Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αποκαλυπτήρια για την ενδεκάδα του EURO!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα θετικά και τα αρνητικά του φιλικού με τη Ρωσία και θεωρεί πως η σημερινή αρχική ενδεκάδα θα είναι η ίδια και στη σέντρα του Euro.
Αποκαλυπτήρια για την ενδεκάδα του EURO
O Φερνάντο Σάντος έβαλε την ενδεκάδα που κατά την ταπεινή μου άποψη, θα ξεκινήσει και στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μια ομάδα που έχει πράγματα να διορθώσει, να τελειοποιήσει, αλλά που σίγουρα γνωρίζει καλά τα βασικά και πρόσθεσε πρόσφατα στην «μηχανή» της ένα μπακ που όταν θα μπορέσει να αφομοιώσει και το παιχνίδι των υπολοίπων παικτών, έχει την πρώτη τύχη για τη θέση του βασικού αριστερού οπισθοφύλακα. Ασφαλώς αναφέρομαι στον Χοσέ Χολέβας που έκανε ένα θετικό ντεμπούτο με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Παρά το γεγονός μάλιστα πως δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί με τον Σαμαρά, είχαν ορισμένες καλές συνεργασίες.
Ο Σάντος ξέρει ότι το μεγάλο του όπλο είναι η συνοχή που χαρακτηρίζει αυτή η ομάδα. Με έναν 3ο «ερυθρόλευκο» στην οπισθοφυλακή, αυτό εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό. Το ερώτημα για μένα παραμένει ο τερματοφύλακας, αφού ο Τζόρβας με τα πόδια εξακολουθεί να προβληματίζει, ενώ και στη φάση που απέκρουσε σωτήρια στο 2ο μέρος με τον Κοκόριν έχει αργήσει να βγει και να καθαρίσει τη φάση χαρακτηριστικά. Θα αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση για τον άσο; Αυτό είναι ένα πρόβλημα τούτη την εποχή για την Εθνική. Από εκεί και μετά, άλλο πρόβλημα που εντοπίζω, αποτελεί το γεγονός πως σε αρκετά ματς τον τελευταίο καιρό, όπως και με την Κροατία, όπως με την Γεωργία, έτσι και σήμερα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει αργήσει να μπει στο ματς για περίπου ένα εικοσάλεπτο.
Επίσης ξέρουμε πως με την τριάδα του κέντρου όταν θ’ αγωνίζεται ο Καραγκούνης θα υπάρχει μια προσπάθεια για έλεγχο της μπάλας και καλύτερο κοντρολάρισμα στον ρυθμό του ματς. Με την είσοδο του Τζιόλη ο Κατσουράνης, απελευθερώνεται περισσότερο και επειδή είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν να μοιράσει το παιχνίδι με τη μία και πιο απλά, θεωρώ πως γενικότερα γίνεται και πιο απλή, αλλά και γρήγορη η κυκλοφορία της μπάλας. Από εκεί και μετά υπάρχουν στον πάγκο πολλές λύσεις. Ο ανταγωνισμός για τις 23 θέσεις των παικτών που θα πάνε στο EURO είναι μεγάλος. Κι ας μην ξεχνάμε, ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι έχει να περιμένει τον Νίνη, αλλά και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που οσονούπω επιστέφει (μέσα Δεκεμβρίου).
Η Εθνική αγωνίστηκε κόντρα σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Έμεινε αήττητη για 17ο παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο, που είναι πιθανό να την βρούμε μπροστά μας. Αυτή η ομάδα σου δίνει την αίσθηση πως απεχθάνεται την ήττα, πως θα παλεύει πάντα μέχρι το τέλος και αυτό περιμένουμε με αγωνία να δούμε και στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας το επόμενο καλοκαίρι.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: