Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο Φέργκιουσον πήρε στον λαιμό του τη Μάντσεστερ!!

«Ντου από Παντού» για τον Μόγιες και τις… συστάσεις Φέργκιουσον που έκαψαν την Μάντσεστερ. Οι δηλώσεις, η μπανανόφλουδα, το λάθος και οι αντιδράσεις των οπαδών. Το πόσο τεράστιος προπονητής υπήρξε ο Φέργκιουσον το έχω γράψει χίλιες φορές. Ο άνθρωπος έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα στην Μάντσεστερ κι αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε φτάσει η Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης για τόσα χρόνια.
Το ότι είναι σερ και ότι αξίζει σεβασμού απ’ όλους είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο Φέργκιουσον είναι μια από τις πέντε – δέκα κορυφαίες προσωπικότητες του 20ου αιώνα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κατά τη γνώμη μου.
Στο τέλος το λάθος
Το ότι ο άνθρωπος, όμως, είναι φοβερός δεν πάει να πει ότι δεν έκανε και τα λάθη του. Και ίσως το μεγαλύτερο το άφησε για το… τέλος.
Ποιος πρότεινε στην Γιουνάιτεντ για διάδοχό του τον Μόγιες; Ο Φέργκιουσον. Την έκαψε ή δεν την έκαψε, λοιπόν, την ομάδα μ’ αυτή τη σύσταση που έκανε ο σερ Άλεξ;
Την μπανανόφλουδα
Την πλάκα της ζωής τους έχουν πάθει φέτος στο Όλντ Τράφορντ. Η σεζόν αυτή είναι η χειρότερη των τελευταίων 25 χρόνων. Και, μάλιστα, τα είχα γράψει πολύ έγκαιρα ότι η φετινή Μάντσεστερ είναι τελείως χάλια και ό,τι χειρότερο έχουμε δει απ’ αυτήν εδώ και δυόμιση δεκαετίες.
Εδώ, λοιπόν, έχει ευθύνη και ο Φέργκιουσον. Είναι δυνατόν να πάτησε τέτοια μπανανόφλουδα και να μην είδε ότι ο Μόγιες δεν κάνει για την Γιουνάιτεντ;
«Αυτός με σύστησε»
Κι επειδή πολλοί μπορεί να πούνε «δεν τον πρότεινε ο σερ τον Μόγιες, άρα τι φταίει ο Φέργκιουσον», θα θυμίσω τι είχε δηλώσει ο ίδιος ο Μόγιες πέρυσι τον Μάιο.
Διαβάστε τις δηλώσεις του Μόγιες που αν τις googlάρετε θα τις βρείτε πανεύκολα: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο σερ Αλεξ με σύστησε σε αυτή τη δουλειά. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να αντικαταστήσεις τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών. Ομως ευκαιρίες όπως αυτή είναι σπάνιες στη ζωή και πραγματικά ανυπομονώ να πιάσω δουλειά».
«Όλα τα στοιχεία για προπονητής της Γιουνάιτεντ»
Την ίδια μέρα ξέρετε τι είχε πει ο Φέργκιουσον; «Ο Μόγιες είναι ένας άνθρωπος με ακεραιότητα και θαύμαζα τη δουλειά του εδώ και χρόνια. Είχαμε συζητήσει το 1998 για να έρθει στο τεχνικό τιμ της Γιουνάιτεντ. Ηταν ένας νέος προπονητής στην αρχή της καριέρας του και από τότε έκανε σπουδαία δουλειά στην Εβερτον. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ένας προπονητής της Γιουνάιτεντ».
Τα έβαλαν μαζί του οι οπαδοί
Κι έτσι η διοίκηση της ομάδας εμπιστεύθηκε τον Μόγιες, ο οποίος απέτυχε σε όλα. Να φτιάξει ομάδα, να αναδείξει παίκτες, να πετύχει έστω σε έναν στόχο. Εδώ δεν βγαίνει καν Ευρώπη η Γιουνάιτεντ.
Και, μάλιστα, ακόμα κι όταν τον Γενάρη («Ο Μόγιες έχει την απόλυτη στήριξη του συλλόγου») ή τον Μάρτη τέθηκε θέμα να φύγει ο Μόγιες, ο Φέργκιουσον έβαλε πλάτη ζητώντας να μείνει και μιλώντας για στήριξη. Με συνέπεια να χαθεί κι άλλος χρόνος. Γι’ αυτό και οπαδοί τα είχαν βάλει κάποια στιγμή με τον σερ σαν συνυπεύθυνο αυτής της κατάστασης.
Προπονηταράς ο Φέργκιουσον, αλλά με την επιλογή Μόγιες για διάδοχό του την πήρε στον λαιμό του την Μάντσεστερ. Αυτή είναι η αλήθεια.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: