Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

«Κόκκινος» μέχρι το 2012 ο Μάσα!

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα να αντικαθιστά τον Φελίπε Μάσα έβαλε η Ferrari, ανακοινώνοντας επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο για ακόμη δύο χρόνια!Το συμβόλαιο του Μάσα με τη Ferrari έληγε στο τέλος της φετινής χρονιάς, ενώ ο 29χρονος οδηγός αποτελεί μέλος της από το 2001 (σ.σ.: αρχικά έτρεχε με Sauber μέχρι το 2006)! Γι’ αυτό και ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του: «Είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να οδηγώ για την Ferrari για δύο ακόμα σεζόν».

Και στη συνέχεια επεσήμανε: «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στην F1 πάντα έτρεχα με κινητήρα κατασκευασμένο στο Μαρανέλο και είναι ζήτημα υπερηφάνειας για μένα να είμαι σε θέση να συνεχίσω να δουλεύω με μια ομάδα, που θεωρώ δεύτερη οικογένειά μου».

Δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι, οποίος τόνισε: «Ο Μάσα μαζί μας έχει ωριμάσει και ως οδηγός αλλά και ως άνθρωπος, περνώντας κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και δίνοντάς μας στιγμές μεγάλης ευτυχίας».

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που επέλεξαν να συνεχίσουν με τον Μάσα: «Θέλαμε σταθερότητα για το μέλλον, πιστεύοντας στην αξία ενός δίδυμου οδηγών που είναι αξεπέραστο σε ταλέντο, ταχύτητα και ικανότητα να δουλεύει μαζί για το καλό της
ομάδας».

Ο Μάσα έχει συμπληρώσει 69 Grand Prix με τη Ferrari, έχει 11 νίκες, έχει βρεθεί 30 φορές στο βάθρο, έχει πάρει 15 pole positions, έχει κάνει 12 ταχύτερους γύρους σε αγώνες, συγκεντρώνοντας στο σύνολο 360 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: