Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

"Δεν έχω το ψώνιο να γίνω αρχηγός!"

«Δουλειά και λύσεις επειγόντως» ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος; Πάγκαλος, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει αμέσως να ανταποκριθεί στο λαϊκό αίσθημα.
"Δεν έχω το ψώνιο να γίνω αρχηγός!"
Μιλώντας στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, ο Θ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στη – θρυλική πλέον – φράση του, «μαζί τα φάγαμε» λέγοντας ότι σύντομα θα εκδώσει βιβλίο με αυτόν τον τίτλο, στο οποίο θα γράφει πώς κατασπαταλήθηκε το χρήμα στο Δημόσιο.
Σχετικά με το νέο πρωθυπουργό είπε: «Ο κ. Παπαδήμος είναι αποδεκτός με αισθήματα ικανοποίησης και με κάποια ελπίδα για το μέλλον και αυτό είναι θετικό. Έχει τεράστια πείρα από την δραστηριότητα του στο εξωτερικό στην ΕΚΤ και έχει άνετη προσωπική πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων».
Τόνισε ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν ενσυνείδητα το καθήκον τους. Το κάθε κόμμα υπηρετεί με τον δικό του τρόπο τα συμφέροντα της πατρίδας». Για την υποψηφιότητα Πετσάλνικου, ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι ήταν «λογική και όχι εξωφρενική», ενώ ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός αρχηγός και ούτε έχω το ψώνιο να γίνω».
«Τα κόμματα δεν είναι αιώνια. Εγώ δεν έχω προσήλωση σε κανένα είδους σύμβολο ή τίτλο. Δεν μπορώ να δώσω εγγύηση για όλους όσους μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Αλλά ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει έργο και δεν σκοπεύει να μαζεύει ψηφουλάκια για τις επόμενες εκλογές.
Πάντως εγώ αν δω κάτι να γίνεται λάθος ή στραβά θα βγω και θα το δημοσιοποιήσω. Κι αυτό είναι μία εγγύηση. Όσον αφορά το πολυζητημένο θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος επεσήμανε ότι «αυτη την στιγμή δεν υπάρχει θέμα διαδοχής του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του κ. Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ».
Τέλος, σχετικά με το πρόσφατο αίτημα Παπανδρέου για δημοψήφισμα είπε: «Το δημοψήφισμα ήταν λάθος. Γιατί το ερώτημα θα ήταν δύσκολο να απαντηθεί. Τα ερωτήματα κατά την γνώμη μου θα πρέπει να είναι απλά και κατανοητά. Τα δημοψηφίσματα είναι ανάθεμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί η λαϊκή βούληση εκφραζόμενη αυθορμήτως είναι αστάθμητος παράγοντας».
Πηγή: newsbeast.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: