Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ειπε..........................

"Αν δεν είχα κότσια δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό"

Τιμούρ Κετσπάγια

(... ο γεωργιανός τεχνικός μιλώντας για την απόφαση που πήρε να αναλάβει τους "ερυθρόλευκους")

Ψιθυροι......................

Ο πρόεδρος επαρχιακής ομάδας... γκομενίζει στο Λαγονήσι και οι φίλαθλοι του συλλόγου περιμένουν με αγωνία να κάνει καμιά μεταγραφή, καθώς πέρασε ακόμη μια εβδομάδα και "σεφτέ" δεν έχουν κάνει ακόμα..
O Aρης εντυπωσιάζει με τις μεταγραφικές του κινήσεις, αλλά έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για... απάντηση του ΠΑΟΚ. Σενάρια από την Πορτογαλία κάνουν λόγο για φλερτ του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Αϊμάρ της Μπενφίκα.


"Μεγάλη" μεταγραφή έκανε ο Λεβαδειακός αποκτώντας τον δεξιό μπακ της Ρόδου Δημήτρη Χαλούλο. Σύμφωνα με τους... κακεντρεχείς ο Κομπότης ψώνισε απο... σβέρκο. Ακόμα λένε ευχαριστώ στο Αγρίνιο, αφού και τα δύο γκολ του Παναιτωλικού στο μπαράζ ανόδου της Νέας Σμύρνης κόντρα στην Ρόδο προήλθαν από την πτέρυγα του Χαλούλου και τις επελάσεις του Μουμίν και του Ζορμπά, που τον πέρασαν σαν... σταματημένο!

Ο «Ζιζού» συμβουλεύει τον Ριμπερί

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έσπευσε να προτρέψει τον συμπατριώτη του, Φρανκ Ριμπερί να φορέσει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής, ο οποίος αγωνίστηκε στους «μερένχες» το διάστημα 2001-2006 και τώρα είναι σύμβουλος του προέδρου της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, δήλωσε ότι έχει μιλήσει για το θέμα με τον 26χρονο άσο της Μπάγερν Μονάχου.



«Βρίσκομαι σε συνομιλίες με τον Φρανκ» τόνισε ο «Ζιζού», με δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής «Le Dauphine Libere», και συνέχισε: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης, ο οποίος έχει τη θέση του στη Ρεάλ. Και το να αγωνίζεσαι σε αυτήν την ομάδα είναι μια ευκαιρία καριέρας, την οποία, για μένα, δεν αρνείσαι. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Φρανκ. Απ' αυτόν εξαρτάται.»

Ο ισπανικός σύλλογος θα διαθέσει 94 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλα 67 για τη μεταγραφή του Κακά από τη Μίλαν, ωστόσο ο Ζιντάν υπογράμμισε για το θέμα: «Το να φέρεις σε μια ομάδα τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο πάντα έχει ένα κόστος».

«Χτυπάει» και Μπακαγιόκο η Καβάλα!

Σε όλα τα... μέτωπα «χτυπάει» πλέον η διοίκηση της Καβάλας προκειμένου να δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές οι «αργοναύτες» έχουν καταθέσει πρόταση για συμβόλαιο ενός έτους στον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, αλλά και στον Παντελή Κωνσταντινίδη, επίσης ελεύθερο από τον «δικέφαλο» του Βορρά. Για τον Μπακαγιόκο πάντως ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι θέλει στην πόλη που θα κλείσει να υπάρχει γαλλικό σχολείο για τα παιδιά του ενώ στον Κωνσταντινίδη έχει γίνει πρόταση από τον ΠΑΟΚ να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να αναλάβει πόστο στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι απαντήσεις των Κόσιριν (από Τσερνομόρετς), Χάρη Παππά (ελεύθερος από την Ξάνθη) και Φουγιέ Καντίρ (ελεύθερος από Αμιάν).

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πάτρα, ο 25χρονος στόπερ Θοδωρής Λίτσος, πρώην άσος του Παναιτωλικού και νυν της Παναχαϊκής ετοιμάζεται να αφήσει τον Πατραϊκό Κόλπο για την Καβάλα, με την ομάδα του Μάκη Ψωμιάδη να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο.

Αραβική κρούση για Τζιμπούρ

Στο στόχαστρο της πρωταθλήτριας Σαουδικής Αραβίας, Ελ Ιτιχάντ βρίσκεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Η εφημερίδα "Okaz" αναφέρει πως η Ελ Ιτιχάντ προσφέρει στην ΑΕΚ τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον αλγερινό επιθετικό και περιμένει την απάντησή του.





Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο μάνατζερ του παίκτη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την πρωταθλήτρια Σαουδικής Αραβίας. Ο Τζιμπούρ, όμως, δεν φαίνεται να έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την Ελ Ιτιχάντ. Αλλωστε, όπως είναι ήδη γνωστό ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει και πολλές ομάδες από την Γαλλία, όπως η Νανσί, η Σεντ Ετιέν και η Ναντ.

Αυτή η προοπτική αρέσει περισσότερο στον Τζιμπούρ και ο μάνατζέρ του προσπαθεί να τον πείσει να εξετάσει πιο σοβαρά την πρόταση της Ελ Ιτιχάντ, η οποία προσεγγίζει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τον άσο της Ενωσης.

Και το Κλίβελαντ για Μπουρούση


Ο Μπουρούσης σε κάρφωμα απέναντι στην ΑΕΚ Οσο ο Ολυμπιακός δεν τα βρίσκει με τον Γιάννη Μπουρούση, τόσο οι μνηστήρες από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ θα αυξάνονται. Δημοσιέυματα από την άλλη μεριά του Ατλαντιού αναφέρουν ότι για τον διεθνή σέντερ εκτός από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ενδιαφέρονται και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι οποίοι δεν πρόκειται να του δώσουν παραπάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ λιγότερα από αυτά που ζητάει ο παίκτης από τους "ερυθρόλευκους".

Το δημοσίευμα στέκεται το καλό σουτ του Μπουρούση έξω από τη γραμμή του τρίποντου, ενώ τον χαρακτηρίζει ως νέο Ιλγκάουσκας.

Ο Μίκο Χιρβόνεν νικητής στο Ράλι Ακρόπολις


Νικητής ο Χιρβόνεν Ο Μίκο Χιρβόνεν είναι ο νικητής του 56ου Ράλι Ακρόπολις. Ο Φινλανδός οδηγός της Φορντ κατέκτησε την πρώτη θέση στον ελληνικό αγώνα, ο οποίος είναι ο έβδομος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, σημειώνοντας χρόνο 4:09:42.5. Ο Χιρβόνεν άφησε στις δύο επόμενες τους Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Σιτροέν) και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία/Φορντ), ο οποίος πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική του Ράλι Ακρόπολις («Άγιοι Θεόδωροι 2»). Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη σημερινή νίκη του, ο Χιρβόνεν μείωσε στους επτά βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από τον -πρωτοπόρο στην κατάταξη των οδηγών- Σεμπαστιάν Λεμπ (55 έναντι 48). Η σημερινή ήταν η όγδοη νίκη στην καριέρα του Χιρβόνεν, ενώ η Φορντ πανηγύρισε το «1-3» στον αγώνα.

Στο μεταξύ, σημαντική επιτυχία για τα ελληνικά «χρώματα» αποτελεί η όγδοη θέση του Λάμπρου Αθανασούλα στο εφετινό Ράλι Ακρόπολις. Ο Έλληνας οδηγός (έτρεχε με ένα Skoda Fabia S2000) ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον αγώνα σε 4 ώρες, 22 λεπτά και 30.1 δευτερόλεπτα, μένοντας 12 λεπτά και 47.6 δευτερόλεπτα μακριά από τον Χιρβόνεν.

Σμολάρεκ και για ΠΑΟΚ


Ο Σμολάρεκ πανηγυρίζει O Έμπι Σμολάρεκ δεν λέει να αφήσει ήσυχους τους Θεσσαλονικείς. Ήταν να έρθει στον Αρη, αλλά, τελικά οι "κίτρινοι" στράφηκαν σε διαφορετικές λύσεις για την επίθεση. Τώρα, φαίνεται να προκύπτει για τον ΠΑΟΚ.
Ο Σμολάρεκ είναι 28 ετών και έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε Φέγενορντ, Ντόρτμουντ, πέρσι στη Ράσιγκ και φέτος στην Μπόλτον, ενώ είναι εν ενεργεί διεθνής με την Εθνική Πολωνίας.

Η Ρασίνγκ Σανταντέρ οφείλει 2.500.000 ευρώ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για τη μεταγραφή του Σμολάρεκ, σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα. Σε συνάντηση που αναμένεται να έχει μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Σανταντέρ, Φρανθίσκο Περνία, με τους ανθρώπους της γερμανικής ομάδας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.
Όλα αυτά δεν αφορούν άμεσα τον ΠΑΟΚ που αν τον αποκτήσει θα έρθει δανεικός από τη Σαταντέρ, όπως θα γινόταν με τον Αρη.

Τον έδιωξε η μουρμούρα...


Ο Χρήστος Πατσατζόγλου και Τάσος Πάντος Η μουρμούρα της εξέδρας ήταν ο λόγος που έκαναν τον Χρήστο Πατσατζόγλου να αφήσει τον Ολυμπιακό και να μετακομίσει στην Κύπρο για να ενταχθεί στο ρόστερ της Ομόνοιας. Ο διεθνής άσος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΦΩΣ" μίλησε για τους "ερυθρόλευκους" και τη νέα σελίδα στην καριέρα του.

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Σου μένει κάποιο παράπονο από την τροπή που πήραν τα πράγματα;
«Όχι βέβαια. Παράπονο δεν έχω από τον Ολυμπιακό. Από κανέναν. Ίσα ίσα που εννέα χρόνια είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και πρόσφερα και μου πρόσφεραν και με βοήθησαν και βοήθησα. Δεν φεύγω με παράπονο από τον Ολυμπιακό, αντίθετα φεύγω με οκτώ πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα! Παράπονο δεν έχω".

Την οριστική απόφαση για να πεις «φεύγω από τον Ολυμπιακό" πότε ακριβώς την πήρες; Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε σε αυτή;
«Την πήρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα".

Έγινε κάτι;
«Δεν μπορώ να λέω ψέματα. Αυτό που με έκανε να φύγω από τον Ολυμπιακό ήταν αυτή η αδικαιολόγητη μουρμούρα. Δεν μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο έτσι. Δεν μπορώ! Δεν γίνεται να μπαίνω στο γήπεδο και από την προθέρμανση να με βρίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού! Εγώ, πάντως, αν ήμουν στη θέση τους, ποτέ δεν θα έβριζα παίκτη της ομάδας".

Αφήνουμε στην άκρη τη μουρμούρα και τα παράπονα. Το μήνυμά σου στο κόσμο του Ολυμπιακού για το ό,τι έγινε και το μετά;
«Εγώ δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Και για την ομάδα και για τον κόσμο. Δεν κρατάω τίποτα μέσα μου, καμία κακή στιγμή από τα εννέα χρόνια. Ο κόσμος μπορεί να βαρέθηκε τον Χρήστο, μπορεί να μην του άρεσε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάει και το ποδόσφαιρο. Κρατάω μόνος τις καλές στιγμές και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία".

Πέρασε και πολλά πάντως με τον τραυματισμός σου. Για τον πρόεδρο θα ήθελες να πεις κάτι;
«Κάποια στιγμή πήγα να σταματήσω το ποδόσφαιρο για τον Ολυμπιακό. Όντως, το λέω έτσι. Πιεζόμουν πολύ για το έβδομο πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Έλειπαν πολλοί βασικοί παίκτες και εγώ έπαιζα. Αυτά ψιλοξεχάστηκαν, αλλά δεν πειράζει. Να είναι καλά όλοι τους. Τον πρόεδρο τον έχω ευχαριστήσει για αυτά που μου πρόσφερε. Με βοήθησε στην πολύ δύσκολη στιγμή μου, αλλά κι εγώ από την μεριά μου πιστεύω ότι εκτίμησα και έδωσα τον καλύτερου μου εαυτό".

Η επόμενη μέρα; Υπήρξαν επαφές και με ομάδες από την Τουρκία, αλλά κατέληξες στην Κύπρο. Ήταν το πρόσωπο του Τάκη Λεμονή που σε κέρδισε;
«Όντως, είχα μια πολύ μεγάλη πρόταση από ομάδα της Τουρκίας, αλλά μιλούσα σχεδόν κάθε μέρα με τον κ. Λεμονή. Με έπεισε ότι αυτή η ομάδα έχει όνειρα, έχει φιλοδοξίες και όντως η πρώτη σκέψη, ότι πήγα στην Ομόνοια, ήταν ο Τάκης Λεμονής. Έχω δουλέψει μαζί του, ξέρω πόσο καλός προπονητής είναι, πόσο καλός άνθρωπος είναι. Μιλήσαμε και με τους διοικούντες την ομάδα και κατάλαβα ότι έχουν όρεξη και φιλοδοξίες. Έτσι, αποφάσισα να πάω στην Ομόνοια. Εδώ είναι κάτι που θα ήθελα να πω για τον μάνατζέρ μου, τον Γιώργο Κολοβό. Μου έφερε πολύ καλή πρόταση από την Τουρκία, όπως υπήρχαν κι άλλες από την Ιταλία και την Αυστρία, αλλά δεν με πίεσε στην απόφασή μου. Αυτό είναι σημαντικό�".

Ζαγοράκης: "Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την στιγμή που ανέλαβε ο Θόδωρος Ζαγοράκης τον ΠΑΟΚ. Τα βήματα που έκανε από τότε ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλα, ωστόσο υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε να σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις και να διεκδικήσει μεγαλύτερους στόχους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday", αναφέρεται στα δύο χρόνιας παρουσίας του ως πρόεδρος του "δικεφάλου" τονίζοντας με νόημα ότι ο "ΠΑΟΚ μεγαλώνει": "Φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν έχει βγει από το αδιέξοδο. Φυσικά και έχουν γίνει μερικά από τα βήματα που απαιτούνται. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Δεν πρέπει να μας παρασύρει το κλίμα μίας καλής χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, εφόσον σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις και στις διεκδικήσεις των μεγάλων στόχων.

Αυτά που δεν καταφέραμε είναι περισσότερα από αυτά που καταφέραμε. Το μεγαλύτερο είναι η συσπείρωση του κόσμου και η δυναμική που αυτή φέρνει σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί ξεκίνησαν και όλα αυτά που πετύχαμε σε διοικητικό, αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Μένουν να γίνουν πολλά ώστε ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί τίτλους, να έχει δικό του προπονητικό κέντρο και να είναι καθαρός από χρέη".

Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τόνισε: "Eπειδή εμείς δημοσιοποιούμε για λόγους διαφάνειας όλα τα στοιχεία που αφορούν την ΠΑΕ, ξέρουν όλοι ότι σε αυτά τα δύο χρόνια από τον κόσμο είχαμε 31.000 διαρκείας, πολά sold out, συν 2,5 εκατομμύρια ευρώ από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Εκτός από τα νούμερα, η συσπείρωση γύρω από την ομάδα δίνει διαπραγματευτικό ατού στον σύλλογο, για πολλά άλλα θέματα χορηγίες, τηλεοπτικά και άλλα. Περιμένω να συνεχιστεί αυτή η στήριξη με τον ίδιο τρόπο, διότι χωρίς αυτή δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί τίποτα.

Ήρθαμε στον ΠΑΟΚ για να τον βγάλουμε από μία δύσκολη κατάσταση και να το σταθεροποιήσουμε σε πορεία πρωταθλητισμού. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές όσον αφορά την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Από την μία στην άλλη θαύματα δεν γίνονται.

Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται σήμερα στην επιθυμητή οικονομική κατάσταση για να πραγματοποιεί πολυδάπανες μεταγραφές οι οποίες ναι μεν θα μπορούσαν να φέρουν πιο άμεσα αποτελέσματα, θα μας έβγαζαν όμως από την τροχιά εξυγίανσης, πράγμα που είναι απαραίτητο ώστε η ομάδα όχι μόνο να φθάσει στους τίτλους αλλά και να τους διεκδικεί μόνιμα

Τα βήματα που πραγματοποιούμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι πιο σίγουρα. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε προσεχτικές κινήσεις που θα ανεβάσουν σιγά σιγά την ομάδα, ενώ παράλληλα θα προχωρούν η οικονομική και οργανωτική εξυγίανση".

Πρωταγωνιστής στις μεταγραφές

Την παράσταση έχει κλέψει μέχρι τώρα ο Άρης σύμφωνα και με τον πανελλήνιο τύπο ηλεκτρονικό και μη. Για ποιο λόγο; Φυσικά για τις μεταγραφές που έχει κάνει! Ονόματα παγκοσμίου κλάσεως (Αμπρέου), ο Γκρατσιάν που είναι πρώτο βιολί στην Μπόκα μετά το Ρικέλμε (με τον οποίο είναι και κολλητοί), ο Ναφτί με πρωταγωνιστικό ρόλο στη σεζόν της Birmingham στην premier της Αγγλίας και φυσικά, αν κλείσει και ο Νασουτι μιλάμε για μια τετράδα παικτών που ανεβάζουν τον Άρη τουλάχιστον ένα επίπεδο. Να επισημάνουμε φυσικά ότι ο σχεδιασμός της ομάδας των κιτρίνων για την ενίσχυση δεν τελειώνει σε αυτούς... ήδη ανανέωσαν Πρίττας - Κουλοχέρης... έπεται συνέχεια... το καλοκαίρι είναι που είναι ζεστό, θα ζεστάνει ακόμα περισσότερο...

Υ.Γ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

ΥΓ 2..ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ...

Φ Ι Λ Α Ρ Ε Σ...
ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΤΑΡΗΣ

Εθνική ανδρών volley : Νίκη επί της Ρουμανίας

Τη δεύτερη νίκη στα τρία παιχνίδια της στο Ευρωπαϊκό Λιγκ πέτυχε η Εθνική ανδρών στο κλειστό της Τέντας στην Καλαμάτα. Με πρώτο σκόρερ τον Θόδωρο Μπάεφ, που κέρδισε 12 πόντους, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε της Ρουμανίας με 3-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του B΄ ομίλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Αρσενιάδης, στάθηκε στο μπλοκ και στην: «Δουλεύουμε πάνω σε κάποια πράγματα, αλλά αν δε βελτιωθούμε στο μπλοκ και την άμυνα, δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία. Είμαστε καλοί στην επίθεση, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στην υποδοχή και αν φτιάξουμε αυτές τις δύο αδυναμίες μας θα περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο βόλεϊ. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δεν ξέρω όμως αν θα προλάβουμε μέχρι τότε. Πρέπει όμως να το κάνουμε».

Ο πιο εξοικειωμένος με τις υψηλές θερμοκρασίες της Καλαμάτας, ο ντόπιος Γιώργος Πετρέας, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της πατρίδας του ως διεθνής, τόνισε: «Ήταν για μένα ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα να αγωνίζομαι με τα χρώματα της Εθνικής στην Καλαμάτα. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και ελπίζω αύριο, που το παιχνίδι θα γίνει σε πιο κατάλληλη ώρα, οι θεατές να είναι περισσότεροι».

Ο Κώστας Προύσαλης, που έπαιξε το πρώτο του φετινό ματς στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, επισήμανε: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να κερδίσουμε. Κατά διαστήματα παίξαμε καλά και κάναμε αυτό που μας είπε ο προπονητής μας. Υπάρχουν πάντως περιθώρια βελτίωσης».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρουμανίας, Στέλιαν Μοκουλέσκου, είπε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για την ελληνική ομάδα. Συγχαρητήρια», ενώ ο αρχηγός της ρουμανικής ομάδας, Μπόγνταν Ολτεάνου, πρόσθεσε: «Χάσαμε εξαιτίας των διαιτητών. Στα τελειώματα των δύο σετ μας στέρησε τη νίκη. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα. Δεν έχω τίποτα εναντίον της Ελλάδας, αλλά οι διαιτητές είναι πάντα απαράδεκτοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί».

Τα σετ: 25-15, 25-23, 28-26

ΕΛΛΑΔΑ (Αρσενιάδης): Καριπίδης 11 (10/16 επ., 1 μπλ.), Μπάεφ 12 (2 άσοι, 9/15 επ., 1 μπλ.), Ρουμελιώτης 10 (10/18 επ.), Κανέλλος 9 (7/10 επ., 2 μπλ.), Πετρέας 6 (6/8 επ.), Προύσαλης 1 (1 μπλ.), Παπαδημητρίου (λ- 71%) / Φράγκος, Ριζόπουλος, Αρμενάκης, Ψάρρας

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Μοκουλέσκου): Σπίνου 4 (4/8 επ., 2 μπλ.), Ολτεάνου 11 (9/22 επ., 2 μπλ.), Λίκα 13 (2 άσοι, 10/23 επ., 1 μπλ.), Λάζα 9 (8/11 επ., 1 μπλ.), Μπάρθα 3 (1 άσος, 2/3 επ.), Τανασέσκου (λ- 71%) / Σιορτέα, Ντουμιτράκε, Γκεοργκίτα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το Βέλγιο ηττήθηκε στην έδρα του από τη Γερμανία με 2-3 (25-22, 18-25, 23-25, 25-22, 12-15).

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1. Ελλάδα 5 (7-5)

2. Γερμανία 5 (8-6)

3. Βέλγιο 4 (7-7)

4. Ρουμανία 4 (4-8)

Δόξα Δράμας : μεταγραφές

Αν και μέσα στο σαββατοκύριακο δεν αναμένονταν άμεσες εξελίξεις, οι άνθρωποι της Δόξας συνεχίζουν τις επαφές τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενίσχυση της ομάδας. Έτσι, έχουν προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Δήμο Παπαθανασίου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Εθνικό Αστέρα και για τον οποίο οι Δραμινοί επιμένουν. Αύριο αναμένεται να επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον των «Μαυραετών» για τον 29χρονο ακραίο αμυντικό και την Τρίτη να ανακοινωθεί η απόκτησή του. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δόξα ενδέχεται να κινηθεί και για την απόκτηση του Άγγελου Διγκόζη. Ο έμπειρος χαφ έμεινε ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό, και δεδομένου ότι ο τεχνικός της δραμινής ομάδας, Κώστας Βασιλακάκης, τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις ικανότητές του, η διοίκηση της ΠΑΕ θα καταθέσει πρόταση. Βεβαίως, η Δόξα δεν πρόκειται να κινηθεί σε ποσά υψηλά, όπως αυτά που είχε ο παίκτης με τον Πανσερραϊκό στη Σούπερ Λίγκα…

Αναμονή για Τσιμπλίδη

Αναφορικά με το Νίκο Τσιμπλίδη, οι ιθύνοντες των «Μαυραετών» τηρούν πλέον στάση αναμονής. Ο έμπειρος άσος συνεχίζει να ανήκει στην Καβάλα και οι Δραμινοί περιμένουν να μείνει ελεύθερος, αφού τα έχουν βρει προφορικά μαζί του.

Στα υπόψη και ο Γήττας

Ένας ακόμη έμπειρος και Έλληνας παίκτης, που απασχολεί τη Δόξα, είναι ο Ξενοφών Γήττας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πανθρακικό. Ο βραχύσωμος χαφ με εμπειρία και αξιόλογη παρουσία σε ΠΑΣ Γιάννενα, Παναθηναϊκό, Καλλιθέα, Κέρκυρα και Πανθρακικό, εκτιμάται πως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα της Δράμας στη νέα σεζόν.

Ισοφάρισε η Ταού

Στα ίσια έφερε τη σειρά των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος η Ταου που επικράτησε με 75-67 της Μπαρτσελόνα ισοφαρίζοντας σε 1-1. αφού οι καταλανοί είχαν "κλέψει" το πρώτο παιχνίδι στη Βιτόρια.
Μετά από ένα συναρπαστικό 30άλεπτο, οι βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν τη δυστοκία της Μπαρτσελόνα, που έκανε αρκετή ώρα να βρει το δρόμο προς το καλάθι στην τέταρτη περίοδο και πήραν σημαντικό προβάδισμα.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ "ξεκόλλησαν" στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι χάρη στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, όμως ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς δεν είχε καμία διάθεση να τους αφήσει να πάρουν και το δεύτερο παιχνίδι των τελικών.

Ο σέρβος γκαρντ της Ταου με συνολικά 22 πόντους και δυο καθοριστικά τρίποντα στα τελευταία λεπτά πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στην τελική επικράτηση με 75-67 ισοφαρίζοντας έτσι τη σειρά, η οποία πλέον μεταφέρεται στη Βαρκελώνη.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 33-33, 54-49, 75-67

Ταου (Ιβάνοβιτς): Πριτζιόνι 16(3), Ρακόσεβιτς 22(3), Βιδάλ 2, Τελέτοβιτς 3(1), Λούκας, Σαν Εμετέριο 2, Σπλίτερ 6, Μπάλντο, Μάικλ 19(1), ΜακΝτόναλντ 5.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 9(2), Τρίας, Λάκοβιτς 8(2), Ναβάρο 21(3), Αντερσεν 9(1), Βάσκεθ 6, Ιλιάσοβα 5(1), Σάδα 7(1), Σαντιάγκο 2, Γκριμάου.

14 Ιούνη 1987 : Εθνική ομάδα μπάσκετ πρωταθλήτρια Ευρώπης

Σα να μη πέρασε μια μέρα... Ηταν 14 Ιουνίου του 1987 όταν ο ελληνικός αθλητισμός καμάρωνε για το μεγαλύτερο επίτευγμά του (μέχρι το... επόμενο). Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατακτούσε το πρωτάθλημα Ευρώπης και οι έλληνες ξεχύνονταν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την απίστευτη -για τα τότε δεδομένα- επιτυχία.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με δειλά βήματα, στην διοργάνωση αλλά δεν άργησε και πολύ για να... ξεψαρώσει. Την εύκολη επικράτηση επί της γειτόνισας Ρουμανίας, ακολούθησε η μεγάλη εμφάνιση και νίκη κόντρα στο μεγαθήριο, που άκουγε στο όνομα Γιουγκοσλαβία.

Τη φόρα της παρέας του Νίκου Γκάλη, έκοψε απότομα η Ισπανία του Σαν Επιφάνιο και η Σοβιετική Ενωση με τη βοήθεια των διαιτητών. Η Εθνική Ελλάδας όμως αντεπιτέθηκε και με την νίκη της επί της Γαλλίας, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί η Ιταλία αποδείχθηκε εύκολη λεία, για τους έλληνες διεθνείς, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την μεγάλη των "πλάβι" σχολή. Παρά το νωθρό ξεκίνημα, η ομάδα του Κώστα Πολίτη πήρε τα πάνω της και με οδηγό τον εκπληκτικό Νίκο Γκάλη, έριξε στο καναβάτσο τους γιουγκοσλάβους και πέρασε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Ολη η Ελλάδα ζούσε σε έκσταση, αλλά τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα. Ο τελικός κόντρα στην Σοβιετική Ενωση, κράτησε όλους τους έλληνες κολλημένους στις τηλεοπτικές τους οθόνες. Οι συγκινήσεις που έκρυβε ο αγώνας ανεπανάληπτες, με αποκορύφωμα τις δύο εύστοχες βολές του Αργύρη Καμπούρη και το άστοχο τρίποντο του Γιοβάισα στο τέλος της παράτασης.

Το ταμπλό έγραψε 103-101 και η Εθνική Ελλάδας ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

H 12άδα του θριάμβου: Γκάλης, Σταυρόπουλος, Γιαννάκης, Λινάρδος, Καμπούρης, Καρατζάς, Ρωμανίδης, Φιλίππου, Φασούλας, Ιωάννου, Χριστοδούλου, Ανδρίτσος.

Σενάρια για δανεισμό Αϊμάρ στον ΠΑΟΚ

Ένα σενάριο, που μοιάζει εξωπραγματικό, αλλά κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στην Πορτογαλία, έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα λοιπόν με σενάρια από την πατρίδα του Φερνάντο Σάντος, μετά τη συνεργασία του Δικεφάλου με την Πόρτο, οι επιτελείς της ελληνικής ομάδες φαίρονται να έχουν ξεκινήσει επαφές και με την Μπενφίκα, έχοντας ως μεγάλο στόχο τον Πάμπλο Αϊμάρ! Βεβαίως, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο όνομα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η πιθανότητα να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ μπορεί να μοιάζει ουτοπική, αλλά οι συζητήσεις φαίνεται ότι γίνονται για δανεισμό του. Ωστόσο, εάν ποτέ γίνει μια τέτοια μεταγραφή και ο διεθνής Αργεντινός επιτελικός φορέσει τα ασπρόμαυρα, θα… γκρεμιστεί το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και θα… πέσουν τα τσιμέντα της Τούμπας! Οι συστάσεις για τον Αϊμάρ είναι περιττές βεβαίως, αλλά ας θυμηθούμε τι έχει κάνει στη μεγάλη καριέρα του. Γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1979, στο Ρίο Κουάρτο της Κόρτνομπα στην Αργεντινή, και ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα νέων της Ρίβερ Πλέιτ. Από το 1997 έως το 2000 αγωνίστηκε στη μεγάλη ομάδα, πριν πάρει μεταγραφή έναντι 24 εκ. ευρώ στη Βαλένθια, όπου αγωνίστηκε για 6 χρόνια, έχοντας 162 συμμετοχές και 27 γκολ. Στη συνέχεια πέρασε για δύο χρόνια από τη Σαραγόσα και από πέρσι αγωνίζεται στην Μπενφίκα, με την οποία σε 22 ματς είχε ένα γκολ. Φυσικά είναι και 51 φορές διεθνής με την Αργεντινή, σκοράροντας 8 γκολ. Έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Αργεντινής και 2 Ισπανίας, ένα Λιμπερταδόρες, ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης κι ένα Νοτίου Αμερικής, κι ένα Λιγκ Καπ Πορτογαλίας.

Άφιξη Αμπρέου & μετά Μαρκές

Εν τω μεταξύ, η άφιξη του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, Σεμπαστιάν Αμπρέου, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα τις 17:50 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου οι φίλοι του Άρη του ετοιμάζουν ζεστή υποδοχή.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα υπογράψει στους «κίτρινους» το κανονικό συμβόλαιο (ο Αμπρέου ανακοινώθηκε μόλις έβαλε την υπογραφή του στο προσύμφωνο).

Και μετά Μαρκές!

Οι μεταγραφές στον Άρη, όμως, δεν σταματάνε εδω! Σύμφωνα με πληροφορίες οι "κιτρινόμαυροι" θα κινηθούν στη συνέχεια για την απόκτηση του Φερνάντο Μαρκές, αν καταφέρει να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του Θανάση Αθανασιάδη βρίσκεται στην αναζήτηση ενός τερματοφύλακα και ενός αριστερού μπακ για να συμπληρωθεί ρόστερ της επόμενης χρονιάς έτσι όπως το ζήτησε ο Μαζίνιο.

Νασούτι : Θέλω να έρθω στην Ελλάδα

Την επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα για χάρη του Άρη εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αργεντινός άσος, Νασούτι, που ξεκαθάρισε ωστόσο ότι όλα κρίνονται από την ομάδα του τη Ρίβερ Πλέιτ.
«Φυσικά και γνωρίζω το ενδιαφέρον του Αρη, όμως ακόμα οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει. Αυτό που μένει είναι η Ρίβερ Πλέιτ, η ομάδα στην οποία ανήκω, να απαντήσει στην πρόταση του Αρη για δανεισμό ενός έτους. Δεν έχω πρόβλημα να παίξω στην Ελλάδα επειδή θέλω να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Εύχομαι να πάνε όλα καλά», είπε μεταξύ άλλων ο 27χρονος αμυντικός στην «SportDay».


Συνέντευξη Δημήτρη Παπαδόπουλου

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός παρουσιάζεται σε συνέντεξή του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αναφορικά με το παρασκήνιο της αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό! Ο Έλληνας επιθετικός τονίζει ότι βρισκόταν στα πλάνα του Τεν Κάτε αλλά ο Κώστας Αντωνίου ήταν αυτός που τον έδιωξε από την ομάδα (επικαλούμενος πώς είχε σχετική εντολή από κάποιους μετόχους). Για τον Ολλανδό τεχνικό του "τριφυλλιού" μιλά με τα καλύτερα λόγια ("είναι προπονητής για να πάρει το πρωτάθλημα") με δηλώσεις του στην «Εξέδρα», επισημαίνοντας ότι "ο Παναθηναϊκός έκανε καλά που τον κράτησε γιατί δύσκολα θα έβρισκε και θα έπειθε κάποιον καλύτερο από τον Τεν Κάτε". Αναφορικά με την πρώην ομάδα του κάνει ακόμη της εξής διαπίστωση: "Λείπει ένας Έκι στα καλά του, ίσως ο Κάρα μπορεί να καλύψει αυτό το κενό".

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην «Eξέδρα»:

Για τον Τεν Κάτε: «Είναι προπονητής για να πάρει πρωτάθλημα σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Ηταν σωστή η επιλογή της διοίκησης για την παραμονή του. Οχι μόνο επειδή δεν ωφελούν μια ομάδα οι αλλαγές προπονητών από χρονιά σε χρονιά. Αλλά διότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έβρισκε και θα έπειθε κάποιον καλύτερο από τον Τεν Κάτε και επειδή η φιλοσοφία του νομίζω ότι ταιριάζει σε μια ομάδα που έχει στόχο να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Τεν Κάτε θέλει το ολλανδικό μοντέλο. Αλλά την προηγούμενη χρονιά δεν ήξερε την ομάδα, δεν ήξερε τους παίκτες και κατά τη γνώμη μου με αυτούς τους ποδοσφαιριστές που είχαμε δεν μπορούσε να φτιάξει αυτό που είχε στο μυαλό του».

Για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω για τη θέση του φορ, αλλά σίγουρα του έλειπε ένας Εκι στα καλά του. Ισως αν παίξει ο Κάρα στη μεσαία γραμμή του χρόνου να καλύψει αυτήν την αδυναμία».

Για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: «Αποκλειστικά υπεύθυνος γι' αυτό που συνέβη είναι ο κύριος Αντωνίου. Οταν είχε έρθει την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και ανακοίνωσε σε εμένα και στον Μόρις ότι έπρεπε να φύγουμε, μου είπε ότι κάποιοι μέτοχοι δεν με ήθελαν στην ομάδα και ότι έπρεπε να ψάξω ομάδα να φύγω. 'Φέρε μας 1-1,5 εκατ. ευρώ και φύγε, γιατί δεν σε υπολογίζουμε γι' αυτήν τη σεζόν', μου είπε. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν ερχόταν και μου έλεγε 'Δημήτρη, δεν σε υπολογίζει ο κόουτς, δεν πήγες καλά πέρυσι, θέλουμε να φύγεις, περιμένουμε να μας φέρεις προτάσεις'. Το λάθος του ήταν ότι μου έβαλε ταμπέλα: 'Πωλείται'. Αυτό είναι ανόητο. Δεν το 'φωνάζεις' όταν δεν θες να συνεχίσεις τη συνεργασία σου με έναν παίκτη. Δεν ωφελεί ούτε εκείνον ούτε την ομάδα, υποτιμάς ουσιαστικά κάτι δικό σου, την περιουσία σου. Του το λες, γίνεται μια συνεννόηση και χωρίζουν οι δρόμοι ήσυχα και ωραία».

Για τις προθέσεις του Τεν Κάτε: «Μου είχε πει οτι ήταν απόφαση της διοίκησης, ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτουργούσα, ότι δεν είχε κανένα παράπονο και ότι αν ήταν δική του η απόφαση, θα με κρατούσε στην ομάδα. Μα ο Αντωνίου ουσιαστικά αναγκάστηκε να με αφήσει ελεύθερο όταν ο Τεν Κάτε πήγε και του είπε 'δεν ξέρω τι θα κάνετε, εγώ στο επόμενο ματς θα τον χρησιμοποιήσω! ' Ο Τεν Κάτε ήθελε να με χρησιμοποιήσει και στα φιλικά του καλοκαιριού. Αλλά είχε εντολή να μη με βάζει. Λάθος κι αυτό. Και να σου πω κάτι; Αν με είχαν αφήσει ελεύθερο το καλοκαίρι, δεν θα ζητούσα ούτε ευρώ ως αποζημίωση. Τους το είχα πει. Αλλά ήθελαν να με πουλήσουν. Λογικό ήταν. Αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Μείωσαν πολύ τις πιθανότητες για καλή προσφορά όταν με πέταξαν εκτός ομάδας και μου απαγόρευσαν να παίζω στα φιλικά. Οταν μια ομάδα ενδιαφέρεται για έναν παίκτη, λογικό δεν είναι να ρωτήσει 'γιατί δεν παίζει; ' Τέλος πάντων, πάλι καλά που βρήκα ομάδα στη Serie A τον χειμώνα. Στο τέλος δεν έφυγα με πίκρα. Δεν έχω παράπονο από τη θητεία μου στον Παναθηναϊκό, αλίμονο. Πήρα νταμπλ, έπαιξα στο Euro, στo Tσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο UEFA, συνεργάστηκα με πολλούς καλούς παίκτες, με ορισμένους αξιόλογους προπονητές, κέρδισα με την προσπάθειά μου αρκετά χρήματα, οφείλω ένα ευχαριστώ στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και στον Σπύρο Λιβαθηνό, ο οποίος με πήγε στον Παναθηναϊκό».

Για τη σχέση του με τον Οτο Ρεχάγκελ: «Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον Οτο Ρεχάγκελ. Αλλά ένιωθα ότι δεν με υπολογίζει. Προτού συζητήσω μαζί του, περίπου για ενάμιση χρόνο με καλούσε σε όλα τα παιχνίδια και δεν με χρησιμοποιούσε ποτέ. Ούτε ένα λεπτό, ούτε σε επίσημα, ούτε σε φιλικά παιχνίδια. Δεν αισθανόμουν καλά στην ομάδα. Και όταν δεν αισθάνομαι καλά, το λέω. Πήγα και του είπα 'μίστερ, δεν έχω πρόβλημα μαζί σου, εσύ κάνεις τις επιλογές, εσύ παίρνεις τις αποφάσεις. Αλλά δεν θέλω να νιώθω ότι απλώς συμπληρώνω την ομάδα. Αν δεν με θεωρείς ικανό να συμμετέχω στην προσπάθεια, αν δεν με θεωρείς ενεργό μέλος της ομάδας και δεν με υπολογίζεις, μη με ξανακαλέσεις'».

Για τους στόχους μετά την αποχώρησή του από την Λέτσε: «Θέλω να μείνω στην Ιταλία. Αυτό έχω πει και στον μάνατζέρ μου, Φεντερίκο Παστορέλο. Αλλά δεν κλείνω καμία πόρτα, ελεύθερος παίκτης είμαι. Αν προκύψει από την Ελλάδα κάποια πολύ αξιόλογη προσφορά, θα συζητήσω, θα σκεφτώ και θα αποφασίσω. Μέχρι το τέλος του μήνα, το πολύ μέχρι τις 10 Ιουλίου, θα ήθελα να έχω αποφασίσει. Αλλά σε μια μεταγραφική περίοδο ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Μέχρι το τέλος του μήνα μάλλον θα έχω στα χέρια μου τα δεδομένα από την Ιταλία και μετά θα δούμε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο Ζήσης Βρύζας δεν συζήτησε με εμένα. Μίλησε με τον Παστορέλο. Αλλά εγώ δεν έχω στα χέρια μου πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Το ξέρω ότι έδειξε ενδιαφέρον, αλλά προσφορά δεδομένη 'σου δίνουμε τόσα για τόσα χρόνια', δεν έχω. Απ' ό,τι καταλαβαίνω ο ΠΑΟΚ θέλει μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει όλες τις μεταγραφές του και εγώ θέλω να περιμένω. Θα πρέπει να είναι πολύ καλή η προσφορά για να πω αμέσως 'ναι, έρχομαι'. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με την ομάδα, ούτε με τη Θεσσαλονίκη, ούτε με τους ανθρώπους της. Το αντίθετο θα έλεγα. Εκτιμώ πάρα πολύ τον Φερνάντο Σάντος, τον Βρύζα και τον Ζαγοράκη. Εχουν κάνει φοβερή δουλειά, ο ΠΑΟΚ είναι η πιο οργανωμένη ελληνική ομάδα στα μεταγραφικά, ήταν για εμένα η πιο βελτιωμένη ομάδα της σεζόν, υπάρχει θετικό κλίμα και κάνουν σχέδια για ωραία πράγματα».

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: «Γιατί να μην πήγαινα; Αν μου κάνει πρόταση, θα τη συζητήσω».

Για το αν έχει συζητήσει ποτέ με κάποιον από τη διοίκηση του Ολυμπιακού: «Η μοναδική συζήτηση που είχα στην καριέρα μου με άνθρωπο από τον Ολυμπιακό ήταν με τον κύριο Λούβαρη το 1999. Τότε με ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά έφυγε. Είχα πάει στα γραφεία του Ολυμπιακού, είχα συζητήσει με τον κύριο Λούβαρη, μου είχε πει ότι με ήθελαν, είχα δώσει αν θυμάμαι καλά και μια συνέντευξη στο 'Φως'. Μου είχε κάνει εντύπωση που με είχε ρωτήσει τι ομάδα υποστήριζα τότε. Και του είχα πει την αλήθεια: Ολυμπιακός και Μίλαν».

Καφές : Έμεινα στην ΑΕΚ γιατί με ήθελαν

Η ΑΕΚ του έδειξε ότι ήθελε να τον κρατήσει και να τον ανταμείψει για την προσφορά του και αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί της, παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις και από ομάδες του εξωτερικού. Αυτό τονίζει ο Παντελής Καφές, προσθέτοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την «Ένωση» να υλοποιήσει τους στόχους της.
Ο Καφές μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ» και αποσπάσματα όσω είπε, έχουν ως εξής:
Έστω και ύστερα από τρεις συναντήσεις, σου έφυγε το άγχος με την ανανέωση του συμβολαίου σου; «Λογικό είναι να υπάρχει λίγο άγχος, αλλά πάντα ήμουν αισιόδοξος ότι όλα θα τελειώσουν θετικά γιατί οι συζητήσεις έγιναν από την αρχή σε καλό κλίμα. Ήταν κάτι που το θέλαμε και οι δύο πλευρές. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις καλά και να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που σε πιστεύουν ο προπονητής, η διοίκηση και ο κόσμος. Σου δίνει δύναμη και πίστη».
Αν και ήρθες από μια ομάδα καθόλου φιλική για τους ΑΕΚτζήδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός, από το ξεκίνημα ο κόσμος σε αγκάλιασε.
«Δέθηκα γρήγορα με την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να αισθάνεται σαν σπίτι του σε μια ομάδα, όπως εγώ με την ΑΕΚ και ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του». Είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, είτε από την Κύπρο είτε από την Αγγλία, όπως η Στόουκκαι με καλά οικονομικά δεδομένα. Τελικά, επέλεξες να μείνεις στην ΑΕΚ. Τι μέτρησε στην απόφασή σου περισσότερο;
«Η διάθεση της ΑΕΚ να με κρατήσει, να με ανταμείψει για την προσφορά μου ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που μέτρησε για μένα. Είμαι στην ομάδα 2,5 χρόνια, περνάω καλά και αισθάνομαι χαρούμενος που παίζω για την ΑΕΚ».
Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο κόσμο της ΑΕΚ;
«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ΑΕΚ και για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τους πετύχουμε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Καλύτερα να “πω” περισσότερα μέσα στο γήπεδο».
Σε λίγες μέρες έχει τα γενέθλιά σου, γίνεσαι 31 ετών και συμφώνησες για τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα;
«Νομίζω ότι αυτό δείχνουν τα σημάδια. Είναι λογικό ότι αυτή η ανανέωση του συμβολαίου μου να σημαίνει πολλά πράγματα, όπως το να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να σκέφτεται πότε θα σταματήσει και εγώ έχω πολλά ακόμα να δώσω στην ομάδα. Θέλω να είμαι δυνατός και υγιής να προσφέρω στην ΑΕΚ και να ζήσω μαζί της μεγάλες επιτυχίες».

Ενδιαφέρον Σταντάρ Λιέγης για Αμπάρη

Το ενδιαφέρον και δεύτερης ομάδας από το εξωτερικό προσέλκυσε ο Γιώργος Αμπάρης. Μετά τη Φέγενορντ, ήταν η σειρά της Σταντάρ Λιέγης να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Μπορεί βέβαια η υπόθεση να μην προχώρησε όσον αφορά την ομάδα του Ρότερνταμ, τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν όμως ότι ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των υποψήφιων της πρωταθλήτριας της χώρας τους.

Ο Αστέρας δεν έχει αντίρρηση για την παραχώρηση του τερματοφύλακα, αν ικανοποιηθεί οικονομικά, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει δεχτεί επίσημη πρόταση για τον Αμπάρη.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΑΟΥΑ.Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Δημοσιεύματα για ενδιαφέρον του Ηρακλή στην αγορά της Ρουμανίας.Οι παίκτες είναι:Γκιονέα,Μπάτσιου,Λόβιν και οι τρεις αγωνίζονται στην θέση του κεντρικού αμυντικού.Το δημοσιεύμα της(Ζiare.com) έκανε λόγο οτι ο προπονητής του Ηρακλή Ολεγκ Προτάσοφ θέλει τρείς παίκτες της Στεάουα.Ο Ηρακλής κυρίως ενδιαφέρεται για τον Γκιονέα ο οποίος έχει και 13 συμμετοχές στην Εθνική Ρουμανίας και δύο με την Εθνική Ελπίδων.Οι τρεις παίκτες που ενδιαφέρουν τον Γηραιό μόνο με μορφή δανεισμού μπορεί να έρθουν λόγο των μεγάλων συμβολαίων που έχουν με την Στεάουα. Εκτός από το δημοσίευμα για την αναφορά των παικτών που ενδιαφέρετα ο Ηρακλής,οι Ρουμάνιοι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο και για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής(π.χ Οπερ).Στη λίστα των κεντρικών αμυντικών είναι και ο 32χρονος διεθνής Βούλγαρος Τοπουζάκοφ.
Μεταγραφές-Επιθετικός απο Αγγλία!
Ο Ηρακλής έχει προσυμφώνησει με επιθετικό παίκτη από την Αγγλία οποίος έχει δεχτέι μια πολύ καλή οικονομικά πρόταση.Σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης δεν είναι από ομάδα του Λονδίνου!Απλά ο Ηρακλή κρατάει μια ''πισινή'' μην πάθει ο,τι έπαθε με την περίπτωση Οπερ.Οι κυανόλευκοι περιμένουν την οριστική απάντηση και ενός ακόμα επιθετικού ο οποίος έχει δεχτεί ήδη κρούση και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.Οσο αναφορά τις υπόλοιπες κινήσεις ο Ηρακλής έχει βρει παίκτη και στην θέση του Πίτου και εξετάζεται η περίπτωση του.Ο Ηρακλής ενδιαφέρθηκε και για τον νεαρό Μαργάριτη ο οποίος έκανε μια καλή χρονιά με την φανέλα του Αγροτικού Αστέρα,όμως ο παίκτης πρόσφατα κατέληξε στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Μάρκες
Ο Μάρκες φένεται να μετράει μέρες στον Ηρακλή καθώς ο παίκης σκέφτεται την προσφυγή!Τα δεδουλευμένα που είναι λαμβάνει είναι 70.000 ευρώ.Ο Ηρακλής προσέγγισε τον παίκτη για τον διακανονισμό των ωφειλομένων ώστε να πάρει τα χρήματα και να αποτελέσει παρελθόν.
Συνέντευξη Τύπου
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η συνέντευξη τύπου που θα προβεί η ΠΑΕ Ηρακλής.Πολλά τα ερωτήματα από τον κόσμο του Ηρακλή τα οποία είναι χιλιάδες.Στην συνέντευξη τύπου δεν αποκλείεται να ανακοινωθούνε μεταγραφές(επιθετικός),νέα μέλη στο Δ.Σ της ΠΑΕ,ανακοίνωση τιμών εισητιρίων διαρκείας κ.α
Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Το θέμα Μάρκες πρέπει να τελειώνει.Ο παίκτης δεν έπρεπε να μήνει ελεύθερος αλλά η ανάγκη και τα λάθοι τον απομακρύνουν!Για τον Μάρκες υπάρχει ενδιαφέρον από Αρη και 5 ομάδες απο εξωτερικό.
*Προτάθηκε ο 30χρονος δεξιός χαφ της Γκλάντμπαχ Τούμα ο οποίος έχει μόνο δυο συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Γκλάντπαχ και δεν υπολογιζεται από την γερμανική ομάδα.Ο παίκτης αν μήνει ελεύθερος τότε ο Ηρακλής θα κινηθεί γιατην απόκτηση του.Πολύ καλός παίκτης με καλό βιογραφικό αλλά στην Γερμανία δεν έπιασε(πρών συμπαίκτης του Μπακιρτσίογλου).
*O Τουμά πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις επί ολλανδικού εδάφους με τη φανέλα της Τβέντε,Σε 74 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 18 γκολ.
*Τα ερωτήματα στην συνέντυξη τύπυ θα είναι πάρα πολλά.Η συνέντυξη τύπου θα είναι άκρως ενδιαφέρον.
*Ο επιθετικός θα είναι από Αγγλία(εκτός ομάδας Λονδίνου).Ποιός να είναι;Κοντά είναι και ο δέυτερος επιθετικός που θα αποκτηθεί.
*Βρέθηκε ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Πίτου.Ο Ιωαννίδης πρέπει να παίξει φέτος είναι πού καλός παίκτης.
*Δύσκολα να αποκτηθούνε με δανεισμό και οι τρείς ρουμάνοι παίκες.Πάντως ο Γκιονέα είναι αυτός που ενδιαφέρει περισσότερο απο τους τρείς.
*Το μπάσκετ έκλεισε προπονητή Λε-Κα και πάει για βοηθό τον Γιανουζάκο.Επονται και οι ανακοινώσεις παικτών.