Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

"Αγαπούλα, δεν αντέχω"!

Ο Μάκης Ψωμιάδης, που κρατείται στα Σκόπια, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος...
"Αγαπούλα, δεν αντέχω"!
O "Big Mac" λοιπόν άφησε να εννοηθεί πως ανυπομονεί να επιστρέψει στα... πάτρια εδάφη και έδειξε να μην αντέχει τις σύνθηκες κράτησής του στα Σκόπια, με τοποθέτηση που έκανε στην εφημερίδα "Real News"...
«Δεν αντέχω τη φυλακή στα Σκόπια», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εκτός αυτού διευκρίνισε πως «θέλω να γυρίσω γρήγορα στην Ελλάδα». Με αυτόν τον τρόπο επισήμανε ότι περιμένει πώς και πώς την έκδοσή του στην Ελλάδα...

Μέρκελ – Σαρκοζί: «Έκτη δόση στην Ελλάδα, μόνο αν...»

Την «επείγουσα ανάγκη της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής όλων των δεσμεύσεων» που έχει αναλάβει η Ελλάδα επισήμαναν στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μαζί του το βράδυ του Σαββάτου.
Μέρκελ – Σαρκοζί: «Έκτη δόση στην Ελλάδα, μόνο αν...»
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, η εκταμίευση της έκτης δόσης θα γίνει μόνο όταν η Ελλάδα προχωρήσει σε ένα «αποφασιστικό βήμα».

«Η καταβολή της επόμενης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης θα μπορέσει να γίνει μόνο όταν πραγματοποιηθεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Οι δύο ηγέτες ζήτησαν πλήρη και άμεση εφαρμογή ιδίως των δεσμεύσεων εκείνων που περιέχονται στη συμφωνία της 26ης  Οκτωβρίου.
Ο κ. Σαρκοζί «είχε στη συνέχεια μια νέα διμερή συνομιλία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να κάνουν τον απολογισμό των εξελίξεων σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και να εξετάσουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να επιταχυνθεί η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου», σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.
«Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την πλήρη αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν το ευρώ», προστίθεται τέλος στην ανακοίνωση.
Επιστρέφει η τρόικα
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ΔΝΤ θα αποδεσμεύσει την έκτη δόση μόνο αφού η νέα κυβέρνηση δώσει τις απαραίτητες δεσμεύσεις. Οι συζητήσεις στην Αθήνα θα αφορούν στην πιστοποίηση ότι έχουν γίνει όλα όσα έχουν ζητηθεί από τους δανειστές για να εκταμιευθεί η έκτη δόση, αλλά και να αρχίσει η διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πλευρά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί ανέφερε την Παρασκευή πως «η απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup».

Πηγή: Tovima.gr

«Κακοποιήσαμε το άθλημα...»

Για το κακό θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο και το χειρότερο μπάσκετ που έπαιξε ο ΠΑΟΚ, μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος, μετά την ήττα του «Δικεφάλου» από τον Πανιώνιο.
«Κακοποιήσαμε το άθλημα...»
«Ο Πανιώνιος ήταν πιο συγκεντρωμένος στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ ίσως έπαιξε το χειρότερο μπάσκετ. Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες κακοποίησαν το άθλημα. Πολύ άγχος, κακές επιλογές. Όσες φορές πήγαμε να περάσουμε την μπάλα στη ρακέτα δεν μπορούσαμε. Τα ποσοστά μας ήταν πολύ κακά και έτσι με τέτοια νούμερα δεν μπορείς να πάρεις τη νίκη. Δεν παίξαμε καθόλου καλό μπάσκετ και δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο να δείξουμε κάτι το ελπιδοφόρο. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και ελπίσω να ξεπεράσουμε γρήγορα τα προβλήματά μας και να φτάσουμε στις νίκες» είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του «Δικεφάλου» και συνέχισε: «Τα ατομικά λάθη διορθώνονται από την υπόλοιπη ομάδα, αλλά εμείς δεν παίξαμε μπάσκετ και τα ποσοστά μας δεν μας έδιναν δικαίωμα για κάτι καλύτερο».
Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απόκτησης παίκτη δήλωσε ότι: «Ο Αντριουσκεβίτσιους είναι τραυματίας και θα μείνει καιρό έξω. Δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμη, θα συζητήσω με τη διοίκηση για το αν υπάρχει η δυνατότητα και αν μπορούμε να βρούμε κάποιον που θα δέσει στην ομάδα».

Τον... ξάπλωσε με το ρόπαλο!!

Ο Ηρακλής πέρασε άνετα με 3-0 σετ από το Μετς του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε πέντε αγωνιστικές έχει πέντε ήττες! Αντίθετη πορεία ο «Γηραιός», επέστρεψε στην κορυφή.
Τον... ξάπλωσε με το ρόπαλο!
Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να... παλέψουν τα σετ, ωστόσο ο Ηρακλής συνεχώς έβρισκε λύσεις. Στο πρώτο ο ΠΑΟ προηγήθηκε 6-3, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς το... γύρισαν αρχικά 7-8 και μετά 11-16, ενώ το πήραν με 20-25.

Στο δεύτερο ο Ηρακλής έκανε... πλάκα, προηγήθηκε 6-15 και τελικά πήρε το σετ με 20-25, ενώ στο τρίτο είχαμε «μάχη». Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο 5-5 και 17-17, ωστόσο στο φινάλε ο Παναθηναϊκός έκανε συνεχόμενα λάθη και ο Ηρακλής πήρε το σετ με 19-25 και μαζί τη νίκη.

Τα σετ: 20-25, 20-25, 19-25.

Παθηναϊκός (Μπουτσουρής): Ζουπάνης 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Ψάρρας 6 (4/5 επ., 2 άσοι), Παπαδόπουλος 3 (2/8 επ., 1 μπλοκ, 14% υπ. - 14% άριστες), Γιοζεφάσκι 7 (7/16 επ.), Κοτσιλιάνος 4 (4/10 επ., 38% υπ. - 31% άριστες), Πανταλέων 9 (7/12 επ.), Δαρίδης -λ 69% υπ. - 69% άριστες / Αγγελόπουλος, Ντονάς 6 (5/12 επ., 1 άσο), Πρωτοψάλτης 7 (6/16 επ., 1 μπλοκ, 76% υπ. - 71% άριστες),

Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 13 (10/14 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 43% υπ. - 43% άριστες), Τανίκ 8 (6/13 επ., 2 άσοι, 58% υπ. - 37% άριστες), Κορζενέβικς 8 (5/7 επ., 2 μπλοκ), Προύσαλης 4, Σμαραγδής 7 (5/6 επ., 2 μπλοκ), Τζιουμάκας 5 (3/14 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Στεφάνου -λ (36% υπ. - 18% άριστες) / Μεντένις 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ)

«Έχει και συνέχεια...»

Στο αήττητο σερί των 17 αγώνων που έχει η Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook.
«Έχει και συνέχεια...»
Ο νεαρός αμυντικός μετά το 1-1 με την Ρωσία έγραψε στο προφίλ του: «Το να είσαι 17 συνεχόμενα παιχνίδια δίχως ήττα είναι επίδοση που θα ζήλευε κάθε Εθνική ομάδα του κόσμου…. έχει και συνέχεια».

Εύκολα η ΑΕΚ!!

Η ΑΕΚ παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ επικράτησε με άνεση του Παγκρατίου με 95-75 και ανέβηκε βαθμολογικά και ψυχολογικά
Εύκολα η ΑΕΚ
Καταπληκτικό ήταν το ξεκίνημα του παιχνιδιού για την ΑΕΚ. Με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με 11-3 μόλις στο τέταρτο λεπτό. Το Παγκράτι με προσωπικές ενέργειες του Μπρέισι κατάφερε να μειώσει, λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (16-13 στο 7') αλλά ο Σκλάβος και ο Δέσπος που έκαναν ότι ήθελαν κάτω από την ρακέτα, αύξησαν την διαφορά στους οκτώ πόντους (25-17 στο 10'). Η συνέχεια στην δεύτερη περίοδο ήταν ακόμη καλύτερη καθώς η άμυνα της ομάδας ήταν για σεμινάριο και το Παγκράτι σκόραρε μόνο από βολές (29-22 στο 12').Η διαφορά ξεπέρασε τους δέκα πόντους στο 16' (41-29) και με τους Βασιλόπουλο, Σκλάβο και Δέσπο να είναι οι κορυφαίοι, η ΑΕΚ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 51-38.
Στις αρχές της τρίτης περιόδου η Βασίλισσα έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 16 πόντους (57-41 στο 23'). Στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, διατηρούσε άνετα μια διαφορά 12-14 πόντων, αλλά στο 28' το παιχνίδι πήγε να στραβώσει, καθώς το Παγκράτι εκμεταλλευόμενο την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο πάγκος της Ένωσης, κατάφερε με ένα σερί 9-0 να ρίξει την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους(69-61) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στα τελευταία δέκα λεπτά ανέλαβαν δράση οι Βασιλόπουλος και Σκλάβος και με προσωπικές ενέργειες αποκατέστησαν την διαφορά, και το άγχος έφυγε από τους παίκτες (81-68 στο 35'). Τα τελευταία πέντε λεπτά το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς το Παγκράτι ήταν ανήμπορο να αντιδράσει. Έτσι με χαρακτηριστική ευκολία η ΑΕΚ κέρδισε με 95-75 και πέτυχε την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και ανεβαίνει βαθμολογικά και ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Τα δεκάλεπτα: 25-17, 51-38, 71-61, 95-75.
ΑΕΚ (Λιόγας): Μάντζαρης 12 (1), Βασιλόπουλος 18 (1), Τζόλος 3 (1), Κούρτης 20 (4/4 τριπ.), Σιαμανδούρας 2, Σκλάβος 14 (1), Δέσπος 19, Φαλέκας 7.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Καλατζής): Μπρέισι Μ. 10 (2), Μακρής 14 (2), Ράπτης 4, Δημάκος 23 (3), Κουτρούλιας 11, Μπρέισι Κ. 7 (1), Σιγκούνας 1, Βεσκούκης 5, Συριστατίδης.
Πηγή: aek365.gr

«Ο Ολυμπιακός θα ήταν στην επτάδα της Ισπανίας...»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μιλάει για την θέση που θα τερμάτιζε ο Ολυμπιακός στην Πριμέρα, εξηγεί γιατί παίζει ο Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας και δηλώνει πως είναι νωρίς για μεταγραφές.
«Ο Ολυμπιακός θα ήταν στην επτάδα της Ισπανίας...»
Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων απάντησε σε ερωτήσεις των οπαδών του Ολυμπιακού μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ και σήμερα κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης. Σε αυτό εξηγεί γιατί χρησιμοποιεί τον Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας, μιλάει για το πόσο δύσκολο είναι να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών κάποιον παίκτη από της Ακαδημίες, ενώ αναφέρει πως αν οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν στην Ισπανία θα τερμάτιζαν εκτός πεντάδας, αλλά μέσα στις θέσεις για Ευρώπη, δηλαδή έκτοι ή έβδομοι.

Επίσης, ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε και για πιθανές μεταγραφές τον Ιανουάριο, ωστόσο απέφυγε να βγάλει κάποια είδηση και τόνισε πως είναι ακόμα νωρίς.


Αναλυτικά:
- Πέρσι ο Αβράαμ Παπαδόπουλος αγωνιζόταν δεξιά και ο Μέλμπεργκ αριστερά. Γιατί φέτος αλλάξαν θέσεις;

«Ναι, είναι αλήθεια πως ο Αβράαμ έπαιζε στα δεξιά γιατί σ' αυτή τη θέση έπαιζε και πριν προερχόταν από τις προηγούμενες χρονιές παίζοντας σ΄αυτή τη θέση και τα κατάφερνε αρκετά καλά γι' αυτό τον διατηρήσαμε όλη τη χρονιά, όμως φέτος το αλλάξαμε γιατί πιστεύουμε ο Αβραάμ, αν και δεν είναι αριστεροπόδαρος τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά τα αριστερα και οι έξοδοι του Μέλμπεργκ στα δεξιά είναι πολύ καλές. Η αλήθεια είναι πως αφού και οι δυο είναι δεξιοπόδαροι είναι ένα πρόβλημα για μας γιατί και οι δυο τα καταφέρνουν καλύτερα από δεξιά και γι' αυτό το λόγο προσπαθούμε να βρούμε έναν παίκτη για να παίξει στην αριστερή πλευρά, όπως είναι η περίπτωση του Μαρκάνο».

- Θα δούμε πιστεύετε κάποια στιγμή στο μέλλον παίκτες στη βασική ενδεκάδα που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού;

«Ελπίζω πως ναι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από τον προπονητή, αλλά πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τόσο απλό να αποφασίζει ο προπονητής να βγάλει ποδοσφαιριστές από την ακαδημία και απλά να το κάνει γιατί πρέπει και οι ίδιοι να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων που έχει η πρώτη ομάδα και να αποδείξουν οι ίδιοι ότι μπορούν να το κάνουν. Είναι εύκολο να πούμε πως θέλουμε να βγάλουμε παίκτες από την ακαδημία του Ολυμπιακού, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να δουλέψουν οι ίδιοι πάρα πολύ. Επίσης αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό είναι ότι οι παίκτες που παίζουν στη δεύτερη ομάδα είναι πάρα πολύ νέοι σε ηλικία και έτσι είναι πάρα πολύ μεγάλο το βήμα από τη 2η στην 1η ομάδα και υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο κενό, το οποίο θα έπρεπε να το καλύπτει μία ενδιάμεση ομάδα. Δηλαδή ένας παίκτης που είναι 17-18 χρονών να μπορούσε να παίξει πρώτα σε μία ομάδα β' κατηγορίας για να αποκτήσει την εμπειρία που χρειάζεται και στα 20-21 χρόνια του να μπορέσει να κάνει το βήμα προς την πρώτη ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες, όπως ο Ποτουρίδης και ο Φετφατζίδης που μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πρώτη ομάδα, όμως είναι πολύ δύσκολο».

- Αν είχατε απεριόριστο μπάτζετ για έναν και μόνο παίκτη και σε οποιαδήποτε ομάδα και αν ήσασταν, ποιον παίκτη θα θέλατε να πάρετε;

«Είναι αυτό που θα έλεγε ο καθένας. Αν είχε τη δυνατότητα, θα ήθελε να κάνει μεταγραφή στην ομάδα του, τους καλύτερους παίκτες π.χ. τον Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Τσάβι, τον Ινιέστα. Δεν είναι ότι είμαι προπονητής και ξέρω καλύτερα από τον καθένα, αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε φίλαθλος μπορεί να διακρίνει ότι κάποιοι παίκτες που παίζουν στην Μπαρτσελόνα ή στη Ρεάλ είναι οι καλύτεροι, όμως είναι αστρονομικό το ποσό που χρειάζεται. Όμως αν μπορούσα να διαλέξω ανάμεσα στους καλύτερους ανεξαρτήτως της οικονομικής τους αξίας, εκτός από τις τεχνικές ικανότητες που έχει κάθε παίκτης, θα κοίταζα περισσότεροι την ικανότητα που ΄χει να δουλέψει ομαδικά, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες, εκτός από τις προσωπικές του ικανότητες».

- Θα προχωρήσει η ομάδα σε μεταγραφές τον Ιανουάριο;

«Πως μπορώ να το ξέρω αυτό; Δεν το ξέρω ακόμα. Είναι ακόμα Νοέμβριος, έχουμε δυο μήνες, θα δούμε, αν θα υπάρξουν παίκτες που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Αν εξελιχθούν καλά τα πράγματα χωρίς τραυματισμούς και χωρίς άλλα προβλήματα, όμως είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αξιολογήσουμε, όταν θα πλησιάζει ο καιρός πιο κοντά στον Ιανουάριο».

- Βάσει του αγωνιστικού πρόγραμματος που ακολουθεί έχετε σκοπό να ξεκουράσετε παίκτες που αγωνίζονται συνεχώς, όπως ο Μιραλάς, ο Ιμπαγάσα, ο Τζιμπούρ, ο Ορμπάιθ;

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη την κούραση που μαζεύουν οι παίκτες αυτοί με τα συνεχόμενα ματς, όμως σε κάθε ματς η πρόθεση είναι οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν να είναι οι καλύτεροι και αυτοί που μπορούν να πάνε να πάρουν αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη. Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα είναι μακρύ και έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας, όμως αυτή τη στιγμή η πρόθεση μας είναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντεπεξέλθουν, να παίζουν και γι' αυτό δεν κάνουμε και πολλές αλλαγές. Στο μέλλον, όμως, ξέρουμε πως αν παρουσιαστούν προβλήματα, ίσως χρειαστεί να πάρουν χρόνο ξεκούρασης».

- Πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League;

«Φυσικά και το πιστεύω, είμαι ο προπονητής και πρέπει να το πιστεύω. Από τη στιγμή που έχουμε πιθανότητες να πάμε στα επόμενα δυο ματς και να νικήσουμε. Βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά εξαρτάται και από τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι άλλες ομάδες του ομίλου. Όμως, από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα μαθηματικά πιθανότητες, εγώ πρέπει να πιστεύω και να πάω να δω πως θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να εκμεταλλευτώ αυτές τις πιθανότητες».

- Αν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στο ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά, ποια θα ήταν η πορεία του;

«Πιστεύω ότι η ομάδα θα έπρεπε να μάθει να αγωνίζεται σε ένα πολύ πιο υψηλό ρυθμό, πράγμα που μπορεί να γίνει, διότι υπάρχουν παίκτες στην ομάδα, οι οποίοι έχουν παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα και έχουν καταφέρει να βγάλουν τόσο δύσκολα παιχνίδια σε πολύ υψηλό ρυθμό, ίσως να είχαμε ελπίδες για πρόκριση στην Ευρώπη, καθώς όπως ξέρουμε στο ισπανικό πρωτάθλημα οι πρώτες 6-7 ομάδες προκρίνονται στην Ευρώπη. Ναι, πιστεύω πως θα βγαίναμε στην Ευρώπη».

Ο νόμος της... Καλαμίτσας!!

Η Καβάλα βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο στο τέλος όμως οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και «σφράγισαν» ακόμα μία νίκη στην έδρα τους, κόντρα στον ΑΓΟΡ (60-57).
Ο νόμος της... Καλαμίτσας!
Η Καβάλα πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στην έδρα της και τρίτη στο πρωτάθλημα ύστερα από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα. Στην επιστροφή όμως η ομάδα του Ρεθύμνου πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων.
Στο τέλος της αναμέτρησης η έδρα μίλησε, η Καβάλα δεν μπορούσε να χάσει στο κλειστό της Καλαμίτσας κι έφτασε στην τρίτη της νίκη στην φετινή Α1.
Τα δεκάλεπτα: 15-11, 28-29, 41-43, 60-57
Πηγή: gazzetta.gr
 

O κόσμος πήγε, αλλά...!!

Οι 1500 οπαδοί του ΠΑΟΚ που πήγαν στο κλειστό της Πυλαίας, για πρώτη φορά φέτος μετά τη λήξη της τιμωρίας, είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να χάνει από τον Πανιώνιο με 51-58...
O κόσμος πήγε, αλλά...
Ο ΠΑΟΚ μπροστά στο κοινό του, 1000 περίπου φίλαθλοι, για πρώτη φορά φέτος, μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτό και προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Γιαννακίδη να πετυχαίνει τους 5 από τους 7 πόντους του «δικεφάλου του βορρά» στο πρώτο 5λεπτο. Ο Πανιώνιος, που άργησε να μπει στο παιχνίδι, όταν το έκανε, όχι μόνο ισοφάρισε σε 7-7, αλλά στην συνέχεια ήταν κυρίαρχος τόσο κάτω από την ρακέτα, όσο και από την περιφέρεια.
Οι Νεοσμυρνώτες πήραν κεφάλι στο σκορ 8' (10-16), αναγκάζοντας τον Σούλη Μαρκόπουλο να ζητήσει τάιμ αουτ, καθώς έβλεπε την ομάδα του να μην έχει καθαρό μυαλό και να δέχεται πολύ εύκολα καλάθια. Μέχρι το τέλος της πρώτη περιόδου είχαμε την τρίποντη βόμβα του Ξανθόπουλο από την μία ρακέτα (13-19) στην άλλη, αναγκάζοντας και τους λιγοστούς φιλάθλους να τον αναφωνήσουν, «τι βάζεις αγόρι μου». Στο δεύτερο 10λεπτό οι Θεσσαλονικείς, με τους Γκίντενς και Στίγκερς, κατάφεραν να ροκανίσουν έστω και για λίγο την διαφορά που είχε χτίσει ο Πανιώνιος 15' (20-26). Όμως οι γηπεδούχοι αμυντικά υστερούσαν στα ριμπάνουντ. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα μάζεψε 10 επιθετικά, τα οποία οι παίκτες του να μετέτρεψαν σε εύκολα καλάθια.
Η διαφορά έφτασε μέχρι το καλάθι (27-29), όμως, μέχρι εκεί, γιατί και πάλι είχαμε βεβιασμένες προσπάθειες. Ένα επίσης αρνητικό στοιχείο για τον Μαρκόπουλο ήταν πως οι ψηλοί του δεν τον βοήθησαν. Ο Πανιώνιος με τον Κιζ να πετυχαίνει 8 πόντους, όλους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ανέβασε και πάλι την διαφορά στους +8 για τους «κυανέρυθρους» (28-26 στο 20').
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, αναφέρθηκε στις «άδειες» εξέδρες.«Ελπίζουμε στη νίκη, παίζουμε με μία ομάδα που έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ όπως ο Πανιώνιος, αλλά και σε ένα άδειο γήπεδο. Έρχεται το παιχνίδι με τη Σολέ και ελπίζω η εικόνα στο γήπεδο να είναι καλύτερη».
Στην τρίτη περίοδο ο «δικέφαλος του βορρά» μπήκε με τσαμπουκά και κατέβασε την διαφορά στο καλάθι (36-38 στο 25'). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Αυτό δεν ήταν μπάσκετ, αλλά κάτι σε συναγωνισμό λαθών. Έπρεπε να περάσουν 5 ολόκληρα λεπτά προκειμένου να δούμε να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι, με δύο βολές του Κιζ να στέλνουν τη διαφορά στο +4 (36-40). Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Γιαννακίδη (39-40), με τους φιλάθλους να ανεβάζουν στροφές. Ο Σαρικόπουλος πήγε δύο φορές στις βολές κι ευστόχησε, σημειώνοντας 4 πόντους πολύ εύκολους (39-44 στο 30').
Με την διαφορά να είναι στους 5 πόντους, το τελευταίο δεκάλεπτο αναδείχθηκε σε ντέρμπι λαθών. Όποιος έδειχνε καθαρό μυαλό, αυτός θα κέρδιζε. Ο Πανιώνιος έδειχνε να έχει καλύτερες επιλογές επιθετικά και στο 35’ έφτασε την διαφορά στο +9 (43-52). Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές χαμένες βολές σε όλη την διάρκεια του αγώνα 12/23 κι όσο ο χρόνος περνούσε το συγκεκριμένο ποσοστό ανέβαινε αρνητικά. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, βλέποντας την διαφορά να μην κατεβαίνει (47-56 στο 38') αποφάσισαν να... την κάνουν, μήπως και προλάβουν τα μαγαζιά ανοιχτά για τα τελευταία ψώνια.
Στο παρκέ,όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πάρει το παιχνίδι, αλλά ο χρόνος δεν του έφτανε για να κάνει την ανατροπή.
Τα δεκάλεπτα: 13-19, 28-36, 39-44, 51-58
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 6, Στίγκερς 5 (1), Αράπης, Γκόρι 5, Ντικούδης 8, Καλαμπόκης 7, Ράϊτ 7 (1), Γιαννακίδης 8 (2), Καλλές 5, Καλαμπάκας, Λιάπης, Τσακαλέρης
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 6(2), Κιζ 12 (1), Αθανασούλας 3 (1), Στέφεσον 6, Ντίμπλερ 7 (1), Μπατής 6, Γιάνκοβιτς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 2, Νάντζφεϊ 3, Παραγυιός 1, Μπάρλος 10 (2)
Πηγή: gazzetta.gr

Ο μονόφθαλμος τον τυφλό...!!

Ο Ηλυσιακός ήταν ο... μονόφθαλμός, δηλαδή ο λιγότερος κακός και κατάφερε να νικήσει το Μαρούσι με 62-60 παίρνοντας τη δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Χωρίς νίκη συνεχίζει η ομάδα του Νίκου Λινάρδου.
Ο μονόφθαλμος τον τυφλό...
Πολλά παράπονα από τους διαιτητές της αναμέτρησης είχαν οι παίκτες της «ομάδας των βορείων» προαστίων, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ηλυσιακός ήταν ελαφρώς καλύτερος με αποτέλεσμα να πάρει το ματς. Το Μαρούσι θα μπορούσε να «κλέψει» το παιχνίδι, αλλά ο Δεμερτζής ήταν άστοχος στο τελευταίο τρίποντο.

Ο Ηλυσιακός μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και με τους Τόντιτς και Γαλιώτο να κάνουν πάρτι στις δύο ρακέτες, κατάφερε να προηγηθεί με 18-9, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Το Μαρούσι δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και έτσι οι γηπεδούχοι πήγαν με +10 (22-12) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Στη δεύτερη περίοδο, Κόμματος και Γκαγκαλούδης έκαναν πάρτι πίσω από τα 6.75 και έτσι το Μαρούσι άρχισε να… ροκανίζει τη διαφορά και μάλιστα με δίποντο του Έλληνα πλέι μέικερ, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 30-29 με το ημίχρονο να βρίσει τον Ηλυσιακό μπροστά 31-30 με 2/2 βολές του Τόντιτς.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερο (ποιοτικά) από το πρώτο με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με το… σταγονόμετρο. Ο Ηλυσιακός κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά (39-34), αλλά το Μαρούσι αντέδρασε αμέσως και με σερί 5-0 έφερε το ματς στα ίσα (39-39). Στη συνέχεια το παιχνίδι κύλησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Στο 34’, ο Τι Τζέι Τόμπσον ανέλαβε δράση και με τρίποντο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 54-48. Το Μαρούσι, όμως, δεν παράτησε το παιχνίδι. Με επιμέρους σκορ 5-2 μείωσε σε 56-53, αλλά ο Χάρντινγκ με δίποντο ένα λεπτό πριν το τέλος ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +5 (58-53). Στο τελευταίο λεπτό οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη ήταν πιο εύστοχοι στις βολές, αλλά το Μαρούσι προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή. Ο Τόντιτς είχε 0/2 στο 62-60, οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου πήραν το ριμπάουντ και θα μπορούσαν να πάρουν το ματς, αλλά ο Δεμερτζής αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο.
Δεκάλεπτα: 22-12, 31-30, 42-43, 62-60
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Ματαλόν, Παπανικολόπουλος, Τόντιτς 16 (1τριπ, 7ριμπ), Χάρντινγκ 14 (1τριπ, 4ριμπ), Χατζής 9 (6λαθ), Απποστολίδης 5 (5ριμπ), Τόμπσον 10 (1τριπ, 5ας, 3κλεψ), Γκάρντνερ 4, Κασελάκης, Γαλιώτος 4.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελαρίου, Δεμερτζής 7 (1τριπ, 3κλεψ), Νικολαϊδης, Ακεψιμαϊδης 6, Έλεγκαρ 12 (6ριμπ), Χαριτόπουλος 4 (13ριμπ), Γκαγκαλούδης 11 (2τριπ, 2ριμπ, 5ασ), Κογιαντίνοβιτς, Κόμματος 20 (4/11τριπ, 8ριμπ, 2ασ, 2λαθ)
Πηγή: gazzetta.gr

Χαμός στη Ν,Κηφισιά!!

Ένα επεισόδιο ανάμεσα σε δύο παίκτες της Νέας Κηφισιάς και του Απόλλωνα Πατρών έκανε την αρχή του κακού και η έμπνευση των διαιτητών για συνέχεια με... «4 on 4» έχει αποτελειώσει την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Α2!
Χαμός στη Ν,Κηφισιά!
Δεν είχε γίνει καν ημίχρονο στο κλειστό της Νέας Κηφισιάς κι από το πουθενά χάλασε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες «μάχες» της αγωνιστικής. Με το σκορ στο 18-19 και με 6'46'' να απομένουν για τη λήξη της δεύτερης περιόδου, ο Ιβάν Κρόλο της πρωτοπόρου αχαϊκής ομάδας έκανε το λάθος να απωθήσει τον Σπύρο Διαμαντόπουλο των γηπεδούχων κι επήλθε... το χάος. Έπειτα από σύσκεψη οι διαιτητές της αναμέτρησης αποφάσισαν να αποβάλουν αμφοτέρους, αλλά τα αίματα δεν είχαν ηρεμήσει. Ένας παίκτης του Απόλλωνα έκανε... έφοδο στον πάγκο της Νέας Κηφισιάς κι ακολούθησε γενική σύρραξη!
Οι «γκρι» με μπροστάρη τον Γ. Πουρσανίδη (Τζαφλέρης και Μακρής οι άλλοι δύο) αποφάσισαν τη διακοπή της αναμέτρησης κι ανακοίνωσαν πως θα συνεχιστεί μόνο με όλους όσοι βρίσκονταν λίγο νωρίτερα στο παρκέ! Ωστόσο, με δεδομένο πως δύο εξ αυτών αποβλήθηκαν, απομένουν 26'46'' για... τέσσερις εναντίον τεσσάρων!
Έπειτα από διακοπή περίπου 40 λεπτών, διαιτητές και γραμματεία επέστρεψαν από τα αποδυτήρια κι επιβεβαίωσαν το... «4 on 4»! Λυμπερόλους, Νικητάκης, Μοσχοβότης και Κουκουνιάς είναι η εναπομείνουσα τετράδα για τους γηπεδούχους και Δανιήλ, Καπερώνης, Πετρόπουλος και Θανόπουλος αυτή για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, που επίσης αποβλήθηκε. Κι όποιος αντέξει και σε ανάσες και σε φάουλ, αφού πιο κάτω από «2 on 2» δεν πάει...
Πηγή: gazzetta.gr
 

Στην Ελλάδα... χρεώνει την «τριάρα» στην Τουρκία!!

Πανευτυχής μετά το 3-0 της Κροατίας επί της Τουρκιάς εκτός έδρας για τα πλέι οφ του Euro, ο Λούκα Μόντριτς τόνισε πως η εμφάνιση αυτή ήταν αποτέλεσμα της ήττας από την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα... χρεώνει την «τριάρα» στην Τουρκία!
«Η ήττα από την Ελλάδα μας έριξε στα πλέι οφ και ήταν το έναυσμα για μία μεγάλη και ανοιχτή συζήτηση στα αποδυτήρια. Αυτή μας ανάγκασε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό κόντρα στην Τουρκία», ανέφερε ο άσος των Κροατών και συνέχισε: «Όταν είμαστε σε αυτό το επίπεδο, μπορούμε να παίξουμε κόντρα στον οποιονδήποτε.

Μετά από πολύ καιρό κάναμε αυτό που είχαμε θέσει ως στόχο. Την τελευταία φορά που παίξαμε ανάλογο ποδόσφαιρο ήταν στο
Euro του 2008».

Αυτά δεν είναι γκολ, είναι γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια και δεν έχουμε πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω εθνικών ομάδων ας απολαύσουμε σε ένα χορταστικό βιντεάκι τα καλύτερα γκολ της εβδομάδας που μας πέρασε απ' όλο τον κόσμο.
Αυτά δεν είναι γκολ, είναι γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φέτελ ο νεός... Μάνσελ!!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε την 14η pole position φέτος στο Άμπου Ντάμπι και ισοφάρισε το ρεκόρ του Νάιτζελ Μάνσελ, ο οποίος το κατείχε από το 1992. Δεύτερος έμεινε ο Χάμιλτον, που έδειχνε πιο γρήγορος σε όλη τη διαδικασία. Τρίτος ο Μπάτον.
Φέτελ ο νεός... Μάνσελ!
Περισσότερα στο gazzetta.gr.

«Πολλές οι απογοητεύσεις, πώς να ζητήσουμε υπομονή;»

Την... σκληρή αλήθεια είπε ο Λιονέλ Μέσι για τις απογοητεύσεις που έχει δώσει η Εθνική Αργεντινής στους φιλάθλους της και τις αποδοκιμασίες στη χθεσινή ισοπαλία με την Βολιβία.
«Πολλές οι απογοητεύσεις, πώς να ζητήσουμε υπομονή;»
«Οι απογοητεύσεις είναι πάρα πολλές και δεν ξέρω αν μπορούμε να ζητάμε από τον κόσμο να έχει και άλλη υπομονή» δήλωσε αρχικά ο Μέσι και συνέχισε: «Πρώτα ήταν το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, μετά το Κόπα Αμέρικα, και τώρα αυτό. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Τα σφυρίγματα μας στενοχωρούν. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουν να βελτιωθούν τα πράγματα και στο ματς με τη Βολιβία δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που είχαμε προετοιμάσει.

Οι αντίπαλοί μας κλείστηκαν πίσω και ήταν τα πράγματα πιο δύσκολα από ό,τι συνήθως. Με γεμίζει με θυμό το γεγονός ότι δεν πήραμε τη νίκη».

ΠΑΟ για Κρίστιαν Ροντρίγκεζ!!

Πορτογαλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ουρουγουανού εξτρέμ Κριστιάν Ροντρίγκεζ, με κάποιες πληροφορίες να "δείχνουν" τον Παναθηναϊκό.
ΠΑΟ για Κρίστιαν Ροντρίγκεζ
Κρούση στον Κριστιάν Ροντρίγκεζ έχει κάνει ελληνική ομάδα, όμως υποστηρίζουν πορτογαλικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το Οπόρτο, ο Ουρουγουανός εξτρέμ πωλείται από την Πόρτο, αφού δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του προπονητή Βίτορ Περέιρα και κοστολογείται περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Εάν τελικά δεν πωληθεί, τότε ενδεχομένως να δοθεί δανεικός, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Με βάση τις πληροφορίες του www.prasinanea.gr, ο άνθρωπος ο οποίος έχει επικοινωνήσει με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο 65χρονος τεχνικός τον είχε υπό τις οδηγίες του τη σεζόν 2008-2009 και τον γνωρίζει προσωπικά, οπότε διερεύνησε τις πιθανότητες να συνεργαστούν ξανά. Ο Κρίστιαν Ροντρίγκεζ είναι μία ελκυστική περίπτωση για τον Παναθηναϊκό, αφού θα βοηθούσε πάρα πολύ.
Σε κάθε περίπτωση, προτού γίνει επίσημη κίνηση για τον δανεισμό ή την απόκτηση του Κριστιάν Ροντρίγκεζ, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της "πράσινης" ΠΑΕ. Ο Φερέιρα κάνει τις επαφές του ώστε να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο και ανάλογα με τις δυνατότητες που θα υπάρξουν, θα κάνει τις εισηγήσεις του.
Πηγή: prasinanea.gr

"Είμαστε πλέον υπολογίσιμος αντίπαλος!"

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε στον Βασίλη Τσιάρτα η εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Ρωσία, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει το σχόλιό του για την κατάσταση της ΑΕΚ.
"Είμαστε πλέον υπολογίσιμος αντίπαλος!"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Sentra 103,3":
Για το φιλικό της Εθνικής με τη Ρωσία:
"Βοήθησε πολύ η ποιότητα των Ρώσων που είναι μια ομάδα επιθετική με Ολλανδό προπονητή που λατρεύει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό βοήθησε για να ανοιχτεί και η δική μας εθνική. Ήταν όμορφο ματς και ζέστανε τους φιλάθλους. Για λόγους ψυχολογίας κρατάει το αήττητο. Το γεγονός πως παίζεις με τέτοιους αντιπάλους σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις και κάποιες δοκιμές όπως το ντεμπούτο του Χολέβας. Στην παρούσα φάση οι παίκτες δεν είδαν το ματς σαν αγγαρεία και το ευχαριστήθηκαν".
Για το γεγονός πως οι παίκτες κρατάνε ψηλά το επίπεδο της Εθνικής:
"Αν κάτι κρατάει ψηλά τη σημαία της χώρας αυτό είναι ο αθλητισμός. Έχουν καταλάβει και οι παίκτες ότι για να είσαι μέσα στις 10 καλύτερες ομάδες του κόσμου είναι μεγάλη ευθύνη. Η Eθνική από έναν ρόλο κομπάρσου έχει περάσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαστε πλέον ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Η ομάδα με την αλλαγή προπονητή έχει αποκτήσει μια ταυτότητα και κάποια στοιχεία που δεν είχε πριν".
Για την ΑΕΚ:
"Αυτό που με χαλάει είναι ότι ταλαιπωρείται ο κόσμος. Αυτή η ανασφάλεια και το αβέβαιο αύριο του αφαιρεί το κουράγιο για να στηρίξει την ομάδα. Έχουν γίνει τραγικά λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι θα σταματήσει αυτό το αστείο να παρουσιάζεται κάθε μέρα και νέος επενδυτής. Νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν είναι μια ομάδα η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο. Όλοι όσοι έχουν περάσει όμως από αυτή την ομάδα τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει η ΑΕΚ να γράφεται με μικρά γράμματα. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος που να επαναφέρει τα κεφαλαία γράμματα στην ΑΕΚ".

Απεχθάνεται την ήττα!!

Η Εθνική συμπεριφέρεται, γιατί τέτοια είναι στη συμπεριφορά της εντός γηπέδου, ως μεγάλη ομάδα. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Απεχθάνεται την ήττα
Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου παλαιότερη παρέα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με πρωταγωνιστές που είχαν διαθέσιμο και προσφερόμενο κατά συνέπεια, έστω ανάλογο χαρακτήρα με αυτόν που κουβαλάνε οι ποδοσφαιριστές που επιλέγει ο Σάντος.
Γιατί δεν είναι στα χαρακτηριστικά του Έλληνα ποδοσφαιριστή να μην μετράνε τρία γκολ που πετυχαίνει σ ένα ημίχρονο και να επιμένει με όση υπομονή χρειάζεται έως ότου ισοφαρίσει. Όπως έκαναν στο Καραϊσκάκη οι διεθνείς, κόντρα σε μία Ρωσία με αρκετές δυσκολίες για να αντιμετωπίσεις. Ανάλογες εκείνων που θα συναντήσουν στην τελική φάση το καλοκαίρι, στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.
Ο Σάντος το είχε εξηγήσει άλλωστε την παραμονή του ματς. «Εάν θέλαμε να διατηρήσουμε το αήττητο δεν θα επιλέγαμε για φιλικό τους Ρώσους» ενημέρωσε όσους πίστευαν ότι τον ενδιαφέρει να συνεχίσει με την ταμπέλα του αήττητου. Τελικά δεν έχασε και είναι μάλλον δύσκολο να συμβεί αυτό την Τρίτη από τους Ρουμάνους στην Αυστρία.
Από το 18 λεπτό μέχρι το 44ο, η Εθνική βρήκε τρεις φορές τα αντίπαλα δίχτυα, ασχέτως εάν τα γκολ δεν μέτρησαν, σωστά. Οι παίκτες μας είχαν τις πρωτοβουλίες, βοηθώντας με τα λάθη τους τον Σάντος να αναγνώσει τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση. Δεν είναι πάντως ούτε πολλά, ούτε καθοριστικά, γιατί ο κορμός είναι δουλεμένος και βοηθάει στη διάρκεια, στην κατοχή, στις ευκαιρίες και στις πιθανότητες να έρθει η νίκη, την ώρα του αγώνα.
Η κυκλοφορία, σε στιγμές που η Εθνική προσπαθεί να απειλήσει, βγαίνει με υπομονή και καθαρό μυαλό. Ενώ οι κομπίνες προκαλούν χώρους που αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα των αντιπάλων, βγάζοντας από τις πτέρυγες τους επιθετικούς. Οι οποίοι υποστηρίζουν με γεμίσματα και παράλληλα γυρίσματα στα χαμηλά, το κέντρο της επίθεσης.
Ο Σάντος δεν δίστασε να πει ότι η ομάδα απεχθάνεται την ήττα. Ακόμα κι όταν χρειαστεί να νιώσουμε κάποτε ηττημένοι, αυτό θα έχει γίνει, όχι γιατί δεν το παλέψαμε, αλλά επειδή νομοτελειακά είναι αδύνατον να μην συμβεί ποτέ. Εκείνο όμως που μπορούμε και οφείλουμε στο μέλλον να μετατρέψουμε σε μόνιμη κατάσταση, είναι ο χαρακτήρας της υπεροχής.
Το αίσθημα πως η Εθνική ,όταν αρχίζει ο αγώνας, θεωρεί αυτονόητο πως θα νικήσει. Σε αυτό το δρόμο δείχνουν οι διεθνείς ότι βρισκόμαστε και αυτή είναι η μεγαλύτερη περιουσία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: pamesports.gr

"Διαβήτης" ο Κομπανί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βενσάν Κομπανί είναι αμυντικός που κατέχει το τόπι και το διαπιστώσαμε και στο φιλικό του Βελγίου με τη Ρουμανία, όπου έβγαλε μια φανταστική πάσα!
"Διαβήτης" ο Κομπανί (ΒΙΝΤΕΟ)
Όπως έγραψε και κάποιος... πικρόχολος σε σχόλιο του στο YouTube, "αν το είχε επιχειρήσει ο Φαν Μπούιτεν, θα `χε μπει αυτογκόλ"!

πηγή: sportdog.gr(κλικ πάνω στην εικόνα)

Μετά από... τρεις παρατάσεις, Κολοσσός!!

Τρεις παρατάσεις χρειάστηκαν για να αναδειχθεί νικητής στο κλειστό της Γλυφάδας στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίκαρο Καλλιθέας και τον Κολοσσό, για την 4η αγωνιστική της Α1 με τους Ροδίτες τελικά να επικρατούν με 93-84.
Μετά από... τρεις παρατάσεις, Κολοσσός!
Συγκεντρωμένος μπήκε στο παρκέ του κλειστού της Γλυφάδας ο Ίκαρος Καλλιθέας. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έδειξαν την διάθεση τους να παίξουν ομαδικά και αυτό είχε αποτέλεσμα καθώς κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με επτά πόντους στην πρώτη περίοδο (18-11). Σε αυτό βοήθησε και η αστοχία του Κολοσσού που αντιμετώπιζε δυσκολία στο να σκοράρει κοντά στο καλάθι. Οι «θαλασσί» πρόσθεταν πόντους στο… καλάθι τους κυρίως από την γραμμή των ελευθέρων βολών για να μειώσουν στο τέλος του δεκαλέπτου με λέι απ του Ασημακόπουλου σε 18-13.
Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά πέρασαν στην αντεπίθεση στη δεύτερη περίοδο. Εκμεταλλεύτηκαν τα τέσσερα περίπου λεπτά που έμειναν στο μηδέν οι γηπεδούχοι και με σερί 11-0 όχι μόνο μείωσαν αλλά πέρασαν μπροστά με +6 (18-24). Το κακό σερί έσπασε ο Κινγκ που μείωσε σε 21-24 ωστόσο οι Ρόδιοι βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν με επτά πόντους (21-28). Με σερί 7-0 απάντησε ο Ίκαρος ισοφαρίζοντας σε 28-28, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Με τον Κολοσσό να διατηρεί ισχνό προβάδισμα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι ναι μεν είχαν την κυριαρχία στον τομέα των ριμπάουντ όμως τα λάθη τους, επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να οδηγούν στο σκορ. Ωστόσο με πέντε αναπάντητους πόντους ενάμισι λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 30’ οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννης πέρασαν ξανά μπροστά, 45-44.
Κακό ξεκίνημα στο τελευταίο δεκάλεπτο για τους «θαλασσί». Με σερί 10-0 πήραν πλεονέκτημα εννέα πόντων (45-54) όμως η αντίδραση των παικτών του Λυκογιάννη ήταν άμεση. Με επιμέρους 13-2 κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά και να περάσουν μπροστά με 58-56. Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Έτσι μπήκαν και στο τελευταίο λεπτό. Στη διαδικασία των βολών που ακολούθησε ο Κολοσσός είχε μικρό προβάδισμα καθώς 15’’ πριν τη λήξη βρισκόταν μπροστά με 63-61. Ο Τζόνσον ισοφάρισε με λέι απ, ο Λιακόπουλος δεν κατάφερε να… ανταποδώσει με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.
Αν και ο Κολοσσός έδειξε να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα (63-67) στον έξτρα χρόνο, ο Ίκαρος δεν τον άφησε να ξεφύγει ισοφαρίζοντας σε 69-69 αρχικά και περνώντας μπροστά με 71-69 στο τελευταίο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν καθώς ο Σένσλι σταμάτησε τον Ασημακόπουλο και αναγκάστηκαν σε φάουλ για να σταματήσουν το χρόνο. Ο Κουμπούρας ευστόχησε σε δύο βολές 73-69 15’’ πριν το τέλος. Ο Λιακόπουλος μείωσε στο καλάθι με γρήγορο λέι απ (73-71). Έγινε φάουλ στον Αγαδάκο που αστόχησε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον Γιώργο Καλαϊτζή. Ο έμπειρος γκαρντ με 2/2 βολές από το φάουλ του Λιούμπιτσιτς έστειλε το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση (73-73).
Παρόμοιο το σκηνικό και στη δεύτερη παράταση. Ο Κολοσσός πέρασε μπροστά με 79-78 στο τελευταίο λεπτό με τον Γεωργαλλή, όμως ο Αγαδάκος ήταν εύστοχος στις βολές ξαναδίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους (80-79), ενώ στη συνέχεια φιλοδώρησε με μία τάπα τον Λιακόπουλο. Ο Λιούμπιτσιτς, επίσης από τη γραμμή των βολών, έκανε το 82-79 όμως ο Χάτεν με γκολ φάουλ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 82-82! Το 29ο λάθος του Ικάρου, από τον Τζόνσον, στέρησε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φτάσουν στην νίκη οδηγώντας το ματς σε τρίτη παράταση!
Τρίτη και… τυχερή για τον Κολοσσό όπως αποδείχθηκε. Οι φιλοξενούμενοι πιο ψύχραιμοι και με τον Χάτεν οδηγό, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 93-84 και να παραμείνουν αήττητοι έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 28-28, 45-44, 63-63, 73-73, 82-82, 84-93
Ίκαρος Καλλιθέας: Σένσλι 2, Κινγκ 18 (1), Κουμπούρας 9 (5 ασίστ), Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Τσιάρας, Λαρεντζάκης, Παπαργυρόπουλος, Αγαδάκος 6, Μπάινς 7 (9 ριμπάουντ), Τζόνσον 29 (9 ριμπάουντ), Λιούμπιτσιτς 11 (1)
Κολοσσός Ρόδου: Λιακόπουλος 15, Χάτεν 9, Καλαϊτζής 7 (1), Πάνος 3, Γεωργαλλής 8, Ασημακόπουλος 15 (1), Μπόικιν 12, Χαρίσης 6, Τσάμης 10 (1), Χόπσον 8, Κομποδιέτας, Αυγενικός.
Πηγή: sport-fm.gr

"Κουλουράκια"... Λαρίσης!!

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη Football League η ΑΕΛ, καθώς παραχώρησε 0-0 στο Βύζαντα Μεγάρων μέσα στο AEL FC ARENA μπροστά σε 7000 κόσμο. Δοκάρι στο 52` ο Νεμπεγλέρας.
"Κουλουράκια"... Λαρίσης
Στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση για φέτος και παρουσία περίπου 7000 οπαδών της η ΑΕΛ έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως έμεινε στο 0-0 με τον Βύζαντα στην «AEL FC ARENA», με τον Κοτταρά να είναι εκπληκτικός και να δίνει τον πρώτο βαθμό στη σεζόν στην ομάδα του.
Το παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της Football League ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με τον Γκονσάλες στο 4' και τον Σαϊτιώτη στο 10', με τον Κοτταρά να κάνει την πρώτη του μεγάλη απόκρουση στη δεύτερη περίπτωση. Οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν την κατοχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με διπλή ζώνη άμυνας και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, όμως μετά το 15' ο ρυθμός έπεσε.
Το γρήγορο γκολ για τους Θεσσαλούς δεν ήρθε, ενώ οι παίκτες του Παντέλη απείλησαν με μακρινά σουτ του Λίτση, τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Σωτηρίου. Στο 24' ο κορυφαίος μέχρι εκείνο το σημείο παίκτης της Λάρισας, Γκονσάλες, αποχώρησε από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Σιατραβάνης, ενώ στο 39' ο Βύζας έμεινε με 10 παίκτες. Ο Στρατάκης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για τράβηγμα στον Σεσίνια και πήρε πρώορα τον δρόμο για τα αποδυτήρια, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, πίεσαν για το γκολ της νίκης, όμως έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Κοτταρά. Στο 52' χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Κοτταρά και στην επαναφορά ο Πλιάγκας δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον τερματοφύλακα του Βύζαντα! Στη συνέχεια ο Σαϊτιώτης είχε κάποιες καλές στιγμές, όμως το 0-0 παρέμενε. Το γκολ δεν ερχόταν, το άγχος αυξανόταν λεπτό με λεπτό και τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν... όρθιοι στην Λάρισα και να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό.
Λάρισα (Κρις Κόουλμαν): Σωτηρίου, Κατσιαρός, Παπαγεωργίου, Ταλ, Ααράμπ, Μπόα Μόρτε, Νεμπεγλέρας, Γκονζάλες (24' λ.τ. Σιατραβάνης), Σεσίνια (81' Ζεκίνια), Πλιάγκας (58' Τσιμπάμπα), Σαϊτιώτης.
Βύζας Μεγάρων (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Γκούμας, Αρκουμάνης, Στρατάκης, Λίτσης (66' Ρούσσος), Σανόκο, Μωυσίδης, Ουαταρά (93' Ρωμαΐδης). Πλάτανος, Χριστοφιδέλης, Σκαφτούρος (79' Πέτρου).
Πηγή: gazzetta.gr

"Ο Παπανδρέου είναι ένας πραγματικός μαλ..ς'' !

Νέες υποτιμητικές δηλώσεις για τον Γιώργο Παπανδρέου από τον Νικολά Σαρκοζί αποκαλύπτει ο γαλλικός Τύπος.
"Ο Παπανδρέου είναι ένας πραγματικός μαλ..ς'' !
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard enchaine», μετά τη Σύνοδο Κορυφής του G20 στις Κάννες ο Πρόεδρος της Γαλλίας είπε μιλώντας στους υπουργούς του: «Ο Παπανδρέου είναι μαλ... (con), ένας πραγματικός μαλ... (connard). Μας τίναξε στον αέρα το G20. Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ηταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας».
Σύμφωνα με τα''Νέα'' που αναδημοσιεύουν την είδηση, ο Νικολά Σαρκοζί είναι γνωστός για τις βωμολοχίες που χρησιμοποιεί πολύ συχνά, με τους στενούς του συνεργάτες. Δεν φείδεται μάλιστα χαρακτηρισμών ακόμα και όταν μιλά με τους πολίτες, όπως το 2008 όταν βρισκόταν σε έκθεση γεωργίας και χαιρετούσε το κοινό. Ενας από τους παρευρισκόμενους είχε αρνηθεί να του δώσει χειραψία και ο Σαρκοζί μουρμούρισε: «Φύγε από εδώ παλιομαλ...» (Casse-toi pauvre con).
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που γνωστοποιούνται αρνητικά σχόλια του Σαρκοζί για τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς στην πρόσφατη σύνοδο του G20 στις Κάννες οι δημοσιογράφοι κατέγραψαν πως περιέγραψε στον Μπαράκ Ομπάμα τον Παπανδρέου ως «τρελό» και «καταθλιπτικό», σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien». Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων είχαν ακούσει πολλοί γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν αρχίσει η συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, τόσο ο Σαρκοζί όσο και ο Ομπάμα σχολίασαν ότι ο Παπανδρέου έκανε σοβαρό λάθος ανακοινώνοντας το δημοψήφισμα για το σχέδιο στήριξης της 26ης Οκτωβρίου.
Πηγή: lifo.gr

Αποθέωση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν στην Αμερικάνα έχασαν τέτοιες ευκαιρίες, όπως αυτή του Λέο Σίλβα στο ματς με τη Σπορτ Ρεσίφε, δεν είναι να απορείς που "φάγανε" τέσσερα γκολ...
Αποθέωση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πρώτα… ψώνια!!

Στην Πορτογαλία θεωρούν πως ο Ούγκο Βιέιρα δεν ανανέωσε με τη Ζιλ Βισέντε, ώστε είτε τον χειμώνα να μετακομίσει στην Παιανία, είτε να υπογράψει και να αποκτηθεί ως ελεύθερος το καλοκαίρι.
Τα πρώτα… ψώνια
Ηταν (μαζί με τον Αντρέ Κάστρο) η μία από τις δύο σημαντικές καλοκαιρινές προσπάθειες που δεν καρποφόρησαν για το Τριφύλλι. Υπάρχουν όμως εξαιρετικές πιθανότητες ώστε ο Ούγκο Βιέιρα να βρεθεί στην Παιανία φορώντας τα χειμερινά ρούχα του. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την Πορτογαλία, ο 23χρονος επιθετικός βρίσκεται πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, με τα δεδομένα της ενδεχόμενης μετακίνησης του να έχουν ως εξής…
Τον Αύγουστο, όταν δηλαδή και προέκυψε το θέμα, η Ζιλ Βισέντε αξίωνε πολλά χρήματα για να συναινέσει και ο Παναθηναϊκός έκανε πίσω. Αμέσως τα ρεπορτάζ από την Πορτογαλία (κυρίως), αλλά και από την Ελλάδα το έδεσαν («ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί μαζί του και πάλι τον Γενάρη»). Το βασικό στοιχείο που δημιουργούσε και εξακολουθεί να δημιουργεί τούτη την πεποίθηση, ήταν το ότι τον ερχόμενο Ιούνιο ο παίκτης μένει ελεύθερος.
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

"Πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας"

Στα λάθη της ομάδας απέδωσε ο Γιάννης Ποτουρίδης τη χτεσινή ήττα της Εθνικής Ελπίδων με 5-4 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας στην Τρίπολη.
"Πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Sentra 103,3:
Για τη χτεσινή ήττα από τη Γερμανία:
“Χτες παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, μας βγήκαν αυτά που κάναμε στις προπονήσεις. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε και χάσαμε το παιχνίδι. Δεν φάνηκε ότι οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι από εμάς. Τα λάθη που κάναμε τα πληρώσαμε ακριβά και όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να τα αποφεύγεις”.
Για την υπόθεση πρόκριση στα τελικά του EURO 2013:
“Κάναμε μία ήττα που δεν έπρεπε να κάνουμε με τη Λευκορωσία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά κι ελπίζουμε να προκριθούμε ως δεύτεροι”.
Για το αν είναι εφικτή η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου:
“Είναι δύσκολο να πιάσουμε τη Γερμανία στην κορυφή, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει”.
Για τον χρόνο συμμετοχής των νεαρών ποδοσφαιριστών στις ομάδες τους:
“Βλέπουμε ότι δεν παίρνουμε ευκαιρίες, αλλά δεν σταματάμε εκεί. Δεν ξέρεις πότε θα σου δώσει την ευκαιρία ο προπονητής σου. Όταν σου ζητηθεί, πρέπει να είσαι έτοιμος για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Σιγά-σιγά οι ομάδες βάζουν μικρούς κι Έλληνες παίκτες. Σταδιακά θα αρχίσουν να παίζουν περισσότεροι στις ομάδες τους και θα δίνονται περισσότερες ευκαιρίες”.
Για το ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο:
“Από την Τρίτη θα αρχίσω την προετοιμασία για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό”.
Για το μέλλον του:
“Όλα τα παιδιά έχουν όνειρα να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως κι εγώ έχω όνειρο να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδας”.

Το Όσκαρ στον Άλτιντοπ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουν δει και αν έχουν δει τα ματάκια μας παίκτες να κάνουν "θέατρο" για να κερδίσουν πέναλτι, αλλά αυτό που έκανε ο Χαμίτ Άλτιντοπ στο ματς της Τουρκίας με την Κροατία είναι απλά γελοίο και ξεδιάντροπο...
Το Όσκαρ στον Άλτιντοπ! (ΒΙΝΤΕΟ)