα του, είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ είναι ένα άρμα επιρροής και σε επίπεδο κοινωνικό αλλά και σε επιχειρηματικό. Ο στόχος του Σαββίδη είναι να τον κάνει βιτρίνα του και βέβαια, αυτό σημαίνει πως μία βιτρίνα πρέπει να είναι και όμορφα στημένη.
Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Όλα κύλησαν όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο μπλογκ μου, με τον ΠΑΟΚ να καλύπτει τα βασικά του κενά μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου. Αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά, πως δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού. Θα πάμε στα πλέι οφ, σχετικά γεμάτοι σε επίπεδο ρόστερ.
Ο Δώνης είπε πως δεν θα κάνουμε άλλες μεταγραφές και καλά έκανε, όμως είναι γεγονός πως στον ΠΑΟΚ ψάχνονται για ένα δεκάρι. Αν εξαιρέσεις τον Πέλκα, που είναι μόλις 19 ετών, άλλο καθαρό δεκάρι δεν υπάρχει στην ομάδα για να παιχτεί ο ρόμβος. Ο Φωτάκης δεν είναι, ο Λόρενς παίζει που και που, αλλά είναι πλάγιος, το ίδιο και ο Γεωργιάδης. Άρα, υπάρχει η συγκεκριμένη ανάγκη και αν βρεθεί παίκτης θα αποκτηθεί.
Πάμε και στην υπόθεση Κοντρέρας. Γελούσα όταν είδα τι γινόταν για να φύγει από την Κόλο – Κόλο και να πάει στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα ντεζαβού των όσων συνέβαιναν στον ΠΑΟΚ όταν υπήρχε πρόβλημα.
Όταν έφαγε την κόκκινη στο τελευταίο παιχνίδι της Κόλο – Κόλο κατάλαβα τι έχει συμβεί στη Χιλή. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει στον Ολυμπιακό.
Σε εμάς όταν υπήρχε πρόβλημα, ερχόταν πρόταση από Ιταλία, από το Κατάρ και πάει λέγοντας. Όταν μάλιστα υπήρχε το θέμα με την Κόλο – Κόλο, άλλα δήλωνε εδώ κι άλλα εκεί. Το ίδιο συνέβαινε και τώρα και βέβαια, η ομάδα ήθελε και αυτός αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Κλασικά.. .
Με τα πολλά, ο Ολυμπιακός πήρε τον Κοντρέρας στα 34 του χρόνια, αφού δεν βρήκε κάποια άλλη επιλογή ενώ ο Κανού που ήταν ένα μήνα πρωτοσέλιδο κόπηκε για λόγους που μάλλον δεν είναι αυτοί που εμφανίστηκαν.
Βλέπω πολλούς δικούς μας που στεναχωριούνται που ο Κοντρέρας θα παίξει στον Ολυμπιακό, αλλά εγώ θα τους πω πως δεν χρειάζεται να στεναχωριούνται για καμία επιλογή επαγγελματία ποδοσφαιριστή που έχει περιορισμένο χρόνο καριέρας και παλεύει για να μαζέψει χρήματα. Είναι και τέτοια η κουλτούρα τους, που για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους πάντα έχουν επιχειρήματα. Από το σοβαρότερο έως το πλέον αστείο ζήτημα.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοντρέρας από τα 29 του χρόνια μέχρι και τα 33,5. Αν πραγματικά ήταν ικανοποιημένος και ήθελε να τον κρατήσει, θα του πρότεινε μία μείωση και ταυτόχρονη επέκταση της συνεργασίας του για κάποια χρόνια. Δεν τον ήθελε όμως.
Ο Ολυμπιακός, τον αποκτά στα 34 του, μετά από δύο μέτριες σεζόν και νομίζω κόντρα στις ανάγκες του, αφού ως ομάδα που δίνει χώρους, χρειάζεται γρήγορο στόπερ.
Εμείς απλά θα πρέπει να πάρουμε το μάθημα της προσωπολατρίας, η οποία μαστίζει τον ΠΑΟΚ και το κοινό του, με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτό να βρίσκεται απέναντι στο πραγματικό συμφέρον της ομάδας.
Αυτό που συνέβη με τον Κοντρέρας, νομίζω πως δεν είναι ήττα του ΠΑΟΚ, αλλά νίκη, αφού θυμάμαι τις εποχές που παίρναμε τελειωμένους παίκτες του Ολυμπιακού και νομίζαμε πως κάτι κάναμε. Τώρα, ας παίρνουν αυτοί τους τελειωμένους από εμάς.
Η πραγματική ήττα, θα είναι αν μπορέσει να πάρει τον Βιεϊρίνια. Εκεί, όντως θα πονέσουμε, αλλά νομίζω πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο...


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: