Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Έχει τον τρόπο ο Σάντος!!

Ο Φερνάντο Σάντος έχει τον τρόπο να παρουσιάζει την Εθνική μας, όπως ακριβώς την θέλει και να παίρνει τα αποτελέσματα.

Έχει τον τρόπο ο Σάντος
Με το φιλικό απέναντι στην δυνατή Ρωσία, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου άρχισε ουσιαστικά την προετοιμασία της για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στα γήπεδα της Πολωνίας και Ουκρανίας.
Μέσα από αυτά τα φιλικά παιχνίδια, ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Φερνάντο Σάντος θα επιλέξει τους καλύτερους παίκτες, αλλά κυρίως θα διορθώσει ότι δεν του αρέσει από την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη.
Στο παιχνίδι λοιπόν της Παρασκευής (11/11), ο Πορτογάλος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος τόσο από την επιθετική λειτουργία της Ελλάδος, όσο και από την συνολική εικόνα της στο δεύτερο μέρος.
Αυτό που δεν του άρεσε ήταν η αμυντική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, στο διάστημα κυρίως από το 1' έως το 15', όπου η άμυνα έδειξε πολλά κενά και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να δημιουργήσει φάσεις.
Σε αυτό το γεγονός άλλωστε στάθηκε ο Σάντος και στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.
Οι διεθνείς μας μπήκαν λίγο πιο χαλαρά στην αναμέτρηση, καθώς το παιχνίδι ήταν φιλικό και αυτό φαίνεται δεν άρεσε καθόλου στον Πορτογάλο.
Άλλωστε, όπως τόνισε και ο ίδιος, στο ημίχρονο επεσήμανε στους Έλληνες παίκτες, ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και να δείξουν στο δεύτερο μέρος, το πρόσωπο που πρέπει και που οδήγησε την Ελλάδα στο EURO 2012.
Και έτσι έγινε. Η Ελλάδα έδειξε σοβαρότητα, η αμυντική λειτουργία επανήλθε στα γνωστά επίπεδα, η επίθεση δημιούργησε φάσεις και η Εθνική μας για ακόμη ένα παιχνίδι παρέμεινε αήττητη.
Ο Φερνάντο Σάντος λοιπόν μας απέδειξε για ακόμη μια φορά, πως έχει τον τρόπο και ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά το υλικό που έχει στα χέρια του, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και εντός του αγωνιστικού χώρου και να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.
Ακόμη και η πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα της Ρωσίας του Άντβοκαατ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ελλάδα, με τον Ολλανδό τεχνικό να αναγνωρίζει πως η "γαλανόλευκη" είναι μια πολύ καλή ομάδα, ενώ έδειξε να μην θέλει και πολύ να βρεθούμε αντίπαλοι σε Πολωνία-Ουκρανία.
Για την Εθνική μας ακολουθούν δύο ακόμη φιλικά παιχνίδια, ένα την Τρίτη (15/11) με την Ρουμανία και ένα με την Τσεχία τον Φεβρουάριο και ο Πορτογάλος μέσα από αυτά τα ματς και από τις προπονήσεις θα προσπαθήσει να διορθώσει ότι δεν του άρεσε στο φιλικό με τους Ρώσους.
Εξάλλου χρόνος μέχρι τα τελικά υπάρχει αρκετός και ο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές σύνολο στο γήπεδο, το οποίο θα έχει την δική του φιλοσοφία και θα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.
Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι πως η Εθνική μας για ακόμη ένα ματς (δεκαεπτά συνολικά) παρέμεινε αήττητη (σ.σ. το οποίο επεσήμανε και ο προπονητής τη Ρωσίας, ο Άντβοκαατ), κάτι το οποίο βοηθάει κυρίως στο να έχουν οι παίκτες υψηλό ηθικό, όπως τόνισε και ο Σάντος.
Όπως προαναφέραμε πάντως, μέχρι το EURO του 2012, χρόνος υπάρχει αρκετός και ο Φερνάντο Σάντος έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει για το πως θα παρουσιάσει η Εθνική μας ένα καλό πρόσωπο στην τελική φάση.
Πηγή: sport24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: