Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σπουδαίο παιχνίδι στο "Βιθέντε Καλντερόν"


Οι δύο ισπανικές ομάδες που τέθηκαν μέσα στην εβδομάδα αντιμέτωπες με ελληνικές στα ευρωπαϊκά κύπελλα συγκρούονται την Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης ημέρας της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία την Πέμπτη ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη για το Γιουρόπα Λιγκ, φιλοξενεί στο «Βιθέντε Καλντερόν» την Μπαρτσελόνα, που την Τρίτη έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι "ροχιμπλάνκος" θέλουν να αφήσουν πίσω τους την κακή εμφάνιση στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και να συνεχίσουν το πολύ καλό ξεκίνημα που κάνουν εντός συνόρων, όπου βρίσκονται στην κορυφή με έξι βαθμούς.

Από την πλευρά τους, οι "μπλαουγκράνα" ελπίζουν ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έκλεισε την... παρένθεση της εντός έδρας ήττας-σοκ από τη Χέρκουλες και πάνε για το "διπλό" στη Μαδρίτη. Αμφίβολη παραμένει για τους γηπεδούχους η συμμετοχή του Σέρχιο "Κουν" Αγουέρο, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο ματς της περασμένης εβδομάδας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πέντε τελευταία χρόνια, στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο "Βιθέντε Καλντερόν" έχουν σημειωθεί συνολικά 25 γκολ, ενώ η Ατλέτικο μετράει τρεις διαδοχικές νίκες επί των Καταλανών στην έδρα της. Μάλιστα, το περσινό 4-2 ήταν η μοναδική ήττα της Μπαρτσελόνα στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου με ιστορικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών.

Στα υπόλοιπα ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στο Σαν Σεμπαστιάν απέναντι στη «νεοφώτιστη» Ρεάλ Σοσιεδάδ, με στόχο τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και μία καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Οι "μερένγκες" απέδειξαν την Τετάρτη, κόντρα στον Αγιαξ, ότι μπορούν να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι φανερό ότι ακόμη βρίσκονται σε διαδικασία προσαρμογής στην... εποχή Μουρίνιο και αυτό κπορεί να κοστίσει βαθμούς, όπως συνέβη στην πρεμιέρα με τη Μαγιόρκα. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ εκτός πλάνων βρίσκοναι οι μακροχρόνια απόντες Κακά, Γκάγκο, Αλμπιόλ και Γκαράι.

Με στόχο το «3 στα 3» και την παραμονή στην κορυφή, η Βαλένθια ταξιδεύει στο Αλικάντε για να αντιμετωπίσει τη Χέρκουλες, η οποία δημιούργησε πάταγο το περασμένο Σάββατο με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νου". Εκτός έδρας αποστολή περιμένει και τη Σεβίλη, απέναντι στη Μάλαγα, με τον Αντόνιο Αλβάρεθ να αισθάνεται την καρέκλα του να... τρίζει, μετά και τη χθεσινή εντός έδρας ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας θα παραταχθεί χωρίς τον Χεσούς Νάβας (τραυματίστηκε στο ματς με τους Γάλλους και θα μείνει 10-15 ημέρες εκτός δράσης), ενώ αμφίβολοι είναι οι Λουίς Φαμπιάνο και Κονκό. Η Βιγιαρεάλ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, ταξιδεύει στη Βαλένθια για να αντιμετωπίσει τη «νεοφώτιστη» και ουραγό Λεβάντε.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Εσπανιόλ-Αλμερία 18/9
Μαγιόρκα-Οσασούνα 18/9
Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 18/9
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 18/9
Χέρκουλες-Βαλένθια 19/9
Σανταντέρ-Σαραγόσα 19/9
Λεβάντε-Βιγιαρεάλ 19/9
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 19/9
Μάλαγα-Σεβίλη 19/9
Λα Κορούνια-Χετάφε 20/9

Δεν υπάρχουν σχόλια: