Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο χρόνος που τα άλλαξε όλα!

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, «σφραγιζόταν» ο υποβιβασμός της ΑΕΚ. Όμως από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και μετά τον εφιάλτη ξημερώνει νέα μέρα για την ΑΕΚ.

Ο χρόνος που τα άλλαξε όλα
Η 22α Απριλίου του 2013 είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, η μέρα που επισφραγίστηκε ο υποβιβασμός της μετά την ήττα της από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Παίκτες δακρυσμένοι, οπαδοί συντετριμμένοι και οργισμένοι, διοικούντες και μέτοχοι… εξαφανισμένοι συνέθεταν το εφιαλτικό σκηνικό στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων».

Λένε, όμως, πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή. Και έχουν δίκιο. Στον ένα χρόνο που συμπληρώνεται σήμερα από εκείνη την αποφράδα μέρα, όλα δείχνουν να έχουν αλλάξει. Ναι, η ΑΕΚ πτώχευσε, παίζει-για λίγο ακόμη-στη Γ’ Εθνική και λείπει πολύ από τη Super League και τα Κύπελλα Ευρώπης. Όμως πλέον υπάρχει προοπτική, βασισμένη σε στέρεες βάσεις κι όχι σε υποσχέσεις.

Η ανάληψη των ηνίων της ομάδας από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, η συσπείρωση του κόσμου, η… επανεκκίνηση από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες αλλά χωρίς τα «βάρη» του παρελθόντος και το όραμα της κατασκευής νέου γηπέδου στην ιστορική έδρα της ομάδας που παίρνει σάρκα και οστά έχουν αλλάξει ήδη το κλίμα.

Η ΑΕΚ εξασφαλίζει μαθηματικά την άνοδό της στη Football League εφόσον δεν χάσει την Κυριακή από την Κηφισιά στη Ριζούπολη. Η εκκαθάριση της ΠΑΕ θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Μαΐου για να συσταθεί εκ νέου σε «εταιρεία» εν όψει της επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι μπουλντόζες ζεσταίνουν ήδη τις μηχανές τους, αφού με το άνοιγμα της Βουλής στις 28 Απριλίου θα ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που θα θωρακίζει νομικά την «Αγια-Σοφιά» και θα απομένουν οι άδειες γα να αρχίσουν τα έργα. Και η ομάδα ενισχύεται σημαντικά έχοντας ήδη προχωρήσει σε έντεκα μεταγραφές (κι έπεται συνέχεια) που την καθιστούν απόλυτο φαβορί για άνοδο στη Super League πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Το μόνο που δεν άλλαξε σε αυτό το χρόνο είναι η σταθερή παρουσία του κόσμου στο πλευρό της ΑΕΚ. Ενός κόσμου που έζησε τον χειρότερο εφιάλτη του, αλλά δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει και να ελπίζει. Και η ώρα που θα ανταμειφθεί για την υπομονή, την αγάπη και τη συμπαράστασή του δεν αργεί. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: