Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Της... Πόπης!!

Δείτε τη λίστα με τα 30 ματς της Super League και Football League της σεζόν 2009-10, τα οποία η UEFA χαρακτήρισε "ύποπτα", μαζί με το πόρισμα του ΟΠΑΠ που εστάλη στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου και για τα οποία η δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε ποτέ...
Της... Πόπης!
To πόρισμα του ΟΠΑΠ εστάλη στην κ. Παπανδρέου στις 26 Ιανουαρίου 2011. Μέσα από αυτό είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας εκθέσεις της UEFA -που φυλάσσονταν ως επτασφράγιστο μυστικό- για ύποπτους αγώνες που μπήκαν στο αρχείο. Ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετοί αγώνες ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει το πόρισμα του ΟΠΑΠ για τους αγώνες, καθώς στους περισσότερους αναφέρεται το εξής: "Μετά από αξιόλογηση των δεδομένων θεωρήσαμε οτι δεν πρέπει να προσφέρουμε το παιχνίδι αυτό προς στοιχηματισμό δεδομένου οτι δεν θα ήταν ανταγωνιστικό"...
1. Δόξα Δρ. - Καλαμάτα 3-1 (ημ. 0-0), 2/2/09, Συμπέρασμα UEFA: «Το αποτέλεσμα 3-1 μετά από δύο γκολ της Δόξας στα τελευταία λεπτά (89' - 90') είχε ως αποτέλεσμα όλα τα στοιχήματα υπέρ της Δόξας (στο σημείο τελικό αποτέλεσμα, στο ασιατικό πλεονέκτημα και στο σύνολο τερμάτων) να έχουν επιτυχία. Η έντονη υποστήριξη που παρατηρήθηκε στο ζωντανό στοιχηματισμό για τη Δόξα ακόμα κι όταν οι αποδόσεις γι' αυτήν μειώθηκαν θεωρήθηκε ιδιαίτερα ύποπτη και δεν μπορεί να εξηγηθεί. Οι ασιατικές εταιρείες διέκοψαν το ζωντανό στοιχηματισμό δέκα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα».
2. Πανθρακικός - Πανιώνιος 0-1 (0-0), 14/3/2010: «Το ποσό που παίχτηκε στο ανταλλακτήριο της Betfair πριν από το παιχνίδι ήταν μεγάλο (432.204 ευρώ). Οι αποδόσεις του Πανιωνίου στο ζωντανό στοιχηματισμό παρέμειναν σταθερές και σχετικά χαμηλές μέχρι να πάρει το προβάδισμα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αυξάνονται με τη ροή του αγώνα. Οι μη συνήθεις κινήσεις των αποδόσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα καθιστούν ύποπτη τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της φιλοξενούμενης ομάδας».
3. Λεβαδειακός - Πανθρακικός 2-0 (1-0), 21/3/2010: «Μετά την επιτυχία και του δεύτερου γκολ του αγώνα στο 60' υπάρχει μια ξαφνική στοιχηματική υποστήριξη της φιλοξενούμενης ομάδας. Αυτό συμβαίνει όταν η διαφορά τερμάτων μεταξύ των αγωνιζόμενων ομάδων έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων. Οταν η συμφωνηθείσα διαφορά επιτυγχάνεται τότε μπορεί να υποστηριχθεί η αντίπαλη ομάδα. Αυτό προκαλεί σύγχυση στην αγορά καθώς οι στοιχηματικές εταιρείες προσπαθούν να επιφέρουν ισορροπία στα στοιχήματα. Η UEFA θεωρεί αυτό το παιχνίδι ιδιαίτερα ύποπτο για χειραγώγηση».
4. Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός 3-1 (1-0), 28/3/2010: «Πρόκειται για μια προσπάθεια χειραγώγησης του παιχνιδιού, όπου και οι δύο ομάδες υποστηρίζονται. Με μια προσεκτική ματιά όλος ο στοιχηματισμός κατευθύνεται προς μια διαφορά τερμάτων μεταξύ των αγωνιζόμενων ομάδων της τάξεως των δύο γκολ υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Αυτή η διαφορά έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων. Ετσι όταν ο Αστέρας Τρίπολης πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στο 63' παρατηρήθηκε ότι στοιχηματισμός κατευθύνθηκε υπέρ του Πανθρακικού. Η UEFA θεωρεί αυτό το παιχνίδι ιδιαίτερα ύποπτο για χειραγώγηση».
Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: