Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Καφές : Έμεινα στην ΑΕΚ γιατί με ήθελαν

Η ΑΕΚ του έδειξε ότι ήθελε να τον κρατήσει και να τον ανταμείψει για την προσφορά του και αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί της, παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις και από ομάδες του εξωτερικού. Αυτό τονίζει ο Παντελής Καφές, προσθέτοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την «Ένωση» να υλοποιήσει τους στόχους της.
Ο Καφές μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ» και αποσπάσματα όσω είπε, έχουν ως εξής:
Έστω και ύστερα από τρεις συναντήσεις, σου έφυγε το άγχος με την ανανέωση του συμβολαίου σου; «Λογικό είναι να υπάρχει λίγο άγχος, αλλά πάντα ήμουν αισιόδοξος ότι όλα θα τελειώσουν θετικά γιατί οι συζητήσεις έγιναν από την αρχή σε καλό κλίμα. Ήταν κάτι που το θέλαμε και οι δύο πλευρές. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις καλά και να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που σε πιστεύουν ο προπονητής, η διοίκηση και ο κόσμος. Σου δίνει δύναμη και πίστη».
Αν και ήρθες από μια ομάδα καθόλου φιλική για τους ΑΕΚτζήδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός, από το ξεκίνημα ο κόσμος σε αγκάλιασε.
«Δέθηκα γρήγορα με την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να αισθάνεται σαν σπίτι του σε μια ομάδα, όπως εγώ με την ΑΕΚ και ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του». Είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, είτε από την Κύπρο είτε από την Αγγλία, όπως η Στόουκκαι με καλά οικονομικά δεδομένα. Τελικά, επέλεξες να μείνεις στην ΑΕΚ. Τι μέτρησε στην απόφασή σου περισσότερο;
«Η διάθεση της ΑΕΚ να με κρατήσει, να με ανταμείψει για την προσφορά μου ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που μέτρησε για μένα. Είμαι στην ομάδα 2,5 χρόνια, περνάω καλά και αισθάνομαι χαρούμενος που παίζω για την ΑΕΚ».
Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο κόσμο της ΑΕΚ;
«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ΑΕΚ και για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τους πετύχουμε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Καλύτερα να “πω” περισσότερα μέσα στο γήπεδο».
Σε λίγες μέρες έχει τα γενέθλιά σου, γίνεσαι 31 ετών και συμφώνησες για τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου στην ομάδα;
«Νομίζω ότι αυτό δείχνουν τα σημάδια. Είναι λογικό ότι αυτή η ανανέωση του συμβολαίου μου να σημαίνει πολλά πράγματα, όπως το να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να σκέφτεται πότε θα σταματήσει και εγώ έχω πολλά ακόμα να δώσω στην ομάδα. Θέλω να είμαι δυνατός και υγιής να προσφέρω στην ΑΕΚ και να ζήσω μαζί της μεγάλες επιτυχίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: