Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μπάγεβιτς: "Υπολογίζω τον Μπλάνκο"


O Ντούσαν Μπάγεβιτς στο ματς της ΑΕΚ με τη Χάιντουκ χρησιμοποίησε τον Ίσμαελ Μπλάνκο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Η κίνησή του αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα και χαρακτηρίστηκε ως unfair, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι υπολογίζει στα πλάνα του τον "Ζορό"... Ωστόσο με την κίνησή του στο ματς με την κροατική ομάδα απλά έδειξε ότι δεν τον σέβεται.

Την Παρασκευή, μιλώντας στο "NovaΣΠΟΡ FM 94,6", θέλησε να πείσει ότι χρησιμοποίησε τον Μπλάνκο και ότι τον υπολογίζει ενόψει των "υποχρεώσεων" του "δικεφάλου".

Αναλυτικά:
-Για το πού οφείλεται η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΚ με τη Χάιντουκ: "Οφείλεται στους παίκτες, στον κόσμο και στο πάθος, στη δύναμη, στην ποιότητα που είχαν οι ποδοσφαιριστές στο β ημίχρονο του χθεσινού ματς. Ήταν ένα ματς που ξεκινήσαμε καλά, στα πρώτα 15-20 λεπτά. Μετά όμως χάσαμε αυτά τα στοιχεία που είχαμε. Καταφέραμε να πετύχουμε νωρίς ένα γκολ, όμως δεχθήκαμε την ισοφάριση από ένα δικό μας λάθος. Ο αντίπαλος προσπαθούσε, βγήκε μπροστά και απειλούσε συνέχεια. Θα μπορούσε η Χάιντουκ να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν τελείως διαφορετικοί, πιο αποφασισμένοι, πιο δυνατοί, πιο κινητικοί και πιο πειθαρχημένοι στα μαρκαρίσματα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αφήσει τον αντίπαλο".

-Για τη φυσική κατάσταση της ομάδας: "Μέχρι τώρα η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Είχε ρυθμό. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Μέσα σε τέσσερις μέρες σχεδόν η ίδια ομάδα έπαιξε δύο παιχνίδια, κάτι που δεν είναι εύκολο. Αυτή τη στιγμή είμαστε κουρασμένοι και τώρα ακολουθεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, έχουμε πλούσιο και καλό ρόστερ. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε τον αγώνα με τη Χάιντουκ και να κοιτάξουμε το ματς με τον Αστέρα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς".

-Για τον αν έχει καταλήξει σε ένα σύστημα για την ομάδα: "Δεν είναι μόνο ένα σύστημα που χρησιμοποιούμε και θέλουμε να χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, τα οποία μπορεί κάποιος να δει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άλλος όχι. Παίζουμε με ένα σύστημα, αλλά έχουμε παίξει και με άλλο. Όλα εξαρτώνται από τον αντίπαλο και εμάς.
Ο Ντιόπ χθες δεν πήγαινε. Εκτός αυτού, φοβήθηκα μήπως κάποιος άλλος παίκτης είχε πρόβλημα. Είχαμε ματς πριν από τέσσερις μέρες, γιαυτό άργησα να τον βγάλω. Μπορεί να έχει παράπονα, όμως σκέφτομαι αρκετά πράγματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα".

-Για την απόδοση του Νέιθαν Μπερνς και την παρουσία του στην αρχική 11άδα: "Εξαρτάται από εκείνον αν θα αποτελέσει μόνιμη λύση στα επόμενα ματς. Εμείς δεν τον πήραμε τσάμπα. Μέχρι τώρα είναι καλός και αν συνεχίσει έτσι, είναι στο χέρι του να μείνει στην 11άδα. Πιστεύω σε αυτόν. Έχει δείξει στα φιλικά και στα τελευταία παιχνίδια την αξία του".

-Για το εάν υπολογίζει στον Ίσμαελ Μπλάνκο παρά την αρνητική εξέλιξη με την ανανέωση του συμβολαίου του: "Παλιότερα έχουν έρθει στη θέση του Μπλάνκο και γνωρίζω πολύ καλά την κατάστασή του. Ωστόσο, τώρα είμαι σε άλλη θέση. Για εσάς είναι εύκολο να λέτε όλα αυτά τα πράγματα.
Υπολογίζω στον Μπλάνκο και πραγματικά τον περιμένω και τον θέλω στην ομάδα. Δεν τον αφήνω στον πάγκο. Και χθες μου έκαναν παράπονα που δεν τον χρησιμοποίησα. Τον έβαλα για 4 λεπτά, αλλά δεν τον υποτιμώ και δεν "παίζω" με κανέναν παίκτη πίσω από την πλάτη σας. Πρέπει να ξέρει ο καθένας ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει και ο Μπλάνκο αλλά και όλοι οι άλλοι παίκτες για όσο διάστημα είναι στην ομάδα".

-Για την ανάπτυξη της ΑΕΚ: "Οφείλεται στην προσπάθεια όλης της ομάδας. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Η ομαδικότητα είναι αυτό που θέλω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: