Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πανσερραϊκός- Ηρακλής 1-2

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε διακοπεί για 30 λεπτά, λόγω των προβολέων, ο Ηρακλής πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-1 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες. Δυσκόλεψε η υπόθεση παραμονή για τα "λιοντάρια"
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε στον πάγκο του Ηρακλή, ο Γιώργος Παράσχος. Ο "γηραιός" με γκολ των Μαχόπ και Μάρα στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών με 2-1 του Πανσερραϊκού.

Ο Ηρακλής με τη νίκη του αυτή ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, καθώς έφτασε στους 26 βαθμούς, πιάνοντας προσωρινά τον Ατρόμητο στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Πανσερραϊκός που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Λεοζίνιο, παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς και πλέον δυσκόλεψε η υπόθεση παραμονή στην Superleague.
Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στην μεγαλύτερη του διάρκεια, ωστόσο το αξιοσημείωτο ήταν πως είχε μια διακοπή μισής ώρας. Ο λόγος ήταν πως οι προβολείς δεν άναψαν έγκαιρα, καθώς νύχτωνε και διαπιστώθηκε πως υπήρχε πρόβλημα.

Έτσι, ο διαιτητής Σταθόπουλος διέκοψε τον αγώνα μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα και το παιχνίδι ξεκίνησε εκ νέου, μετά από μισή ώρα. Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνεται το συγκεκριμένο περιστατικό στο γήπεδο των Σερρών, καθώς έχει ξαναγίνει στο παρελθόν το πρόβλημα με τους προβολείς.

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σταθόπουλος (Αχαΐας)/ Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Πανσερραϊκός (Μομτσιλο Βούκοτις): Ράντμαν, Αλβάρεζ, Άμο, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Σίντιτς (56' Κις), Τριανταφύλλου, Παντελιάδης (46' Μπέλιτς), Νταλέ (72' Σουμπίνιο). Λεοζίνιο, Πάρκερ.

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κατσαμπής, Κατσικάς, Ντάνι, Λίμα, Πίτου (83' Κανακούδης), Μάρα (77' Επαλέ), Κυριαζής, Μαχόπ (59' Παπαστεριανός), Σολτάνι.

Κίτρινες κάρτες: Σίντιτς (9', Πανσερραϊκός), Τριανταφύλλου (40', Πανσερραϊκός), Γεωργιάδης (41', Πανσερραϊκός), Κις (76', Πανσερραϊκός)- Μαχόμπ (16', Ηρακλής), Κατσικάς (23', Ηρακλής), Μάρα (36', Ηρακλής), Κυριαζής (44', Ηρακλής), Ντάνι (51', Ηρακλής), Αραμπατζής (78', Ηρακλής)

Σκόρερ: Λεοζίνιο (55', Πανσερραϊκός)- Μαχόπ (15', Ηρακλής), Μάρα (40', πεν. Ηρακλής)

Δύο "ροπαλιές" και διακοπή

Το πρώτο ημίχρονο, εκτός από την διακοπή των τριάντα λεπτών, είχε και δύο γκολ από την πλευρά του Ηρακλή.  Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς πάντως ήταν για την ομάδα των Σερρών.

Στο 13'. Ο Λεοζίνιο έκανε την κάθετη μπαλιά στον Γεωργιάδη, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο, όμως από το πλασέ του η μπάλα έφυγε λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση του Ηρακλή ήταν άμεση και μάλιστα πιο εύστοχη. Στο 15', ο Σολτάνι συνεργάστηκε με τον Ντάνι, αυτός την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε τη μπάλα στον Μαχόπ και ο τελευταίος σε κενή εστία έκανε τον 0-1 για τον "γηραιό".

Στο 21', ο Νταλέ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης με τον Ελευθερόπουλο να διώχνει με γροθιές σε κόρνερ.  Στο 27' ο Σολτανί έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 32' το παιχνίδι διακόπηκε για μισή ώρα, καθώς υπήρχε πρόβλημα στους προβολείς και περίμεναν όλοι μέχρι να ανάψουν. Όταν άρχισε και πάλι ο Ηρακλής βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 41', η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κέρδισε πέναλτι, όταν ο Τριανταφύλλου χρησιμοποίησε το χέρι του για να κόψει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Μάρα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-2 για τον Ηρακλή που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μείωσε αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά και τα έπαιξε όλα για όλα, ούτως ώστε να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο 48', ο Αλβάρεζ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπέλιτς έπιασε σουτ πάνω στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 55', τα "λιοντάρια" μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι, όταν ο Λεοζίνιο συνεργάστηκε με τον Νταλέ και ο Βραζιλιάνος με αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ελευθερόπουλου για να μειώσει σε 1-2 για τον Πανσερραϊκό.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα των Σερρών πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο 79' ο Σουμπίνιο έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε από την περιοχή του Ελευθερόπουλου. Στο 85', ο Μπέλιτς εκτέλεσε με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία του.

Έτσι, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, δεν άλλαξε κάτι και ο Ηρακλής μετά από 321 μέρες (σ.σ. 21/3/2010) πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, με 2-1 επί του Πανσερραϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: