Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το ποινολόγιο της Σούπερ Λιγκ


Μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο. Τιμωρημένοι λοιπόν είναι οι: Σαλόζε Ουντότζι (Αστέρας Τρίπολης), Ηλίας Αναστασάκος (Ατρόμητος), Λορέντζο Ορτέγκα Ριέρα (Πανιώνιος) και Εντίν Τσότσαλιτς (Πανιώνιος).

Χωρίς Σολτάνι κόντρα στην ΑΕΛ


Χωρίς τη συμμετοχή του Καρίμ Σολτάνι θα υποδεχθεί αύριο τη Λάρισα στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής. Η προετοιμασία της ομάδας της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με απογευματινή προπόνηση, στην οποία δεν μετείχε ο Ηλιάδης, που υποβάλλεται σε θεραπεία, ενώ ο Σολτάνι υποβλήθηκε σε εξέταση, από την οποία διαπιστώθηκε πως έχει διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου. Αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται της αποστολής.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή του αγώνα, την οποία αποτελούν οι εξής (20) ποδοσφαιριστές: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Αραμπατζής, Κυριαζής, Κανακούδης, Λίμα, Κατσικάς, Χοσέμι, Ντάνι, Παπαστεριανός, Καρλίνιος, Κομπαγιάσι, Γκαρσία, Βουτσιάς, Μάρα, Σίσιτς, Σζοτ, Βέλλιος, Γιάκομπ.

Επιστρέφει ο Μπουσαϊντί


Η απουσία του από τον αγώνα με την Μπριζ ήταν αισθητή, όμως την Κυριακή στον αγώνα του πρωταθλήματος κατά του Ολυμπιακού Βόλου, ο ΠΑΟΚ θα έχει και πάλι τον Ανις Μπουσαϊντί στο δεξί άκρο της άμυνας. Επίσης πιθανολογείται πως στο παιχνίδι αυτό θα κάνει και την... ελληνική του πρεμιέρα ο Μαροκινός Ελ Ζαρ, τελευταία μεταγραφή του ΠΑΟΚ, που στον αγώνα της Μπριζ, είχε μια πρώτη ολιγόλεπτη παρουσία.

Το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας των παικτών του ΠΑΟΚ, μετά την επιστροφή τους τα χαράματα από το Βέλγιο, περιλάμβανε ασκήσεις αποθεραπείας για τους βασικούς του χθεσινού αγώνα και ασκήσεις τακτικής για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ακολούθησε το πρόγραμμα προθέρμανσης της ομάδας και στη συνέχεια με και χωρίς μπάλα. Ο Κριστιάνο Μοράες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα στις 6 με μια προπόνηση που θα γίνει στην Τούμπα, μετά το τέλος της οποίας θα επιλεγεί η 18άδα που θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο.

Ρέντναπ: «Δεν θυμάται καλά ο Βενγκέρ…»


Μπορεί ο Αρσέν Βενγκέρ να παραπονέθηκε πρόσφατα για το σκληρό παιχνίδι τα τελευταία χρόνια και την ανοχή των διαιτητών, αλλά ο Χάρι Ρέντναπ δεν δείχνει να συμφωνεί. Κατά τη γνώμη μου βρισκόμαστε σε πολύ πιο ήπιες εποχές στα μαρκαρίσματα.

Ο προπονητής της Τότεναμ θυμάται το σκληρό παιχνίδι κάποιες δεκαετίες πιο πριν, ενώ πιστεύει ότι δυνατοί παίκτες υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και μάλιστα προσφέρουν και αυτοί στο θέαμα: «Είναι σαν να μην παρακολουθούσε ποδόσφαιρο την δεκαετία του ’60. Αν έβλεπε εκείνα τα τάκλιν δεν θα είχε παράπονο για τα σημερινά. Όλες οι ομάδες κάποτε είχαν δυνατούς παίκτες. Και η Άρσεναλ φυσικά. Θυμηθείτε τους Τόνι Άνταμς, Κίον, Γουίντερμπερν, Βιεϊρά, Πετί. Πολύ δυνατή ομάδα, πολύ σκληρή ομάδα, φανταστική ομάδα!

Αν κάποιος πάει για την μπάλα δεν πειράζει αν πέφτει δυναμικά και επιθετικά. Σε αυτό που συμφωνώ μαζί του είναι ότι σε περίπτωση που προσπαθήσουν εσκεμμένα να χτυπήσουν κάποιον τότε οι διαιτητές πρέπει να είναι αμείλικτοι και αυστηρότατοι».

Mόγιες: «Έκανα λάθος, αλλά το ίδιο και εκείνος»


Μετανιωμένος κατά μία έννοια δείχνει ο Ντέιβιντ Μόγιες για την ενέργειά του να καταφερθεί έντονα κατά του διαιτητή της αναμέτρησης Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν εκείνος σφύριξε πρόωρα τη λήξη της αναμέτρησης κόβοντας αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Ο τεχνικός των «ζαχαρωτών» τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία με 8.000 λίρες πρόστιμο και έπειτα τόνισε σε σαφώς πιο ήρεμη κατάσταση: «Έκανα λάθος. Δεν έπρεπε να εισέλθω τρέχοντας εντός αγωνιστικού χώρου. Οι διαιτητές ζητούν από τους προπονητές τον σεβασμό. Αλλά αν θέλουν σεβασμό πρέπει να τον κερδίσουν και όχι να τον ζητήσουν. Να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ζητήσουν συγγνώμη από εκεί που πρέπει».

Premier League: 5η αγωνιστική


Ώρα για ντέρμπι!

Η απόλυτη αγγλική «μονομαχία», το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ έρχεται το Σαββατοκύριακο και «σκεπάζει» τα πάντα στην 5η αγωνιστική της Premier League.

Την ώρα που οι δύο θα… βγάζουν τα μάτια τους, η Τσέλσι θα έχει εύκολη αποστολή απέναντι στην Μπλάκπουλ, η Άρσεναλ θα δοκιμάζεται στην έδρα της Σάντερλαντ και η Μάντσεστερ Σίτι σε εκείνη της Γουίγκαν.

Διαβάστε αναλυτικά…

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ

Αναζητείται ο… μονόφθαλμος! Στο ντέρμπι των «τυφλών», η Στόουκ των τριών πόντων φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ των… καθόλου πόντων. Με φόρα, ωστόσο, από την πρώτη τους νίκη (προϊόν ανατροπής απέναντι στην Άστον Βίλα), οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία των Λονδρέζων. Οι τελευταίοι, μάλιστα, θα παραταχθούν χωρίς… προπονητή στο «Μπριτάνια», καθώς ο Άβραμ Γκράντ θα συμμετάσχει το Σάββατο στην εβραϊκή γιορτή του «Γιομ Κιπούρ».

Άστον Βίλα-Μπόλτον

Επιτέλους επιστροφή… στο σπίτι για την Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» επιβεβαίωσαν και πάλι (ήττα από τη Στόουκ) πως δεν αισθάνονται ιδιαίτερα… βολικά εκτός του «Βίλα Παρκ» και θα επιδιώξουν τουλάχιστον να συνεχίσουν το απόλυτο τους εκεί. Εν αναμονή του Ζεράρ Ουγιέ (τελευταίο παιχνίδι του ΜακΝτόναλντ στον πάγκο), η Βίλα δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς η Μπόλτον υπέστη μόλις την περασμένη εβδομάδα την πρώτη ήττα της -κι αυτή στο «Έμιρεϊτς» από την Άρσεναλ.

Μπλάκμπερν-Φούλαμ

Την πρώτη της νίκη απέναντι στον Μαρκ Χιουζ, από τότε που έφυγε από τον πάγκο της θα ψάξει η Μπλάκμπερν (ο Ουαλός μετράει δύο νίκες και μια ισοπαλία). Τα «ρόδα» έχουν να δουν «τρίποντο» από την πρεμιέρα, ωστόσο… πήραν τα πάνω τους μετά την ισοπαλία που «τσίμπησαν» την περασμένη εβδομάδα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Απέναντι τους θα βρουν την… όχι ακριβώς εγγύηση εκτός έδρας Φούλαμ, που -ενισχυμένη και με τον Ντάμιεν Νταφ- θα ψάξει την πρώτη νίκη μακριά από το «Κρέιβεν Κότατζ», έπειτα από 20 ματς!

Έβερτον-Νιούκαστλ

Χωρίς νίκη ακόμα -αλλά με… ψυχολογία μετά το «χουνέρι» που έκανε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (δύο γκολ μετά το 90’), η Έβερτον θα υποδεχθεί την απρόβλεπτη Νιούκαστλ. Η τελευταία προσγειώθηκε ανώμαλα από την Μπλάκπουλ (εντός έδρας ήττα με 2-0), ωστόσο -με την «αποκάλυψη» Άντι Κάρολ στην επίθεση- παραμένει πάντα επικίνδυνη. Χωρίς τους Σαχά και Ρόντγουελ θα παραταχθεί ξανά η Έβερτον -την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός ενδέχεται να κάνει με τις «καρακάξες» ο Μπεν Αρφά.

Τότεναμ-Γουλβς

Τέλος στο… «έξω πάμε καλά» θέλει να βάλει η Τότεναμ. Την ώρα που στην Ευρώπη οι «πετεινοί» έχουν καλή παρουσία (στο ντεμπούτο τους στο Champions League απέσπασαν 2-2 στη Βρέμη), στην Premier League μετρούν μόλις μια νίκη. Το «μπλακ άουτ», μάλιστα, τους έχει χτυπήσει ειδικά στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», όπου μέχρι στιγμής -σε δύο παιχνίδια- δεν έχουν σκοράρει ακόμα! Χωρίς τον τιμωρημένο Μπέρα, αλλά με οδηγό την περσινή σεζόν (δύο νίκες με Τότεναμ), θα παραταχθεί η -αξιοπρεπέστατη μέχρι τώρα- Γουλβς.

Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ

Στην έδρα της Γουέστ Μπρομ δοκιμάζεται το αήττητο (!) της Μπέρμιγχαμ μέχρι τώρα στην Premier League. Η εξαιρετική ομάδα του Μπρους έχει μαζέψει ήδη πέντε πόντους, ενώ προέρχεται από μια ακόμα καλή εμφάνιση απέναντι στη Λίβερπουλ (0-0). Πάντως, απέναντι στους -επίσης δυνατούς- γηπεδούχους, που συνήλθαν μετά την «εξάρα» της πρεμιέρας από την Τσέλσι, δεν θα έχουν εύκολο έργο -έστω και αν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των νεοαποκτηθέντων Χλεμπ και Μποσεζούρ.

Σάντερλαντ-Άρσεναλ

Στη δαιμονιώδη -και… συνηθισμένη στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς- κατάσταση βρίσκεται η Άρσεναλ. «Πυροβολώντας» αδιάκοπα σε Αγγλία και Ευρώπη (μεσοβδόμαδα φιλοδώρησαν με έξι γκολ και την Μπράγκα), οι «κανονιέρηδες» θα προσπαθήσουν στο «Στάδιο του Φωτός» να κρατήσουν την ανάσα τους κολλημένη στην πλάτη της Τσέλσι. Αποστολή όχι εύκολη, καθώς η Σάντερλαντ ενισχυμένη και με τον νεοαποκτηθέντα Γκιάν (σκόραρε, μάλιστα, στο ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα), αναμένεται να παρουσιαστεί αξιόμαχος αντίπαλος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ

Ούτε πέντε αγωνιστικές δε συμπληρώθηκαν και το έκαναν… κρίσιμο! Οι ασυνήθιστες γκέλες της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα -που συνοδεύονται, μάλιστα, με ακόμα πιο ασυνήθιστο τρόπο (ήταν εκείνη που δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις με την Έβερτον) και η… συνηθισμένη ροπή της Λίβερπουλ προς τα «στραβοπατήματα», δίνουν και βαθμολογικά μεγάλο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.

Οι μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη έδωσαν… κουράγιο μόνο στους «κόκκινους», που επικράτησαν 4-1 της Στεάουα -ενώ δύο μέρες πριν η Γιουνάιτεντ «κόλλησε» στο 0-0 με τη Ρέιντζερς. Σε σχέση, πάντως, με εκείνο το παιχνίδι, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τους Φαν Ντερ Σαρ, Σκόουλς, Μπερμπάτοφ και Βίντιτς, ενώ επιστρέφει ως βασικός και ο Φέρντιναντ. Θα απουσιάσει φυσικά ο Βαλέντσια (που τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς της Τρίτης), την ίδια ώρα που ο Χόντζον θα έχει 100% έτοιμους τους Τόρες και Τζέραρντ.

Γουίγκαν-Μάντσεστερ Σίτι

Επειγόντως βελτίωση σε εμφανίσεις -αλλά και βαθμολογική θέση ψάχνει η Σίτι. Οι «πολίτες» δυσκολεύονται και φέτος να ανταπεξέλθουν στις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησαν οι μεταγραφικές τους κινήσεις και μετά από τέσσερις αγωνιστικές, μετρούν ως νίκη μόνο τη μεγάλη επί της Λίβερπουλ. Απέναντι σε μια Γούιγκαν βελτιωμένη σε σχέση με το τραγικό ξεκίνημα (δέκα γκολ από Μπλάκπουλ και Τσέλσι), θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν μια ανάλογα καλή εμφάνιση με το Europa League (διπλό στην έδρα της Σάλτσμπουργκ) και να «σπάσουν το ρόδι» εκτός έδρας.

Τσέλσι-Μπλάκπουλ

Απλά ασταμάτητη… Η εκπληκτική Τσέλσι συνεχίζει να σκορπά πανικό σε Αγγλία και Ευρώπη και ετοιμάζεται να επεκτείνει το απόλυτο της στην Premier League. Έχοντας δεχθεί ένα μόλις γκολ, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο περίπου τέσσερα (!) και προερχόμενοι από ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου έκοψαν ανάλογη «ταρίφα» (Ζίλινα, 1-4), οι «μπλε» τρομοκρατούν και τη νεοφώτιστη Μπλάκπουλ. Ακόμα κι αν εκείνη έχει δείξει να «μη μασάει» (ήδη δύο διπλά), προβλέπεται… κατηφόρα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική

Σάββατο 18/9 (17:00)

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ (14:45)
Άστον Βίλα-Μπόλτον
Μπλάκμπερν-Φούλαμ
Έβερτον-Νιούκαστλ
Τότεναμ-Γουλβς
Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ
Σάντερλαντ-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 19/9

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15:30)
Γουίγκαν-Μάντσεστερ Σίτι (17:00)
Τσέλσι-Μπλάκπουλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο 25/9 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (14:45)
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ
Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν
Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν
Φούλαμ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

Κυριακή 26/9

Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:00)
Γουλβς-Άστον Βίλα (16:05)
Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι (18:10)

Έβρεξε πρόστιμα


Οι πρώτες δύο αγωνιστικές ολοκληρώθηκαν και παρότι δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλε ποινές. Το μεγαλύτερο πρόστιμο το "έφαγε" ο Αρης, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 16.000 ευρώ. "Καμπάνα" σε άλλες εννιά ΠΑΕ.

Αναλυτικά:

- Στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολικό πρόστιμο 5.500 ευρώ (2.500 για τον αγώνα της πρεμιέρας με την Κέρκυρα και 3.000 για το ματς της 2ης ημέρας με τον Πανσερραϊκό).

- Στην ΠΑΕ Αρης συνολικό πρόστιμο 16.000 ευρώ (13.000 για το ματς της πρεμιέρας με την Καβάλα και 3.000 για τον αγώνα της 2ης ημέρας με τον Παναθηναϊκό).

- Στην ΠΑΕ Ατρόμητος πρόστιμο 1.100 ευρώ για τον αγώνα με τον Ηρακλή.

- Στην ΠΑΕ Εργοτέλης πρόστιμο 2.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

- Στην ΠΑΕ Ηρακλής συνολικό πρόστιμο 9.500 ευρώ (6.000 για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό και 3.500 για το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο).

- Στην ΠΑΕ Λάρισα συνολικό πρόστιμο 3.500 ευρώ (2.500 για τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο και 1.000 για το παιχνίδι της 2ης ημέρας με την Καβάλα).

- Στην ΠΑΕ Καβάλα πρόστιμο 6.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Αρη.

- Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πρόστιμο 1.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

- Στην ΠΑΕ Πανιώνιος πρόστιμο 2.300 ευρώ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

- Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόστιμο 4.500 ευρώ για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Σπουδαίο παιχνίδι στο "Βιθέντε Καλντερόν"


Οι δύο ισπανικές ομάδες που τέθηκαν μέσα στην εβδομάδα αντιμέτωπες με ελληνικές στα ευρωπαϊκά κύπελλα συγκρούονται την Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης ημέρας της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία την Πέμπτη ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη για το Γιουρόπα Λιγκ, φιλοξενεί στο «Βιθέντε Καλντερόν» την Μπαρτσελόνα, που την Τρίτη έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι "ροχιμπλάνκος" θέλουν να αφήσουν πίσω τους την κακή εμφάνιση στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και να συνεχίσουν το πολύ καλό ξεκίνημα που κάνουν εντός συνόρων, όπου βρίσκονται στην κορυφή με έξι βαθμούς.

Από την πλευρά τους, οι "μπλαουγκράνα" ελπίζουν ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκλεισε την... παρένθεση της εντός έδρας ήττας-σοκ από τη Χέρκουλες και πάνε για το "διπλό" στη Μαδρίτη. Αμφίβολη παραμένει για τους γηπεδούχους η συμμετοχή του Σέρχιο "Κουν" Αγουέρο, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο ματς της περασμένης εβδομάδας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πέντε τελευταία χρόνια, στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο "Βιθέντε Καλντερόν" έχουν σημειωθεί συνολικά 25 γκολ, ενώ η Ατλέτικο μετράει τρεις διαδοχικές νίκες επί των Καταλανών στην έδρα της. Μάλιστα, το περσινό 4-2 ήταν η μοναδική ήττα της Μπαρτσελόνα στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου με ιστορικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών.

Στα υπόλοιπα ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στο Σαν Σεμπαστιάν απέναντι στη «νεοφώτιστη» Ρεάλ Σοσιεδάδ, με στόχο τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και μία καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Οι "μερένγκες" απέδειξαν την Τετάρτη, κόντρα στον Αγιαξ, ότι μπορούν να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι φανερό ότι ακόμη βρίσκονται σε διαδικασία προσαρμογής στην... εποχή Μουρίνιο και αυτό κπορεί να κοστίσει βαθμούς, όπως συνέβη στην πρεμιέρα με τη Μαγιόρκα. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ εκτός πλάνων βρίσκοναι οι μακροχρόνια απόντες Κακά, Γκάγκο, Αλμπιόλ και Γκαράι.

Με στόχο το «3 στα 3» και την παραμονή στην κορυφή, η Βαλένθια ταξιδεύει στο Αλικάντε για να αντιμετωπίσει τη Χέρκουλες, η οποία δημιούργησε πάταγο το περασμένο Σάββατο με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νου". Εκτός έδρας αποστολή περιμένει και τη Σεβίλη, απέναντι στη Μάλαγα, με τον Αντόνιο Αλβάρεθ να αισθάνεται την καρέκλα του να... τρίζει, μετά και τη χθεσινή εντός έδρας ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας θα παραταχθεί χωρίς τον Χεσούς Νάβας (τραυματίστηκε στο ματς με τους Γάλλους και θα μείνει 10-15 ημέρες εκτός δράσης), ενώ αμφίβολοι είναι οι Λουίς Φαμπιάνο και Κονκό. Η Βιγιαρεάλ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, ταξιδεύει στη Βαλένθια για να αντιμετωπίσει τη «νεοφώτιστη» και ουραγό Λεβάντε.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Εσπανιόλ-Αλμερία 18/9
Μαγιόρκα-Οσασούνα 18/9
Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 18/9
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 18/9
Χέρκουλες-Βαλένθια 19/9
Σανταντέρ-Σαραγόσα 19/9
Λεβάντε-Βιγιαρεάλ 19/9
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 19/9
Μάλαγα-Σεβίλη 19/9
Λα Κορούνια-Χετάφε 20/9

Mουρίνιο: "Θα αναλάμβανα και δωρεάν την εθνική"


Το... μπαλάκι στη διοίκηση της Ρεάλ πέταξε ο Ζοσέ Μουρίνιο, αναφορικά με την πρόταση να αναλάβει προσωρινά την εθνική Πορτογαλίας, για τα δύο επερχόμενα ματς των προκριματικών του EURO 2012. «Δεν θα αισθανόμουν καλά με τον εαυτό μου αν έλεγα όχι, αλλά δεν μπορώ να πω και ναι, γιατί είμαι προπονητής της Ρεάλ. Ανέθεσα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας (σ.σ. Ζιλμπέρτο Μαντάιλ) την ευθύνη να προσπαθήσει να πείσει τη Ρεάλ. Από εκεί κι έπειτα, η απόφαση δεν εξαρτάται από μένα» τόνισε ο τεχνικός των Μαδριλένων, για να παραδεχθεί στη συνέχεια ότι το ενδεχόμενο να αναλάβει, έστω και προσωρινά, την εθνική Πορτογαλίας, δεν αντιμετωπίζεται με θετικό τρόπο από τον ισπανικό Τύπο. «Αν με ρωτήσετε αν τελικά θα συμβεί, πιστεύω πως όχι» συμπλήρωσε.

Πάντως, ο Μουρίνιο υπογράμμισε ότι για τον ίδιο αποτελεί όνειρο ζωής να κοουτσάρει την εθνική ομάδα της χώρας του και επισήμανε χαρακτηριστικά πως «... αν η Ρεάλ δώσει το "πράσινο φως", θα δούλευα δωρεάν στην εθνική. Δόξα τω Θεώ, δεν μου λείπει η φήμη, ούτε τα χρήματα».

Ντέρμπι στο "Ολντ Τράφορντ"


Δεν υπάρχει σπουδαιότερος αγώνας από το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ. Αυτό επαναλαμβάνει διαρκώς ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος δεν χάνει το κέφι και την προσμονή του κάθε φορά που η ομάδα του αντιμετωπίζει τους "reds" τα τελευταία 24 χρόνια. Γι' αυτό άλλωστε και ξεκούρασε πολλούς βασικούς (Μπερμπάτοφ, Φαν ντερ Σαρ, Βίντιτς, Εβρά, Σκόουλς) στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρέιντζερς (0-0), αφού προτεραιότητά του είναι το ντέρμπι της Κυριακής στο "Ολντ Τράφορντ". Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό έχει και ο Ρόι Χότζσον, ο οποίος αφησε εκτός τους Στίβεν Τζέραρντ, Φερνάντο Τόρες στη χθεσινή νίκη (4-1) επί της Στεάουα, προκειμένου να τους έχει έτοιμους στο μεγάλο ματς της 5ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η αναμέτρηση του "Ολντ Τράφορντ" επισκιάζει όλες τις υπόλοιπες και για βαθμολογικούς λόγους. Η Γιουνάιτεντ δεν έχει την πολυτέλεια να υποστεί δεύτερη διαδοχική απώλεια μετά το 3-3 με την Εβερτον, ενώ η Λίβερπουλ βρίσκεται ήδη επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή και κινδυνεύει να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου πιο νωρίς από ποτέ!

Για αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή, δεν τίθεται θέμα, εκτός κι αν σκάσει... βόμβα στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να χάσει η ασταμάτητη Τσέλσι (4 σερί νίκες με 17-1 γκολ) από τη "νεοφώτιστη" Μπλάκπουλ, η οποία έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη για τόσο μεγάλη υπέρβαση.

Η Αρσεναλ θεωρητικά έχει δύσκολη αποστολή στο "Στάδιο του Φωτός" εναντίον της Σάντερλαντ, από τη στιγμή που έχει αρκετές απουσίες (Γουόλκοτ, Φαν Πέρσι, Μπέντνερ, Ράμσι, Βερμέλεν, Ντιαμπί). Ομως, οι παίκτες αυτοί έλειπαν και την περασμένη Τρίτη, αλλά οι "κανονιέρηδες" διέσυραν 6-0 την Μπράγκα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο:
Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ
Αστον Βίλα-Μπόλτον
Μπλάκμπερν-Φούλαμ
Εβερτον-Νιούκαστλ
Τότεναμ-Γουλβς
Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ
Σάντερλαντ-Αρσεναλ

Κυριακή:
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ
Γουϊγκαν-Μάντσεστερ Σίτι
Τσέλσι-Μπλάκπουλ

Κλήση Σολτάνι στην Εθνική Αλγερίας


Τι κι αν πέρασε ως αλλαγή και στα δύο παιχνίδια του με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα της Super League, με Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Καρίμ Σολτάνι κέρδισε τον νέο τεχνικό της Εθνικής Αλγερίας, Αμπντελάχ Μπνετσίκα.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Σολτάνι θα είναι η μοναδική αλλαγή στους εκλεκτούς της Εθνικής Αλγερίας μετά την έλευση του Μπεντσίκα στην τεχνική ηγεσία της αντί του Ραμπάχ Σααντάνε.Συγκεκριμένα ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός του Ηρακλή συμπεριλήφθηκε στους παίκτες του Μπεντσίκα για το φιλικό με το Λουξεμβούργο που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μπορεί να ανοίξει και την πόρτα της μονιμοποίησής του.

Εξάλλου στην διάρκεια της αυριανής ημέρας στις κερκίδες του Καυτανζογλείου Σταδίου πρόκειται να βρεθεί ο Αντώνης Μήνου για λογαριασμό της Εθνικής μας ομάδας και του Φερνάντο Σάντος έχοντας στραμμένη την προσοχή του στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Κι όσον αφορά την προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Λάρισα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο; Αυτή ολοκληρώθηκε σήμερα με μία τελευταία απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρόκειται να παρατάξει το σύνολό του με 4-2-3-1 απέναντι στην πρώην του ομάδα έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ελευθερόπουλο.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο πρόκειται να αποτελέσουνε οι Χοσέμι και Κατσιαμπής, με τον Αραμπατζή στα δεξιά και τον Λίμα στα αριστερά. Στον άξονα το δίδυμο πρόκειται να αποτελέσουνε οι Ντάνι και Παπαστεριαννός έχοντας μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή τον Μάρα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα αριστερά του Ρουμάνου θα είναι ο Σίσιτς και στα δεξιά ο Κομπαγιάσι. Κι όσο για την κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Γιάκομπ.

Με τις γνωστές απουσίες στην Καβάλα


Χωρίς τους γνωστούς απόντες Σπυρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, Πετρόπουλο και Σεϊταρίδη, θα αντιμετωπίσει το Σάββατο ο Παναθηναϊκός την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ (19:30). Απαντες ακολούθησαν την Παρασκευή ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την αποστολή για την αναμέτρηση με τους «αργοναύτες», όπως και ο νεαρός Μαυρίας.

Μετά το τέλος της προπόνησης, η οποία αφιερώθηκε σε ταχύτητες, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και εξάσκηση στις στημένες φάσεις, ο Νίκος Νιόπλιας ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με την Καβάλα. Αυτή συνθέτουν οι Τζόρβας, Φερνάντεζ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ιωαννίδης, Μαρίνος, Βύντρα, Νίνης, Γκοβού, Λέτο, Λουίς Γκαρσία, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πλεσί, Δημούτσος, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης και Σισέ.

Μπάγεβιτς: "Υπολογίζω τον Μπλάνκο"


O Ντούσαν Μπάγεβιτς στο ματς της ΑΕΚ με τη Χάιντουκ χρησιμοποίησε τον Ίσμαελ Μπλάνκο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Η κίνησή του αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα και χαρακτηρίστηκε ως unfair, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι υπολογίζει στα πλάνα του τον "Ζορό"... Ωστόσο με την κίνησή του στο ματς με την κροατική ομάδα απλά έδειξε ότι δεν τον σέβεται.

Την Παρασκευή, μιλώντας στο "NovaΣΠΟΡ FM 94,6", θέλησε να πείσει ότι χρησιμοποίησε τον Μπλάνκο και ότι τον υπολογίζει ενόψει των "υποχρεώσεων" του "δικεφάλου".

Αναλυτικά:
-Για το πού οφείλεται η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΚ με τη Χάιντουκ: "Οφείλεται στους παίκτες, στον κόσμο και στο πάθος, στη δύναμη, στην ποιότητα που είχαν οι ποδοσφαιριστές στο β ημίχρονο του χθεσινού ματς. Ήταν ένα ματς που ξεκινήσαμε καλά, στα πρώτα 15-20 λεπτά. Μετά όμως χάσαμε αυτά τα στοιχεία που είχαμε. Καταφέραμε να πετύχουμε νωρίς ένα γκολ, όμως δεχθήκαμε την ισοφάριση από ένα δικό μας λάθος. Ο αντίπαλος προσπαθούσε, βγήκε μπροστά και απειλούσε συνέχεια. Θα μπορούσε η Χάιντουκ να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν τελείως διαφορετικοί, πιο αποφασισμένοι, πιο δυνατοί, πιο κινητικοί και πιο πειθαρχημένοι στα μαρκαρίσματα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αφήσει τον αντίπαλο".

-Για τη φυσική κατάσταση της ομάδας: "Μέχρι τώρα η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Είχε ρυθμό. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Μέσα σε τέσσερις μέρες σχεδόν η ίδια ομάδα έπαιξε δύο παιχνίδια, κάτι που δεν είναι εύκολο. Αυτή τη στιγμή είμαστε κουρασμένοι και τώρα ακολουθεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, έχουμε πλούσιο και καλό ρόστερ. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε τον αγώνα με τη Χάιντουκ και να κοιτάξουμε το ματς με τον Αστέρα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς".

-Για τον αν έχει καταλήξει σε ένα σύστημα για την ομάδα: "Δεν είναι μόνο ένα σύστημα που χρησιμοποιούμε και θέλουμε να χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, τα οποία μπορεί κάποιος να δει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άλλος όχι. Παίζουμε με ένα σύστημα, αλλά έχουμε παίξει και με άλλο. Όλα εξαρτώνται από τον αντίπαλο και εμάς.
Ο Ντιόπ χθες δεν πήγαινε. Εκτός αυτού, φοβήθηκα μήπως κάποιος άλλος παίκτης είχε πρόβλημα. Είχαμε ματς πριν από τέσσερις μέρες, γιαυτό άργησα να τον βγάλω. Μπορεί να έχει παράπονα, όμως σκέφτομαι αρκετά πράγματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα".

-Για την απόδοση του Νέιθαν Μπερνς και την παρουσία του στην αρχική 11άδα: "Εξαρτάται από εκείνον αν θα αποτελέσει μόνιμη λύση στα επόμενα ματς. Εμείς δεν τον πήραμε τσάμπα. Μέχρι τώρα είναι καλός και αν συνεχίσει έτσι, είναι στο χέρι του να μείνει στην 11άδα. Πιστεύω σε αυτόν. Έχει δείξει στα φιλικά και στα τελευταία παιχνίδια την αξία του".

-Για το εάν υπολογίζει στον Ίσμαελ Μπλάνκο παρά την αρνητική εξέλιξη με την ανανέωση του συμβολαίου του: "Παλιότερα έχουν έρθει στη θέση του Μπλάνκο και γνωρίζω πολύ καλά την κατάστασή του. Ωστόσο, τώρα είμαι σε άλλη θέση. Για εσάς είναι εύκολο να λέτε όλα αυτά τα πράγματα.
Υπολογίζω στον Μπλάνκο και πραγματικά τον περιμένω και τον θέλω στην ομάδα. Δεν τον αφήνω στον πάγκο. Και χθες μου έκαναν παράπονα που δεν τον χρησιμοποίησα. Τον έβαλα για 4 λεπτά, αλλά δεν τον υποτιμώ και δεν "παίζω" με κανέναν παίκτη πίσω από την πλάτη σας. Πρέπει να ξέρει ο καθένας ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει και ο Μπλάνκο αλλά και όλοι οι άλλοι παίκτες για όσο διάστημα είναι στην ομάδα".

-Για την ανάπτυξη της ΑΕΚ: "Οφείλεται στην προσπάθεια όλης της ομάδας. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Η ομαδικότητα είναι αυτό που θέλω".

"Πόρτα" και "κράξιμο" στον Μαρινάκη


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν παρών στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της Super League, χωρίς να έχει εξουσιοδοτηθεί από το συναιτερισμό, πρότεινε την αντικατάσταση του Βασίλη Τεροβίτσα από την προεδρία της ΚΕΔ και την αντικατάστασή του από τον διευθυντή ανάπτυξης της διαιτησίας, Κύρο Βασάρα, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής ανάπτυξης.

Mάλιστα, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού φέρεται να είχε κάνει την ίδια πρόταση και στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε πριν λίγες ημέρες με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για τους ορισμούς των διαιτητών. Ωστόσο η πρότασή του αυτή, έπεσε στο κενό, καθώς η ΕΠΟ την απέρριψε, αφού θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο.

Αμεση η αντίδραση της ΑΕΚ
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της πρότασης Μαρινάκη, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία "καρφώνει" τον πρόεδρο της Super League για την πρωτοβουλία που πήρε.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:
"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων των ΜΜΕ αναφορικά με την παρέμβαση του κ.Μαρινάκη στο ΔΣ της ΕΠΟ, για την αποπομπή και την αντικατάσταση του κ.Τεροβίτσα από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ, θα θέλαμε να επισημάνουμε και να υπενθυμίσουμε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ότι με τη παρουσία του εκεί, εκπροσωπεί όλες τις ομάδες της Super League, ως Πρόεδρος αυτής και μόνο.

Κατόπιν τούτου οποιαδήποτε πρόταση - κατεύθυνση ανακοινώνεται εκ μέρους του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, θα πρέπει να έχει προηγουμένως την έγκριση και τη συγκατάθεση των υπολοίπων μελών - ΠΑΕ της Super League.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα ανεχτεί να επιβάλλεται και να υποδεικνύεται από την ΠΑΕ ΟΣΦΠ, αλλά και από καμία άλλη ΠΑΕ μεμονωμένα, η αντικατάσταση οποιουδήποτε θεσμικού παράγοντα.

Δυστυχώς φαίνεται ότι παρόλο που συμφωνήσαμε από κοινού μόλις λίγες μέρες πριν, να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ όλων, κάποιοι παρουσιάζουν βραχεία μνήμη και έλλειψη διάθεσης για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και των αρχών του".


Διευκρίνηση Μαρινάκη
Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης, διευκρίνισε πως η παραπάνω πρόταση ήταν προσωπική του άποψη και πως σε καμία περίπτωση δεν εξέφραζε την ολομέλεια της Superleague, από την οποία άλλωστε δεν είχε εξουσιοδότηση...

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, δεν θέλησε να ρίξει... λάδι στη φωτιά. Έριξε όμως το μπαλάκι στον κ. Μαρινάκη: "Ρωτήστε τον κ. Μαρινάκη για την πρόταση που κατέθεσε, εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι..."

Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός
Λίγο αργότερο στο "πλευρό" της ΑΕΚ, τάχθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση με αφορμή την κίνηση Μαρινάκη. Αυτή αναφέρει τα εξής:

"Eντύπωση προκάλεσε η σημερινή στάση του κ. Μαρινάκη στο διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Στο συμβούλιο αυτό ο κ. Μαρινάκης μετέχει ως πρόεδρος της Super League την οποία και εκπροσωπεί. Επέλεξε ωστόσο να εκμεταλλευτεί την εκεί παρουσία του για να κάνει υποδείξεις και προτάσεις περί διαιτησίας που προφανώς απηχούν τις θέσεις του ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και για τις οποίες ουδεμία εξουσιοδότηση είχε λάβει.

Υπό το φως βέβαια της σημερινής τοποθέτησης του κ. Μαρινάκη και της εμμονής του να προωθήσει τον κ. Βασσάρα και να ζητήσει την αποπομπή του κ. Τεροβίτσα γίνεται εύκολα αντιληπτό σε τι αποσκοπούσαν οι δηλώσεις του περί διαιτησίας της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναφορικά τώρα με τα σχόλια του κ. Μαρινάκη περί των αρχηγών της Εθνικής Ομάδας, ίσως να είναι ενδεικτικά, σε συνδυασμό με τις γενικότερες σημερινές τοποθετήσεις του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, μιας οπαδικής προσέγγισης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό που απέχει από τα κηρύγματα περί αναβάθμισης του χώρου".

Αντίδραση και από Άρη για Μαρινάκη. «Προσωπική άποψη του Προέδρου της Λίγκας»


Μετά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και η ΠΑΕ Άρης αντέδρασε στην πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη να προτείνει τον Κύρο Βασσάρα για την θέση του προέδρου της ΚΕΔ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Θεσσαλονικείς στην ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε στο Δ.Σ της ΕΠΟ προσωπική άποψη και όχι την βούληση των ομάδων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο σημερινό διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, ο Πρόεδρος της Λίγκας κ.Βαγγέλης Μαρινάκης, πρότεινε την αλλαγή της ΚΕΔ και ενώ η αγωνιστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει, προτείνοντας για Πρόεδρο της ΚΕΔ τον κύριο Κύρο Βασσάρα.

Επειδή στο τελευταίο ΔΣ της Λίγκας δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα, ούτε ζητήθηκαν οι απόψεις των μελών του ΔΣ ώστε να τεθεί το θέμα προς ψηφοφορία, θεωρούμε ότι η παραπάνω πρόταση δεν εκφράζει την βούληση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, και αποτελεί προσωπική άποψη του Προέδρου της Λίγκας κ.Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι όμως γνωστό και αποδεκτό, ότι στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΠΟ, ο Πρόεδρος της Λίγκας παρίσταται για να εκφράσει τις απόψεις του ΔΣ του συνεταιρισμού μας, και όχι προσωπικές απόψεις. Η Λίγκα πρέπει να συμμετέχει στις συζητήσεις για την διαιτησία με σωστές υποδείξεις, για την βελτίωση του πρωταθλήματος, αλλά ποτέ δεν ενεπλάκη σε υποδείξεις ονομάτων για Προέδρους της ΚΕΔ ή άλλων θεσμικών οργάνων της διαιτησίας, η οποία υπάγεται σε άλλον φορέα».

Όγιος: «Η νίκη καταδεικνύει το μεγαλείο του Άρη»

Όγιος: «Η νίκη καταδεικνύει το μεγαλείο του Άρη»

Ο Αργεντινός πρώην προπονητής του Άρη και νυν τεχνικός της Ανόρθωσης Γκιγιέρμο Όγιος τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για την πολύ σπουδαία επιτυχία που σημείωσαν οι «κίτρινοι» επί της υπερκυπελλούχου Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Αργεντινός τεχνικός στάθηκε κυρίως στον απίστευτο ρυθμό που είχε ο Άρης σε όλο το ενενηντάλεπτο και απένειμε τα εύσημα στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Άρη.

Για τα δικά του συμπεράσματα για τη νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο: «Πρόκειται για μια απίστευτα ιστορική νίκη που καταδεικνύει το μεγαλείο του Άρη, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικό ευρωπαϊκό δρόμο, επιτυχίας και καταξίωσης του συλλόγου».

Για το ποιο θεωρεί πως ήταν το κλειδί της επιτυχίας σημείωσε: «Το κλειδί ήταν πως ο Άρης έπαιξε σαν Άρης, έκανε εξαιρετική δουλειά σε όλες τις γραμμές, δεν πρέπει να στέκεται κανείς μόνο στην εξουδετέρωση του Φορλάν. Άλλωστε έγινε συνολική δουλειά από τους παίκτες του Άρη τόσο στην αμυντική, όσο και στην επιθετική λειτουργία».

Για την ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Άρη: «Είχα τονίσει και μια μέρα πριν πως περίμενα αυτή την ατμόσφαιρα, την γνωρίζω πολύ καλά άλλωστε. Όποιος όμως έρχεται σαν αντίπαλος και δεν ξέρει την ατμόσφαιρα, αυτά παθαίνει. Ήταν μια ακόμα νύχτα που ο κόσμος του Άρη έδειξε πως ζει την ομάδα του».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο σημείωσε: «Σαφώς έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά δεν θέλω προσωπικά να σταθώ τόσο στο αποτέλεσμα, παρά σε όσα είδα επί 90 λεπτά στον αγώνα. Αν ο Άρης συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, σίγουρα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

Κλείνοντας αναφορικά με τον Άρη υπογράμμισε: «Είμαι ευγνώμων στον κόσμο του Άρη και τον ίδιο το σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να καθίσω στον πάγκο μιας ομάδας. Πάντα νιώθω χαρά με την αγάπη του κόσμου, χαίρομαι όμως και για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο με το βαθμό που πήρε ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας, όσο και με τη νίκη της ΑΕΚ επί της Χάιντουκ».

Σχετικά με την πορεία του που συνεχίζεται πλέον στην Ανόρθωση: «Ξεκινήσαμε με δύο νίκες στο πρωτάθλημα, πλέον έχουμε ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, όμως όλο αυτόν τον καιρό κάναμε πολύ σκληρή δουλειά για να βελτιωθούμε. Ο Νάτσο Γκαρσία τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά, βρίσκεται σε ανοδική ρυθμό και θέλει αφενός να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας και αφετέρου να επιστρέψει προσωπικά στον ρυθμό που είχε αποκτήσει παλιότερα στον Άρη».
Για τον Χαβίτο που ήθελε διακαώς μαζί του στην Κύπρο: «Η αλήθεια είναι πως τον θέλαμε πάρα πολύ, όμως ήταν ανέφικτο να τον πάρουμε, καθώς ο Άρης τον χρειάζεται πολύ. Χάρηκα πάρα πολύ που τον είδα να σκοράρει χθες, είναι άλλωστε ένας ποδοσφαιριστής που παλεύει πραγματικά κάθε μέρα για να βελτιωθεί και του εύχομαι να πετύχει όσο περισσότερα μπορεί στην καριέρα του».

Κοντρέρας: «Φέτος θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Κοντρέρας: «Φέτος θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ Πάμπλο Κοντρέρας φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αφενός τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα που κατέκτησε ο «Δικέφαλος» στο Βέλγιο και αφετέρου έθεσε το δικό του προσωπικό στόχο για τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Για τη σημασία που έχει ο βαθμός για τον ΠΑΟΚ: «Οι ποδοσφαιριστές παίξαμε για τη νίκη, η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να έρθει η νίκη, λόγω της ποιότητας μας. Όμως από ένα δικό μας λάθος ήρθε το πρώτο γκολ της Κλαμπ Μπριζ, στη συνέχεια ισοφαρίσαμε, αλλά δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Για το αν υπάρχει φάουλ στο ξεκίνημα του γκολ της Κλαμπ Μπριζ: «Εγώ δεν έχω τέτοια εικόνα, άκουσα στο γήπεδο ότι υπήρχε κάτι, αλλά εγώ προσωπικά θα ήθελα να σταθώ στο λάθος που έγινε και δεχθήκαμε το γκολ». Για την περίπτωση πέναλτι στο τέλος: «Δεν έχω εικόνα για την περίπτωση πέναλτι, όσοι ήταν στο γήπεδο είπαν ότι υπήρχε χέρι, ότι υπήρχε πέναλτι, αλλά δεν πρέπει να ασχοληθούμε άλλο μ’ αυτό».

Σχολιάζοντας τη νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Βιγιαρεάλ: «Θεωρώ πως για το κοινό αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη, αλλά για εμάς τους παίκτες που έχουμε πιο σαφή εικόνα, το θεώρησα αρκετά φυσιολογικό. Περιμένω μάλιστα αρκετά περίπλοκο και δύσκολο το παιχνίδι με τους Κροάτες στην Τούμπα. Ο βασικός μας στόχος πάντως είναι να κάνουμε τρεις νίκες στην έδρα μας και να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται εκτός έδρας».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και γενικά για την ιδιαιτερότητα των συνεχόμενων παιχνιδιών φέτος για το «Δικέφαλο» δήλωσε: «Εμείς ως ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει, όμως εμείς σαφέστατα έχουμε στόχο να κερδίσουμε το Βόλο. Πιστεύω και εύχομαι να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα φέτος στην ομάδα, άλλωστε χαιρόμαστε να έχουμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας, δεν πιστεύω πως θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Έχουμε ένα ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως σε υψηλό επίπεδο σε όλους τους θεσμούς».

Αν επέλεγε μια διάκριση ανέφερε: «Το βασικότερο όλων είναι φέτος να πάρει η ομάδα κάποιον τίτλο, όμως αυτό που θα επιθυμούσα εγώ είναι ένας τίτλος σε οποιονδήποτε από τους τρεις θεσμούς συμμετέχουμε».

Λαζαρίδης: «Ιστορική νίκη». «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα στους ομίλους»


Στη χθεσινή νίκη τού Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Νίκος Λαζαρίδης, σχολιάζοντας ότι η ομάδα του πήρε μία ιστορική νίκη εναντίον των Ισπανών.Ο πεπειραμένος αμυντικός των 'κίτρινων' σχολίασε μέσω του 'SentraFM' ότι η 11άδα τού Άρη είχε αρκετούς Έλληνες, ενώ μίλησε ακόμα για την ποιότητα του Ντιέγκο Φορλάν, τον περιορισμό των 'ροχιμπλάνκος', την πορεία των Θεσσαλονικέων στο Γιουρόπα Λιγκ, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ κ.α.

Αναλυτικά:

Για το αν περίμεναν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ατλέτικο όταν έγινε η κλήρωση: «Σε μια κλήρωση, όταν στον όμιλο τυχαίνεις με μια τόσο μεγάλη ομάδα, κάτοχο του τροπαίου, είναι πολύ δύσκολο. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορείς να κάνεις κάτι απέναντι σε αυτά τα μεγαθήρια. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν μετράνε τα ονόματα, αλλά η καρδιά και η ψυχή. Η ομάδα έδωσε τα πάντα και πήρε μια ιστορική νίκη θα έλεγα».
Για το γεγονός ότι η 11άδα είχε αρκετούς Ελληνες, ενώ υπήρχαν πολλές απουσίες: «Είχαμε πάρα πολλές απουσίες, έλειπαν πολλά παιδιά που ήταν τιμωρημένοι και τραυματίες. Η ομάδα, όμως, έδειξε χαρακτήρα, όσοι έπαιξαν ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλα. Κοιτάξαμε στα μάτια την Ατλέτικο, παίξαμε στα ίσια, δεν φοβηθήκαμε σε καμία στιγμή και κάναμε 4-5 κλασικές ευκαιρίες».

Για την ποιότητα του Φορλάν: «Ξέραμε ότι είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης στην επιθετική γραμμή της Ατλέτικο. Με τις οδηγίες του προπονητή μας, επειδή τον ήξερε καλύτερα από την Ισπανία, καταφέραμε και τον εγκλωβίσαμε όλα τα δυνατά του σημεία. Δεν τον αφήσαμε να μπει στην περιοχή και αυτό ήταν σημαντικό για τη ροή του παιχνιδιού».
Για τον περιορισμό των Ισπανών: «Οταν παίζεις με την Ατλέτικο περιμένεις να σου κάνει ευκαιρίες. Είδαμε όμως, με εξαίρεση δύο καλές φάσεις που δικαιολογημένα είναι Ατλέτικο και θα σου κάνει φάσεις, θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποια φάση για να θυμόμαστε».

Για τη διαφορά απόδοσης στους αγώνες με Παναθηναϊκό και Ατλέτικο Μαδρίτης και αν απέναντι στους Ισπανούς ο Αρης βρήκε περισσότερους χώρους: «Δε μας άφησε χώρους η Ατλέτικο, αλλά χθες ήμασταν πιο πειθαρχημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Παναθηναϊκό αν ήμασταν καλύτεροι στην τελική προσπάθεια, ανεξαρτήτως με το πέναλτι που δεν υπήρχε πουθενά, θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι θετικό. Θεωρώ ότι με την Ατλέτικο ήμασταν καλύτεροι, ενώ με τον Παναθηναϊκό πιο κακοί. Όμως, δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια, απλά είναι διαφορετικοί οι αντίπαλοι, διαφορετικοί θεσμοί. Δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε με τον Παναθηναϊκό. Το ξέρουμε και εμείς οι ίδιοι αλλά δεν μπορούμε να κρίνουμε την ομάδα από ένα παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο το ματς με τον Παναθηναϊκό, το ξέρουμε και εμείς ότι ήμασταν κακοί. Μιλήσαμε όλοι μαζί και είπαμε να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο με την Ατλέτικο».
Για την πορεία στο Europa League: «Εμείς βλέπουμε σαν μια γιορτή τους ομίλους, θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα. Τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, θέλουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Αρχίσαμε με νίκη, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Εχουμε πολύ καιρό μπροστά μας μέχρι το επόμενο παιχνίδι, κοιτάμε το πρωτάθλημα και τον αγώνα της Κυριακής».

Για το αν ο Αρης μπορεί να κάνει φέτος την υπέρβαση στο πρωτάθλημα: «Νομίζω μπορούμε, έχουμε πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή, οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα λειτουργούν άψογα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Για τον επαγγελματισμό του Εκτορ Ραούλ Κούπερ: «Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις βγάζεις τον απόλυτο επαγγελματισμό. Είναι πολύ πειθαρχημένος προπονητής, πιστεύει πολύ στην πειθαρχία, αγαπά αυτό που κάνει, είναι σοβαρός και τον σέβεται κάθε ομάδα όταν παίζει αντίπαλος με εμάς. Και ο προπονητής της Ατλέτικο το είπε ότι δείχνει απόλυτο σεβασμό στον Κούπερ που είναι καταξιωμένος προπονητής. Όταν παίζουμε αντίπαλος με κάποια ομάδα μάς σέβονται πάρα πολύ και ειδικά λόγω του προπονητή».

Για τη λάτιν φιλοσοφία που έχει ο Αρης με τους αρκετούς ξένους και αν οι Ελληνες μπορούν εύκολα να προσαρμόζονται σε αυτή: «Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Όταν είσαι ομάδα είσαι ομάδα και δεν κοιτάς από πού είναι κάθε παίκτης. Εχουμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα με όλους τους παίκτες, Ελληνες, Ισπανούς, Βραζιλιάνους. Η ομάδα δένει σιγά - σιγά, έχει δέσει αρκετά αλλά θέλουμε δουλειά. Σιγά - σιγά θα δέσει περισσότερο».
Για το ντεμπούτο του Ρικάρντο Φατί: «Είναι πολύ λίγο διάστημα στην ομάδα, αλλά έδειξε χαρακτήρα πάρα πολύ καλό, έδειξε προσωπικότητα. Τον βοηθά το κορμί του, είναι ψηλός και μπορεί να ελέγχει τις ψηλές φάσεις από τους αντιπάλους. Θα βοηθήσει την ομάδα, έχει πάρα πολλά προσόντα. Όταν μπαίνεις στα βαθιά με τόσο μικρό διάστημα στην ομάδα, είναι σημαντικό να κάνεις τέτοια εμφάνιση και να βοηθάς τόσο πολύ».

Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Η ατμόσφαιρα χθες ήταν εκπληκτική, όπως σε κάθε παιχνίδι. Δεν μας αγχώνει, μας δίνει ώθηση για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Χθες ήταν κάτι το συγκλονιστικό, Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ, ήταν φανταστική ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια στον υπέροχο κόσμο, αξίζει πολλά γιατί είναι πάντα δίπλα στην ομάδα».

Για την Σάρα Καρμπονέρο που βρίσκονταν δίπλα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα και αν οι παίκτες την κοίταζαν καθόλου: «Όχι, όχι, πού να δεις εκείνη την ώρα. Μέσα στο παιχνίδι δεν μπορείς να δεις τίποτα, μόνο το παιχνίδι, τίποτε άλλο. Είναι πολύ όμορφη, συγχαρητήρια στον Κασίγιας».

Θανάσης Παπάζογλου-«Ήρθε η ώρα της Θεσσαλονίκης»!


Για την ισοπαλία στο Βέλγιο αλλά και για τη συνέχεια μίλησε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος αναφορικά με την άνοδο των ομάδων της συμπρωτεύουσας τόνισε: «Ήρθε η ώρα της Θεσσαλονίκης»!

Ο Θανάσης Παπάζογλου μίλησε στον Sentra FM:

Για το 1-1 με την Μπριζ χθες βράδυ στο Βέλγιο: «Αν μπαίναμε λίγο πιο επιθετικά θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε το ματς πιο γρήγορα. Αλλά από την άλλη μπορεί να αφήναμε χώρο πίσω... Στο πρώτο ημίχρονο η Μπριζ δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Είχε κατοχή μπάλας, αλλά δεν ανησυχήσαμε ιδιαίτερα. Στην αρχή του δεύτερου έκανε κάτι, αλλά από εκεί και πέρα ήταν μοιρασμένο το παιχνίδι. Το γκολ που δεχθήκαμε λειτούργησε σαν καμπανάκι και πάντα όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ έτσι γίνεται».

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ και τις ικανότητες της ομάδας: «Έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση. Το κερδίζουμε οι ίδιοι με την απόδοσή μας. Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς ποδοσφαιριστές και με τη βοήθεια του προπονητή και του κόσμου του δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν θα χαριστεί σε κανέναν, ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλος».

Για τη λέξη «πρωτάθλημα» που είπε ο Ζαγοράκης: «Ήταν αναμενόμενο να μιλάμε για πρωτάθλημα, μετά τις δύο τελευταίες χρονιές. Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να βλέπει το πρωτάθλημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αν θα είναι πρωτάθλημα ή κάτι άλλο δεν ξέρω. Σίγουρα θέλουμε να είμαστε στις υψηλές θέσεις».

Για την αλλαγή Δερμιτζάκη - Μπερέτα: «Η εμπειρία και η προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών βοήθησαν ώστε να ξεπεράσουμε εύκολα την αλλαγή προπονητή και νοοτροπίας. Η δουλειά μας είναι να κερδίζουμε. Δεν ξέρω αν οι παίκτες απαίτησαν ή με τον τρόπο τους έδειχναν πως δεν ήθελαν τον Μπερέτα. Η διοίκηση κατάλαβε και έκανε αυτό που πίστευε πως έπρεπε να κάνει».

Για το αν ήρθε η ώρα της καθιέρωσης για τον ίδιο: «Δεν ξέρω... Αυτό που ξέρω είναι πως αρχίζω και πατάω καλά στο γήπεδο, νιώθω σίγουρος και έχω μια ανοδική πορεία που θέλω να κρατήσω. Ένας μικρός Έλληνας ποδοσφαιριστής μεγαλώνει πολύ εύκολα σε τέτοιες καταστάσεις. Σε δύο χρόνια έχω ζήσει πολλά πράγματα. Χρειάζεται σίγουρα γερό στομάχι. Αν δεν κάνεις αυτοκριτική δεν μπορείς να βελτιωθείς και να παίξεις σε αυτό το επίπεδο».

Για τη «μάχη» στην επίθεση του ΠΑΟΚ με τους Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδη: «Είναι μεγάλη πρόκληση. Σίγουρα είναι πολύ πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές από μένα. Κάθε μέρα μαθαίνω πράγματα και προσπαθώ να τους ανταγωνίζομαι. Αν δεν είχα καλούς ποδοσφαιριστές δίπλα μου δεν θα βελτιωνόμουνα».

Για την ανοδική πορεία των ομάδων της Θεσσαλονίκης: «Σίγουρα έχουν ξημερώσει καλύτερες ημέρες. Φαίνεται από τα αποτελέσματα και των τριών ομάδων. Είναι καλό για την πόλη να πρωταγωνιστούμε. Παλιότερα υπήρχε μονοπώλιο. Ήρθε η ώρα της Θεσσαλονίκης».

Δύσκολη έξοδος για τη Σέλτικ


Εκτός έδρας αποστολή έχει η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Σκοτίας. Οι «καθολικοί», οι οποίοι είναι τυπικά πρωτοπόροι στην κατάταξη (τέρματα 9-0 έναντι 9-3 της Ρέιντζερς), αναμετρώνται την Κυριακή εκτός έδρας με την Κιλμάρνοκ και θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο της συγκομιδής βαθμών.

Από την πλευρά τους, οι «διαμαρτυρόμενοι», που είναι οι κάτοχοι του τίτλου, υποδέχονται το Σάββατο την Νταντί Γιουνάιτεντ και θέλουν να κάνουν το «5 στα 5», προκειμένου να παραμείνουν στο... ρετιρέ.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σκοτίας
Ινβερνές-Χαρτς 18/9
Χιμπέρνιαν-Χάμιλτον 18/9
Σεντ Τζόνστον-Σεντ Μίρεν 18/9
Μάδεργουελ-Αμπερντίν 18/9
Ρέιντζερς-Νταντί Γιουν. 18/9
Κιλμάρνοκ-Σέλτικ 19/9

Μπαίνει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους


Ο αποκλεισμός του Αμαρουσίου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ευνόησε τελικά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα καλύψει τη θέση που άφησε κενή η ομάδα των βορείων προαστίων. Οι Θεσσαλονικείς θα συμμετάσχουν στο Eurocup, κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα και στην επίσημη ιστοσελίδα της λίγκας.

Οι φετινοί εκπρόσωποι μας λοιπόν, στην Ευρωλίγκα θα είναι οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Τρίτη ομάδα δεν θα υπάρξει, αλλά χαρίστηκε στην Ελλάδα μια θέση στη διοργάνωση του Eurocup. Ο ΠΑΟΚ δεν θα δώσει προκριματικούς για να μπει στους ομίλους, αφού από σήμερα βρίσκεται ήδη εκεί, μαζί με τον Πανελλήνιο. Ωφελημένη από αυτή την απόφαση και η Γαλατασαράι που ακολουθεί το «δικέφαλο του Βορρά».

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ: Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα!

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ: Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα!

Στον Άρη ανήκουν επίσημα από σήμερα οι Δημήτρης Βεργίνης, Κώστας Χαραλαμπίδης και Φάνης Κουμπούρας. Ο Θεσσαλονικιός Βεργίνης, ο οποίος διατέλεσε αρχηγός του ΠΑΟΚ και μάλιστα ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία της Α1, έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς συμφώνησε για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Άρη. Διετές συμβόλαιο υπέγραψε και ο Κώστας Χαραλαμπίδης, με τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει εδώ και μήνες, εν αναμονή της απόφασης του Πανελληνίου. Ο 27χρονος γκαρντ, Φάνης Κουμπούρας, με θητεία την τελευταία διετία στο Μαρούσι, δεσμεύτηκε με μονοετούς διάρκειας συμβόλαιο. Στο μεταξύ, αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για αύριο φιλικό με την Καβάλα, μετά από αίτημα της ΚΑΕ Άρης.

Μια πόλη στα πόδια της...



Είναι πανέμορφη, σέξι και από το βράδυ του τελικού του Μουντιάλ, ένα φιλί μπροστά στις κάμερες, αρκούσε για να γίνει και... επίσημα το έτερον ήμισυ του Ικερ Κασίγιας. Την εκρηκτική παρουσία της απολαμβάνει συνήθως το ισπανικό τηλεοπτικό κοινό. Ο λόγος για την Ισπανίδα tv persona Σάρα Καρμπονέρο, που την Πέμπτη αναστάτωσε τη Θεσσαλονίκη!

Η Σάρα βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να καλύψει για ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο τον αγώνα του Αρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και όπως καταλαβαίνεται η πόλη κινήθηκε για λίγες ώρες στους... ρυθμούς της.

Εκείνη προς απογοήτευση όλων μας, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις και να μιλήσει στους Ελληνες δημοσιογράφους, που την πολιόρκησαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς" της πλατείας Αριστοτέλους όπου έμενε.

Η... σενιορίτα Καρμπονέρο έπινε τον καφέ της στο ρουφ γκάρντεν του ξενοδοχείου, απολαμβάνοντας τον καπουτσίνο της και τη θέα του Θερμαϊκού, όταν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου την ενημέρωσαν ότι στην είσοδο την περιμένουν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία! Η σύντροφος του Κασίγιας δεν θέλησε να πει το παραμικρό και άπαντες αρκέστηκαν στο να θαυμάσουν από απόσταση την... ξεχωριστή παρουσία της.

Serie A, 3η αγωνιστική


Τρίτη αγωνιστική στην Ιταλία και μετά από τις εκπλήξεις που υπήρχαν την περασμένη, τα «φαβορί» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Εκτός έδρας με την Παλέρμο δοκιμάζεται η πρωταθλήτρια Ίντερ, ενώ η Μίλαν υποδέχεται την Κατάνια. Παράλληλα η Ρόμα μετά το στραπάτσο με την Κάλιαρι, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και υποδέχεται την Μπολόνια.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 18/09

Φιορεντίνα-Λάτσιο (19:00)

Στο «Αρτέμιο Φράνκι» θα γίνει το παιχνίδι που συγκεντρώνει τα «βλέμματα» της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι μετά από την ήττα τους από την Λέτσε ψάχνουν την νίκη για να μην μείνουν πίσω στη βαθμολογία. Από την άλλη πλευρά η Λάτσιο θέλει να συνεχίσει με νίκες καθώς την περασμένη αγωνιστική επικράτησε της Μπολόνια.

Μίλαν-Κατάνια (21:45)

Ο «Ίμπρα» πήρε μπροστά στο παιχνίδι με την Οσέρ για το Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον η ήττα από την Τσεζένα ανήκει στο παρελθόν. Ο Σουηδός, πέτυχε τα πρώτα του δύο γκολ και έδιωξε το άγχος από πάνω του. Από την άλλη πλευρά η Κατάνια, η οποία επικράτησε της Πάρμα 2-1, πάει στο Μιλάνο για ότι καλύτερο.

Κυριακή 19/09

Μπάρι-Κάλιαρι (13:30)

Η Μπάρι υποδέχεται την Κάλιαρι και μετά από το ισόπαλο 2-2 με την Νάπολι και ψάχνει τη νίκη για να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά η Κάλιαρι έρχεται με φόρα από την 5αρα επί της Ρόμα.

Τσεζένα-Λέτσε (16:00)

Την περασμένη αγωνιστική έκανε την έκπληξη και επικράτησε της «νέας» Μίλαν με σκορ 2-0. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση και θέλει να έχει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα. Τα ίδια ισχύουν και για την Λέτσε. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησε της Φιορεντίνα και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις.

Κιέβο-Μπρέσια (16:00)

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Κιέβο θέλει να συνεχίσει να «φιγουράρει» στην κορυφή και μετά την αναμέτρηση με την Μπρέσια. Η επιβλητική νίκη επί της Τζένοα με σκορ 3-1 αφήνει τον άνεμο αισιοδοξίας να πνέει. Από την άλλη η φορμαρισμένη Μπρέσια ψάχνει τη δεύτερη σερί νίκη μετά από αυτή επί της Παλέρμο με σκορ 3-2.

Παλέρμο-Ίντερ (16:00)

Μετά το στραπάτσο του Τσάμπιονς Λιγκ και την ισοπαλία με την Τβέντε, η Ίντερ θέλει να «επουλώσει» τις πληγές της κόντρα στην Παλέρμο. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θέλει τη νίκη για να ανέβει στην βαθμολογία. Από την άλλη πλευρά η Παλέρμο την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκε με 3-2 από Μπρέσια και κόντρα στην πρωταθλήτρια ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την κάνει να ανέβει ψυχολογικά.

Πάρμα-Τζένοα (16:00)

Δύο ομάδες που ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική ψάχνουν γιατρειά στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η Πάρμα προέρχεται από την ήττα με την Κατάνια με σκορ 2-1 και θέλει τη νίκη στο «Ένιο Ταρντίνι». Η φιλοξενούμενη Τζένοα μετά την ήττα από την Κιέβο και μάλιστα εντός έδρας θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ρόμα-Μπολόνια (16:00)

Η Ρόμα μετά το στραπάτσο και την πεντάρα από την Κάλιαρι, και την ήττα από την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στην Μπολόνια του δικού μας Βαγγέλη Μόρα. Η ομάδα του Έλληνα αμυντικού θέλει να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στους «Ρωμαίους» κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.

Ουντινέζε-Γιουβέντους (16:00)

Ουντινέζε και Γιουβέντους δεν έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης κάτι που ελπίζουν να κάνουν αυτή την εβδομάδα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα με σκορ 2-1 από την Ίντερ, ενώ η «Γιούβε» από την εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 3-3 κόντρα στην Σαμπντόρια.

Σαμπντόρια-Νάπολι (21:45)

Η Σαμπντόρια με απολογισμό μια νίκη και μια ισοπαλία μέχρι τώρα υποδέχεται την Νάπολι, η οποία αγνοεί τη χαρά της νίκης. Οι γηπεδούχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 με την Γιουβέντους, ενώ η Νάπολι ήρθε 2-2 με την Μπάρι.

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Τετάρτη 22/09

Μπολόνια – Ουντινέζε (21:45)
Μπρέσια – Ρόμα (21:45)
Κάλιαρι – Σαμπντόρια (21:45)
Κατάνια – Τσεζένα (21:45)
Τζένοα – Φιορεντίνα (21:45)
Ίντερ – Μπάρι (21:45)
Λάτσιο – Μίλαν (21:45)
Λέτσε – Πάρμα (21:45)
Νάπολι – Κιέβο (21:45)

Πέμπτη 23/09

Γιουβέντους – Παλέρμο (21:45)

Κούδας: «Ο ΠΑΟΚ ήταν άχρωμος και άοσμος»

Κούδας: «Ο ΠΑΟΚ ήταν άχρωμος και άοσμος»

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ και για το χθεσινό παιχνίδι με την Μπριζ. Αναφερόμενος αρχικά στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από την ισοπαλία του ΠΑΟΚ. Η εμφάνιση δεν με ικανοποίησε. Ήταν άχρωμος, άοσμος και άγευστος. Παρουσίασε ένα πρόσωπο μέτριο. Παρότι έπαιζε με μία ομάδα χαμηλότερου επιπέδου από τον Άγιαξ και την Φενέρμπαχτσε, ήταν σε κακή μέρα και δεν μπορούσε κανείς παίκτης να ξεχωρίσει. Ακόμη και ο Γκαρσία, ο Βιτόλο και άλλοι που πάντοτε ξεχωρίζουν δεν το κατάλαβαν. Σε καμία περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε αυτά που έδειξε σε προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τουλάχιστον έτσι όπως είδα το παιχνίδι, ίσως και λίγο ρομαντικά, αν βρίσκαμε μία τέτοια ομάδα στον δρόμο μας τότε, θα την πατούσαμε. Όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα και δέχεσαι έξι γκολ είναι ίσως και φυσιολογικό. Όταν μάλιστα είχε σκοράρει ο Άγγελος Αναστασιάδης τον είχα προτρέψει να μην το κάνει για να μην θυμώσουν! Όμως η Μπριζ σε καμία περίπτωση δεν είχε τέτοια δυναμική».

Για την ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, ο κ. Κούδας τόνισε: «Σίγουρα λείπει ένας οργανωτής από τον ΠΑΟΚ. Ο Μαροκινός που μπήκε έδωσε μία άλλη ποιότητα και μία άλλη ουσία. Έκανε δύο – τρεις ωραίες κινήσεις. Εχει διαφοροποιηθεί το ποδόσφαιρο. Το Νο. 10 με την τότε έννοια έχει εξαφανιστεί. Όμως δεν παύει να υπάρχει ένας Μέσι ή άλλοι τέτοιου είδους παίκτες που διαθέτουν την ποιότητα για να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Αν δεν παιρνούν οι κάθετες πάσες δεν θα φθάσεις σε σημείο να σκοράρεις τόσο εύκολα. Ένας μικρός Τσάβι ή Ινιέστα για τον ΠΑΟΚ είναι ο Βιεϊρίνια όμως θέλει και βοήθειες».

Για την συνέχεια ο Γιώργος Κούδας υπογράμμισε: «Παρακάτω δεν μπορεί να πάει ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά την εμφάνιση του. Ο ΠΑΟΚ ήταν ίσως στην χειρότερη μέρα του. Ενδεχομένως είναι επηρεασμένος και από την προετοιμασίας. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς ακόμη. Ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι το ίδιο κακός και στην συνέχεια. Καμία φορά και αυτά τα αποτελέσματα είναι ανάλογα και της ψυχολογίας που υπάρχει. Ήταν η δεύτερη κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα της Τρίπολης».

Για την παρουσία του Ελ Ζαρ τόνισε: «Αυτή είναι ίσως η νοοτροπία που είχα εν αντιθέση με το σημερινό ποδόσφαιρο. Πήρε την μπάλα και μπήκε κατά μέτωπο για να τριπλάρει. Το εύκολο είναι να γυρίζεις την μπάλα πίσω ή πλάγια. Το ταλέντο είναι να παίρνεις την μπάλα και να βγαίνεις μπροστά. Προσωπικά το είδα αυτό στον Ελ Ζαρ, ως πρώτα στοιχεία».

Για το κομμάτι της κούρασης ο κ. Κούδας είπε: «Υπάρχουν πλέον πολλά μέσα αποκατάστασης. Όταν παίζουμε σε αυτό το επίπεδο με τόσα παιχνίδια, πρέπει να εναρμονιστούμε. Δεν μπορεί οι άλλοι να κάνουν κάτι παραπάνω. Όσο και να λέμε για κούραση, βλέπουμε παίκτες που δεν σταμάτησαν καθόλου με συμμετοχή και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και όμως είναι πάλι σε υψηλό επίπεδο».

Για το πρωτάθλημα ο κ. Κούδας είπε: «Οι ομάδες που ήρθαν από την Β΄ εθνική βλέπω ότι είναι καλές και ίσως κάνουν την διαφορά. θα δυσκολεύονται οι μεγάλοι απέναντι τους και αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό».

Σε ότι αφορά το θέαμα του ελληνικού πρωταθλήματος ανέφερε: «Αν δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πίεση δεν μπορείς να ανεβάσεις ρυθμούς. Πιστεύω ότι είναι και αυτό ένα κριτήριο. Οι παίκτες πρέπει να έχουν περισσότερη πίεση».

Δεν σκοράρει με την καμία ο Ρονάλντο!


Δεν έχει προηγούμενο η ατυχία του Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος μετράει 28 τελικές προσπάθειες σε τρεις αγώνες (Μαγιόρκα, Οσασούνα και Άγιαξ). Από αυτές, οι δέκα ήταν προς την αντίπαλη εστία και δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Την αντίστοιχη περίοδο ο διεθνής άσος είχε συνηθίσει διαφορετικά τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού είχε πετύχει ένα γκολ κατά της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ένα κατά της Εσπανιόλ και δύο σε βάρος της Ζυρίχης.

Παρόλα αυτά, οι συμπαίκτες του εμφανίζονται αισιόδοξοι και εκφράζουν την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεράσει την κακοδαιμονία του. «Έχω δει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Θέλεις να σκοράρει, αλλά σύντομα θα περάσει αυτό το γεγονός και θα αρχίσεις να πετυχαίνεις γκολ. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό», φέρεται να είπε ο Τσάμπι Αλόνσο στον «CR7».

Στη Βιένη το φιλικό με την Αυστρία


Με αντίπαλο την Αυστρία θα αποχαιρετήσει το 2010 η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, ορίστηκε φιλικό παιχνίδι για τις 17 Νοεμβρίου και αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας για τη χρονιά αυτή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το ματς θα διεξαχθεί στη Βιένη και συγκεκριμένα στο «Ερνστ Χάπελ», γήπεδο που θεωρείται η φυσική έδρα των Aυστριακών και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα της Ευρώπης. Το ματς αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα τεστ για τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012.

Επιστρέφει στη δράση ο Φέρντιναντ


Η επιστροφή του Ρίο Φέρντιναντ στους αγωνιστικούς χώρους θα είναι την Κυριακή γεγονός. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τραυματισθεί σοβαρά (ρήξη συνδέσμων στο δεξί γόνατο) στις 4 Ιουνίου, σε προπόνηση της εθνικής Αγγλίας, και για την αποθεραπεία του χρειάστηκαν πάνω από τρεις μήνες.

Ο διεθνής αμυντικός ξεπέρασε, πλέον, το πρόβλημα του και τέθηκε στη διάθεση του Αλεξ Φέργκιουσον για το κυριακάτικο ντέρμπι της πρέμιερ λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ».

Σκόκο: "Θέλω πολύ να μείνω"


Οι καιροί αλλάζουν, όπως και τα συναισθήματα και οι επιθυμίες των ανθρώπων. Πριν λίγο καιρό, ο Νάτσο Σκόκο εμφανιζόταν... φευγάτος όμως τα δεδομένα φαίνεται πως άλλαξαν. Μετά την σχετικά εύκολη επικράτηση επί της Χάιντουκ, ο Αργεντίνος σταρ δήλωσε πως επιθυμεί να παραμείνει στην ΑΕΚ και μάλιστα πάρα πολύ!

"Θέλω να μείνω στο περιθώριο των συζητήσεων. Θέλω πάρα πολύ να μείνω στην ομάδα. Έχω την διάθεση να παραμείνω και μάλιστα μεγάλη, αλλά πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο. για το τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις πάρτε τηλέφωνο τον εκπρόσωπό μου. Έχουμε την διάθεση να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Το καλό είναι πως μετά την ήττα με την Κέρκυρα επανήλθαμε και είμαστε αποδοτικοί. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και αυτό είναι που έχει σημασία. Πιστεύω ότι μπήκαμε καλά, μας επηρέασε λίγο το γκολ που δεχθήκαμε, όμως το επιπλέον γκολ που δεχθήκαμε, μας έφερε ηρεμία", ήταν τα λόγια του "υδραυλικού".

Στο κυνήγι της 9ης θέσης


Στην 11η θέση της βαθμολογίας της UEFA εδραιώθηκε η Ελλάδα μετά τις επιτυχίες στο Γιουρόπα Λιγκ και πλέον κάνει όνειρα για κατάκτηση της 9ης που θα σημαίνει την εκπροσώπηση με έξι ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα από την μεθεπόμενη περίοδο.Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην 11η θέση που σημαίνει ότι δεν χάνει το προνόμιο της συμμετοχής του πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας στους ομίλους.

Παράλληλα όμως έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει και κάτι καλύτερο και πιο συγκεκριμένα την 9η θέση. Αντίπαλοι είναι η Ολλανδία που είναι 10η στην βαθμολογία και έχει πέντε ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως και η Τουρκία που είναι 9η αλλά έχει δύο εκπροσώπους.

Αν η Ελλάδα βρεθεί τελικά στην 9η θέση στο τέλος της σεζόν, τότε από την μεθεπόμενη περίοδο θα έχει έξι εκπροσώπους στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα, τον πρωταθλητή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τον δευτεραθλητή στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τέσσερις ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πιο αναλυτικά η κατάταξη:

1. Αγγλία 72.213 (6/7)

2. Ισπανία 67.472 (7/7)

3. Γερμανία 58.603 (6/6)

4. Ιταλία 52.695 (7/7)

5. Γαλλία 46.344 (5/6)

6. Πορτογαλία 37.996 (4/5)

7. Ρωσία 37.374 (4/6)

8. Ουκρανία 37.050 (4/6)

9. Τουρκία 33.450 (2/5)

10. Ολλανδία 32.963 (5/6)

11. Ελλάδα 30.366 (4/5)

12. Δανία 27.750 (2/5)

13. Ρουμανία 24.824 (2/6)

14. Βέλγιο 24.600 (3/5)

15. Σκωτία 23.741 (1/5)

16. Ελβετία 22.100 (3/5)

17. Ισραήλ 21.000 (1/4)

18. Αυστρία 19.700 (2/4)

19. Τσεχία 19.350 (1/4)

20. Κύπρος 18.124 (0/4)

Στην τελευταία στήλη αναφέρονται οι ομάδες της χώρας που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ΄ όσες συμμετείχαν αρχικά.

Φάμπρεγκας:«Κοιτάω την δουλειά μου»


Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δεν πετάει στα σύννεφα έπειτα από το πολύ καλό ξεκίνημα που έχουν πραγματοποιήσει αυτός και οι συμπαίκτες του στην Άρσεναλ. Όπως λέει όσο δεν διαβάζει αυτά που γράφονται τόσο πιο προσγειωμένος μένει.


«Δεν με ενδιαφέρει τι γράφεται για τις συνεχόμενες νίκες μας. Τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να κερδίζαμε την Μπλάκμπερν και την Μπόλτον και μετά να χάναμε με άνεση στα ντέρμπι που ακολουθούσαν. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, να βελτιωνόμαστε συνεχώς και είναι σίγουρο πως θα κάνουμε δύσκολη την ζωή στους αντιπάλους μας. Για την ώρα πρέπει να πάμε στην έδρα της Σάντερλαντ που ήταν πάντα μια ομάδα που μας προβλημάτιζε», δήλωσε ο αρχηγός των «κανονιέρηδων" στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Φωτο Ημερας

Εκλεκτές παρουσίες είχαμε χθες σε ΟΑΚΑ και Κλεάνθης Βικελίδης

Ψιθυροι..........

  • Μεγάλο ενδοκυβερνητικό ντέρμπι, ανάμεσα στα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας για τον αθλητισμό παίχθηκε την Πέμπτη (16/9) και μετά από έντονο παρασκήνιο έβγαλε νικητη τον Παύλο Γερουλάνο και ηττημένο τον Ανδρέα Λοβέρδο. Αρχικά το Πολιτισμού, διατήρησε τις αρμοδιότητες που αφορούν τον ΟΠΑΠ και αργά το απόγευμα πέτυχε κι άλλο... γκολ εναντίον του Υγείας, κρατώντας και τις αρμοδιότητες για τον αθλητισμό, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από το Πολιτισμού πριν από μια εβδομάδα λόγω του ανασχηματισμού!
  • Ιδιαίτερα εκδηλωτικοί οι 1.500 οπαδοί της Χάιντουκ Σπλιτ, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Κατά την είσοδό τους στο γήπεδο πάντως, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, με την... οδομαχία να διαρκεί περίπου 20 λεπτά! Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ από την πλευρά τους, εγκαινιάζουν την επιστροφή τους στη θύρα 2, στο πάνω διάζωμα του γηπέδου, όπου ήταν το σημείο αναφοράς για την Original, τη 10ετία του `80.
  • Στα πλαίσια της εκστρατείας "Κίτρινη κάρτα στη βία", η ΑΕΚ έχει παραχωρήσει σχεδόν μία ολόκληρη εξέδρα, ακριβώς μπροστά από τα δημοσιογραφικά του Ολυμπιακού σταδίου, η οποία έχει γεμίσει από παιδιά.
  • Ο Φερνάντο Μοριέντες έδωσε το παρών στο Κλεάνθης Βικελίδης με την ιδιότητα του τηλεσχολιαστή! Ο ισπανός που πρόσφατα εγκατέλειψε την ενεργό δράση ήταν στον σχολιασμό για ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι που μετέδιδε την αναμέτρηση του Αρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρούσα και η μνηστή του Ικερ Κασίγιας, Σάρα Καρμπονέρο.



  • "Βαρύς στο στομάχι της Μπριζ ο ΠΑΟΚ"


    Με κολακευτικά λόγια για τον γκολκίπερ της Μπριζ, Στάινεν, ο οποίος κράτησε την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, μιλούν τα ξένα ΜΜΕ, ενώ ασκείται κριτική στον τεχνικό του βελγικού συλλόγου, Άντρι Κόστερ.Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της βελγικής αθλητικής ιστοσελίδας "sport.be", το οποίο τονίζει ότι ο "Δικέφαλος" "έπεσε βαρύς στο στομάχι της Μπριζ".Μερικές από τις αναφορές των ξένων ΜΜΕ στον αγώνα Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ:

    Sport.be: "Ο ΠΑΟΚ έπεσε βαρύς στο στομάχι της Μπριζ".

    Uefa.com: "Ο ΠΑΟΚ ανταπέδωσε το γκολ της Μπριζ".

    Vi.nl: "Ο Κόστερ δεν μπόρεσε με την τακτική του να κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του και τελικά ήρθε η ισοφάριση".

    Soccernews.nl: "Ο Στάινεν κράτησε το 1-1 με τα αντανακλαστικά έλουρου που διαθέτει".

    Το Μπομπονέρα της Ευρώπης!


    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ‘ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ’. ΤΗ… ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ Ο ΜΟΡΙΕΝΤΕΣ! 4,5 ΤΟΝΟΙ ΧΑΡΤΙΟΥ! ΕΞΤΡΑ ΠΡΙΜ 50 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ. «ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΣΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ!»-Αξέχαστη θα μείνει η χθεσινή βραδιά στους φίλους τού Άρη για τη νίκη της ομάδας τους , στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων τού Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και για την παρουσία των 23 χιλ. φίλων τού συλλόγου που βρέθηκαν στις εξέδρες του ‘Κλ. Βικελίδης’.

    Οι οπαδοί των ‘κίτρινων’ δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, την οποία ακόμα και οι παίκτες των ‘ροχιμπλάνκος’ (οι περισσότεροι… μπαρουτοκαπνισμένοι σε ‘μεγάλα’ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και με πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις), είχαν μείνει αποσβολωμένοι να κοιτάζουν! Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη τού αγώνα, άλλωστε, οι φίλαθλοι του συλλόγου πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο μερικά… εκατομμύρια κίτρινα χαρτάκια, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 4,5 τόνους χαρτιού!

    Τραβούσε φωτογραφίες ο Μοριέντες!

    Τα μέλη της ισπανικής ομάδας και του ισπανικού Τύπου δεν πίστευαν σε όσα έβλεπαν, με τον Φερνάντο Μοριέντες (καλεσμένος της ισπανικής τηλεόρασης για να σχολιάσει το παιχνίδι), να τραβάει φωτογραφίες με τη μηχανή του! Για μερικά δευτερόλεπτα η ορατότητα ήταν το πολύ μέχρι το μισό μέτρο, με τους φίλους τού Άρη, πάντως, να έχουν προπονήσει για την ανακύκλωση αυτής τής μεγάλης ποσότητας χαρτιού μετά τη λήξη τού παιχνιδιού.

    Το ευρωπαϊκό ‘Μπομπονέρα’!

    Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλου τού Άρη στο γήπεδο έγινα πολλές αναφορές το τελευταίο διάστημα τον ισπανικό Τύπο. Το «ευρωπαϊκό ‘Μπομπονέρα’», ανέφεραν αρκετές φορές οι συνάδελφοι από την Ιβηρική χερσόνησο και οι Θεσσαλονικείς φρόντισαν να τους επιβεβαιώσουν. Σε σχετική συνέντευξη μελών τού ‘Super3’ στην ισπανική εφημερίδα ‘As’, ανέφεραν ότι δεν θέλουν να δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα με καπνογόνα κτλ. (τα οποία απαγορεύει η ΟΥΕΦΑ) και προσπαθούν να δημιουργούν την καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα με άλλους τρόπους.

    Άλλωστε, χθες στη θύρα 3 τού γηπέδου τοποθετήθηκαν (στα πρότυπα του ‘Μπομπονέρα’) υψομετρικά οχτώ κιτρινόμαυρες κορδέλες και δύο στα χρώματα του Γιουρόπα Λιγκ.

    Έξτρα πριμ 50 χιλ. ευρώ

    Ο ενθουσιασμός που υπήρχε στους φίλους τής ομάδας και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν μπορούσε να μην αγγίξει τη διοίκηση. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, πήγε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς και μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους. Γνωστοποίησε, μάλιστα, την πρόθεση των διοικούντων να δοθεί έξτρα πριμ 50 χιλ. ευρώ στους παίκτες, για τη νίκη τους επί της Ατλέτικο.

    Παραμιλούσαν οι ‘ροχιμπλάνκος’

    Μετά το τέλος τού ματς, οι παίκτες τής Ατλέτικο είχαν σχολίαζαν την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο. Οι περισσότεροι από αυτούς (ειδικά όσοι δεν προέρχονται από τη Λατινική Αμερική) δεν είχαν ξαναζήσει παρόμοιες στιγμές και είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του παίκτη τής Ατλέτικο, Μέριδα, ο οποίος σχολίασε ότι δεν μπορούσαν να ακούσουν τις οδηγίες του προπονητή ενώ ήταν στα δύο μέτρα:

    «Έχω αγωνιστεί σε πολλά γήπεδα, αλλά με τον Άρη ήταν τόσο θερμή η ατμόσφαιρα που δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τις οδηγίες τού προπονητή μας, ενώ είχαμε δύο μέτρα απόσταση».

    Αποθέωση Κούπερ

    Την αποθέωση γνώρισε από τους φίλους του Άρη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού. Το όνομα του Αργεντινού προπονητή έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών τού συλλόγου, που αναγνωρίζουν τη μεγάλη συμβολή του για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

    Παγκόσμιο ενδιαφέρον

    Σε περισσότερες από 120 χώρες, συνολικά, υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση του χθεσινού παιχνιδιού του Άρη εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Από την κεντρική και νότια Αμερική μέχρι τις μουσουλμανικές χώρες (μέσω τού ‘Αλ Τζαζίρα’) παρακολούθησαν την αναμέτρηση!

    Στο γήπεδο και ο Λίμα

    Στις εξέδρες του ‘Κλ. Βικελίδης’ βρέθηκε χθες το βράδυ και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, ο Φαμπιάνο Λίμα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μάλιστα, πανηγύρισε το γκολ του Χαβίτο, το οποίο χάρισε μία σπουδαία νίκη στη νέα του ομάδα.

    Ικανοποίηση από ΟΥΕΦΑ

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μετά τη λήξη του ματς, μεταξύ στελεχών τού Άρη και εκπροσώπων της ΟΥΕΦΑ. Οι τελευταίοι, μάλιστα, ενημέρωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διεξαγωγή τού αγώνα.

    Σε φυλακή του Ντουμπάι ο Μουρ! Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος


    Κρατούμενος σε φυλακές του Ντουμπάι είναι ο Κρεγκ Μουρ, πρώην ποδοσφαιριστής της Καβάλας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (15/09) να οδηγεί μεθυσμένος.Ο άλλοτε αρχηγός της Αυστραλίας, που έχει αγωνισθεί μεταξύ άλλων σε Ρέιντζερς, Γκλάντμπαχ και Νιούκαστλ, ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, παραμένει υπό κράτηση και έχει συχνή επικοινωνία με την πρεσβεία της χώρας του.

    Πάντως, η γυναίκα του, Χέδερ, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση: «Δεν μπορώ να πάω στο Ντουμπάι. Έχω δύο παιδιά και τη δουλειά μου εδώ. Θα περιμένω τι θα γίνει. Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμη, όσο είναι δυνατόν…».

    Aγνοια δηλώνουν στην Ρεάλ για Μουρίνιο


    Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν γνωρίζει οτιδήποτε για το ενδιαφέρον της πορτογαλικής ομοσπονδίας να προσεγγίσει τον Ζοζέ Μουρίνιο, προκειμένου να αναλάβει προσωρινά την εθνική ομάδα της χώρας και να την κοουτσάρει στα προκριματικά του EURO 2012, μετά την προ ημερών αποπομπή του Κάρλος Κεϊρόζ.

    «Μίλησα στην αθλητική διεύθυνση του συλλόγου και δεν γνωρίζουν κάτι. Δεν έχουμε γι΄ αυτό να πούμε πολλά» δήλωσε ο διευθυντής της «βασίλισσας», Εμίλιο Μπουντραγκένιο, και πρόσθεσε: «Είναι κάτι καινούριο, δεν υπάρχει προηγούμενο. Αν έχουμε κάτι επίσημο, θα δούμε τι θα αποφασίσει ο σύλλογος».

    Η πορτογαλική εφημερίδα «Record» έγραψε ότι η ομοσπονδία της χώρας θέλει να αναλάβει ο Μουρίνιο την εθνική ομάδα για τα δύο προσεχή ματς των προκριματικών του EURO μέσα στον Οκτώβριο. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της FPF, Ζιλμπέρτο Μαντάιλ, ταξίδεψε στην Ισπανία, προκειμένου να συναντηθεί με τον ατζέντη του Μουρίνιο, Χόρχε Μέντες, από τον οποίο ζήτησε να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε η Ρεάλ να επιτρέψει στον προπονητή της να κοουτσάρει την εθνική Πορτογαλίας στους προκριματικούς αγώνες με τη Δανία εντός έδρας στις 8 Οκτωβρίου και εκτός με την Ισλανδία 4 ημέρες αργότερα.

    Η Πορτογαλία βρίσκεται «με την πλάτη στον τοίχο» σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην τελική φάση του EURO, μετά την εντός έδρας ισοπαλία 4-4 με την Κύπρο και την ήττα 1-0 στη Νορβηγία.

    Πέντε μήνες εκτός δράσης ο Ζαμόρα


    Για πέντε μήνες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους θα μείνει ο Μπόμπι Ζαμόρα, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά το κάταγμα που υπέστη στην περόνη, όπως δήλωσε ο προπονητής της Φούλαμ, Μαρκ Χιούζ. Ο 29χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Γουλβς, όταν δέχθηκε τάκλιν από αντίπαλο πάνω από τον αστράγαλο.

    Συγκλονιστικά ματς στο Europa League


    Στο συγκλονιστικότερο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του Europa League, ο Γκότζε γύρισε ένα ματς που μέχρι το 87' φαινόταν χαμένο και χάρισε μια μεγάλη νίκη στην Ντόρτμουντ. Νίκη και για την έτερη γερμανική ομάδα, τη Στουτγκάρδη. "Έμφραγμα" στις καθυστερήσεις για τη Γιουβέντους, 4-1η Λίβερπουλ.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις για την πρώτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
    (8΄ Νταβίντ Σίλβα, 63΄ Τζο)

    Γιουβέντους-Λεχ Πόζναν 3-3
    (45΄, 50΄ Κιελίνι, 68΄ Ντελ Πιέρο - 13΄πεν., +90΄ Ρούντνεφς, 30΄ Κρίβετς)

    3ος ΟΜΙΛΟΣ
    Λιλ-Σπόρτιγκ Λισ. 1-2
    (57΄ Φρο - 11΄ Βούκτσεβιτς, 34΄ Ποστίγκα)

    Λέφσκι Σόφιας-Γάνδη 3-2
    (42΄ Ζοαοζίνιο, 60΄ Ντεμπελέ, 84΄ Γκριν - 23΄ Αζοφέιφα, 48΄ Σούλερ)

    5ος ΟΜΙΛΟΣ
    Αλκμααρ-Σερίφ Τιρασπόλ 2-1
    (14΄ Γκούντμουντσον, 83΄ Γιάλιενς - 68΄ αυτ. Μορένο)

    Ντιναμό Κ.-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-2
    (34΄ Μιλέφσκι, 44΄ Ερεμένκο - 3΄ Ροντιόνοφ, 54΄ Νεχάιτσικ)

    6ος ΟΜΙΛΟΣ
    Σπάρτα Πρ.-Παλέρμο 3-2
    (17΄ Βίλφριντ, 68΄ Κλαντρούμπσκι, 75΄ Κάντλετς - 38΄ Μακαρόνε, 83΄ Ερνάντες)

    Λοζάνη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3
    (22΄, 80΄ πεν. Βάγκνερ Λαβ, 68΄ Ιγκνάσεβιτς)

    8ος ΟΜΙΛΟΣ
    Στουτγκάρδη-Γιουνγκ Μπόις 3-0
    (23΄πεν. Κακάου, 59΄ Γκέντνερ, +90΄ Τάσκι)

    Χετάφε-Οντένσε 2-1
    (51΄ Αριθμέντι, 81΄ Ρίος - 44΄αυτ. Αριθμέντι)

    9ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ντέμπρετσεν-Μέταλιστ 0-5
    (24΄,74΄ Εντμαρ, 34΄ Ζαβιέρ, 77΄ Φιλίνιο, 89΄ Βαλιάγεφ)

    Αϊντχόφεν-Σαμπντόρια 1-1
    (+90΄ Τζούτζακ - 25΄ Κατσατόρε)

    10ος ΟΜΙΛΟΣ
    Καρπάτι-Ντόρτμουντ 3-4
    (44΄ Γκολόντιουκ, 52΄ Κοπολόβετς, 78΄ Κοζάνοφ - 12΄πεν. Σάχιν,
    27΄,+90΄ Γκέτσε, 87΄ Μπάριος)

    Σεβίλη-Παρί Σ.Ζ. 0-1
    (76΄ Νενέ)

    11ος ΟΜΙΛΟΣ
    Νάπολι-Ουτρέχτη 0-0

    Λίβερπουλ-Στεάουα 4-1
    (1΄ Κόουλ, 55΄πεν., +90΄ Νγκόγκ, 81΄ Λούκας - 13΄ Τανάσε)

    12ος ΟΜΙΛΟΣ
    Μπεσίκτας-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-0
    (90΄ Ερνστ)

    Πόρτο-Ραπίντ Βιένης 3-0
    (26΄ Ρολάντο, 65΄ Φαλκάομ 77΄ Μικαέλ)

    Προσέφυγε στη FIFA ο Ντιέ!


    Στη FIFA θα λύσουν τις διαφορές τους η ΠΑΕ Ηρακλής και ο Σερζ Ντιέ. Ο Αφρικανός προσέφυγε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για 397.000 ευρώ, επειδή η «κυανόλευκη» διοίκηση δεν του κατέβαλε δόση 30.000 ευρώ από διακανονισμό που υπάρχει μαζί του.

    Η πλευρά του παίκτη (έναντι του οποίου υπάρχει υπόλοιπο μόλις 60.000 ευρώ από τη συμφωνία των 120.000 που είχε γίνει μαζί του επί Ρέμου) εξέλαβε την καθυστέρηση ως αθέτηση της συμφωνίας και επανήλθε (όπως είχε το δικαίωμα) στην αρχική απαίτησή του, η οποία περιλαμβάνει και 1,5 έτος συμβολαίου πέραν των δεδουλευμένων του.

    Αποστάσεις από Πατελη

    Ο σύμβουλος της ΠΑΕ, Θεόφιλος Πατέλης, πήρε θέση για την οικονομική κατάσταση στον Ηρακλή κι όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε διοικητικό επίπεδο και με ουδέτερη στάση σχετικά με τα τεκταινόμενα από το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο δηλώνει:

    «Δεν έχω δικαίωμα υπογραφής ούτε κάποια σχέση ή ενημέρωση για τα οικονομικά της ΠΑΕ. ?ς Διοίκηση Πρωτοδικείου, πάντως, πρέπει να λειτουργούμε με πλήρη διαφάνεια, προσέχοντας όχι μόνο τη νομιμότητα αλλά και τη σκοπιμότητα κάθε πράξης. Αν κάποιος από εμάς είπε ψέματα στον κόσμο του Ηρακλή, πρέπει να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ο Γ.Σ. πρέπει θεσμικά αλλά και ουσιαστικά να έχει τον έλεγχο της διοίκησης, εφόσον αυτός μας διόρισε, έχοντας τον κόσμο ως κύριο αρωγό και οικονομικό παράγοντα».

    «Αχώνευτη» η ήττα για Φλόρες


    Δεν μπορεί να «χωνέψει» την ήττα (1-0) της Ατλέτικο από τον Άρη ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας, Κίκε Φλόρες.

    Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε της επικής επικράτησης των «κίτρινων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Ισπανός προπονητής τόνισε: «…η ομάδα μου είχε τις φάσεις για να πάρει ακόμη και τη νίκη»…

    Ο Φλόρες, εμφανώς απογοητευμένος, δήλωσε: «Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, βάσει των ευκαιριών που κάναμε στο τέλος. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα μου επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα, απλά αποδείχθηκε ότι ήταν δύσκολο να ελέγξουμε το παιχνίδι έτσι όπως θέλαμε. Ωστόσο, στην επίθεση θεωρώ ότι εμείς προκαλούσαμε περισσότερους κινδύνους, δημιουργώντας και χάνοντας κάποιες κλασικές ευκαιρίες. Ο αντίπαλος έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, θεωρώ, όμως, ότι η ομάδα μου είχε τις φάσεις για να πάρει ακόμη και τη νίκη».

    Ο ισπανός ρωτήθηκε και για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Ξέρω ότι είναι ένας απαιτητικός προπονητής και η δουλειά που κάνει στον Άρη φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο», είπε.

    Τέλος, ο Φλόρες άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την πρόκριση, λέγοντας: «Μετά από αυτήν την εμφάνιση του Άρη, ασφαλώς κι έχει πιθανότητες, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια σειρά έξι αγώνων».