Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Δόξα και τιμή στους νεκρούς του Χίλσμπορο!

Τη μνήμη των 96 νεκρών της τραγωδίας του Χίλσμπορο τίμησε η Λίβερπουλ με ένα ξεχωριστό φιλικό στο «Άνφιλντ» όπου αγωνίστηκαν παλιές τεράστιες δόξες της ομάδας.

Δόξα και τιμή στους νεκρούς του Χίλσμπορο
Τον πρώτο της πρωτάθλημα από το 1990 κυνηγά η Λίβερπουλ και φέτος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Ένας τίτλος που έρχεται 25 χρόνια ακριβώς μετά από μια τραγωδία –εκείνη του Χίλσμπορο- που στιγμάτισε για πάντα την ομάδα, καθώς 96 φίλοι της έχασαν τη ζωή τους…

inner

Στο Λίβερπουλ εδώ και μέρες έχουν διοργανωθεί πολλές εκδηλώσεις μνήμης και σ’ αυτό το κλίμα εντάσσεται και ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα.

inner

Στο γρασίδι του «Άνφιλντ» βρέθηκαν χέρι-χέρι παλιές μεγάλες δόξες της ομάδας. Έδωσαν το «παρών» πρώην ποδοσφαιριστές που είχαν συνυπάρξει της μέρες της δόξας των «κόκκινων», όπως για παράδειγμα το «φονικό δίδυμο» της δεκαετίας του ’80 Νταλγκλίς, Ρας.

inner

Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς… Φάουλερ, Όουεν, ΜακΜάναμαν, Κένεντι, Ρέντναπ, Γουίλαν, Χίπια, Λουίς Γκαρσία, Σμίτσερ και πολλοί-πολλοί άλλοι ένωσαν τα κομμάτια της ιστορίας της Λίβερπουλ και αγωνίστηκαν στη μνήμη εκείνων που δεν ήταν να δυνατό να βρίσκονται στις εξέδρες του «Άνφιλντ»…

inner

Παλιοί παίκτες και προπονητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εκείνη που αποτελείτο από Βρετανούς και Ιρλανδούς (με προπονητή τον Νταλγκλίς και βοηθό τον Έβανς) και τους... υπόλοιπους (με τεχνικό τον Ουγιέ και βοηθό τον Τόμπσον).

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: