Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μόνο διχασμό μπορεί να φέρει στην ΑΕΚ η παραφιλολογία για τον Ντέμη!!

Όσοι ξεθάβουν το όνομα του Νικολαΐδη ως λύση σωτηρίας στο διοικητικό αδιέξοδο της ΑΕΚ υπονομεύουν τις τύχες της ομάδας. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Μόνο διχασμό μπορεί να φέρει στην ΑΕΚ η παραφιλολογία για τον Ντέμη
Σε πρόσφατη τηλεοπτική «Δίκη», ο πρόεδρος της Ενωσης 1924 Κυριάκος Χήνας είχε δηλώσει ότι «στην ΑΕΚ κυριαρχούν δημοσιογραφικοί στρατοί». Οταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιολογημένη έκπληξή μας, ο Κ. Χήνας διευκρίνισε ότι εννοεί τους ρεπόρτερ της ομάδας που διαμορφώνουν ένα συγκεκριμένο κλίμα αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα της ΑΕΚ.
Δεν πέρασαν πολλές μέρες από εκείνη την εκπομπή και σήμερα διαπιστώνουμε μια προσπάθεια επιστροφής του ονόματος του Ντέμη Νικολαΐδη ως «χρυσής εφεδρείας» για την επίλυση του διοικητικού ζητήματος. Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν χαρακτηρίσει αλαζόνα τον Ντέμη τώρα τον επαινούν, θεωρώντας ότι μπορεί να δημιουργήσει κλίμα ενότητας!
Η στήλη ουδέποτε αμφισβήτησε την προσφορά του Νικολαΐδη τις δύσκολες ημέρες του 2004. Τότε δηλαδή που η ΑΕΚ έμπαινε στο άρθρο 44 – κι ας διαφωνήσαμε πλήρως με την τακτική που ακολούθησε. Είχαμε επισημάνει ότι εκείνη η πράξη έβλαπτε το δημόσιο συμφέρον και λειτουργούσε μονάχα προς όφελος της ομάδας. Ο Ντέμης είχε το κουράγιο να αναλάβει το βαρύ καθήκον της οικονομικής εξυγίανσης μιας ομάδας που παρέπαιε. Βρήκε τη δύναμη να εμπνεύσει τους ΑΕΚτσήδες ώστε να γεμίσουν το γήπεδο.
Τα τελευταία δυο χρόνια της θητείας του όμως έκανε σοβαρά λάθη δίνοντας το δικαίωμα σε πολλούς να αμφισβητήσουν ευθέως την οικονομική διαχείριση. Ποτέ δεν θέλησε να παραδεχτεί ότι ξεπέρασε τα εσκαμμένα και προτίμησε ένα μοναχικό δρόμο.
Τώρα που η ΑΕΚ ξανάφτασε στο χείλος του γκρεμού, πέφτει στο τραπέζι το όνομα του Ντέμη ως λύση σωτηρίας. Είναι άδικο και για τον ίδιο να συνεχιστεί αυτή η παραφιλολογία. Και αν πράγματι δεν συμμετέχει, να βγει με δημόσια δήλωση και να τη διαψεύσει. Ο Ντέμης έπαιξε το χαρτί της προεδρίας και στο τέλος το έχασε. Μια επιστροφή στο παρελθόν δεν θα ωφελούσε ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και την ΑΕΚ.
Είναι προφανές ότι η ΑΕΚ χρειάζεται άλλες λύσεις. Από τη στιγμή που οι εναπομείναντες χρηματοδότες Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ούτε το εγχείρημα Κασνακίδη με τους Supporters μπορεί να αποδώσει, ούτε οι φιλότιμες προσπάθειες της Ενωσης 1924 και άλλων ανεξάρτητων φορέων μπορούν να δουν φως στην άκρη του τούνελ.
Η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος έχει να κάνει με μια καινούργια επενδυτική προσπάθεια, κυρίως από το εξωτερικό. Ηρθε η ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αναγκαστεί να προσελκύσει ξένα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς στο εσωτερικό της χώρας ουδείς σοβαρός επιχειρηματίας θέλει να εμπλακεί με ομάδες. Οσο κι αν κάποιοι θεωρούν προβληματική την εμπλοκή ξένων εταιρειών σε ελληνικές ομάδες, αυτή είναι η μοναδική και αναπόφευκτη λύση.
Πηγή: ΕΞΕΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: