Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Στην απομόνωση ο Ψωμιάδης!!

Μόνο η δικηγόρος του μπορεί να δει τον Ψωμιάδη στις φυλακές των Σκοπίων. Δεν άφησαν ούτε την κόρη του να τον επισκεφτεί. Ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την κράτησή του!
Στην απομόνωση ο Ψωμιάδης
Ούτε την κόρη του Μάκη Ψωμιάδη, Χριστίνα, που ταξίδεψε στα Σκόπια για να επισκεφθεί τον πατέρα της δεν άφησαν οι υπεύθυνοι της φυλακής Στούτκαν να τον δει. Ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο συναντάται ο πρώην ισχυρός άνδρας της Καβάλας είναι η Σκοπιανή δικηγόρος του που έχει ελληνικό επίθετο λόγω του Ελληνα συζύγου της και η οποία εργάζεται για ελληνικό δικηγορικό γραφείο που έχει παράρτημα στην πρωτεύουσα του γειτονικού κράτους.
Η κόρη του Μάκη Ψωμιάδη ταξίδεψε χθες στα Σκόπια προκειμένου να επισκεφθεί τον προφυλακισμένο πατέρα της, αλλά οι υπεύθυνοι της φυλακής Στούτκαν που κρατείται ο κ. Ψωμιάδης δεν της επέτρεψαν να δει τον δει. Οπως φέρεται να εξήγησαν οι υπεύθυνοι της φυλακής στη Χριστίνα Ψωμιάδη, ο σχετικός κανονισμός των φυλακών στο γειτονικό κράτος απαγορεύει σε προσωρινά κρατουμένους να δέχονται επισκέψεις, μιας και θεωρείται ότι συνεχίζεται η διαδικασία της έρευνας.
Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Μάκη Ψωμιάδη όπως φέρεται να είπαν οι υπεύθυνοι των φυλακών στην κόρη του πρώην ισχυρού άνδρα της Καβάλας και στη νομική του εκπρόσωπο, η οποία είναι οι μόνος άνθρωπος που μπορεί να επισκέπτεται τον Μάκη Ψωμιάδη στη φυλακή όσο διαρκεί η έρευνα και οι ανακρίσεις που σύμφωνα με τις αρχές των Σκοπίων συνεχίζονται.
Την υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη έχει αναλάβει ελληνικό δικηγορικό γραφείο, το οποίο έχει παράρτημα στα Σκόπια. Πρόκειται για το δικηγορικό γραφείο Ρόκα που αναλαμβάνει στη γειτονική χώρα κυρίως υποθέσεις Ελλήνων επιχειρηματιών και που ανέλαβε και τη νομική υπεράσπιση του πρώην ισχυρού άνδρα της Καβάλας.
Η δικηγόρος, μάλιστα, που έχει αναλάβει από τον εν λόγω γραφείο να χειρίζεται την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη λέγεται Συμεωνίτα Γιαννιτσάκη. Είναι Σκοπιανή και το ελληνικό της επίθετο το οφείλει στον Ελληνα σύζυγό της που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και ο οποίος ήταν επίσης δικηγόρος. Η κυρία Γιαννιτσάκη είχε χθες την πρώτη της επαφή με τον πελάτη της με τον οποίο συζήτησε τις από εδώ και πέρα νομικές ενέργειες, με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση του κ. Ψωμιάδη.
Ειδικός χώρος στις φυλακές Στούτκαν
Σε κάκιστη κατάσταση είναι οι φυλακές Στούτκαν των Σκοπίων, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος ο Μάκης Ψωμιάδης. Πρόκειται για πολύ παλιές φυλακές που χρησιμοποιούνταν από την εποχή που η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν ομόσπονδο κράτος της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, πριν από το 1991 δηλαδή.
Σε αυτές τις παλιές και σε κακή κατάσταση φυλακές κρατείται ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν τυγχάνει της ίδιας ενημέρωσης με τους άλλους κρατούμενους. Ο Μάκης Ψωμιάδης κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χρόνο που υπήρχε στις φυλακές. Η σύλληψη και κράτηση του Μάκη Ψωμιάδη, πάντως, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στα ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία ασχολούνται εκτενώς με το θέμα.
Τόσο ο έντυπος όσο και ο ηλεκτρονικός Τύπος ασχολούνται με την υπόθεση αυτή, η οποία θεωρείται από τις πλέον πολύκροτες των τελευταίων στη γειτονική χώρα και εξ αυτού του λόγου έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: