Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Καθάρισε" από νωρίς η Ουντινέζε

Η Ουντινέζε συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης, καθώς έκαμψε την αντίσταση της Σαμπτόρια με 2-0. Οι γηπεδούχοι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο είχαν "καθαρίσει" τη νίκη.

Συγκεκριμένα ο Σάντσες στο 18ο λεπτό έβαλε την Ουντινέζε οδηγό στο σκορ, ενώ πέντε λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ο Ντι Νατάλε διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Νίκησε τον καρκίνο ο θρυλικός Τζαμπάρ!

Μέσω κοινοποίησης που έκανε στο twitter, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ γνωστοποίησε στους φίλους του ότι βγήκε νικητής από τη μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με τον καρκίνο. «Είμαι 100% καθαρός από καρκίνο» έγραψε στο λογαριασμό του ο θρύλος του NBA.

Τον Νοέμβριο του 2009 ο παλιός σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς είχε κάνει γνωστό το ότι έπασχε από μια μορφή λευχαιμίας και τόνισε πως με αυτήν την κίνηση ήθελε να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας τους, ο 63χρονος σήμερα Τζαμπάρ κατέκτησε 6 τίτλους, ισάριθμες φορές ψηφίστηκε Πολυτιμότερος Παίκτης της κανονικής περιόδου, 2 φορές MVP των τελικών, συμμετείχε σε 19 All Star Games, σημειώνοντας 38.387 πόντους.

Τα επεισόδια στις Σέρρες

Χαμός έγινε στο γήπεδο των Σερρών μετά την ήττα του Πανσερραϊκού από τον Ηρακλή…
Τα επεισόδια στις Σέρρες (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι οπαδοί των γηπεδούχων έβαλαν φωτιά στα καθίσματα εκδηλώνοντας την οργή τους για την πορεία της ομάδας

Σαν κωμωδία του Μητσικώστα…

Μπορεί την Τετάρτη η ΑΕΚ να είχε χαρές και γέλια με την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό, το Σάββατο όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά! Τόσο, που ούτε ο Μητσικώστα στα επίσημα δεν κατάφερε να προσδώσει έναν κάπως πιο εύθυμο τόνο…
Σαν κωμωδία του Μητσικώστα… (ΦΩΤΟ)
Ο Ντάρσι Νέτο δεν ήταν Λέτο και σέρβιρε φαρμάκι στους «Ενωσίτες», οι οποίοι μέτρησαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα μέσα σε ένα τριήμερο. Στα VIPS βρέθηκε και ένας παλιός γνώριμος-μέτοχος, ο Νίκος Κούλης.
Πριν το ματς, την παράσταση έκλεψε η βράβευση του Χρήστου Κωστή, ο οποίος άκουσε όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του (Χρήστο Κωστή είσαι εδώ και εσύ).
Στις κερκίδες το κλίμα αρχικά ήταν πανηγυρικό με καπνογόνα και συνθήματα για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο τέλος όμως, με την ήττα, οι φίλαθλοι ξενέρωσαν. Υπήρξε και ένα πανό που απευθυνόταν στον Μανόλο Χιμένεθ και έλεγε στα ισπανικά, «Μανόλο μείνει κοντά μας».
Ντεμπούτο έκανε ο Ματέος, ο οποίος στο τέλος αποβλήθηκε, ενώ πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη έκανε και ο Ιάπωνας Σακάτα…

Ντάρσι Νέτο-«Καλύτεροι χωρίς Κούπερ»

Ο κορυφαίος της μεγάλης νίκης του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ, Ντάρσι Νέτο, αν και είπε πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τόνισε πως η φυγή του βοήθησε την ομάδα!
«Χωρίς να θέλω να πω κάτι για τον Κούπερ που είναι μεγάλος προπονητής και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα μαζί του, η ομάδα είναι λίγο πιο απελευθερωμένη τον τελευταίο καιρό. Παίζουμε περισσότερο με κυκλοφορία της μπάλας και αυτό είναι που μας έχει αλλάξει», είπε και πρόσθεσε:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Σίγουρα δεν παίξαμε τέλεια αλλά είμαστε πολύ καλοί και αποτελεσματικοί και είναι πολύ σημαντικό ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς».
Ο Νέτο αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Μιχαλήτσος τον χρησιμοποίησε σε ρόλο δεξιού μέσου και αν αυτή η θέση του αρέσει περισσότερο, λέγοντας: «Δεν έχει σημασία αν μου αρέσει η θέση,αλλά να προσφέρω στην ομάδας. Παίζω και στα χαφ, είμαι χαρούμενος που πέτυχα δύο γκολ και πήραμε τη νίκη. Όταν και όπου μου ζητηθεί θα είμαι έτοιμος».
Από εκεί και πέρα, έδειξε να μην γνωρίζει ότι είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη, πρόσθεσε ότι αυτή του η επιτυχία έχει να κάνει με «την απόδοση και τη βοήθεια των συμπαικτών μου», ενώ αφιέρωσε τα δύο γκολ που πέτυχε στον ηλικίας εννέα μηνών γιο του και τόνισε ότι τη Δευτέρα θα γιορτάσει πολύ χαρούμενος τα 30α του γενέθλια.

Μιχαλήτσος: «Σήμερα είχαμε τύχη»

Ευτυχισμένος για τη νίκη του Άρη στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Μιχαλήτσος, που στάθηκε και στον παράγοντα τύχη που είχε αυτή τη φορά η ομάδα του, σε σχέση με προηγούμενα ματς. Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχαλήτσος.

«Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική νίκη γιατί έχουμε χάσει έδαφος. Μας λείπουν βαθμοί και με αυτούς που πήραμε μπορούμε κάπως να φτιάξουμε την κατάσταση γιατί έχουμε τρομερά δύσκολα ματς στη συνέχεια. Πιστεύω δεν μας άξιζαν οι ισοπαλίες στα προηγούμενα δύο ματς. Σήμερα ξεπλύναμε τη ντροπή για το 4-0 του πρώτου γύρου. Συγχαρητήρια στα παιδιά που τα έδωσαν όλα σε ένα δύσκολο ματς με μια καλή ομάδα όπς η AEK.  

Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω κάποια πράγματα γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές για συγκεκριμένο πλάνο. Είναι καλά εργαλεία αλλά ίσως εγώ θα ήθελα κάτι διαφορετικό, για έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με αυτόν που είχε ο Αρης μέχρι τώρα.

Νομίζω ότι στα προηγούμενα ματς η ΑΕΚ δεν έκανε αλλαγές και ήταν κουρασμένοι οι παίκτες. Σήμερα έκανε αλλαγές. Εμείς παλικαρίσια αλλά και με τύχη, που δεν είχαμε στα προηγούμενα δύο ματς, βάλαμε γκολ σε αντεπιθέσεις και κερδίσαμε. Η ΑΕΚ το πρόσεξε πολύ γιατί είχε φρέσκους παίκτες σήμερα.

Εγώ θέλω ο Αρης να παίζει διαφορετικά σε σχέση με πριν. Πρέπει η μπάλα να παίζεται κάτω και όχι με βαθιές μπαλιές. Δυστυχώς αυτή είναι η δομή της ομάδας αλλά δε φταίει καθόλου η διοίκηση για αυτό.

Στα προηγούμενα δύο ματς μας αδικεί το ότι δε νικήσαμε. Ηξερα ότι η ΑΕΚ θα έχει ξεκούραστους παίκτες και σήμερα ήθελα να παίξουμε διαφορετικά. Σήμερα είχαμε και τύχη, ρέντα, που δεν είχαμε κόντρα σε ΠΑΟΚ και Εργοτέλη.

Ο Νέρι είναι πολύ καλός παίκτης, έχει ωριμάσει και δεν ήθελε να ξεκινήσει από την αρχή στο ματς. Σκέφτεται πολύ σοβαρά και δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει από την αρχή. Είναι σοβαρός επαγγελματίας και μας βοήθησε πολύ από τη στιγμή που μπήκε, στο 1-1».

Έχασε!

Όνειρο ήταν και πάει…

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήλπιζε να ισοφαρίσει το απίστευτο επίτευγμα του… αγαπημένου του, Αρσέν Βενγκέρ, που πήρε το πρωτάθλημα αήττητος με την Άρσεναλ το 2004, αλλά έμεινε με την ελπίδα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με τον Νάνι (3'), έχασε 2-1 από τη Γουλβς στο «Μολινό» και υπέστη την πρώτη της ήττα στo φετινό πρωτάθλημα -μετά από 31 παιχνίδια, για την ακρίβεια, συνυπολογίζοντας και έξι από πέρυσι- δίνοντας νέο, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τη συμπολίτισσα Σίτι.

Οι γηπεδούχοι, με αντεπίθεση διαρκείας και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» παρουσιάστηκαν κάπως… υπερόπτες μετά το γκολ που πέτυχαν, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Πρώτα ισοφάρισαν με τον Ελοκόμπι στο 10ο λεπτό και πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Ντόιλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα, με τη Γουλβς να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη και τη Γιουνάιτεντ να πηγαίνει στο ντέρμπι -ως γηπεδούχος- της επόμενης αγωνιστικής με τη Σίτι… μόνο στο +6 από τους «πολίτες», που έχουν, ωστόσο, ένα ματς περισσότερο από τους «κόκκινους διάβολους».

«Θα είμαστε πάνω από τον Άρη»

Βέβαιος ότι ΠΑΟΚ θα τερματίσει σε υψηλότερη θέση από τον Άρη στο τέλος της κανονικής περιόδου της Α1, οπότε και δεν θα παίξει ρόλο η διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια οπού οι «κίτρινοι» υπερέχουν, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μιλτιάδης Κανώτας, μετά το τέλος του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

«Συγχαρητήρια για την νίκη. Θα έπρεπε να καλύψουμε και τη διαφορά με την οποία χάσαμε στο Αλεξάνδρειο. Δεν πειράζει όμως αφού θα είμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος πάνω από τον Άρη», δήλωσε ο κ. Κανώτας.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», Σούλης Μαρκόπουλος, στάθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι.

«Πήραμε διαφορά πάνω από 10 πόντους και από δικές μας κακές επιλογές χάσαμε την διαφορά. Πιστεύω θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά και δεν θα έχουμε κενά διαστήματα. Παρόλα αυτά πήραμε την νίκη που θα είναι σημαντική για την θέση που θα καταλάβουμε στο τέλος της περιόδου. Είχαμε αποθέματα ψυχής αλλά χρειάζεται να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια», δήλωσε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε αναφορικά με την απουσία φιλάθλων από τις εξέδρες του PAOK Sports Arena, λόγω τιμωρίας: «Είναι άλλο να έχουμε 6000 κόσμο και άλλο να παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Έξι χιλιάδες κόσμος ανασταίνει και νεκρούς. Θέλουμε τον κόσμο να βοηθάει την ομάδα. Αυτός την έχει φέρει την ομάδα και την κρατάει εδώ που είναι».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός φόργουορντ του ΠΑΟΚ, Ρόουλ Μάρσαλ σχολίασε: «Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι γνωρίζαμε πως θα είναι δύσκολο το σημερινό (05/02) παιχνίδι. Αισθάνομαι πως δεν είχαμε την αυτοσυγκέντρωση στο τρίτο δεκάλεπτο και νομίζω αυτό φάνηκε καθώς χάσαμε την διαφορά που είχαμε πάρει. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι που πήραμε την νίκη. Στο τέλος ήμασταν ψύχραιμοι, βάλαμε τις βολές και πήραμε την νίκη. Δεν θεωρώ πως το να καλύψουμε τη διαφορά των 13ών πόντων ήταν ο πρωταρχικός στόχος. Ξέραμε ότι έπρεπε να παίζαμε καλά για 40 λεπτά. Στα κρίσιμα σημεία πάντως διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και πήραμε την νίκη».

Παράσχος: «Διπλό την κατάλληλη στιγμή»

Στη σημασία της πρώτης εκτός έδρας νίκης του Ηρακλή στη φετινή Superleague στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ο Γιώργος Παράσχος:
«Σε ένα καθοριστικό αγώνα πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ήταν η πρώτη νίκη του Ηρακλή εκτός έδρας και ήρθε την κατάλληλη εποχή. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί και ελέγχαμε τον αγώνα. Αν δεν υπήρχε η διακοπή ίσως να τελειώναμε καλύτερα το ημίχρονο.
Ξέραμε ότι θα ρισκάρει ο Πανσερραϊκός στην εξέλιξη του αγώνα. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ και δεν διαχειριστήκαμε σωστά τον αγώνα. Γυρίσαμε πίσω και δεν κρατήσαμε την μπάλα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά πήρα τελικά την νίκη. Μακάρι αυτή η νίκη να αποτελέσει αφετηρία ώστε να έχουμε και άλλα», συμπλήρωσε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος συνδύασε την επιστροφή του στον πάγκο του Ηρακλή με μία πολύ σημαντική για τη συνέχεια επιτυχία.

Πωλείται ο Πανσερραϊκός, παραίτηση Θεοδωρίδη!

Το ότι μία ενδεχόμενη ήττα – όπως τελικά συνέβη – θα έφερνε εξελίξεις στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Έτσι, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Πέτρος Θεοδωρίδης ανακοίνωσε την παραίτηση του από την προεδρία, αλλά και την παραχώρηση των μετοχών προς κάθε ενδιαφερόμενο!
«Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός θέτει την παραίτηση του στη διάθεση του Προέδρου, Πέτρου Θεοδωρίδη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποδοκιμασίες και ύβρεις εις βάρος του. Ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και δήλωσε ότι παραιτείται και ο ίδιος, παραχωρώντας σε όποιον επιθυμεί το πακέτο των μετοχών».

Διπλό... Νέτο σκέτο -ΑΕΚ-Άρης 1-2

Με τον Ντάρσι Νέτο μεγάλο πρωταγωνιστή (δύο γκολ), ο Άρης άλωσε το ΟΑΚΑ επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ. Τρίτη νίκη για τους Θεσσαλονικείς σε 52 συνολικά ματς στην έδρα του "Δικεφάλου".
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Ματέος, Αργυρίου, Νταντόμο, Μάκος (71' Γκέντσογλου), Μίτσελ (46' Μπαχά), Μπερνς, Γκερέιρο (46' Ντιόπ), Σκόκο, Μπλάνκο

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πορτίγια (62' Πρίττας), Βανγκέλι, Κόκε (81' Τσέζαρεκ), Σακάτα (62' Καστίγιο)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Κωτσιρός (Αρκαδίας)

Γκολ: Μπλάνκο (51') / Νέτο (29', 75')

Κίτρινες κάρτες: Ματέος (33'), Σκόκο (76'), Γκέντσογλου (79') / Σακάτα (45'), Τόχα (54'), Φατί (88'), Σηφάκης (90+1')

Κόκκινες κάρτες: Ματέος (90+3', δευτ.κίτρινη)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν τρία βράδια, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη, με το πρώτο δεκάλεπτο να την βρίσκει να έχει την εδαφική υπεροχή και να φτάνει δύο φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Η πρώτη ήταν μόλις στο 3', όταν ο Μπλάνκο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από χτύπημα φάουλ του Γκερέιρο (μπλόκαρε ο Σηφάκης), ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα στο 7': σε παράλληλη πάσα του Μπερνς από τα δεξιά ο Μίτσελ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, ο Μπλάνκο έκανε το γυριστό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ ύστερα από παρέμβαση παίκτη του Άρη.

Η συνέχεια του ματς βρήκε τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να έχουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και τους φιλοξενούμενους να επισκέπτονται σπάνια την περιοχή του Αραμπατζή (η πρώτη τους τελική προσπάθεια ήταν στο 18' με το σουτ του Νέτο που πέρασε άουτ), με τον Μίτσελ να κόβει σωτήρια σε κόρνερ στο 19' επικίνδυνη σέντρα του Σκόκο από τα αριστερά.

Το άσχημο για την ΑΕΚ ήταν πως μετά το 15΄παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξή της αλλά και στη συνοχή της στο χορτάρι (αρκετά τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα), με τα λάθη να είναι πολλά και για τις δύο ομάδες αλλά τον Άρη να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στην καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Δράστες μάλιστα ήταν τα ακραία μπακ του: ο Βραζιλιάνος Μίτσελ βρέθηκε φάτσα προς την εστία του Αραμπατζή και έβγαλε έξυπνη κάθετη πάσα για τον συμπατριώτη του Νέτο, με το δεξί μπακ των Θεσσαλονικέων να "τρυπάει" την άμυνα ενεργώντας ως επιθετικός και να κάνει το 1-0 για τον Άρη με άψογΤο γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Άρη, οι οποίοι αύξησαν κατόπιν την πίεσή τους στο κέντρο και δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να δείξει σημάδια αντίδρασης μέχρι το 45'.

Ουσιαστικά η μοναδική καλή στιγμή της μετά την ψυχρολουσία του γκολ του Νέτο ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου: μετά από κάθετη πάσα του Μίτσελ και όχι καλό κοντρόλ από Μπλάνκο, ο Μπερνς προσπάθησε να μπει στη φάση αλλά πριν κάνει το σουτ ο Βανγκέλι πέταξε τη μπάλα κόρνερ με καθοριστική προβολή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τους αρνητικούς στο χώρο του κέντρου Μίτσελ και Γκερέιρο (Μπαχά και Ντιόπ στις θέσεις τους), με το ματς να παίρνει... φωτιά από τα πρώτα λεπτά.

Στο 47' ο Κόκε είδε το φαλτσαριστό σουτ του έξω από την περιοχή να φεύγει ελάχιστα άουτ, η ΑΕΚ "απάντησε" με τον Μπαχά στο 50', με το σουτ του να αποκρούεται με τα πόδια από τον Σηφάκη, ενώ στο 51' ήταν η ώρα του Ίσμαελ Μπλάνκο για το 8ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Ο Σκόκο έβγαλε σέντρα ξυράφι από τα αριστερά και ο Μπλάνκο ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1) με ωραίο κοντινό πλασέ πάνω στην κίνηση.
Η Ένωση πίεσε στη συνέχεια για να πετύχει την ανατροπή και είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 59' με τους Μπλάνκο (το σουτ του έφυγε κόρνερ από παρέμβαση του Βανγκέλι) και Ματέος (κεφαλιά-άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής), όμως σταδιακά "κατέβασε ταχύτητα", με τον Άρη να καταφέρνει να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Η επόμενη καλή στιγμή της ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Μπαχά στο 71' που έφυγε άουτ, με τους Θεσσαλονικείς στον αντίποδα να εκμεταλλεύονται τα αρκετά κενά στην άμυνα της Ένωσης, για να "χτυπήσουν" για δεύτερη φορά στην κόντρα.

Ο Κόκε τροφοδότησε τον Νέτο ο οποίος έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση και μπήκε στην περιοχή, και αφού απέφυγε με ωραία προσποίηση τον Ντιόπ έστειλε τη μπάλα με αριστερό πλασέ στη δεξιά γωνία του Αραμπατζή (1-2).
Η Ένωση έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της με το δεύτερο γκολ του Νέτο, με την συνέχεια να τη βρίσκει να προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Επιθετικά φάνηκε ξανά στο 85', με τους Μπλάνκο και Μπαχά να μην προλαβαίνουν παράλληλη σέντρα του Σκόκο από τα αριστερά, ενώ στο 86' λίγο έλειψε να γίνει το 1-3, με τον κορυφαίο (μαζί με τον Νέτο) παίκτη των "κιτρίνων", Βανγκέλι, να κάνει άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων από τη δεξιά πλευρά.

Ούτε το μακρινό σουτ του Ντιόπ στο 88' (έβγαλε σε κόρνερ με δυσκολία ο Σηφάκης), ούτε το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σκόκο στο 90' (η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα στο ματς, με το τέλος του να βρίσκει την Ένωση με 10 παίκτες (αποβολή Ματέος με δεύτερη κίτρινη στο 93') και τον Άρη να πανηγυρίζει μόλις την 3η του επιτυχία εις βάρος της ΑΕΚ σε 52 συνολικά επισκέψεις του στην Αθήνα.

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΥΧΤΕΣ !!!
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : OVER 4,5 (3,25)
ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ : 1 (1,60)
ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ : OVER 2,5 (1,72)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 8,94)

Από εδώ δεν περνά κανείς….

Το φρούριο του «Σαν Μαμές»… μίλησε για μία ακόμα φορά! Θήτης η Μπιλμπάο και θύμα της η Χιχόν. Το τελικό 3-0 υπέρ των γηπεδούχων για την 22η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, απλά επιβεβαίωσε ότι από το συγκεκριμένο γήπεδο, απλά δεν πρόκειται να περάσει, τουλάχιστον αναίμακτα, κανείς. Σπουδαία νίκη για την Αλμερία επί της Εσπανιόλ, άνετα η Χετάφε την Λα Κορούνια.

Μόλις στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Σαν Μαμές» ο Λόπες με πέναλτι, έβαλε σε θέση οδηγού την Μπιλμπάο, που πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο κατάφερε με τον Τοκέρο να διπλασιάσει τα τέρματά της και να βάλει τα θεμέλια για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο συνήθης ύποπτος, Φερνάντο Γιορέντε στο 73ο λεπτό για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0.

Πολύ σημαντική βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού, πήρε η Αλμερία που επικράτησε 3-2 της Εσπανιόλ μέσα στο γήπεδο της. Το εκπληκτικό ξεκίνημα των γηπεδούχων που στο 5ο και 7ο λεπτό σκόραραν με τους Σίλβα και Ούτσε, δεν άφησε περιθώριο στην ομάδα της Βαρκελώνης. Στο 18ο λεπτό ο Μπερναντέλο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και με το 3-0 ολοκλήρωσε το πιο εντυπωσιακό φετινό ξεκίνημα της ομάδας του. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 34ο λεπτό με τον Βερντού, ενώ το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Άλβαρο στο 49.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας για την 22η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν:

Μπιλμπάο-Χιχόν 3-0
(Λόπες 16΄, Τοκέρο 27΄, Γιορέντε 73΄)

Αλμερία-Εσπανιόλ 3-2
(Σίλβα 5’ , Ούτσε 7΄, Μπερναντέλο 18΄-Βερντού 34΄, Άλβαρο 49΄)

Οσασούνα-Μαγιόρκα 1-1
(Φλάνο 8΄-Κάστρο 37΄)

Σαραγόσα-Σανταντέρ 1-1
(Κρίστιαν 14΄-Μπουταχαρ 40’ )

Χετάφε-Λα Κορούνια 4-1
(Κολούνγκα 19’ , 26΄, Μίκου 45΄, Ρίος 57΄- Ρίκι 68΄)

Προς την έξοδο ο ντροπιασμένος Καλαφατάκης

Το 74-49 στα Ιλίσια φαίνεται πως οδηγεί τον Γιώργο Καλαφατάκη προς την αποχώρηση από τον Ηρακλή, που γνώρισε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ντροπιαστική ήττα.«Η εικόνα αυτή δεν αξίζει στην ιστορία του Ηρακλή.  Δεν έχει σημασία το ποιος φταίει... Η πίεση ήταν μεγάλη αυτή την εβδομάδα. Υπήρξαν απειλές, βρισιές, προσβολές, όμως, όλα αυτά ήταν ένας επιπλέον λόγος να αποδείξουμε κάτι. Αντ' αυτού παίξαμε με κατεβασμένας χέρια. Δε συνηθίζω να παίρνω αποφάσεις εν θερμώ. Ωστόσο, αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται προπονητή. Βλέπω ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ κι όχι αγωνιστικό. Για την αξιοπρέπειά μου και τη ζωή μου, λογικά θα πρέπει να φύγω. Δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι. Δε νομίζω ότι μπορώ εγώ να κάνω κάτι παραπάνω. Είναι εξευτελιστικό και δεν μου αρμόζει».

Με τη σειρά του, ο Άρβιντας Εϊτουταβίτσιους είπε: «Ντρέπομαι ως μπασκετμπολίστας... Ντρέπομαι για την εμφάνιση τη δικής μου της ομάδας. Πρέπει να πάμε να κοιταχθούμε στον καθρέφτη και να πούμε αλήθειες. Να πούμε γιατί δεν παίζουμε μπάσκετ... Γιατί αυτό που παίζουμε δεν είναι μπάσκετ».

«Μανόλο μείνε μαζί μας»

Πανό-στήριξη στον Μανόλο Χιμένεθ ανήρτησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Άρη.
«Μανόλο μείνε μαζί μας», γράφει το πανό στα ισπανικά, το οποίο απευθύνεται στον τεχνικό της Ένωσης.
«Μανόλο μείνε μαζί μας»

Πανσερραϊκός- Ηρακλής 1-2

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε διακοπεί για 30 λεπτά, λόγω των προβολέων, ο Ηρακλής πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-1 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες. Δυσκόλεψε η υπόθεση παραμονή για τα "λιοντάρια"
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε στον πάγκο του Ηρακλή, ο Γιώργος Παράσχος. Ο "γηραιός" με γκολ των Μαχόπ και Μάρα στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών με 2-1 του Πανσερραϊκού.

Ο Ηρακλής με τη νίκη του αυτή ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, καθώς έφτασε στους 26 βαθμούς, πιάνοντας προσωρινά τον Ατρόμητο στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Πανσερραϊκός που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Λεοζίνιο, παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς και πλέον δυσκόλεψε η υπόθεση παραμονή στην Superleague.
Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στην μεγαλύτερη του διάρκεια, ωστόσο το αξιοσημείωτο ήταν πως είχε μια διακοπή μισής ώρας. Ο λόγος ήταν πως οι προβολείς δεν άναψαν έγκαιρα, καθώς νύχτωνε και διαπιστώθηκε πως υπήρχε πρόβλημα.

Έτσι, ο διαιτητής Σταθόπουλος διέκοψε τον αγώνα μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα και το παιχνίδι ξεκίνησε εκ νέου, μετά από μισή ώρα. Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνεται το συγκεκριμένο περιστατικό στο γήπεδο των Σερρών, καθώς έχει ξαναγίνει στο παρελθόν το πρόβλημα με τους προβολείς.

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σταθόπουλος (Αχαΐας)/ Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Πανσερραϊκός (Μομτσιλο Βούκοτις): Ράντμαν, Αλβάρεζ, Άμο, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Σίντιτς (56' Κις), Τριανταφύλλου, Παντελιάδης (46' Μπέλιτς), Νταλέ (72' Σουμπίνιο). Λεοζίνιο, Πάρκερ.

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κατσαμπής, Κατσικάς, Ντάνι, Λίμα, Πίτου (83' Κανακούδης), Μάρα (77' Επαλέ), Κυριαζής, Μαχόπ (59' Παπαστεριανός), Σολτάνι.

Κίτρινες κάρτες: Σίντιτς (9', Πανσερραϊκός), Τριανταφύλλου (40', Πανσερραϊκός), Γεωργιάδης (41', Πανσερραϊκός), Κις (76', Πανσερραϊκός)- Μαχόμπ (16', Ηρακλής), Κατσικάς (23', Ηρακλής), Μάρα (36', Ηρακλής), Κυριαζής (44', Ηρακλής), Ντάνι (51', Ηρακλής), Αραμπατζής (78', Ηρακλής)

Σκόρερ: Λεοζίνιο (55', Πανσερραϊκός)- Μαχόπ (15', Ηρακλής), Μάρα (40', πεν. Ηρακλής)

Δύο "ροπαλιές" και διακοπή

Το πρώτο ημίχρονο, εκτός από την διακοπή των τριάντα λεπτών, είχε και δύο γκολ από την πλευρά του Ηρακλή.  Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς πάντως ήταν για την ομάδα των Σερρών.

Στο 13'. Ο Λεοζίνιο έκανε την κάθετη μπαλιά στον Γεωργιάδη, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο, όμως από το πλασέ του η μπάλα έφυγε λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση του Ηρακλή ήταν άμεση και μάλιστα πιο εύστοχη. Στο 15', ο Σολτάνι συνεργάστηκε με τον Ντάνι, αυτός την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε τη μπάλα στον Μαχόπ και ο τελευταίος σε κενή εστία έκανε τον 0-1 για τον "γηραιό".

Στο 21', ο Νταλέ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης με τον Ελευθερόπουλο να διώχνει με γροθιές σε κόρνερ.  Στο 27' ο Σολτανί έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 32' το παιχνίδι διακόπηκε για μισή ώρα, καθώς υπήρχε πρόβλημα στους προβολείς και περίμεναν όλοι μέχρι να ανάψουν. Όταν άρχισε και πάλι ο Ηρακλής βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 41', η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κέρδισε πέναλτι, όταν ο Τριανταφύλλου χρησιμοποίησε το χέρι του για να κόψει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Μάρα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-2 για τον Ηρακλή που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μείωσε αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά και τα έπαιξε όλα για όλα, ούτως ώστε να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο 48', ο Αλβάρεζ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπέλιτς έπιασε σουτ πάνω στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 55', τα "λιοντάρια" μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι, όταν ο Λεοζίνιο συνεργάστηκε με τον Νταλέ και ο Βραζιλιάνος με αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ελευθερόπουλου για να μειώσει σε 1-2 για τον Πανσερραϊκό.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα των Σερρών πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο 79' ο Σουμπίνιο έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε από την περιοχή του Ελευθερόπουλου. Στο 85', ο Μπέλιτς εκτέλεσε με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία του.

Έτσι, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, δεν άλλαξε κάτι και ο Ηρακλής μετά από 321 μέρες (σ.σ. 21/3/2010) πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, με 2-1 επί του Πανσερραϊκού.

Ανεπανάληπτο κάζο για Άρσεναλ

Αυτό που έπαθε η Άρσεναλ δεν έχει προηγούμενο! Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να προηγηθεί στο 26΄ με 4-0 αλλά η Νιούκαστλ έφερε τα πάνω κάτω και το ματς στα ίσια (4-4), στο 87’. Ποτέ ξανά στην ιστορία τους, οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν αποτύχει να κερδίσουν ματς στο οποίο έχουν αέρα τεσσάρων γκολ. Το απίστευτο κάζο της ομάδας του Λονδίνου επισκίασε ακόμα και τα 38 γκολ που σημειώθηκαν σε μόλις επτά αγώνες της 26ης αγωνιστικής. Σάββατο 5/2 (17:00)

Στόουκ-Σάντερλαντ 3-2
(32' Κάριου, 83', 93' Χούτ - 2' Ρίτσαρντσον, 48' Γκιάν)
Άστον Βίλα-Φούλαμ 2-2
(13’ αυτ. Πέιντσιλ, 72’ Γουόλκερ - 52’ Τζόνσον, 78’ Ντέμπσι)
Γουίγκαν-Μπλάκμπερν 4-3
(35’, 56’ Μακ Κάρθι, 50’ Ροδαγιέγκα, 65’ πεν. Γουότσον - 23’ Ρόμπερτς, 58’ Σαμπά, 81’ πεν. Νταν)
Έβερτον-Μπλάκπουλ 5-3
(20’, 47’, 76’, 85’ Σαχά, 80’ Μπέκφορντ - 37’ Μπαπτίστ, 62’ Πάντσιον, 64’ Άνταμ)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ 3-0
(17’ πεν., 22’, 39’ Τέβεζ)
Νιούκαστλ-Άρσεναλ 4-4
(69’ πεν., 83’ Μπάρτον, 75’ Μπεστ, 87’ Τιοτέ - 1’ Γουόλκοτ, 3’ Τζουρού, 10’,26’ Φαν Πέρσι)
Τότεναμ-Μπόλτον 2-1
(6’ πεν.Φαν ντε Φάαρτ, 92’ Κράνιτσαρ - 55’ Στάριτζ)
Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 6/2

Γουέστ Χαμ-Μπέρμιγχαμ (15:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Με τους φακούς!

Ένα παλιό γηπεδικό σύνθημα μας θύμισε η διακοπή του αγώνα στις Σέρρες μεταξύ Πανσερραϊκού και Ηρακλή.
Με τους φακούς!
Το παιχνίδι διακόπηκε στο 32’ επειδή έσβησαν τα φώτα των προβολέων! Αμέσως μας ήλθε στο μυαλό το «Κλείστε τα φώτα και ανάψτε τους φακούς», το υπόλοιπο δεν το γράφουμε για ευνόητους λόγους. Θα πέσει πολύ πιπέρι στο πληκτρολόγιο…

ΠΑΟΚ - Άρης 79-74

Ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης μένει πάντα ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης ακόμη και εν έτη 2011 που δεν κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή με τους γηπεδούχους να επικρατούν τελικά στο τελευταίο δίλεπτο με 79-74.
Τι κι αν το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών τα είχε όλα. Ένταση πριν από το τζάμπολ, ένταση στην διάρκεια του όπως και ακόμη πριν από την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου αλλά και γκραν γκινιόλ φινάλε.


Ο ΠΑΟΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον απόντα από τις προπονήσεις μέχρι χθες το πρωί Λάζαρο Παπαδόπουλο αλλά και συμπαραστάτη του τον Ρόουλ Μάρσαλ έφθασε στην νίκη.
Σε ένα παιχνίδι που αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά είχε φθάσει και στους 16 πόντους (62-46 στο 28΄) πετυχαίνοντας σε εκείνο το σημείο να καλύψει την διαφορά της ήττας στο παιχνίδι του Α΄ γύρου στο Αλεξάνδρειο (81-68) στο κυνήγι της 3 θέσης της τελικής κατάταξης χωρίς όμως να πετύχει να την κρατήσει.


Ο Άρης την κάλυψε φθάνοντάς την ακόμη και στον πόντο (72-71) και το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο κυνήγι της θέσης που όπως είναι κοινό μυστικό οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.


Ένας Άρης πάντως που για ένα ακόμη συνεχόμενο παιχνίδι σε πρωτάθλημα και Ευρώπη μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια είχε κατακόρυφη πτώση στην απόδοση του στο τρίτο δεκάλεπτο κάτι που όπως αποδείχθηκε του στοίχισε και με το παραπάνω στην εξέλιξη του παιχνιδιού.


Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός του τραυματισμού του Μπόμπι Μπράουν 8΄:40΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου μετά από διάστρεμμα στον δεξιό του αστράγαλο σε συνδυασμό με την κακή μέρα στην οποία είχε βρεθεί ειδικά μέχρι εκείνο το σημείο ο Πι Τζέι Τάκερ μένοντας σε μέχρι εκείνο το σημείο στους 4 πόντους.


Ο αγώνας

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεκολλήσει προς στιγμή του Άρη μετά το 5΄ όταν και ο Σλούκας μείωσε σε 8-7. Αρχικά με το τρίποντο του Μάρσαλ και ακολούθως με τον Παπαδόπουλο αλλά οι «κίτρινοι» αντέδρασαν άμεσα και με τρίποντο του Χαραλαμπίδη έκλεισαν το δεκάλεπτο με το ισόπαλο 15-15.


Τα δεκάλεπτα: 15-15, 33-32, 64-54, 79-74


ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 26(7/8β., 5/14διπ., 3/4τρ.), Αποστολίδης, Δέδας 4, Ντόζιερ 4(6ρ.), Γκρέι 13(3/4β., 2/5διπ., 2/7τρ.), Παπαδόπουλος 21(5/10β., 8/12διπ., 10ρ.), Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 11(1/2β., 5/11διπ., 0/1τρ.).


Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 7, Ταπούτος 19(6/8β., 5/10διπ., 1/5τρ.), Τάκερ 12, Χατζηβρέττας 5(1), Χαραλαμπίδης 7(2), Σκορδίλης, Μπορόβνιακ 5, Σλούκας 12(6/10β., 3/4διπ., 0/2τρ.), Τόμας 7.

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 1-1

H ΑΕΛ πήρε βαθμό χρυσάφι στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης και μείωσε τη διαφορά από την παραμονή στους τρεις. Δοκάρι για τους βυσσινί με τον Μετίν προς το τέλος του αγώνα.
Στοιχεία αγώνα


Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)


Αστέρας Τρίπολης (Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης (Φρανκού 86'), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντότζι (Αρσενίεβιτς 59'), Μάρτινς (Φορτούνης 80'), Παπάζογλου.


ΑΕΛ (Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης (Ρέντζας 62'), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (Κολοβέτσιος 50'), Κατσιαρός, Ρομέου, Αμπουχατζίρα, Βενετίδης, Σίμιτς (Πλιάγκας 57'), Μετίς, Κουζέν.


Σκορερ: Καρέρα 13' σουτ - Ρομέου 36' σουτ.


Καρτες: Φυτανίδης (κίτρινη 11'),  Ταυλαρίδης (κίτρινη 39'),  Ουριμπάρι (κίτρινη 64'), Πουλίδο (κίτρινη 72'), Αμπουμπακάρι (κίτρινη 77'),
.

Τι κι αν χαρίζει η Ντόρτμουντ;

«Ευχαριστώ, δεν θα πάρω», θαρρείς πως απάντησαν Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου στο «δώρο» της Ντόρτμουντ, που χθες έμεινε στο 0-0 με τη Σάλκε για την 21η αγωνιστική. Οι δύο βασικές διώκτριες των πρωτοπόρων άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, καθώς η μεν Λεβερκούζεν γνώρισε την ήττα με 1-0 στη Νυρεμβέργη, η δε Μπάγερν έχασε με 3-2 στην Κολωνία παρότι προηγήθηκε με 2-0.

Η Λεβερκούζεν όχι απλώς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα την έφερνε στο -9 από την κορυφή, αλλά έχασε από το τέρμα του Άιγκλερ (που αποβλήθηκε στο 86’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και παρέμεινε 12 βαθμούς μακριά από τη Ντόρτμουντ.

Στην Κολωνία, η Μπάγερν προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Μάριο Γκόμεζ (έφτασε τα 16 στο πρωτάθλημα) και Χαμίτ Αλτιντόπ, αλλά στην επανάληψη οι «τράγοι» έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και με δύο γκολ του Νοβάκοβιτς πήραν μία σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για να σωθούν. Οι Βαυαροί έμειναν στους 36 βαθμούς και υποχώρησαν στην πέμπτη θέση, 15 βαθμούς μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Η Μάιντς ισοφαρίστηκε στο 92’ από τον Κλαούντιο Πισάρο κι έμεινε στο 1-1 με τη Βέρντερ Βρέμης. Οι φιλοξενούμενοι πλέον ισοβαθμούν στη 16η θέση με την Κολωνία και κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.

Το Ανόβερο νίκησε 1-0 τη Βόλφσμπουργκ, για την οποία στο 80’ ο Ντιέγκο αστόχησε σε πέναλτι.

Τέλος, η Χόφενχαϊμ επιβλήθηκε 3-2 της Καϊζερσλάουτερν αν και αγωνιζόταν από το 79’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπράαφχαϊντ για σκληρό φάουλ, μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή 04/02 (21:30)

Ντόρτμουντ-Σάλκε 0-0

Σάββατο 05/02 (16:30)

Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(19’ Σούρλε-92’ Πισάρο)

Χόφενχαϊμ-Καϊζερσλάουτερν 3-2
(28’ Σίγκουρντσον, 40’ Ρούντι, 62’ Ιμπίσεβιτς-58’ Χόφερ, 59’ Ρόντνεϊ)

Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου 3-2
(55’ Κλέμενς, 62’, 73’ Νοβάκοβιτς-22’ Γκόμεζ, 43’ Αλτιντόπ)

Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 1-0
(5’ Πίντο)

Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν 1-0
(60’ Άιγκλερ)

Αστρονομική πρόταση 20 εκατομμυρίων ετησίως στον Γκουαρντιόλα για να αναλάβει το "αστραφτερό" Κατάρ

Το Κατάρ αποτελεί τη γη της... αθλητικής επαγγελίας, μέχρι και μεσογειακή λίγκα ετοιμάζεται στο μπάσκετ για να αγγίξει το χρυσό του. Τώρα, όμως, και μετά την ανάληψη του Μουντιάλ 2022, οι Σεΐχηδες έχουν βάλει σκοπό να φτιάξουν ποδόσφαιρο. Και για να το κάνουν αυτό, θέλουν τον καλύτερο, άρα, τον Πεπ Γκουαρντιόλα.Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, ετοιμάζεται πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα. Η εθνική ομάδα του Κατάρ δεν έχει αυτή τη στιγμή προπονητή, καθώς ο Μπρούνο Μετσού, γνωστός και ως Αμπντούλ Καρίμ στον ασιατικό κόσμο, απολύθηκε πρόσφατα και μετά το Ασιατικό Κύπελλο.

Πλέον, το Κατάρ αναζητά τον αντικαταστάτη του μέχρι το 2022 και ο Γκουαρντιόλα είναι ο βασικός υποψήφιος, μιας και την περίοδο 2003-05 έβγαλε το εφάπαξ του αγωνιζόμενος στην Αλ Αχλί. Από τότε διατηρεί καλές σχέσεις με τους Σεΐχηδες, τους οποίους και βοήθησε έναντι αδράς αμοιβής, όπως άλλωστε και άλλοι διάσημοι όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν, για να προωθήσουν την υποψηφιότητα του 2022.

Τι μπορεί να προκύψει από αυτή την τεράστια προσφορά; Κανείς δεν γνωρίζει, καθώς από την πλευρά της ουσίας, της αναγνώρισης και των φιλοδοξιών, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση. Επειδή ο κάθε άνθρωπος όμως, έχει την τιμή του, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί...

Oι Γιαννιώτες λύγισαν τον Αγροτικό Αστέρα (1-0)

«Μαχαίρι» τις (όποιες) ελπίδες των… αποκάτω -ότι ενδεχομένως δεν είναι αχτύπητος- έσπευσε να κόψει ο ΠΑΣ.

Μετά την ισοπαλία στην Ηλιούπολη (που απέσπασαν οι ίδιοι μάλιστα στο τέλος), οι Γιαννιώτες λύγισαν τον Αγροτικό Αστέρα (1-0) και έφτασαν στους δέκα πόντους τη διαφορά τους από τη δεύτερη θέση της Football League!

Παρόλο που η εμφάνιση δεν θύμισε σε πολλά προηγούμενες στους «Ζωσιμάδες», το γκολ του Σιαλμά (με κεφαλιά στο 24’) αποδείχθηκε αρκετό για να επιβεβαιώσει πως ο ΠΑΣ δεν αστειεύεται εκεί (δέκα νίκες και μια ισοπαλία).

Κάπως έτσι, λοιπόν -και αφού έμπλεξε ξανά τον φιλότιμο Αγροτικό Αστέρα στη ζώνη των play out- η ομάδα του Ντεμόλ το μόνο που έχει να… φοβάται από τα παιχνίδια της Κυριακής είναι η διαφορά να μειωθεί σε μονοψήφιο νούμερο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Τζημόπουλος (85' Κεϊτά), Κυριάκος, Βαγγελής (67' Πατσατζόγλου), Τζάνης (71' Σκούφαλης), Σιαλμάς, Μπακαγιόκο.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Κούτσης (69' λ.τ Σαμουηλίδης), Ναλμπάντης, Ν. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Στεφανίδης, Τσουκαλίδης, Τσούκλης (74' Κωνσταντινίδης), Χασιώτης, Γέσιτς (85' Αβραμόπουλος)

Η εκδίκηση στους καθαριστές των φαναριών!

Πως αντιμετώπισε ένας οδηγός, όταν έπιασε φανάρι, το άτομο που πήγε να του καθαρίσει το παρμπρίζ.
Η εκδίκηση στους καθαριστές των φαναριών! (ΒΙΝΤΕΟ)
Σίγουρα θα έχετε συναντήσει σε κάποιο φανάρι αλλοδαπούς που βγάζουν το ψωμάκι τους καθαρίζοντας τζάμια! Ως εδώ πάμε καλά. Ωστόσο, πολλές φορές (για την ακρίβεια τις περισσότερες), οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν επιθυμούν να καθαρίσουν το παρμπρίζ τους. Παρ’ όλα αυτά αυτοί προσπαθούν να καθαρίσουν με το ζόρι το τζάμι για να αναγκαστεί ο οδηγός να τους δώσει κανένα ψιλό….
Ο οδηγός όμως του βίντεο την είχε φυλαγμένη και μόλις έπιασε φανάρι και ήρθε κάποιος να του πλύνει το αμάξι, τον περιποιήθηκε ανάλ

«Θέλω να παίξω με ΠΑΟ»

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός που επέστρεψε από την πατρίδα του, περίπου στις 16:30, δεν είπε τίποτε άλλο από το «είμαι έτοιμος και θέλω να παίξω με τον Παναθηναϊκό».
Το υπερατλαντικό ταξίδι της επιστροφής του Πάμπλο δεν φαίνεται να επηρέασε σωματικά και ψυχολογικά τον Χιλιανό, ο οποίος με το που πάτησε στην Θεσσαλονίκη το πόδι του, κατευθείαν πήγε στην Τούμπα ώστε να λάβει μέρος στην προπόνηση (προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17:30) και να διαβεβαιώσει τον Μάκη Χάβο ότι μπορεί να τον υπολογίζει.

Είχε τον τρόπο η Στόουκ!

Τι κι αν βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ μέσα στην έδρα της από την Σάντερλαντ; Η Στόουκ με τρία γκολ καρμπόν (στημένη φάση, πλήθος κόσμου στην περιοχή και προβολή από κοντά) κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 3-2 και τον Χουτ να την λυτρώνει στο 93’.

Ά Ημίχρονο

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Σάντερλαντ με τον Μπάρντσλεϊ να πασάρει και τον Ασαμόα Γκιαν να μην υπολογίζει σωστά τη φάση, όμως ο Ρίτσαρντσον βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στον ουρανό των διχτύων μόλις στο 2’.

Αντί όμως να ανέβει ψυχολογικά η Σάντερλαντ, αυτή που ανέβαινε σταδιακά με τη βοήθεια του κόσμου της ήταν η Στόουκ. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν απειλητικοί όμως οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν είχαν τύχη.

Ο Γκόρντον αποσόβησε αρχικά τον κίνδυνο στο 7’ στην προσπάθεια του Χατ και στάθηκε το ίδιο αποτελεσματικός τόσο στο 14’ σε σουτ του Εθέρινγκτον, όσο και στο 31΄ σε χαμηλό σουτ του Πέναντ.

Η πίεση όμως ήταν μεγάλη και απέδωσε καρπούς στο 32’ όταν η Στόουκ κατάφερε να ισοφαρίσει σε μία περίεργη φάση. Ο Ντελάπ εκτέλεσε το πλάγιο με τον Ονουόχα να δείχνει ασταθώς και τον Γκόρντον να κάνει λάθος έξοδο. Η μπάλα έφτασε έτσι στον Κάριου που εξ’ επαφής δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Μετά το γκολ η Σάντερλαντ άρχισε να ξυπνάει από το λήθαργο και να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα.

Β’Ημίχρονο

Κατάφερε όμως να σκοράρει και πάλι με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όπως στην αρχή του παιχνιδιού πιάνοντας τους γηπεδούχους στον ύπνο.

Ο Χουτ προσπάθησε να ελέγξει την μπάλα μέσα στην περιοχή του, όμως ο Γκιαν πίεσε, την έκλεψε και με σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς διαμορφώνοντας το 2-1 στο 48'.

Το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο πήρε φωτιά με τους θεατές να βλέπουν την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και αρκετούς κινδύνους να δημιουργούνται μπροστά από τις δύο εστίες.

Η Στόουκ ήταν αυτή που πίεζε στη συνέχεια και όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο με τη Σάντερλαντ να προσέχει την άμυνά της και να παίζει κυρίως με ταχύτατες αντεπιθέσεις.

Σε μία από τις επικίνδυνες στημένες φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη ισοφάριση όταν ο Πέναντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάριου πήρε την κεφαλιά και ο Χουτ έσπρωξε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Γκόρντον στο 83’.

Η Στόουκ συνέχισε να το πιστεύει και με μία φάση καρμπόν με την προηγούμενη, ο Χουτ από κοντά έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά και δεύτερη προσωπική στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέναντ. Έδωσε έτσι τη λύτρωση στην ομάδα του στο 93' διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Συνθέσεις Ομάδων

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Χουτ, Χιγκινμπόθαμ, Πέναντ, Γουάιτχεντ, Ντέλαπ, Εθέρινγκτον, Τζόουνς, Κάριου

Σάντερλαντ: Γκόρντον, Ονουόχα, Μενσά, Φέρντιναντ, Μπράμπλ, Μπάρντσλεϊ, Χέντερσον, Μουντάρι, Σεσενιόν, Ρίτσαρντσον, Γκιαν

Οι λόγοι που τον έφυγαν

Η κακή εμφάνιση του Καρνέζη στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ τσίγκλισε  για να ψάξει ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά και (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν προκάλεσε απορίες σε πολλούς. Το θέμα έχει όνομα κι επώνυμο... Ονομάζεται Ντάνι Φερνάντεζ
Οι λόγοι που τον έφυγαν
... ο οποίος δύο ημέρες πριν πάρει την ευκαιρία που τόσο αποζητούσε, εστάλη "πακέτο" στον Πανσερραϊκό... Με ποιο κριτήριο λοιπόν, στη μέση της σεζόν, μία ομάδα που δεν έχει και τον ...Σμάιχελ κάτω από τα δοκάρια τη στιγμή που οι γκολκίπερ της έχουν δεχτεί έντονη κριτική, αποφασίζει να στείλει έναν τερματοφύλακα των 600 χιλιάδων ευρώ στις Σέρρες;
Διαβάσατε το νούμερο που μόλις γράψαμε; Ε αυτός ήταν και ο λόγος που το πρόβλημα του Ντάνι Φερνάντεζ στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με το καλημέρα. Το χιουμοριστικό είναι ότι το καλοκαίρι, όταν ήρθε στην Αθήνα δανεικός από τη Μπόχουμ, στο αεροδρόμιο, λόγω ασυνεννοησίας, δεν τον περίμενε κανένας άνθρωπος της ΠΑΕ να τον συνοδεύσει. Ο φουκαράς περιπλανήθηκε αρκετά στο αεροδρόμιο μέχρι, τελικά, να βρει το δρόμο του για το ξενοδοχείο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Διότι από τη στιγμή που μπήκε στην Παιανία, κατάλαβε ότι είχε να αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα... Τον βασικό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας (Τζόρβα), που αμειβόταν με λιγότερα από τα μισά χρήματα (270 χιλ.) του Φερνάντεζ, αλλά και τον τρίτο τερματοφύλακα, τον Καρνέζη, ο οποίος θα έβαζε στην τσέπη του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 520 χιλιάδες ευρώ, λιγότερες από τον Πορτογάλο. Τα ζόρικα άρχισαν από την αρχή, διότι η οικονομική διαφρά στα συμβόλαια επηρέασε τις σχέσεις των τριών παλικαριών, που εκτός όλων των άλλων, έπρεπε να γευτούν την πίκρα του δηλητηρίου μέχρι σταγόνας, καθώς οι τρεις τερματοφύλακες μίας ομάδας, πολλές φορές προπονούνται μεταξύ τους, ως γκρουπ, μακριά από την υπόλοιπη ομάδα. Η ισορροπία είχε διαταραχθεί και το κλίμα ήταν κακό.
Στην προετοιμασία ο Φερνάντεζ είχε ακόμα μία δυσκολία, καθώς έφτασε από τη Γερμανία σαν μπόγος, κουβαλώντας 10 επιπλέον κιλά από το κανονικό. Ετσι, ο Νιόπλιας, δεν του έδωσε ευκαιρία ούτε στα φιλικά παιχνίδια.
Βεβαίως, το παλικάρι, προσπάθησε και δούλεψε σκληρά. Κουβαλώντας όμως, ένα παρελθόν, που παρά τα προσόντα του, δεν τον έβρισκε σχεδόν ποτέ δεύτερη χρονιά στην ίδια ομάδα, ο Φερνάντεζ είχε πολύ έδαφος να καλύψει. Αυτό που δεν μπορούσε να καλύψει με τίποτα όμως ήταν οι φυσικές αδυναμίες του. Οταν έχασε τα κιλά κι ήταν ετοιμοπόλεμος, ο Πορτογάλος δε μπόρεσε να βελτιώσει την έλλειψη τεχνικής. Είναι ένα πολύ καλός τερματοφύλακας στα ψηλά, αλλά άτεχνος και ...ξύλινος με κακές τοποθετήσεις και πρόβλημα στη χρήση των ποδιών.
Ο Νιόπλιας πάντως, δεν το εμπιστεύτηκε... Τους λόγους τους ξέρει ο ίδιος. Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό έμαθαν, όταν την εποχή που ο Τζόρβας έμοιαζε να μην μπορεί να πιάσει ούτε βαλσαμωμένο πουλί (όλοι οι τερματοφύλακες διανύουν τέτοιες περιόδους), ο Φερνάντεζ μιλούσε πολύ στους δημοσιογράφους. Περισσότερο απ΄όσο θα έπρεπε.
Η φυγή του Νιόπλια και η έλευση του Ζεσουάλδο Φερέιρα, από πολλούς εκλήφθηκε και ως μία χρυσή ευκαιρία για τον συμπατριώτη του νέο κόόυτς, τερματοφύλακα, να πάρει τις ευκαιρίες του. Πολύ περισσότερο διότι στο επιτελείο του ο Φερέιρα κουβαλούσε κι έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί ως προπονητής τερματοφυλάκων... Ιδια γλώσσα, ίδια πατρίδα "Εδώ είμαστε" θα σκέφτηκε ο Ντάνι Φερνάντεζ, ο οποίος όμως, δεν είδε την παραμικρή βελτίωση. Μετά τον Νιόπλια, ούτε ο Φερέιρα του έδωσε τα γάντια του βασικού.
Και το οξύμωρο είναι ότι τη στιγμή που η ανάγκη θα τον έφερνε μπροστά, η μεταγραφική περίοδος τον πρόλαβε. Στις 2 Φεβρουαρίου, ο Καρνέζης εκτέθηκε και μαζί του ο Παναθηναϊκός, ωστόσο δύο μέρες νωρίτερα ο Πορτογάλος είχε μαζέψει τα μπογαλάκια του για τις Σέρρες. Αφενός μεν μπας και πιάσουμε πόρτα για το ...καλοκαίρι, καλοπιάνοντας τον Θεοδωρίδη με στόχο τον Γεωργιάδη, αφετέρου για να γλιτώσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού έστω κι ένα μικρό ποσό από το συμβόλαιό του. Εκεί που είχαν έρθει τα πράγματα, και 10 ευρώ να γλίτωνε η ΠΑΕ, το σταυρό της θα έκανε. Χωρίς βεβαίως όλα αυτά να σημαίνουν ότι το παιδί είναι κακός τερματοφύλακας. Απλά, πρέπει να είσαι τυχερός, όσο και προσεκτικός Ντάνι...

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ=1 ΣΤΟ 1,44 ΒΕΤ 365
ΤΡΙΠΟΛΗ-ΛΑΡΙΣΑ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,44
ΣΕΡΡΕΣ -ΗΡΑ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,44
ΜΠΑΡΤΣΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ=ΟΒΕΡ 3,5 ΣΤΟ 1,67
Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ

ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΑ ΡΙΣΚΟΥ....
ΑΛΜΕΡΙΑ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ=1 ΣΤΟ 2,50
ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ=1 ΣΤΟ 1,95
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ=1 ΣΤΟ 1,61
ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ
Υ,Γ. ΕΙΧΑΜΕ 2016 ΜΕΙΟΝ 100 ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1916 χαιρετω μαγκες!

Και οι δύο ομάδες παίζουν, δεν «κλέβουν»

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Ατρόμητου για την αυριανή αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Γιώργος Δώνης, μεταξύ άλλων είπε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς, με έναν καλό αντίπαλο. Το θετικό για εμάς είναι ότι έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και στους παίκτες μας. Πιστεύω ότι θα γίνει καλό παιχνίδι που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος, διότι και οι δύο ομάδες επιδιώκουν να κερδίζουν και να παίζουν, όχι να "κλέψουν"».

Αμέσως μετά το τέλος προπόνησης η ομάδα γευμάτισε στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου του Ατρόμητου και στη συνέχεια αναχώρησε για το Βόλο με επικεφαλής τον γενικό αρχηγό, Σπύρο Σοφιανό.

Την αποστολή συγκροτούν οι: Μιχαηλίδης, Ιτάνζ, Νάστος, Σκόνδρας, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Καραλής, Μπρίτο, Τάτος, Σαγκανόφσκι, Αναστασάκος, Καμαρά, Αθανασίου.

Απών ο Τότι από το ντέρμπι

Με μια σημαντική απουσία θα παραταχθεί αύριο το βράδυ η Ρόμα στο ντέρμπι με την Ίντερ. Συγκεκριμένα ο αρχηγός Φραντζέσκο Τότι ανέβασε υψηλό πυρετό και είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του από την αποστολή.
Έτσι η Ρόμα θα έχει δυο βασικές απώλειες στο μεγάλο ντέρμπι με την Ίντερ στο Μιλάνο, αφού εκτός του Φραντζέκο Τότι θα απουσιάσει και ο Φιλίπ Μεξές που είναι τιμωρημένος.

Γκερέιρο: «Δέκα μήνες χρωστάει η ΑΕΚ!»

Στην τραγική οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ, αλλά και στις συνθήκες που έχει συναντήσει στην Ελλάδα αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε βραζιλιάνικα μέσα ο μέσος Ρότζερ Γκερέιρο. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ανέφερε πως η ΑΕΚ έχει να πληρώσει δέκα μήνες, ενώ στους παίκτες χρωστάει έξι μήνες, κάτι που σημαίνει πως έχει να πληρώσει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν…!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκερέιρο: «Από οικονομικής πλευράς είναι αρκετά δύσκολα. Ο σύλλογος έχει να πληρώσει δέκα μήνες, ενώ στους παίκτες χρωστάει έξι μήνες. Εγώ θα κάνω κάποιες παραχωρήσεις γιατί έχω μαζέψει λεφτά με τα χρόνια που κουβαλάω, αλλά για τους νεαρούς παίκτες τα πράγματα είναι δύσκολα. Η διοίκηση αγωνίζεται, αλλά με την κρίση τα πράγματα είναι περίπλοκα. Κάθε λίγο υπάρχουν απεργίες στα λεωφορεία και στα τρένα».

Καρασαββίδης: «Υπολογίζει τον Βέλλιο ο Μόγες»

Στα πλάνα του τεχνικού της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγες, βρίσκεται ο Απόστολος Βέλλιος, σύμφωνα με τον Θεόφιλο Καρασαββίδη. Ο μάνατζερ του Έλληνα επιθετικού, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, τόνισε τα οφέλη της μεταγραφής σε μια τόσο μικρή ηλικία, ενώ επεσήμανε ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ζαχαρωτών».

Αναλυτικότερα, ο Θεόφιλος Καρασαββίδης είπε:

Για το πώς προέκυψε η μεταγραφή: «Το ξάφνιασμα που προήλθε από τη μεταγραφή του Βέλλιου, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάποια προεργασία. Έπαιζε στον Ηρακλή και στην Εθνική και τον είχαν δει, αλλά ακριβέστερα μόνο οι Άγγλοι μπορούν να μας πουν για την επιλογή τους».

Για το τι αντιμετωπίζει στο νέο του περιβάλλον: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Εκεί βέβαια οι συνθήκες είναι πιο καλές και είναι όνειρο του οποιουδήποτε να παίξει έξω. Η ηλικία μετράει πολύ, αφού αν βγεις στο εξωτερικό σε μικρή ηλικία μπορείς να μάθεις περισσότερα απ’ ό,τι να πάει αργότερα».

Για τον Ντέιβιντ Μόγες: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Μόγες. Αυτός τον επέλεξε, αυτός τον είδε, του άρεσε, τον υπολογίζει, απλά επειδή δουλεύουν σε πολύ διαφορετικά πρότυπα, προπονείται με τον ίδιο τον Μόγες, ο οποίος και προσπαθεί να τον βάλει σιγά-σιγά σε ρυθμό. Παίζει σε ματς με τις ρεζέρβες. Τα παιχνίδια αυτά είναι για όσους δεν είναι βασικοί, αλλά κα για αυτούς που ψάχνουν να βρουν ρυθμό. Όσο πιο γρήγορα εγκλιματιστεί, τόσο πιο γρήγορα θα παίξει. Δεν θέλουν να τον “κάψουν”».

Τέβες: «Αντίο στον τίτλο!»

Ένα χρόνο τουλάχιστον πρέπει να περιμένουν ακόμα στην Μάντσεστερ Σίτι για τον τίτλο του πρωταθλήματος μιας και όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Κάρλος Τέβες οι ελπίδες είναι ελάχιστες.
Οι «Πολίτες» δεν είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα αφού δεν κατάφερε να κερδίσουν Άστον Βίλα και Μπέρμιγχαμ και έτσι έχουν μείνει οχτώ βαθμούς από την συμπολίτισα της Μάντσεστερ Γ. που είναι στην κορυφή.
Ο Αργεντινός στράικερ τόνισε συγκεκριμένα: «Δεν είμαι χαρούμενος με τα τελευταία μας αποτελέσματα. Αν θέλουμε να παλέψουμε για τον τίτλο απλά δεν επιτρέπεται να χάνουμε βαθμούς με ομάδες όπως η Άστον Βίλα και η Μπέρμιγχαμ. Από την εμπειρία μου στη Γιουνάιτεντ ξέρω ότι σε αυτά τα παιχνίδια κρίνονται οι τίτλοι και εμείς πήραμε μόνο έναν βαθμό σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις. Δώσαμε μεγάλο πλεονέκτημα έτσι στους υπόλοιπους. Υπάρχουν ακόμη παιχνίδια μπροστά, όμως δίνοντας στη Γιουνάιτεντ 8 βαθμούς πλεονέκτημα ή και παραπάνω, ήταν ουσιαστικά σαν να αποχαιρετήσαμε τις ελπίδες μας για τον τίτλο».

Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται!

Ρεχάγκελ αρχίζει και θυμίζει ο Φερνάντο Σάντος, που καλεί στην Εθνική ομάδα πρόσωπα τα οποία γνωρίζει καλά ο ίδιος και τα εμπιστεύεται από παλιότερες συνεργασίες!
Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται!
Οι νέες κλήσεις του Πορτογάλου τεχνικού έκρυβαν μία μικρή έκπληξη, δεδομένου ότι αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Άλεξ Τζόρβα, που το τελευταίο διάστημα διανύει περίοδο φόρμας.
Αντίθετα, συμπεριέλαβε στις κλήσεις του για το φιλικό με τον Καναδά, στο «AEL FC Arena», τον Κώστα Χαλκιά, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στον ΠΑΟΚ.
Ο πεπειραμένος τερματοφύλακας, άλλωστε, δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα, αφού κάτι αντίστοιχο θα μπορούσαμε να πούμε και για τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο Πορτογάλος προπονητής πήρε νεότερους ποδοσφαιριστές στην ομάδα, όπως τους Τάτο, Σιόβα, Γεωργιάδη, είναι σαφές όμως ότι θα ψάξει για λύσεις σε παίκτες όπως ο «τυπάρας».
Ο οποίος στον Παναθηναϊκό βλέπει 11άδα φέτος με το... μακαρόνι. Είναι σαφές, δηλαδή, ότι ο Σάντος δίνει βάρος στις δοκιμασμένες λύσεις, κάτι που έκανε σε μεγάλο βαθμό και ο προκάτοχός του στην Εθνική, Ότο Ρεχάγκελ. Ο οποίος, με τη σειρά του, είχε κατηγορηθεί πολύ γι΄ αυτό...

Έτοιμος για το διπλό

Μόνο τη νίκη θέλει ο Άρης στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19:30, Novasports 2). Οι «κίτρινοι» προέρχονται από δυο ισοπαλίες με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ και ψάχνουν μόνο τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθούν σε τροχιά πλέι οφ. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα των «κίτρινων», ενώ για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεσή του, όλους τους νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει αποφασίσει για μια θέση στο βασικό σχήμα, καθώς οι Καστίγιο και Σακάτα τη διεκδικούν. Όλα δείχνουν πως ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός έχει προβάδισμα και θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα των «κίτρινων».
Ο Άρης αναμένεται να παραταχθεί με 4-2-3-1 και τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Οι Ρονάλντο και Λαζαρίδης θα ξεκινήσουν στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Βανγκέλι και Μίσελ θα είναι οι δυο παίκτες που θα αγωνιστούν στα άκρα. Οι Φατί και Πρίττας θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι, ενώ οι τρεις μεσοεπιθετικοί θα είναι οι Καστίγιο, Κόκε και Νέτο. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Μπομπαντίγια.

"Ανακοίνωσε" το αντίο ο Ζιλμπέρτο

Το τέλος της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό προεξόφλησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με μήνυμά του στο Twitter.
Η σχέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα με το Twitter είναι γνωστή, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να αναρτά συχνά τα σχόλιά του για τον ίδιο και την ομάδα του.

Ο μέσος των "πρασίνων" τόνισε ότι η θητεία του στην Ελλάδα είναι ευχάριστη αλλά δεν θα παραμείνει μετά το καλοκαίρι."Γεια σου φίλε μου. Περνάω πολύ καλά, αν και είναι η τελευταία μου σεζόν εδώ", ήταν η απάντηση του Βραζιλιάνου χαφ σε ερώτηση φίλου του από την Αγγλία και οπαδού της Άρσεναλ.

«Τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν είναι απλά ματς»

Τις ιδιαιτερότητες που «κρύβουν» τα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού τόνισε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ με αφορμή τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» στάθηκε στα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Europa League και τους φετινούς στόχους της ομάδας του.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων δήλωσε ο μπακ των Θεσσαλονικέων στην εφημερίδα “Goal”:

- Έχω την εντύπωση πως η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες δίνουν άλλο νόημα στο παιχνίδι της Τετάρτης
«Δεν έχεις άδικο. Δεν είναι αυτό που λέμε "εντάξει, προκριθήκαμε". Είμαι οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω καλά ότι τα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός δεν είναι απλά παιχνίδια, έχουν άλλο βάρος, άλλη αξία. Για όλους στην ομάδα και για τους φιλάθλους τα παιχνίδια αυτά ήταν αγώνες-ορόσημο. Γι’ αυτό και είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε. Και τώρα που τελείωσαν τα προημιτελικά σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο, και δεν εννοώ την ΑΕΚ, αλλά τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θα κοντραριστούμε την Κυριακή για το πρωτάθλημα».

-Από το καλοκαίρι του 2008 και μετά ο ΠΑΟΚ μοιάζει να «μεγαλώνει» χρονιά με τη χρονιά. Τη σεζόν ’08-’09 ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στην παράταση από τον Ολυμπιακό με εννιά παίκτες. Την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ έδωσε ρεσιτάλ στα πλέι οφ και έφτασε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε, πέταξε έξω την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με δυο νίκες για να βρεθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και τώρα πέταξε εκτός Κυπέλλου τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη αυτής της φουρνιάς;
«Πολλοί έχουν πει ότι αυτή η ομάδα είναι μεγάλη σε ηλικία, ότι είναι συντηρητική. Ειδικά αυτή τη σεζόν έχουμε κάνει μεγάλα βήματα. Παλέψαμε με τον Άγιαξ και μας έμεινε η πίκρα. Περάσαμε τη Φενέρμπαχτσε και, όταν κάποιοι σκέφτηκαν "εντάξει, ως εδώ θα πάνε", περάσαμε στους "32" και τώρα αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό. Αυτή η ομάδα συνεχώς εξελίσσεται, συνεχώς προχωρά μπροστά και δείχνει το χαρακτήρα που έχτισε μέσα από τα παιχνίδια. Η πρόκριση επί του Ολυμπιακού μάς δίνει τη δύναμη να θεωρούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος στο Κύπελλο. Αυτό κάναμε και πέρυσι στα πλέι οφ όταν με δυο νίκες επί του Ολυμπιακού φτάσαμε μέχρι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

-Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς έλεγε μετά το τέλος του αγώνα ότι όλοι στην ομάδα ζείτε για να δείτε το Ολυμπιακό Στάδιο με 30.000 φίλους του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου
«Εντάξει, δεν έχει άδικο Σίγουρα η πρόκριση επί του Ολυμπιακού μάς δίνει μεγάλη ώθηση, αλλά πλέον οι πιθανότητες να βρεθούμε εκεί είναι στο 50-50. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ υπολογίσιμη ομάδα, την οποία τη σεβόμαστε και θα προσπαθήσουμε να την αποκλείσουμε, όπως κάναμε και με τον Ολυμπιακό, για να φτάσουμε στον τελικό. Αν φτάσουμε εκεί, φυσικά και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το τρόπαιο».

-Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει να ανταποκρίνεται θετικά στα συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή. Πώς επιτυγχάνεται αυτό;
«Δεν έρχεται ουρανοκατέβατα, δηλαδή ξαφνικά λες "μπορώ να παίξω τρία παιχνίδια της εβδομάδα" και παίζεις. Χρειάζεται προετοιμασία και στο σώμα και στο μυαλό. Στο σώμα διότι οι περισσότεροι από εμάς δεν το είχαμε συνηθίσει και πλέον ήδη έχουμε νομίζω οκτώ φορές που έχουμε παίξει τρία παιχνίδια την εβδομάδα και αυτό θα συνεχιστεί διότι έχουμε άλλα δυο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ και άλλα δυο με την ΑΕΚ. Και στο μυαλό διότι πρέπει να μάθεις να ζεις με μια ήττα και με ένα θρίαμβο, που και τα δυο είναι στη ζωή. Δεν σταματάει τίποτα σε μια μεγάλη νίκη, όπως το ίδιο και σε μια μεγάλη ήττα. Όταν μάθεις να ζεις έτσι, καταλαβαίνεις την αξία του "σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι" και μόνο αυτό. Πλέον, σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το πώς θα πάρουμε τη νίκη».

Σέζαρ: «Μπορεί τον τίτλο η Ίντερ»

Πεπεισμένος πως η Ίντερ μπορεί να επιστρέψει δυναμικά για την κατάκτηση του τίτλου εμφανίστηκε ο τερματοφύλακας των «νερατζούρι», Ζούλιο Σέζαρ. «Έχουμε πάρει το ασανσέρ και πηγαίνουμε προς τα πάνω. Ας ελπίσουμε ότι δε θα μας πάρει πολύ καιρό», τόνισε ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της ιταλικής ομάδας. Αύριο η Ίντερ  υποδέχεται τη Ρόμα στο «Τζουζέπε Μεάτσα».

Αυτοκτόνησε παίκτης στην Παραγουάη

Στα… μαύρα έχει ντυθεί ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Παραγουάης μετά την είδηση του θανάτου του τρίτου τερματοφύλακα της Σέρα Πορτένιο, Μάρτιν Καμπρέρα, ο οποίος αυτοκτόνησε.
Μέχρι στιγμής τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεν έχουν γίνει γνωστά. Ο Καμπρέρα βρισκόταν εκτός αποστολής για τον αγώνα που έδινε η Σέρα Πορτένιο για τα προκριματικά του Copa Libertadores (1-1 με την Ντεπορτίβο Πετάρε από την Βενεζουέλα). Χρησιμοποιώντας ένα 38αρι περίστροφο έβαλε τέλος στην ζωή του μέσα στο σπίτι του!

Φωτο ημερας

Ανεβαίνει η... θερμοκρασία

«Έφυγε γιατί η Λίβερπουλ είναι σαν την Ατλέτικο»

Επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που «μετακόμισε» ο Φερνάντο Τόρες από την Λίβερπουλ στην Τσέλσι έγραψε ο μεγαλύτερος αδερφός του Ισπανού επιθετικού, Ίσραελ. Στο γράμμα, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα “matador.com”, αναφέρεται επίσης η πίστη του «μεγάλου» Τόρες προς τον διεθνή φορ για την εξέλιξή του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ίσραελ Τόρες για τον στράικερ των «μπλε»:

«Ξέρω ότι είναι μια καλή κίνηση για τον Φερ και ένα μεγάλο βήμα σε αθλητικό επίπεδο. Ήταν αυτό που θέλαμε όλοι, επειδή ήταν πολύ άσχημα ψυχολογικά και αισθανόταν αδύναμος σε μια ομάδα που έμοιαζε πιο πολύ με την Ατλέτικο, σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά προβλήματα και διοικητικά θέματα.

Θα έχουμε πάντα τη Λίβερπουλ στην καρδιά μας, όπως έχουμε την Ατλέτικο. Είναι δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο και νιώθουμε ευγνωμοσύνη προς αυτές, για όσα έχουν κάνει για εμάς.

Τώρα ένα μέρος των οπαδών (της Λίβερπουλ) τον μισούν, αν και σε βάθος χρόνου πιστεύω ότι θα τον αγαπήσουν και πάλι. Οι λόγοι της μεταγραφής δεν είναι οικονομικοί, αλλά καθαρά αθλητικοί. Στόχος του είναι να γίνει κάποια μέρα ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο και πιστεύω ότι για να το καταφέρει αυτό πρέπει να περιβάλλεται από τους καλύτερους παίκτες.

Ελπίζω τα όνειρα του αδερφού μου να πραγματοποιηθούν, όπως έγινε με αυτά που έκανε από παιδί. Σε κανένα σημείο της πορείας του δεν έχω πάψει να πιστεύω ότι θα γίνει νούμερο ένα
».

Μιλίτο: «Καλός ο Μουρίνιο, αλλά μένω στην Ίντερ»

Αδύνατη χαρακτήρισε, στην παρούσα χρονική περίοδο, την επανένωσή του με τον Μουρίνιο ο Ντιέγκο Μιλίτο. Ο Αργεντινός στράικερ είχε βρεθεί στο στόχαστρο της «βασίλισσας» το καλοκαίρι, ωστόσο παρέμεινε στην Ίντερ.

«Ποτέ δεν ήμουν κοντά στο να αποχωρήσω από την Ίντερ το καλοκαίρι που μας πέρασε» δήλωσε κατηγορηματικά στην “Corriere dello Sport”,ο Αργεντινός στράικερ.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του Μουρίνιο πρόσθεσε: «Είναι πάντα ωραίο για μένα να σε θέλει ένας τόσο σημαντικός προπονητής όπως ό Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είμαι ευτυχισμένος στην Ίντερ».

Κλείνοντας υπογράμμισε σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστροφή του “Special One” στο Μιλάνο: «Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να επιστρέψει. Προς το παρόν έχουμε τον Λεονάρντο και δεν είναι ωραίο να μιλάμε για άλλους προπονητές για την Ίντερ».

Τι έβαλαν τα παλικάρια!

Δείτε σε ένα απολαυστικό βίντεο τα δέκα καλύτερα γκολ της εβδομάδας από ολόκληρο τον κόσμο. Από «σλάλομ» και «ψαλιδάκια», μέχρι απευθείας φάουλ.

Τι έβαλαν τα παλικάρια! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν ασχολούνται με το ξύλο και τα επεισόδια μεταξύ των χουλιγκάνων όπως εδώ, αλλά με το θέαμα. Εμείς λοιπόν βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα δέκα καλύτερα γκολ της περασμένης εβδομάδας.

1. Κλαούντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους)
2. Ντερλέι (Ναούτικο)
3. Σιμάο Σαμπρόσα (Μπεσίκτας)
4. Νίκι Κέιρλ (Σύδνεϋ)
5. Βίντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
6. Ραμίρεζ(Κορίνθιανς)
7. ΤζιουσέπεΡόσι(Βιγιαρεάλ)
8. ΜορίςΕντού(Ρέιντζερς)
9. ΑντριάνΛούνα(ΟυρουγουάηΚάτωτων20)
10. ΤαντανάριΛι(Ιαπωνία)

Αγκαλιές και χαμόγελα για Βιτόλο

Ο Βίκτορ Βιτόλο επέστρεψε την Παρασκευή στις προπονήσεις μετά από 1,5 μήνα στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και η χαρά των ανθρώπων της ομάδας και των συμπαικτών του, ήταν αδύνατον να κρυφτεί.

Αγκαλιές και χαμόγελα για Βιτόλο (ΦΩΤΟ)
Ο Ισπανός ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης, ενώ θα υποβληθεί και σε λεπτομερείς εξετάσεις για να διαγνωστεί η πορεία της αποθεραπείας του και η κατάσταση που βρίσκεται.

Ο Βιτόλο εμφανίστηκε στη Σουρωτή μαζί με τον ατζέντη του, Ραφαέλ Θούρο και πρώτος έσπευσε να τον υποδεχτεί ο Μάκης Χάβος. Λίγο αργότερα, ο άσος του «Δικεφάλου» τα είπε και με τον Βιεϊρίνια, παρουσία του ατζέντη του, ενώ στην παρέα προστέθηκε και ο φροντιστής του ΠΑΟΚ, Γιασέρ Ζεϊνό. Μαζί τους ήταν και ο Μπρούνο Τσιρίλο…

Ακόμα και τραυματίας στην Τούμπα

Μπορεί η διάταση στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού να κρατήσει τελικά τον Τζιμπρίλ Σισέ εκτός αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Γάλλος επιθετικός θα μεταβεί στην Τούμπα, για να βοηθήσει έστω και ψυχολογικά τους συμπαίκτες του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θέλει πολύ να παίξει στο συγκεκριμένο αγώνα, ακόμα και με ...μισό πόδι, αλλά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δύσκολα θα ρισκάρει τη χρησιμοποίησή του, αφού σε ενδεχόμενη υποτροπή θα μείνει εκτός δράσης για μεγαλύτερο διάστημα.

Ο φορ των «πρασίνων» κάνει καθημερινώς διπλές θεραπείες, με στόχο να μπει σε κανονικό ρυθμό το γρηγορότερο δυνατό και να είναι «ετοιμοπόλεμος» για το επόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αναφορικά τώρα με το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, ακόμα κι αν δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί έστω και ως αλλαγή. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Αντώνης Πετρόπουλος, με τον Σίντνεϊ Γκοβού να είναι η άλλη λύση για την κορυφή της επίθεσης.

Στα πλάγια θα παραταχθούν, αν δεν γίνει κάποια έκπληξη οι Λέτο και Χριστοδουλόπουλος, με τους Νίνη, Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο να αποτελούν την τριάδα στα χαφ. Την θέση του τιμωρημένου Βύντρα στα δεξιά της άμυνας θα πάρει ο Μαρίνος, ελλείψει και του τραυματία Σεϊταρίδη, ο Σπυρόπουλος θα είναι και πάλι το αριστερό μπακ, ενώ από τη στιγμή που ο Μπουμσόνγκ δεν είναι διαθέσιμος, θα διατηρηθεί το δίδυμο Καντέ-Σαριέγκι μπροστά από τον Τζόρβα, ο οποίος επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια.

Η απάντηση για τον Χαβίτο

• Είναι απολύτως αληθές ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει από τώρα τον Χαβίτο. Να τον είχε, δηλαδή, από το Γενάρη στο δυναμικό του.

• Αλλά όταν ο παίκτης κι ο μάνατζέρ του πήγαν και πρότειναν στον Άρη, «μπορούμε να φέρουμε 200 χιλ. Ευρώ να φύγουμε τώρα;», ενώ η αρχική απάντηση ήταν «ναι», μετά που ρώτησε ο Κόντης, «ποια ομάδα έχετε», αυτό που άκουσαν ήταν ένα ξερό, «σε αυτούς δε σε δίνω». Έτσι τουλάχιστον λέει ο μύθος στη Θεσσαλονίκη…

• Γιατί ήθελε ο Βαλβέρδε τον Χαβίτο από τώρα; Μα δείτε πως πάει ο Ρόμενταλ, δείτε πόσο εμπιστεύεται (καλώς η, κακώς) ο προπονητής τον Ζαϊρί, δείτε πόσο ανέτοιμος είναι ακόμη ο Φετφατζίδης για αρκετά παιχνίδια και θα έχετε την απάντηση…

• Όποιος είχε δει την Κυριακή το Άρης-ΠΑΟΚ (ας έληξε 0-0), πόσο είχε ταλαιπωρήσει ο Χαβίτο την άμυνα του ΠΑΟΚ, με τις σέντρες του, τα σουτ, τα μπασίματα του και όποιος είδε πόσο ήρεμα πέρασαν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ με τον Ρόμενταλ, αλλά και με τους άλλους ακραίους του Ολυμπιακού, θα κατάλαβε πολύ καλά και πολύ εύκολα, γιατί ο Βαλβέρδε ήθελε άμεσα τον Χαβίτο. Κι ας μην είναι κανένας παικταράς ο Ισπανός…Πηγη Novasporfm

Κρίσιμη "στροφή" στο Σαμπιονά

Δύο ντέρμπι και επικίνδυνη έξοδο για την πρωτοπόρο Λιλ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Λιγκ 1. Οι "λιλουά" αντιμετωπίζουν την Οσέρ εκτός έδρας και το έργο τους αναμένεται δύσκολο, καθώς οι γηπεδούχοι, που δεν τα πηγαίνουν καλά τη φετινή σεζόν, "καίγονται" για βαθμούς.

Την Κυριακή επίσης, η Λιόν υποδέχεται την Μπορντό σε ένα μεγάλο ματς που θα κρίνει το μέλλον των δύο ομάδων στη "μάχη" του τίτλου και της ευρωπαϊκής εξόδου. Η Ολιμπίκ βρίσκεται στο -7 από την κορυφή, ενώ οι Γιρονδίνοι στο -11 και με πιθανή ήττα θα χάσουν πολύτιμο έδαφος.

Το Σάββατο η Ρεν, που ισοβαθμεί με τη Λιόν στην τρίτη θέση, φιλοξενεί τη δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν, με τους πρωτευουσιάνους να είναι το φαβορί. Η Ρεν δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάασταση και προέρχεται από αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο, ενώ η Παρί είναι στο -4 από την κορυφή και προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/2
Μπρεστ-Νανσί
Καέν-Λοριάν
Λανς-Βαλανσιέν
Μαρσέιγ-Αρλ
Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν
Νις-Σοσό
Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν

Κυριακή 6/2
Οσέρ-Λιλ
Τουλούζ-Μονακό
Λιόν-Μπορντό

Στη σκιά του Τόρες...

Η μεταγραφή του Φερνάντο Τόρες στην Τσέλσι κλέβει την παράσταση από το σπουδαίο ντέρμπι των "μπλε" με τη Λίβερπουλ. Στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι υποδέχεται την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς την Κυριακή, σε ένα ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς οι δύο ομάδες θέλουν μόνο τη νίκη για τους δικούς τους λόγους.

Η μεταγραφή, ωστόσο, του Φερνάντο Τόρες στις αρχές της εβδομάδας από τη μία ομάδα στην άλλη έχει ρίξει λάδι στη "φωτιά", με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να εκφράζουν με κάθε τρόπο την οργή τους και αυτούς της Τσέλσι να περιμένουν να δουν τον νέο τους ήρωα. Σε κάθε περίπτωση, ο Τόρες κλέβει την παράσταση... και η Τσέλσι δείχνει σαφώς βελτιωμένη, αλλά τον καλό της εαυτό φαίνεται ότι βρήκε και η Λίβερπουλ, που έχει για αιχμή του δόρατος πλέον τον Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός θα ξεκινήσει πιθανότατα βασικός στο ντέρμπι του "Στάμφορντ Μπριτζ", ενώ όσον αφορά στον Τόρες, ο Κάρλο Αντσελότι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή και δεν αποκλείεται να του δώσει και μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίζεται το Σάββατο κόντρα στη Γουλβς εκτός έδρας και στόχος της είναι φυσικά μόνο η νίκη, που θα τη διατηρήσει -τουλάχιστον- στο +5 από τους διώκτες της. Οι "κόκκινοι διάβολοι" βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο.
Η μισητή συμπολίτισσα της Γιουνάιτεντ, Σίτι, αγωνίζεται στο Μάντσεστερ εναντίον της Γουέστ Μπρομ, ενώ η δεύτερη της βαθμολογίας, Άρσεναλ, αναμένεται να έχει δύσκολο έργο κόντρα στη Νιουκάστλ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ".
Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/2
Στόουκ-Σάντερλαντ
Άστον Βίλα-Φούλαμ
Έβερτον-Μπλάκπουλ
Μάντσεστερ Σ.-Γουέστ Μπρομ
Νιουκάστλ-Άρσεναλ
Τότεναμ-Μπόλτον
Γουίγκαν-Μπλάκμπερν
γουλβς-Μάντσεστερ Γ.

Κυριακή 6/2
Γουέστ Χαμ-Μπέρμιγχαμ
Τσέλσι-Λίβερπουλ

«Ζωντανός» για τίτλο ο Άγιαξ

Έστω και δύσκολα ο Άγιαξ κατέβαλλε την αντίσταση της Ντε Γκράαφστσαπ, επικρατώντας με 2-0 στην «Άμστερνταμ Αρίνα».
Ο Ελ Χαμνταουί με το 13ο φετινό του τέρμα, άνοιξε το σκορ στο 43΄και ο Ντε Γιονγκ στο 78΄διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη αυτή, ο «Αίαντας», έφτασε τους 44 βαθμούς και ακολουθεί κατά πόδας τις Τβέντε και Αϊντχόφεν που προπορεύονται.

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο-Θα συνεχίζει να αγωνίζεται και του χρόνου για τη Γιουβέντους

Την πεποίθηση του πως θα συνεχίζει να αγωνίζεται και του χρόνου για τη Γιουβέντους εξέφρασε ο φυσικός ηγέτης της ομάδας Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, με δήλωση του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιταλικής ομάδας.
«Ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι και εγώ έχουμε ήδη συναντηθεί ορισμένες φορές από την αρχή του νέου χρόνου. Σε αυτές τις συναντήσεις, η ομάδα εξέφρασε την επιθυμία της να διατηρήσει την επαγγελματική σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού που έχουμε όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στην Γιουβέντους. Ετσι, είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα συνεχιστούν θα είναι θετικό».
Το συμβόλαιο του 36χρονου Ντελ Πιέρο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, έχοντας ήδη συμπληρώσει 18 χρόνια στην Γιουβέντους, η οποία τον απέκτησε το 1993 από την Πάντοβα, σε ηλικία 18 ετών.