Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

"Είναι τρελοί αυτοί οι Παοκτσήδες"!

Τι συζητούν δύο παίκτες της Τότεναμ με έναν Έλληνα δημοσιογράφο ενώ βλέπουν Λεμπρόν εναντίον Γκασόλ;
"Είναι τρελοί αυτοί οι Παοκτσήδες"!
Γράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Αν η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη; Μόνο από τη μοίρα! Τελικός μπάσκετ ΗΠΑ-Ισπανία στην Ο2 Arena και ο υπογράφων, χάρη στην πρόσκληση της Sportingbet βρισκόταν για πρώτη φορά αντί για τα δημοσιογραφικά έδρανα 20 μέτρα πιο δεξιά, στη σουίτα όπου φιλοξενούνταν δύο ποδοσφαιριστές της Τότεναμ! Ο αμυντικός μέσος Τομ Χάντλστοουν και ο αριστερός ακραίος αμυντικός Ντάνι Ρόουζ.

Η πρώτη τους κουβέντα στη συζήτηση που ανοίξαμε έμοιαζε με σύσταση. «Πρώτη φορά βλέπουμε μπάσκετ. Η δική σας Εθνική γιατί δεν είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες;». Τι να τους εξηγήσεις τώρα; Ότι πήγαμε ως την άλλη άκρη του κόσμου για να χάσουμε από την μπασκετομάνα Νιγηρία; «Bad luck», ας πούμε.

Χωρίς καθόλου τουπέ, ευγενέστατοι και με χαμόγελο, προσπαθούσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να λύσουν τις πορτοκαλί απορίες τους πριν απευθύνουμε στον Τομ Χάντλστοουν τις δικές μας. «ΟΚ, από μπάσκετ δεν ξέρεις. Από ελληνικό ποδόσφαιρο όμως;». «Ε, δεν ξέρω και πολλά. Θυμάμαι μόνο ότι πέρυσι αποκλειστήκαμε από τον ΠΑΟΚ. Και εκείνο που μου έκανε εντύπωση, αν και ήμουν τραυματίας και βρισκόμουν στην εξέδρα, ήταν το πόσο φωνακλάδες ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Τρελοί».

Εκεί εξαντλήθηκαν οι γνώσεις του από τη Super League; «Όχι, ξέρω και τον Olympiakos και τον Panathinaikos. Είδα κι έναν αγώνα της Εθνικής σας ομάδας στο Euro, πολύ αμυντικά παίζετε». Και η Αγγλία, Τομ, που παίζει πολύ επιθετικά δεν έχει πάρει Euro ποτέ αλλά ας μην το κάνουμε θέμα...
Ρόουζ για «Σάλπι»!

Ο Ντάνι Ρόουζ θυμόταν κάτι διαφορετικό από τον Χάντλστοουν... «Εκείνον τον κοντό, που έπαιζε στην πλευρά μου... Δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά ήταν πολύ δυνατός και γρήγορος. Καλός παίκτης!».
Ο Σαλπιγγίδης; «Ναι, ναι, αυτός... Δύσκολο όνομα, αλλά τον θυμάμαι από το παιχνίδι στο Λονδίνο». Και πώς να τον ξεχάσει, αφού ο «Σάλπι» ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο προς τον θρίαμβο...

Ο Ρόουζ είχε αγωνιστεί στο White Hart Lane για 63 λεπτά, μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε δηλαδή από τον Γκάρι Μπέιλ στην προσπάθεια του Ρέντναπ να ανατρέψει την κατάσταση. «Εκείνο που μου έχει μείνει από το παιχνίδι είναι οι φωνές των φανς του ΠΑΟΚ. Έτσι φωνάζουν πάντα;».

Στο video μπορείτε να θυμηθείτε πώς το Λονδίνο και το White Hart Lane έγιναν για ένα βράδυ... Black & White Hart Lane!
Ο Τομ Χάντλστοουν θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα project της επόμενης αγγλικής γενιάς, με συμμετοχή σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, τρεις από αυτές στην Εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις, σε σημείο ώστε κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν διάδοχο του μεγάλου Γκλεν Χοντλ (δείτε ορισμένα highlights του)




Τα ελληνικά νησιά!
Αντιμετώπισε όμως, τον τελευταίο χρόνο τραυματισμούς με αποκορύφωμα τον τελευταίο στον αστράγαλο που τον οδήγησε στο χειρουργείο και τον άφησε εκτός για έξι μήνες. «Τώρα όμως είμαι καλά κι ανυπομονώ να παίξω. Το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα, έχουμε νέο προπονητή, πολύ καλή ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα και το μόνο που θέλω είναι να έχω υγεία...». Και να βάλει ένα γκολ! Διότι την αφάνα α λα Τσίλντρες που βλέπετε στη φωτογραφία έχει δεσμευτεί - από τότε που τραυματίστηκε - ότι θα την κόψει όταν ξαναπαίξει και σκοράρει...

Κι ίσως το επόμενο καλοκαίρι ξανάρθει στα μέρη μας... «Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα τώρα με την κρίση; Έχω έρθει στη χώρα σας καλοκαίρι και πέρασα υπέροχα! Στην Κρήτη και στην Αγία Νάπα (σ.σ. στην Κύπρο...) . Μου έχουν πει και για τη Σαντορίνη ότι είναι πολύ ωραία, αξίζει;». Να έρθεις Τομ, να αποπληρώσουμε και γρηγορότερα το χρέος...


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: