Τρίτη 22 Απριλίου 2014

«Ανακαινισμένος» ο Άρης!

Χωρίς δέκα παίκτες, συγκριτικά με την τελευταία συγκέντρωση του Άρη έγινε η πρώτη προπόνηση των «κίτρινων» μετά τις εορτές, ενώ πολλοί παίκτες δεν επιθυμούν να προπονούνται πλέον με την ομάδα.

«Ανακαινισμένος» ο Άρης
Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες του Άρη μετά από άδεια μιας εβδομάδας, λόγω των εορτών.

Όμως, απουσίασαν συνολικά δέκα ποδοσφαιριστές, συγκριτικά με την τελευταία συγκέντρωση της ομάδας.

Πέντε από αυτούς ενσωματώθηκαν στους συλλόγους τους, καθώς ήταν δανεικοί στους «κίτρινους». Πρόκειται συγκεκριμένα για τους Μπακασέτα (Αστέρα Τρίπολης), Μπουγαίδη (Γρανάδα), Βλάχο (Μπριζ), Τάτο (Ολυμπιακό) και Καραγκούνη (Ολυμπιακό).

Επιπλέον, οι Μανιάς, Οικονομόπουλος, Καμινιώτης, Ηρακλής και Τριανταφυλλάκος έχουν πάρει περισσότερες ημέρες άδειας. Όλα αυτά ενώ αρκετοί από τους παίκτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να συνεχίσουν να προπονούνται με τον Άρη, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στα διοικητικά του συλλόγου, ενώ δεν είναι γνωστό σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου η ομάδα.

Στη σημερινή προπόνηση των «κιτρίνων», πήραν μέρος οι: Διούδης, Γουναρίδης, Γκελής, Αγγελούδης, Αγκάνθο, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Γκόλιας, Καραγιάννης, Κοντοβάς, Κοτσαρίδης, Λεμονής, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Ρένια, Σουνάς, Σταυρόπουλος, Τσιάρας, Τσουμάνης και Ψυχογιός. Πηγή: sport-fm.gr

Ζήτησαν κι άλλα εισιτήρια!!

Με κοινή τους επιστολή σε ΕΠΟ και Αστυνομία, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ζήτησαν να λάβουν και άλλα εισιτήρια για τον Τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ.

Ζήτησαν κι άλλα εισιτήρια!
Και άλλα εισιτήρια για τον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ζήτησαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ με κοινή τους επιστολή στην Αστυνομία και την ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες ζήτησαν να εκδοθούν τα περιορισμένης ορατότητας εισιτήρια στις θύρες που αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα (οι πέντε τελευταίες σειρές).

Επιπλέον, να λάβουν άλλες 50 vip προσκλήσεις και από 150 για τις θύρες 23 (ΠΑΟΚ) και 29 (Παναθηναϊκός).

Τέλος, από 500 ακόμα εισιτήρια στις θύρες 23 και 29, ενώ -μετά από συνεννόηση με την αστυνομία- να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση και να διατεθεί η 24 για τον ΠΑΟΚ και η 33 για τον Παναθηναϊκό.

Εάν αυτό δεν κριθεί ότι είναι εφικτό, τότε οι δύο ομάδες ζήτησαν να τους δοθεί προς χρήση από ένα κομμάτι των συγκεκριμένων θυρών.

Πρόκειται για περίπου 1000 εισιτήρια για κάθε ομάδα, βάσει των όσων ζητούν οι δύο ομάδες.

Σύντομα θα γίνει γνωστό εάν τα αιτήματα των δύο ομάδων θα γίνουν δεκτά από τις Αρχές.Πηγή: sport-fm.gr

Απορρίφθηκε η αίτηση του Σκόρδα!

Το δικαστήριο απέρριψε σήμερα την αίτηση του Λάμπρου Σκόρδα για προσωρινή αναστολή της απόφασης η οποία τον ωθεί εκτός ΠΑΕ Άρη. Ο Παναγιώτης Στεφανίδης καλείται να συγκροτήσει ΔΣ.

Απορρίφθηκε η αίτηση του Σκόρδα
Ο Λάμπρος Σκόρδας αποτελεί παρελθόν από τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης καθώς σήμερα έπεσε στο… κενό άλλη μια προσπάθεια για το αντίθετο.

Όπως έγινε γνωστό το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του Λάμπρου Σκόρδα για προσωρινή αναστολή της απόφασης η οποία τον αντικαθιστά στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Έτσι πλέον ο Παναγιώτης Στεφανίδης θα εκτελεί χρέη προέδρου στο ΔΣ το οποίο αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα –σύμφωνα με πληροφορίες- την Πέμπτη.

Ο Λάμπρος Σκόρδας πλέον περιμένει την 13η Μαϊου όταν και θα εκδικασθεί η αίτηση ανάκλησης της απόφασης, η οποία είναι και η τελευταία νομική προσπάθεια που του έχει απομείνει για να διαφοροποιήσει την κατάσταση στην ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Εισιτήρια για ΣΕΦ τέλος!

Μερικές ώρες χρειάστηκαν, όπως αναμενόταν, για να εξαντληθούν τα εισιτήρια του αυριανού (22/4) τέταρτου προημιτελικού του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ.

Εισιτήρια για ΣΕΦ τέλος
Με το που ολοκληρώθηκε ο τρίτος προημιτελικός του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης χθες, η ΚΑΕ ανακοίνωσε τους τρόπους διάθεσης των εισιτηρίων του τέταρτου αγώνα, που θα γίνει αύριο στο ΣΕΦ. Η ζήτηση ήταν από το πρώτο… λεπτό τέτοια, που ήταν θέμα ωρών να βρουν κάτοχο και τα περίπου οκτώμισι χιλιάδες (τα άλλα τρεις χιλιάδες αντιστοιχούν σε κατόχους διαρκείας) που βγήκαν σε internet (από χθες βράδυ) και σε εκδοτήρια, μπουτίκ και επιλεγμένα καταστήματα.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι τα «μαγικά» χαρτάκια για τον κρίσιμο αγώνα με την «βασίλισσα» εξαντλήθηκαν, οπότε όποιος πρόλαβε, εισιτήριο πήρε. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος κι επίσημα ο Μόγες!

Παρελθόν κι επίσημα από τον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Ντέιβιντ Μόγες. Σιγή από τους πρωταθλητές Αγγλίας για τη διάδοχη κατάσταση. Πιθανότατα αναλαμβάνει προσωρινά ο Γκιγκς.

Τέλος κι επίσημα ο Μόγες
Η εποχή Ντέιβιντ Μόγες έκλεισε για τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Όπως είχαν προαναγγείλει από χθες τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Σκωτσέζος τεχνικός αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πρόσληψή του στη θέση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Η Μαν. Γιουνάιτεντ ανακοινώνει ότι ο Ντέιβιντ Μόγες αποχώρησε από το σύλλογο. Η διοίκηση του συλλόγου θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για τη σκληρή δουλειά, την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια με την οποία εργάστηκε», αναφέρει η ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων».

Οι πρωταθλητές Αγγλίας απέτυχαν παταγωδώς επί των ημερών του, καθώς τέθηκαν νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου, θα μείνουν εκτός Champions League για πρώτη φορά μετά το 1995 και δύσκολα θα προλάβουν έστω και την έξοδο στο Europa League. Παράλληλα αποκλείστηκαν πρόωρα στο Κύπελλο (χάνοντας στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-1 από τη Σουόνσι για τον τρίτο γύρο) και το Λιγκ Καπ (στα ημιτελικά από τη Σάντερλαντ), ενώ στο Champions League έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στους «16», αλλά γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στη συνέχεια από την Μπάγερν. Συνολικά ο Μόγες είχε σε 51 αγώνες 27 νίκες, 9 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Για την επόμενη μέρα τηρείται σιγή ιχθύος. Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως προσωρινά και για τους πέντε εναπομείναντες αγώνες τα ηνία της ομάδας θα αναλάβουν οι παλιοσειρές Ράιαν Γκιγκς και Νίκι Μπατ, ενώ ήδη αναζητείται κάποια μόνιμη λύση για την επόμενη σεζόν και ακούγονται ονόματα όπως των Γιούργκεν Κλοπ και Ντιέγκο Σιμεόνε.

Manchester United         @ManUtd
BREAKING: Manchester United announces that David Moyes has left the club. (part 1 of 2)
Manchester United         @ManUtd
BREAKING: The club would like to place on record its thanks for the hard work, honesty and integrity he brought to the role. (part 2 of 2)


Πηγή: sport-fm.gr

«Υπήρχαν συμπαίκτες μου που δεν είχαν χρήματα για να ζήσουν»

Στις άσχημες οικονομικές συνθήκες που συνάντησε στον Άρη έκανε ο Ανδρέας Τάτος με τον απολογισμό του για την απογοητευτική σεζόν των Θεσσαλονικέων και περιμένει την ευκαιρία του από τον Ολυμπιακό.

«Υπήρχαν συμπαίκτες μου που δεν είχαν χρήματα για να ζήσουν»
Με τα καλύτερα λόγια για τους οπαδούς τους Άρη, όχι όμως και για τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Δημήτρη Μούτα, μίλησε ο Ανδρέας Τάτος, στον απολογισμό του για την απογοητευτική σεζόν των «κίτρινων».

Από εκεί και πέρα, ο διεθνής χαφ θεωρεί ότι δικαιούται να έχει μία ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του στον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 26χρονος άσος στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Το «ταμείο» της χρονιάς ποιο είναι;

«Αρνητικό. Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή. Έγιναν λάθος πράγματα, τα οποία τα είδε και τα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Πρέπει να γυρίσει σελίδα ο Αρης, να μη μείνει στο χθες».

Τι να «έχει» αυτή η νέα σελίδα;

«Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα έχει οικονομική άνεση, θα τη βοηθήσει οικονομικά στα μεγάλα προβλήματα που θα έχει, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό».

Τι εννοείς;

«Χρειάζεται να την αγαπήσει πραγματικά, να θέλει να προσφέρει και φυσικά να μπορεί. Το στοίχημα είναι να βοηθήσει και να δώσει και όχι να μπει απλά για να γίνει γνωστός από τον Αρη»!

Μιλάς με θέρμη για τον Αρη...

«Ο Αρης είναι ένας τεράστιος και ιστορικός σύλλογος. Έκλεισε πρόσφατα τα 100 χρόνια του, αλλά δυστυχώς υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική. Είναι κρίμα, όχι μόνο για τον σύλλογο, τον κόσμο του Αρη, αλλά και για όλη τη Θεσσαλονίκη και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κρίμα, γιατί δεν υπήρχαν οι άνθρωποι να στηρίξουν όσο έπρεπε την ομάδα για να επιβιώσει και να παραμείνει στην κατηγορία».

Είχες πει ότι νιώθεις τον Αρη «σπίτι» σου. Σε πλήγωσε ο υποβιβασμός;

«Θέλει και ρώτημα; Πάρα πολύ με έχει πληγώσει. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Ένιωσα ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου και το εννοώ ακόμη. Την πρώτη φορά που ήρθα δέθηκα πάρα πολύ με τον Αρη. Είναι τιμή να φοράω αυτή τη φανέλα, είναι βαριά. Πραγματικά ένιωσα μεγάλη χαρά που ανήκα σε αυτή την ομάδα. Έχω δεθεί συναισθηματικά».

Τι βάζεις στο άλμπουμ των φωτογραφιών;

«Το ζεστό χειροκρότημα στην επιστροφή μου το καλοκαίρι, τα γκολ που πέτυχα με την ομάδα και τη δυναμική του κόσμου. Τον έχω πάντα στην καρδιά μου και θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια. Στάθηκε δίπλα μας και σε μένα και σε όλα τα παιδιά».

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι τώρα, τι θα άλλαζες;

«Τη δική μου απόδοση. Δεν έπαιξα όσο μπορούσα και ήθελα. Είχα να αντιμετωπίσω αρκετά προβλήματα και ψυχολογικά, υπήρχαν άνθρωποι μέσα στην ομάδα που δεν με στήριξαν όταν ήρθα, αφού είχαν αλλάξει η διοίκηση, οι παίκτες και οι γενικοί αρχηγοί, και αυτό μου στοίχισε πολύ στην αρχή».

Σε ποιους αναφέρεσαι;

«Στον Δημήτρη Μούτα. Η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή απέναντί μου. Δεν τον γνώριζα από πριν ούτε ξέρω τι πρόβλημα είχε μαζί μου. Πέρα από αυτό το ξεκίνημα, όμως, έπαιζα για τρεις μήνες με θλάση στον προσαγωγό, κάνοντας ενέσεις, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να ξεπεράσω πλήρως το πρόβλημα. Προσπάθησα, όμως, να βάλω το «εμείς» πάνω από το “εγώ”».

Είχες πολλά νεύρα φέτος...

«Από τη μια όσα έζησα στην αρχή και από την άλλη ο τραυματισμός, αλλά κυρίως η μεγάλη πίεση, είχαν ως αποτέλεσμα να έχω νεύρα. Ήθελα πάρα πολύ να δικαιώσω αυτόν τον κόσμο που γέμιζε το γήπεδο παρά την άσχημη θέση μας και μας βοηθούσε ψυχολογικά»

Ποια λάθη έγιναν φέτος;

«Λάθη αγωνιστικά και τεχνικά. Λάθη και διοικητικά, όμως. Η κατάσταση δεν ήταν καλή, όταν έχεις παίκτες που δεν παίρνουν ούτε καν τον μισθό τους. Πώς περιμένεις να κρατηθεί στην κατηγορία η ομάδα όταν δεν έχεις να τους δώσεις τα στοιχειώδη; Μπορεί προσωπικά να μην είχα πρόβλημα και δεν έχω παράπονο, αλλά σε όλη την ομάδα η κατάσταση δεν ήταν καλή. Υπήρχαν συμπαίκτες μου που δεν είχαν τα στοιχειώδη έσοδα για να ζήσουν»!

Οι παίκτες δεν έχετε ευθύνες;

«Οι παίκτες παίζουν στο γήπεδο και έχουμε πολλές ευθύνες και εμείς, μόνο που έγιναν τόσα πολλά λάθη στην ομάδα από το ξεκίνημα σε πολλά επίπεδα, που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Και όχι μόνο λάθη φετινά, αλλά συσσωρευμένα, όλα αυτά τα χρόνια».

Μετάνιωσες που ήρθες στον Αρη;

«Ποτέ! Σε καμία περίπτωση. Ήταν και είναι επιλογή μου, τη στήριξα και τη στηρίζω μέχρι τέλους. Τον Δεκέμβριο είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες από Ελλάδα, από τον Ατρόμητο, και από την Κύπρο, από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν είμαι από αυτούς που πουλάνε την ομάδα τους. Ήρθα για να πολεμήσω από την αρχή και δεν κάνω πίσω στις δυσκολίες, γι' αυτό και έμεινα για να παλέψω μέχρι τέλους. Δεν θα παρατούσα ποτέ την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο. Υπάρχουν κάποιοι που μου είπαν ότι έκανα λάθος που ήρθα στον Αρη, αλλά ένα έχω να πω: Και τώρα να έκανα επιλογή, πάλι τον Αρη θα επέλεγα».

Μίλησες πολλές φορές για τον κόσμο του Αρη...

«Ένα πράγμα έχω να πω. Ο κόσμος του Άρη πρέπει να είναι υπερήφανος για την ομάδα και αξίζει πάρα πολλά, παρά τις πολλές πίκρες που έχει φάει από την ομάδα. Μέσα από τον κόσμο του θα βρει τη δύναμη για να σταθεί στα πόδια του. Είναι πολεμιστής ο κόσμος του Αρη και επειδή έχασε μια “μάχη”, δεν θα τα παρατήσει, θα συνεχίσει να παλεύει».

Πέρασαν τέσσερις προπονητές από τον Αρη (Χατζηνικολάου, Μιλίνκοβιτς, Παπαδόπουλος, Φοιρός). Ποιος σε βοήθησε περισσότερο;

«Δεν έχω παράπονο από κανέναν, προσπάθησα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, άσχετα ποιους προπονητές είχα».

Εκανες φίλους στη Θεσσαλονίκη;

«Ναι, και μάλιστα πολλούς. Αγάπησα την πόλη, τον κόσμο της και φυσικά τον Αρη. Με βοήθησαν πολύ και εμένα και την οικογένειά μου. Ειδικά όταν πέρασα δύσκολες στιγμές, πάντα υπήρχαν άνθρωποι δίπλα μου, αλλά τη μεγαλύτερη δύναμη την πήρα από τα δικά μου πρόσωπα».

Μίλησέ μας για σένα και την οικογένειά σου.

«Οι δύο αγάπες της ζωής μου είναι η γυναίκα μου, η Βικτώρια, και η κόρη μου, η Αντριάνα! Δεν βγαίνω πολύ έξω, μου αρέσει να περνάω ήρεμα με την οικογένειά μου, αλλά και να βγαίνω με φίλους για καφέ. Δεν μου αρέσουν τα ξενύχτια, πολύ σπάνια πάω σε κλαμπ, είμαι, όπως λένε, σπιτόγατος. Χόμπι μου, η μουσική, τα ελληνικά. Ο αγαπημένος μου είναι ο Νίκος Βέρτης. Μου αρέσει πολύ το μπιλιάρδο, αλλά, όταν παίζω, θέλω να το απολαμβάνω. Φέτος έπαιξα ελάχιστα, μια και δεν είχα την ψυχολογία από την πορεία της ομάδας».

Το κεφάλαιο της Εθνικής για σένα;

«Είναι το όνειρο κάθε παίκτη να φοράει το εθνόσημο και να παίρνει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι πολλοί οι καλοί παίκτες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για να πάρεις μια θέση στην Εθνική Ελλάδας. Μπορεί να γίνονται και λάθη. Προσωπικά θα ήθελα να αγωνιστώ στην Εθνική και να τιμήσω την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο».

Τι πιστεύεις ότι θα κάνει στο Μουντιάλ;

«Μπορεί να τα καταφέρει και να περάσει στην επόμενη φάση. Αισιοδοξώ ότι για ακόμη μία φορά θα μας κάνει περήφανους η ελληνική ομάδα και στα γήπεδα της Βραζιλίας».

Ποια είναι η δική σου επόμενη μέρα; Ακούστηκαν σενάρια για Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, αλλά και για ομάδες από την Κύπρο...

«Θα ήθελα να είχε μείνει ο Άρης στην κατηγορία και να συζητούσαμε τώρα πώς θα συνέχιζα στο Χαριλάου. Έχω έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω, θα πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω και να πάρουμε μαζί με τον ατζέντη μου, τον Κοκορόγιαννη, την κατάλληλη απόφαση».

Μπορείς να σταθείς στον Ολυμπιακό;

«Είναι απωθημένο μου. Γιατί στον Ολυμπιακό δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που έπρεπε, ένιωσα πολύ άσχημα γι' αυτό, μια και πάντα πίστευα ότι αξίζω να φοράω αυτή τη φανέλα. Δεν μου δόθηκαν καν οι ευκαιρίες για να κριθώ στο γήπεδο, εάν μπορώ ή όχι να τη φοράω».

Για τους προπονητές που είχες;

«Συνεργάστηκα με τους Ζαρντίμ, Νικοπολίδη, Μίτσελ, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν. Η ζωή συνεχίζεται, προσωπικά έδειξα μέσα από τις εμφανίσεις που είχα με τον Αρη ότι αξίζω να πάρω την ευκαιρία. Πιστεύω στις δυνατότητές μου και ότι μπορώ να παίξω σε μεγάλες ομάδες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;

«Σίγουρα ναι! Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, με ποιοτικό ρόστερ, με έναν πολύ καλό προπονητή, όπως είναι ο Μίτσελ, με υγιέστατη διοίκηση και έναν πρόεδρο που είναι κοντά στην ομάδα. Δεν τους λείπει τίποτα, τα έχουν όλα και γι' αυτό στάθηκε καλά τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Με λίγη τύχη θα μπορούσε να είναι αυτός αντί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει κάνει μεγάλη πρόοδο και ήθελε ένα... τσαφ για να πετύχει
».

Δεν πάει για Βερδού!!

Το κεφάλαιο «Βερδού» έχει κλείσει για τον Ολυμπιακού, αφού ο Καταλανός χαφ έχασε πέρσι την ευκαιρία του να ενταχθεί στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Δεν πάει για Βερδού
Στην επιφάνεια επέστρεψε για τον Ολυμπιακό ο Γιόαν Βερδού, αφού φέρεται να είναι επιθυμεί να αποχωρήσει από την Μπέτις και παρουσιάζεται μετανοιωμένος που δεν επέλεξε τους Πειραιώτες το περασμένο καλοκαίρι.

Τη φετινή σεζόν ο 30χρονος μέσος μετράει 30 συμμετοχές στους Ανδαλουσιανούς, οι οποίοι μοιάζουν απίθανο να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Segunda Division.

Σύμφωνα με τη SportDay, αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει σίριαλ όπως το καλοκαίρι, επειδή δεν είναι πλέον ανοιχτή η πόρτα των πρωταθλητών για τον έμπειρο άσο.

Ο Βερδού είχε αποτελέσει τον διακαή πόθο του Μίτσελ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τον θέλει φέτος για το «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Ο Καταλανός χαφ είχε την ευκαιρία να παίξει στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά εξαιτίας της γυναίκας του την έχασε και ο Ισπανός τεχνικός κοιτάζει πλέον για άλλες λύσεις για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Πηγή: sport-fm.gr

Και οι δύο… Champions!

Οι δύο τελευταίες νικήτριες του Europa League, Ατλέτικο και Τσέλσι, μονομαχούν στη Μαδρίτη στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Και οι δύο… Champions
Δεν έχουν τη λάμψη ή τις τόσο βαριές φανέλες όσο Ρεάλ και Μπάγερν στο άλλο ζευγάρι. Όμως όποιος χαρακτηρίσει τον τελευταίο πρόωρο τελικό, απλώς υποτιμά την Ατλέτικο και την Τσέλσι που μάχονται στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Οι «ροχιμπλάνκος» επιστρέφουν σε ημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε οδηγεί την κούρσα στην Primera Division τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε και έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Αρντά Τουράν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Τιμπό Κουρτουά, που είναι δανεικός από την… Τσέλσι.

Οι «μπλε» προέρχονται από την απογοήτευση της εντός έδρας ήττας από τη Σάντερλαντ, της πρώτης επί Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από 77 αγώνες αήττητη. Πλέον έχουν χάσει έδαφος για τον τίτλο έναντι της Λίβερπουλ, την οποία-σημειωτέον-αντιμετωπίζουν την Κυριακή στο «Άνφιλντ» σε ένα παιχνίδι που πιθανώς να κρίνει τα πάντα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ενώ αμφίβολος είναι λόγω τραυματισμό ο Εντέν Αζάρ και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μάτιτς και Σαλάχ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση, αυτή του Σούπερ Καπ του 2012, όταν η Ατλέτικο είχε θριαμβεύσει με 4-1 στο Μονακό με χατ-τρικ του Ρανταμέλ Φαλκάο. Τη σεζόν 2009/10 είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο του Champions League, με την Τσέλσι να νικά 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να παίρνει 2-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η Ατλέτικο σε 21 αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες έχει 8 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ ως γηπεδούχος μετρά 5 νίκες και 4 ήττες. Σε επτά διπλά παιχνίδια με ομάδες από το Νησί μετρά 5 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς. Η Τσέλσι σε 32 αγώνες με ισπανικές ομάδες έχει 14 νίκες, 11 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ ως φιλοξενούμενη έχει 3 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες. Σε διπλά παιχνίδι έχει 4 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς.Πηγή: sport-fm.gr

Χριάπα: «Διαφορετικά κριτήρια από τους διαιτητές»

Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε μιλώντας στον ρωσικό Τύπο ο Βίκτορ Χριάπα μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Χριάπα: «Διαφορετικά κριτήρια από τους διαιτητές»
Για διαφορετικά κριτήρια σφυριγμάτων των διαιτητών έκανε λόγο ο Βίκτορ Χριάπα μιλώντας στον ρωσικό Τύπο μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ επιθετικά στην άμυνα, πολύ περισσότερο από ό,τι στη Μόσχα. Και το παράξενο είναι πως όταν αποφασίσαμε να παίξουμε κι εμείς το ίδιο δυνατά, φορτωθήκαμε με πολλά φάουλ. Στα δύο πρώτα παιχνίδια οι διαιτητές σφύριζαν με τα ίδια κριτήρια. Ήταν ξεκάθαρο πως γι’ αυτούς ήταν η τελευταία ευκαιρία», δήλωσε ο αρχηγός της ρωσικής ομάδας.

«Θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί στις επιθέσεις μας. Δεν είχαμε σιγουριά στις κινήσεις μας. Ήταν μια εμπειρία για την ομάδα μας να παίξει σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης. Θα μπορούσαμε έστω κι έτσι να κερδίσουμε. Ελπίζω να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να τα καταφέρουμε στο επόμενο παιχνίδι», πρόσθεσε ο διεθνής φόργουορντ.Πηγή: sport-fm.gr

Κι όμως… γυρίζει!

Πίστη πως η χθεσινή νίκη ήταν μόνο η αρχή της αντεπίθεσής τους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Τα κλειδιά της νίκης και η ανάγκη για βελτίωση. Ξεσηκωμός στις τάξεις του κόσμου.

Κι όμως… γυρίζει
Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Και το απέδειξε στην ΤΣΣΚΑ νικώντας τη χθες στο ΟΑΚΑ με 65-59 παραμένοντας «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Final Four.

Οι «σκούπες» που ονειρεύονταν οι Ρώσοι έμειναν τελικά στις… αποθήκες και στις τάξεις του «τριφυλλιού» η πίστη είναι διάχυτη πως η αντεπίθεσή τους μόλις άρχισε.

Η άμυνα ήταν και πάλι η αρχή και το τέλος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Κράτησε την ΤΣΣΚΑ στους 59 πόντους, επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα τη φετινή περίοδο που σκοράρει 79 πόντους ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, μπλόκαρε τις συνεργασίες των αντιπάλων και «πληγώθηκε» μόνο από τις ατομικές ενέργειες του Σόνι Γουίμς. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (35-26) έχοντας 13 επιθετικά και αρκετές έξτρα κατοχές μπάλας, ενώ σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια πήραν αρκετούς πόντους από το «ζωγραφιστό». Λάσμε, Ράιτ, Φώτσης και Διαμαντίδης ξεχώρισαν σε ατομικό επίπεδο, αλλά όλοι όσοι κλήθηκαν να βοηθήσουν πρόσφεραν τον… οβολό τους σε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Ασφαλώς, υπάρχουν και πράγματα που ο Παναθηναϊκός δεν «πλήρωσε», αλλά οφείλει να διορθώσει. Ήταν και πάλι άστοχος από μακριά μετρώντας 5/21 τρίποντα (23,8%) και πλέον στα τρία πρώτα παιχνίδια έχει 15/66 (22,7%) πίσω από τα 6,75μ., ενώ δεν τα 15 λάθη είναι μεγάλος αριθμός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως οι γηπεδούχοι μοίρασαν μόλις 10 ασίστ.

Η επόμενη μέρα της μεγάλης νίκης περιλαμβάνει αποκατάσταση και πολλή ανάλυση μέσω βίντεο από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τους συνεργάτες του στους παίκτες της ομάδας.

Στο μεταξύ, μετά την πολύ μεγάλη προσέλευση (παρά την απογοήτευση για το 0-2 της Μόσχας και την απουσία πολλών από το λεκανοπέδιο λόγω Πάσχα) στο χθεσινό ματς, το ΟΑΚΑ αναμένεται να… ξεχειλίζει από κόσμο την Τετάρτη στις 20:00. Τα εισιτήρια διατίθενται από σήμερα το πρωί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (10:00-19:00) κι αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.Πηγή: sport-fm.gr

Στο τέλειο και ακόμα… παραπέρα!!

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 τη προημιτελική σειρά κόντρα στη Ρεάλ και από… χθες, σκέφτεται το αυριανό (23/4) 4ο ματς στο ΣΕΦ, όπου θα ψάξει την ισοφάριση. Αγωνία για Περπέρογλου, δεδομένο το sold out.

Στο τέλειο και ακόμα… παραπέρα
Τα πρώτα… σημάδια της ανάκαμψης ή αλλιώς της σωστής αγωνιστικής προσαρμογής στον τρόπο που παίζει η Ρεάλ, είχαν φανεί από το δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου προημιτελικού στην Μαδρίτη. Ο Ολυμπιακός έβγαλε από τη Μεγάλη Πέμπτη αμυντική αντίδραση, περισσότερη ενέργεια και πάθος, αλλά τα πολλά χαμένα ελεύθερα σουτ και οι βολές, του στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις το «διπλό».

Στο χθεσινό τρίτο ματς στο ΣΕΦ, όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιζαν την ύπαρξή τους στη φετινή Ευρωλίγκα, η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και η Ρεάλ, έστω και δύσκολα υποτάχθηκε, με αποτέλεσμα η σειρά να γίνει 2-1 και όλα να παραμένουν «ανοικτά». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, έκαναν λόγο για νίκη προοπτικής και υπερηφάνειας και μόνο δίκιο έχουν. Η «σκούπα» που θα πλήγωνε σημαντικά τον εγωισμό των πρωταθλητών Ευρώπης έμεινε δια παντός στα αποδυτήρια των «μερένχες», αλλά για να υπάρξει περαιτέρω προοπτική, χρειάζεται ίδια ή και καλύτερη εμφάνιση στο αυριανό (21:45) τέταρτο παιχνίδι.

Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι», θα τα δώσουν όλα για το 2-2, ώστε να μπουν την Πέμπτη στο αεροπλάνο της… επιστροφής στην Μαδρίτη και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες μίας ακόμα ευρωπαϊκής υπέρβασης. Πιο συγκεκριμένα την παρουσία τους σε πέμπτο Final Four, τα τελευταία έξι χρόνια, επίδοση διόλου ευκαταφρόνητη. Ο βαθμός δυσκολίας τεράστιος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν στη μείωση του σκορ οι πειραιώτες, γεμίζει ελπίδα. Η σημερινή προπόνηση (18:30), θα αναλωθεί στην βελτίωση όσων δεν πήγαν καλά χθες, αλλά θα έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αν ο πολύτιμος για την ισορροπία του rotation και μεγάλος άτυχος, Στράτος Περπέρογλου (ίωση), θα καταφέρει να προπονηθεί και να μπει στη δωδεκάδα του αυριανού αγώνα.

Τα αγωνιστικά «κλειδιά»

Από εκεί και έπειτα, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα αλλάξει το αποτελεσματικό αμυντικό του πλάνο με τις αλλαγές στα σκριν στο πικ εν ρολ και την πίεση των αντιπάλων ψηλών από τους κοντούς από μπροστά στα miss match που δημιουργούνται. Η δημιουργία των Μαδριλένων φθίνει σε μεγάλο βαθμό με αυτό το τρικ του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι επιθέσεις της «βασίλισσας» γίνονται στο τέλος του χρόνου και με επιτυχία μόνο όταν «μιλάει» το ατομικό ταλέντο των παικτών της. Στη δε επίθεση, εκτός από τα χθεσινά υψηλά επίπεδα δημιουργίας (19 ασίστ), την καλή κυκλοφορία και τη κίνηση χωρίς τη μπάλα, απαιτείται βελτίωση του ποσοστού ευστοχίας στα τρίποντα (φτωχό το 5/18 για εντός έδρας παιχνίδι), περισσότεροι πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα, αλλά και «τάισμα» των ψηλών, αφού η άμυνα της Ρεάλ στο low post, είναι ίσως η αχίλλειος πτέρνα της.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη από τις τρεις μάχες που πρέπει να βγάλει εις πέρας και τη φετινή πρόκληση που ακούει στο όνομα Ρεάλ, αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει καταφέρει ακόμα τίποτα. Αν επιστρέψει στην ισπανική πρωτεύουσα, θα έχει πετύχει ήδη αρκετά και κυρίως θα έχει μεταφέρει την πίεση και το άγχος στο στρατόπεδο του Πάμπλο Λάσο. Είναι φανερό πως υπό τέτοιες συνθήκες, ακόμα και τα μεγάλα φαβορί και οι ποιοτικές ομάδες «λυγίζουν».

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα έχει αύριο από τον κόσμο του, στήριξη ανάλογη και ακόμα πιο «θερμή» από ότι στο χθεσινό ματς. Μετά το τέλος του τρίτου αγώνα, η ΚΑΕ έθεσε στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ενώ σήμερα από τις 9:00 το πρωί θα διατίθενται στα εκδοτήρια του ΣΕΦ και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης (καταστήματα Γερμανός, επίσημη μπουτικ της ομάδας) και αναμένεται σε λίγες ώρες να… εξαφανιστούν. Πηγή: sport-fm.gr

«Φευγάτος» ο Μάκος!

Στην Ανόρθωση επιθυμούν να «χτίσουν» πάνω στον Γρηγόρη Μάκο την ομάδα της νέας σεζόν, όμως ο 27χρονος μέσος δεν φέρεται έτοιμος να μείνει στην Κύπρο.

«Φευγάτος» ο Μάκος
Από την παραμονή του Γρηγόρη Μάκου θέλουν στην Ανόρθωση να ξεκινήσουν την δημιουργία του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» υποστηρίζει πως η διοίκηση της «κυρίας» του κυπριακού ποδοσφαίρου προσφέρει πολύ καλό συμβόλαιο στον 27χρονου μέσο.

Ωστόσο, ο διεθνής άσος δεν φαίνεται να ψήνεται, παρότι οικονομικά η προσφορά είναι πολύ καλή. Ο Μάκος – που έχει 22 συμμετοχές – που δεν πέρασε άσχημα στη Μεγαλόνησο, δεν έχει σαν προτεραιότητα την παραμονή του εκεί.
Πηγή: sport-fm.gr

Αποστομωτική «απάντηση»

Οι Κλίπερς απάντησαν στο break των Ουόριορς διασύροντάς τους στο δεύτερο παιχνίδι στο Λος Άντζελες με 138-98 και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά που μεταφέρεται στο Όκλαντ.

Αποστομωτική «απάντηση»
Οργισμένη απάντηση έδωσαν οι Κλίπερς στους Ουόριορς μετά την ήττα τους στο Staples Center. Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς όχι απλώς κέρδισε, αλλά συνέτριψε τους «πολεμιστές» με 138-98 ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά που δείχνει πως έχει… δρόμο.

Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» το παιχνίδι από πολύ νωρίς, αλλά δεν έδειξαν οίκτο και ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +40. Ο Μπλέικ Γκρίφιν, που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με φάουλ στο πρώτο ματς, πήρε το αίμα του πίσω με 35 πόντους σε μόλις 29:32 κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα play offs. Ο Στίβεν Κάρι με 24 πόντους (αλλά 1/7 τρίποντα) διασώθηκε από το «ναυάγιο» των φιλοξενούμενων που όταν είδαν το παιχνίδι να χάνεται δεν έκαναν τον κόπο να το παλέψουν ως το τέλος.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται για τα δύο επόμενα παιχνίδια στο Όκλαντ, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δωδεκάλεπτα: 31-20, 65-41, 103-73,

Κλίπερς: Γκρίφιν 35, Γκρέιντζερ 15, Μπαρνς 13, Τούρκογλου 13, Πολ 12 (10 ασίστ), Κόλισον 12 (10 ασίστ), Τζόρνταν 11, Ρέντικ 9, Κρόφορντ 9, Ντέιβις 4, Ντάντλεϊ 3, Γκριν 2, Χόλινς.

Ουόριορς: Κάρι 24, Λι 11, Γκριν 11, Κρόφορντ 11, Μπαρνς 9, Σπέιτς 8, Τόμπσον 7, Μπλέικ 5, Ιγκουοντάλα 4, Ο’ Νιλ 4, Άρμστρονγκ 4, Κούζμιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Τους περνάει από… κόσκινο ο Μίτσελ!

Οι δανεικοί ποδοσφαιριστές που είχε παραχωρήσει ο Ολυμπιακός σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας επιστρέφουν στου Ρέντη και ο Μίτσελ καλείται το επόμενο διάστημα να αποφασίσει ποιοι του κάνουν.

Τους περνάει από… κόσκινο ο Μίτσελ
Έξι νέα πρόσωπα υποδέχθηκαν στου Ρέντη ο Μίτσελ και οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για τους Μπουχαλάκη, Βλαχοδήμο, Λυκογιάννη, Διαμαντάκο, Καραγκούνη και Κολοβό, οι είχαν δοθεί δανεικοί σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ολοκλήρωσαν για φέτος τις υποχρεώσεις τους και τη Δευτέρα του Πάσχα έκαναν την πρώτη τους εκγύμναση φορώντας τα «ερυθρόλευκα».

Σήμερα θα ενσωματωθούν οι Τζανακάκης, Λεάντρο, Σιώπη, Τάτο και Κάταϊ, με τους Ντε Βινσέντι, Γιαταμπαρά, Ντιελνά, Γκρίμπιτς, Ιαωννίδη, Λεζάρ, Ζντιέλαρ, Γιαννιώτη και Ιμπραΐμ που ακόμα έχουν αγώνες μπροστά τους.

Όλοι τους έχουν ταλέντο και έπαιξαν στις ομάδες που παραχωρήθηκαν, με το ενδιαφέρον για το μέλλον τους να είναι μεγάλο.

Οι έξι αυτοί παίκτες θα περάσουν από το… μικροσκόπιο του Μίτσελ, αν και φέρεται να έχει ξεχωρίσει ήδη τρεις από αυτούς.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», ο Ισπανός προπονητής έχει σχηματίσει καλή άποψη για τον Δημήτρη Κολοβό που έκλεψε την παράσταση με τη φανέλα του Πανιωνίου, τον Δημήτρη Διαμαντάκο που ήταν το «κανόνι» του φετινού Εργοτέλη και τον Μπουχαλάκη που είχε αρκετά καλή παρουσία στους Ηρακλειώτες.
Πηγή: sport-fm.gr

Η μεγαλύτερη κούπα των «αιωνίων»

Η σχέση αγάπης κι εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει με τον κόσμο τους είναι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο κέρδος. Γιατί είναι δίπλα τους στα δύσκολα, όπως απέδειξαν περίτρανα χθες.

Η μεγαλύτερη κούπα των «αιωνίων»
Καλές οι κούπες, αναμφίβολα. Όμως ίσως ακόμη μεγαλύτερο κέρδος κι από αυτές αποτελεί για τους «αιώνιους» η σχέση αγάπης κι εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει με τον κόσμο τους. Πρόκειται για κάτι που δεν είναι εφήμερο κι ευκαιριακό, που δεν εμφανίζεται μόνο στις φιέστες και τα ντέρμπι, αλλά εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Όταν τα πράγματα… ζορίζουν.

Τρανότερη απόδειξη από αυτή της Δευτέρας δεν υπάρχει. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επέστρεψαν από Μαδρίτη και Μόσχα αντίστοιχα με δύο ήττες στην πλάτη, απογοήτευση-λίγο ως πολύ-για την εικόνα τους και τα προγνωστικά εναντίον τους για τη συνέχεια απέναντι σε δύο ομάδες που κακά τα ψέματα είναι πιο ποιοτικές και πλούσιες.

Οι πρώτοι που πίστεψαν όμως ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα είναι οι φίλαθλοί τους. Παρότι η Αττική άδειασε λόγω των ημερών, παρά τη ραστώνη των ημερών και το… hangover από το πασχαλινό τραπέζι, οι φίλοι των «αιωνίων» έκαναν και με το παραπάνω το καθήκον τους.

Το ΣΕΦ ήταν κατάμεστο από 11.500 πιστούς του Ολυμπιακού και το ΟΑΚΑ από 14.000 του Παναθηναϊκού. Από ανθρώπους που δεν πήγαν στο γήπεδο για να γκρινιάξουν, να αποδοκιμάσουν ή να στήσουν λαϊκά δικαστήρια σε περίπτωση αποτυχίας. Από ανθρώπους που στήριξαν με χειροκρότημα όταν η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ αντεπιτέθηκαν στο φινάλε και διεκδίκησαν στα ίσα τη νίκη. Από ανθρώπους που έδωσαν ώθηση στους «αιώνιους» να πάρουν νίκες περηφάνιας κι ελπίδας. Από ανθρώπους που θα χειροκροτούσαν ακόμη κι αν η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ομάδες τους κόντρα στα προγνωστικά δεν δικαιωνόταν στο τέλος. Από ανθρώπους που θα γεμίσουν-είναι δεδομένο-το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης και θα «σπρώξουν» τις ομάδες τους στο 2-2. Που στην απευκταία περίπτωση που δεν έρθει η ισοφάριση θα τις ανταμείψουν για την προσπάθειά τους και θα επιστρέψουν ήσυχοι στα σπίτια τους γνωρίζοντας πως έχουν κάνει το καθήκον τους απέναντι σε αυτούς που τους έχουν δώσει τόσες χαρές.

Με τέτοια συμπαράσταση, ακόμη κι αν φέτος δεν βρεθούν καν στο Final Four, οι επιτυχίες θα συνεχίσουν να έρχονται… Πηγή: sport-fm.gr

Τα διλήμματα του Αναστασίου εν όψει τελικού!

Για αρκετές θέσεις πονοκεφαλιάζει ο Γιάννης Αναστασίου εν όψει του τελικού Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Τα διλήμματα του Αναστασίου εν όψει τελικού
Η ώρα του τελικού για τον Παναθηναϊκό πλησιάζει. Ο Γιάννης Αναστασίου στον μεγάλο αγώνα με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, ακόμη και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, πλην του Εμίρ Μπαϊράμι. Ο 41χρονος προπονητής αντιμετωπίζει, συνεπώς, έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τη στελέχωση της ενδεκάδας.

Ο Κοτσόλης έχει προβάδισμα αντί του Καπίνο για τη θέση του γκολκίπερ, μιας κι έχει παίξει σε όλα τα φετινά ματς του θεσμού έχοντας καλή παρουσία. Από εκεί και πέρα, για το δεξί άκρο της άμυνας φαβορί είναι ο Τριανταφυλλόπουλος και για το αριστερό ο Νάνο παίζει… μόνος του. Στα στόπερ σίγουρη είναι η παρουσία του Σίλντενφελντ, ενώ για την άλλη θέση ερίζουν ο Κουτρουμπής με τον… Μέντες. Ο Ολλανδός έχει ανταποκριθεί άριστα σε ρόλο δεύτερου αμυντικού προσδίδοντας ηρεμία στο παιχνίδι και δεν αποκλείεται να προτιμηθεί να παίξει εκεί αντί για τη μεσαία γραμμή.

Εφόσον ο Μέντες παίξει στην άμυνα, οι Ζέκα, Πράνιτς και Αμπέντ έχουν τον πρώτο λόγο για τη μεσαία γραμμή, δίχως να αποκλείεται και η λύση του Λαγού αν επιλεγεί ένα κάπως πιο συντηρητικό σχήμα. Η παρουσία του Μπεργκ στην επίθεση είναι σίγουρη, αλλά από εκεί κι έπειτα υπάρχουν ερωτηματικά. Μία επιλογή είναι να παίξει δίπλα του ο Πέτριτς, η άλλη Καρέλης ή Κλωναρίδης, πιθανώς ο Κροάτης μαζί με έναν από τους δύο νεαρούς εφόσον οι «πράσινοι» παραταχθούν φουλ επιθετικά, όπως συνέβη στον επαναληπτικό ημιτελικό με τον ΟΦΗ. Αν προτιμηθεί σχήμα με δύο φορ κι όχι τριάδα στην επίθεση, θέση διεκδικεί και ο Ατζαγκούν ως μεσοεπιθετικός.

Περισσότερα θα φανούν τις προσεχείς ημέρες στις προπονήσεις της ομάδας, αν και ο Γιάννης Αναστασίου φροντίζει να κρατά πάντα κλειστά τα πλάνα του και να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο. Το βέβαιο πάντως είναι πως έχει πολλές επιλογές για να καταρτίσει την ενδεκάδα όπως ακριβώς θέλει.

Στο μεταξύ, πιθανότατα την Τετάρτη θα έχει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα χέρια της τα 21.300 εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου. Ο αριθμός αναμένεται να εξαντληθεί από οργανωμένους και μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που έχουν προτεραιότητα. Πηγή: sport-fm.gr

Θα γίνουν… καπνός!!

«Τρέλα» για ένα εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ, με τα… μαγικά χαρτάκια να γίνονται καπνός από τις πρώτες ώρες της διάθεσής τους.

Θα γίνουν… καπνός!
Δεδομένο θεωρείται το sold out στα εισιτήρια του ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε 21.278 κομμάτια για τον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (20:00).

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους κατόχους των διαρκείας στις θύρες 7, 7α, 4, 4α της Τούμπας συμπεριλήφθησαν και εκείνοι σε εκείνους των VIP, 1, 2, 3, 5 και 6, οι οποίοι έχουν προτεραιότητα για τα 6.000 εισιτήρια που θα διαθέσει η ΠΑΕ από την Τετάρτη.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την καλύτερη οργάνωση κι ασφάλεια των φιλάθλων θα ναυλώσει πούλμαν για τους φιλάθλους που θα εξασφαλίσουν εισιτήριο για τον τελικό μέσω της ΠΑΕ (θύρες VIP, 1, 2, 3, 5, 6, 7, 7Α και ανάγκες ΠΑΕ). Η τιμή ειναι 50 ευρώ/άτομο για τη μετακίνηση (δε συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο)», αναφέρεται από τη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ υπογραμμίζεται και κάτι πολύ σημαντικό:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω του κινδύνου δημιουργίας επεισοδίων και για την ασφάλειά τους συστήνει στους φιλάθλους της να μη μεταβούν μεμονωμένα στην Αθήνα και να εγγραφούν είτε στην εκδρομή που διοργανώνει η ΠΑΕ είτε σε αυτές των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ».

Συνεχίζεται η προετοιμασία

Στις προπονήσεις επέστρεψαν τη Δευτέρα του Πάσχα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ύστερα από διήμερο εορταστικό ρεπό που πήραν από τον Γιώργο Γεωργιάδη και μπήκαν αμέσως στα… δύσκολα εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει λόγω τιμωρίας τους Αθανασιάδη, Νάτχο και Κατσουράνη. Μάλιστα, ο τελευταίος εξασφάλισε επιπρόσθετη άδεια. Από την πλευρά του, ο Μαντούρο δεν πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του.Πηγή: sport-fm.gr

«Απαντάει» με μεταγραφές!

Στις κατηγορίες των αντιπάλων του ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να απαντήσει με μεταγραφές παικτών μεγάλης αξίας, κάνοντας πράξη την επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα.

«Απαντάει» με μεταγραφές
Ο Ολυμπιακός δεν θέλησε να βάλει «άλλο λάδι στη φωτιά» μετά τη μεσημεριάτικη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Βρέντζου για τα όσα έγιναν στην Τούμπα.

Οι Πειραιώτες θέλουν να δώσουν τέλος σε αυτή την ιστορία που μόνο κακό κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν με στόχο την δημιουργία πιο ανταγωνιστικής ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την βοήθεια του Μίτσελ, σκοπεύει να επενδύσει στη φετινή επιτυχημένη χρονιά της ομάδας, προχωρώντας στην απόκτηση ταλαντούχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών και παικτών μεγάλης αξίας από το εξωτερικό.

Ένας από τους παίκτες που φέρονται να εξετάζουν οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Μαρσέιγ και το όνομά του είχε ακουστεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον «Γαύρο», οι ιθύνοντες του συλλόγου ασχολούνται με την περίπτωση του 29χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Νιούκαστλ.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία αναφέρουν ότι η προοπτική του Ολυμπιακού μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τον Μίρκο Βούτσινιτς, ο οποίος το καλοκαίρι θα φύγει από τη Γιουβέντους, αν και το συμβόλαιό του λήγει το 2015. «Στην Ελλάδα μπορεί να βρει τη διάκριση στο Champions League και να πάρει ένα καλό πολυετές συμβόλαιο», αναφέρουν οι Ιταλοί για την υπόθεση του Μαυροβούνιου φορ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο χρόνος που τα άλλαξε όλα!

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, «σφραγιζόταν» ο υποβιβασμός της ΑΕΚ. Όμως από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και μετά τον εφιάλτη ξημερώνει νέα μέρα για την ΑΕΚ.

Ο χρόνος που τα άλλαξε όλα
Η 22α Απριλίου του 2013 είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, η μέρα που επισφραγίστηκε ο υποβιβασμός της μετά την ήττα της από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Παίκτες δακρυσμένοι, οπαδοί συντετριμμένοι και οργισμένοι, διοικούντες και μέτοχοι… εξαφανισμένοι συνέθεταν το εφιαλτικό σκηνικό στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων».

Λένε, όμως, πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή. Και έχουν δίκιο. Στον ένα χρόνο που συμπληρώνεται σήμερα από εκείνη την αποφράδα μέρα, όλα δείχνουν να έχουν αλλάξει. Ναι, η ΑΕΚ πτώχευσε, παίζει-για λίγο ακόμη-στη Γ’ Εθνική και λείπει πολύ από τη Super League και τα Κύπελλα Ευρώπης. Όμως πλέον υπάρχει προοπτική, βασισμένη σε στέρεες βάσεις κι όχι σε υποσχέσεις.

Η ανάληψη των ηνίων της ομάδας από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, η συσπείρωση του κόσμου, η… επανεκκίνηση από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες αλλά χωρίς τα «βάρη» του παρελθόντος και το όραμα της κατασκευής νέου γηπέδου στην ιστορική έδρα της ομάδας που παίρνει σάρκα και οστά έχουν αλλάξει ήδη το κλίμα.

Η ΑΕΚ εξασφαλίζει μαθηματικά την άνοδό της στη Football League εφόσον δεν χάσει την Κυριακή από την Κηφισιά στη Ριζούπολη. Η εκκαθάριση της ΠΑΕ θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαΐου για να συσταθεί εκ νέου σε «εταιρεία» εν όψει της επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι μπουλντόζες ζεσταίνουν ήδη τις μηχανές τους, αφού με το άνοιγμα της Βουλής στις 28 Απριλίου θα ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που θα θωρακίζει νομικά την «Αγια-Σοφιά» και θα απομένουν οι άδειες γα να αρχίσουν τα έργα. Και η ομάδα ενισχύεται σημαντικά έχοντας ήδη προχωρήσει σε έντεκα μεταγραφές (κι έπεται συνέχεια) που την καθιστούν απόλυτο φαβορί για άνοδο στη Super League πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Το μόνο που δεν άλλαξε σε αυτό το χρόνο είναι η σταθερή παρουσία του κόσμου στο πλευρό της ΑΕΚ. Ενός κόσμου που έζησε τον χειρότερο εφιάλτη του, αλλά δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει και να ελπίζει. Και η ώρα που θα ανταμειφθεί για την υπομονή, την αγάπη και τη συμπαράστασή του δεν αργεί. Πηγή: sport-fm.gr

Προτιμά εξωτερικό ο Δώνης!!

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον παρουσιάζεται ο Γιώργος Δώνης, με το μεγάλο του όνειρο να παραμένει η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας κάποιου αγγλικού συλλόγου.

Προτιμά εξωτερικό ο Δώνης
Πολύ καλά περνάει ο Γιώργος Δώνης στην Κύπρο, όπου εργάζεται στον ΑΠΟΕΛ και η διοίκηση του συλλόγου παρουσιάζεται ικανοποιημένη από τη συνεργασία με τον Έλληνα τεχνικό.

Σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο 45χρονος προπονητής παρουσιάζεται αρνητικός για την επιστροφή στην πατρίδα, για την ακρίβεια δεν θέλει καν να ακούει κάτι τέτοιο.

Τουλάχιστον για τα επόμενα δύο τρία χρόνια.

Στόχος του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ατρομήτου και της ΑΕΛ είναι να παραμείνει στο εξωτερικό και κάποια στιγμή αναλάβει μια ομάδα στην Αγγλία.

Για αυτό τον λόγο θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στην Κύπρο, ώστε να το προσθέσει στο πλούσιο βιογραφικό του.
Πηγή: sport-fm.gr

«Αρκούδες» με… αλεξικέραυνο!

Οι Γκρίζλις απάντησαν στη Θάντερ και νικώντας με 111-105 στην παράταση μέσα στην Οκλαχόμα ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά. Κορυφαίος ο Ζακ Ράντολφ.

«Αρκούδες» με… αλεξικέραυνο
Μεγάλη νίκη που δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο υπόλοιπο της σειράς πήραν οι Γκρίζλις στην Οκλαχόμα με 111-105 επί της Θάντερ στην παράταση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι «αρκούδες» ήταν καλύτερες στην κανονική διάρκεια, αλλά το καλάθι του Πέρκινς με φόλοου στην εκπνοή έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί ο Ζακ Ράντολφ πέτυχε 8 από τους 25 πόντους του βοηθώντας τους φιλοξενούμενους, για τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Κουφός (αλλά και ο τιμωρημένος Νικ Καλάθης), να φτάσουν στο break.

Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε και τους έξι πόντους της ομάδας του στην παράταση και συνολικά 36 στο ματς (μαζί κι ένα τρίποντο και φάουλ στα 18’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου που μείωσε από τους πέντε στον έναν πόντο), ενώ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 29, ωστόσο δεν είχαν την απαραίτητη βοήθεια από τους υπόλοιπους.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται για τα επόμενα δύο παιχνίδια στο Μέμφις, ξεκινώντας από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δωδεκάλεπτα: 16-24, 43-46, 65-68, 99-99, (πρτ.) 105-111.

Θάντερ: Ντουράντ 36 (11 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 29, Ιμπάκα 15 (11 ριμπ.), Σεφολόσα 7, Φίσερ 7, Πέρκινς 4, Μπάτλερ 3, Τζάκσον 2, Κόλισον 2, Άνταμς.

Γκρίζλις: Ράντολφ 25, Κόνλεϊ 19 (12 ασίστ), Γκασόλ 16, Λι 16, Ούντριχ 14, Μίλερ 9, Άλεν 8, Ντέιβις 2, Πρινς 2. Πηγή: sport-fm.gr

Λοτζέσκι, Γκιστ και Διαμαντίδης στο Top 5! (video)

Τριπλή ελληνική παρουσία και ερυθρόλευκη κορυφή έχουν οι πέντε καλύτερες φάσεις της τρίτης αγωνιστικής των play offs της Ευρωλίγκας.

Λοτζέσκι, Γκιστ και Διαμαντίδης στο Top 5 (video)
Το καταπληκτικό κάρφωμα του Ματ Λοτζέσκι πάνω στην άμυνα του πανύψηλου Σαλάχ Μεζρί στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ στο ΣΕΦ είναι η πιο εντυπωσιακή φάση στην τρίτη αγωνιστική των play offs της Ευρωλίγκας.

Θέση στο Top 5 έχει και ο Παναθηναϊκός, καθώς στο «5» υπάρχει η ασίστ του Διαμαντίδη στον Λάσμε, με την οποία ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έγινε ο πρώτος σε τελικές πάσες στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ενώ στο «3» ο Τζέιμς Γκιστ καρφώνει εντυπωσιακά και παίρνει φάουλ μετά από επιθετικό ριμπάουντ.


Πηγή: sport-fm.gr

Το απίστευτο ρεκόρ του Ολυμπιακού!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με το "ερυθρόλευκο" σερί που έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν 22 Απριλίου 2001 όταν ο Ολυμπιακός νικούσε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννενα με το επιβλητικό 5-1.
Με αυτήν την επικράτηση οι Ερυθρόλευκοι έγιναν η πρώτη ομάδα από συστάσεως του ελληνικού πρωταθλήματος (1959) που έφτασαν τις 14 συνεχόμενες νίκες!
Το σερί του Ολυμπιακού έφτασε στα 15 "τρίποντα" τελικά, για να σταματήσει στη Νέα Σμύρνη στον αγώνα με τον Πανιώνιο (2-1).
Όπως μπορείτε να δείτε κι από τα στιγμιότυπα στο βίντεο που ακολουθεί ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή του προβάδισμα με 0-2, με τον ΠΑΣ να μένει με δέκα παίκτες από το 4΄.
Οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστές Αλεξανδρή, Ζέτερμπεργκ, Τζιοβάνι δεν είχαν κανένα πρόβλημα κι ας έμειναν στο β΄ μέρος κι αυτοί με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζε Ελίας.
Ο ΠΑΣ μείωσε στιγμιαία σε 1-2, αλλά στη συνέχεια ο Αλεξανδρής με χατ-τρικ έγραψε το τελικό 1-5


2000-2001, PAS Giannina-Olympiakos 1-5 από Pireotis7


Πηγή: sportdog.gr

Στην Ταγκανίκα και στην Ελλάδα!

Τι θα δούμε σήμερα στο μεγάλο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, Αθλέτικο - Τσέλσυ, και τι βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα σου εξηγήσει ο Αποδυτηριάκιας στον sportdog. Στο μπουρδέλο πηγαίνεις για μια συγκεκριμένη δουλειά. Τη γνωστή. Όχι για να κάνεις το σταυρό σου και να προσευχηθείς, γι΄αυτή την ανάγκη υπάρχει η εκκλησία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μη τα μπερδεύουμε. Οι Έλληνες, δηλαδή, τα έχουν μπερδέψει. Πάνε στο γήπεδο χωρίς να τους ενδιαφέρει να δούνε μπάλλα. Φοβερό, ε;

Τι δουλειά έχεις, κύριε μαλάκα, να πας στο καζίνο αν δεν θες να παίξεις; Θα μας τρελλάνεις. Πάω στο γήπεδο για να τα κάνω μπουρδέλο, για να βρίσω, για να τιμωρήσω τον αντίπαλο. Επίπεδο γλάστρας.

Απόψε γίνεται ημιτελικός τσάμπιονς ληγκ. Δηλαδή; Θα δούμε ποδόσφαιρο από Αθλέτικο και Τσέλσυ. Τίποτα άλλο. Μόνο ποδόσφαιρο. Απαγορεύεται οτιδήποτε άλλο. Πώς να το πω; Δεν είναι αποδεκτό τίποτα άλλο παρά μονάχα μπάλλα. Το καταλαβαίνεις αυτό;

Καμμία ομάδα δεν θα ευλογήσει όργια στο γήπεδο μ' αυτήν ή, την άλλη δικαιολογία. Αυτά όχι στην Ευρώπη. Αυτά στην Ταγκανίκα, στην Ελλάδα.

ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ υποστηρίζει και γιατί, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Αμέσως μετά το Πάσχα μας περιμένει ποδόσφαιρο υψηλών απαιτήσεων. Δεν κάνω συγκρίσεις, δεν είναι απαραίτητο, απλά σημειώνω ότι όπως το έργο του Πάσχα έχει την τελετουργία του, την πνευματικότητα του, την εσωτερικότητα του, έτσι και το τσάμπιονς ληγκ, μάλιστα στη φάση των ημιτελικών, κουβαλάει την μαγεία του.
Είναι τα βαρειά ονόματα των ομάδων, είναι η κρισιμότητα των συναντήσεων, είναι η βεβαιότητα ότι θα παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο αποτελέσματος, επειδή οι αντίπαλοι θα κυνηγήσουν τη νίκη, την πρόκριση.
Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσυ απόψε και αύριο Ρεάλ-Μπάγερν. Περιμένω να δω μπάλλα. Και δεν κάνω προβλέψεις. Για ποιο λόγο; Ούτε και μ΄ενδιαφέρει ποια ομάδα θα φθάσει τελικό. Σε παρακαλώ. Μία είναι η προτίμηση. Μία η επιθυμία. Να με ικανοποιήσουν και οι τέσσερις ομάδες. Ναι, είμαι και με τις τέσσερις!

Πηγή: sportdog.gr

Brasileiro: Κυριαρχία για Σάο Πάολο!!

Κόντρα στην αποδυναμωμένη Μποταφόγκο, η Σάο Πάολο ξεκίνησε το νέο Brasileiro με εύκολο 3-0 και πήρε τρεις βαθμούς.
Μόλις στο 13ο λεπτό προηγήθηκε με τον πρώην αμυντικό της Μποταφόγκο, Αντόνιο Κάρλος, ενώ οι Ντάγκλας και Λουίς Φαμπιάνο πέτυχαν τα άλλα γκολ. Από την πλευρά της, η Κρουζέιρο προηγήθηκε με τον Νίλτον στο 63ο λεπτό, αλλά χρειάστηκε τέρμα του Μαρτσέλο Μορένο στο 90ό λεπτό έπειτα από πέναλτι του Άντερσον στο 80ό λεπτό για το 2-1 στην έδρα της Μπαΐα, ενώ με εκτός έδρας 2-1 ξεκίνησε το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα και η Παλμέιρας στην έδρα της Κρισιούμα, αφού μετά το 83ο λεπτό σκόραραν οι Λεάντρο και Άλαν Κάρντετς.
Ακόμα, η Ατλέτικο Παραναένσε κέρδισε την Γκρέμιο με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντράουσιο Σάλα γκολ στο 16ο λεπτό, ενώ η Σάντος πήρε εντός έδρας 1-1 απέναντι στη Σπορτ Ρεσίφε χάρη σε γκολ του 17χρονου Γκάμπριελ στο 80ό λεπτό. Τέλος, οι Ατλέτικο Μινέιρο και Κορίνθιανς έμειναν στο 0-0, όπως η Φλαμένγκο με την Γκοΐας.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της Κυριακής του Πάσχα (20/04):
Ατλέτικο Μινέιρο-Κορίνθιανς 0-0
Ατλέτικο Παραναένσε-Γκρέμιο 1-0
Μπαΐα-Κρουζέιρο 1-2
Σάο Πάολο-Μποταφόγκο 3-0
Κρισιούμα-Παλμέιρας 1-2
Φλαμένγκο-Γκοΐας 0-0
Σάντος-Σπορτ Ρεσίφε 1-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Φλουμινένσε
1
3
Σάο Πάολο
1
3
Κρουζέιρο
1
3
Παλμέιρας
1
3
Ατλέτικο Παραναένσε
1
3
Ιντερνασιονάλ
1
3
Σάντος
1
1
Σπορτ Ρεσίφε
1
1
Ατλέτικο Μινέιρο
1
1
Σακεποένσε
1
1
Κορίνθιανς
1
1
Κοριτίμπα
1
1
Φλαμένγκο
1
1
Γκοϊας
1
1
Μπαΐα
1
0
Κρισιούμα
1
0
Γκρέμιο
1
0
Βιτόρια
1
0
Μποταφόγκο
1
0
Φιγκουιρένσε
1
0
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.
Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Διπλή κίνηση για Γοδόι Κρουζ! (videos)

Έχοντας ως πρώτο στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, η Γοδόι Κρουζ πλησίασε την κορυφή του Final της Αργεντινής με 3-0 επί της Ατλέτικο Ραφαέλα.
Προηγήθηκε στο 22ο λεπτό του σημερινού παιχνιδιού της 15ης από τις 19 αγωνιστικές του δεύτερου μισού της αργεντίνικης σεζόν με αυτογκόλ του Χουάν Ελούτσανς, ενώ στο 48ο ο Χούλιο Ροντρίγκεζ σημείωσε το 2-0 και στο 76ο ο Ντιέγκο Ροντρίγκεζ το 3-0. Σε άλλο αποψινό ματς, η Χιμνάσια δυσκολεύτηκε, αλλά με 2-1 σε βάρος των Ολ Μπόις δημιούργησε σερί πέντε νικών και ανέβηκε στην πρώτη θέση του Final, αφού στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Λούκας Λιχτ και στο 68ο ο Γκουστάβο Μπου διαμόρφωσε το 2-0, ενώ στο 71ο ο Χόναθαν Καγέρι μείωσε σε 2-1 και στο 88ο ο Όμαρ Πούσο των νικητών αντίκρισε δεύτερη κίτρινη.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γοδόι Κρουζ-Ατλέτικο Ραφαέλα 3-0
Χιμνάσια Λα Πλάτα-Ολ Μπόις 2-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
15
27
Ρίβερ Πλέιτ
15
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
26
Κολόν Σάντα Φε
15
26
Γοδόι Κρουζ
15
25
Ροζάριο Σεντράλ
15
23
Σαν Λορένζο
15
23
Ολίμπο
15
22
Λανούς
14
22
Μπόκα Τζούνιορς
15
20
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
20
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
18
Μπελγκράνο
15
17
Τίγκρε
14
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
15
Κίλμες
15
15
Αρχεντίνος Τζούνιορς
15
15
Άρσεναλ Σαραντί
15
14
Ολ Μπόις
15
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
34
53
Χιμνάσια Λα Πλάτα
34
53
Γοδόι Κρουζ
34
49
Μπόκα Τζούνιορς
34
49
Ροζάριο Σεντράλ
34
49
Ρίβερ Πλέιτ
34
48
Μπελγκράνο
34
46
Ολίμπο
34
45
Ατλέτικο Ραφαέλα
34
44
Τίγκρε
33
41
Αρχεντίνος Τζούνιορς
34
40
Ολ Μπόις
34
36
Κίλμες
34
36
Κολόν Σάντα Φε
34
32
Ρασίνγκ Κλουμπ
34
32
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Λανούς
1.61
Μπόκα Τζούνιορς
1.60
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.60
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.56
Ρίβερ Πλέιτ
1.56
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.55
Άρσεναλ Σαραντί
1.51
Μπελγκράνο
1.45
Ροζάριο Σεντράλ
1.44
Σαν Λορένζο
1.44
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.37
Ολίμπο
1.32
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Τίγκρε
1.27
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.25
Γοδόι Κρουζ
1.24
Κίλμες
1.19
Ολ Μπόις
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.15
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.






Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Πρώτη η Ρίβερ (videos)

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του Final της Αργεντινής, η Ρίβερ Πλέιτ ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης.
Χθες επιβλήθηκε της Βελέζ με τέρμα του Τεό Γκουτιέρεζ στο 31ο λεπτό και εκμεταλλεύτηκε 0-0 της Μπελγκράνο στην έδρα της Κολόν, που έμεινε έναν βαθμό πίσω από τους «μιλονάριος» και την ίδια ώρα απομακρύνθηκε από τη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης. Ακόμα, ο 25χρονος Μίλτον Καράγκλιο πέτυχε δύο γκολ και ο Ντιέγκο Μπραγκιέρι ένα στο 3-1 της Άρσεναλ Σαραντί με τη Λανούς, που σκόραρε στις καθυστερήσεις με τον Σαντιάγκο Σίλβα, ενώ με γκολ του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στο 91ο λεπτό η Μπόκα Τζούνιορς πέρασε με 1-0 από την έδρα της Τίγκρε. Τέλος, η Ρασίνγκ Κλουμπ εκμεταλλεύτηκε αποβολή του Λούκας Ροντρίγκεζ στο 70ό λεπτό με γκολ του Ροντρίγκο Ντε Πολ στο 90ό και επιβίωσε δεύτερης κίτρινης στον Λουτσιάνο Αουέντ στο 92ο για το εκτός έδρας 1-0 σε βάρος της Αρχεντίνος Τζούνιορς.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της Κυριακής του Πάσχα (20/04):
Κολόν-Μπελγκράνο 0-0
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Ρασίνγκ Κλουμπ 0-1
Άρσεναλ Σαραντί-Λανούς 3-1
Ρίβερ Πλέιτ-Βελέζ 1-0
Τίγκρε-Μπόκα Τζούνιορς 0-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
15
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
26
Κολόν Σάντα Φε
15
26
Χιμνάσια Λα Πλάτα
14
24
Ροζάριο Σεντράλ
15
23
Σαν Λορένζο
15
23
Γοδόι Κρουζ
14
22
Ολίμπο
15
22
Λανούς
14
22
Μπόκα Τζούνιορς
15
20
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
20
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
18
Μπελγκράνο
15
17
Τίγκρε
14
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
14
15
Κίλμες
15
15
Αρχεντίνος Τζούνιορς
15
15
Άρσεναλ Σαραντί
15
14
Ολ Μπόις
14
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
34
53
Χιμνάσια Λα Πλάτα
33
50
Μπόκα Τζούνιορς
34
49
Ροζάριο Σεντράλ
34
49
Ρίβερ Πλέιτ
34
48
Μπελγκράνο
34
46
Γοδόι Κρουζ
33
46
Ολίμπο
34
45
Ατλέτικο Ραφαέλα
33
44
Τίγκρε
33
41
Αρχεντίνος Τζούνιορς
34
40
Ολ Μπόις
33
36
Κίλμες
34
36
Κολόν Σάντα Φε
34
32
Ρασίνγκ Κλουμπ
34
32
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Λανούς
1.61
Μπόκα Τζούνιορς
1.60
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Ρίβερ Πλέιτ
1.56
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.55
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.52
Άρσεναλ Σαραντί
1.51
Μπελγκράνο
1.45
Ροζάριο Σεντράλ
1.44
Σαν Λορένζο
1.44
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.37
Ολίμπο
1.32
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Τίγκρε
1.27
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.26
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Γοδόι Κρουζ
1.22
Ολ Μπόις
1.20
Κίλμες
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.15
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Εν αναμονή της απόφασης στον Άρη!

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Σκόρδας, με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ και την ομάδα «Στεφανίδη» να περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Εν αναμονή της απόφασης στον Άρη
Το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα ή το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Δικαστηρίου για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του Λάμπρου Σκόρδα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ προσπαθεί να ανατρέψει την σε βάρος του απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία διορίστηκε νέα διοίκηση της ΠΑΕ με τη συμμετοχή των Στεφανίδη, Ψηφίδη, Φουρλίγκα, Κουζούνια, Κουζσουνάδη.

Η πλευρά Σκόρδα παρέστη αυτοπροσώπως.

Από την πλευρά των αντιδίκων, το «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Ψηφίδης, Φουρλίγκας, Κουζούνιας και Γιώτας, που εκπροσώπησε τον Ερασιτέχνη.
Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει σήμερα ο Μόγες, αναλαμβάνουν οι «παλιοί»

Εντός της ημέρας θα απολυθεί ο Ντέιβιντ Μόγες από την τεχνική ηγεσία της Μαν. Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την Telegraph. Στους Γκιγκς και Μπατ θα περάσουν τα ηνία της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τελειώνει σήμερα ο Μόγες, αναλαμβάνουν οι «παλιοί»
Εντός της ημέρας αναμένεται να λάβει τέλος η εφιαλτική «εποχή» του Ντέιβιντ Μόγες στον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με την Telegraph, η οικογένεια Γκλέιζερ έχασε την εμπιστοσύνη της στον Σκωτσέζο τεχνικό και το διαζύγιο αναμένεται να επικυρωθεί από ώρα σε ώρα. Η σιγή που τηρείται επισήμως από τη διοίκηση των πρωταθλητών Αγγλίας εκλαμβάνεται ως… ένοχη.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως τα ηνία της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν και στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που της απομένουν θα περάσουν σε δύο… παλιοσειρές, τον Ράιαν Γκιγκς και τον Νίκι Μπατ.

Παράλληλα, θα αρχίσει η αναζήτηση για κάποια «μόνιμη» λύση προπονητή που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να ξαναφέρει τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Η ονοματολογία έχει ήδη αρχίσει και περιλαμβάνει από τον Γιούργκεν Κλοπ μέχρι τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Πηγή: sport-fm.gr

Πάλι στα δικαστήρια!

Με αγωνία περιμένουν στον Άρη τη σημερινή απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Λάμπρος Σκόρδας.

Πάλι στα δικαστήρια
Το δράμα του Άρη δεν έχει τέλος και συνεχίζεται για ακόμη μία μέρα στις δικαστικές αίθουσες, όπου σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Λάμπρος Σκόρδας, κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου που τον καθαίρεσε από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου αρνείται να αποχωρήσει και να ανοίξει τον δρόμο στη διοίκηση Στεφανίδη να δρομολογήσει εκείνη τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Σύμφωνα με τη SportDay, η σημερινή απόφαση θεωρείται πάρα πολύ σημαντική έως και κρίσιμη, για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι από αυτήν εξαρτάται αν θα ξεκινήσουν άμεσα να τρέχουν οι εξελίξεις ή αν θα παραμείνουν μπλοκαρισμένες και το δεύτερο σενάριο θα συμβεί σε περίπτωση που η απόφαση δικαιώνει τον Λάμπρο Σκόρδα.

Δεύτερον, η σημερινή απόφαση αποτελεί πρόκριμα για την έφεση που κατέθεσε ο Σκόρδας, κατά της πρωτόδικης απόφασης που έλαβε το Ειρηνοδικείο για την καθαίρεσή του από τη διοίκηση, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί στις 13 Μαΐου.

Ο Σκόρδα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να επιστρέψει στη θέση του, χωρίς να έχει φέρει στην επιφάνεια κάποιο πλάνο για την επόμενη μέρα του Άρη.

«Πιστεύω ότι τα ασφαλιστικά μέτρα και η έφεση δεν έχουν πολλές πιθανότητες», είναι η εκτίμηση του (δικηγόρου στο επάγγελμα) Παναγιώτη Στεφανίδη, τηρεί στάση αναμονής, αφού όλη αυτή η δικαστική διαμάχη έχει μπλοκάρει τα πάντα. Πηγή: sport-fm.gr