Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Δυναμικές αλλαγές στον Άρη

Δύο συμπεράσματα προέκυψαν από τη γενική συνέλευση των μελών της Λέσχης Φίλων Άρη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, επιβεβαίωσε τα περί σφιχτής οικονομικής πολιτικής, αφετέρου ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Κόντης, ενημέρωσε πως θα φύγουν παίκτες που έχουν προκαλέσει προβλήματα εκτός αγώνων.

Τι σημαίνει αυτό;

Ο Άρης προσπαθεί να ξεφορτωθεί τρεις παίκτες υπεράνω υποψίας, καθώς και βασικοί ήταν και σε νευραλγικά σημεία αγωνιζόντουσαν σε όλη την περσινή χρονιά. Αυτοί έχουν προκαλέσει εξωαγωνιστικά προβλήματα, ο ένας μάλιστα τράβηξε τον άλλον, ενώ σε μία περίπτωση το υψηλό συμβόλαιο, αναγκάζει την ΠΑΕ να τον βγάλει στην αγορά. Ίδια περίπτωση συνιστά και παίκτης που έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, αλλά έχει υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στο οποίο δύσκολα θα ανταποκριθεί η διοίκηση.

Η κατάργηση πλέον της αυτοτελούς φορολόγησης σε συνδυασμό με την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια οικονομική ύφεση, αναγκάζουν τους «κίτρινους» να ανασκουμπωθούν. «Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Έχουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Οφείλουμε μόνον τα ποσά του Ιουνίου, τα οποία θα δοθούν σύντομα», ανέφερε ο πρόεδρος κ. Αθανασιάδης, καθώς σε δύο χρόνια η UEFA αυτά τα στοιχεία θα τα ελέγχει για να δίνει άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματά της.

«Ο Αμπρέου έφυγε για εξωαγωνστικούς λόγους, το ίδιο θα γίνει και με άλλους. Οι επιλογές όλες, όμως, είναι του προπονητή. Τους Έλληνες που επιλέχτηκαν τους έχει δει κι έχει δώσει την έγκρισή του», είπε ο κ. Κόντης, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Του είπα πως αν φύγει αυτός, θα φύγω κι εγώ»...

Στο Βελλίδειο βρέθηκαν 2.000 φίλοι του Άρη, ενώ οι εκλογές της ΛΦΑ προκηρύχτηκαν για τις 21 Ιουνίου.

Το φθινόπωρο ανοίγει τις πύλες του το νέο γήπεδο της ΑΕΛ

Στην τελική του ευθεία μπαίνει η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου γηπέδου στον χώρο του Πυρήνα Β' και μάλιστα όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της λαρισινής ΠΑΕ θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο φθινόπωρο."Με ταχύτατους ρυθμούς και εντός χρονοδιαγράμματος συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ, που θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο φθινόπωρο. Την εβδομάδα που διανύουμε, ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του μεταλλικού σκελετού του στεγάστρου στην ανατολική πτέρυγα, ενώ στη βόρεια και τη νότια όλες οι οικοδομικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Και στις τρεις προαναφερθείσες πτέρυγες σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα και η διαμόρφωση των χώρων υγιεινής με την τοποθέτηση πλακιδίων.

Στη δυτική πτέρυγα – όπου θα φιλοξενηθούν οι κύριες εγκαταστάσεις του γηπέδου (αποδυτήρια, γραφεία, εστιατόρια, σουίτες κτλ.) – σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι ηλεκτρομηχανολογικές, όπως επίσης και οι εργασίες διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων στα επίπεδα –1 και 0, ενώ οι εργασίες σκυροδέματος έχουν φτάσει πλέον στο τελευταίο στάδιο (επίπεδο 2), ώστε να ακολουθήσει η τοποθέτηση των μεταλλικών στοιχείων του στεγάστρου.

Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο και ειδικά στο τμήμα έξω από την κύρια είσοδο του γηπέδου", ανέφερε το δελτίο Τύπου.

'Εχασαν... αλλά προκρίθηκαν

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη ολοκλήρωσαν με ήττα τις υποχρεώσεις τους στο 2ο όμιλο του Γκραν Σλαμ του SWATCH FIVB World Tour που διεξάγεται στη Μόσχα, ωστόσο προκρίθηκαν ως τρίτες του γκρουπ στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Εκεί, το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει τις ρωσίδες Βάσινα / Κομιάκοβα (Νο 10), που ήταν δεύτερες στον 7ο όμιλο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 13.00 στο κεντρικό κορτ.

Την Πέμπτη, η εθνική ομάδα ξεκίνησε με τη νίκη 2-0 απέναντι στις βρετανές Τζονς / Μπούλτον. Στη συνέχεια της ημέρας, δυσκόλεψε ιδιαιτέρως τις αμερικανίδες, περσινές παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κέσι / Ρος και έχασε την ευκαιρία να πετύχει μία σπουδαία νίκη απέναντι στο Νο 2 του ταμπλό. Τελικά λύγισε στις λεπτομέρειες και υπέκυψε με 2-1 σετ (21-14, 19-21, 15-12).

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου
1. Κέσι / Ρος (ΗΠΑ, Νο 2) 6 6-1
2. Κάιζερ / Φαν Ιέρσελ (Ολλανδία, Νο 18) 5 4-2
3. Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) 4 3-4
4. Τζονς / Μπούλτον (Μ. Βρετανία, Νο 31) 3 0-6

Τα αποτελέσματα του ελληνικού διδύμου στη διοργάνωση:
Κέσι / Ρος (ΗΠΑ, Νο 2) - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) 2-1 (21-14, 19-21, 15-12)
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) - Τζονς / Μπούλτον (Μ. Βρετανία, Νο 31) 2-0 (21-15, 21-19)
Κάιζερ / Φαν Ιέρσελ (Ολλανδία, Νο 18) – Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-17, 22-20).

Αλχημείες από τον Ρεχάγκελ

Να μπερδέψει τους Νοτιοκορεάτες προσπαθεί ο Ότο Ρεχάγκελ με τις δοκιμές στις προπονήσεις της Εθνικής.Ο Γερμανός τεχνικός κράτησε κλειστά χαρτιά και την Πέμπτη, όσον αφορά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στον σαββατιάτικο αγώνα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δοκίμασε το 4-3-3 στο οικογενειακό δίτερμα, με τον Βασίλη Τοροσίδη στη θέση του αριστερού μπακ και τον Λουκά Βύντρα στη θέση του δεξιού μπακ.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κυργιάκος και Α. Παπαδόπουλος. Στην αντίπαλη ομάδα, ο Κώστας Κατσουράνης αγωνίστηκε ως καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, μπροστά από τα δυο στόπερ.

Παρά τα… πειράματα του Ρεχάγκελ, όλα συγκλίνουν σε ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι γρήγοροι επιθετικοί της Κορέας. Το 3-5-2 μοιάζει ως η επικρατέστερη λογική για την αγωνιστική διάταξη της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Ρεχάγκελ ανέλυσε την προσεχή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους διεθνείς μέσω βίντεο και τους επεσήμανε τα τρωτά σημεία, τα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούν στον αγώνα του Πορτ Ελίζαμπεθ. Ο Βαγγέλης Μόρας δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε την Πέμπτη και πλέον θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος στη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου και στον αγώνα απέναντι στη Νιγηρία.

Αισιόδοξος για δικαίωση ο Τάκης

Σίγουρος πως ο Ηρακλής θα δικαιωθεί και θα παραμείνει στην Superleague εμφανίστηκε ο Γιάννης Τάκης.Ο πρόεδρος του «γηραιού» υπογράμμισε πως οι οπαδοί έδειξαν τη δυναμική τους, με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, ενώ υπογράμμισε πως η διοικούσα επιτροπή θα βγει μέσα από αυτές τις περιπέτειες πιο σοφή και πιο δυνατή. Επίσης, τόνισε πως ο Ηρακλής δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και έκανε λόγο για τυπολατρική στάση της επιτροπής αδειοδότησης. Ο Τάκης μίλησε στα «Αθλητικά Νέα».

Αρχικά, ο πρόεδρος του Ηρακλή δήλωσε: «Οι οπαδοί απέδειξαν τη δυναμική τους. Μερικοί μπορεί να μην τους υπολόγιζαν πριν, αλλά τώρα κατάλαβαν. Μάθαμε την ημερομηνία, αλλά όχι τα ονόματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Θα δικαιωθούμε. Είμαι αισιόδοξος, όπως ήμουνα από τη πρώτη στιγμή, μια και ο φάκελος δεν έχει απώλειες. Πάντως, θα είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο αν μέχρι τη Δευτέρα δεν ενημερωθούμε για τα ονόματα των εφετών».

Στην συνέχεια, ο Τάκης συμπλήρωσε: «Σίγουρα θα μας βρει ακόμα πιο δυνατούς. Πιο ώριμους και πιο σοφούς. Υπάρχει μια διαδικασία τριών ημερών, ώστε να διεξαχθεί μια συζήτηση στη Βουλή για να μάθουμε την αλήθεια. Το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ηρακλή, αλλά με τους ανθρώπους που ορίζουν τις τύχες των ομάδων. Η επιτροπή έκρινε τυπολατρικά και όχι ουσιαστικά. Και τώρα αυτοί οι άνθρωποι αναφέρουν ότι εύχονται στον Ηρακλή να πάρει την άδεια».

Και συμπλήρωσε: «Το ποδόσφαιρο παίζεται εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Ηρακλής αντιμετώπισε προβλήματα και θα συνεχίζει να τα αντιμετωπίζει και στη συνέχεια. Εμείς προσπαθούμε με τον πιο πρόσφορο τρόπο. Είναι αδικία. Ο Ηρακλής δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο Τάκης μίλησε για την στάση των πολιτικών της πόλης και τον μετεγγραφικό σχεδιασμό: «Κάλιο αργά παρά ποτέ. Βρήκαμε επικοινωνία πιθανόν με καθυστέρηση. Οι πολιτικοί αντιλήφθηκαν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση. Έχει παρενέργειες στις μετεγγραφές και τον προγραμματισμό το γεγονός πως καθυστερεί να τελειώσει το θέμα. Αυτή τη στιγμή άλλες είναι οι προτεραιότητες».

Ευρωπαϊκή οργάνωση θέλει ο Νικολαΐδης

Την επιθυμία να οργανωθεί ο Άρης σε ευρωπαϊκά πρότυπα εξέφρασε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης φίλων Άρη τόνισε πως οι «κίτρινοι» πρέπει να βαδίσουν σε πρότυπα διαφορετικά από αυτά που είναι συνηθισμένα στον ελληνικό χώρο, ενώ υπογράμμισε και τις σκέψεις της Λέσχης για τις μελλοντικές κινήσεις.
Ο Νικολαΐδης δήλωσε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για τη γενική συνέλευση της Λέσχης: «Όλα κύλησαν ομαλά και αυτό είναι το ευχάριστο. Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με την σειρά που ήταν σχεδιασμένες, το πρόγραμμα άρεσε γενικότερα. Ψηφίστηκαν οι προστάσεις που κατατέθηκαν και υπήρχε ένας διαρκείς διάλογος, όπως άλλωστε είναι η φιλοσοφία της Λέσχης. Μέσα από τον διάλογο άλλωστε γίνεσαι πιο δυνατός».

Καρά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο τόνισε: «Όλη μου η προετοιμασία φέτος έγινε στην Αθήνα και μέσα από την καθημερινή τριβή που είχαν με οπαδούς και ανθρώπους του αθλητισμού κάθε φορά που μιλούσαμε για τον Άρη και τους εξηγούσα πιο είναι το καθεστώς διοίκησης και της Λέσχης, οι περισσότεροι δυσκολευόταν να καταλάβουν. Αυτό για μένα σαν οπαδό με κάνει να νιώθω περήφανο γιατί οι δικοί μου οπαδοί όχι μόνο κατάλαβαν την έννοια της Λέσχης, αλλά και το ότι εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες της ομάδας μας. Αυτό με κάνει περήφανο σαν Αρειανό, γιατί δεν υπάρχει μοντέλο όμοιο και αν υπάρξει κάποτε θα είναι αντιγραφή του δικού μας πλάνου. Ο Άρης ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η διαφάνεια είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει και δεν υπάρχει λόγος να μην νιώθω περήφανος».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Φυσικά και θα είμαι, γιατί έχω όρεξη να βοηθήσω τον σύλλογο. Το αν θα εκλεγώ είναι στο χέρι του κόσμου. Για εμένα δεν αλλάζει κάτι, είτε εκλεγώ είτε όχι, εγώ θα βοηθήσω από όποια μεριά μπορώ να το κάνω αυτό».

Τέλος, ο Νικολαΐδης υπογράμμισε: «Σκοπός μας είναι να βοηθούμε την ΠΑΕ Άρης. Εκτός από την εκλογή της διοίκησης της ΠΑΕ, είναι και η οικονομική στήριξή της. Η νέα τιμολογιακή πολιτική που έχουμε χαράξει είναι να ελαττώσουμε τα μεγάλα προνόμια στα εισιτήρια διαρκείας των μελών, δίνοντάς τους άλλα κίνητρα, τα οποία δεν θα έχουν σχέση με την ΠΑΕ. Προσπαθούσε να την στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Άλλωστε, στόχος μας δεν είναι η οικονομική αφαίμαξή της, αλλά η στήριξή της. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τις τιμές των διαρκείας στην κανονική τους τιμή, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο πρόγραμμα, στο οποίο θα υπογράψουν 30 μεγάλες εταιρίες ιδιωτικό συμφωνητικό που θα δεσμεύονται να παρέχουν προνόμια προς τα μέλη της Λέσχης. Για παράδειγμα, σε μία εταιρία αυτοκινήτων θα μπορεί το οικονομικά τακτοποιημένο μέλος να αγοράζει ένα αυτοκίνητο με 30-40% έκπτωση. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο και αυτό γίνεται για να μην τους στεναχωρήσουμε ύστερα από την απόφαση με τα διαρκείας».

Θέλει αποζημίωση και καθυστερεί ο Μπερέτα!

Ένας περίεργος όρος που υπήρχε στο συμβόλαιό του με την Τορίνο, είναι ο λόγος που ο Μάριο Μπερέτα δεν μπορεί να ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ.Ο «Δικέφαλος» έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ιταλό τεχνικό, ωστόσο οι ανακοινώσεις θα προκύψουν από την επόμενη εβδομάδα, καθώς αυτή είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η επιθυμία του νεαρού προπονητή.

Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο του Μπερέτα με την Τορίνο, υπήρχε ένας ειδικός όρος σύμφωνα με τον οποίο αν το έδιωχναν, θα έπαιρνε όλα τα χρήματα της αποζημίωσής του, μόνο αν δεν πήγαινε σε άλλη ομάδα μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ιταλικού συλλόγου.

Η Τορίνο λοιπόν δεν έχει ολοκληρώσει τη σεζόν, καθώς βρίσκεται στα πλέι οφ της Β Εθνικής και την Κυριακή θα παίξει στον τελικό με την Μπρέσια. Για αυτό λοιπόν ο Μπερέτα θα περιμένει να γίνει το ματς και από τη νέα εβδομάδα θα ανακοινώσει και επίσημα την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ. Με τον τρόπο αυτό λοιπόν, θα μπορέσει να πάρει και τα χρήματα της αποζημίωσης από τους Ιταλούς.

Πρώτη νίκη για τα κορίτσια της Εθνικής

Η Εθνική ομάδα των γυναικών πέτυχε την πρώτη νίκη της στο δεύτερο Γκραν Σλαμ του FIVB World Tour που διεξάγεται στη Μόσχα. Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο 15 του ταμπλό) επικράτησαν με 2-0 σετ (21-15, 21-19) των Τζονς και Μπούλτον (Νο 31) από τη Μ. Βρετανία, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου της διοργάνωσης.

Το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει σήμερα, Πέμπτη, στις 15:30 τις αμερικανίδες, περσινές παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Κέσι και Ρος (Νο 2) με στόχο την πρόκριση στον πρώτο γύρο του ρωσικού Γκραν Σλαμ.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου
1. Κέσι / Ρος (ΗΠΑ, Νο 2) 4 4-0
2. Κάιζερ / Φαν Ιέρσελ (Ολλανδία, Νο 18) 3 2-2
3. Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) 3 2-2
4. Τζονς / Μπούλτον (Μ. Βρετανία, Νο 31) 2 0-4

Τα αποτελέσματα του ελληνικού διδύμου στη διοργάνωση:
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) - Τζονς / Μπούλτον (Μ. Βρετανία, Νο 31) 2-0 (21-15, 21-19)
Κάιζερ / Φαν Ιέρσελ (Ολλανδία, Νο 18) – Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-17, 22-20).

Ανανέωσε και ο Τζελάτης στον Αρη

Μετά τον Μιχάλη Σαρικεϊσογλου ήρθε η σειρά του Αινεία Τζελάτη να ανανεώσει με τον Αρη για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο 28χρονος διαγώνιος άφησε ευχαριστημένους με την απόδοσή του τους ανθρώπους της διοίκησης και εφόσον ήταν θετικός στην επέκταση της συνεργασίας, οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ο Αινείας Τζελάτης είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις την περίοδο του τραυματισμού του Νίκου Ρουμελιώτη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι άλλωστε ένας παίκτης που μπορεί να αντικαταστήσει τον αρχηγό της Εθνικής, όποτε αυτό χρειαστεί.

Η ανακοίνωση του ΤΑΠ:
"To TAΠ ΑΡΗΣ Μαρμούρης ανακοινώνει ότι προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον έλληνα διαγώνιο, Αινεία Τζελάτη, για τα επόμενα δύο χρόνια".

Γνωριμία και υπογραφές

Την πρώτη του γνωριμία με τον νέο αντιπρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ κ. Δημήτρη Γόντικα έχει ο Νίκος Νιόπλιας που βρίσκεται στα γραφεία του Παναθηναϊκού μετά την επιστροφή του από την Νέα Υόρκη. Παρών και ο Γιάννης Βεκρής.Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού βρίσκονταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ολιγοήμερες διακοπές όταν το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να ανανεώσει την συνεργασία μαζί του κρίνοντας την πετυχημένη.

Κίνηση λογική καθώς του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο στους δύο τίτλους, πρωτάθλημα και κύπελλο που κατέκτησαν οι «πράσινοι». Με δεδομένο λοιπόν ότι ήταν εκτός Ελλάδος, πέρα από την πρώτη του συνεργασία με τον νέο αντιπρόεδρο που έχει και διευρυμένο ρόλο, ο Νιόπλιας πρόκειται να υπογράψει και το «φρέσκο» διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό!

Φυσικά παρών στην σύσκεψη αυτή είναι και ο δεύτερος αντιπρόεδρος Γιάννης Βεκρής που ως γνωστό μέχρι τις 18 του μήνα, οπότε θα γίνει και η Γενική Συνέλευση των μετόχων θα εκτελεί χρέη προέδρου.

«Κλείνει» Γκαλάς η Γιουβέντους!

Σίγουρη θεωρούν τη μεταγραφή του Γούλιαμ Γκαλάς στη Γιουβέντους οι Ιταλοί, τονίζοντας πως υπάρχει καλύτερη πρόταση από αυτή του Παναθηναϊκού και εντός των ημερών αναμένεται να κλείσει θετικά το θέμα. Οι τελευταίες κινήσεις της Γιουβέντους ανέτρεψαν την κατάσταση και πλέον η «Μεγάλη Κυρία» έχει το προβάδισμα για την απόκτηση του Γουίλιαμ Γκαλάς. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Γάλλος αμυντικός φέρεται απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόταση της «Γιούβε» η οποία ξεπέρασε αυτή του Παναθηναϊκού και εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή του.

Δύο Αγγλίδες νεκρές σε τροχαίο

Δύο νεκροί και 19 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου ατυχήματος στην Νότιο Αφρική. Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να βρεθεί σε χαντάκι. Δύο αγγλίδες έχασαν την ζωή τους. «Ενα τουριστικό λεωφορείο που ταξίδευε από την Σουαζιλάνδη στο Νέλσπρουτ μέσω Μπάρμπερτον.

Δεν είμαστε σίγουροι για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος το αποτέλεσμα του οποίου είναι δύο νεκροί Αγγλοι υπήκοοι και άλλοι 19 άνθρωποι είναι τραυματίες» ήταν τα λόγια του υπεύθυνου Τύπου της Νοτιοαφρικανικής Αστυνομίας, Βις Ναϊντού.

Δε λέει «όχι» για Ευρώπη ο Νοτσιόνι

Ο Αντρές Νοτσιόνι δεν είναι ευχαριστημένος στο Σακραμέντο και ζήτησε από τους Κινγκς να τον ανταλλάξουν. Ο Αργεντινός φόργουορντ ξεκαθάρισε πως δεν τον «χαλάει» ούτε η επιστροφή στην Ευρώπη, με Κάχα Λαμπορά και Ρεάλ Μαδρίτης να τον θέλουν.«Είπα στους Κινγκς πως δεν πρόκειται να μείνω. Μου είπαν πως δεν έχουν πρόβλημα και πως θα προσπαθήσουν να με ανταλλάξουν σε μία ανταγωνιστική ομάδα, πιθανότατα τη βραδιά του ντραφτ. Θα πρέπει να περιμένω» είπε ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ, πριν συνεχίσει με τις προτιμήσεις του:

«Το Τορόντο δεν είναι άσχημη περίπτωση. Αλλά δε θέλω να μιλάω για φήμες. Δε θα είχα πρόβλημα και να επιστρέψω στην Ευρώπη. Δεν είναι κάτι που αντιπαθώ, κάθε άλλο. Είμαι έξι χρόνια στο ΝΒΑ και ποτέ δεν είχα την τρέλα να παίξω εδώ. Δεν είμαι όπως οι Σκόλα και Τζινόμπιλι, που το είχαν σαν όνειρο. Η Κάχα Λαμποράλ κι η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν δείξει ενδιαφέρον να με αποκτήσουν, αλλά δεν έχει γίνει κάποια προσφορά, αφού απαγορεύεται. Απλώς ρώτησαν να μάθουν την κατάστασή μου».

Ο Νοτσιόνι είχε φέτος με τους Κινγκς 8.3 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 75 συμμετοχές.

«'Εφυγε» ο Γιάννης Σπανουδάκης

Σε ηλικία 79 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Σπανουδάκης, ο οποίος υπήρξε σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία τόσο του ελληνικού μπάσκετ, όσο και του Ολυμπιακού.Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1931 στα Χανιά και έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, καθώς πανηγύρισε τα πρώτα 2 πρωταθλήματα (1949, 1960) Ελλάδας της ομάδας του Πειραιά.

Με την Εθνική Ελλάδας είχε 39 εμφανίσεις και 132 πόντους, έχοντας ως κορυφαίες στιγμές την συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ (1951), στους Μεσογειακούς Αγώνες (1951, 1955) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1952).

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 16:45, στο νεκροταφείο του Σχιστού, ενώ στο έκτακτο Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ αποφασίστηκε αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ίδρυμα «Χαμόγελο του παιδιού».

Επίσης αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα επίσημα ματς της ΕΣΚΑΝΑ στην πρεμιέρα της νέας αθλητικής περιόδου.

Την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, η εκδίκαση της έφεσης

Την προσεχή Τετάρτη, 16 Ιουνίου και ώρα 14.30, θα εκδικαστεί από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ Ηρακλής, για το θέμα της μη αδειοδότησης συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.Για την ώρα οι άνθρωποι του 'γηραιού' δεν γνωρίζουν αν η ομάδα τους θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα τη σεζόν 2010/11, παρόλα αυτά υποστηρίζουν ότι ο φάκελος με τα στοιχεία είναι πλήρης και αγγίζει την... τελειότητα.

Οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, πάντως, αναφέρουν ότι υπάρχει -συγκρατημένη- αισιοδοξία για την έφεση.

Κοντά σε Ραπίντ ο Μάρκος Αντόνιο

Κοντά στην απόκτηση του Μάρκος Αντόνιο βρίσκεται η Ραπίντ Βουκουρεστίου, όπως αναφέρει ο Τύπος της Ρουμανίας σε δημοσιεύματά του.Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας προβάδισμα μάλιστα στον 'δικέφαλο του Βορρά' για την απόκτησή του.

Παρόλα αυτά το 'sport365.ro' κάνει λόγο για μία μεταγραφή -σχεδόν- ολοκληρωμένη.

Φεύγει ο Ορτίθ

Ο Ισπανός αμυντικός του Αρη Θέσαρ Ορτίθ θα συνεχίσει στην δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «El Mundo Deportivo» ο 21χρονος παίκτης είχε προτάσεις και από άλλες χώρες (Τουρκία, Ελβετία και Ελλάδα), ωστόσο η επιθυμία του ήταν να επιστρέψει στην χώρα του.

Με την φανέλα του Άρη, ο Ορτίθ αγωνίστηκε δύο φορές βασικός στην νίκη με τον Λεβαδειακό και στην ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη

Γουέμπερ για ακόμη 1 χρόνο!

Με τα χρώματα της Red Bull θα αγωνίζεται για ακόμη ένα χρόνο ο Μαρκ Γουέμπερ!Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό ήθελαν τον Αυστραλό οδηγό να αποχωρεί από την ενεργό δράση, ενώ άλλα έκανα λόγο για επιστροφή του Κίμι Ράικονεν στην Formula 1 μέσω των «ταύρων».

Παρόλα αυτά, η αυστριακή ομάδα προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Γουέμπερ μέχρι το 2011. «Ηταν μια εύκολη απόφαση να παραμείνω στην Red Bull», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:
«Έχω φανταστική σχέση με την ομάδα. Ελπίζω να έχουμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον και να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

«Κόκκινος» μέχρι το 2012 ο Μάσα!

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα να αντικαθιστά τον Φελίπε Μάσα έβαλε η Ferrari, ανακοινώνοντας επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο για ακόμη δύο χρόνια!Το συμβόλαιο του Μάσα με τη Ferrari έληγε στο τέλος της φετινής χρονιάς, ενώ ο 29χρονος οδηγός αποτελεί μέλος της από το 2001 (σ.σ.: αρχικά έτρεχε με Sauber μέχρι το 2006)! Γι’ αυτό και ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του: «Είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να οδηγώ για την Ferrari για δύο ακόμα σεζόν».

Και στη συνέχεια επεσήμανε: «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στην F1 πάντα έτρεχα με κινητήρα κατασκευασμένο στο Μαρανέλο και είναι ζήτημα υπερηφάνειας για μένα να είμαι σε θέση να συνεχίσω να δουλεύω με μια ομάδα, που θεωρώ δεύτερη οικογένειά μου».

Δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι, οποίος τόνισε: «Ο Μάσα μαζί μας έχει ωριμάσει και ως οδηγός αλλά και ως άνθρωπος, περνώντας κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και δίνοντάς μας στιγμές μεγάλης ευτυχίας».

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που επέλεξαν να συνεχίσουν με τον Μάσα: «Θέλαμε σταθερότητα για το μέλλον, πιστεύοντας στην αξία ενός δίδυμου οδηγών που είναι αξεπέραστο σε ταλέντο, ταχύτητα και ικανότητα να δουλεύει μαζί για το καλό της
ομάδας».

Ο Μάσα έχει συμπληρώσει 69 Grand Prix με τη Ferrari, έχει 11 νίκες, έχει βρεθεί 30 φορές στο βάθρο, έχει πάρει 15 pole positions, έχει κάνει 12 ταχύτερους γύρους σε αγώνες, συγκεντρώνοντας στο σύνολο 360 βαθμούς.

Σινιορίνι: Πολύ κουρασμένος ο Μέσι!

Εναντίον της FIFA κινήθηκε με δηλώσεις του στα ισπανικά ΜΜΕ ο γυμναστής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Φερνάντο Σινιορίνι!Ο υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση των «μπιανκοσελέστε» τόνισε πως ο Λιονέλ Μέσι δεν θα καταφέρει να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, καθώς έχει κουραστεί από τις συνεχόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

«Ο Μέσι είναι ήδη εξουθενωμένος ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι μη αναστρέψιμη. Είναι τόσο κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια», είπε αρχικά στην «Sport» και πρόσθεσε:

«Η FIFA νοιάζεται για τους έλεγχους αντι-ντόπινγκ, αλλά δεν τους νοιάζει αν οι ποδοσφαιριστές δίνουν 70 παιχνίδια το χρόνο και χρειάζεται να κάνουν μεγάλα ταξίδια. Δεν νοιάζονται επίσης αν καταρρεύσουν από τα τόσα ματς».

Όμως, δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Μέσι: «Το πρόβλημα μου είναι πως ο Μέσι θα κάνει τα μάτια μου να βγουν έξω! Δεν μπορώ να πιστέψω σε αυτό τον ανεμοστρόβιλο που υπάρχει στην κίνηση του. Είναι ένα γενετικό θαύμα καθώς σε μια κίνηση αυτός κάνει έξι ή επτά».

Τέλος στα σενάρια Πάτο από Γκαλιάνι

Ξεκάθαρος σχετικά με το μέλλον του Αλεσάντρο Πάτο στη Μίλαν εμφανίστηκε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» υπογράμμισε πως ο διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το Σαν Σίρο το εφετινό καλοκαίρι, καθώς υπολογίζεται ως βασικό στέλεχος της ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Πάτο φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίοι προτίθενται να καταθέσουν πρόταση για την απόκτησή του.

Παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, ο Γκαλιάνι προσπάθησε να καθησυχάσει τους φιλάθλους της ιταλικής ομάδας και να κόψει τις ορέξεις των επίδοξων αγοραστών του νεαρού επιθετικού.

Χαρακτηριστικά, ο αντιπρόεδρος της Μίλαν δήλωσε: «Ο Πάτο έχει συμβόλαιο έως το 2014 με τη Μίλαν και μέχρι τότε δεν πρόκειται να παραχωρηθεί. Δεν ξέρω τι είπε τις προηγούμενες ημέρες ή τι δηλώσεις έκανε, αλλά αυτό που ξέρω είναι πως δεν παραχωρείται έναντι καμία αμοιβής».

Επίσης, ο Γκαλιάνι επιβεβαίωσε πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα είναι ο νέος τεχνικός των «ροσονέρι»: «Όταν θα καταφέρει να μείνει ελεύθερος, τότε θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ο Αλέγκρι αναμένεται να είναι ο νέος μας προπονητής».

«Benitez, benvenuto»

Προπονητής της Ίντερ και με τη βούλα είναι από σήμερα το μεσημέρι ο Ράφα Μπενίτεθ, αφού η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας τους.Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει την προσεχή Τρίτη, 15 Ιουνίου, με τον πρώην τεχνικό της Λίβερπουλ να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Μπουφόν: «Ποτέ στην Ίντερ»

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Tuttosport» ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποκάλυψε πως δεν θα πήγαινε ποτέ στην Ίντερ.«Ένα πράγμα μπορώ να πω ότι δεν θα πήγαινα ποτέ στην Ίντερ», απάντησε ο 32χρονος γκολκίπερ της Γιουβέντους σε ερώτηση αναφορικά με το μέλλον του.

Ο διεθνής Ιταλός γκολκίπερ είχε αποτελέσει μεταγραφικό στόχο των «νερατζούρι» το 2006, όταν η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στη Σέριε Β λόγω του σκανδάλου Καλτσιόπολι.

Παπά-Χρήστος: Εύχομαι και προσεύχομαι για τον ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι εύχεται και προσεύχεται καθημερινά για την ομάδα της καρδίας του, μίλησε ο παπά-Χρήστος.Ο γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα ως... παπά-ΠΑΟΚ μίλησε στο περιοδικό 'People' για την επιθυμία του να πάει ξανά στη Βαρκελώνη ως υποστηρικτής του 'δικέφαλου του Βορρά', τα χρόνια που ακολουθεί τον ΠΑΟΚ, την Θύρα 4 κ.α.

«Η ευχή μου είναι να παίξουμε με την Μπαρτσελόνα και να πάω για δεύτερη φορά στο γήπεδο της Βαρκελώνης. Εύχομαι και προσεύχομαι για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο γενικότερα», είπε για τις φιλοδοξίες που έχει για την ομάδα.

Για τη θύρα4: «Είμαι ο φίλος τους, ο άνθρωπος τους, αυτός που τους αγαπάω σαν να είμαι πατέρας τους. Δεν πάω εκεί ούτε ντυμένος με την εξουσία, ούτε με σχήμα, αλλά ως δικός τους άνθρωπος. Αυτό είναι που εκτίμησαν και αγωνίζονται, εκφράζουν τόσο όμορφα πράγματα μέσω των σάιτ και των εφημερίδων».
Για τα χρόνια που ακολουθεί την ομάδα: «Από το 1978, όταν ήρθα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής της θεολογίας. Είμαι παπάς τα τελευταία δέκα χρόνια, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης 27 χρόνια. Ως νέος ήμουν ποδοσφαιριστής, αλλά ένας τραυματισμός σταμάτησε την καριέρα μου. Έμεινα κοντά στον αθλητισμό για να βοηθήσω το χώρο, τους νέους, την κοινωνία».
Για το γκρουπ που τον στηρίζει στο facebook και αν ξέρει ότι αριθμεί 7.500 μέλη: «Όχι... Ξέρω τι είναι το facebook γιατί έχω παιδιά γυμνασίου και λυκείου, αλλά δεν πίστευα ότι τόσος πολύς κόσμος ασχολήθηκε με αυτό. Κάτι δείχνει, κάτι λέει. Φαίνεται ότι τα παιδιά έχουν σπουδαίο περιεχόμενο για να ασχολούνται με την τύχη ενός παπά».

Τεχνικό πρόβλημα

Ένα τεχνικό πρόβλημα στον υπολογιστή του Στέλιου δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί με το blog προς το παρόν. Ίσως κατά τη διάρκεια της ημέρας να λυθεί.