Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη Δημήτρη Παπαδόπουλου

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός παρουσιάζεται σε συνέντεξή του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αναφορικά με το παρασκήνιο της αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό! Ο Έλληνας επιθετικός τονίζει ότι βρισκόταν στα πλάνα του Τεν Κάτε αλλά ο Κώστας Αντωνίου ήταν αυτός που τον έδιωξε από την ομάδα (επικαλούμενος πώς είχε σχετική εντολή από κάποιους μετόχους). Για τον Ολλανδό τεχνικό του "τριφυλλιού" μιλά με τα καλύτερα λόγια ("είναι προπονητής για να πάρει το πρωτάθλημα") με δηλώσεις του στην «Εξέδρα», επισημαίνοντας ότι "ο Παναθηναϊκός έκανε καλά που τον κράτησε γιατί δύσκολα θα έβρισκε και θα έπειθε κάποιον καλύτερο από τον Τεν Κάτε". Αναφορικά με την πρώην ομάδα του κάνει ακόμη της εξής διαπίστωση: "Λείπει ένας Έκι στα καλά του, ίσως ο Κάρα μπορεί να καλύψει αυτό το κενό".

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην «Eξέδρα»:

Για τον Τεν Κάτε: «Είναι προπονητής για να πάρει πρωτάθλημα σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Ηταν σωστή η επιλογή της διοίκησης για την παραμονή του. Οχι μόνο επειδή δεν ωφελούν μια ομάδα οι αλλαγές προπονητών από χρονιά σε χρονιά. Αλλά διότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έβρισκε και θα έπειθε κάποιον καλύτερο από τον Τεν Κάτε και επειδή η φιλοσοφία του νομίζω ότι ταιριάζει σε μια ομάδα που έχει στόχο να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Τεν Κάτε θέλει το ολλανδικό μοντέλο. Αλλά την προηγούμενη χρονιά δεν ήξερε την ομάδα, δεν ήξερε τους παίκτες και κατά τη γνώμη μου με αυτούς τους ποδοσφαιριστές που είχαμε δεν μπορούσε να φτιάξει αυτό που είχε στο μυαλό του».

Για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω για τη θέση του φορ, αλλά σίγουρα του έλειπε ένας Εκι στα καλά του. Ισως αν παίξει ο Κάρα στη μεσαία γραμμή του χρόνου να καλύψει αυτήν την αδυναμία».

Για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: «Αποκλειστικά υπεύθυνος γι' αυτό που συνέβη είναι ο κύριος Αντωνίου. Οταν είχε έρθει την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και ανακοίνωσε σε εμένα και στον Μόρις ότι έπρεπε να φύγουμε, μου είπε ότι κάποιοι μέτοχοι δεν με ήθελαν στην ομάδα και ότι έπρεπε να ψάξω ομάδα να φύγω. 'Φέρε μας 1-1,5 εκατ. ευρώ και φύγε, γιατί δεν σε υπολογίζουμε γι' αυτήν τη σεζόν', μου είπε. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν ερχόταν και μου έλεγε 'Δημήτρη, δεν σε υπολογίζει ο κόουτς, δεν πήγες καλά πέρυσι, θέλουμε να φύγεις, περιμένουμε να μας φέρεις προτάσεις'. Το λάθος του ήταν ότι μου έβαλε ταμπέλα: 'Πωλείται'. Αυτό είναι ανόητο. Δεν το 'φωνάζεις' όταν δεν θες να συνεχίσεις τη συνεργασία σου με έναν παίκτη. Δεν ωφελεί ούτε εκείνον ούτε την ομάδα, υποτιμάς ουσιαστικά κάτι δικό σου, την περιουσία σου. Του το λες, γίνεται μια συνεννόηση και χωρίζουν οι δρόμοι ήσυχα και ωραία».

Για τις προθέσεις του Τεν Κάτε: «Μου είχε πει οτι ήταν απόφαση της διοίκησης, ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτουργούσα, ότι δεν είχε κανένα παράπονο και ότι αν ήταν δική του η απόφαση, θα με κρατούσε στην ομάδα. Μα ο Αντωνίου ουσιαστικά αναγκάστηκε να με αφήσει ελεύθερο όταν ο Τεν Κάτε πήγε και του είπε 'δεν ξέρω τι θα κάνετε, εγώ στο επόμενο ματς θα τον χρησιμοποιήσω! ' Ο Τεν Κάτε ήθελε να με χρησιμοποιήσει και στα φιλικά του καλοκαιριού. Αλλά είχε εντολή να μη με βάζει. Λάθος κι αυτό. Και να σου πω κάτι; Αν με είχαν αφήσει ελεύθερο το καλοκαίρι, δεν θα ζητούσα ούτε ευρώ ως αποζημίωση. Τους το είχα πει. Αλλά ήθελαν να με πουλήσουν. Λογικό ήταν. Αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Μείωσαν πολύ τις πιθανότητες για καλή προσφορά όταν με πέταξαν εκτός ομάδας και μου απαγόρευσαν να παίζω στα φιλικά. Οταν μια ομάδα ενδιαφέρεται για έναν παίκτη, λογικό δεν είναι να ρωτήσει 'γιατί δεν παίζει; ' Τέλος πάντων, πάλι καλά που βρήκα ομάδα στη Serie A τον χειμώνα. Στο τέλος δεν έφυγα με πίκρα. Δεν έχω παράπονο από τη θητεία μου στον Παναθηναϊκό, αλίμονο. Πήρα νταμπλ, έπαιξα στο Euro, στo Tσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο UEFA, συνεργάστηκα με πολλούς καλούς παίκτες, με ορισμένους αξιόλογους προπονητές, κέρδισα με την προσπάθειά μου αρκετά χρήματα, οφείλω ένα ευχαριστώ στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και στον Σπύρο Λιβαθηνό, ο οποίος με πήγε στον Παναθηναϊκό».

Για τη σχέση του με τον Οτο Ρεχάγκελ: «Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον Οτο Ρεχάγκελ. Αλλά ένιωθα ότι δεν με υπολογίζει. Προτού συζητήσω μαζί του, περίπου για ενάμιση χρόνο με καλούσε σε όλα τα παιχνίδια και δεν με χρησιμοποιούσε ποτέ. Ούτε ένα λεπτό, ούτε σε επίσημα, ούτε σε φιλικά παιχνίδια. Δεν αισθανόμουν καλά στην ομάδα. Και όταν δεν αισθάνομαι καλά, το λέω. Πήγα και του είπα 'μίστερ, δεν έχω πρόβλημα μαζί σου, εσύ κάνεις τις επιλογές, εσύ παίρνεις τις αποφάσεις. Αλλά δεν θέλω να νιώθω ότι απλώς συμπληρώνω την ομάδα. Αν δεν με θεωρείς ικανό να συμμετέχω στην προσπάθεια, αν δεν με θεωρείς ενεργό μέλος της ομάδας και δεν με υπολογίζεις, μη με ξανακαλέσεις'».

Για τους στόχους μετά την αποχώρησή του από την Λέτσε: «Θέλω να μείνω στην Ιταλία. Αυτό έχω πει και στον μάνατζέρ μου, Φεντερίκο Παστορέλο. Αλλά δεν κλείνω καμία πόρτα, ελεύθερος παίκτης είμαι. Αν προκύψει από την Ελλάδα κάποια πολύ αξιόλογη προσφορά, θα συζητήσω, θα σκεφτώ και θα αποφασίσω. Μέχρι το τέλος του μήνα, το πολύ μέχρι τις 10 Ιουλίου, θα ήθελα να έχω αποφασίσει. Αλλά σε μια μεταγραφική περίοδο ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Μέχρι το τέλος του μήνα μάλλον θα έχω στα χέρια μου τα δεδομένα από την Ιταλία και μετά θα δούμε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο Ζήσης Βρύζας δεν συζήτησε με εμένα. Μίλησε με τον Παστορέλο. Αλλά εγώ δεν έχω στα χέρια μου πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Το ξέρω ότι έδειξε ενδιαφέρον, αλλά προσφορά δεδομένη 'σου δίνουμε τόσα για τόσα χρόνια', δεν έχω. Απ' ό,τι καταλαβαίνω ο ΠΑΟΚ θέλει μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει όλες τις μεταγραφές του και εγώ θέλω να περιμένω. Θα πρέπει να είναι πολύ καλή η προσφορά για να πω αμέσως 'ναι, έρχομαι'. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με την ομάδα, ούτε με τη Θεσσαλονίκη, ούτε με τους ανθρώπους της. Το αντίθετο θα έλεγα. Εκτιμώ πάρα πολύ τον Φερνάντο Σάντος, τον Βρύζα και τον Ζαγοράκη. Εχουν κάνει φοβερή δουλειά, ο ΠΑΟΚ είναι η πιο οργανωμένη ελληνική ομάδα στα μεταγραφικά, ήταν για εμένα η πιο βελτιωμένη ομάδα της σεζόν, υπάρχει θετικό κλίμα και κάνουν σχέδια για ωραία πράγματα».

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: «Γιατί να μην πήγαινα; Αν μου κάνει πρόταση, θα τη συζητήσω».

Για το αν έχει συζητήσει ποτέ με κάποιον από τη διοίκηση του Ολυμπιακού: «Η μοναδική συζήτηση που είχα στην καριέρα μου με άνθρωπο από τον Ολυμπιακό ήταν με τον κύριο Λούβαρη το 1999. Τότε με ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά έφυγε. Είχα πάει στα γραφεία του Ολυμπιακού, είχα συζητήσει με τον κύριο Λούβαρη, μου είχε πει ότι με ήθελαν, είχα δώσει αν θυμάμαι καλά και μια συνέντευξη στο 'Φως'. Μου είχε κάνει εντύπωση που με είχε ρωτήσει τι ομάδα υποστήριζα τότε. Και του είχα πει την αλήθεια: Ολυμπιακός και Μίλαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: