Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Όταν ο ΠΑΟΚ δένεται στο άρμα του Ολυμπιακού!!

Η ιστορία είναι τόσο παλιά όσο κι ο κόσμος. Παραμένει όμως πάντα επίκαιρη. Ιδιαίτερα όταν από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Γράφει ο Γιώργος Μπούζος.
Όταν ο ΠΑΟΚ δένεται στο άρμα του Ολυμπιακού
Την εποχή του Γιώργου Μπατατούδη στον ΠΑΟΚ, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην «αμαρτωλή» τότε ΕΠΑΕ, είχε ένα απλό τρόπο για να αποφασίζει τι θέση θα πάρει στις κρίσιμες ψηφοφορίες: περίμενε να δει πρώτα τι θα πράξει ο άνθρωπος του Ολυμπιακού Γιώργος Λούβαρης κι έκανε ακριβώς το ίδιο! Σήκωνε το χέρι ο Λούβαρης; Το σήκωνε κι ο ίδιος!
Ήταν η αποθέωση της «ανεξάρτητης» φωνής που είχε ο ΠΑΟΚ στα κέντρα των αποφάσεων αλλά και πόσο η διοίκηση του σεβόταν την αντιπαλότητα που απέπνεεαν οι κερκίδες της Τούμπας σε βάρος της ομάδας του λιμανιού. Στην ουσία ήταν μια πράξη προδοσίας του λαού του ΠΑΟΚ που στα μάτια του ο Ολυμπιακός φάνταζε και φαντάζει κόκκινο πανί.
Από εκείνα τα «πέτρινα» χρόνια, ο Θόδωρος Ζαγοράκης ελάχιστα διδάχθηκε. Αντίθετα έδεσε και πάλι τον ΠΑΟΚ στο άρμα του Ολυμπιακού. Απόδειξη ότι προσέλαβε τον Βασίλη Γκαγκάτση, νομικό του Ολυμπιακού στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αμοιβή που προκαλεί ίλιγγο και στους σημερινούς καιρούς συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους: όσα παίρνουν τρεις πρόεδροι του Αρείου Πάγου μαζί!

Το γεγονός ότι στήριξε την παρουσία του Αχιλλέα Μπέου ως εκπροσώπου της Σούπερ λίγκα στην ΕΠΟ, κατόπιν εισήγησης του Ολυμπιακού, αποτελεί άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη. Και υπάρχουν δεκάδες.
Η «στρατηγική» των παραγόντων του ΠΑΟΚ ήταν απλή: να εξασφαλίσουν τα αποφάγια του Ολυμπιακού στο τραπέζι της εξουσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μέχρι σε ένα σοβαρό σημείο τα κατάφεραν. Ήταν ελάχιστες οι φορές που η διαιτησία τους πήγε κόντρα.
Πρόσφατα στη Σούπερ λίγκα έγινε μια ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία. Αφορούσε την εκλογή του νέου προέδρου. Υποψήφιος ήταν ένας: ο πρώην υπεύθυνος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τους συνδέσμους, Γιάννης Μώραλης. Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Ζήσης Βρύζας. Όταν ήρθε η σειρά του να ψηφίσει απλά δήλωσε «απών»! Αν και είχε το δικαίωμα να καταψηφίσει την υποψηφιότητα Μώραλη, απλά δεν το έκανε. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Βρύζας θα είναι ο εκπρόσωπος της Σούπερ λίγκα στην ΕΠΟ…
Πηγή: sport2310.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: